Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

5 Μαΐου 2012

ΥΠΕΡΤΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 1964-1965-1966 - γ μέρος

ΥΠΕΡΤΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 1964-1965-1966

Υπέρτατο Μήνυμα Χριστουγέννων 1965 1966

Κεφάλαιο

Τίτλος

Σελίδα

7

Οι τρεις παράγοντες


8

Η σεξουαλική κατάχρηση


9

Το Εγώ και το Είναι


10

Η Αλήθεια


11

Τα κρυφά επίπεδα του υποσυνείδητου


12

Ο Κινέζος Δάσκαλος ΗΑΝSΗΑΝ



ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ











Κεφάλαιο 7

Η πάλη των αντιθέτων

Ένας μεγάλος δάσκαλος έλεγε: «Να ψάχνετε την Φώ­τιση και τα άλλα θα σας δοθούν σαν συμπλήρωμα»,

Ο χειρότερος εχθρός της φώτισης είναι, το Εγώ. Είναι αναγκαίο να καταλάβουμε ότι το Εγώ είναι ένας κόμπος στην ροή της ύπαρξης, ένα μοιραίο εμπόδιο στην ροή της ζωής της ελεύθερης στην κίνησή της.

Ρωτήθηκε ένας δάσκαλος:

-Ποιος είναι ο δρόμος;

-Τι μεγαλοπρεπές βουνό! είπε αναφέροντας το βου­νό, όπου είχε το ερημητήριό του.

-Δεν σας ρωτάω σχετικά με το βουνό, αλλά σχετικά με τον δρόμο.

-Όσο δεν μπορείς να πας πιο πέρα από το βουνό, δεν θα μπορέσεις να βρεις τον δρόμο, αποκρίθηκε ο δάσκαλος,

Άλλος μοναχός έκανε την ίδια ερώτηση στον ίδιο δά­σκαλο:

-Είναι εκεί· ακριβώς μπροστά στα μάτια σου, απάντησε ο δάσκαλος.

-Γιατί δεν μπορώ να τον δω;

-Γιατί έχεις εγωϊστικές ιδέες.

-Θα μπορέσω να τον δω Κύριε;

-Όσο έχεις μια δυαδική όραση και λες: Εγώ δεν μπο­ρώ, και άλλα τέτοια, τα μάτια σου θα είναι σκοτεινιασμένα από μια σχετική όραση.

-Όταν δεν υπάρχει, Εγώ ούτε εσύ, μπορεί κανείς να τον δει;

-Όταν δεν υπάρχει Εγώ ούτε εσύ, ποιος θέλει να δει;

Η βάση του Εγώ είναι η δυαδικότητα του νου, το Εγώ στηρίζεται στην πάλη των αντιθέτων, κάθε συλλογισμός βασίζεται στην πάλη των αντιθέτων.

Αν λέμε: ο τάδε είναι, ψηλός, θέλουμε να πούμε ότι, δεν είναι κοντός, Αν λέμε ότι εισερχόμαστε κάπου, θέλουμε να πούμε ότι δεν εξερχόμαστε, Αν λέμε, είμαστε χαρούμενοι, βεβαιώνουμε με αυτό ότι δεν είμαστε λυπημένοι κλπ.

Τα προβλήματα της ζωής δεν είναι παρά διανοητικές μορφές με δύο πόλους: έναν θετικό και άλλον αρνητικό. Τα προβλήματα στηρίζονται στον νου και τα δημιουργεί ο νους. Όταν σταματάμε να σκεπτόμαστε ένα πρόβλημα, αυ­τό τελειώνει αναπόφευκτα.

Χαρά και λύπη, απόλαυση και πόνος, καλός και κακός, θρίαμβος και ήττα, αποτελούν την πάλη των αντιθέτων στην οποία βασίζεται το Εγώ,

Όλη η άθλια ζωή που ζούμε, πάει από το ένα αντί­θετο στο άλλο: θρίαμβος, ήττα· ευχάριστο, δυσάρεστο· απόλαυση, πόνος· αποτυχία, επιτυχία· αυτό, εκείνο κλπ.

Χρειάζεται να απελευθερωθούμε από την τυραννία των αντιθέτων· αυτό είναι δυνατόν μόνο μαθαίνοντας να ζούμε από στιγμή σε στιγμή, χωρίς αφηρημάδες κανενός εί­δους, χωρίς όνειρα, χωρίς φαντασίες,

Έχετε παρατηρήσει πως οι πέτρες του δρόμου μένουν ωχρές και αγνές μετά από μια χειμαρρώδη βροχή; εμείς μόνο μπορούμε να μουρμουρίζουμε ένα ω! θαυμαστικό, Εμείς πρέπει να καταλάβουμε αυτό το ω! των πραγμάτων χωρίς να παραμορφώνουμε αυτή την θεϊκή αναφώνηση με την πάλη των αντιθέτων,

Ο Χοστί ρώτησε τον δάσκαλο Νανσέν:

-Τι είναι το ΤΑΟ;

-Η κοινή ζωή, απάντησε ο Νανσέν.

-Πως γίνεται να ζεις σύμφωνα με αυτήν;

-Εάν προσπαθείς να ζεις σύμφωνα με αυτήν, θα φύγει από εσένα· μην προσπαθείς να τραγουδήσεις αυτό το τραγούδι, άσε να τραγουδάει αυτή η ίδια στον εαυτό της. Μήπως ο ταπεινός λόξυγκας, δεν έρχεται από μόνος του;

Αδέλφια μου. Να θυμηθείτε αυτά τα Χριστούγεννα αυτή την φράση: «Η Γνώση βιώνεται στα γεγονότα, μαραί­νεται στις αφηρημάδες, και είναι δύσκολο να την βρεις ακόμα και στις πιο ευγενικές σκέψεις».

Ρώτησαν τον Δάσκαλο Jocujo:

-Πρέπει να ντυνόμαστε και να τρώμε κάθε μέρα;

Ο δάσκαλος απάντησε:

-Τρώμε και ντυνόμαστε.

-Δεν καταλαβαίνω, είπε ο μαθητής.

-Τότε φάε και ντύσου, είπε ο δάσκαλος.

Τρώμε; Ντυνόμαστε; Γιατί πρέπει να κάνουμε ένα πρόβλημα από αυτό; Γιατί πρέπει να σκεπτόμαστε άλλα πράγματα ενώ τρώμε και ντυνόμαστε;

Αν τρως, φάε, αν ντύνεσαι, ντύσου, αν περπατάς περπάτα… περπάτα… περπάτα…. Όμως μην σκέπτεσαι άλλα πράγματα. Να κάνεις μοναδικά αυτό που κάνεις, μην φεύγεις από τα γεγονότα, μην τα γεμίζεις με τόσες σημασίες, σύμβολα, ομιλίες και γνωστοποιήσεις. Ζήσε τα χωρίς αλληγορίες, ζήσε τα με αντιληπτικό νου από στιγμή σε στιγμή.

Αγαπητοί γνωστικοί αδελφοί, που γιορτάζετε μαζί μας σήμερα την γιορτή των Χριστουγέννων:

Να κατανοείτε ότι σας μιλάω για τον δρόμο της δράσης, ελεύθερης από την οδυνηρή πάλη των αντιθέτων. Δράση χωρίς απροσεξίες, χωρίς διαφυγές, χωρίς αφηρημάδες, χωρίς φαντασίες κανενός είδους.

Αγαπητοί μου, πολεμήστε τον χαρακτήρα σας, αλλάξτε τον μέσω της έξυπνης δράσης ελεύθερης από τα αντίθετα.

Όταν κλείνουμε την πόρτα στην φαντασία, αφυπνίζεται το όργανο της διαίσθησης.

Η δράση, ελεύθερη από την πάλη των αντιθέτων, είναι διαισθησιακή δράση, είναι πλήρης δράση όπου επικρατεί μια πλήρης κατάσταση, το Εγώ είναι απόν.

Η διαισθησιακή δράση μας οδηγεί από το χέρι μέχρι την αφύπνιση της Συνείδησης.

Να δουλεύουμε και να ξεκουραζόμαστε ευτυχισμένοι, εγκαταλειπόμενοι στο ρεύμα της ζωής. Να εξαντλήσουμε το θολό και σαπισμένο νερό της καθημερινής σκέψης και στο κενό θα ρέει η Γνώση και μαζί της η χαρά για την ζωή.

Αυτή η έξυπνη δράση, ελεύθερη από την πάλη των αν­τιθέτων, μας ανυψώνει μέχρι ένα σημείο, στο οποίο κάτι πρέπει να σπάσει.

Όταν όλα πάνε καλά, σπάει το άκαμπτο ταβάνι της σκέψης και το φως της δύναμης του Εσώτερου μπαίνει ελεύθερο και σε μεγάλες ποσότητες στον νου, που έχει πά­ψει να ονειρεύεται.

Τότε και στον φυσικό κόσμο και έξω από αυτόν, στην διάρκεια του ύπνου του υλικού σώματος, ζούμε τελείως συνειδητοί και φωτισμένοι, απολαμβάνοντας την ευτυχία της ζωής στους ανώτερους Κόσμους.

Αυτή η συνεχής πίεση του νου, αυτή η πειθαρχία, μας οδηγεί στην αφύπνιση της συνείδησης.

Αν τρώγοντας σκεπτόμαστε τα εμπόρια είναι φανερό ότι ονειρευόμαστε. Αν οδηγούμε ένα αυτοκίνητο και σκεπτόμαστε την αρραβωνιαστικιά είναι λογικό ότι δεν είμαστε ξύπνιοι, ονειρευόμαστε. Αν δουλεύουμε και θυμόμαστε τον κουμπάρο ή την κουμπάρα ή τον φίλο ή τον αδελφό κλπ, είναι φανερό ότι ονειρευόμαστε.

Ο άνθρωπος που ζει ονειρευόμενος στον φυσικό κόσμο, ζει επίσης ονειρευόμενος στους εσωτερικούς Κόσμους, κατά την διάρκεια των ωρών που το φυσικό σώμα βρίσκεται κοιμι­σμένο.

Χρειάζεται να σταματάμε να ονειρευόμαστε στους εσωτερικούς κόσμους. Όταν σταματάμε να ονειρευόμαστε στον φυσικό κόσμο, αφυπνιζόμαστε εδώ και τώρα, και αυτή η αφύπνιση εμφανίζεται στους εσωτερικούς Κόσμους.

Ψάξτε πρώτα την φώτιση και τα άλλα θα σας δοθούν σαν συμπλήρωμα .

Όποιος είναι φωτισμένος βλέπει τον δρόμο, όποιος δεν είναι φωτισμένος δεν μπορεί να δει τον δρόμο και εύκολα μπορεί να αποπροσανατολιστεί και να πέσει στην άβυσσο.

Είναι τρομερή η προσπάθεια και η επιφυλακή που χρει­άζονται από λεπτό σε λεπτό, από στιγμή σε στιγμή για να μη πέσουμε σε ονειροπολήσεις. Αρκεί ένα λεπτό απρο­σεξίας και ο νους ονειρεύεται όταν θυμάται κάτι, όταν σκέπτεται κάτι διαφορετικό από την δουλειά ή από το γε­γονός που ζούμε εκείνη την στιγμή.

Όταν στον φυσικό κόσμο μαθαίνουμε να βρισκόμαστε ξύπνιοι από στιγμή σε στιγμή, τότε στους εσωτερικούς κόσμους στην διάρκεια των ωρών του ύπνου του φυσικού σώματος και επίσης μετά από τον θάνατο θα ζούμε ξύπνιοι και αυτο-συνειδητοί από στιγμή σε στιγμή.

Είναι οδυνηρό να ξέρεις ότι η συνείδηση όλων των ανθρώπινων όντων κοιμάται και ονειρεύεται βαθειά, όχι μόνο εκείνες τις ώρες της ανάπαυσης του φυσικού σώματος, αλλά επίσης στην διάρκεια της κατάστασης αυτής που ειρωνικά ονομάζεται κατάσταση επαγρύπνησης.

Η δράση ελεύθερη από την διανοητική δυαδικότητα πα­ράγει την αφύπνιση της συνείδησης.

Κεφάλαιο 8

Η τεχνική του διαλογισμού

Η τεχνική του διαλογισμού μας επιτρέπει να φτάσουμε μέχρι τα ύψη της φώτισης.

Πρέπει να διαφοροποιούμε μεταξύ ενός νου που βρίσκεται ήσυχος και ενός νου που έχουμε ησυχάσει με το ζόρι.

Πρέπει να διαφοροποιούμε μεταξύ ενός νου που βρίσκεται σε σιωπή και ενός νου που έχουμε σιωπήσει βίαια.

Όταν ο νους είναι ησυχασμένος με το ζόρι, πραγματικά δεν είναι ήσυχος, είναι φιμωμένος από την βία και στα πιο βαθειά επίπεδα της διανοήσεως υπάρχει μια ολόκληρη θύελλα.

Όταν ο νους είναι ησυχασμένος βίαια, πραγματικά δεν είναι σε σιωπή και στο βάθος αναφωνεί και φωνάζει και απελπίζεται.

Είναι αναγκαίο να τελειώνουμε με τις τροποποιήσεις της νοητικής αρχής στην διάρκεια του διαλογισμού.

Όταν η νοητική αρχή μένει κάτω από τον έλεγχό μας, η φώτιση έρχεται σε μας αυθόρμητα.

Ο Διανοητικός έλεγχος μας επιτρέπει να καταστρέψουμε τα σίδερα που έχει δημιουργήσει ο νους. Για να κατα­φέρουμε την ηρεμία και την σιωπή του νου, είναι αναγκαίο να ξέρουμε να ζούμε από στιγμή σε στιγμή, να ξέρουμε να εκμεταλ­λευόμαστε κάθε στιγμή, χωρίς να κάνουμε δόσεις την στιγμή.

Πάρε τα πάντα από κάθε στιγμή, διότι κάθε στιγμή είναι γιος της γνώσης, κάθε στιγμή είναι απόλυτο, ζωντανό και σημαντικό. Η στιγμιαιότητα είναι το ειδικό χαρακτηριστικό των Γνωστικών. Εμείς αγαπάμε την φιλοσοφία της κάθε στιγμής.

Ο Δάσκαλος Ummon είπε στους μαθητές του:

Αν περπατάτε να περπατάτε· Αν κάθεστε, καθίστε· ό­μως μην αμφιταλαντεύεστε.

Μια πρώτη μελέτη στην τεχνική του διαλογισμού είvαι ο προθάλαμος αυτής της θεϊκής ειρήνης που ξεπερνάει κάθε γνώση.

Ο πιο ανυψωμένος τρόπος σκέψης είναι η μη σκέψη.

Όταν καταφέρουμε την ηρεμία και την σιωπή του νου, το Εγώ με όλα τα πάθη του, επιθυμίες, ορέξεις, φόβους, στοργές κλπ απουσιάζει.

Μόνο με την απουσία του Εγώ μπορεί η ουσία του νου (Μπουδάτα) να αφυπνιστεί για να ενωθεί με τον Εσώτερο και να μας φέρει στην έκσταση.

Ψεύτικο είναι αυτό που λέει η σχολή μαύρης μαγείας του Σουμπούμπ ότι η Μονάδα, η Μεγάλη Πραγματικότητα εισχωρεί μέσα σε εκείνον που ακόμα δεν κατέχει τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα του Είναι.

Αυτό που εισχωρεί μέσα από τους φανατικούς σκοτεινούς του Σουμπούμπ, είναι οι σκοτεινές οντότητες που εκφρά­ζονται σε αυτούς με χειρονομίες, δράσεις, κτηνώδεις και παράλογες λέξεις. Αυτοί οι άνθρωποι δαιμονίζονται από τους σκοτεινούς.

Η ηρεμία και σιωπή του νου έχει έναν μόνο στόχο. Να απελευθερώνει την Ουσία από τον νου, για να μπορεί αυτή, ενωμένη με την Μονάδα ή Εσώτερο (Ίντιμο), να πειραματιστεί αυτό που εμείς ονομάζουμε αλήθεια.

Στην διάρκεια της έκστασης και στην απουσία του Εγώ μπορεί η ουσία να ζήσει ελεύθερα στον κόσμο της ομίχλης της φωτιάς, πειραματιζόμενη την αλήθεια.

Όταν ο νους βρίσκεται σε παθητική και αντιληπτική κατάσταση, απολύτως ήρεμος και σε σιωπή, απελευθερώνε­ται από τον νου το Μπουδάτα (ή Ουσία) και έρχεται η έκσταση.

Η ουσία βρίσκεται πάντα μποτιλιαρισμένη μέσα στην πάλη των αντιθέτων· όμως όταν η πάλη τελειώνει και η ηρεμία και η σιωπή είναι απόλυτες, η ουσία μένει ελεύθερη και η μποτίλια κομματιασμένη.

Όταν εξασκούμε τον διαλογισμό, τον νου μας τον ληστεύουν πολλές αναμνήσεις, επιθυμίες, πάθη, προβληματισμοί κλπ.

Πρέπει να αποφεύγουμε την σύγκρουση μεταξύ της προσοχής και της απροσεξίας. Υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της απροσεξίας και της προσοχής, όταν πολεμάμε εναντίον αυτών των ληστών του νου. Το Εγώ είναι αυτό που προβάλλει, τους αναφερόμενους ληστές. Όπου υπάρχει σύγκρουση, δεν υπάρχει ηρεμία ούτε σιωπή.

Πρέπει να ακυρώνουμε τον προβάλλοντα μέσω της αυτοπαρατήρησης και της κατανόησης. Εξετάστε κάθε εικόνα, κάθε ανάμνηση, κάθε σκέψη που φτάνει στον νου. Να θυμηθείτε ότι κάθε σκέψη έχει δύο πόλους: τον θετικό και τον αρνητικό.

Το να εισέλθεις και να βγεις είναι δύο όψεις του ίδιου πράγματος, σαλοτραπεζαρία και τουαλέτα, το ψηλό και το χαμηλό, το ευχάριστο και το δυσάρεστο κλπ, είναι πάντα οι δυο πόλοι του ίδιου πράγματος.

Εξετάστε τους δύο πόλους της κάθε διανοητικής μορφής που φτάνει στον νου.

Να θυμηθείτε ότι μόνο μέσω της μελέτης των πολικοτήτων φτάνουμε στην σύνθεση.

Κάθε διανοητική μορφή μπορεί να εξαλείφεται μέσω της σύνθεσης. Για παράδειγμα:

Παρουσιάζεται η ανάμνηση της αρραβωνιαστικιάς· εί­ναι όμορφη; να σκεπτόμαστε ότι η ομορφιά είναι το αντίθετο της ασχήμιας, και αν είναι όμορφη στην νεότητα, στα γηρατειά θα είναι άσχημη. Σύνθεση: δεν αξίζει τον κόπο να την σκεπτόμαστε, είναι μια αυταπάτη, ένα λουλούδι που θα μαραίνεται αναπόφευκτα.

Στην Ινδία αυτή η αυτοπαρατήρηση και μελέτη μας ονομάζεται PRΑTUΑPΑ.

Τα πουλιά-σκέψεις πρέπει να περνάνε από το χώρο του δικού μας νου σε διαδοχική παρέλαση, χωρίς όμως να αφήνουν κανένα ίχνος.

Η άπειρη λιτανεία σκέψεων που προβάλλει το Εγώ, στο τέλος εξαντλείται και τότε ο νους μένει ήρεμος και σε σιωπή.

Ένας αυτοπραγματοποιημένος μεγάλος δάσκαλος είπε: Μόνο όταν ο προβάλλων, δηλαδή το Εγώ, απουσιάζει τελείως, τότε εμφανίζεται η σιωπή, που δεν είναι παράγων του νου. Αυτή η σιωπή είναι ανεξάντλητη, δεν είναι του χρόνου, είναι το άπειρο, μόνο τότε έρχεται εκείνο που εί­ναι.

Όλη αυτή η τεχνική περιλαμβάνεται σε δύο αρχές:

α) Βαθύς στοχασμός, β) Τρομερή ηρεμία.

Αυτή η τεχνική του διαλογισμού με την μη σκέψη της, βάζει να δουλεύει το πιο κεντρικό μέρος του νου, αυτό που προκαλεί την έκσταση.

Να θυμηθείτε ότι το κεντρικό μέρος του νου είναι αυτό που ονομάζεται Μπουδάτα, η Ουσία, η Συνείδηση.

Όταν το Μπουδάτα αφυπνισθεί μένουμε φωτισμένοι, χρειαζόμαστε την αφύπνιση του Μπουδάτα (συνείδηση).

Ο γνωστικός μαθητής μπορεί να κάνει πρακτική καθισμένος με τον δυτικό τρόπο ή με τον ανατολίτικο τρόπο.

Συμβουλεύουμε να γίνει η πρακτική με κλειστά μάτια, για να αποφύγουμε να μας πάρει την προσοχή μας κάτι από τον εξωτερικό κόσμο.

Συμφέρει να χαλαρώνουμε το σώμα, αποφεύγοντας προσεκτικά να μείνει κάποιος μυς σε ένταση.

Καταλήγει υπέροχο το να ξέρει κανείς να συνδυάζει έξυπνα τον διαλογισμό με τον ύπνο, με σκοπό να μην τον εμποδίζει η ύλη.

Το Μπουδάτα, η Ουσία, είναι το ψυχικό υλικό, η εσω­τερική βουδιστική αρχή, το ψυχικό υλικό ή πρώτη ύλη, με την οποία θα δώσουμε μορφή στην ψυχή.

Το Μπουδάτα είναι πραγματικά το μοναδικό στοιχείο που κατέχει το φτωχό διανοητικό ζώο για να φτάσει να πειραματιστεί αυτό που ονομάζεται Αλήθεια.

Το Μπουδάτα είναι το καλύτερο που έχουμε μέσα μας και αφυπνίζεται με τον βαθύ εσωτερικό διαλογισμό.

Μη μπορώντας το διανοητικό ζώο να ενσαρκώσει το Εί­ναι, λόγω του ότι ακόμα δεν κατέχει τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να εξασκήσει τον διαλογισμό για να αυτό-αφυπνίσει το Μπουδάτα και να γνωρίσει την Αλήθεια.

Ο Ιησούς, ο θεϊκός Δάσκαλος για τον οποίο γιορτάζου­με τα Χριστούγεννα αυτό το έτος 1964, είπε: Γνωρίστε την αλήθεια, και αυτή θα σας απελευθερώσει.

Κεφάλαιο 9

Η έκσταση

Ο Ισάν έστειλε στον δάσκαλο Κουσέν έναν καθρέπτη. Ο Κουσέν τον έδειξε στους καλόγερους και είπε: Αυτός είναι ο καθρέπτης του Ισάν ή ο δικός μου; Εάν λέτε ότι είναι του Ισάν, πως μπορεί να βρίσκε­ται στα χέρια μου; εάν λέτε ότι είναι δικός μου, μήπως δεν τον έχω πάρει από τα χέρια του Ισάν; μίλα, μίλα αλλιώς θα τον κάνω κομμάτια.

Οι καλόγεροι δεν μπόρεσαν να περάσουν ανάμεσα από αυτά τα δύο αντίθετα, και ο δάσκαλος έκανε κομμάτια τον καθρέπτη .

Είναι αδύνατη η έκσταση, όσο η Ουσία βρίσκεται μποτιλιαρισμένη ανάμεσα στα αντίθετα.

Στην εποχή της Βαβυλωνίας ήρθε στον κόσμο ο μποδισάτβα του αγιότατου Ashiata Shiemash, ενός μεγάλου αβατάρα.

Ο Μποδισάτβα δεν ήταν πεσμένος και όπως όλοι οι μποδισάτβες είχε κανονικά αναπτυγμένα τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα του Είναι.

Όταν έφτασε στην υπεύθυνη ηλικία, έφτασε στο βουνό Βεθινιάνα και μπήκε σε μια σπηλιά.

Λέει η παράδοση ότι έκανε τρεις φοβερές νηστείες σαράντα ημερών η κάθε μία, συνοδευμένη με σκόπιμες και θεληματικές ταλαιπωρίες.

Την πρώτη νηστεία την αφιέρωσε στην προσευχή και στον διαλογισμό.

Την δεύτερη νηστεία την αφιέρωσε στο να ξανακοιτά­ξει όλη την παρούσα ζωή του και τις προηγούμενες. Η τρίτη νηστεία υπήρξε αποφασιστική. Την αφιέρωσε στο να τελειώσει με τον μηχανικό συνδυασμό του νου. Δεν έτρωγε και έπινε μόνο νερό και κάθε μισή ώρα έβγαζε μια τρίχα από το στήθος του.

Υπάρχουν δύο είδη μηχανικού συνδυασμού που αποτελούν την βάση των αντιθέτων.

α) Μηχανικός συνδυασμός ιδεών, λέξεων, εκφράσεων κλπ.

β) Μηχανικός συνδυασμός εικόνων, μορφών, πραγμάτων, προσώπων κλπ.

Μία ιδέα συνδυάζεται με μια άλλη, μια λέξη με μια άλλη, μια έκφραση με μια άλλη και έρχεται η πάλη των αν­τιθέτων.

Ένας άνθρωπος συνδυάζεται με έναν άλλον, η ανάμνηση κάποιου έρχεται στον νου, μια εικόνα συνδυάζεται με μια άλλη, μια μορφή με μια άλλη και συνεχίζεται η πάλη των αντιθέτων.

Ο Μποδισάτβα του αβατάρα Ashiata Shiemash υποφέροντας αμίλητα και νηστεύοντας σαράντα ημέρες· ταλαιπωρώντας τρομακτικά τον εαυτό του, βυθισμένος σε βαθύ εσωτερικό διαλογισμό, κατάφερε τον απο-συνδυασμό του νοητικού μηχανισμού, και ο νους του έμεινε επίσημα ήρεμος και σε μεγαλοπρεπή σιωπή.

Το αποτέλεσμα ήταν η έκσταση με την ενσάρκωση του πραγματικού του Είναι. Ο Ashiata Shiemash πραγματοποίησε στην Ασία ένα μεγάλο έργο, ιδρύοντας μοναστήρια και εγκαθιστώντας παντού κυβερνήτες με αφυπνισμένη συνείδηση. Αυτός ο μποδισάτβα μπόρεσε να ενσαρκώσει το πραγματικό του Είναι κατά την διάρκεια του διαλογισμού, λόγω του ότι είχε τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα του Είναι.

Εκείνοι που δεν έχουν τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα του Είναι δεν μπορούν να καταφέρουν να λειτουργήσει ή να ενσαρκώσουν μέσα τους το θείο ή το Είναι. Όμως μπορούν να απελευθερώσουν την Ουσία, για να ενωθεί με το Είναι και να συμμετέχει στην έκστασή του.

Στην κατάσταση της έκστασης μπορούμε να μελετήσουμε τα μεγάλα μυστήρια της ζωής και του θανάτου.

Πρέπει να μελετήσουμε την λειτουργία της ζωής και του θανάτου ενώ έρχεται ο Λειτουργός (ο Εσώτερος, το Είναι).

Μόνο κατά την απουσία του Εγώ μπορούμε να πειραματιστούμε την ευτυχία του Είναι. Μόνο κατά την απουσία του Εγώ έρχεται η έκσταση.

Όταν καταφέρουμε την διάλυση του νοητικού μηχανισμού, έρχεται αυτό που οι Ανατολίτες ονομάζουν: Η έκρηξη της σακούλας, διακοπή του κενού· τότε υπάρχει μια κραυγή χαράς, διότι η Ουσία (το μπουδάτα) έχει ξεφύγει από την πάλη των αντιθέτων και τώρα συμμετέχει στην επικοινωνία των αγίων.

Μόνο αν πειραματιστούμε την έκσταση, μπορούμε να γνωρίσουμε τι είναι η αλήθεια και τι η ζωή. Μόνο κατά την απουσία του Εγώ απολαμβάνουμε την ευτυχία της ζωής ελεύθερης στην κίνησή της.

Μόνο σε κατάσταση έκστασης μπορούμε να ανακαλύψου­με την βαθειά σημασία αυτών των Χριστουγέννων, που αυτή την νύχτα γιορτάζουμε με τόση χαρά στην καρδιά μας.

Όταν σε κατάσταση έκστασης μελετάμε την ζωή του Χριστού, ανακαλύπτουμε ότι μεγάλο μέρος του κοσμικού δράματος, που παρίστανε ο Κύριος, έμεινε άγραφο.

Πρέπει να εξασκούμε καθημερινά τον γνωστικό διαλογισμό. Μπορούμε να τον εξασκούμε μόνοι ή με άλλους.

Η τεχνική του διαλογισμού που έχουμε διδάξει σε αυ­τό το μήνυμα, πρέπει να δοθεί σε όλα τα γνωστικά λουμισιάλ σαν μια υποχρέωση, μετατρέποντας τα λουμισιάλ σε κέντρα διαλογισμού. Όλοι οι γνωστικοί αδελφοί πρέπει να κάθονται να διαλογίζονται σε ομάδες.

Όλη η γνωστική ομάδα πρέπει να εξασκεί αυτήν την τεχνική του διαλογισμού, μαζί με τις τελετουργίες.

Επίσης μπορεί και πρέπει να εξασκηθεί η τεχνική του διαλογισμού στο σπίτι, καθημερινά. Εκείνοι που μπορούν να βγαίνουν βόλτα στην εξοχή, πρέπει να το κάνουν, για να διαλογιστούν στην σιωπή του δάσους.

Βασισμένοι σ’ αυτά τα μηνύματα και σ’ αυτήν την διδασκαλία, είναι αναγκαίο να βάλουμε στο πρόγραμμα λειτουρ­γίας των γνωστικών λουμισιάλ την τεχνική του διαλογισμού. Παραδίδουμε στα λουμισιάλ την μοναδική τεχνική που πρέ­πει να γίνει δεκτή σ’ αυτά.

Θα ήταν ψέμα να βεβαιώναμε ότι η Μεγάλη Πραγματικό­τητα μπορεί να λειτουργήσει μέσα σ’ ένα άτομο, που δεν κατέχει τα υπαρξιακά σώματα του Είναι.

Είναι ηλίθιο να βεβαιώνουμε ότι η Μεγάλη Πραγματικότητα μπορεί να μπει μέσα σε κάποιον (όπως λένε οι σκοτεινοί του Σουμπούδ) δήθεν για να διώχνει έξω από μας τις ζωικές ενστικτώδεις, βυθισμένες οντότητες που απο­τελούν το πολλαπλό Εγώ.

Επαναλαμβάνουμε:

Η Μεγάλη πραγματικότητα δεν μπορεί να μπει μέσα σε εκείνους που δεν κατέχουν τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα τού Είναι. Μόνο με το Maithuna (Σεξουαλική Μαγεία) μπορούμε να δημιουργούμε τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα του Είναι.

Ο μεγάλος αβατάρας Ashiata Shiemash μπόρεσε να ενσαρκωθεί στον μποδισάτβα του, όταν αυτός βρισκότανε με τον νου σε απόλυτη ηρεμία και σιωπή, λόγω του ότι ήδη κατεί­χε τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα του Είναι από αρχαίες ενσαρκώσεις.

Είναι αναγκαίο επίσης να διευκρινίσουμε ότι μετά από την έκσταση, αν και λαμβάνεται μια τρομερά δυνατή ενέργεια, το Εγώ δεν διαλύεται, όπως πιστεύουν πολλοί μαθητές του αποκρυφισμού.

Η Διάλυση του Εγώ είναι δυνατή μόνο με βάση την βα­θύτερη κατανόηση και την αδιάκοπη καθημερινή δουλειά πάνω στον εαυτό μας από στιγμή σε στιγμή.

Εξηγούμε όλα αυτά για να μην συγχέετε τον γνωστικό διαλογισμό με τις σκοτεινές πρακτικές του Σουμπούδ και πολλές άλλες σχολές μαύρης μαγείας.

Όταν ένας μυστικιστής καταφέρει την έκσταση, αισθάνεται, όταν επιστρέφει στο φυσικό του σώμα, την επείγουσα ανάγκη να δημιουργήσει τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα του Είναι και τον απερίγραπτο πόθο να διαλύσει το Εγώ.

Η έκσταση δεν είναι μία νεφελώδης κατάσταση, αλλά μία υπερβατική κατάσταση έκπληξης, συνδυασμένη με μια τέλεια διανοητική διαύγεια.

Αδέλφια μου: σας εύχομαι ευτυχισμένα Χριστούγεννα και προοδευτικό τον καινούργιο χρόνο.

Να λάμπει στις καρδιές σας το αστέρι της Βηθλεέμ.

Ειρήνη υμίν

ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ

Υπέρτατο Μήνυμα Χριστουγέννων 1965 1966

Κεφάλαιο 1

Η μουσική

Εν αρχή ήτο ο Λόγος και ο Λόγος ήτο παρά τω θεώ και θεός ήτο ο Λόγος. Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω θεώ. Πάντα δι’ αυτού έγιναν· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ουδέ εν το οποίον έγινεν. Εν αυτώ ήτο ζωή, και η ζωή ήτο το φως των ανθρώπων. Και το φως, εν την σκοτία φέγγει και η σκοτία δεν κατέλαβεν αυτό.

Σε όλο το σύμπαν υπάρχει η ηχητική σκάλα των επτά τόνων· σε ολόκληρο το σύμπαν απηχούν οι επτά τόνοι της μεγάλης σκάλας με τους θαυμάσιους ρυθμούς της φωτιάς.

Το MAHAVAN και το CHOTABAN είναι οι ρυθμοί της φωτιάς που στηρίζουν το Σύμπαν σταθερά στη πορεία του.

Οι επτά Κοσμοκράτορες της Aυγής της Δημιουργίας, τελετούργησαν τις Τελετουργίες της Φωτιάς τραγουδώντας στους ναούς.

Χωρίς τον Δημιουργικό Λόγο, χωρίς την μαγεία του Λόγου, χωρίς την μουσική, το σύμπαν δεν θα υπήρχε. «Στην αρχή ήταν ο Λόγος».

Οι παλιές αρχαϊκές παραδόσεις λένε πως η Γνώση σχετίζεται με το ιερό HEPTAPARAPARSHINOΚH, (ο Νόμος του Επτά), αναβίωσε πολλούς αιώνες μετά από την καταστροφή της Ατλαντίδας, από τους δύο Άγιους Μυημένους ονομαζόμενους CHOONKILTEZ και CHONTROPEL, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στον Πλανήτη Καθαρτήριο ετοιμαζόμενοι για να μπουν στο Απόλυτο.

Στην ανατολική γλώσσα λέγεται πως ο Πλανήτης Καθαρτήριο είναι η περιοχή της ATALA, η πρώτη Αναθυμίαση του Απόλυτου.

Αυτοί οι δύο άγιοι που αναφέραμε ήταν δίδυμοι αδελφοί. Ο παππούς αυτών των δύο μυημένων ήταν ο βασιλιάς Konusion, που κυβέρνησε σοφά την παλιότερη ασιατική χώρα, που εκείνη την εποχή ονομαζόταν ΜΑRΑLPΕICIΕ.

Ο παππούς βασιλιάς Κοnusiοn καταγόταν από έναν σοφό Μυημένο Άτλαντα, διακεκριμένο μέλος της κοινότητας της ΑΚHΑLDΑNSΜ. Αυτή η κοινότητα Σοφών υπήρχε στην βυθισμένη Ατλαντίδα πριν την Δεύτερη Yπεράλπια Καταστροφή.

Οι δύο σοφοί άγιοι αδελφοί έζησαν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στην αρχαϊκή πόλη του Γκόμπ, στη χώρα ονομαζόμενη ΜΑRΑLPΕICIΕ, αλλά λίγο μετά κατέφυγαν σε εκείνη την χώρα που αργότερα ονομάστηκε Κίνα.

Οι δύο Μυημένοι αδελφοί βρέθηκαν στην ανάγκη να μεταναστεύσουν από το χωριό που γεννήθηκαν όταν η άμμος άρχισε να το θάβει. Το Γκόμπ θάφτηκε από την άμμο και σήμερα αυτό το μέρος είναι η έρημος Γκόμπι.

Στην αρχή οι δύο αδελφοί ειδικεύτηκαν μόνο στην ιατρική, αλλά μετά έγιναν μεγάλοι σοφοί και έζησαν σε εκείνο το μέρος που αργότερα ονομάστηκε Κίνα.

Αυτοί οι δύο μυημένοι αδελφοί είχαν την ύψιστη τιμή να είναι οι πρώτοι ερευνητές του οπίου.

Οι δύο αδελφοί ανακάλυψαν πως το όπιο αποτελείται από επτά υποκειμενικές ανεξάρτητες κρυσταλλώσεις με ακριβώς ορισμένες ιδιότητες.

Επόμενες δουλειές τους απόδειξαν πως κάθε μία από τις επτά ανεξάρτητες κρυσταλλώσεις συνίστατο με την σειρά της από άλλες επτά ιδιότητες ή ανεξάρτητες υποκειμενικές κρυσταλλώσεις και αυτές με την σειρά τους από άλ­λες επτά και έτσι απροσδιόριστα.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία εσωτερική ομοιότητα ανάμεσα στη μουσική και στο χρώμα. Παραδείγματος χάριν, μια αντίστοιχη χρωματισμένη ακτίνα κατευθυνόμενη πάνω σε οποιοδήποτε στοιχείο του οπίου, το μετέτρεπε σε άλλο δραστικό στοιχείο.

Το ίδιο αποτέλεσμα επετυγχάνετο εάν αντί για τις χρωματισμένες ακτίνες κατευθύνονταν οι αντίστοιχες ηχητικές δονήσεις των χορδών ενός μουσικού οργάνου γνωστού εκείνη την εποχή με το όνομα DZENDVOKH.

Διαπιστώθηκε επιστημονικά ότι εάν κάνουμε να περνάει οποιαδήποτε χρωματισμένη ακτίνα μέσω οποι­ουδήποτε δραστικού στοιχείου του οπίου, αυτή η ίδια ακτίνα παίρνει άλλο χρώμα, δηλαδή το χρώμα των δονήσεων που αντιστοιχούν στις δονήσεις του δραστικού στοιχείου.

Εάν κάνουμε να περάσει οποιαδήποτε χρωματισμένη ακτίνα μέσω των δονήσεων των ηχητικών κυμάτων των χορδών του DZENDVOKH, αυτή παίρνει άλλο χρώμα που αντιστοιχεί στις δονήσεις που εκδηλώθηκαν μέσω της συγκεκριμένης χορδής.

Το DZENDVOKH ήταν ένα καταπληκτικό μουσικό όργανο, με το οποίο διαπιστώθηκε η δύναμη των μουσικών νοτών πάνω στο όπιο και γενικά πάνω σε όλα τα δημιουρ­γημένα.

Εάν μία συγκεκριμένη χρωματισμένη ακτίνα και ηχητικές δονήσεις, συγκεκριμενοποιημένες με πλήρη ακρί­βεια, κατευθύνονταν πάνω σε οποιοδήποτε δραστικό στοιχείο του οπίου, που εκλέχτηκε ανάμεσα σε αυτά που κατείχαν μικρότερο αριθμό δονήσεων από την ολότητα των δονήσεων της χρωματισμένης ακτίνας και του αναφερθέντος ήχου, το δραστικό στοιχείο του οπίου μετατρεπόταν σε άλλο δραστικό στοιχείο.

Καταλήγει ενδιαφέρον να ξέρουμε ότι στις επτά υποκειμενικές κρυσταλλώσεις του οπίου αντιστοιχούν άλ­λες επτά και σε αυτές άλλες επτά και έτσι διαδοχικά.

Επίσης είναι ενδιαφέρον να ξέρουμε ότι η επταδική μουσική σκάλα αντιστοιχεί με τις επταδικές υποκειμενικές κρυσταλλώσεις του οπίου.

Πολλά πειράματα επίσης ήρθαν να επαληθεύσουν ότι σε κάθε επταδική υποκειμενική ταξινόμηση του οπίου αντιστοιχούν επταδικές υποκειμενικές σκάλες του ανθρώπινου υποσυνείδητου.

Εάν η μουσική μπορεί να δρα πάνω στις επταδικές κρυσταλλώσεις του οπίου, είναι λογικό να σκεφτόμαστε ό­τι επίσης μπορεί να δρα πάνω στις αντίστοιχες επταδικές υποκειμενικές ταξινομήσεις του ανθρώπου.

Είναι καταπληκτικό ότι το όπιο συλλαμβάνει τις ισχυρές δονήσεις του άφατου Πρωτόκοσμου. Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το όπιο με βλαβερό και ε­πιζήμιο τρόπο για τους οργανισμούς. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν χρησιμοποιήσει το όπιο για να δυναμώσουν τις καταχθόνιες ιδιότητες του βδελυρού οργάνου Κουνταρτιγουαδόρ.

Πολλούς αιώνες μετά από τον ιερό RΑSCΟΑRNΟ (θάνατο) των Αγίων αδελφών, υπήρξε ένας πολύ σοφός βασιλιάς, που βασισμένος στις ίδιες θεωρίες των δύο αναφερόμενων μυημένων, έφτιαξε ένα μουσικό όργανο ονομαζόμενο LΑV­ΜΕRZNΟΚH, με το οποίο μπόρεσε να βεβαιώσει. πολλά θαύματα σχετικά με την μουσική.

Το καταπληκτικό από εκείνο το μουσικό όργανο είναι ότι είχε 49 χορδές, επτά φορές επτά, που αντιστοιχούν στις επτά φορές επτά εκδηλώσεις της παγκόσμιας ενέργειας.

Αυτό το μηχάνημα ήταν καταπληκτικό. Είχε επτά μουσικές οκτάβες που σχετίζονταν με τις επτά φορές επτά μορφές της κοσμικής ενέργειας. Έτσι ήταν το πως η ανθρώπινη φυλή εκείνης της εποχής γνώρισε με σάρκα και οστά το ιερό ΗΑΝΖΙΑΝΟ, τον Nirioonossiano ήχο του Κόσμου.

Όλες οι κοσμικές ουσίες, που αναβλύζουν από επτά ανεξάρτητες πηγές, είναι κορεσμένες από την Ολότητα των ηχητικών δονήσεων, που το αναφερόμενο μηχάνημα μουσικής μπορούσε να κάνει να αντηχούν στο διάστημα.

Ας μην ξεχάσουμε ποτέ ότι το δικό μας Σύμπαν αποτελείται από επτά διαστάσεις και κάθε μία από αυτές αποτελείται από επτά υπο-επίπεδα ή περιοχές.

Το μουσικό μηχάνημα που έφτιαξε ο Βασιλιάς ΤΟΟΤΟΖ έκανε να δονούνται εντατικά όλες οι επτά διαστάσεις και όλες οι 49 ενεργειακές περιοχές.

Τώρα ήδη έχουμε επαναστατική μουσική, καταπληκτική και θαυμάσια βασιζόμενη στον «ήχο 13», αλλά χρειαζόμαστε επειγόντως μουσικά μηχανήματα σαν αυτό του βασιλιά ΤΟΟΤΟΖ.

Χρειάζεται να αναζωογονούμε τις ΔΟΝΗΣΕΙΣ του ΝIRIΟΟNΟSSIΑNΟ ήχου του δικού μας κόσμου για να αναζωογονούμε τις κοσμικές πηγές των παγκόσμιων ουσιών και να αρχίσουμε με επιτυχία μια καινούργια Εποχή.

Ο κόσμος δημιουργήθηκε με την μουσική, με τον Λόγο και πρέπει να τον στηρίζουμε με την μουσική, με τον Λόγο και να τον αναζωογονούμε με την μουσική με τον Λόγο.

Ο άγιος ιερός νόμος του HΕPTΑPΑRΑPΑRSHINΟΚH χρησιμεύει σαν βάση για όλη την επταδική μουσική σκάλα.

Είναι επείγον να καταλαβαίνουνε όλοι οι Γνωστικοί αδελφοί, σ’ αυτά τα Χριστούγεννα του 1965, την ανάγ­κη να μελετάνε μουσική.

Είναι επείγον όλοι οι Γνωστικοί αδελφοί να τραγουδάνε πάντα τα πέντε φωνήεντα Ι.Ε.Ο.ΟΥ.Α.

Είναι αναγκαίο να καταλαβαίνουμε την αξία του Λόγου και να μην τον βεβηλώνουμε με ανάξιες σκέψεις.

Τόσο κακό είναι να μιλάμε όταν πρέπει. να σω­παίνουμε όπως και να σωπαίνουμε όταν πρέπει να μιλάμε. Υπάρχουν φορές που το να μιλάς είναι ένα έγκλημα· υπάρχουν φορές που το να σωπαίνεις είναι επίσης ένα έγκλημα.

Υπάρχουν εγκληματικές σιωπές, υπάρχουν άτιμα λόγια.

Οι Θεοί δημιουργούν με την δύναμη του Λόγου, διότι στην αρχή ήταν ο Λόγος και ο Λόγος ήταν με τον Θεό και ο Λόγος ήταν ο Θεός.

Υπάρχει μία Παγκόσμια γλώσσα της ζωής, που την μιλάνε μόνο οι Άγγελοι, Αρχάγγελοι, Σεραφείμ κλπ.

Όταν η Ιερή Φωτιά ανθίζει στα γόνιμα χείλη μας, γινόμενη Λόγος, ο Λόγος γίνεται σάρκα σε μας.

Όλα τα Μάντραμ που γνωρίζουν οι αποκρυφιστές, είναι απλώς συλλαβές, γράμματα, απομονωμένα λόγια της γλώσσας του φωτός.

Σ’ όποιον ξέρει, ο Λόγος του δίνει εξουσία, κανένας δεν τον πρόφερε, κανένας δεν θα τον προφέρει, πα­ρά μόνον εκείνος που τον έχει ενσαρκωμένο.

Κεφάλαιο 2

Ο Μποχάριος δερβίσης HΑDJIΑSVΑTZTRΟOV

Κάποτε, ένας μεγάλος σοφός ερχόμενος από άγνωστα μέρη, ενώ ταξίδευε στην Ασιατική ήπειρο, σε εκείνη την περιοχή που ονομαζόταν Μποχάρα, δημιούργησε καλές σχέσεις με ένα Χορευτή Δερβίση ονομαζόμενο HΑDJIZΕPHIR­ ΒΟGGΑΕDDIN.

Ήταν ένας άνθρωπος πολύ ενθουσιώδης με τον Ιερό Εσωτερισμό, και κάθε φορά που συναντούσε κάποιον στον δρόμο του, του μίλαγε για αυτές τις σπουδές. Όταν συνάντησε τον σοφό μας, η χαρά του ήταν μεγάλη, χαμογελούσε ευτυχισμένος και το θέμα της συζήτησής τους ήταν σχετικά με αυτήν την αρχαία Κινεζική επιστήμη ονομαζόμενη «SHΑTCHΑIΜΕRNIS».

Αυτά που σήμερα ξέρουμε σχετικά με αυτήν την μυστηριώδη επιστήμη γνωστή στους δίδυμους Κινέζους Μυημένους, για τους οποίους μιλούσαμε στο πρώτο κεφάλαιο αυτού του Μηνύματος, είναι μόνο αποσπάσματα από μία κατα­πληκτική ολότητα.

Σε άλλες εποχές, όταν ακόμα ζούσαν στην Κίνα οι δίδυμοι Μυημένοι, εκείνη η επιστήμη ονομαζόταν:

«Ολότητα της αληθινής πληροφορίας σχετικά με τον νόμο της NΟNΑPΊICIDΑD.

Ορισμένα αποσπάσματα από αυτήν την σεβαστή επιστήμη παρέμειναν απείραχτα και πέρασαν από γενιά σε γε­νιά, μέσω πολλών Αδελφών μυημένων στα Μεγαλύτερα Μυστήρια.

Ο σοφός της ιστορίας μας αισθάνθηκε πολύ ευτυχισμένος με το να μπορεί να μιλάει με τον Δερβίση για την Αρχαϊκή Κινεζική Επιστήμη, για την οποία τίποτε δεν ξέρουν οι μοντέρνοι δοκησίσοφοι δυτικού τύπου.

Ο σοφός μας έφτασε στο αποκορύφωμα του ενθουσιασμού του όταν πληροφορήθηκε από τον Δερβίση σχετικά με έναν άλλον Δερβίση φίλο του, ο οποίος σύμφωνα με κάτι πληροφορίες κατοικούσε στην «Ανώτερη Μποχάρα» απομακρυσμένος από όλους και αφοσιωμένος σε ορισμένα μυστηριώδη πειράματα σχετικά με αυτήν την ίδια επιστήμη.

Ο Δερβίσης κάλεσε τον σοφό μας να κάνει μια βόλτα σε εκείνα τα βουνά της «Ανώτερης Μποχάρας» με τον υγιή και όμορφο σκοπό να επισκεφθούν τον Αναχωρητή.

Τρεις ημέρες ταξίδι ανάμεσα σε απόκρημνα βουνά και απόμερους δρόμους, οδήγησαν τους δύο άντρες μέχρι ένα μικρό φαράγγι, τοποθετημένο ανάμεσα στα βουνά της «Ανώτερης Μποχάρας».

Σύμφωνα με την διήγηση που έφτασε μέχρι εμάς, σε εκείνο το βουνό ο Δερβίσης ζήτησε από τον σοφό να τον βοηθήσει να μετακινήσει μια μικρή πέτρινη πλάκα και ό­ταν το έκαναν μπροστά στους δύο άντρες εμφανίστηκε ένα μικρό άνοιγμα και από τις άκρες του ξεκινούσαν δύο σιδερένιες μπάρες.

Το διήγημα λέει ότι ο Δερβίσης ένωσε τις δύο μπάρες και άρχισε να ακούει πολύ προσεκτικά.

Συνεχίζει το διήγημα λέγοντας ότι μετά από λίγες στιγμές, από τις αναφερόμενες μπάρες ανάβλυσε ένας παράξενος ήχος και για έκπληξη του σοφού αυτής της ιστορίας, ο Δερβίσης πρόφερε τότε πάνω στο άνοιγμα μερικά λόγια σε μία γλώσσα που για αυτόν ήταν εντελώς άγνωστη.

Όταν ο Δερβίσης σταμάτησε να μιλάει, οι δύο άντρες αυτού του διηγήματος τοποθέτησαν την πέτρινη πλάκα στη θέση της και συνέχισαν να προχωράνε.

Ακόμα περισσότερο έπρεπε να περιπατάνε οι δύο άντρες ανάμεσα σε πεδιάδες και βαθιά βουνά μέχρι να φθάσουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος όπου σταμάτησαν μπροστά σε έναν μεγάλο βράχο.

Ο Δερβίσης σε μια κατάσταση μεγάλης έντασης φαινόταν να περιμένει κάτι πολύ ειδικό. Ξαφνικά αυτός ο τρομερός βράχος ανοίγει και σχηματίζεται μια μυστηριώδης είσοδος που οδηγεί σε ένα είδος σπηλιάς.

Οι δύο άντρες εισήλθαν μέσα στην σπηλιά και προ­χώρησαν προς το μυστηριώδες βάθος της, παρατηρώντας ότι ο δρόμος ήταν φωτισμένος διαδοχικά από υγραέριο και ρεύμα.

Το διήγημα λέει ότι οι δύο άντρες αφού περπάτησαν αρκετή απόσταση μέσα στη σπηλιά συνάντησαν έναν γέρο ακαθόριστης ηλικίας και με σώμα αρκετά λεπτό και ψηλό, ο οποίος τους καλωσόρισε με τους συνηθισμένους χαιρετισμούς και τους οδήγησε μέχρι το εσωτερικό της σπη­λιάς.

Αυτός ήταν ο φίλος του Δερβίση και το όνομά του ήταν HΑDJIΑSΝΑTZTRΟOV. Ο γέρος ερημίτης οδήγησε τους δύο άντρες σε μία πολύ άνετη περιοχή της σπηλιάς και κάθισαν όλοι σε μια τσόχα που σκέπαζε το πάτωμα και έφαγαν αυτό που στην Ασία λέγεται SHILΑPLΑV (Κρύο της Μποχαρίας)σερβιρισμένο σε χύτρες πηλού που έφερε ο γέρος.

Κατά την διάρκεια του φαγητού οι δύο άντρες συζήτησαν με τον γέρο ερημίτη. Το θέμα φυσικά ήταν η ενδιαφέρουσα Κινεζική επιστήμη ονομαζόμενη SHΑTCHΑIΜΕRNIS.

Η επιστήμη αυτού του Γέρου είναι η επιστήμη των Δονήσεων. Όλα όσα είναι, όλα όσα ήταν, όλα όσα θα είναι, είναι υποταγμένα στην επιστήμη των δονήσεων. Ο Ερημίτης είχε αφιερώσει την ζωή του στην μελέτη των δονήσεων το CHΑTCHΑIΜΕRNIS.

Ο Ερημίτης είχε μελετήσει πολύ βαθιά την Ασσυριακή θεωρία του Μέγα ΜΑLΜΑNΑSH, την Αραβική θεωρία του διάσημου σοφού SΕLNΕHHΕΑΝΑZ, την Ελληνική του Πυθαγόρα και γενικά όλες τις Κινεζικές θεωρίες.

Αυτός ο άνθρωπος είχε φτιάξει τροποποιημένο το Μονόχορδο του Πυθαγόρα, το διάσημο μουσικό μηχάνημα με το οποίο ο Πυθαγόρας πραγματοποιούσε τα πειράματά του.

Αυτό το μηχάνημα είναι πολύ περίπλοκο και είναι γεμάτο από διαπασών που του χρησιμεύουν για να μετράνε τις δονήσεις των χορδών.

Ο γέρο Ερημίτης ήταν ένας αληθινός Σοφός και είχε φτιάξει πολλά μηχανήματα για να μετράει με ακρίβεια τις δονήσεις. Ο γέρος έλεγε πως στον αρχαϊκό πολιτισμό του TINΚLIΑNISH υπήρχαν πάρα πολλά ειδικά μηχανήματα για να μετράνε τις δονήσεις.

Ο Ερημίτης έκανε μετά μερικές επιδείξεις με τις μουσικές δονήσεις.

Με ένα μικρό φυσερό φύσηξε αέρα πάνω στους σωλήνες ενός πνευστού μουσικού μηχανήματος και οι σωλήνες άρ­χισαν μία μονότονη μελωδία πέντε τόνων. Τα διαπασών έδειξαν με ακρίβεια τον αριθμό των δονήσεων. Δίπλα στο μουσικό μηχάνημα τοποθετήθηκε μια γλάστρα με λουλούδια.

Όταν ο Ερημίτης τέλειωσε την μονότονη μουσική του, τα λουλούδια της γλάστρας ήταν απείραχτα.

Μετά ο γέρο Ερημίτης μετακόμισε από το παλιό μο­νόχορδο στο πιάνο έχοντας επίσης διαπασών για να μετρήσει τις δονήσεις και άρχισε να χτυπάει ορισμένα πλήκτρα του πιάνου προκαλώντας την ίδια μονότονη μελωδία.

Όταν ο γέρος έπαψε να παίζει δεν έμειναν στην γλάστρα παρά τα μαραμένα υπολείμματα των λουλουδιών που πριν ήταν γεμάτα ζωντάνια και ομορφιά. Με αυτόν τον τρόπο ο γέρο Ερημίτης απόδειξε την δονητική δύναμη των μουσικών κυμάτων πάνω στην ύλη.

Εκείνος ο γέρο Ερημίτης διαιρούσε τις δονήσεις σε δύο είδη: δημιουργικές Δονήσεις και ορμητικές Δονήσεις. Έλεγε ο γέρο Ερημίτης πως με έντερα κατσικιών μπορούσε κάποιος να κατασκευάσει ειδικές χορδές για την παραγωγή Δημιουργικών Δονήσεων και. ότι με τα πνευστά όργανα, όπως τρομπέτες, φλάουτα κλπ παράγονταν Ορμητικές Δονήσεις.

Σύμφωνα με το διήγημα που έχει φθάσει. μέχρι εμάς, και αφού έδωσε μερικές άλλες εξηγήσεις, ο γέρο Ερημίτης έφερε ένα φάκελο, χαρτί και μολύβι για άλλο πείραμα.

Έγραψε κάτι στο χαρτί και μετά το έβαλε μέσα στον φάκελο. Μετά κρέμασε τον κλειστό φάκελο με το χαρτί μέσα του από ένα γάντζο μπροστά στους δύο επισκέπτες και κάθισε στο πιάνο.

Διηγείται η παράδοση, πως ο γέρος έπαιζε πάλι μια μονότονη μελωδία, αλλά τώρα δύο ήχοι της χαμηλότερης οκτάβας του πιάνου επαναλαμβάνονταν μαζί και συνεχώς στην μελωδία.

Μετά από μερικές στιγμές ο επισκέπτης Δερβίσης δεν μπορούσε να παραμένει ακίνητος και στριφογύριζε κουνώντας το αριστερό πόδι στο οποίο αισθανόταν έναν τρομερό και τρομακτικό πόνο.

Ο Ερημίτης έπαψε να παίζει μετά από λίγο την μονότονη μελωδία και απευθυνόμενος στον Σοφό επισκέπτη είπε:

«Φίλε του φίλου μου, έχετε την καλοσύνη να σηκωθείτε και να βγάλετε τον φάκελο από τον γάντζο και να διαβάσετε αυτό που είναι γραμμένο μέσα;».

Ο σοφός έκανε αυτό που του είπε και όταν διάβα­σε το χαρτί που ήταν μέσα στον φάκελο είδε ότι έλεγε:

«Σε κάθε έναν από εσάς, εξαιτίας των δονήσεων που προέρχονται από το πιάνο με ουρά, θα δημιουργηθεί ένα εξόγκωμα στο αριστερό πόδι, μία ίντσα κάτω από το γόνατο και μισή ίντσα προς τα αριστερά από το μέσον του ποδιού».

Ο γέρος τους είπε να αποκαλύψουν το αριστερό του πόδι και για έκπληξή τους αποκάλυψαν στο αριστερό πόδι του επισκέπτη Δερβίση το αναφερόμενο εξόγκωμα! Εκεί ήταν δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, όμως έλειπε από το αριστερό πόδι του σοφού επισκέπτη.

Αυτός ο τελευταίος είχε μία διαφορετική δόνηση διότι ήταν ένας Δάσκαλος που ήρθε στην γη από άλλον πλανήτη και είναι φανερό πως η δόνηση αυτού του είδους είχε άλλη διαφορετική συχνότητα από αυτήν που ο σοφός είχε στο σώμα του.

Όταν ο Ερημίτης πείστηκε ότι έλειπε το εξόγκωμα από το αριστερό πόδι του σοφού, πήδηξε αμέσως από το κάθισμά του λέγοντας: ΔΕΝ Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ! και κοιτούσε έκπληκτος με μάτια σαν τρελού. Τότε ήταν απαραίτητο για τον σοφό που είχε έρθει από άλλον πλανήτη να τον κάνει να καταλάβει πως σε τίποτα δεν είχε σφάλλει και μετά όταν θα ήταν μόνοι τους θα του έλεγε το μυστικό του.

Σε πολλούς αναγνώστες θα τους φαίνεται απίστευτο να περπατάνε στη γη μας κάτοικοι άλλων Πλανητών και το πιο πιθανό είναι να γελάνε τώρα σκεπτικιστικά, όμως έτσι είναι. Σε όλες τις εποχές, έχουν επισκεφθεί την γη μας κάτοικοι άλλων πλανητών.

Παλιές παραδόσεις λένε πως ο Δάσκαλος SΑNΑT ΚUΜΜΑRΑ, ιδρυτής του Μεγάλου Κολεγίου Μυημένων της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας, ήρθε από την Αφροδίτη με το φυσικό του σώμα.

Ο σοφός της ιστορίας μας ήταν ένας Δάσκαλος που ήρθε από άλλον πλανήτη αλλά κρατούσε το μυστικό του.

Σε άλλους καιρούς υπήρχαν καταπληκτικά μουσικά όργανα με τα οποία έγιναν καταπληκτικά πειράματα.

Ξέροντας να χειριζόμαστε τα δονητικά κύματα του ήχου μπορούμε να δράμε πάνω στην κάθε ουσία, πάνω σε όλη την ζωή.

Στην αρχή ήταν ο Λόγος, λέει ο Ιωάννης, και ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και ο Λόγος ήταν ο Θεός.

Πραγματικά χωρίς τον ήχο, χωρίς τον Λόγο, το η­λιακό σύστημα στο οποίο ζούμε, κινούμαστε και έχουμε το δικό μας Είναι, δεν θα υπήρχε.

Στην αυγή της Ζωής οι Κοσμοκράτορες δούλεψαν στους ναούς τους με την Σεξουαλική Μαγεία του Λόγου.

Οι δύο θεμελιώδεις δυνάμεις από μόνες τους δεν μπορούν να δημιουργούν· χρειάζεται μία τρίτη δύναμη σύμφωνα με την Σεξουαλική Μαγεία του Λόγου.

Οποιοσδήποτε Δάσκαλος, δυνατός στον Διαλογισμό, μπορεί να μελετήσει την Κοσμογέννεση στα Ακασικά αρχεία και να βεβαιώσει από μόνος του την λειτουργική εργασία των Κοσμοκρατόρων στην αυγή της ζωής.

Μπροστά στον κάθε Φωτισμένο παρουσιάζονται στα Ακασικά αρχεία οι ναοί των Κοσμοκρατόρων και η εργασία τους με τις Δονήσεις.

Μέσα σε κάθε Ναό εμφανίζονται καθισμένοι στους Θρόνους της Εσωτερικής Δύσης ένας Ιερέας και μία Ιέρεια.

Σε κάθε Ναό υπάρχει ένα ισόγειο στο οποίο βρίσκονται όλες οι επίσημες έδρες και όλες οι κολόνες του Ναού.

Οι αναφερόμενοι στις ιερές γραφές Ελοΐμ καταλαμ­βάνουν το ισόγειο.

Αυτή είναι η Πρωτόγονη Μασονία, αυτά είναι τα Εργαστήρια των Κοσμοκρατόρων.

Τραγουδάει ο Ιερέας και τραγουδάει η Ιέρεια και τραγουδάνε όλοι οι Ελοΐμ του ναού και οι φωνές τους αντηχούν στο Χάος.

Έτσι πραγματοποιούνται οι Τελετουργίες της Φωτιάς στην αυγή της ζωής και οι τρεις δυνάμεις ονομαζόμενες, Αρσενική, Θηλυκή και Ουδέτερη, δονούν επιστημονικά προκαλώντας πολλαπλά φαινόμενα στην Αρχέγονη Ύλη.

Γονιμοποιείται η Μεγάλη Μητέρα, η Πρωταρχική Ύλη του Μεγάλου Έργου και αναβλύζουν τα σπέρματα της κάθε δημιουργίας. Έτσι είναι το πως γεννιέται το σύμπαν του PLΕRΟΜΑ (ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ), έτσι γεννιέται το κάθε ηλιακό σύστημα.

Η Σεξουαλική Μαγεία του Λόγου δημιούργησε αυτό το σύμπαν στο οποίο ζούμε, κινούμαστε και έχουμε το δικό μας Είναι.

Το δικό μας ηλιακό σύστημα στην αρχή ήταν ρευστό και μετά γινόταν κάθε φορά όλο και πιο πυκνό μέχρι που πήρε την τωρινή φυσική σύσταση.

Τότε αυτό το Σύμπαν είναι ένα προϊόν των Δονήσεων, του Λόγου, της Μουσικής.

Κεφάλαιο 3

Ο νόμος του τρία

Αγαπητοί: Είναι αναγκαίο, αυτά τα Χριστούγεννα του 1965, να γνωρίσουμε σε βάθος τον Νόμο του Τρία.

Είναι επείγον να ξέρουμε ποια είναι η θέση που έχουμε σε αυτήν την καταπληκτική ακτίνα της Δημιουργίας.

Ο Υιός ήρθε στον κόσμο για να μας σώσει και είναι αναγκαίο να ξέρουμε τι είναι ο ΠΑΤΗΡ, τι είναι. ο ΥΙΟΣ και το τι είναι το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.

Όλες οι ιερές TRIΜURTIS όλων των θρησκειών αντιστοιχούν στις τρεις πρωταρχικές δυνάμεις του σύμπαντος.

Ο ΠΑΤΗΡ, Ο ΥΙΟΣ και. το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ συνιστούν μία τριάδα μέσα στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Η ΙΣΙΣ, ο ΟΣΙΡΙΣ, ο ΩΡΟΣ· ο ΒRΑHΑTΜΑ, ο ΝISHNU και ο SHIVΑ κλπ είναι οι Ιερές TRIΜURTIS που πάντα αντιπροσωπεύουν τις τρεις πρωταρχικές δυνάμεις.

Όλα τα κοσμικά φαινόμενα, όλες οι δημιουργίες, έχουν την βάση τους στις τρεις πρωταρχικές δυνάμεις.

Οι σύγχρονοι επιστήμονες αναγνωρίζουν την δύναμη και την αντίσταση, την θετική και την αρνητική δύναμη, τα θετικά και αρνητικά κύτταρα, δηλαδή τα αρσενικά και θηλυκά κύτταρα κλπ, αλλά αγνοούν ότι χωρίς μια τρίτη ουδέτερη δύναμη είναι αδύνατον να γίνει κάθε φαινόμενο, κάθε δημιουργία.

Είναι αλήθεια και χωρίς καμιά αμφιβολία ότι μία ή δύο δυνάμεις δεν μπορούν να προκαλούν κανένα φαινόμενο, όμως οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι θετικές και αρνητικές δυνάμεις μπορούν να προκαλούν όλα τα φαινόμενα.

Εάν μελετήσουμε σε βάθος τον ίδιο τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τις τρεις δυνάμεις σε δράση.

Ο ηλεκτρισμός δεν είναι μόνο αρνητικό ή θετικό. Υπάρχει ο ηλεκτρισμός στην ΟΥΔΕΤΕΡΗ μορφή του.

Μία ή δύο δυνάμεις δεν μπορούν ποτέ να προκαλούν κανένα φαινόμενο και κάθε φορά που παρατηρούμε ένα σταμάτημα στην ανάπτυξη οποιουδήποτε πράγματος, μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά πως εκεί λείπει η τρίτη δύναμη.

Οι τρεις πρωταρχικές δυνάμεις χωρίζονται και ενώνονται ξανά, διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται κοσμικά.

Στο Ανεκδήλωτο Απόλυτο οι τρεις Πρωταρχικές δυνάμεις συνιστούν με ακέραιο τρόπο μια ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ και ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Κατά την διάρκεια της ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ οι τρεις πρωταρχικές δυνάμεις χωρίζονται και ενώνονται και στα σημεία όπου συναντιούνται, δημιουργούνται φαινόμενα, Κόσμοι, Σύμπαντα κλπ, κλπ, κλπ.

Στην Ακτίνα της Δημιουργίας αυτές οι τρεις δυνάμεις φαίνονται σαν τρεις θελήσεις, τρεις συνειδήσεις, τρεις ενότητες. Κάθε μία από αυτές τις τρεις δυνάμεις περιέχει στον εαυτό της όλες τις πιθανότητες των τριών. Αλλά στο σημείο που συνδέονται, η κάθε μία από αυτές εκδηλώνει μόνο μία αρχή: την θετική, την αρνητική ή την ουδέτερη.,

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις τρεις δυνά­μεις σε δράση. Αυτές χωρίζονται, απομακρύνονται και με­τά συναντιούνται ξανά για να σχηματίσουν καινούργιες διαφορετικές τριάδες οι οποίες δημιουργούν καινούργιους κόσμους, καινούργιες κοσμικές δημιουργίες.

Στο Απόλυτο οι Τρεις Δυνάμεις είναι ο Μοναδικός ΛΟΓΟΣ, η Ποικιλία μέσα στην Ολική Ενότητα. Ο ΠΑΤΗΡ, ο ΥΙΟΣ και το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ συνιστούν ένα ΟΛΟΝ, Παντογνώστη και Πανεύσπλαχνο.

Ο δάσκαλος G έλεγε στους μαθητές του σχετικά με τον νόμο του τρία: «Ας φανταστούμε το Απόλυτο σαν ένα κύκλο στον οποίο υπάρχει ένας αριθμός άλλων κύκλων, δηλαδή κόσμοι δευτέρας τάξεως. Ας πάρουμε έναν από αυτούς. Ας ορίσουμε το Απόλυτο με τον αριθμό 1, διότι οι τρεις δυνάμεις συνιστούν σε αυτόν ένα όλον. Ας ορίσουμε τους μικρούς κύκλους με τον αριθμό 3, διότι σε έναν κόσμο δευτέρας τάξεως οι τρεις δυνάμεις είναι διαιρεμένες.

Οι τρεις δυνάμεις διαιρεμένες σε κόσμους δευτέρας τάξεως δημιουργούν (κατασκευάζουν) καινούριους Κόσμους, κόσμους τρίτης τάξεως όταν μαζεύονται σε κάθε έναν από αυτούς.

Ας πάρουμε έναν από αυτούς τους κόσμους. Οι κόσμοι τρίτης τάξεως, δημιουργημένοι (κατασκευασμένοι) από τρεις δυνάμεις που ήδη δρουν ημι-μηχανικά, παύουν να εξαρτώνται από την μοναδική θέληση του Απόλυτου και εξαρτώνται από τους τρεις μηχανικούς νόμους.

Αυτοί οι κόσμοι δημιουργηθήκαν από τις τρεις δυνάμεις και αφού δημιουργηθήκανε εκδηλώνουν τρεις καινούργιες και δικές τους δυνάμεις. Έτσι έχουμε ότι ο αριθμός δυνάμεων που δρουν στους κόσμους τρίτης τάξεως είναι συνολικά έξι. Στο διάγραμμα ορίζεται ο κύκλος της τρίτης τάξεως με τον αριθμό 6 (3+3).

Αυτοί οι κόσμοι με την σειρά τους δημιουργούν καινούργιους κόσμους, κόσμους τετάρτης τάξεως. Στους κόσμους τετάρτης τάξεως δρουν τρεις δυνάμεις του κόσμου την δεύτερης τάξης, έξι δυνάμεις του κόσμου της τρίτης τάξεως και τρεις δικές τους δυνάμεις, συνολικά 12 δυνάμεις.

Ας πάρουμε έναν από αυτούς τους κόσμους και ας τον ορίσουμε με τον αριθμό 12 (3+6+3). Εφ’ όσον είναι υποταγμένοι σε μεγαλύτερο αριθμό νόμων αυτοί οι κόσμοι βρίσκονται ακόμα πιο απομακρυσμένοι από την θέληση του Απόλυτου και είναι ακόμα πιο μηχανικοί.

Οι κόσμοι που δημιουργηθήκανε μέσα από αυτούς τους τελευταίους θα βρίσκονται κάτω από την διακυβέρνηση των 24 δυνάμεων (3+6+12+3).

Οι κόσμοι που δημιουργηθήκανε μέσα από αυτούς, θα κυβερνιούνται με την σειρά τους από 48 δυνάμεις και αυτό το σύνολο των 48 βγαίνει από το εξής: 3 δυνάμεις αποτέλεσμα του κόσμου του αμέσως μετά το Απόλυτο, 6 από τον επόμενο, 12 από αυτόν που έρχεται μετά, 24 από τον επόμενο και 3 δικές τους (3+6+12+24+3), δηλ. συνολικά 48 δυνάμεις.

Οι κόσμοι οι δημιουργημένοι μέσα από τους κό­σμους των 48, θα είναι κάτω από την κυβέρνηση των 96 δυνάμεων (3+6+12+24+48+3). Οι κόσμοι της επόμενης τάξης θα είναι κάτω από την κυβέρνηση των 192 δυνάμεων και έτσι διαδοχικά.

Αν αναλύσουμε σε βάθος αυτούς τους μαθηματικούς υπολογισμούς του δασκάλου G, θα καταλάβουμε ότι ο κόσμος των 96 Νόμων είναι το πρώτο βυθισμένο επίπεδο της αβύσ­σου και ο κόσμος των 192 νόμων αντιστοιχεί στο δεύτερο βυθισμένο επίπεδο της αβύσσου.

Η άβυσσος είναι το ορυκτό βασίλειο και είναι­ τοποθετημένη κάτω από την επιφάνεια της γης.

Η άβυσσος είναι τα Ελληνικά ΤΑΡΤΑΡΑ, το ινδοστανικό ΑΝITCHI, το ρωμαϊκό ΑVΕRNΟ, η χριστιανική Κόλαση κλπ, κλπ, κλπ.

Στην άβυσσο υπάρχουν απτά βυθισμένες ατομικές περιοχές, αυτές είναι οι Ατομικές Κολάσεις της Φύσης.

Ο Νόμος του Τρία μας επιτρέπει να ξέρουμε πόσοι νόμοι κυβερνούν την κάθε βυθισμένη περιοχή της ΚόλασηΣ.

Στον Κόσμο των 48 νόμων, που είναι ο Κυτταρι­κός Κόσμος όπου ζούμε, ήδη όλα είναι μηχανικά και ούτε καν γίνεται η Θέληση του Απόλυτου, τι θα λέγαμε τότε για το Ορυκτό Βασίλειο;

Στο Ορυκτό Βασίλειο ζουν οι χαμένοι. Η ζωή στο Ορυκτό Βασίλειο είναι πολύ μακριά από την Θέληση του Απόλυτου.

Στο βυθισμένο Ορυκτό Βασίλειο ούτε καν θυμούνται­ την Θέληση του Απόλυτου.

Η ακτίνα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ αρχίζει στο Απόλυτο και τελειώνει στην Κόλαση. Η τάξη της ακτίνας της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι η εξής:

Το Απόλυτο

Όλοι οι Κόσμοι

Όλοι οι Ήλιοι

Ο Ήλιος

Όλοι οι Πλανήτες

Η Γη

Η Κόλαση

Λυπούμαστε που πρέπει να διαφωνήσουμε με τον δάσκαλο G σε εκείνο το ζήτημα της Σελήνης. Ο δάσκαλος G πιστεύει πως η Ακτίνα της Δημιουργίας αρχίζει στο Απόλυτο και τελειώνει στην Σελήνη.

Ο δάσκαλος G υποθέτει ότι η Σελήνη είναι ένα κομμάτι αποσπασμένο από την γη σε ένα πολύ μακρινό και­ αρχαϊκό παρελθόν.

Ο δάσκαλος G πιστεύει πως η Σελήνη είναι ένας Κόσμος που γεννιέται τώρα και τρέφεται από την γήϊνη ζωτικότητα.

Αυτοί που είμαστε δραστήριοι στην περασμένη ΚΟΣΜΙΚΗ ΗΜΕΡΑ, ξέρουμε πολύ καλά πως η Σελήνη ήταν ένας κόσμος σαν την γη, ένας κόσμος υποταγμένος σε πολλές διαδικασίες ανοδικής και καθοδικής εξέλιξης, ένας κόσμος που είχε άφθονη ζωή και ότι ήδη έχει πεθάνει. Η Σελήνη είναι ένα πτώμα.

Η Σελήνη ανήκει στην περασμένη Ακτίνα της Δημιουργίας. Η Σελήνη δεν ανήκει στην δική μας τωρινή Ακτίνα της Δημιουργίας.

Η σεληνιακή επίδραση του Βυθισμένου Υποσυνείδητου τύπου ελέγχει τις καταχθόνιες περιοχές της γήινης αβύσσου. Γι’ αυτόν τον λόγο αυτές οι περιοχές ονομάζονται στον Εσωτερισμό: Βυθισμένες Υποσυνείδητες Περιοχές. Αυτά είναι τα σκοτάδια τα εξωτερικά, όπου θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών.

Εμείς ζούμε κανονικά σε αυτόν τον κυτταρικό κόσμο των 48 Νόμων και είναι πολύ ενδιαφέρον να ξέρουμε πως το σπερματικό κύτταρο από το οποίο προέρχεται μέσω γονιμοποίησης ο ανθρώπινος οργανισμός, έχει 48 χρωματοσώματα.

Εάν στον κόσμο και σε όλους τους Κόσμους της τρίτης τάξεως, τους δημιουργημένους από τις Τρεις Δυνάμεις, που ήδη δρουν ΗΜΙΜΗΧΑΝΙΚΑ, δεν γίνεται η Θέληση του Απόλυτου, ακόμα λιγότερο θα γίνεται αυτή η Θέληση στον κόσμο των 48 νόμων στον οποίο ζούμε, κινούμαστε και έχουμε το δικό μας Είναι.

Μόνο μία παρηγοριά μας μένει, αν και αυτή είναι λίγο τρομαχτική, ότι κάτω από εμάς, κάτω από την επιφάνεια της γης υπάρχουν οι κόσμοι των 96 και 192 δυνάμεων και ακόμη περισσότερο ότι είναι τρομερά πιο πολύπλοκοι και τρομακτικά υλιστικοί, όπου ούτε καν θυμούνται ότι υπάρχει η Θέληση του Απόλυτου.

Το Απόλυτο δημιουργεί το κοσμικό σχέδιό του, στον Κόσμο των Τριών Δυνάμεων και μετά από αυτό όλα συνεχίζονται μηχανικά.

Εμείς είμαστε χωρισμένοι από το Απόλυτο, από 48 μηχανικούς Νόμους που μας κάνουν την ζωή τρομερά μηχανική και τρομερά βαρετή.

Εάν κατασκευάσουμε ένα Αυθεντικό Αστρικό Σώμα (ας μην μπερδευτεί αυτό με το Σώμα Επιθυμιών για το οποίο μιλάει ο Μάξ Χέντελ), απελευθερωνόμαστε από τους μισούς νόμους και μένουμε υποταγμένοι στις 24 τάξεις νόμων που κυβερνούν σοφά τον Πλανητικό Κόσμο.

Το να κατασκευάζει κανείς ένα Ηλιακό Σώμα δηλαδή ένα Αυθεντικό Αστρικό Σώμα σημαίνει πράγματι ότι βρίσκε­ται ένα βήμα πιο κοντά στο Απόλυτο.

Εάν, αφού έχουμε κατασκευάσει το Αστρικό Σώμα, μετά δίνουμε στον εαυτό μας την πολυτέλεια να κατασκευάσει το Διανοητικό Σώμα (ας μη μπερδευτεί αυτό με το διανοητικό που χρησιμοποιούν κανονικά οι ζωντανοί και οι νεκροί, το οποίο είναι του Ζωικού Σεληνιακού τύπου), κάνουμε άλλο ένα μεγάλο βήμα προς το Απόλυτο και μένουμε υποταγμένοι στους 12 Ηλιακούς Νόμους.

Εάν κατασκευάσουμε το Σώμα της Συνειδητής Θέλησης ή Αιτιατό Σώμα (ας μη μπερδευτεί αυτό με την Ψυχική Ουσία, την τοποθετημένη μέσα στον Σεληνιακό Νου), τότε απε­λευθερωνόμαστε από τους 12 Hλιακούς Νόμους και μένουμε υποταγμένοι σε 6 τάξεις Κοσμικών Νόμων. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε ένα τρίτο βήμα προς το Απόλυτο.

Το τέταρτο βήμα μας πηγαίνει στο ίδιο το Απόλυτο, στον θεϊκό Πρωτόκοσμο, ο οποίος κυβερνάται μόνο από τρεις νόμους.

Ο Πρωτόκοσμος είναι Θεϊκό Πνεύμα και βρίσκεται βυθισμένο στην αγκαλιά του Απόλυτου.

Όλοι οι ήλιοι και οι κόσμοι του Πρωτόκοσμου αποτελούνται από την Θεϊκή Ουσία του Θεϊκού Πνεύματος.

Εμείς μπορούμε να ανεβούμε ή να κατεβούμε, να επιστρέφουμε στο Απόλυτο ή να κατεβαίνουμε στο Ορυκτό Βασίλειο.

Οι Ψυχές που μπαίνουν στο Ορυκτό Βασίλειο πρώτα μένουν υποταγμένες στις 96 τάξης νόμων, μετά στις 192 και σύμφωνα με το πως εξελίσσονται καθοδικά σε αυτό το βυθισμένο βασίλειο, γίνονται πιο πολύπλοκες με μεγαλύτερο αριθμό Νόμων.

Όποιοι μπαίνουν στην Ορυκτή Άβυσσο εξελίσσονται καθοδικά οπισθοδρομούν περνώντας από τα ζωικά, φυτικά και ορυκτά βασίλεια.

Όταν οι χαμένοι φθάσουν στην Ορυκτή κατάσταση, όταν απολιθώνονται τελείως κάτω από’ την επιφάνεια της γης, τότε πράγματι καταστρέφονται, ελαττώνονται σε σκόνη.

Η Κόλαση είναι η χοάνη όπου λειώνουν. Είναι αναγκαίο να καταστραφούν οι καταχθόνιοι στην κόλαση για να απελευθερωθεί η Ουσία, η ΨΥΧΗ και να επιστρέψει στο Θεϊκό Πνεύμα της, από όπου μια μέρα βγήκε.

Στη χοάνη της τήξης οι πετρωμένες ΨΥΧΕΣ «λειώνουν» από την κοσμική διαδικασία που συμβόλισε ο ΙΒSΕΝ στον «Peer Gynt» σαν την υψικάμινο των μετάλλων.

Αυτό το «λιώσιμο» των πετρωμένων και αλύγιστων μορφών που έχουν χάσει την ικανότητα να αναπτύσσονται, είναι φανερό πως φέρνει μαζί του τρομακτικούς πόνους και τρομερές και απερίγραπτες πίκρες.

Αυτή η χοάνη της τήξης έχει σαν σκοπό να παλινορθεί το ελαττωματικό ψυχικό προϊόν, να το φέρνει στην φυσική κατάσταση της αρχικής αγνότητας και να το απελευθερώνει από τα Σεληνιακά σώματα, αφού έχει καταστρέψει το Εγώ μέσω της Βυθισμένης Καθοδικής Εξέλιξης.

Στην Κοσμική Χοάνη της τήξης τα Σεληνιακά Σώματα και το Εγώ ελαττώνονται σε σκόνη. Μόνο αφού το Εγώ και τα Σεληνιακά Σώματα ελαττω­θούν σε σκόνη, μπορεί η Ουσία, η ΨΥΧΗ, η ψυχική αρχή να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ από την άβυσσο.

Ένας σοφός συγγραφέας έλεγε: «η κάθοδος στην Κόλαση είναι ένα ταξίδι προς τα πίσω στην ΕΞΕΛΙΞΗ, ένα βύθισμα στην πάντα αυξανόμενη πυκνότητα, στο σκοτάδι, στην ακαμψία και σε μια ασύλληπτη πλήξη του χρόνου, μια πτώση προς τα πίσω στο αρχικό χάος μέσω των αιώνων, από όπου το άπειρο ανέβασμα προς την γνώση του Θεού πρέπει να αρχίζει ξανά από την αρχή».

Το Θιβετιανό βιβλίο των Νεκρών αναφερόμενο στην ΑΒΥΣΣΟ λέει: «όταν θα πέσεις εκεί, θα πρέπει να υποφέρεις ανυπόφορες οδύνες, εκεί όπου δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος χρόνος που θα ξεφύγεις».

Ο Δάντης τοποθετεί την Κόλαση μέσα στο εσωτερικό της γης και την θεωρεί φτιαγμένη από σφαίρες που έ­χουν το ίδιο κέντρο και μια αυξανόμενη πυκνότητα. Αυτές οι σφαίρες είναι ΥΠΟΣΕΛΗΝΙΑΚΟΥ τύπου.

Η κάθε μια από αυτές τις βυθισμένες σφαίρες κυβερνάται από μια καταθλιπτική ποσότητα νόμων που μπορούν να αρχίζουν από το 96, να συνεχίζουν με 192 και να πολλαπλασιάζονται διαδοχικά σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ του ΤΡΙΑ.

Ένας Δάσκαλος έλεγε σχετικά με την Κόλαση:

«Αυτή είναι το Ινδικό ΝΑRΑΚΑ τοποθετημένο κάτω από την γη και κάτω από τα νερά· αυτή είναι το Βαβυλωνιακό ARALU, η ΓΗ της ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, η περιοχή του σκοταδιού· η γη στην οποία όποιος μπει δεν προχωράει μπροστά... ο δρόμος από τον οποίο ο ταξιδιώτης ποτέ δεν επιστρέφει... το σπίτι του οποίου οι κάτοικοι δεν βλέπουν το φως... η περιοχή όπου η σκόνη είναι το ψωμί τους και η λάσπη η τροφή τους· αυτά είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΡΤΑΡΑ στα οποία οδηγεί το στόμα της γης, από όπου ρέει μια ποσότητα φωτιάς και όπου υπάρχουν τεράστια ποτάμια φωτιάς και πολ­λά ποτάμια λάσπης... αυτά είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΡΤΑΡΑ, μια σπηλιά στην γη, η μεγαλύτερη από όλες και η οποία διασχίζει ολόκληρη την γη.

Αυτοί οι οποίοι θεωρούνται αθεράπευτοι τους ρίχνουν στα ΤΑΡΤΑΡΑ και από εκεί δεν φεύγουν πια. Αυ­τό είναι το Αιγυπτιακό ΑΜΕΝΤΕΤ αντιπροσωπευμένο στο κοσμικό επίπεδο της μεγάλης πυραμίδας από μια σκοτεινή και πέτρινη κάμαρα 10Ο πόδια κάτω από την επιφάνεια της γης, που το πάτωμα της είναι αδιαμόρφωτο και ξεκινά από εκεί ένας διάδρομος που δεν οδηγεί πουθενά».

Το INFERNO προέρχεται από την λατινική λέξη INFERNUS η οποία σημαίνει κατώτερη περιοχή.

Η κατώτερη περιοχή δεν είναι η κυτταρική περιο­χή στην οποία ζούμε. Η κατώτερη περιοχή είναι ο υπο-Κόσμος, το βυθισμένο Ορυκτό Βασίλειο κάτω από την επιφάνεια του γήινου φλοιού.

Η κόλαση είναι λοιπόν ένας υπο-Κόσμος με επτά περιοχές μέσα στην γη. Η λιθόσφαιρα είναι το βασίλειο των Ορυκτών και η βαθύσφαιρα είναι το βασίλειο των Μετάλλων.

Όλα τα ανθρώπινα πλάσματα, αργά ή νωρίς, ταυτίζονται με το Ορυκτό Βασίλειο εξ αιτίας της εμμονής στο έγκλημα και στο τέλος μπαίνουν στο Ορυκτό Βασίλειο για να πάρουν την πορεία προς την ορυκτή μορφή.

Οι γεωλογικές διαδικασίες και ο γεωλογικός χρόνος είναι τρομακτικά αργοί και οδυνηροί.

Σπάνια είναι τα ανθρώπινα όντα που αποφασίζουν να απελευθερωθούν από τους 48, 24, 12 και 6 νόμους για να μπουν στο Απόλυτο.

Η ανθρωπότητα στο σύνολό της προτιμά πάντα να περάσει από τους 48 νόμους στους 96.

Είναι πιο εύκολο να μπει κανείς στον κόσμο των 96 νόμων παρά να απελευθερωθεί από τους 48 και η ανθρω­πότητα προτιμάει πάντα το πιο εύκολο.

Η ανθρωπότητα γοητεύεται να έχει πυρόλιθη καρδιά, πέτρινη καρδιά κλπ. Η ανθρωπότητα γο­ητεύεται, με το να ταυτίζεται με το Ορυκτό Βασίλειο και με το να μοιράζεται την τύχη του ορυκτού.

ΟΛΕΣ οι θρησκευτικές κολάσεις είναι σύμβολα του ορυκτού βασιλείου. Οι ατομικές κολάσεις της Φύσης αποτελούν τον ζωικό υποΚόσμο.

Το κανονικό, το φυσικό είναι σχεδόν όλη η ανθρω­πότητα να μπει στο Ορυκτό Βασίλειο.

Το ΠΑΡΑΞΕΝΟ, το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ είναι να αυτο-πραγματοποιούνται μερικοί και μετά αφού απελευθερωθούν από όλους τους νόμους να μπουν στο Απόλυτο.

Το να απελευθερώνεται κάποιος από τους 48, από τους 24, από τους 12 και από τους 6 Νόμους σημαίνει να κάνει ΤΡΟΜΕΡΕΣ υπερπροσπάθειες και στους ανθρώπους δεν αρέσουν αυτές οι υπερπροσπάθειες.

Οι άνθρωποι πάντα θέλουν το πιο βολικό, το πιο εύκολο και γι’ αυτό σχεδόν όλα τα ανθρώπινα όντα, νωρίς ή αργά, παύουν να γεννιούνται για να μπουν στον υπο-Κόσμο των 96 νόμων.

Μόνο μέσω της Επανάστασης της Συνείδησης μπορούμε να απελευθερωθούμε από τους 48, 24, 12 και 6 νόμους· αλλά στους ανθρώπους δεν αρέσει η Επανάσταση της Συνείδησης.

Οι άνθρωποι προτιμούν να χορεύουν, να πίνουν, να πορνεύονται, να μοιχεύουν, να κάνουν πολλά λεφτά, να μεθούν, κλπ, κλπ, κλπ. Αυτό είναι πιο βολικό από την Επανάσταση της Συνείδησης.

Η Επανάστασης της Συνείδηση έχει τρεις παράγον­τες που δεν αρέσουν στους ανθρώπους:

1. ΘΑΝΑΤΟΣ.

2. ΓΕΝ­ΝΗΣΗ.

3. ΘΥΣΙΑ προς την Ανθρωπότητα.

Στους ανθρώπους είναι πολύ δύσκολα αυτά. Σπάνιος είναι εκείνος που θέλει να ΠΕΘΑΙΝΕΙ, δηλαδή να καταστρέφει το αγαπημένο του Εγώ. Σπάνιος είναι εκείνος που αληθινά αποφασίζει να κάνει την σεξουαλική ένωση χωρίς εκ­σπερμάτωση με το σκοπό να κατασκευάσει το αυθεντικό Α­στρικό Σώμα, το αυθεντικό Διανοητικό, και το αληθινό Αιτιατό ή Σώμα της Συνειδητής Θέλησης. Σπάνιος είναι εκείνος που είναι αποφασισμένος να θυσιάζεται για την σωτηρία του κόσμου.

Οι άνθρωποι προτιμούν να απολαμβάνουν τις απολαύσεις της γης και να μπουν μετά στον ΟΡΥΚΤΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ για να πάρουν την πορεία προς τα ορυκτά. Αυτό είναι πιο εύκολο, πιο βολικό, πιο ελαφρύ.

Η Επανάσταση της Συνείδησης απαιτεί τρομερές ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ και στους ανθρώπους δεν αρέσει τίποτα που να τους ενοχλεί.

Κεφάλαιο 4

Η κοσμική υλικότητα

Η επιστήμη της μουσικής με τον σωστό επιστημονικό και μαθηματικό συνδυασμό των δονήσεων, δρώντας πάνω στην πρωταρχική ύλη του μεγάλου έργου, πάνω στο Χαοτικό και προΧαοτικό Ens Seminis, δημιουργεί επτά τάξεις κόσμων με επτά καταστάσεις της υλικότητας.

Οι εσωτεριστικές σχολές διδάσκουν πως στον Κόσμο υπάρχουν επτά επίπεδα της κοσμικής συνείδησης.

Επίσης δεν μπορούμε να ξεχνούμε ότι μέσα στον δικό μας κόσμο, κάτω από την επιφάνεια της γης υπάρχουν επτά βυθισμένες ατομικές περιοχές. Αυτές είναι οι Ατομικές Κολάσεις της Φύσης.

Το Άγιο HEPTAPARAPARSINOKH (ο Νόμος του Επτά) είναι θεμελιώδες σε όλα τα δημιουργήματα.

Οι ηχητικές δονήσεις από επτά κέντρα βαρύτητας προκάλεσαν όλες τις Τρωγω-Αυτο-Εγω-Κρατικές διαδικασίες (αμοιβαία διατροφή όλων όσων υπάρχουν).

Στο τέλος αυτές οι διαδικασίες έρχονται να κρυσταλλώσουν όλες αυτές τις Συγκεντρώσεις Κόσμων.

Η μουσική, ο λόγος, δημιουργούν τις ονομαζόμενες διαδοχές των διαδικασιών της αμοιβαίας συγχώνευσης των δονήσεων.

Χάρις σε αυτόν τον Νόμο της αμοιβαίας διατροφής όλων όσων υπάρχουν, κάτω από την επιστημονική ορμή των ηχητικών δονήσεων, μερικές δονήσεις απορρέουν από άλλες και οι κοσμικές ουσίες διαφορετικής πυκνότητας και αναζωογόνησης ενώνονται και χωρίζονται μεταξύ τους δημιουργώντας μεγάλες και μικρές συγκεντρώσεις σχετικά ανεξάρτητες, έχοντας σαν αποτέλεσμα από όλα αυτά το Σύμπαν.

Η πρώτη τάξη κόσμων έχει μια υλικότητα πολύ πνευματική και βρίσκεται στην αγκαλιά εκείνου που δεν έχει όνομα.

Η δεύτερη τάξη κόσμων έχει ένα είδος μεγαλύτερης υλικότητας. Στην τρίτη τάξη κόσμων η υλικότητα αυξάνεται και έτσι διαδοχικά, σε κάθε μία από τις επτά τάξεις υπάρχει μία επταδική βαθμολόγηση.

Ο Κόσμος και το Σύμπαν γενικά αποτελούνται από δονήσεις και ύλη. «Η ενέργεια είναι ίση με την μάζα επί το τετράγωνο της ταχύτητας του φωτός. Η μάζα μετατρέπεται σε ενέργεια, η ενέργεια μετατρέπεται σε μάζα».

Η ύλη βρίσκεται σε δονούμενη κατάσταση. Η ταχύτητα της δόνησης βρίσκεται σε αντίστροφη αναλογία με την πυκνότητα της ύλης.

Κάθε άτομο της πρώτης τάξης κόσμων περιέχει μέσα του μόνο ένα άτομο του Απόλυτου και γι’ αυτό η πρώτη τάξη κόσμων είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ εκατό τα εκατό.

Κάθε άτομο της δεύτερης τάξης κόσμων περιέχει τρία άτομα του Απόλυτου και γι’ αυτό έχει λίγη παραπάνω υλικότητα αν και ακόμα είναι πολύ πνευματική.

Κάθε άτομο της τρίτης τάξης κόσμων περιέχει μέσα του έξι άτομα του Απόλυτου και είναι φανερό πως η υλικότητα είναι ακόμα περισσότερη.

Κάθε άτομο της τέταρτης τάξης κόσμων περιέχει μέσα του δώδεκα αρχέγονα μόρια δηλαδή δώδεκα άτομα του Απόλυτου και γι’ αυτό είναι λογικό να πούμε πως η τέταρτη τάξη κόσμων έχει μεγαλύτερη υλικότητα από τις τρεις προηγούμενες τάξεις.

Κάθε άτομο της πέμπτης τάξης κόσμων έχει μέσα του 24 άτομα του Απόλυτου και γι’ αυτό είναι φανερό πως η υλικότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Εμείς, φτωχά διανοητικά ζώα, καταδικασμένοι δυστυχώς στην ποινή να ζούμε, πραγματικά έχουμε την κακή τύχη να υπάρχουμε σε αυτή την απομακρυσμένη και σκοτεινή γωνιά του Σύμπαντος που ανήκει σε μία έκτη τάξη κόσμων.

Κάθε άτομο του δικού μας κόσμου των 48 νομών, περιέχει μέσα του 48 άτομα του Απόλυτου.

Η υλικότητα του δικού μας κόσμου είναι τρομερή και όλα όσα από μόνα τους πετυχαίνονται με υπέρτατη ευκολία στους 12, 6 και 3 κόσμους εδώ πετυχαίνονται μόνο ματώνοντας και με άφατους πόνους.

Κάτω από μας είναι ο υπο-Κόσμοι οπού η υλικότητα είναι τρομακτικά φρικτή.

Η πρώτη περιοχή της ΑΒΥΣΣΟΥ έχει άτομα που το κάθε ένα από αυτά περιέχει μέσα του 96 νόμους, 96 πρωταρχικά μόρια, 96 άτομα του Απόλυτου.

Στην δεύτερη περιοχή του Ορυκτού Βασιλείου κάθε άτομο έχει, 192 άτομα του Απόλυτου και έτσι διαδοχικά.

Το Ορυκτό Βασίλειο είναι λοιπόν τρομακτικά υλιστικό και, γι’ αυτό η ζωή κάτω από την γη είναι πραγματικά μια Κόλαση.

Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η κόλαση έχει την αποστολή της, είναι το κοσμικό κρεματόριο και γι’ αυτό γίνεται αναγκαία.

Κάποιος του οποίου το όνομα δεν αναφέρω είπε: «Inferno (κόλαση) προέρχεται, από την λατινική λέξη Infernus (κατώτερη περιοχή) και γι’ αυτό η κόλαση είναι αυτός ο κόσμος στον οποίο ζούμε».

Αυτός ο κάποιος έκανε λάθος διότι αυτή η κυτταρική περιοχή στην οποία ζούμε δεν είναι η κατώτερη περιοχή.

Ζούμε στην έκτη τάξη κόσμων κυβερνώμενη από 48 νόμους και η κατώτερη περιοχή είναι, σύμφωνα με τον Νόμο του Επτά, ο έβδομος κόσμος. Ήδη ξέρουμε ότι ο έβδομος κόσμος είναι ο υπο-Κόσμος, του οποίου η πρώτη περιοχή κυβερνάται από 96 νόμους.

Η Κόλαση δεν είναι ένα μέρος με φλόγες, η Κόλαση είναι ο υπο-Κόσμος, όμως είναι λογικό να πούμε πως στον υπο-Κόσμο καίνε οι φλόγες των παθών.

Όλες οι ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΛΑΣΕΙΣ είναι μόνο σύμβολα του υπο-Κόσμου. Ο χρόνος στο Ορυκτό Βασίλειο είναι ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΧΩΝ, χρόνος τρομακτικά αργός και τρομερά βαρετός.

Το κάθε μικρό γεγονός στον υπο-Κόσμο ισοδυναμεί με 80 ή 800 ή 8.000 ή 80.000 χρόνια.

Οι χαμένοι της Αρχαίας Γης-Σελήνης ονομαζόμενοι Lusifers, Αhrimanes, και Anagarikas με κόκκινο τουρμπάνι, ζουν ακόμα σε αυτό το βυθισμένο ορυκτό βασίλειο και πιστεύουν πως πάνε πολύ καλά και ότι προοδεύουν.

Οι χαμένοι πάντα πιστεύουν πως πάνε πολύ καλά και είναι γεμάτοι από πολύ καλές προθέσεις.

Κεφάλαιο 5

Η φύση

Το φτωχό διανοητικό ζώο, το λανθασμένα ονομαζόμενο άνθρωπος, μπορεί να αναπτύξει όλες τις κρυφές δυνατότητες του, εάν έτσι το θέλει, αλλά η ανάπτυξη όλων αυτών των δυνατοτήτων πραγματικά δεν είναι ένας ΝΟΜΟΣ.

Ο Νόμος για τον άνθρωπο-μηχανή είναι να γεννηθεί, να μεγαλώσει, να πολλαπλασιασθεί και να πεθάνει μέσα στον φαύλο κύκλο των μηχανικών νόμων της Φύσης.

Ο Ιησούς, ο Χριστός, την γέννηση του οποίου γιορτάζουμε απόψε με τελετουργίες και γιορτές έλεγε το έξης:

Προσπαθήστε να μπείτε από την στενή πόρτα, διότι σας λέω ότι πολλοί θα προσπαθούν να μπουν και δεν θα μπορούν.

Στενή είναι η πόρτα και στενός ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων του ανθρώπου, αλλά πολύ λίγοι είναι, εκείνου που βρίσκουν αυτήν την πόρτα και αυτόν τον δρόμο.

Ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη όλων των κρυφών δυνατοτήτων του ανθρώπου πηγαίνει πράγματι εναντίον της φύσης, εναντίον του κόσμου, εναντίον της κανονικής και συνηθισμένης κοινωνικής ζωής, εναντίον του εαυτού μας, εναντίον όλων και όλων.

Αυτό εξηγεί το γιατί ο Δρόμος είναι τόσο δύσκολος και αποκλειστικός και γι’ αυτό ονομάστηκε Το Μονοπάτι της Κόψης του Ξυραφιού.

Αυτός είναι ένας δρόμος πολύ πικρός, πιο πικρός και από την χολή. Είναι το αντίθετο της κανονικής ζωής, της καθημερινής ζωής· βασίζεται σε αρχές άλλης τάξης, βρίσκεται υποταγμένος σε άλλους νόμους.

Το φτωχό Διανοητικό Ζώο, το λανθασμένα ονομαζόμενο Άνθρωπος, μπορεί να αναπτύξει όλες τις δυνατότητές του εάν έτσι το θέλει, αλλά επίσης αυτές οι δυνατότητες του μπορεί να μένουν χωρίς καμία ανάπτυξη και μέχρι που μπορεί να χαθούν ΕΝΤΕΛΩΣ.

Πολλοί ψευδο-εσωτεριστές και ψευδο-αποκρυφιστές υποθέτουν λανθασμένα ότι αυτές οι δυνατότητες μπορούν να αναπτυχθούν μέσω των Σοφών Νόμων της Ανοδικής Εξέλιξης, αλλά αυτή η ιδέα είναι εντελώς ψεύτικη διότι καμία μηχανικότητα δεν μπορεί να αναπτύξει όλες τις λανθάνουσες ικανότητές μας.

Η Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου ποτέ δεν είναι προϊόν καμιάς μηχανικής αλλά το αποτέλεσμα μιας συνειδητής εργασίας φτιαγμένης με πάρα πολύ υπομονή και πόνο από τον ίδιο τον εαυτό μας και μέσα από μας τους ίδιους.

Μόνο μέσω αδιάκοπων και διαδοχικών ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ εργασιών μέσα σε μας τους ίδιους, μπορούμε να αναπτύξουμε όλες τις κρυφές δυνατότητές μας.

Ο νόμος της Ανοδικής Εξέλιξης και προόδου και ο νόμος της Καθοδικής Εξέλιξης και οπισθοδρόμησης είναι δύο μηχανικοί Νόμου που δουλεύουν αρμονικά και μεθοδικά σε όλη την φύση.

Όλα εξελίσσονται ΑΝΟΔΙΚΑ και ΚΑΘΟΔΙΚΑ, προχωρούν και οπισθοδρομούν. Υπάρχει Ανοδική Εξέλιξη σε όλους τους οργανισμούς που γεννιούνται και αναπτύσσονται. Υπάρχει Καθοδική Εξέλιξη σε όλους τους οργανισμούς που γερνούν και πεθαίνουν.

Στην συνηθισμένη ζωή της κάθε μέρας με όλες τις ψευδο-εσωτεριστικές και ψευδο-αποκρυφιστικές πνευματικές επιστημονικές σχολές, δεν υπάρχει τίποτα που να έχει τις πιθανότητες του ΔΡΟΜΟΥ και αργά η γρήγορα μπορούν μόνο να μας οδηγούν στον θάνατο, δεν μπορούν να μας οδηγούν πουθενά αλλού.

Το ΜΟΝΟΠΑΤΙ της ΚΟΨΗΣ του ΞΥΡΑΦΙΟΥ είναι γεμάτο κινδύνους μέσα και έξω.

Είναι πολύ σπάνιος εκείνος που βρίσκει τον δρόμο, άλλα είναι ακόμα πιο σπάνιο να βρεθεί κάποιος που να μην εγκαταλείψει τον Δρόμο και να φθάσει στο τέρμα.

Στον κόσμο υπάρχουν πολλές ψευδο-εσωτεριστικές και ψευδο-αποκρυφιστικές σχολές με πολύ καλές προθέσεις και αξιόλογες σπουδές που κανένα δεν βλάπτουν και όλους ωφελούν, αλλά αυτά δεν είναι ο Δρόμος.

Πραγματικά ο Δρόμος είναι αρκετά κρυμμένος, στενός και ακόμα χειρότερα τρομακτικά δύσκολος.

Ο Δρόμος δεν αρέσει παρά σε λίγους. Τα ψευδο-εσωτεριστικά και ψευδο-αποκρυφιστικά μέλη πολλών πολύ όμορφων Αδελφοτήτων, απεχθάνονται τον Δρόμο και τον χαρακτηρίζουν Μαύρη Μαγεία.

Η μηχανική εξέλιξη του διανοητικού ζώου, του λανθασμένα ονομαζόμενου Άνθρωπος, είναι αναγκαία για την Φύση μέχρι ένα σημείο πολύ καλά ορισμένο· πιο πέρα από αυτό το σημείο η μηχανική εξέλιξη του ανθρώπινου δίποδου γίνεται όχι μόνο μη αναγκαία για την Φύση αλλά επίσης βλαβερή για την ίδια.

Οι διαδικασίες της Ανοδικής και Καθοδικής Εξέλιξης της ανθρωπότητας αντιστοιχούν με τις περιόδους της Ανοδικής και Καθοδικής Εξέλιξης των πλανητών στο διάστημα.

Μιλώντας ουσιαστικά θα λέγαμε ότι στην πραγματικότητα η ανθρωπότητα δεν εξελίσσεται. Γίνονται πολλές αλλαγές στην περιφέρεια της ανθρώπινης συνείδησης αλλά καμία στο κέντρο της.

Τα πλήθη που ζητωκραύγαζαν τον Νέρωνα και ζητούσαν την σταύρωση του Χριστού Ιησού, τα πλήθη που απολάμβαναν να λιθοβολούν τους προφήτες, είναι ακόμη τα ίδια· έχουν αλλάξει μόνο στόματα και συνήθειες, η Ουσία παραμένει η ίδια, δεν έχει προοδεύσει.

Οι πλανήτες προκαλούν αλλαγές στην περιφέρεια του διανοητικού ζώου μερικές φορές της ανοδικής εξέλιξης και άλλες φορές της καθοδικής· πέφτουν και σηκώνονται καινούργιοι πολιτισμοί, αλλά η Ψυχή, η Ουσία, παραμένει η ίδια.

Αυτή η θλιβερή ανθρώπινη μυρμηγκοφωλιά ζει πάνω στην επιφάνεια της γης για να εκπληρώσει τους σκοπούς και τις ανάγκες της φύσης.

Η Γη δεν πετάει τίποτα διότι θέλει να ζήσει και χρησιμοποιεί τα ίδια τα προϊόντα της Ανοδικής Εξέλιξης όσο και τα προϊόντα του εκφυλισμού, ακόμα και αν στην κάθε περίπτωση οι σκοποί είναι τελείως διαφορετικοί.

Το διανοητικό ζώο μπορεί να μετατραπεί σε αληθινό Άνθρωπο μέσω της Εσωτερικής Αυτοπραγμάτωσης, αλλά η Αυτοπραγμάτωση όλων των ανθρώπινων μαζών όχι μόνο είναι κάτι αδύνατο αλλά επίσης κάτι βλαβερό για τον πλανήτη στον οποίο ζούμε.

Η Φύση δεν έχει ανάγκη από την Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου. Αυτό είναι μέχρι και αντίθετο στα ίδια τα συμφέροντα της· γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν συγκεκριμένες δυνάμεις πολύ ειδικές, δυστυχώς μαύρες, που αντιστέκονται βίαια στην Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση του ανθρώπινου πλήθους.

Από την εποχή του διάσημου πολιτισμού ΤΙΚLΙΑΜΙSΗΙΑΝΑ, που υπήρξε πολλά χρόνια πριν από την γέννηση της Βαβυλωνίας, όλη η ζωή της ανθρωπότητας διαιρέθηκε σε δύο ρεύματα.

Το Χριστιανικό Ευαγγέλιο μας μιλάει για τα δύο κοπάδια, το κοπάδι των προβάτων και το κοπάδι των εριφίων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σχεδόν όλα τα ανθρώπινα όντα, που κατοικούν την γη, ανήκουν πράγματι και από δικό τους δικαίωμα στο βασίλειο των εριφίων.

Η Φύση καταπίνει τα δικά της παιδιά. Η Φύση τρώει τα κατσίκια της που είναι τόσο πολυάριθμα σαν την άμμο της θάλασσας.

Η ανθρώπινη ζωή στην γη ρέει σε δύο ρεύματα, το των προβάτων και το των κατσικιών.

Ο άνθρωπος που κατέχει πραγματικά και αληθινά το Είναι, το Ίντιμο, ακολουθεί το ρεύμα του ποτάμιου της ζωής.

Ο άνθρωπος που δεν κατέχει το Είναι ακολουθεί το ρεύμα του καταχθονίου ποταμιού του θανάτου. Το ποτάμι της ζωής χάνεται στον Ωκεανό του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ της ΖΩΗΣ.

Το ποτάμι του θανάτου χάνεται ανάμεσα στις ρωγμές των βαθιών περιοχών της γης.

Η γη έχει ανάγκη από τροφή και το ποτάμι του θανάτου την παίρνει μέσα στα μαύρα νερά του.

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει η ΟΙΚΟΔΟΜΗ της Καθοδικής Εξέλιξης, που γίνεται στο εσωτερικό του πλανήτη γη, χωρίς την δραστηριότητα των ανθρώπων με δέρμα εριφίων που μπαίνουν στον υπόγειο κόσμο.

Πίσω από όλον αυτόν τον ζωτικό μηχανισμό του κόσμου, πίσω από όλες αυτές τις χημικές διαδικασίες που κατατάσσουν τον σκληρό βράχο, βρίσκεται ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΨΥΧΙΣΜΟΣ των ανθρώπων με δέρμα ΕΡΙΦΙΩΝ.

Οι καταχθόνιοι δίνουν φυσική σταθερότητα στο σίδερο, στον πυρόλιθο και στον γρανίτη.

Εάν μέσω οποιασδήποτε διαδικασίας βγάζαμε από την Κόλαση (ορυκτό βασίλειο), όλους τους καταχθόνιους που την κατοικούν, ο σκληρός βράχος θα έχανε την σταθερότητά του, την σκληρότητα του και θα γινότανε ελαστικός, πλαστικός, άχρηστος. Τότε το τέλος του θα ήταν ένα αναπόφευκτο γεγονός.

Η πρώτη απελευθέρωση του Ανθρώπου βρίσκεται ακριβώς σε αυτήν την πιθανότητα του να περάσει από το καταχθόνιο ρεύμα, το οποίο είναι προορισμένο να εξαφανισθεί μέσα στα βάθη της γης, στο φωτεινό ρεύμα που πρέπει να χυθεί μέσα στον ωκεανό του ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΩΤΟΣ.

Δεν είναι εύκολο να περάσει κάποιος από το ΜΑΥΡΟ ρεύμα στο ΑΣΠΡΟ ρεύμα. Για αυτό το πέρασμα είναι αναγκαίο να απαρνηθούμε όλα εκείνα που μας αρέσουν και μας φαίνονται σαν ευλογία, όλα εκείνα που μας φαίνονται πολύ ρομαντικά, αξιόλογα κλπ.

Είναι αναγκαίο να πεθαίνουμε για τον κόσμο, να διαλύουμε το Εγώ, να εγκαταλείπουμε εκείνο που έχει γεύση ηδονής , πάθους κλπ.

Είναι αναγκαίο να ΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ και αυτή είναι μια εργασία με τον ΣΠΟΡΟ, με την σπορά, ένα σεξουαλικό πρόβλημα.

Είναι απαραίτητο να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας και να θυσιαζόμαστε τελείως για αυτούς.

Ο δρόμος είναι πιο πικρός από την χολή και δεν συμφέρει την Φύση γιατί είναι αντίθετος στα σχέδια της.

Το ορυκτό βασίλειο (κόλαση) τρέφεται με την ανθρωπότητα. Η ανθρωπότητα είναι μέρος της οργανικής ζωής της γης, η τροφή της γης. Εάν θα αυτo-πραγματοποιείτο ΟΛΗ η ανθρωπότητα, αυτό θα ήτανε μοιραίο για το ορυκτό βασίλειο.

Η Φύση αντιστέκεται στην Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου, διότι είναι αντίθετη στα δικά της συμφέροντα. Το κανονικό, το φυσικό είναι το Ορυκτό Βασίλειο να Καταπίνει όλη την ανθρωπότητα.

Ο Ιησούς, ο Χριστός είπε: «από χίλιους που με ψάχνουν ένας με βρίσκει, από χίλιους που με βρίσκουν ένας με ακολουθεί και από χίλιους που με ακολουθούν ένας είναι δικός μου».

Κεφάλαιο 6

Η επανάσταση της συνείδησης

Η Επανάσταση της Συνείδησης είναι το ΠΕΜΠΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. Εμείς χρειαζόμαστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μία ριζική, ολική και οριστική αλλαγή και αυτό είναι δυνατόν μόνο μέσω της Επανάστασης της Συνείδησης.

Η Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση είναι δυνατή μόνο σε μεμονωμένα άτομα με την βοήθεια κατάλληλων γνώσεων και μεθόδων.

Παρόμοια Εσωτερική Επανάσταση μπορεί να συμβεί μόνο μέσα στο άτομο και πράγματι είναι ενάντια στα συμφέροντα της φύσης.

Η ανάπτυξη όλων των κρυμμένων δυνατοτήτων του διανοητικού ζώου, δεν είναι αναγκαία παρά μόνο και αποκλειστικά για τον ίδιο τον εαυτό του. Ούτε την φύση, ούτε κανέναν άλλον ενδιαφέρει η ανάπτυξη αυτών των ατομικών δυνατοτήτων.

Το πιο σοβαρό από όλα αυτά είναι να ξέρουμε ότι κανένας δεν έχει υποχρέωση να βοηθήσει, το επαναστατικό άτομο, ότι κανένας δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να βοηθάει ένα επαναστατικό άτομο τέτοιου είδους. Είμαστε εντελώς μόνου και εάν ένας Επαναστατικός Δάσκαλος αποφασίζει να μας προσανατολίσει είναι ότι πραγματικά έχουμε πολλή τύχη.

Οι καταχθόνιες δυνάμεις αντιστέκονται αποφασιστικά στην Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση των μεγάλων ανθρώπινων μαζών, επίσης αντιστέκονται αποφασιστικά και μέχρι και με βίαιο τρόπο στην Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση του επαναστατικού ατόμου.

Κάθε επαναστατικός άνθρωπος πρέπει να είναι τόσο πανούργος όσο για να κοροϊδεύει τις καταχθόνιες δυνάμεις· δυστυχώς οι ανθρώπινες μάζες δεν μπορούν να είναι. Μόνο το επαναστατικό άτομο μπορεί να καταφέρνει να είναι πιο έξυπνο από αυτές τις καταχθόνιες δυνάμεις.

Δεν υπάρχει ούτε αναγκαστική ούτε μηχανική αυτοπραγμάτωση. Η εσωτερική αυτοπραγμάτωση του ατόμου είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής μάχης. Η Φύση δεν χρειάζεται την εσωτερική αυτοπραγμάτωση του ανθρώπινου όντος, δεν την θέλει, την απεχθάνεται και μάχεται εναντίον της με τα καλύτερα όπλα της.

Η Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση μπορεί να είναι μόνο μία επείγουσα ανάγκη για το επαναστατικό άτομο, όταν αυτό καταλαβαίνει πλήρως την φρικώδη κατάσταση του και την βδελυρή τύχη που του περιμένει να καταβροχθισθεί από το αδηφάγο Ορυκτό Βασίλειο.

Η Επανάσταση της Συνείδησης είναι δυνατή μόνο με την έννοια του να κερδίσουμε, να κατακτήσουμε τις δικές μας λανθάνουσες δυνατότητες, τους δικούς μας κρυμμένους θησαυρούς.

Εάν όλο το ανθρώπινο γένος θα ήθελε να αποκτήσει αυτό που του αναλογεί από προσωπικό δικαίωμα, η Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση θα ξαναγινότανε αδύνατη, διότι αυτό που είναι δυνατό για το επαναστατικό άτομο είναι αδύνατο για τις μάζες.

Το πλεονέκτημα που έχει το μεμονωμένο επαναστατικό άτομο είναι ότι πραγματικά καταλήγει πολύ μικρό και για τους σκοπούς της ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΥΣΗΣ· δεν έχει την παραμικρή σημασία η ύπαρξη μιας μηχανής περισσότερο ή λιγότερο.

Εάν ένα μικροσκοπικό κύτταρο του δικού μας σώματος θα επαναστατούσε εναντίον μας, αυτό δεν θα είχε την παραμικρή σημασία, αλλά εάν επαναστατούσαν όλα τα κύτταρα του δικού μας σώματος, τότε το πράγμα θα ήταν σοβαρό και θα πηγαίναμε στον γιατρό και θα πολεμάγαμε εναντίον αυτής της επανάστασης με όλα τα όπλα της επιστήμης.

Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που συμβαίνει με ένα μεμονωμένο άτομο· καταλήγει, να είναι αρκετά μικρό για να επηρεάζει όλη την ζωή του πλανητικού οργανισμού στον οποίο ζούμε, κινούμαστε και έχουμε το δικό μας Είναι.

Εκείνοι που βεβαιώνουν ότι όλα τα ανθρώπινα όντα θα φθάσουν αργά ή γρήγορα στην Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση μέσω της Ανοδικής Εξέλιξης της φύσης, είναι τρομεροί ΨΕΥΤΕΣ και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, διότι ποτέ δεν υπήρχε και ποτέ δεν θα υπάρξει ΜΗΧΑΝΙΚΗ Αυτοπραγμάτωση.

Η εσωτερική αυτοπραγμάτωση είναι η Επανάσταση της Συνείδησης· και αυτή ποτέ δεν μπορεί να επαναστατήσει ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

Η επανάσταση του ανθρώπου είναι η επανάσταση της Συνείδησής του και ποτέ δεν θα μπορούσε να υπάρχει μία ΑΚΟυσία Επανάσταση μηχανικού τύπου.

Η Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση είναι το αποτέλεσμα υπέρτατων θεληματικών αυτοπροσπαθειών, τελείως αυτοσυνειδητών.

Η Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση απαιτεί τρομερές ατομικές υπερπροσπάθειες και αυτό είναι δυνατόν μόνο μέσω της Επανάστασης της Συνείδησης.

Ο Ιησούς, ο Χριστός, την γέννηση του οποίου γιορτάζουμε αυτό το βράδυ του 1969, ποτέ δεν υποσχέθηκε το Βασίλειο σε όλα τα ανθρώπινα όντα· ο Ιησούς δίνει ΕΜΦΑΣΗ στην δυσκολία του να μπούμε στο Βασίλειο.

-Πάν ούν δένδρον μή ποιούν καρπόν καλόν εκκόπτεται καί εις πύρ βάλλεται.

-Πολλοί γάρ εισι κλητοί, ολίγοι δέ εκλεκτοί.

-Πάλιν oμοία εστίν η βασιλεία τών ουρανών σαγήνη βληθείση εις τήν θάλασσαν καί εκ παντός γένους συναγαγούση· ήν, ότε επληρώθη, αναβιβάσαντες αυτήν επί τον αιγιαλόν καί καθίσαντες συνέλεξαν τά καλά εις αγγεία, τά δέ σαπρά έξω έβαλον. ούτως έσται εν τή συντελεία τού αιώνος. εξελεύσονται οι άγγελοι καί αφοριούσι τούς πονηρούς εκ μέσου τών δικαίων, καί βαλούσιν αυτούς εις τήν κάμινον τού πυρός· εκεί έσται o κλαυθμός καί o βρυγμός τών οδόντων.

ΜΟΝΟ ο αληθινά επαναστατικός άνθρωπος μπορεί να μπει στο Βασίλειο της Λευκής Μαγείας, στο Βασίλειο του Εσωτερισμού, στο Μαγικό Βασίλειο, στο Βασίλειο του Θεού.

Ο Ιησούς το είπε: «Το βασίλειο των ουρανών παίρνεται με έφοδο, οι τολμηροί το έχουν πάρει».

Το κανονικό, το φυσικό είναι η φυλή των διανοητικών ζώων, των λανθασμένα ονομαζόμενων Ανθρώπων να πέφτει στην άβυσσο και να καταβροχθίζεται από τον ΑΜΜΙΤ, «Αυτόν που καταβροχθίζει τους νεκρούς», τα κροκοδείλια σαγόνια του οποίου είναι μία αναπαράσταση όλων των στομάτων της κόλασης του μεσαίωνα.

Αυτό το βδελυρό τέρας (σύμβολο του Ορυκτού Βασιλείου) με τις επτά βυθισμένες ατομικές περιοχές, ένα μέρος ερπετό, ένα μέρος λιοντάρι και ένα μέρος ιπποπόταμος, που σύμφωνα με τους Αιγυπτίους αναδύεται από μία λίμνη αναμμένης φωτιάς, είναι αυτός που καταβροχθίζει τις καρδιές, αυτός που καταβροχθίζει τους μη εκδικημένους. Συμβολιζότανε από τους Αιγυπτίους με ένα είδος τρομερού κοσμικού γύπα, οι λειτουργίες του οποίου ήταν να καταναλώνει τα απομεινάρια της ανθρωπότητας.

Δεν είναι σπάνιο να μπει κάποιος στο Ορυκτό Βασίλειο, αυτό είναι το κανονικό και το Ορυκτό Βασίλειο τον χρειάζεται για την ΨΥΧΙΚΗ τροφή του. Αυτό που είναι σπάνιο είναι να μπει κάποιος στο Βασίλειο της Υψηλής ΜΑγείας γιατί έχει ειπωθεί ότι: στο Βασίλειο θα μπουν μόνο οι Επαναστάτες της Συνείδησης, φλογεροί σαν την φωτιά.

Κεφάλαιο 7

Οι τρεις παράγοντες

Οι τρεις παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης είναι οι εξής:

1. ΓΕΝΝΗΣΗ

2. ΘΑΝΑΤΟΣ

3. ΘΥΣΙΑ προς την Ανθρωπότητα.

Είναι φανερό πως είναι αδύνατο να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα της Καρδιάς εάν δεν γεννιέται σε μας ο Χριστός.

Όποιος θελήσει να γιορτάσει με ευθυμία τα Χριστούγεννα της Καρδιάς θα πρέπει να κατασκευάσει τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι.

ΜΟΝΟ κατασκευάζοντας τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι θα μπορέσουμε να ενσαρκώσουμε τον Εσωτερικό Χριστό.

Ήδη στα περασμένα μηνύματά μας είπαμε πως τα τωρινά εσωτερικά σώματα, που αναφέρονται από τις ψευδοεσωτεριστικές σχολές, δεν χρησιμεύουν για την εσωτερική αυτο-πραγμάτωσή μας διότι είναι Σεληνιακά σώματα.

Εμείς χρειαζόμαστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να κατασκευάσουμε τα Ηλιακά σώματα, τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι.

Η κατασκευή αυτών των ηλιακών σωμάτων είναι δυνατή μόνο εξασκώντας το Maithuna (Σεξουαλική Μαγεία), με τοn σκοπό να μεταβάλλουμε το περίφημο σεξουαλικό υδρογόνο Si12.

Μόνο με το σεξουαλικό υδρογόνο Si12 μπορούμε να κατασκευάσουμε τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι.

Είναι εντελώς αδύνατο να ενσαρκώσουμε το Είναι εάν δεν κατέχουμε τα Ηλιακά σώματα. Είναι απόλυτα αδύνατον να κατέχουμε τα Ηλιακά σώματα εάν δεν τα κατασκευάσουμε μέσω του Maithuna (Σεξουαλική Μαγεία).

Το κλειδί του Maithuna ήδη το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, αλλά πρέπει να το επαναλάβουμε σε αυτό το μήνυμα του 1965-1966 για όσους δεν το ξέρουν. Σεξουαλική Ένωση του Lingam-Yoni χωρίς να εκσπερματώνουμε ποτέ το Ens Seminis κατά την διάρκεια όλης της ζωής.

Πολλά διασαφηνίσαμε, πολλά επίσης έχουμε πει σε περασμένα μηνύματα σχετικά με την ανάγκη να ξέρουμε να πεθαίνουμε.

ΕΠΕΙΓΕΙ ο Μυστικός Θάνατος, ο θάνατος του Εγώ, του ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ. Αρκετά έχουμε εξηγήσει ότι το Εγώ είναι λεγεώνα διαβόλων.

ΕΠΕΙΓΕΙ να καταστρέφουμε αυτό το Εγώ, να το ελαττώνουμε σε σκόνη με τον μοναδικό σκοπό να υπάρχει μέσα μας μόνο το Είναι.

Είναι φανερό πως για να καταστρέφουμε το Εγώ, χρειαζόμαστε μία επαναστατική ηθική βασισμένη στην Επαναστατική Ψυχολογία.

Εμείς έχουμε διδάξει αυτήν την ηθική έχουμε διδάξει αυτήν την Ψυχολογία.

Η διάλυση του Εγώ είναι ριζική, ολική και οριστική Επανάσταση.

Ο τρίτος βασικός παράγων της Επανάστασης της Συνείδησης συνιστάται στην θυσία προς την ανθρωπότητα, στο να δείξουμε τον δρόμο στους άλλους, αυτό είναι σωστή ελεημοσύνη, αυτό είναι Αγάπη.

Πολλά έχουμε εξηγήσει και πολλά έχουμε πει σε περασμένα μηνύματα σχετικά με τους ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ της Επανάστασης της Συνείδησης, αλλά οι άνθρωποι είναι χλιαροί και ο Χριστός είπε: Να είστε κρύοι ή ζεστοί, αλλά όχι χλιαροί, γιατί τους χλιαρούς θα τους ξεράσω από το στόμα μου.

Οι ψευδο-εσωτεριστές και ψευδο-αποκρυφιστές αντιδρούν μπροστά, στους τρεις παράγοντες του δικού μας Πέμπτου Ευαγγελίου, ο καθένας σύμφωνα με την ηλικία του, τον διανοητικό του περιορισμό, τις προκαταλήψεις του, τα πάθη, τις αδυναμίες του κλπ.

Οι άνθρωποι, οι γεμάτοι από σεξουαλική δύναμη προτιμούν να αρχίσουν την εργασία με το Maithuna, αλλά ξεχνούν τον θάνατο του Εγώ και την θυσία προς την ανθρωπότητα.

Οι καημένοι υπέργηροι ηλικιωμένοι και ηλικιωμένες όπως και οι άρρωστου και οι ανίκανοι, προτιμούν να αρχίζουν την εργασία με την διάλυση του Εγώ, αλλά διαπράττουν το λάθος να μπερδεύουν αυτήν την επαναστατική ηθική μας με την ψεύτικη, χλιαρή, υποκειμενική, ανούσια, ασυνάρτητη, παράλογη ηθική, την τόσο κακαρισμένη από όλα τα αδελφάκια των διαφόρων ψευδο-εσωτεριστικών και ψευδο-αποκρυφιστικών σχολών.

Τελικά υπάρχουν μερικά ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ των προαναφερομένων σχολών που προτιμούν να αρχίσουν την εργασία θυσιάζοντας τον εαυτό τους για την ανθρωπότητα, κάνοντας κάτι για τους συνανθρώπους τους, αλλά διαπράττουν το λάθος να ξεχνούν την διάλυση του Εγώ και το Maithuna (Σεξουαλική Μαγεία).

Υπάρχουν επίσης πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων σεξουαλικά ικανών και γεμάτων ζωή, που προτιμούν να αρχίσουν την εργασία με την διάλυση του Εγώ, αλλά δεν είναι επαναστατικοί, θέλουν να διαλύσουν το Εγώ, με αυτή την ψεύτικη ηθική των ηλιθίων, με αυτήν την απαρχαιωμένη ηθική που αναφέραμε πριν και που αφθονεί, όπως ήδη είπαμε, ανάμεσα στα αδελφάκια όλων των ψευδο-εσωτεριστικών και ψευδο-αποκρυφιστικών σχολών.

Γενικά αυτά τα άτομα συνηθίζουν να λένε με κάποιο αέρα ψευδο-αγιότητας ότι το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι η Ηθική, διότι χωρίς αυτή δεν υπάρχει τίποτα και όλα τα άλλα ας έρθουν μετά και έτσι ξεφεύγουν ψάχνοντας καταφύγιο σε αυτήν την βαριά και φρικτή αδράνεια της Ψεύτικης Ηθικής.

Είναι φανερό ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι αποτυγχάνουν αναμφισβήτητα ακόμα και αν έχουν σε αυτόν τον κόσμο εκατομμύρια ζωών, στο τέλος παύουν να γεννιούνται για να μπουν στο Ορυκτό Βασίλειο.

Η άβυσσος είναι γεμάτη από ειλικρινείς λανθασμένους και από ανθρώπους γεμάτους από πολύ καλές προθέσεις.

Το να αναβάλει ένας ανίκανος γέρος το Maithuna για την μελλοντική ζωή του και να αρχίσει την δούλευα του διαλύοντας το Εγώ είναι σωστό αλλά το να θέλουμε να διαλύσουμε το Εγώ με βάση ψευδο-αγιότητες δεν είναι σωστό,

Οι άνθρωποι οι γεμάτοι από σεξουαλική δύναμη είναι σωστό να αρχίζουν από τώρα την εργασία με το Maithuna για να κατασκευάσουν τα ηλιακά σώματα τους, αλλά αυτό που δεν είναι σωστό είναι να μην ασχολούνται αυτά τα άτομα με την διάλυση του Εγώ ούτε με την θυσία προς την ανθρωπότητα.

Είναι σωστό να θυσιαζόμαστε προς την ανθρωπότητα άλλα δεν είναι σωστό να ξεχνούμε την διάλυση του Εγώ και την κατασκευή των Ανωτέρων Υπαρξιακών Σωμάτων του Είναι.

Η Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση είναι δυνατή μόνο όταν εργαζόμαστε με τους ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ της Επανάστασης της Συνείδησης.

Κεφάλαιο 8

Η σεξουαλική κατάχρηση

Είναι ΕΠΕΙΓΟΝ, σ’ αυτά τα Χριστούγεννα 1965-1966, να καταλαβαίνουμε με ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ την ανάγκη να απελευθερωνόμαστε από αυτόν τον Κόσμο των 48 Νόμων στον οποίο ζούμε, εάν ΔΕΝ θέλουμε να εκφυλιζόμαστε και να πέφτουμε στον τρομακτικό Κόσμο των 96 Νόμων.

Η μελέτη των 48 Νόμων στους οποίους ζούμε είναι πραγματικά μια μελέτη πολύ βαθιά.

Εάν θέλουμε να απελευθερωνόμαστε από αυτούς τους 48 Νόμους πρέπει να μελετάμε αυτούς τους Νόμους σ’ εμάς τους ίδιους.

Στην αρχή θα καταλαβαίνουμε ότι ελεγχόμαστε από αναρίθμητους Νόμους δημιουργημένους από μας τους ίδιους και από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν, μετά θα καταλαβαίνουμε ότι είμαστε σκλαβωμένου από αυτούς.

Όταν αρχίσουμε να απελευθερωνόμαστε από όλους αυτούς τους βαρετούς νόμους τους δημιουργημένους από την κοινωνία, είναι φανερό πως οι συνάνθρωποί μας θα μετατραπούν σε εχθρούς μας διότι ήδη δεν συμβαδίζουμε μαζί τους στον λανθασμένο τρόπο σκέψης, συγκίνησης και δράσης.

Η Επανάσταση της Συνείδησης είναι τρομερή και οι συνάνθρωπου μας με ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΗ τρόπο την ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ διότι δεν την γνωρίζουν.

Το να κάνουμε να επιστρέφει η σεξουαλική ενέργεια προς τα μέσα και προς τα πάνω, το να διαλύουμε το Εγώ και να δίνουμε την ζωή μας για τους άλλους, είναι κάτι παράξενο και εξωτικό για τα κατσικάκια. Αυτά είναι τόσο πολυάριθμα σαν την άμμο της θάλασσας και ζουν με μας.

Για τους καταχραστές του σεξ η Επανάσταση της Συνείδησης είναι ΑΔΥΝΑΤΗ και οι άνθρωποι με δέρμα εριφίων δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τις σεξουαλικές καταχρήσεις τους.

Η ανθρώπινη μηχανή έχει ΕΠΤΑ κέντρα, πέντε ΚΑΤΩΤΕΡΑ και δύο ΑΝΩΤΕΡΑ που οι άνθρωποι ούτε καν υποπτεύονται.

Ας μελετήσουμε τα πέντε κατώτερα κέντρα. Το πρώτο είναι το διανοητικό κέντρο. Το δεύτερο είναι το συγκινησιακό κέντρο. Το τρίτο είναι το κέντρο της κίνησης. Το τέταρτο είναι το κέντρο του ένστικτου. Το πέμπτο είναι το κέντρο του σεξ.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το σεξ είναι το κέντρο βαρύτητας όλων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Οι άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία κινούμενοι από το σεξ, μαζεύονται στο καφενείο κινούμενοι από το σεξ, χορεύουν κινούμενοι από το σεξ.

Όταν ο άντρας συναντά την συντρόφισσά του και ενώνεται σεξουαλικά, η κοινωνία έχει ξεκινήσει.

Η μηχανικότητα του σεξ είναι τρομακτική και το διανοητικό ζώο δεν θέλει να το καταλάβει.

Όταν γινόμαστε συνειδητοί του σεξ και των λειτουργιών του, όταν δουλεύουμε με το Maithuna (Σεξουαλική Μαγεία), η μηχανικότητα εξαφανίζεται και μπαίνουμε στον δρόμο της σεξουαλικής αναγέννησης.

Το σεξ έχει την μεγαλύτερη εξουσία για να μας σκλαβώσει, την μεγαλύτερη εξουσία για την τελική απελευθέρωση. Η δεύτερη γέννηση για την οποία μίλησε ο Ιησούς στον Νικόδημο εξαρτάται τελείως από το σεξ.

Ο εσωτερικός άγγελος πρέπει να γεννηθεί από το σεξ και μόνο με το Maithuna μπορούμε να το πετύχουμε. Εάν θέλουμε τα αληθινά Χριστούγεννα χρειαζόμαστε να γεννηθεί μέσα σε μας το θείο βρέφος της Βηθλεέμκαι αυτό είναι δυνατόν μόνο με το Maithuna (Σεξουαλική Μαγεία).

Το θαυμάσιο υδρογόνο Si12 είναι η ύλη με την οποία δουλεύει το σεξ και κατασκευάζει το σεξ. Είναι ένας σπόρος μέσα στον οποίο βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση ο εσωτερικός άγγελος.

Ήδη εξηγήσαμε ότι με την μεταβολή του υδρογόνου Si12 μπορούμε να κατασκευάσουμε το αληθινό Αστρικό Σώμα, το αληθινό Διανοητικό Σώμα και το νόμιμο Αιτιατό Σώμα. Στα περασμένα μηνύματα μας έχουμε μιλήσει πολύ καθαρά για όλα αυτά.

Κανένας καταχραστής του σεξ δεν μπορεί να κατασκευάσει τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι και γι’ αυτό αυτοί οι δυστυχισμένοι μετά τον θάνατο τους συνεχίζουν με τα Σεληνιακά Οχήματα.

Είναι αδύνατον να μπορεί να απελευθερώνεται κάποιος από τους 48 Νόμους εάν κατέχει μόνο τα Σεληνιακά σώματα.

Μόνο κατασκευάζοντας τα Ηλιακά σώματα, τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι, μπορούμε να απελευθερωνόμαστε από τους 48 νόμους.

Υπάρχει σεξουαλική κατάχρηση στην δράση του σεξ μέσω των άλλων κέντρων της ανθρώπινης μηχανής ή στην δράση των άλλων κέντρων μέσω του σεξουαλικού κέντρου.

Κάθε κέντρο της μηχανής πρέπει να λειτουργεί με την δική του ενέργεια, αλλά δυστυχώς τα άλλα κέντρα της μηχανής κλέβουν την ενέργεια του σεξ.

Όταν τα κέντρα Διανοητικό, Συγκινησιακό, Κινητικό, Ένστικτο κλέβουν την σεξουαλική ενέργεια τότε υπάρχει σεξουαλική κατάχρηση.

Το πιο σοβαρό από όλα αυτά είναι ότι το κέντρο του σεξ πρέπει με την σειρά του να κλέβει ενέργεια από τα άλλα κέντρα με τον σκοπό να μπορεί να δουλεύει. Όλα αυτά είναι σεξουαλική κατάχρηση.

Όταν το σεξ δουλεύει με το δικό του υδρογόνο Si12 τότε μπορεί να μεταβάλλει για να κατασκευάσει τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι.

Δυστυχώς οι άνθρωποι καταχρώνται την σεξουαλική Ενέργεια. Στους ανθρώπους αρέσει η αταξία και το να κακοξοδεύουν το υδρογόνο Si12.

Είναι εύκολο να ανακαλύψουμε την σεξουαλική κατάχρηση στους ανθρώπους. Όταν υπάρχει σεξουαλική κατάχρηση το διανοητικό, η συγκίνηση, η κίνηση και το ένστικτο έχουν κάποια ειδική «γεύση», κάποια απόχρωση που δεν μπερδεύεται, κάποιο πάθος, κάποια σφοδρότητα που δεν αφήνει καμία αμφιβολία.

Όλα αυτά μπορούμε να τα δούμε στα διανοητικά σχέδια των κυρίων του πολέμου, στις ταυρομαχίες του ΜΑΝΟLΕΤΈ, στις παθιασμένες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια μιας Ολυμπιάδας, στα βίαια και παθιασμένα ένστικτα των ανθρώπων.

Όπου υπάρχει κατάχρηση του διαβολικού διανοητικού, βίαιες συγκινήσεις, παθιασμένες κινήσεις, παθιασμένοι αγώνες αυτοκινήτων, αλόγων, ποδηλάτων, Ολυμπιακοί Αγώνες κλπ ή επίσης κτηνώδη ένστικτα σε δράση, είναι φανερό ότι τότε υπάρχει σεξουαλική κατάχρηση.

Το πιο σοβαρό από όλη αυτήν την κατάχρηση είναι ότι το κέντρο του σεξ βρίσκεται στην ανάγκη να δουλεύει με υδρογόνα πιο βαριά, που αντιστοιχούν στα άλλα κέντρα.

Όταν το σεξ αναγκάζεται να δουλεύει με υδρογόνα σαν το 48, σαν το 24 κλπ, τότε είναι αδύνατον να κατασκευάσει τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι.

Εκείνοι που απολαμβάνουν με τις πορνογραφικές ταινίες, πορνογραφικά βιβλία και πορνογραφικές ζωγραφιές, χρησιμοποιούν την σεξουαλική ενέργεια στο διανοητικό κέντρο και είναι φανερό ότι μένουν με την τάση να ικανοποιηθούν μόνο με την σεξουαλική φαντασία και αργά η γρήγορα αποκτούν ανικανότητα ψυχοσεξουαλικού τύπου, εκείνων που όταν αληθινά πάνε να εκτελέσουν την σεξουαλική πράξη αποτυγχάνουν αξιοθρήνητα.

Όταν το συγκινησιακό κέντρο κλέβει, την σεξουαλική ενέργεια τότε έχουμε τους ανόητους συναισθηματισμούς, τις ζήλειες, την σκληρότητα κλπ.

Όταν το κέντρο της κίνησης δουλεύει, με το υδρογόνο Si12 κλεμμένο στο σεξ, τότε εμφανίζονται, σε καταχραστές του κέντρου της κίνησης, οι ποδοσφαιριστές, οι ακροβάτες του τσίρκου, οι ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων κλπ.

Όταν το ένστικτο κέντρο κλέβει την σεξουαλική ενέργεια, υπάρχει τότε κατασπατάληση μέσω ενστικτωδών, παθιασμένων βίαιων πράξεων.

Η σεξουαλική κατάχρηση τελειώνει αληθινά όταν εγκαταστήσουμε μέσα σε μας τους ίδιους ένα Κέντρο Διαρκούς Βαρύτητας.

Ήδη το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε ότι το Εγώ είναι λεγεώνα διαβόλων. Το Εγώ υπάρχει σε πολλαπλή μορφή. Οι πέντε κύλινδροι της ανθρώπινης μηχανής δίνουν καταγωγή και δύναμη στις λεγεώνες μικρών Εγώ που συνολικά αποτελούν αυτό που ονομάζεται Εγώ, Εγώ ο ΙΔΙΟΣ.

Το πολλαπλό Εγώ ξοδεύει αδέξια την Ουσία, που έχουμε μέσα μας για να κατασκευάζουμε Ψυχή.

Όταν διαλύσουμε το πολλαπλό Εγώ, τελειώνει ο Ξοδευτής και τότε η Ουσία συσσωρεύεται μέσα σε μας τους ίδιους μετατρεπόμενη σε ένα Κέντρο Διαρκούς Βαρύτητας.

Όταν εγκαταστήσουμε μέσα σε μας τους ίδιους ένα Κέντρο Διαρκούς Βαρύτητας, τότε το σεξ δουλεύει με την δική του ενέργεια, με το δικό του υδρογόνο, το υδρογόνο Si 12.

Ο Γνωστικός εσωτερισμός διδάσκει ότι όταν το σεξ δουλεύει με την δική του ενέργεια, με το δικό του υδρογόνο, σταματάει την σεξουαλική κατάχρηση διότι τότε κάθε κέντρο δουλεύει με την ενέργεια που του αντιστοιχεί, με το υδρογόνο που του αντιστοιχεί και όχι με το υδρογόνο Si12 που έχει κλέψει από το σεξ.

Είναι αναγκαίο να διαλύσουμε το Εγώ εάν θέλουμε να τελείωσες η σεξουαλική κατάχρηση. Πολλοί μυημένοι στο παρελθόν διέλυσαν ένα μέρος του Εγώ και χάρις σε αυτό κατασκεύασαν τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι. Δυστυχώς πολύ γρήγορα ξέχασαν την ανάγκη να καταστρέφουν ολοκληρωτικά το Εγώ, με ριζικό τρόπο.

Το αποτέλεσμα τέτοιας λήθης ήταν η καινούργια ισχυροποίηση του πολλαπλού Εγώ.

Τέτοιου είδους μυημένοι μετατράπηκαν σε Χανασμουσιάνους με διπλό κέντρο βαρύτητος.

Αυτό το είδος ατόμων στους εσωτερικούς κόσμους έχουν διπλή προσωπικότητα, μια άσπρη και μια μαύρη. Παράδειγμα ο Αντραμελέκ. Όταν επικαλούμεθα αυτόν τον μάγο στον μοριακό κόσμο μπορεί να έλθει σε μας ένας μεγάλος μύστης της Λευκής Αδελφότητας ή επίσης ένας μεγάλος μύστης της Μαύρης Αδελφότητας. Είναι δύο μύστες και όμως είναι το ίδιο άτομο.

Ο Αντραμελέκ είναι ένας Χανασμουσιάνος με διπλό κέντρο βαρύτητας. Είναι ταυτόχρονα και Λευκός και Μαύρος Μάγος.

Όποιος αληθινά δεν θέλει να έχει την τρομακτική τύχη του Αντραμελέκ θα πρέπει να δουλεύει εντατικά με τους τρεις βασικούς παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης .

Όποιος θέλει να απελευθερωθεί από τους 48 νόμους θα πρέπει να τελειώσει με την σεξουαλική κατάχρηση.

Όποιος θέλει να τελειώσει με την σεξουαλική κατάχρηση θα πρέπει να εξαλείφει το Εγώ, να το ελαττώσει σε σκόνη.

Είναι επείγον να εγκαταστήσουμε μία πλήρη ισορροπία και των πέντε κέντρων της μηχανής και αυτό είναι δυνατόν μόνο διαλύοντας το Εγώ.

Να είστε άγιοι, για να λάβετε το μυστήριο του φωτός, και να ανυψωθείτε στο βασίλειο του φωτός.

Παραιτηθείτε από όλα, για να γίνετε άξιοι του μυστηρίου του φωτός και να ανυψωθείτε στο βασίλειο του φωτός. Γιατί αυτοί είναι οι δρόμοι αυτών που γίνονται άξιοι του μυστηρίου του φωτός.

Και όταν συναντάς ανθρώπους που αποφεύγουν αυτό που αποτελεί το κακό και εφαρμόζουν αυτό που Εγώ λέω, μεταδώστε τους τα Μυστήρια του Φωτός χωρίς να τους αποκρύψετε τίποτα.

Και αν ήταν αμαρτωλοί, και διέπρατταν τα αμαρτήματα ή παραλείψεις που σας έχω απαριθμήσει, δώστε και σ’ αυτούς τα Μυστήρια, για να μεταμορφωθούν και να κάνουν την ποινή τους, χωρίς να τους αποκρύψετε τίποτα.

Γιατί Εγώ σας έφερα τα μυστήρια σ’ αυτόν τον κόσμο για να συγχωρήσω όσες αμαρτίες έγιναν από την αρχή. Και γι’ αυτό σας έχω πει ότι δεν ήρθα να καλέσω τους δίκαιους. Έχω φέρει τα μυστήρια για να συγχωρήσω τις αμαρτίες όλων, και όλοι να οδηγηθούν στο βασίλειο του φωτός. Γιατί αυτά τα μυστήρια είναι ένα δώρο του πρώτου μυστηρίου για να σβήσει τις αμαρτίες.

Κεφάλαιο 9

Το Εγώ και το Είναι

Όσον αφορά την Ψυχολογία πρέπει να κάνουμε μία διαφοροποίηση ανάμεσα στο Εγώ και στο Είναι.

Το Εγώ δεν είναι το Είναι ούτε το Είναι είναι το Εγώ. Όλος ο κόσμος λέει «το Είναι μου», σκέφτεται στο Είναι του, αλλά δεν ξέρει τι πράγμα είναι το Είναι και το μπερδεύει με το Εγώ. Όταν κτυπάμε μία πόρτα, εάν κάποιος μας ρωτάει, ποιος χτυπάει, εμείς πάντα απαντάμε λέγοντας Εγώ! Σε αυτό δεν διαπράττουμε λάθος και η απάντηση είναι ακριβής, αλλά όταν λέμε όλο το Είναι μου είναι λυπημένο, άρρωστο, άθυμο κλπ τότε, ναι, δράμε αδέξια διότι το φτωχό διανοητικό ζώο, το λανθασμένα ονομαζόμενο άνθρωπος, ακόμα δεν κατέχει το Είναι.

Μόνο το Είναι μπορεί να πράττει και ο άνθρωπος-μηχανή, το φτωχό διανοητικό ζώο δεν είναι ικανό να κάνει τίποτε, όλα του συμβαίνουν, είναι ένα απλό μηχανικό παιχνίδι, κινούμενο από δυνάμεις που αγνοεί.

Το διανοητικό ζώο έχει την αυταπάτη ότι πράττει, αλλά στ’ αλήθεια τίποτα δεν πράττει, όλα συμβαίνουν μέσω αυτού.

Εάν μας χτυπάνε αντιδράμε και χτυπάμε και εμείς· εάν μας κυνηγάνε για την πληρωμή του ενοικίου του σπιτιού, αντιδράμε ψάχνοντας με αγωνία τα λεφτά· εάν κάποιος μας πληγώνει την αυτοαγάπη, αντιδράμε διαπράττοντας τρέλες κλπ.

Το φτωχό διανοητικό ζώο είναι πάντα θύμα των καταστάσεων. Δεν είναι ικανό να προκαλέσει συνειδητά τις καταστάσεις και όμως πιστεύει, λανθασμένα, ότι τις προκαλεί.

Πραγματικά μόνο το Είναι (Ίντιμο) μπορεί να καθορίζει συνειδητά τις καταστάσεις, αλλά, δυστυχώς, το διανοητικό ζώο, το λανθασμένα ονομαζόμενο άνθρωπος, ακόμα δεν κατέχει το Είναι (Ίντιμο).

Πολλοί μαθητές των ψευδο-εσωτεριστικών και ψευδο-αποκρυφιστικών σχολών, γεμάτοι από ραφιναρισμένες μεταφυσικές φιλοδοξίες, διαπράττουν, παράλογα και αυθαίρετα, το λάθος να διαιρούν το αγαπημένο τους Εγώ σε δύο Μισά.

Το πρώτο Μισό το χαρακτηρίζουν σαν Ανώτερο Εγώ και το δεύτερο Μισό το κοιτάνε περιφρονητικά λέγοντας ότι αυτό είναι το κατώτερο Εγώ.

Το πιο περίεργο από όλα αυτά, το πιο κωμικό και ταυτόχρονα το πιο τραγικό είναι να δει κανείς αυτό το δυστυχισμένο κατώτερο Εγώ να μάχεται απελπισμένα για να εξελίσσεται ανοδικά και να τελειοποιηθεί για να πετύχει κάποια μέρα την τόσο επιθυμητή ένωση με το Ανώτερο Εγώ.

Είναι γελοίο ο φτωχός νους του διανοητικού ζώου να κατασκευάζει το Ανώτερο Εγώ και να του δίνει θεϊκές ιδιότητες, αυθαίρετες εξουσίες για να ελέγχει τον νου και την καρδιά.

Το ίδιο Εγώ διαιρούμενο σε δύο. Το ίδιο Εγώ θέλοντας να αναμιχθεί αφού έχει διαιρεθεί σε δύο. Το ίδιο Εγώ χωριζόμενο και θέλοντας να ενωθεί ξανά.

Οι φιλοδοξίες του Εγώ δεν έχουν όρια, θέλει και επιθυμεί να κάνει τον Δάσκαλο, τον Ντέβα, τον Θεό κλπ.

Το Εγώ διαιρείται σε δύο για να ξαναενωθεί και να γίνει ΕΝΑ. Έτσι το Εγώ πιστεύει λανθασμένα ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις υπερ-θεϊκές φιλοδοξίες του.

Όλες αυτές οι πανουργίες του Εγώ είναι λεπτές απάτες του νου, βλακείες χωρίς καμιά αξία.

Ο νους κατασκευάζει το ΚΩΜΙΚΟ Ανώτερο Εγώ για το γούστο του, το ντύνει σαν Mahatma, του βάζει ένα ηχηρό όνομα και μετά αυτο-μεγενθύνεται πέφτοντας στην μεγαλομανία.

Γνωρίσαμε την περίπτωση ενός μεγαλομανούς που άφησε να μεγαλώσουν τα γένια και τα μαλλιά του, ντύθηκε με τον χιτώνα του Ιησού Χριστού και είπε σε όλο τον κόσμο ότι αυτός δεν ήτανε τίποτα λιγότερο από την μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού. Φυσικά ήταν πολλοί οι βλάκες που όχι μόνο τον λάτρευαν αλλά και ακόμα εξακολουθούν να τον λατρεύουν.

Ο νους με το κακό γούστο του να δημιουργήσει το Ανώτερο Εγώ σαν ένα υπερ-θεϊκό και ξεχωριστό όν, συνηθίζει να παραποιεί την πραγματικότητα υποθέτοντας λανθασμένα ότι αυτό το όν είναι το Είναι, το Ίντιμο, το Πραγματικό.

Ο νους θέλει, αυθαίρετα, αυτό το Ανώτερο Εγώ το κατασκευασμένο από τον ίδιο να είναι το Είναι, το Ίντιμο, και του αποδίδει βλακωδώς πράγματα που είναι κατασκευασμένα από τον ίδιο, πράγματα που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το Είναι.

Αυτές οι βλακείες του νου μοιάζουν με την πλαστογράφηση νομισμάτων. Ο νους πλαστογραφεί ένα ψεύτικο Είναι, αυτό το ψεύτικο χαρτονόμισμα είναι το ανώτερο Εγώ.

Οι μεγαλομανείς έχουν μια τρομερή και τρομακτική αυτο-αγάπη, ζουν πολύ κολλημένοι στον ίδιο τον εαυτό τους, λατρεύουν το ψεύτικο χαρτονόμισμά τους, το τόσο κακαρισμένο Ανώτερο Εγώ τους.

Κάθε μεγαλομανής είναι ένας γελοίος ψυχοπαθής. Κάθε μεγαλομανής αυτο-εκτιμάται υπερβολικά και αυτοθεωρείται σαν θεός, που οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να λατρεύουν.

Δεν πέφτουν στην μεγαλομανία όλοι όσοι κατασκευάζουν ένα Ανώτερο Εγώ, αφθονούν οι φανατικοί που δεν είναι μεγαλομανείς και ποθούν μόνο να εξελίσσονται ανοδικά για να φθάσουν στην ένωση με το ανώτερο Εγώ.

Αυτοί οι φανατικοί δεν τρώνε ούτε ένα κομμάτι, κρέας ούτε πίνουν ένα ποτήρι κρασί και κριτικάρουν τρομερά οποίον τρώει ένα κομματάκι κρέας ή έχει στο χέρι, του μία κούπα κρασί έτοιμος για να κάνει την πρόποση.

Αυτοί οι φανατικοί είναι ανυπόφοροι. Συνήθως είναι χορτοφάγοι εκατό τα εκατό. Νομίζουν τον εαυτό τους πολύ ΑΓΙΟ, αλλά στο σπίτι τους είναι άσπλαχνοι με την γυναίκα τους, με τα παιδιά τους, με την οικογένειά τους, κλπ.

Σ’ αυτούς τους ανθρώπους αρέσει να πορνεύονται, να μοιχεύουν, να επιθυμούν, να φιλοδοξούν, αλλά αυτού πιστεύουν τους εαυτούς τους πολύ άγιους.

Ο νους χρησιμεύει μόνο σαν εμπόδιο στο Είναι, στο Ίντιμο, τίποτα δεν ξέρει για το Πραγματικό. Εάν η σκέψη γνώριζε το Πραγματικό, το Ίντιμο, το Είναι τότε όλου οι άνθρωποι θα είχαν κατανόηση.

Μόνο μέσω του βαθέως διαλογισμού μπορούμε να πειραματισθούμε το Είναι, το Ίντιμο.

Η εμπειρία του Είναι, του Ίντιμο μας μετατρέπει ριζικά. Οι μεγαλομανείς συνηθίζουν να πλαστογραφούν αυτήν την εμπειρία με υποσυνείδητες διανοητικές αυτοπροβολές, και μετά τρέχουν να τα διηγηθούν σ’ όλον τον κόσμο.

Οι μεγαλομανείς συνηθίζουν να είναι θύματα των αυταπατών τους και πιστεύοντας τους εαυτούς τους θεούς ποθούν να τους λατρεύει όλος ο κόσμος.

Είναι εντελώς αδύνατο να πειραματισθούμε το Είναι, το Ίντιμο, το Πραγματικό, χωρίς να έχουμε φθάσει να είμαστε αληθινοί τεχνικοί και επιστημονικοί Δάσκαλοι αυτής της μυστηριώδους επιστήμης της ονομαζόμενης διαλογισμός.

Είναι εντελώς αδύνατο να πειραματισθούμε το Είναι, το Ίντιμο, το Πραγματικό χωρίς να έχουμε φθάσει σε μία αληθινή Μαεστρία, σε αυτό το της ηρεμίας και σιωπής του νου.

Όμως δεν πρέπει να αυταπατώμαστε και να «μπερδεύουμε την γάτα με τον λαγό». Το Εγώ επίσης φιλοδοξεί και επιθυμεί άπληστα αυτές τις σιωπές και μέχρι που τις κατασκευάζει τεχνητά.

Κατά την διάρκεια του βαθέος διαλογισμού χρειαζόμαστε την ηρεμία και την ολοκληρωτική σιωπή του νου, αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτήν την ψεύτικη ηρεμία και σιωπή την κατασκευασμένη από το Εγώ. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Διάβολος κάνοντας την λειτουργία μπορεί και κοροϊδεύει τους πιο πονηρούς ανθρώπους.

Είναι λογικό να πούμε ότι αν θέλουμε να σωπαίνουμε τον νου δια της βίας, με το ζόρι και εάν θέλουμε να τον καθησυχάζουμε βασανίζοντας τον και προσδένοντας τον, κινούμενοι από την απληστία του να πειραματισθούμε το Είναι, το Ίντιμο, θα πετύχουμε μόνο τεχνητές σιωπές και αυθαίρετες ηρεμίες προκαλούμενες από το Εγώ.

Όποιος αληθινά θέλει μια νόμιμη και όχι μια ψεύτικη σιωπή, μία αληθινή ηρεμία και όχι μια ψεύτικη ηρεμία, το καλλίτερο που έχει να κάνει είναι να είναι ακέραιος, να μην διαπράττει το λάθος να διαιρεί τον εαυτό του σε Υποκείμενο και Αντικείμενο, Σκεπτόμενο και Σκέψη, Εγώ και όχι Εγώ, Ελεγκτή και Ελεγχόμενο, Ανώτερο Εγώ και Κατώτερο Εγώ, Εγώ και η Σκέψη μου κλπ.

Το να ξέρουμε να διαλογισθούμε, είναι το να είμαστε αληθινά στον δρόμο της Εσωτερικής Φώτισης. Αν θέλουμε να μάθουμε να διαλογιζόμαστε πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στο Εγώ και την Σκέψη ΜΟΥ, δηλαδή ανάμεσα στον Σκεπτόμενο και την Σκέψη.

Ο ανθρώπινος νους δεν είναι ο εγκέφαλος, ο εγκέφαλος είναι φτιαγμένος για να επεξεργάζεται την σκέψη αλλά δεν είναι η σκέψη. Ο νους είναι ενεργειακός και λεπτός άλλα εμείς διαπράττουμε το λάθος να αυτο-διαιρούμαστε σε χιλιάδες μικρά διανοητικά αποσπάσματα, που στο σύνολό τους συνθέτουν αυτό που είναι η Λεγεώνα του Πολλαπλού Εγώ.

Όταν κατά την διάρκεια του διαλογισμού προσπαθούμε να ενώσουμε όλα αυτά τα διανοητικά αποσπάσματα, με τον υγιή σκοπό να είμαστε ακέραιοι, τότε όλα αυτά τα αποσπάσματα δημιουργούν άλλο μεγάλο Απόσπασμα με το οποίο πρέπει να μαχόμαστε και τότε γίνεται αδύνατη η ηρεμία και η σιωπή του νου.

Κατά την διάρκεια του διαλογισμού δεν πρέπει να διαιρούμαστε σε Ανώτερο Εγώ και Κατώτερο Εγώ, Εγώ και οι σκέψεις μου, ο νους μου και Εγώ, διότι ο νους και το Εγώ, οι σκέψεις μου και Εγώ, είναι όλα ΕΝΑ, το Εγώ, το Πολλαπλό Εγώ, το Εγώ ο ίδιος κλπ.

Όταν αληθινά καταλαβαίνουμε ότι αυτό το Ανώτερο Εγώ και το Κατώτερο Εγώ, όπως και οι σκέψεις μου και Εγώ κλπ, είναι, όλα το Εγώ, το Εγώ ο ίδιος, είναι φανερό ότι με την βαθιά κατανόηση απελευθερωνόμαστε από την διαδική σκέψη και ο νους μένει τότε αληθινά ήρεμος και σε βαθιά σιωπή.

Μόνον όταν ο νους είναι, πραγματικά ήρεμος, μόνο όταν ο νους είναι σε αληθινή σιωπή, μπορούμε να πειραματισθούμε αυτό που είναι η Πραγματικότητα, αυτό που είναι το αυθεντικό Είναι, το Ίντιμο.

Όσο ο Νους βρίσκεται μποτιλιαρισμένος στην «δυαδικότητα» είναι εντελώς αδύνατο να είμαστε ακέραιοι.

Η Ουσία του νου (το Μπουδάτα) είναι αξιολογότατη αλλά δυστυχώς βρίσκεται μποτιλιαρισμένη στην πάλη των αντιθέτων. Όταν κατά την διάρκεια του διαλογισμού η Ουσία του νου φεύγει, από την μπουκάλα των αντιθέτων, μπορούμε να πειραματισθούμε το Πραγματικό, το Είναι, το Ίντιμο.

Υπάρχει δυαδικότητα όταν Εγώ προσπαθώ να μαζεύω μόνο σε ένα όλα τα αποσπάσματα του νου μου.

Υπάρχει δυαδικότητα όταν ο νους μου είναι σκλάβος του Καλού και του Κακού, του κρύου και της ζέστης, του μεγάλου και του μικρού, του ευχάριστου και του δυσάρεστου, του ΝΑΙ και του ΟΧΙ κλπ.

Υπάρχει δυαδικότητα όταν διαιρούμαστε σε Ανώτερο Εγώ και Κατώτερο Εγώ και ποθούμε να μας ελέγχει το Ανώτερο Εγώ κατά την διάρκεια του διαλογισμού.

Όποιος έχει πειραματισθεί μια φορά το Είναι, κατά την διάρκεια του διαλογισμού θεραπεύεται για πάντα από τον κίνδυνο να πέφτει στην μεγαλομανία.

Το Είναι, το Ίντιμο, το Πραγματικό είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που οι ψευδο-εσωτεριστές και ψευδο-αποκρυφιστές ονομάζουν Ανώτερο Εγώ ή Θεΐκό Εγώ.

Η εμπειρία του Πραγματικού είναι εντελώς διαφορετική, διακριτική από όλα εκείνα που ο νους έχει πειραματισθεί κάποτε.

Η εμπειρία του Πραγματικού δεν μπορεί να μεταδοθεί σε κανέναν διότι δεν μοιάζει με τίποτα από όσα ο νους έχει πειραματισθεί πριν.

Όταν ένας έχει πειραματισθεί το Πραγματικό, καταλαβαίνει τότε πολύ βαθιά την καταστρεπτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ποθεί μόνο να γνωρίσει τον ίδιο τον εαυτό του, χωρίς να θέλει να είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι.

Σήμερα το φτωχό διανοητικό ζώο, το λανθασμένα ονομαζόμενο άνθρωπος, έχει μέσα του μόνο ένα χρήσιμο στοιχείο. Αυτό το στοιχείο είναι το Μπουδάτα, η Ουσία του νου με την οποία μπορούμε να πειραματισθούμε το Είναι: το Ίντιμο, το Πραγματικό.

Αυτό το αξιόλογο στοιχείο είναι μέσα στην μπουκάλα του Ζωικού Διανοητικού. Όταν στην διάρκεια του βαθύ εσωτερικού διαλογισμού, ο Νους μείνει εντελώς ήρεμος και σε απόλυτη σιωπή από μέσα και από έξω (όχι μόνο στο επιφανειακό επίπεδο, αλλά επίσης σε όλους τους υποκειμενικούς διαδρόμους, περιοχές, επίπεδα και μέρη), τότε η Ουσία, το αξιόλογο στοιχείο, φεύγει από την μπουκάλα και ενώνεται με το Είναι, με το Ίντιμο για να πειραματισθεί το Πραγματικό.

Κεφάλαιο 10

Η Αλήθεια

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στον Θεό και πολλοί είναι άθεοι, δεν πιστεύουν στον Θεό. Υπάρχουν επίσης πολλά άτομα που ούτε πιστεύουν ούτε δεν πιστεύουν. Αυτοί οι τελευταίοι προσπαθούν να συμπεριφερθούν καλά στην ζωή τους μήπως και υπάρχει Θεός.

Εμείς λέμε πως η πιστή στον Θεό δεν σημαίνει ότι έχουμε πειραματισθεί αυτό που είναι η Αλήθεια, αυτό που λέγεται Θεός.

Εμείς λέμε ότι το να αρνηθούμε τον Θεό, δεν σημαίνει ότι έχουμε πειραματισθεί αυτό που είναι η Αλήθεια, αυτό που λέγεται Θεός.

Εμείς λέμε πως το να αμφιβάλουμε για την ύπαρξη του Θεού δεν σημαίνει ότι έχουμε πειραματισθεί την Αλήθεια.

Χρειάζεται να πειραματιστούμε αυτό που μπορεί να μας μετατρέπει ριζικά, αυτό που πολλοί ονομάζουν Θεός, Αλλάχ, Ταο, Ζεν, Μπραχάτμαν, ΙΝΡΙ κλπ.

Ο νους του πιστού βρίσκεται μποτιλιαρισμένος στην πίστη και αυτή δεν είναι η εμπειρία αυτού που είναι η Αλήθεια, ο Θεός, ο Αλλάχ ή όπως και αν θέλουμε να το ονομάσουμε.

Ο νους του άθεου βρίσκεται μποτιλιαρισμένος στην απιστία και αυτή επίσης δεν είναι η εμπειρία αυτού που είναι η Αλήθεια, ο Θεός, ο Μπραχάτμαν κλπ.

Ο νους εκείνου που αμφιβάλλει για την ύπαρξη του Θεού βρίσκεται μποτιλιαρισμένος στον σκεπτικισμό και αυτό δεν είναι η Αλήθεια.

Αυτό που Είναι, εκείνο που είναι η Αλήθεια, ο Θεό, ο Αλλάχ, ή και όπως και αν θα θέλαμε να ονομάσουμε Αυτό που δεν έχει όνομα, είναι εντελώς διαφορετικό από την πίστη, την άρνηση και τον σκεπτικισμό.

Ενώ ο νους βρίσκεται μποτιλιαρισμένος σε οποιονδήποτε από αυτούς τους τρεις παράγοντες της άγνοιας, δεν μπορεί να πειραματισθεί αυτό που οι Κινέζοι ονομάζουν ΤΑΟ, αυτό που είναι ΘΕΪΚΟ, αυτό που είναι η Αλήθεια, ο Θεός, ο Αλλάχ, ο Μπραχάτμαν κλπ.

Όποιος κάποτε πειραματίστηκε αυτό που δεν μπορεί να ορισθεί, διότι αν ορισθεί παραμορφώνεται, αυτό που μερικοί ονομάζουν Θεό είναι φανερό πως περνάει από μία ριζική, τελική και οριστική μεταβολή.

Όταν ο Πιλάτος ρώτησε τον Ιησού τι είναι η Αλήθεια, ο Ιησούς σώπασε. Όταν έκαναν στον Βούδα την ιδία ερώτηση, αυτός γρύσε την πλάτη και έφυγε.

Η Αλήθεια είναι αμετάδοτη όπως και αμετάδοτη είναι η υψίστη έκσταση που αισθανόμαστε όταν ατενίζουμε ένα ηλιοβασίλεμα.

Η Αλήθεια είναι ζήτημα μυστικιστικής εμπειρίας και μόνο μέσω της έκστασης μπορούμε να την πειραματισθούμε.

Όλος ο κόσμος μπορεί να δώσει στον εαυτό του την πολυτέλεια να έχει γνώμη πάνω στην Αλήθεια, αλλά η Αλήθεια δεν έχει τίποτα να κάνει με τις γνώμες.

Η Αλήθεια δεν έχει τίποτα να κάνει, με την σκέψη, η Αλήθεια είναι κάτι που μπορούμε μόνο να το πειραματισθούμε σε απουσία του Εγώ.

Η Αλήθεια έρχεται, σε μας σαν κλέφτης στην νύχτα και, όταν δεν την περιμένουμε. Πραγματικά η Αλήθεια είναι κάτι πολύ παράδοξο. Αυτός που την ξέρει, δεν την λέει και αυτός που την λέει, δεν την ξέρει.

Η Αλήθεια δεν είναι κάτι ήρεμο και στατικό, η Αλήθεια είναι το άγνωστο από στιγμή σε στιγμή.

Η Αλήθεια δεν είναι ένας στόχος όπου πρέπει, να φτάσουμε. Η Αλήθεια βρίσκεται κρυμμένη στο βάθος κάθε προβλήματος της καθημερινής ζωής.

Η Αλήθεια δεν ανήκει, στον χρόνο ούτε στην αιωνιότητα. Η Αλήθεια είναι πιο πέρα από τον χρόνο και, την αιωνιότητα.

Η Αλήθεια, ο Θεός, ο Αλλάχ, ο Μπραχάτμαν ή όπως και αν θα θέλαμε να ονομάσουμε αυτό που είναι η Μεγάλη Πραγματικότητα, είναι μια σειρά από βιώματα, πάντα επεκτεινόμενα και κάθε φορά βαθιά σημαντικά όλο και περισσότερο.

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια ιδέα για την Αλήθεια και άλλοι έχουν άλλη ιδέα, ο καθένας έχει για την Αλήθεια τις δικές του ιδέες, αλλά η Αλήθεια τίποτα δεν έχει να κάνει με τις ιδέες, είναι εντελώς διαφορετική από όλες τις ιδέες.

Στον κόσμο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν την Αλήθεια χωρίς να την έχουν πειραματισθεί ποτέ στην ζωή τους. Συνήθως αυτού οι άνθρωποι θέλουν να διδάξουν την Αλήθεια σε αυτούς που κάποια φορά την πειραματισθήκαν.

Η εμπειρία της Αλήθειας γίνεται αδύνατη χωρίς την σοφή συγκέντρωση της σκέψης.

Υπάρχουν δύο τύπου συγκέντρωσης: ο πρώτος είναι του αποκλειστικού τύπου και ο δεύτερος είναι του πλήρους, τελειωτικού και όχι αποκλειστικού τύπου.

Η αληθινή συγκέντρωση δεν είναι το αποτέλεσμα της εκλογής με όλες τις μάχες της, ούτε το να εκλέξουμε αυτές η εκείνες τις σκέψεις.

Αυτό το να έχω την γνώμη ότι αυτή η σκέψη είναι καλή και εκείνη κακή ή τ’ ανάπαλιν· αυτό το ότι δεν πρέπει να σκεφτώ σε αυτό και είναι καλλίτερο να σκέφτομαι σε εκείνο κλπ, πράγματι δημιουργεί συγκρούσεις ανάμεσα στην προσοχή και την αφαίρεση και όπου υπάρχουν συγκρούσεις δεν μπορεί να υπάρχει ηρεμία και σιωπή του νου.

Εμείς πρέπει να μάθουμε να διαλογιζόμαστε σοφά, και σύμφωνα με το πως αναβλύζει στον νου η κάθε σκέψη, η κάθε ανάμνηση, η κάθε εικόνα, η κάθε ιδέα, η κάθε σύλληψη κλπ θα πρέπει να την κοιτάμε, να την μελετάμε, να βγάζουμε το καλλίτερο από την κάθε σκέψη, εικόνα, ανάμνηση κλπ.

Όταν η παρέλαση της σκέψης έχει τελειώσει, ο νους μένει ήσυχος και σε βαθιά σιωπή. Τότε η Ουσία του νου φεύγει και έρχεται η εμπειρία αυτού που είναι η Αλήθεια.

Το σύστημα συγκέντρωσής μας, τίποτα δεν αποκλείει, είναι πλήρες, τελικό, ακέραιο. Το σύστημα συγκέντρωσής μας τα περικλείει όλα και δεν αποκλείει τίποτα. Το σύστημα συγκέντρωσής μας, είναι ο δρόμος που μας οδηγεί στην εμπειρία της Αλήθειας.

Κεφάλαιο 11

Τα κρυφά επίπεδα του υποσυνείδητου

Κάποια φθινοπωρινή βραδιά, πριν από λίγο καιρό, ένας γνωστικός μαθητής έλεγε στον Δάσκαλό του: εμένα δεν με ενδιαφέρει να αυτοπραγματοποιηθώ ούτε να τελειοποιηθώ, εμένα το μονό που με ενδιαφέρει είναι να δουλεύω για την απελευθέρωση του προλεταριάτου και κατά τα άλλα να μας πάρει όλους ο διάβολος.

Το νερό και το σαπούνι δεν βλάπτουν κανέναν, ήταν η απάντηση του Δάσκαλου.

Μπορείς να συνεχίζεις να εργάζεσαι για το προλεταριάτο αλλά κάνε μπάνια και βάλε αρκετό σαπούνι, πρόσθεσε ο Δάσκαλος.

Ο μαθητής κατάλαβε την παραβολή του Δάσκαλου και διατήρησε σεβάσμια σιωπή.

Υπάρχουν άνθρωποι που καθαρίζονται απ’ έξω, δεν τρώνε κρέας, δεν πίνουν, δεν καπνίζουν, υπερηφανεύονται ότι είναι αγνοί, αλλά το βράδυ έχουν ονειρώξεις.

Υπάρχουν άνθρωποι που ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΠΛΗΣΤΑ να μην είναι ΑΠΛΗΣΤΟΙ. Αυτού οι άνθρωποι απεχθάνονται την απληστία και όμως ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΠΛΗΣΤΑ να μην είναι ΑΠΛΗΣΤΟΙ.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΠΛΗΣΤΑ αρετές. Στο Εγώ αρέσουν τα μετάλλια, οι τιμές, οι αρετές.

Οι καημένοι οι άνθρωποι πιστεύουν πως ΕΠΙΘΥΜΩΝΤΑΣ ΑΠΛΗΣΤΑ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ θα μπορέσουν να κατέχουν τις αποκτήσουν.

οι άνθρωποι δεν θέλουν να καταλάβουν πως η Αγάπη δεν υπάρχει και ότι μόνο καταλαβαίνοντας όλες τις διαδικασίες του μίσους στους διάφορους διαδρόμους, περιοχές και μέρη του υποσυνείδητου, τελειώνει τότε το μίσος και γεννιέται με φυσικό, αυθόρμητο και αγνό τρόπο αυτό που λέγεται Αγάπη. Έτσι έρχεται σε ύπαρξη η Αγάπη.

Οι άνθρωποι επιθυμούν άπληστα την αρετή του αλτρουισμού αλλά μόνο καταλαβαίνοντας πολύ βαθιά το πως διαδικάζεται ο εγωισμός στα διάφορα επίπεδα του υποσυνείδητου, μπορούμε να εξαλείφουμε τον εγωισμό. Αφού πεθάνει ο εγωισμός γεννιέται σε μας χωρίς καμιά προσπάθεια το αξιόλογο λουλούδι του αλτρουισμού.

Οι άνθρωποι επιθυμούν άπληστα την αξιόλογη αρετή της ταπεινότητας. οι καημένου οι άνθρωποι δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η Ταπεινότητα είναι ένα πολύ εξωτικό λουλούδι. Με το απλό γεγονός να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν την αρετή, ήδη αυτή παύει να υπάρχει σε εμάς.

Είναι αναγκαίο να καταλάβουμε πολύ βαθιά όλη την διαδικασία της υπερηφάνειας στα διάφορα κρυφά επίπεδα του υποσυνείδητου, έτσι τελειώνει η υπερηφάνεια, και τότε γεννιέται σε μας χωρίς καμιά προσπάθεια το εξωτικό λουλούδι της ταπεινότητας.

Οι άνθρωποι επιθυμούν άπληστα την αρετή της αγνότητας. Αλλά μονό μεταβάλλοντας και ανυψώνοντας την σεξουαλική ενέργεια και καταλαβαίνοντας όλες τις διαδικασίες της λαγνείας σε όλα τα κρυφά επίπεδα του υποσυνείδητου εξαλείφεται αυτό το τρομερό βίτσιο και γεννιέται σε μας με φυσικό και ύψιστο τρόπο το εξωτικό λουλούδι της αγνότητας.

Οι άνθρωποι επιθυμούν άπληστα την αρετή της γλυκύτητας, αλλά μόνο καταλαβαίνοντας όλες τις διαδικασίες του θυμού σε όλους τους υποσυνείδητους διαδρόμους του νου, γεννιέται σε μας η αξιόλογη αρετή της γλυκύτητας.

Οι άνθρωποι επιθυμούν άπληστα την αρετή της εξυπνάδας, αλλά μόνο καταλαβαίνοντας με ακέραιο τρόπο όλες τις διαδικασίες της τεμπελιάς στα κρυφά επίπεδα του υποσυνείδητου, γεννιέται σε μας η επιμέλεια αφού έχει αποσυντεθεί η τεμπελιά.

Η ζήλεια είναι το κρυφό ελατήριο της δράσης σε αυτήν την κοινωνία που καμαρώνει για πολιτισμένη. Υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν άπληστα την αρετή της χαράς για το καλό του άλλου αλλά μόνο καταλαβαίνοντας ότι η ζήλεια είναι η λύπη για το ξένο καλό και αυτή η λύπη διαδικάζεται σε όλα τα υποσυνείδητα διαμερίσματα του νου, καταστρέφεται αυτή η λύπη και γεννιέται σε μας η χαρά για το ξένο καλό.

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν άπληστα να μην είναι λαίμαργοι αλλά μόνο καταλαβαίνοντας όλες τις υποσυνείδητες διαδικασίες της λαιμαργίας παύουμε να είμαστε λαίμαργοι.

Οι Γνωστικοί μαθητές πρέπει να μάθουν να εξερευνούν το υποσυνείδητο μέσω του διαλογισμού.

Δεν είναι αρκετό να καταλαβαίνουμε διανοητικά ένα ελάττωμα· πρέπει να μελετάμε το υποσυνείδητο.

Πολλές φορές στο επιφανειακό επίπεδο του διανοητικού εξαφανίζεται κάποιο ελάττωμα, όμως αυτό εξακολουθεί να υπάρχει στα διάφορα υποσυνείδητα μέρη του νου.

Χρειάζεται να πεθαίνουμε στιγμή σε στιγμή. Σύμφωνα με το πως εξαλείφονται τα ελαττώματα, το Εγώ πεθαίνει από στιγμή σε στιγμή.

Το Εγώ επιθυμεί άπληστα αρετές για να ενισχυθεί. ΜΗΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΑΠΛΗΣΤΑ ΑΡΕΤΕΣ, διότι αυτές θα γεννηθούν σε σένα σύμφωνα με το πως πεθαίνουν τα ελαττώματα, σύμφωνα με το πως καταστρέφεται το Εγώ.

Μόνο με ήρεμο και σιωπηλό νου, βυθισμένο σε βαθύ εσωτερικό διαλογισμό, μπορούμε να βγάλουμε μέσα από τον τάφο της υποσυνείδητης μνήμης όλη την χιλιετή σαπίλα, την οποία έχουμε φορτωθεί μέσα μας από τους αρχαίους καιρούς.

Το υποσυνείδητο είναι μνήμη. Το υποσυνείδητο είναι ο μαύρος τάφος, όμορφος απ’ έξω και ακάθαρτος από μέσα

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να δούμε τον μαύρο τάφο του υποσυνείδητου με όλα τα κόκαλα και την σαπίλα του παρελθόντος. Κάθε κρυμμένο ελάττωμα μυρίζει άσχημα μέσα στον υποσυνείδητο μαύρο τάφο, αλλά αφού το δούμε γίνεται, εύκολο να το κάψουμε και, να το ελαττώσουμε σε στάχτη. Έτσι πεθαίνουμε από στιγμή σε στιγμή.

Είναι αναγκαίο να βγάλουμε μέσα από τον τάφο της μνήμης όλη την υποσυνείδητη σαπίλα.

Μόνο με ηρεμία και διανοητική σιωπή μπορούμε να βγάλουμε μέσα από τον υποσυνείδητο μαύρο τάφο όλη την σαπίλα του παρελθόντος για να την ελαττώσουμε σε στάχτη με την καταπληκτική φωτιά της βαθιάς κατανόησης.

Πολλοί Γνωστικοί μαθητές διαπράττουν το λάθος, όταν εξερευνούν το υποσυνείδητο, να διαιρούν τον ίδιο τον εαυτό τους σε Διανοητικό και Υποσυνείδητο, Αναλυτή και, Αναλυόμενο, Υποκείμενο και Αντικείμενο, αυτό που αντιλαμβάνεται και το Αντιλαμβανόμενο, Εγώ και το υποσυνείδητο ΜΟΥ, Εγώ και όχι Εγώ κλπ.

Αυτός ο τύπος διαιρέσεων δημιουργεί ανταγωνισμούς, μάχες, συγκρούσεις μεταξύ αυτού που Εγώ είμαι και αυτού που είναι το υποσυνείδητο, ανάμεσα στο Διανοητικό και το Υποσυνείδητο. Τέτοιου είδους μάχες είναι παράλογες διότι το Εγώ και το υποσυνείδητό μου είναι όλα Εγώ, είναι όλα υποσυνείδητα Εγώ. Διανοητικό και υποσυνείδητο είναι όλα υποσυνείδητο διότι το Διανοητικό είναι επίσης υποσυνείδητο. Το διανοητικό ζώο είναι υποσυνείδητο κατά ένα 97%. Ο άνθρωπος-μηχανή ακόμα δεν έχει αφυπνίσει, την Συνείδηση και γι’ αυτό είναι μόνο άνθρωπος-μηχανή.

Όταν ο νους διαιρείται σε διανοητικό και υποσυνείδητο, αναλυτή και αναλυόμενο κλπ, υπάρχουν ανταγωνισμοί και μάχες και όπου υπάρχουν ανταγωνισμοί και μάχες, δεν υπάρχει ηρεμία και σιωπή του νου.

Μόνο με ηρεμία και τέλεια διανοητική σιωπή μπορούμε να βγάλουμε μέσα από τον υποσυνείδητο διανοητικό μαύρο τάφο, όλη την σαπίλα του παρελθόντος για να την κάψουμε και να την ελαττώσουμε σε σκόνη με την φωτιά της κατανόησης.

Ας μην πούμε: το Εγώ μου ΕΧΕΙ θυμό, απληστία, λαγνεία, υπερηφάνεια, τεμπελιά, λαιμαργία. Καλύτερο είναι να πούμε Εγώ ΕΧΩ θυμό, απληστία, λαγνεία, υπερηφάνεια, τεμπελιά, λαιμαργία κλπ.

Να μη διαιρούμαστε μεταξύ Εγώ και ΟΧΙ Εγώ, διότι δυστυχώς είμαστε όλοι Εγώ και είμαστε γεμάτοι από τρομερά και τρομακτικά λάθη.

Κεφάλαιο 12

Ο Κινέζος Δάσκαλος ΗΑΝSΗΑΝ

Μέχρι εμάς έχει φθάσει μία σύνοψη της αυτοβιογραφίας του Κινέζου Δάσκαλου που ονομαζόταν ΗΑΝSΗΑΝ, που αξίζει τον κόπο να την σχολιάσουμε για την καλύτερη κατανόηση αυτού του χριστουγεννιάτικου μηνύματος του 19651966,

Ο Δάσκαλος ΗΑΝSΗΑΝ γεννήθηκε στην CHUAN, στην όμορφη κινεζική περιοχή της ΝΑΝΚΙΝ.

Η Θεϊκή Μητέρα ανάγγειλε σε μια πολύ ταπεινή γυναίκα, της περιοχής της ΝΑΝΚΙΝ, στον ύπνο της, ότι θα συλλάμβανε ένα παιδί. Και πραγματικά συνέλαβε ένα όμορφο αγόρι που γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1545. Αυτό το παιδί ήταν μεγάλος κινέζος Δάσκαλος που ονομαζόταν ΗΑΝSΗΑΝ.

Το 1557, όταν το παιδί ήταν μόνο 12 χρόνων, παρά λίγο να πεθάνει εξ αιτίας μιας βαριάς αρρώστιας, αλλά η ταπεινή μητέρα του προσευχήθηκε γεμάτη πίστη στην θεϊκή μητέρα Κουνταλίνη ζητώντας της την υγεία του παιδιού, υποσχόμενη με όλη την καρδιά της ότι εάν το παιδί θεραπευόταν αυτή θα το παρέδιδε στο μοναστήρι για να γίνει μοναχός.

Όταν θεραπεύτηκε το παιδί, η καλή μάνα του έγραψε το όνομα του στο βουδιστικό μοναστήρι της «ΜΑΚΡΙΑΣ ΖΩΗΣ».

Το παιδί ΗΑΝSΗΑΝ από πολύ μικρή ηλικία αποδείχθηκε ότι ήταν πραγματικά ένας Δάσκαλος.

Μετά τον θάνατο ενός θείου του και την γέννηση ενός γιου μιας θείας του ο ΗΑΝSΗΑΝ ασχολήθηκε εντατικά με την μελέτη των μυστηρίων της ζωής και του θανάτου.

Η μητέρα του ΗΑΝSΗΑΝ, ήταν πραγματικά πολύ αυστηρή με το παιδί. Σε κάποια περίπτωση είπε: «πρέπει να νικήσω σε αυτόν την αρκετά τρυφερή φύση του για να μπορεί να μελετάει όπως πρέπει».

Στην κατάλληλη ηλικία το παιδί εισήλθε στο μοναστήρι και μετατράπηκε σε έναν αληθινό ευσεβή της KWANYIN.

Σε κάποια περίπτωση απάγγειλε μπροστά στην Κινέζα μανούλα του όλο το Σούτρα της Μποδισάουα KWANYIN και όπως είναι φυσικό αυτή γέμισε από μεγάλη έκπληξη.

Διηγείται η παράδοση πως όταν ο Δάσκαλος Τσου Τσάου είδε το όμορφο παιδί, γεμάτος από χαρά αναφώνησε: αυτό το παιδί θα φτάσει να γίνει Δάσκαλος των ανθρώπων και των ουρανών. Όταν ο αναφερθείς Δάσκαλος ρώτησε το παιδί τι ήθελε να γίνει, εάν ήθελε να γίνει ένας ανώτατος δημόσιος υπάλληλος ή ένας Βούδας, το παιδί απάντησε πλήρη σιγουριά: Θέλω να γίνω ένας Βούδας.

Νεαρός ήδη ο ΗΑΝSΗΑΝ, αφού διάβασε την ζωή του μεγάλου κινέζου δάσκαλου CHUNGFENG, βρέθηκε βαθιά απασχολημένος στο να ακολουθεί τον εσωτεριστικό δρόμο. Από τότε αφοσιώθηκε στην πνευματική ζωή.

Λέει η παράδοση πως ο Βούδας ΑΜΙDΑ μαζί με τους μποδισάτβες ΚΗΑΝ και ΤΑSΗΙΗ του εμφανίστηκαν στους Εσωτερικούς Κόσμους. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλα αυτά ήταν οριστικά για να δοθεί ο ΗΑΝSΗΑΝ τελείως στην εσωτεριστική ζωή.

Ο ΗΑΝSΗΑΝ, αφού άκουσε μια καταπληκτική διάλεξη σχετικά με τις δέκα μυστηριώδεις πόρτες, τοποθέτησε το όνομα του CHING ΥΙΝ.

Όταν ο CHING ΥΙΝ έφθασε στην ηλικία των είκοσι χρόνων, ο Δάσκαλος του μοναστηριού, ο μέγας Δάσκαλος του πέθανε, αλλά πριν πεθάνει φώναξε όλους τους μοναχούς και τους είπε: Είμαι ογδόντα τριών χρονών και πολύ σύντομα θα πρέπει να εγκαταλείψω αυτόν τον κόσμο. Αυτή την στιγμή έχω ογδόντα μαθητές, αλλά ο μαθητής που θα πρέπει να συνεχίσει το έργο μου είναι ο ΗΑΝSΗΑΝ (CHING ΥΙΝ). Μετά τον θάνατό μου θα πρέπει να τον υπακούετε και να σέβεστε τον λόγο του, χωρίς να λαμβάνετε υπ’ όψιν την ηλικία του.

Έτσι έγινε το πως άρχισε ο μεγάλος κινέζος δάσκαλος Han Shan το μεγάλο έργο του σε αυτόν τον κόσμο.

Μελετώντας το βιβλίο του SHAO LUNG και αφού διόρθωσε τις δοκιμασίες, φωτίστηκε όταν διάβασε μία πρόταση ενός γέρο Βραχμάνου ο οποίος γυρίζει σπίτι του πολύ γέρος και οι γείτονες αναφωνούν: κοίτα, ο άνθρωπος που κάποτε ακόμα υπάρχει! Σε αυτό απαντάει ο γέρο Βραχμάνος: Αχ, δεν φαίνομαι να είμαι εκείνος ο γέρος αλλά στην πραγματικότητα δεν είμαι.

Ο Han Shan όταν διάβασε αυτό είπε: στην πραγματικότητα οι DHARMAS δεν έχουν αρχή ούτε τέλος, πόσο αληθινό είναι αυτό, πόσο αληθινό!

Ο Δάσκαλος FA KUANG εκπαίδευε βαθιά τον Han Shan πάνω στην επιστημονική τεχνική του διαλογισμού.

Ο Δάσκαλος FA KUANG ήταν αυτός που δίδαξε στον Han Shan την διασκόρπιση του νου, την υποσυνείδηση και τις αισθησιακές αντιλήψεις. Ο Δάσκαλος FA KUANG ήταν αυτός που δίδαξε στον Han Shan το πως, κατά την διάρκεια του Διαλογισμού, να διατηρείται απομακρυσμένος από τα ιερά και τα κοινά μονοπάτια της γνώσης.

Οι συνδυασμοί του νου για την δημιουργία προτάσεων, αναμνήσεων, εικόνων, ιδεών, επιθυμιών κλπ. αποτελούν την θεμελιώδη αιτία της αδιάκοπης διανοητικής μωρολογίας και της κάθε πάλης των αντιθέτων.

Εάν με βάση την κατανόηση πετυχαίνουμε την διανοητική διασκόρπιση∙ εάν με βάση την κατανόηση πετυχαίνουμε την διασκόρπιση όλων των υποσυνείδητων αναμνήσεων∙ εάν με βάση την κατανόηση πετυχαίνουμε να εξαλείφουμε τα υποκειμενικά στοιχεία των αντιλήψεων μας, τότε είναι φανερό πως ο νους μένει ήσυχος και σε σιωπή, όχι μόνο στο επιφανειακό επίπεδο αλλά επίσης και στα πιο βαθιά υποσυνείδητα επίπεδα.

Ο Han Shan επέτυχε την ηρεμία και την σιωπή του νου. Ο Han Shan μετατράπηκε πράγματι σε έναν φωτισμένο δάσκαλο της τελειότητας.

Οι γέροι σοφοί έλεγαν: εάν δεν επιτρέπεις στον νου σου να σε ταράζει όταν ακούς το νερό που τρέχει, κατά την διάρκεια τριάντα χρόνων, θα φτάσεις στην θαυμάσια κατανόηση του AVALOKITESVARA.

Ο Han Shan μετατράπηκε σε έναν αθλητή του εσωτερικού διαλογισμού και τίποτα δεν μπορούσε να τον ταράξει. Το φαγητό του συνίστατο από σπόρους, χορταρικά και ρύζι στην απαραίτητη ποσότητα για να ζήσει.

Ο Han Shan μετατράπηκε σε έναν αυθεντικό αθλητή της ηρεμίας και της σιωπής του νου και είναι φανερό ότι έφθασε στην Φώτιση.

Το αποτέλεσμα ή συνέπεια της Φώτισης είναι οι εξουσίες που πολλοί επιθυμούν άπληστα, αλλά έρχονται στον Μύστη, αφού πραγματικά έχει φθάσει στην Φώτιση χωρίς την ανάγκη να τις επιθυμεί άπληστα.

Διηγείται ο Han Shan, πως μία μέρα, αφού είχε φάει το φαγητό του με βάση ρύζι, χορταρικά κλπ, βγήκε να περπατήσει, αλλά ξαφνικά σταμάτησε έκπληκτος όταν είδε ότι δεν είχε ούτε σώμα ούτε νου. Τότε είδε μόνο ένα «φωτισμένο, πανταχού παρόν, τέλειο, λαμπερό και ήρεμο ΟΛΟN».

Από τότε όλες οι εξουσίες της θετικής Διόρασης, καταπληκτικής Διακοής, Τηλεπάθειας, μεγαλοπρεπούς Διαίσθησης κλπ, κλπ, κλπ, αφυπνίστηκαν τελείως στον Han Shan χάρη στην ηρεμία και σιωπή του νου και σαν συνέπεια της Φώτισης.

Ο Han Shan συνέθεσε αυτό το αξιόλογο ποίημα που ο CHANGCHENCHI αντέγραψε:

Όταν βασιλεύει η τέλεια ηρεμία

Πετυχαίνεται η αληθινή Φώτιση.

Όταν ο ήρεμος συλλογισμός

περικλείει όλο το διάστημα,

μπορώ να ξανακοιτάω τον κόσμο

που είναι φτιαγμένος από όνειρα

και μόνο όνειρα.

Σήμερα πραγματικά καταλαβαίνω

την Αλήθεια και την δικαιοσύνη

των διδασκαλιών του Βούδα!

Ο Han Shan με βάση πάρα πολύ εσωτερικό διαλογισμό και με την υπέρτατη ηρεμία και σιωπή του νου, επέτυχε να αφυπνίσει το Μπουδάτα, δηλαδή, την Ουσία, την Συνείδηση.

Ο Han Shan έπαψε να ονειρεύεται κατά την διάρκεια της ώρας του ύπνου και ζούσε στους Ανώτερους Κόσμους, εντελώς ξύπνιος. Όταν επέστρεφε στο φυσικό του σώμα μετά την ξεκούραση του ύπνου, έφερνε στον φυσικό εγκέφαλο του όλες τις αναμνήσεις των εμπειριών του στους Ανώτερους Κόσμους. Όλα αυτά τα επέτυχε ο Han Shan με βάση την ηρεμία και σιωπή του νου.

Ένα βράδυ, ενώ το φυσικό του σώμα κοιμόταν, ο Han Shan μπήκε στον ναό της Μεγάλης Σοφίας. Οι Δάσκαλοι CΗΙΝG ΥΑΝ και, ΜΙΑΟ FΕΝG με τα αστρικά σώματά τους τον δέχτηκαν με άπειρη χαρά.

Σε αυτόν τον ναό ο Han Shan έλαβε την αξιολογότατη διδασκαλία της εισόδου στο DHARMADHATU.

Από αυτήν την διδασκαλία έμαθε ο Han Shan το τι είναι στο βάθος οι νόμου της Ανοδικής Εξέλιξης ή προόδου και Καθοδικής Εξέλιξης ή οπισθοδρόμησης.

Επίσης κατάλαβε ο Han Shan πως υπάρχουν πολλές γαίες ΒΟΥΔΙΚΕΣ που εισχωρούν και αμοιβαία χωρίς να μπερδεύονται και ότι το κυριότερο και η υπηρεσία είναι θεμελιώδης σε αυτές τις γαίες.

Ο Han Shan κατάλαβε πως αυτό που κάνει την διάκριση μέσα μας είναι η ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ και αυτό που δεν κάνει διάκριση είναι η ΣΟΦΙΑ.

Ο Han Shan κατάλαβε πως η αγνότητα ή η μη αγνότητα εξαρτώνται τελείως από το νου μας.

Ο Han Shan ήταν με αστρικό σώμα μέσα στον Ναό της ΜΑΙΤRΕΥΑ ΒΟDDΗΙSΑΤΤWΑ.

Ήταν αυτός ο οποίος, διαβάζοντας ένα ρολό που είχε ανοίξει, είπε: «Αυτό που κάνει διάκριση σε εμάς είναι η υποσυνειδησία, αυτό που δεν κάνει διάκριση είναι η Σοφία. Εάν εξαρτάσαι από την υποσυνειδησία διαφθείρεσαι. Εάν στηρίζεσαι στην Σοφία θα αποκτήσεις την Αγνότητα. Από την διαφθορά προέρχονται η Ζωή και ο Θάνατος. Εάν ένας φτάσει στην αγνότητα, δεν θα υπάρχει ανάγκη για Βούδες».

Όταν ο Han Shan επέστρεψε στο σπίτι του μετά από πάρα πολλά χρόνια απουσίας, οι γείτονες ρώτησαν την μάνα του: αυτός από που ήρθε; Ήρθε με πλοίο ή οδικά; Η μάνα απάντησε: Έρχεται σε μας από το κενό.

Πραγματικά ο Han Shan είχε έρθει από το Φωτισμένο Κενό. Έτσι είναι γραμμένο και έτσι το διηγείται ο CHANGCHENCHI.

Η ηρεμία και η απόλυτη σιωπή του νου μετά από μεγάλες πρακτικές προκαλεί το «σπάσιμο της σακούλας», την είσοδο σε εμάς του Φωτισμένου Κενού. Τότε μπαίνουμε σε έκσταση διότι αφυπνίζεται η συνείδησή μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με απέραντη αγάπη στέλνω τον πολύ ζεστό χαιρετισμό μου για τα Χριστούγεννα και τον Καινούργιο Χρόνο 19651966 σ’ όλους τους Γνωστικούς αδελφούς όλου του κόσμου.

Είναι, αναγκαίο όλοι εσείς, αδελφού μου, να καταλαβαίνετε ότι δίνουμε το δεύτερο μέρος του μηνύματος μας.

Μελετήστε πολυαγαπητοί, να εξασκείτε τον διαλογισμό σε όλα τα λουμισιάλ και μόνοι σας επίσης.

Τα γνωστικά λουμισιάλ πρέπει να μετατραπούν σε κέντρα διαλογισμού. Εξασκηθείτε πολυαγαπημένου, προσεύχεσθε, μεταβάλλετε τις σεξουαλικές εκκρίσεις σε φως και φωτιά. Διαλύστε το Εγώ, να μάχεσθε ακούραστα για να ανοίγετε παντού όλο και περισσότερα λουμισιάλ.

Εσείς έχετε εγκαταστήσει, έναν κανονισμό στα λουμισιάλ σας, αλλά μέσα σ’ αυτόν τον κανονισμό πρέπει, να υπάρχει, τουλάχιστον μία ώρα ομαδικός διαλογισμός.

Θυμηθείτε ότι ο Διαλογισμός ομαδικά δημιουργεί έναν καταπληκτικό Μαγνητικό Ανεμοστρόβιλο, ο οποίος λόγω Κοσμικού Μαγνητισμού θα έχει την δύναμη να έλκει προς εσάς κάποιου τύπου θεϊκές δυνάμεις πολύ αναγκαίες για εσάς.

Κάθε λουμισιάλ πρέπει, να είναι ένα κέντρο διαλογισμού. Πολλαπλασιάστε παντού τα λουμισιάλ για το καλό του Μεγάλου Έργου του Πατέρα.

Είναι επείγον το κάθε λουμισιάλ να έχει τους απεσταλμένους του και αυτοί να δουλεύουν πολύ εντατικά ανοίγοντας παντού όλο και περισσότερα λουμισιάλ.

Πολυαγαπημένοι, λάβετε τον γνωστικό χαιρετισμό μου. ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ.

Ας λάμπει το αστέρι της Βηθλεέμ στον δρόμο σας.

Σας εύχομαι, με όλη την καρδιά μου Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο τον Καινούργιο Χρόνο.

Σαμαέλ Αούν Βεόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη