Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

13 Μαρτίου 2012

18 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Όπως όλα τα πράγματα έτσι και ο κόσμος των σχέσεων αποτελείται από τρία συστατικά. Τα τρία δομικά στοιχεία του κόσμου των σχέσεων πρέπει να αναλυθούν σωστά και να γίνουν πλήρως κατανοητά, γιατί έχουν μεγάλη σημασία στην εξέλιξη του εσωτερικού ανθρώπου.
Η πρώτη σχέση είναι αυτή που έχουμε με το φυσικό μας σώμα.
Η δεύτερη σχέση είναι αυτή που έχουμε με τον εξωτερικό κόσμο και τα ζητήματα που τον αφορούν (οικογενειακά, εμπορικά, χρηματικά κλπ).
Η τρίτη σχέση είναι αυτή που έχουμε με τον ίδιο τον εαυτό μας.
Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο για τα δύο πρώτα είδη σχέσεων. Όμως και στα δύο δεν επιτυγχάνουν σχεδόν τίποτε και οι προσπάθειές τους καταλήγουν σε οικτρή αποτυχία.
*Σε σχέση με το σώμα μας κάνουμε «ότι μας κατέβει». Το ταλαιπωρούμε. Μένουμε άγρυπνοι για λόγους δουλειάς ή για λόγους διασκέδασης (και όχι ψυχαγωγίας). Τρώμε ακατάστατες ώρες. Τρώμε φαγητά-σκουπίδια επειδή δεν έχουμε χρόνο ή γιατί βαριόμαστε. Δεν το κινούμε και έχουμε καταντήσει να έχουμε ρόδες αντί για πόδια. Τα συντηρητικά, τα χρώματα και τα ζωικά λίπη των φαγητών γρήγορης κατανάλωσης αποθηκεύονται στο σώμα μας και προκαλούν από απλή παχυσαρκία και κυτταρίτιδα μέχρι χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτης, καρδιακά προβλήματα, υπέρταση κλπ. Οι γενετικές μεταλλάξεις καθώς και οι καρκίνοι αυξάνονται ραγδαία.
Το σώμα μας πλημμυρισμένο από τις τοξίνες του άγχους και του άσχημου φαγητού υπολειτουργεί.
Έτσι το φορτώνουμε διεγερτικές ουσίες για να λειτουργήσει ή καταπραϋντικές ουσίες για να κοιμηθεί. Ο καφές, το τσιγάρο, και το αλκοόλ είναι τα τρία νόμιμα ναρκωτικά από τα οποία τα κράτη βγάζουν τεράστια έσοδα και κυριολεκτικά στηρίζουν τους προϋπολογισμούς τους. Για να μην υπολογίσουμε τα εκατομμύρια χάπια που καταπίνουμε για τον πονοκέφαλο, το άγχος, για να κοιμηθούμε κλπ.
Αντίθετα υπάρχουν εκείνοι που κάνουν τις υγιεινές συνθήκες ζωής θρησκεία. Αποφεύγουν αυτό ή εκείνο, δεν τρώνε ψάρι ή κρέας για διάφορες σωστές ή λάθος αιτίες. Το μακροχρόνιο αποτέλεσμα είναι ότι ταλαιπωρούν εξίσου το σώμα τους.
Άλλοι κακοποιούν το σώμα τους. Το παραμορφώνουν, το τρυπάνε, το γεμίζουν σιδερένια στολίδια.
Άλλοι το παραμορφώνουν με σκληρή γυμναστική στα γυμναστήρια.
Και πολλές πλέον νεαρές γυναίκες για να μοιάσουν στην ιδανική τους ηθοποιό, παθαίνουν νευρική ανορεξία. Οι θάνατοι από αυτήν την ψυχική ασθένεια αυξάνονται συνεχώς.
Όπως λέει μία παροιμία «οι άνθρωποι συμπεριφέρονται άσχημα στο σώμα τους όταν είναι νέοι. Και αυτό τους το ανταποδίδει όταν γεράσουν».
*Σε σχέση με τον εξωτερικό κόσμο βρισκόμαστε πάντοτε σε μειονεκτική θέση.
Είμαστε μόνιμα θύματα των περιστάσεων. Όταν μας χαμογελούν χαμογελάμε, όταν μας βρίζουν βρίζουμε, όταν μας αδικούν αδικούμε. Είμαστε σαν το σανίδι στα κύματα της θάλασσας. Πηγαίνουμε από δω κι από κει, χτυπάμε στα βράχια με την φουρτούνα και περιφερόμαστε άσκοπα με τα ρεύματα.
Ζούμε ατυχηματικά. Τα γεγονότα μας συμβαίνουν τυχαία και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά μόνο να τα υποστούμε. Είμαστε πάντοτε θύματα των περιστάσεων. Είναι αξιοθρήνητο το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε μάθει να προκαλούμε τα γεγονότα συνειδητά.
Τρέχουμε να προλάβουμε την ζωή. Κυριολεκτικά όλοι «χάνουν το τραίνο». Όποιος καταφέρει να γίνει πλούσιος το πληρώνει με το να έχει κακή σχέση με το σώμα του και την οικογένειά του.
Οι διάσημοι μπαινοβγαίνουν στις κλινικές αποτοξίνωσης για ναρκωτικά και αλκοόλ, τυπικό παράδειγμα του ότι τα λεφτά και η δόξα δεν φέρνουν την ευτυχία.
Ένας σοφός είπε: «Υπάρχουν ελάχιστοι τετράγωνοι άνθρωποι. Οι περισσότεροι είναι στρογγυλοί και κυλούν δεξιά κι αριστερά».
Οι πεποιθήσεις των ανθρώπων αλλάζουν από την μία στιγμή στην άλλη. Ανάλογα με την περίπτωση μπορούν να αλλάξουν τελείως την γνώμη τους για κάποιο θέμα. Ένας γνωστός μου κάποτε έλεγε αστειευόμενος ότι ανήκει στο κόμμα ΟΦΟΑ (Όπου Φυσάει Ο Άνεμος). Τελικά αυτό είναι αλήθεια γιατί όταν τα προσωπικά συμφέροντα το απαιτούν, όλοι οι άνθρωποι «κάνουν το άσπρο μαύρο». Όταν έρθουν ευχάριστες καταστάσεις θα έχουμε κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά και θα υποστηρίζουμε κάποια πράγματα. Όταν θα έλθουν δυσάρεστες καταστάσεις τότε έχουμε τελείως διαφορετική συμπεριφορά και λέμε τελείως διαφορετικά πράγματα. Πεπεισμένοι όμως από το Αγαπημένο μας Εγώ, ισχυριζόμαστε ότι είμαστε ακέραιοι άνθρωποι με απαράβατες αρχές. Όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η σχέση μας με τον εξωτερικό κόσμο είναι φρικτή.
*Το τρίτο είδος σχέσεων είναι εκείνο που κανείς σχεδόν δεν ενδιαφέρεται να αναπτύξει. Με κάποια προσπάθεια ο κόσμος αναπτύσσεται κάπως σε σχέση με τα δύο πρώτα. Μετά από πολλά βάσανα μπορεί να καταλάβει και να προσπαθήσει να αλλάξει μία αιτία που του προκαλεί βάσανα στο πρώτο ή στο δεύτερο είδος σχέσης. Αλλά μέχρι εκεί.
Η τροφή, η υγεία και τα χρήματα αποτελούν την κύρια ασχολία όλων. Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να προσαρμοστούν με οτιδήποτε ή με οποιονδήποτε στην ζωή και ακόμα δεν έχουν βρει την πραγματική ευτυχία.
Εάν κάποιος ενδιαφερόταν και ερευνούσε τον λόγο που γενικά είμαστε δυστυχισμένοι έχοντας ταυτόχρονα κακές σχέσεις με όλα, θα έφτανε σε ένα σημαντικό συμπέρασμα. Ο λόγος για όλες τις δυστυχίες και τα βάσανά μας είναι ένας και μοναδικός: πρόκειται φυσικά για το Αγαπημένο μας Εγώ.
Ένα Εγώ, πχ η λαιμαργία, μας έφερε στο σημείο να έχουμε δημιουργήσει κακή σχέση με το φυσικό μας σώμα και κατά συνέπεια να είμαστε άρρωστοι.
Υπάρχουν πολλοί απαισιόδοξοι ασθενείς, οι οποίοι όντας κουρασμένοι από τους γιατρούς και τα πολλά φάρμακα, έχουν παραιτηθεί από την επιθυμία να θεραπευθούν.
Υπάρχουν όμως και οι αισιόδοξοι ασθενείς, που παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα, αγωνίζονται για να ζήσουν.
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ.
Ένα Εγώ, πχ η σπατάλη, μας έφερε στο σημείο να έχουμε δημιουργήσει κακή σχέση με τον εξωτερικό κόσμο, με αποτέλεσμα να έχουμε προστριβές, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Υπάρχουν περιπτώσεις εκατομμυριούχων, που επειδή χάνουν την περιουσία τους στο παιχνίδι, αυτοκτονούν.
Από την άλλη πλευρά όμως, εκατομμύρια είναι οι φτωχές μητέρες που ζουν και εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες, για να μπορέσουν να θρέψουν τα παιδιά τους.
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Ένα Εγώ, πχ η υπερηφάνεια, μας έφερε στο σημείο να έχουμε δημιουργήσει κακή σχέση με τον εαυτό μας. Αυτό σημαίνει ότι εσωτερικά είμαστε στα σκοτάδια. Όπως έξω, έτσι και μέσα μας συμβαίνουν πράγματα που δεν ξέρουμε γιατί συνέβησαν.
Εμφανίζεται ένα Εγώ θυμού, βρίζουμε και τσακωνόμαστε. Μετά εμφανίζεται ένα Εγώ μεταμέλειας και συντετριμμένοι ζητάμε συγνώμη δικαιολογούμενοι: «Δεν ξέρω πως μου ήρθε και το είπα».
Η συνείδησή μας αποκομμένη από το φυσικό περιβάλλον της (τους Ανώτερους Κόσμους), κοιμισμένη κάτω από την επίδραση του Πολλαπλού Εγώ, πνίγεται και προσπαθεί να βρει διέξοδο στο χρήμα και στην απόλαυση. Όμως το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύει ακόμη περισσότερο τα τριπλά δεσμά που την κρατάνε δεμένη με τον κόσμο των κακών σχέσεων.
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.
Το σπάσιμο της τριπλής αυτής αλυσίδας του ύπνου της Συνείδησης είναι και ο βασικός στόχος αυτών των διαλέξεων. Προσπαθούν να δείξουν σε πρώτη απλοϊκή μορφή την διαδικασία του σπασίματος της αλυσίδας. Και το σπάσιμο αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την διάλυση του Πολυπρόσωπου Εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη