Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

5 Μαΐου 2012

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ Νο 2 - δ μέρος

Ασκήσεις για ανανέωση ή θεραπεία

Το δεύτερο Κόσμημα του Κίτρινου Δράκου

Πώς να λύσουμε προβλήματα

Οι απαντήσεις που έδωσε ένας Λάμα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Θα εκθέσουμε στην συνεχεία μια σύνθεση από εσωτερικές ασκήσεις αποδεδειγμένες στην Ινδία, Περσία, Πακιστάν, Τουρκεστάν, Γιουκατάν[1] Με­ξικό κλπ. ονομαζόμενες Λαμασέρια με τον σκοπό να μπορεί οποιοσδή­ποτε άνθρωπος να θεραπεύεται από τις δικές του ασθένειες, και να διατηρηθεί το σώμα υγιές και επίσης για να το συντηρήσει η να το κάνει νέο.

Αυτές οι ασκησεις προέρχονται από την Λεμουρία, τώρα γίνονται στην Ινδία σε μια Λαμασέρια[2] ονομασμένη: «Η πηγή της νεότητας».

Τις κινήσεις του ανεμοστρόβιλου (συνιστούν μέρος από τις εσωτερικές απόψεις του Μωαμεθανισμού) τις έχω γνωρίσει από τους μωα­μεθανούς και τις εκτελούν οι χορευτές Δερβίσηδες. Η γονατισμένη στάση είναι μυστική εσωτεριστική. Η άσκηση του τραπεζιού βρίσκεται στο Γιου­κατάν. Η άσκηση που μερικοί ονομάζουν σαύρα είναι μια άσκηση με τον σκοπό να μικρύνουμε την κοιλιά, γνωστή στο Ινδοστάν. Στην Κουνταλίνη γιόγκα λέγεται απλώς Μαγιουρασάνα. Η στάση με τα πόδια προς τα πάνω είναι γνωστή σαν το Βιπαρίτα Καράνι Μούδρα, την βρίσκουμε σε πολλά ιερά κείμενα.

Η θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνη είναι το κύριο αντικείμενο αυτών των ασκήσεων. Γίνονται σε τέλεια συγκέντρωση και προσευχή, ζητώντας για την ανάγκη μας. Αυτή μεσολαβεί για μας μπροστά στον Τρίτο Λόγο, τον Ιερό Σύζυγο της. Κάθε θέση είναι διαφορετική και πρέπει να εντατικοποιούμε την συ­γκέντρωση, την προσευχή, την παράκληση, την ικεσία: Ζητούμε στην θεϊκή Μητέρα να μεσολαβεί μπροστά στο 'Αγιο Πνεύμα και αυτό να έρθει για να θεραπεύσει το άρρωστο όργανο. Σε αυτές τις στιγμές ταυτοποιούμαστε με τον Τρίτο Λόγο και με επιτακτικό τρόπο διατάζουμε το άρρωστο όργανο λέγοντάς του: «θεραπεύσου, θεραπεύσου, θεραπεύσου», «Δούλεψε, Δούλεψε, Δούλεψε». Πρέπει, να συγκεντρωνόμα­στε σε κάθε κύτταρο του άρρωστου οργάνου, σε κάθε άτομο, σε κάθε μόριο του άρρωστου οργάνου, και να το ικετεύουμε να δουλεύει, να θεραπεύεται βαθιά συγκεντρωμένοι στον Τρίτο Λόγο.

Με αυτές της ασκησευς μπορούμε επίσης να αναπτύσσουμε τα τσάκρας. Είναι αναγκαίο να ξέρουμε ότι στο ανθρώπινο σώμα, στον κυττα­ρικό οργανισμό υπάρχουν μερικά τσάκρας που θα μπορούσαμε να τα θεω­ρούμε σπουδαία για την οργανική ζωτικότητα. Είναι σαν τον ανεμοστρό­βιλο από τον οποίο έρχεται το Πράνα, η ζωή στον οργανισμό μας. Το Πρώτο βρίσκεται, στο αυχενικό, το δεύτερο στο μετωπικό, το τρίτο είναι το λαρυγγικό που βρίσκεται, στο λαρύγγι, το τέταρτο είναι το ηπατικό, το πέ­μπτο είναι το προστατικό. Υπάρχουν επίσης δύο στα γόνατα συνολικά επτά.

Αυτά τα 7 τσάκρας είναι, επαναλαμβάνω, βασικά για την ζωτικότητα του φυσικού οργανισμού. Από εκεί μπαίνει το πράνα, η ζωή στο αιθερικό σώμα, είναι η βάση όλης της οργανικής ζωτικότητας. Το λαρυγγικό π.χ. έχει σχέση με το προστατικό και έτσι την φωνή, τον λόγο πρέπει να τον προσέ­χουμε.

Πρέπει να αποφεύγουμε προσεκτικά τους φωνακλάδικους ήχους στην φωνή ή τους πολύ χαμηλούς. Αν παρατηρήσουμε προσεχτικά την ζωή πολ­λών ηλικιωμένων, χουφτάλων μπορούμε να βεβαιώνουμε τέλεια ότι βγάζουν πολλούς ήχους ας πούμε φωνακλάδικους. Αυτό πλαστογραφεί την σεξουα­λική δύναμη τους ή δείχνει ανικανότητα. Το ίδιο συμβαίνει, με εκείνους τους ήχους τους αρκετά βαρείς, σπηλαιώδεις, επίσης πλαστογραφούν την σεξουαλική δύναμη. Η φωνη του άντρα πρέπει τότε να διατηρείται μέσα στο κανονικό και η φωνή της γυναίκας επίσης δεν πρέπει να είναι ούτε χα­μηλή ούτε φωνακλάδικη. Διότι αυτό πλαστογραφεί την σεξουαλική δύ­ναμη, επειδή υπάρχει εσωτερική σχέση μεταξύ του λάρυγγα και του σεξου­αλικού κέντρου.

Θα μπορούσατε να μου πείτε πως η γυναίκα δεν έχει προστάτη. Έτσι είναι, αλλά έχει το προστατικό τσάκρα που σχετίζεται με την μήτρα και παίζει σε αυτήν ένα ρολό πολύ σημαντικό. Τόσο σημαντικό όσο το προστατικό τσακρα στον άντρα. Το προστατικό τσάκρα στην γυναίκα θα μπορούσαμε να το ονομάζουμε μητρικό τσάκρα και ήδη ξέρουμε την σημασία της μήτρας στην γυναίκα.

ΠΡΩΤΗ ΑΣΚΗΣΗ: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΡΒΙΣΗΔΩΝ

Στεκόμαστε με το σώμα μας να κοιτά προς την Ανατολή, κατόπιν γυρίζουμε από αριστερά προς τα δεξιά γύρω-γύρω με ανοικτά τα μάτια κάνουμε 12 βόλτες το λιγότερο. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε παρά πάνω.

Συγκεντρωνόμαστε στην θεϊκή Μητέρα και την παρακαλούμε να μεσολαβήσει στο 'Αγιο Πνεύμα για να γίνει η θεραπεία. Προφέρουμε το μαντραμ ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ 3 φορές και μετά λέμε «θεραπεύσου» 3 φορές και «δούλεψε» 3 φορές. Αυτό το μά­ντρα βρίσκεται στις «1000 και μια νύχτες». Οι ανθρώπου δεν του δίνουν προσοχή, απλώς σκέφτονται ότι είναι ένα ευχάριστο παραμύθι. Με αυτό το μάντρα ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ διατάζουμε το άρρωστο όργανο για να μπαίνει σε μας η ζωτική Θεραπευτική δύναμη. Τότε μας διαπερνάει η δύ­ναμη του Αγίου Πνεύματος και είναι ξεκάθαρο ότι θεραπεύεται. Έπειτα ευχαριστούμε την θεϊκή Μητέρα για την βοήθεια που μας έδωσε.

Με αυτή την άσκηση, όταν γυρνάμε, γυρνάνε επίσης τα τσάκρας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ





ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ξαπλώνουμε με τα χέρια τεντω­μένα σαν σταυρό και τα πόδια ενωμένα και προσευχόμαστε στην θεϊκή Μητέρα να
μεσολαβήσει στο Άγιο Πνεύμα για να γίνει η θεραπεία. Επίσης σε αυτή την στάση εκείνοι. Που δεν χρειάζονται θεραπεία μπορούν να ζητάνε βοήθεια για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη: να εκμηδενίζεται οποιοδήποτε εγώ να αναπτύσεται οποιαδήποτε εξουσία, έχουμε δικαίωμα να ζητάμε σε αυτές τις ασκήσεις.

Αυτή την στάση την κρατάμε όση ώρα θέλουμε.

ΤΡΙΤΗ ΑΣΚΗΣΗ: Βιπαρίτα Καράνι Μούδρα.

Η άσκηση είναι όπως δείχνευι η φωτογραφία, και γίνεται όπως οι άλλες. Από την μια άσκηση περνάμε στην άλλη και ζητάμε βοήθεια από την θεϊκή Μητέρα να μεσολαβήσει στον Τρίτο Λόγο για να δίνει την θεραπεία.

Με αυτή την άσκηση όλο το αίμα ρέει προς το κεφάλι, σπεύδει μέχρι το κρανίο για να βάλει να δουλεύουν μερικά μέρη του εγκεφάλου, να δυνα­μώνει τις αισθήσεις: ακοή, όσφρηση, γεύση, όραση, αφή.

Κάθε άσκηση είναι μια τελετουργία προς την θεϊκη Μητέρα για να μεσολαβήσει για μας μπροστά στο Άγιο Πνεύμα, για να ανοίξει το άρρωστο όργανο. Με την συνειδητή φαντασία το διατάζουμε επιτακτικά: «ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ». Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι απλώς φυσικές, παρά τελετουργία η τρόπος προσευχής, ένα διαφορετικο σύστημα για θεραπεία και ανανέωση του φυσικού σώματος δια μέσου της προσευχής. Οι λάμα κάνουν αυτές τις τελετουργίες επάνω σε ένα χαλάκι της προσευχής. Μπορεί να είναι χαλάκι ή ταπέτο η όπως θέλετε να το ονομάζετε. Υπάρχουν τόσες λέξεις, κάθε χώρα έχει επίσης τον τρόπο του να ονομάζει κάθε αντικείμενο η πράγμα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές τις ασκήσεις πρέπει να τις συνειδητοποιούμε με πολλή υπομονή και βραδύτητα μέχρι που να φτάσει η ημέρα που να κά­νουμε τις ασκήσεις με ευκολία. Αυτό δεν είναι για να το κάνουμε όλο σε μια φορά, όχι. Πρέπει να συνηθίζουμε τον οργανισμό με βραδύτητα σιγά-σιγά θα κάνουμε καλύτερα την άσκηση μεχρι να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Σε αυτό το πράγμα του να συνηθήσουμε το σώμα, μερικοί μπορούν να περνάνε μέρες, άλλοι εβδομάδες, άλλοι μήνες, άλλοι χρόνια κλπ.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΣΚΗΣΗ: Πραναγιάμα.

Γονατίζουμε προς την Ανατολή σκύβοντας λίγο το κεφάλι και κάνουμε 3 Πραναγιάμα έτσι: Τοποθε­τούμε τον δείκτη του δεξιού χεριού επάνω στο αριστερό ρουθούνι, αναπνέουμε από το δεξί ρουθούνι. Σφίγγουμε και τα δύο ρουθούνια με τον δεί­κτη και τον αντίχειρα, κρατάμε την αναπνοή μερικά δευτερόλεπτα.

Στην συνέχεια ξεσκεπάζουμε το αριστερό ρουθούνι και εκπνέουμε έπειτα εισπνέουμε από το αριστερό ρου­θούνι έχοντας κλεισμένο το δεξιό ρουθούνι με τον αντίχειρα. Μετά σφίγγουμε τα δύο ρουθούνια με τον δείκτη και τον αντίχειρα, κρατώντας μερικά δευτερόλεπτα εκπνέουμε από το δεξί ρουθούνι.

Επαναλαμβάνουμε την άσκηση άλλες 3 φορές μέχρι, να συμπληρώ­σουμε 3 εισπνοές και 3 εκπνοές. Αυτό ισοδυναμεί με τρία Πραναγιάμα, κα­ταλαβαίνετε; Ας θυμηθείτε ότι χρησιμοποιούνται μόνο τα δύο δάκτυλα, τί­ποτα άλλο, αποκλειστικά ο δείκτης και ο αντίχειρας του δεξιού χεριού. Μετά κατεβάζουμε το κεφάλι μας και αρχίζουμε προσευχή στην θεϊκή Μη­τέρα Κουνταλίνη Σάκτι ικετεύοντας αυτό που χρειαζόμαστε.

ΠΕΜΠΤΗ ΑΣΚΗΣΗ

Στην ίδια θέση της άσκησης Νο 4, μόνο που τα χέρια είναι σε θέση προσοχής και λυγίζουμε το σώμα μας προς τα πίσω. Τα υπόλοιπα είναι ίδια με τις άλλες ασκήσεις.

Αυτή η άσκηση είναι βραχεία επειδή χρειάζεται δύναμη και προσπάθεια, αλλά είναι πολύ καλή για την ευκινησία του σώματος και για να αφαιρούμε τις τοξίνες. Το σημαντικό είναι να την κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.


ΕΚΤΗ ΑΣΚΗΣΗ:

Θέση καθιστή με τα μάτια κλειστά, τα χέρια προς τα πίσω πάνω στο πάτωμα. Προσευχή στην θεϊκή Μητέρα για να ικετεύει τον Τρίτο Λόγο, το Άγιο Πνεύμα, για να γίνεται η θεραπεία.

ΕΒΔΟΜΗ ΑΣΚΗΣΗ:

Η άσκηση γίνεται όπως βλέπουμε στην εικόνα. Κοιτάμε το ταβάνι με κλειστά τα μάτια. Όλα τα άλλα ίδια με τις άλλες ασκήσεις. Πριν να περάσουμε στην ογδόη άσκηση κάνουμε ένα καινούριο Πραναγιάμα όπως το εξηγήσαμε προηγουμένως.

ΟΓΔΟΗ ΑΣΚΗΣΗ: Μαγιουρασάνα.

Από την προηγούμενη θέση του Πραναγιάμα περνάμε στην καινούρια θέση. Τοποθετούμε τον εαυτό μας σαν σαύρα. Για τον λόγο αυτό ονομάζεται η στάση της σαύρας. Με αυτή την άσκηση μπορεί να μας φύγει η κοιλιά.

Κοιτάμε ευθεία εμπρός με κλειστά μάτια. Συγκεντρωνόμαστε στην θεϊκή Μητέρα μας και την παρακαλούμε να μεσολαβήσει και να παρακαλέ­σει το 'Αγιο Πνεύμα να μας θεραπεύει.

ΕΝΑΤΗ ΑΣΚΗΣΗ

Μετά που έχουμε κάνει, την προηγουμένη άσκηση κάνουμε πους-απς χωρίς να κουνάμε ούτε τα χέρια ούτε τα πόδια τόσες φορές όσες είναι δυνατόν. Παρακαλούμε την θεϊκή Μητέρα να δραστηριοποιεί όλα τα τσάκρας.

ΔΕΚΑΤΗ ΑΣΚΗΣΗ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΟΞΟ

Από την προηγούμενη θέση περνάμε σε αυτή. 'Ετσι όπως είμαστε, με τα χέρια ακίνητα στην θέση τους, προχωρούμε μερικά βηματάκια μπροστά μέχρι να μετατρεπόμαστε σε ένα αν­θρώπινο τόξο, όπως δείχνει η εικόνα. Κάνουμε την προσευχή μας, και μετά σηκωνόμαστε.

ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΑΣΚΗΣΗ: Βιπαρίτα Καράνι Μούδρα.

Αυτή η άσκηση είναι ένας τρόπος πολύ ειδικός γιά να ανανεώνουμε το σώμα. Μπορούμε να την χαρακτηρίζουμε σαν την άσκηση 11. Τοπο­θετούμαστε ξαπλωμένοι ανάσκελα επάνω στο πά­τωμα, μετά σηκώνουμε τα πόδια και τα τοποθε­τούμε πάνω στον τοίχο. Για αυτή την άσκηση πρέπει να τοποθετούμαστε πολύ κοντά στον τοίχο, έτσι όπως βλέπουμε στην ευκόνα. Αυτή η άσκηση είναι ειδική για να γίνεται μια δουλειά που μόνο το Ιερότερο Άγιο Πνεύμα μπορεί να την εκτελεί μέσα στον οργανισμό μας. Εμείς έχουμε στον εγκέφαλο μια σελήνη που μας κάνει τα πιο σεληνιακά πλάσματα του κόσμου, οι πράξεις μας είναι αρνητικές και σεληνιακές, διότι η σελήνη βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλο μας. Ενώ στην περιοχή του αφαλού έχουμε έναν καταπληκτικό ήλιο από τότε που φύγαμε από τον παράδεισο άλλαξε σε μας αυτός ο φωτεινός ήλιος του εγκεφάλου και πέρασε στον αφαλό και η κρύα σελήνη πέρασε στον εγκέφαλο.

Τότε γνωρίζοντας αυτή την άποψη, βρισκόμενοι σε αυτή την στάση, ικετεύουμε το Άγιο Πνεύμα να μας κάνει την αλλαγή. Να μας βγάλει την σελήνη από τον εγκέφαλο και να την τοποθετήσει στον αφαλό μας και με την σειρά του να μας βγάλει από τον αφαλό αυτόν τον φωτισμένο ήλιο και να τον καταθέσει στον εγκέφαλο μας.

Όποιος πετυχαίνει να κάνει αυτή την άσκηση κατά την διάρκεια τριών ωρών, θα νικήσει τον θάνατο και θα ξανακατακτήσει την νεότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αρχίσουμε το πολύ πολύ με 5 λεπτά και μετά να αυξάνουμε προοδευτικά, σιγά-σιγά με υπομονή, π.χ. θα αυξάνουμε ένα λεπτό κάθε μέρα.

Όποιοι ποθούν να ξανανιώσουν το σώμα και να θεραπευθούν από οποιαδήποτε αρρώστια εδώ τους δίνουμε την καταπληκτική φόρμουλα, το Βιπαρίτα Καράνι Μούδρα καταλάβατε;

Σε αυτή την στάση μπορούμε να ζητάμε από το Άγιο Πνεύμα να μας αλλάζει τα παλιά κύτταρα με καινούρια.

Ο ανώτατος χρόνος σε αυτή την άσκηση είναι μέχρι τρείς ώρες. Όταν τελειώνουμε την άσκηση πρέπει να κατεβάζουμε τα πόδια σιγά-σιγά και ποτέ απότομα.


ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Οκτώβριος 1972

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να απελευθερωνόμαστε κάθε φορά όλο και περισσότερο από τον νου. Ο νους είναι πραγματικά μπουντρούμι, μια φυλακή στην οποία όλοι βρισκόμαστε φυλακισμένοι. Χρειάζεται να δραπε­τεύσουμε από αυτή την φυλακή αν πραγματικά θέλουμε να ξέρουμε τι πράγμα είναι η ελευθερία. Αυτή η ελευθερία που δεν είναι του χρόνου, αυτή ελευθερία που δεν είναι του νου. Πρώτα από όλα πρέπει να θεωρούμε τον νου σαν κάτι που δεν είναι το ΕΙΝΑΙ. Οι άνθρωποι, δυστυχώς, είναι πολύ ταυτισμένοι με τον νου, λένε: «σκέπτομαι», αισθάνονται να είναι νους.

Υπάρχουν σχολές που αφοσιώνονται στο να δυναμώνουν τον νου, δίνουν μαθήματα δι' αλληλογραφίας, διδάσκουν πως να αναπτύσσεται η νοητική δύναμη κλπ. Όλα αυτά είναι παράλογα, το σωστό δεν είναι να δυναμώνουμε τα σίδερα της φυλακής στην οποία βρισκόμαστε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να καταστρέφουμε αυτά τα σίδερα για να γνωρίσουμε την πραγματική ελευθερία, που όπως σας έλεγα, δεν είναι του χρόνου. Ενώ βρισκόμαστε μέσα στην φυλακή του διανοητικού θα είμαστε ανίκανοι να πειραματιστούμε την αληθινή ελευθερία.

Ο νους στον εαυτό του είναι μια φυλακή πολύ οδυνηρή, κανένας μέχρι τώρα δεν έγινε ευτυχής με τον νου. Πότε έχετε γνωρίσει τον πρώτο ευτυχισμένο (από τον νου) άνθρωπο; Ο νους κάνει δυστυχισμένα όλα τα πλάσματα, τα κάνει κακομοίρικα. Οι πιο ευχάριστες στιγμές που έχουμε ζήσει στην ζωή μας έχουν έρθει με την απουσία του νου. Έχει συμβεί για μια στιγμή, ναι, αλλά δεν θα μπορέσουμε να το ξεχάσουμε ποτέ πια. Σε αυτό το δευτερόλεπτο έχουμε γνωρίσει το τι είναι η ευτυχία, αλλά αυτό έχει διαρκέσει μόνο ένα δευτερόλεπτο. Ο νους δεν ξέρει τι πράγμα είναι η ευτυχία, αυτός είναι μια φυλακή.

Πρέπει τότε να μάθουμε να κυριαρχούμε τον νου, όχι του άλλου αλλά τον δικό μας, να τον κυριαρχούμε αν θέλουμε να απελευθερωθούμε απ' αυτόν. Είναι απαραίτητο, γίνεται αναγκαίο να μάθουμε να κοιτάμε τον νου σαν κάτι που πρέπει να κυριαρχήσουμε, σαν κάτι που, ας πούμε, χρειάζεται να εξημερώσουμε. Ας θυμηθούμε τον θεϊκό Δάσκαλο Ιησού, όταν μπαίνει στην Ιερουσαλήμ ανεβασμένο στον γάιδαρό του την Κυριακή των Βαΐων. Αυτός ο γάιδαρος είναι ο νους που πρέπει να τον υπο­τάξουμε, πρέπει να ανεβούμε σε αυτόν, και όχι αυτός να ανέβει σε μας.

Δυστυχώς ου ανθρώπου είναι θύματα, ο γάιδαρος ανεβαίνει επάνω στους ανθρώπους, οι καημένοι οι άνθρωποι δεν ξέρουν να καβαλήσουν σ' αυτόν. Είναι ένας γάιδαρος, ας πούμε, αρκετά αδέξιος, καυ πρέπει να τον κυριαρχούμε αν αληθινά θέλουμε να ανέβουμε σ' αυτόν.

Κατά την δυάρκεια του διαλογισμού πρέπει να συνομιλούμε με τον νου εάν κάποια απορία διαπερνά, χρειάζεται να κάνουμε ανατομία στην απορία. Όταν την έχουμε μελετήσει σωστά, όταν της έχουμε κάνει ανατο­μία δεν αφήνει στην μνήμη μας κανένα ίχνος, εξαφανίζεται. Αλλά όταν η απορία επιμένει, όταν θέλουμε μόνο να την πολεμάμε αδιάκοπα, τότε δημιουργείται μέσα μας μια σύγκρουση. Οποιαδήποτε απορία είναι ένα εμπόδιο για τον διαλογισμό.

Αλλά το να αρνηθούμε τις απορίες δεν είναι τρόπος για να τις εξα­λείφουμε, αλλά κάνοντας ανατομία για να δούμε τι είναι αυτό το πραγματικό που κρύβουν. Οποιαδήποτε απορία που επιμένει στον νου μετατρέπεται σε ένα εμπόδιο για τον διαλογισμό, τότε πρέπει να την ανα­λύουμε, να την τεμαχίζουμε, να ελαττώνουμε σε σκόνη την απορία, όχι μα­χόμενου, όχι επαναλαμβάνω, αλλά ανοίγοντάς την με το σκαρπέλο της αυτοκριτικής. Κάνοντάς της αυστηρή ανατομία, αμείλικτα θα ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που υπήρχε σημαντικό στην απορία και τι είναι αυτό που δεν υπήρχε, και τι ήταν πραγματικό που υπήρχε στην απορία και τι μη πραγματικό. Έτσι λοιπόν οι απορίες μερικές φορές χρησιμεύουν για να ξεκαθαρίζουμε ιδέες. Όταν αφαιρούμε μια απορία δια μέσου της αυστη­ρής ανάλυσης, όταν της κάνουμε ανατομία, ανακαλύπτουμε κάποια αλή­θεια. Από αυτή την αλήθεια έρχεται κάτι πιο βαθύ, περισσότερη σοφία.

Τότε η σοφία επεξεργάζεται επάνω στην βάση της άμεσης εμπειρίας, επάνω στην ειδική πείρα, πάνω στην βάση του βαθύ διαλογισμού. Υπάρ­χουνε φορές, επαναλαμβάνω, που χρειαζόμαστε να συνομιλούμε με τον νου. Διότι πολλές φορές, όταν θέλουμε να είναι ήσυχος ο νους, όταν θέ­λουμε να βρίσκεται σε σιωπή, αυτός επιμένει στην μωρολογία του, σε μία μάχη αντιθέσεων. Τότε είναι αναγκαίο να ρωτάμε τον νου, να του πούμε: «Ωραία, τι είναι αυτό που θέλεις νου; Απάντησέ μου, εξήγησέ μου τι είναι αυτό που θέλεις;». αν ο διαλογισμός είναι βαθύς μπορεί να αναβλύσει μια αντιπροσωπεία. Σε αυτή την αντιπροσωπεία, μορφή ή εικόνα βρίσκεται η απάντηση. Πρέπει τότε να συνομιλούμε με τον νου μέχρι να τον κάνουμε να δει την πραγματικότητα των πραγμάτων. Μέχρι να τον κάνουμε να δει ότι η απάντησή του είναι λανθασμένη, ότι οι απασχολήσεις του είναι άχρηστες (και την αιτία που είναι άχρηστες). Στο τέλος ο νους θα μείνει ήσυχος, σε σιωπή. Αλλά αν αισθανόμαστε ότι δεν αναβλύζει ακόμα φώτιση, ότι επιμέ­νει σε εμάς η χαώδης κατάσταση, η ασυνάρτητη σύγχυση, η μάχη και η μω­ρολογία του τότε πρέπει να καλέσουμε τον νου στην τάξη και να τον ξαναρωτήσουμε: «Τι είναι αυτό που θέλεις; Τι είναι αυτό που ψάχνεις; Γιατί δεν με αφήνεις σε ησυχία; Μίλα ξεκάθαρα». Να συνομιλούμε με τον νου σα να ήταν ένα άγνωστο άτομο (διότι είναι ένα άγνωστο άτομο) και δεν είναι το ΕΙΝΑΙ. Τότε πρέπει να του φερθούμε σαν σε άγνωστο άτομο, να τον νουθετούμε, να τον μαλώνουμε.

Οι μαθητές του προχωρημένου Ζεν συνηθίζουν το τζούντο. Αλλά το ψυχολογικό αυτό τζούντο δεν το καταλαβαίνουν οι τουρίστες όταν φτάνουν στην Ιαπωνία. Αν βλέπαμε π.χ. τους Μοναχούς καθώς μάχονται μεταξύ τους να κάνουν τζούντο, φαίνονται σαν ασκήσεις απλώς φυσικές αλλά δεν είναι. Όταν αυτοί κάνουν τζούντο πραγματικά σχεδόν δεν αντιλαμβάνονται το φυσικό σώμα. Η μάχη τους κατευθύνεται στο να κυριαρχούν τον δικό τους νου. Το τζούντο στο οποίο βρίσκονται μαχόμενοι είναι εναντίον του νου του καθενός. Έτσι λοιπόν το ψυχολογικό τζούντο έχει σαν στόχο να υποτάξει τον νου, να του φερθούμε επιστημονικά, τεχνικά με σκοπό να τον υποτάξουμε. Δυστυχώς οι Δυτικοί (όπως πάντα επιφανειακοί και ανόητοι) βλέπουν μόνο την φλούδα του τζούντο. Έπαιρναν το τζούντο σαν προσω­πική υπεράσπιση, ξέχασαν τις αρχές Ζεν κα Τσανγκ και αυτό έγινε πραγμα­τικά αξιοθρήνητο. Είναι κάτι πολύ παρόμοιο με εκείνο που συνέβη με το Ταρώ. Ξέρετε ότι στο Ταρώ βρίσκεται όλη η αρχαία σοφία. Ξέρετε ότι στο Ταρώ βρίσκονται όλοι οι κοσμικοί νόμοι της φύσης. Πχ ένα άτομο που μιλάει εναντίον της Σεξουαλικής Μαγείας, μιλάει εναντίον του Αρκάνο 9 του Ταρώ και γι αυτό βάζει απάνω του ένα τρομερό κάρμα. Ένα άτομο που μι­λάει ας πούμε υπέρ του δόγματος της εξέλιξης (και θέλει να σκλαβώνει τους νόες των άλλων μέσα στο δόγμα της εξέλιξης) παραβαίνει το Αρκάνο 10 του Ταρώ και έτσι διαδοχικώς. Το Ταρώ είναι το πατρόν του μεγέθους για όλους όπως το είπα στο βιβλίο μου με τίτλο «Το μυστήριο της Χρυσής Άνθισης». Τελειώνω λέγοντας ότι οι συγγραφείς είναι ελεύθεροι να γρά­φουν ότι θέλουν, πολύ ελεύθεροι, αλλά να μην ξεχνούν το πατρόν του με­γέθους που είναι το Ταρώ, το Χρυσό Βιβλίο αν δεν θέλουν να πέφτουν κάτω από τον νόμο της Κατάνθιας[3]. Όποιοι υπερασπίζονται το δόγμα της εξέλιξης παραβαίνουν τους νόμους του Αρκάνο 10 του Ταρώ.

Ωραία, μετά από αυτή την μικρή έκθεση θέλω να σας πω ότι το Ταρώ (το τόσο ιερό, το τόσο σοφό) μετατράπηκε στο παιχνίδι του πόκερ, στα διάφορα παιχνίδια με χαρτιά που υπάρχουν για να διασκεδάζουν οι άνθρω­ποι. Οι άνθρωποι ξέχασαν τους νόμους του, τις αρχές του. Οι ιερές πισίνες των ναών της αρχαιότητας, ναοί των μυστηρίων, μετατράπηκαν σήμερα στις δεξαμενές για κολυμβητές. Η ταυρομαχία, βαθιά ταυρική επιστήμη των αρχαίων Μυστηρίων του Ποσειδώνα στην Ατλαντίδα, έχασε τις αρχές της και μετατράπηκε σήμερα σε ένα χυδαίο τσίρκο για όλους.

Έτσι λοιπόν δεν είναι παράξενο ότι το τζούντο Ζεν Τσάνγκ (που έχει σαν στόχο να υποτάσσει τον ιδιαίτερο νου σε κάθε μια από τις ιδιαίτερες στάσεις και κινήσεις του) να έχει εκφυλιστεί, να έχει χάσει τις αρχές του στον δυτικό κόσμο και να μην έχει μετατραπεί σε τίποτε άλλο παρά σε κάτι βέβηλο που χρησιμοποιείται σήμερα μόνο για την προσωπική υπεράσπιση. Ας κοιτάξουμε την ψυχολογική άποψη του τζούντο. Αλλά δεν θέλω να σας πω ότι θα σας διδάξω φυσικό τζούντο (γιατί ούτε και εγώ το ασκώ) αλλά θα σας διδάξω το ψυχολογικό τζούντο. Χρειάζεται να κυριαρχούμε τον νου. Ο νους πρέπει να υπακούει. Πρέπει να τον νουθετούμε αποφασιστικά για να μας υπακούει.

Πως είναι δυνατόν να είμαστε σε μία πρακτική διαλογισμού και όμως ο νους να επιβάλλεται (στις στιγμές που γυρεύουμε την γαλήνη και την σιωπή) και να μην μένει ήρεμος; Πρέπει να ξέρουμε γιατί δεν θέλει να μένει ήρεμος, πρέπει να τον ρωτάμε, να τον νουθετούμε, να τον μαστιγώνουμε, να τον κάνουμε να υπακούει. Είναι ένας πεισματάρης γάιδαρος, αδέξιος που πρέπει να τον κυριαρχούμε.

Αυτό δεν το έχει διδάξει ο Κρισναμούρτι, ούτε το Ζεν, ούτε το Τσάνγκ. Αυτό που λέω ανήκει στο Δεύτερο Κόσμημα του Κίτρινου Δρά­κου, στο Δεύτερο Κόσμημα της Σοφίας. Μέσα στο Πρώτο Κόσμημα μπο­ρούμε να συμπεριλάβουμε το Ζεν, αλλά το Δεύτερο Κόσμημα δεν εξηγείται από το Ζεν αν και έχει τα προκαταρκτικά με το ψυχολογικό τζούντο του. Το Δεύτερο Κόσμημα περιλαμβάνει την πειθαρχία του νου κυριαρχώντας τον, μαστιγώνοντάς τον, μαλώνοντάς τον. Ο νους είναι ένας ανυπόφορος γάιδα­ρος που πρέπει να εξημερώσουμε.

Έτσι λοιπόν κατά την διάρκεια του διαλογισμού πρέπει να υπολογί­σουμε πολλούς παράγοντες. Αν θέλουμε να φτάσουμε στην γαλήνη και στην σιωπή του νου χρειάζεται να μελετάμε την αταξία διότι μόνο έτσι μπορούμε να εγκαταστήσουμε την τάξη. Πρέπει να ξέρουμε τι το προσε­κτικό και τι το απρόσεκτο είναι αυτό που υπάρχει σε μας. Πάντα όταν μπαί­νουμε σε διαλογισμό ο νους μας είναι διαιρεμένος σε δύο μέρη: το μέρος που προσέχει (το προσεκτικό μέρος) και το απρόσεκτο μέρος. Δεν είναι στο προσεκτικό μέρος που πρέπει να βάλουμε προσοχή παρά ακριβώς σε αυτό που είναι απρόσεκτο μέσα σε εμάς.

Όταν επιτυγχάνουμε να καταλάβουμε σε βάθος τι το απρόσεκτο υπάρχει σε εμάς και να μελετήσουμε τις διαδικασίες για να μετατρέπεται το απρόσεκτο σε προσεκτικό, θα έχουμε επιτύχει την γαλήνη και την σιωπή του νου. Αλλά πρέπει να είμαστε συνετοί στον διαλογισμό. Να κρίνουμε τον εαυτό μας. Να ξέρουμε τι το απρόσεκτο υπάρχει σε μας. Χρειαζόμαστε να γινόμαστε συνειδητοί από εκείνο το απρόσεκτο που υπάρχει σε μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν λέμε ότι πρέπει να κυριαρχούμε τον νου, ποιος πρέπει να τον κυριαρχεί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ουσία, η ουσία πρέπει να κυριαρχεί τον νου, η συνείδηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τότε αφυπνίζοντας συνείδηση έχουμε περισσότερη εξουσία πάνω στο νου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φυσικά ναι αν γινόμαστε συνειδητοί από εκείνο το ασυνείδητο που υπάρχει σε εμάς. Έτσι λοιπόν γίνεται επείγον, μη αναβλητό να κυριαρ­χούμε τον νου, να συνομιλούμε με αυτόν, να τον νουθετούμε, να τον μαστι­γώνουμε με το μαστίγιο της θέλησης, να τον κάνουμε να υπακούει. Αυτό ανήκει στο Δεύτερο Κόσμημα του Κίτρινου Δράκου. Όπως σας έχω πει, ήμουνα μετενσαρκωμένος στην παλιά Κίνα και ονομαζόμουν Τσού Λί. Ήμουνα μυημένος στο Τάγμα του Κίτρινου Δράκου. Έχω διαταγές να δώσω τα επτά Κοσμήματα του Κίτρινου Δράκου.

Πριν απ’ όλα δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με τον νου αν είναι ότι αληθινά θέλουμε να βγάλουμε την καλύτερη απόδοση του Δεύτερου Κο­σμήματος. Διότι αν εμείς αισθανόμαστε ότι είμαστε νους, αν λέμε: «συλλο­γίζομαι, σκέπτομαι», τότε βεβαιώνω έναν μωρό. Τότε δεν συμφωνώ με την διδασκαλία του Κίτρινου Δράκου διότι το Είναι δεν χρειάζεται να σκέπτε­ται. Το Είναι δεν χρειάζεται να συλλογίζεται, όποιος συλλογίζεται είναι ο νους. Το Είναι είναι το Είναι και ο Λόγος να είναι το Είναι είναι το ίδιο το Είναι. ΑΥΤΟ είναι αυτό που Είναι, αυτό που πάντα θα Είναι. ΑΥΤΟ είναι η ζωή που πάλλεται σε κάθε άτομο, που πάλλεται σε κάθε ήλιο. Έτσι λοιπόν αυτός που σκέπτεται δεν είναι το Είναι, όποιος συλλογίζεται δεν είναι το Είναι. Εμείς δεν έχουμε ενσαρκωμένο όλο το Είναι, αλλά έχουμε ενσαρκω­μένο ένα μέρος του Είναι. Αυτό είναι η Ουσία, το Μπουδάτα αυτό που υπάρχει από ψυχή σε εμάς, το ψυχικό υλικό. Τότε είναι αναγκαίο αυτή η ζωντανή Ουσία να επιβάλλεται στο νου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε θέλετε να πείτε τότε ότι αυτός που αναλύει είναι το Εγώ; τα Εγώ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έτσι είναι, διότι τα Εγώ δεν είναι παρά μορφές του νου, διανοη­τικές μορφές που πρέπει να καταστρέφουμε, να ελαττώνουμε σε κοσμική σκόνη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε αυτή την περίπτωση παύουμε να αναλύουμε και να συλλογι­ζόμαστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως ναι. Ακόμα θα μπορούσε να συμβεί το γεγονός κάποιος να διαλύσει τα Εγώ, να τα εξαλείψει. Μπορεί να συμβεί το γεγονός ότι αυ­τός, ο κάποιος που διαλύει το Εγώ, να κατασκευάσει ένα Διανοητικό σώμα και πραγματικά να αποκτήσει διανοητική ατομικότητα. Αλλά όμως πρέπει να ελευθερωθεί ακόμη και από το ίδιο το διανοητικό σώμα διότι αυτό το σώμα όσο τέλειο και αν είναι συλλογίζεται επίσης, σκέπτεται επίσης και ο υψηλότερος τρόπος σκέψης είναι η «μη σκέψη». Όσο σκεπτόμαστε δεν είμα­στε στον πιο ψηλό τρόπο σκέψης. Το Είναι δεν χρειάζεται να σκέπτε­ται. ΑΥΤΟ είναι αυτό που πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Έτσι λοιπόν σε σύνθεση πρέπει να υποδουλώνουμε τον νου, να τον μαστιγώνουμε, να τον ρωτάμε. Δεν χρειαζόμαστε να υποτάξουμε τον νου των άλλων διότι αυτό είναι μαύρη μαγεία. Δεν χρειαζόμαστε να υποτάξουμε τον νου κανενός διότι αυτό είναι αγυρτεία του χειρότερου είδους. Αυτό που χρειαζόμαστε εμείς είναι να υποτάξουμε τον δικό μας νου, να τον κυριαρχήσουμε.

Κατά την διάρκεια του διαλογισμού, επαναλαμβάνω, υπάρχουν δύο μέρη: αυτό που είναι προσεκτικό και αυτό που είναι απρόσεκτο. Χρειάζεται να γινόμαστε συνειδητοί από αυτό το απρόσεκτο που υπάρχει σε εμάς. Γι­νόμενοι συνειδητοί μπορούμε να διασαφηνίζουμε ότι το απρόσεκτο έχει πολλούς παράγοντες. Ας αναλύσουμε μερικούς από αυτούς τους παράγο­ντες:

Αμφιβολία. Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, είναι πολλές οι αμφιβολίες που υπάρχουν στον ανθρώπινο νου. Από πού προέρχονται οι αμφιβολίες του νου; Ας δούμε για παράδειγμα τον υλισμό, τον αθεϊσμό, τον σκεπτικι­σμό. Αν τα κομματιάσουμε βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές μορφές σκεπτι­κισμού, πολλές μορφές αθεϊσμού και πολλές μορφές υλισμού. Υπάρχουν άνθρωποι που λέγονται άθεοι, υλιστές. Όμως φοβούνται π.χ. την αγυρτεία, την μαγεία. Σέβονται την φύση, ξέρουν να βλέπουν τον Θεό στην φύση αλλά με τον τρόπο τους. Όταν τους μιλάμε επάνω στα θρησκευτικά ή πνευματικά θέματα δηλώνουν άθεοι, υλιστές. Ο αθεϊσμός τους δεν είναι τίποτε άλλο από μία αρχική μορφή.

Υπάρχει μία άλλη μορφή υλισμού και αθεϊσμού. Είναι του τύπου μαρξισμός-λενινισμός άπιστος, σκεπτικιστής. Κατά βάθος κάτι ψάχνει αυ­τός ο άθεος υλιστής. Θέλει απλώς να εξαφανίζεται, να μην υπάρχει, να εξα­λείφεται εντελώς, δεν θέλει να ξέρει τίποτε για την Θεϊκή Μονάδα, την μι­σεί. Πραγματικά με το να προχωρεί έτσι θα καταστραφεί όπως αυτός το θέ­λει, είναι γούστο του, θα σταματήσει να υπάρχει, θα κατεβαίνει στους κο­λασμένους κόσμους, προς το κέντρο βαρύτητας του πλανήτη, αυτό είναι γούστο του, θα αυτοκαταστρέφεται, θα χάνεται. Αλλά αν συνεχίζει η ουσία θα απελευθερωθεί, θα έρθει ξανά σε καινούριες ανοδικές εξελίξεις και θα περάσει από καινούριες καθοδικές εξελίξεις. Θα έρθει ξανά και ξανά σε διαφορετικούς κύκλους εκδηλώσεως για να πέφτει στον ίδιο σκεπτικισμό και υλισμό. Αλλά τέλος θα φανεί το αποτέλεσμα. Ποιο; Όταν την ημέρα που οριστικά κλείνονται όλες οι πόρτες, όταν οι 3.000 κύκλοι εξαντλούνται τότε αυτή η Ουσία απορροφάται στην Μονάδα. Αυτή με την σειρά της μπαίνει στην αγκαλιά του Παγκόσμιου Πνεύματος της Ζωής αλλά χωρίς μαεστρία. Τι ήταν εκείνο που πραγματικά ήθελε αυτή η Ουσία; Τι ήταν αυτό που έψαχνε με τον υλισμό της; με τον αθεϊσμό της; ποιος ήταν ο πόθος της; Ο πόθος της ήταν να αρνηθεί την μαεστρία, αυτό ήταν που ήθελε στο βάθος και το επιτυγχάνει. Το αξιολογεί και στο τέλος τελειώνει σαν ένας σπινθήρας χωρίς μαεστρία. Έτσι λοιπόν οι μορφές του σκεπτικισμού είναι διαφορετικές. Υπάρχουν άνθρωποι που λέγονται καθολικοί, αποστολικοί και ρωμαϊκοί. Όμως στις πράξεις τους είναι ωμά υλιστές και αθεϊστές. Αλλά πηγαίνουν στην εκκλησία τις Κυριακές, μεταλαμβάνουν και εξομο­λογούνται. Αυτή είναι άλλη μορφή σκεπτικισμού. Αν αναλύσουμε όλες αυ­τές τις μορφές του υλισμού και σκεπτικισμού, που υπάρχουν και θα υπάρ­χουν, ανακαλύπτουμε ότι δεν υπάρχει μόνο ένας σκεπτικισμός, δεν υπάρχει μόνο ένας υλισμός. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν εκατομμύρια μορφές σκεπτικισμού και υλισμού. Και είναι εκατομμύρια γιατί απλώς είναι διανοητικές, πράγματα του νου. Δηλαδή ο σκεπτικισμός και ο υλισμός είναι του νου και όχι του Είναι.

Όταν κάποιος έχει περάσει πιο πέρα από τον νου έχει γίνει συνειδη­τός της αλήθειας που δεν είναι του χρόνου. Εκείνος που έχει ακούσει κά­ποια φορά τον Λόγο, ο οποίος βρίσκεται πιο πέρα από τον χρόνο, πιο πέρα από τον νου, πραγματικά δεν μπορεί να είναι ούτε υλιστής ούτε αθεϊστής. Ο αθεϊσμός είναι του νου, ανήκει στο νου, είναι σαν μία δαντέλα. Όλες οι μορφές του υλισμού και του αθεϊσμού μοιάζουν με μία μεγάλη δαντέλα, εί­ναι πολλές, τόσο διαφορετικές, είναι η δαντέλα του νου. Αλλά αυτό το Πραγματικό που υπάρχει είναι πιο πέρα από τον νου. Ο αθεϊστής, ο υλιστής είναι αγνοών. Ποτέ δεν έχει ακούσει τον Λόγο. Ποτέ δεν έχει γνωρίσει τον Θεϊκό Λόγο. Ποτέ δεν έχει μπει στο ρεύμα του ήχου. Έτσι λοιπόν είναι στο νου που δημιουργείται ο αθεϊσμός και ο υλισμός. Είναι μορφές του νου, απατηλές μορφές που δεν έχουν καμία πραγματικότητα. Αυτό που αληθινά είναι πραγματικό δεν ανήκει στο νου, είναι πιο πέρα από τον νου. Το να απε­λευθερωνόμαστε από τον νου είναι σημαντικό για να γνωρίσουμε το πραγ­ματικό, όχι για να το γνωρίσουμε διανοητικά αλλά για να το πειραματι­σθούμε πραγματικά και αληθινά.

Έτσι λοιπόν με το να βάλουμε προσοχή σε αυτό το απρόσεκτο που υπάρχει μπορούμε να δούμε τις διαφορετικές αιτίες του σκεπτικισμού, της απιστίας, της αμφιβολίας κλπ. Βλέποντας οποιαδήποτε απορία οποιουδή­ποτε είδους πρέπει να την κομματιάζουμε, να της κάνουμε ανατομία για να δούμε τι είναι αυτό που θέλει αληθινά. Και όταν την έχουμε κομματιάσει τελείως η απορία εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει στο νου κανένα ίχνος, χω­ρίς να αφήνει στην μνήμη ούτε το πιο ασήμαντο σημάδι.

Όταν παρατηρούμε το απρόσεκτο που υπάρχει σε μας βλέπουμε επί­σης την μάχη των αντιθέτων στο νου. Είναι τότε όταν πρέπει να κομματιά­σουμε αυτές τις αντιθέσεις για να δούμε τι είναι αυτό το αληθινό που έχουν. Άλλες φορές αναμνήσεις, συγκινήσεις, επιθυμίες ή απασχολήσεις δεν ξέ­ρουμε γιατί έρχονται και από πού έρχονται.

Όταν βλέπουμε συνετά ότι υπάρχει ανάγκη να ανακαλέσουμε τον νου στην τάξη, υπάρχει ένα οριακό σημείο στο οποίο έχουμε κουραστεί από τον νου ο οποίος δεν θέλει να υπακούει με κανένα τρόπο. Τότε δεν μας μένει άλλο παρά να τον νουθετούμε, να του μιλάμε δυνατά, να τον φέρουμε μπροστά μας πρόσωπο με πρόσωπο σαν ένα ξένο και ανεπιθύμητο άτομο. Να τον μαστιγώνουμε με το μαστίγιο της θέλησης και να τον συμβουλεύ­ουμε με σκληρά λόγια μέχρι να τον κάνουμε να υπακούσει. Πρέπει να συ­νομιλήσουμε πολλές φορές με τον νου για να καταλάβει, αν δεν καταλαβαί­νει πρέπει να τον ανακαλούμε στην τάξη αυστηρά.

Είναι απαραίτητο να μην ταυτιζόμαστε με τον νου, να τον μαστιγώ­νουμε υποτάσσοντάς τον, κυριαρχώντας τον. Αυτός θα αντιδρά και εμείς θα τον ξαναμαστιγώνουμε. Έτσι φεύγουμε από τον νου και φτάνουμε στην αλή­θεια, εκείνο που πραγματικά δεν είναι του χρόνου. Όταν επιτυγχάνουμε να πλησιάζουμε αυτό που δεν είναι του χρόνου μπορούμε να πειραματιζόμα­στε με ένα στοιχείο που μετατρέπει ριζικά.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μετατρεπτικό στοιχείο που δεν είναι του χρόνου. Μπορούμε μόνο, επαναλαμβάνω, να το πειραματιστούμε όταν βγαίνουμε από τον νου. Και αυτό γίνεται όταν αισθανόμαστε τον μετατρο­πέα στοιχείο. Να μαχόμαστε αδιάκοπα για να επιτύχουμε την Εσωτερική Αυτοπραγμάτωση του Είναι.

Ξανά και ξανά χρειαζόμαστε να απελευθερωνόμαστε από τον νου και να μπαίνουμε στο ρεύμα του ήχου, στον κόσμο της μουσικής, στον κόσμο στον οποίο αντηχεί ο λόγος των Ελοχίμ, όπου πραγματικά βασιλεύει η Αλήθεια. Αλλά ενώ είμαστε εμφιαλωμένοι μέσα στο νου τι μπορούμε να ξέρουμε για την Αλήθεια; Αυτό που οι άλλοι λένε. Αλλά τι ξέρουμε εμείς; Το σημαντικό δεν είναι αυτό που οι άλλοι λένε αλλά αυτό που πειραματι­ζόμαστε εμείς από τον ίδιο τον εαυτό μας. Το πρόβλημά μας έγκειται στο πως θα ξεφύγουμε από τον νου. Χρειαζόμαστε επιστήμη, σοφία για να χει­ραφετηθούμε. Έτσι λοιπόν αγαπητοί μου αδελφοί περιμένω πως όλοι θα κάνετε συνείδηση, στην σημερινή πρακτική, από το απρόσεκτο που υπάρχει σε εσάς. Περιμένω να είστε ικανοί να κάνετε ανατομία σε οποιαδήποτε απορία, να είστε ικανοί να κυριαρχείτε τον νου, να συλλογίζεστε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτόν, να τον επιπλήττετε.

Όταν πιστεύουμε ότι ο νους είναι ήρεμος, ότι είναι σε σιωπή και όμως δεν έρχεται σε εμάς καμία θεϊκή εμπειρία φταίει γιατί δεν είναι ήρε­μος, ούτε σε σιωπή. Στο βάθος αυτός συνεχίζει μαχόμενος, στο βάθος μω­ρολογεί. Τότε εμείς μέσω του διαλογισμού πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε, να συνομιλούμε με αυτόν, να τον επιπλήττουμε, να τον ρωτάμε να απαντή­σει, να εξηγήσει τι είναι αυτό που θέλει. Να του πούμε: «Νου γιατί δεν εί­σαι ήρεμος; Γιατί δεν με αφήνεις ήσυχο; Τι είναι αυτό που θέλεις; Αυτός θα δίνει κάποια απάντηση. Τότε εμείς του απαντάμε με άλλη εξήγηση προσπα­θώντας να τον πείσουμε. Αλλά αν δεν θέλει να πεισθεί δεν μένει άλλη λύση παρά να του επιβληθούμε μέσω της επίπληξης και του μαστιγίου της θέλη­σης.

Όπως σας έλεγα αυτό ανήκει στο Δεύτερο Κόσμημα του Κίτρινου Δράκου. Το Ζεν περιέχει το Πρώτο Κόσμημα. Αυτές οι γνώσεις που σας δίνω απόψε ανήκουνε στο Δεύτερο Κόσμημα. Υπάρχουνε ερωτήσεις;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε μας έχουν δείξει ότι θα μπορούσαμε επίσης να διαλογι­στούμε στα αντίθετα. Αν έχω στο νου μία όμορφη κοπέλα τότε πρέπει να τοποθετώ μία άσχημη και αν βλέπω ένα λουλούδι να τοποθετώ ένα μαρα­μένο. Έτσι αυτό φαίνεται να σκορπίζει την εικόνα. Είναι λοιπόν δυνατόν να καθησυχάζουμε τον νου όχι με δύναμη αλλά να φτάσουμε αν είναι ήσυχος αυθόρμητα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλο αυτό που εκθέτεις δεν είναι παρά: «Το απόσπασμα από μια μυστική διδασκαλία». Εκείνο που πάει πιο βαθιά από αυτό είναι αυτό που σας διδάσκω τώρα. Έτσι π.χ. μας έρχεται μία σκέψη μίσους, μία μοχθηρή ανάμνηση. Τότε πρέπει να προσπαθούμε να την καταλαβαίνουμε. Να προ­σπαθούμε να δούμε την αντίθεσή της, που είναι η αγάπη. Αν υπάρχει αγάπη προς τί αυτό το μίσος; με ποιο σκοπό; Αναβλύζει π.χ. η ανάμνηση μιας λά­γνας πράξης. Να περάσουμε από τον νου μας το Ιερό Δισκοπότηρο και την Άγια Λόγχη και να πούμε: «Γιατί πρέπει να τα βεβηλώνω με τις νοσηρές σκέψεις μου; Τι είναι αυτό που θέλω κατά βάθος;». Αν μετά συνεχίζει με την μορφή του, θα λέγαμε την απλώς εσωτεριστική, αναβλύζει η ανάμνηση από ένα ψηλό άνθρωπο. Εκεί τον βλέπεις κοντό, τότε αυτό είναι απλώς σω­στό. στην σύνθεση είναι το κλειδί, να ξέρουμε πάντα να ψάχνουμε την σύν­θεση. Διότι από την θέση πρέπει να περάσουμε στην αντίθεση, αλλά η αλή­θεια δεν βρίσκεται ούτε στην θέση ούτε στην αντίθεση. Στην αντίθεση και την θέση υπάρχει συζήτηση. Το αποτέλεσμα της συζήτησης είναι η λύση. Αυτό είναι εκείνο ακριβώς που θέλουμε: βεβαίωση, άρνηση, συζήτηση, λύση. Βεβαίωση από μία κακή σκέψη, άρνηση της ίδιας μέσω της κατα­νόησης του αντιθέτου της (πρέπει να συζητάμε τι είναι αυτό που έχουν από πραγματικό το ένα και το άλλο μέχρι να φτάσουμε στην σοφία) και να αφή­νουμε τον νου ήσυχο, σε σιωπή. Έτσι είναι το πώς πρέπει να κάνουμε την πρακτική. Τότε όλο αυτό είναι ένα μέρος των πρακτικών της παρατήρησης του απρόσεκτου που υπάρχει σε μας. Αλλά αν απλώς λέμε: «Είναι η ανά­μνηση ενός ψηλού ανθρώπου» και τον βάζουμε δίπλα σε έναν κοντό και τέρμα αυτό δεν είναι σωστό. Το σωστό θα ήταν να πούμε: «Το ψηλό και το κοντό δεν είναι παρά δύο απόψεις από το ίδιο πράγμα. Αυτό που μετράει δεν είναι ούτε το ψηλό ούτε το κοντό, παρά αυτό που υπάρχει από αλήθεια πίσω από όλα αυτά. Το ψηλό και το κοντό είναι απλώς δύο απατηλά φαινό­μενα του νου». Έτσι φτάνουμε στην σύνθεση, στην λύση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εγώ είμαι προσεκτικός σε αυτό που εσείς εξηγείτε, αλλά ποιο εί­ναι το μέρος από το οποίο δεν είμαι προσεκτικός; Αυτό είναι εκείνο που δεν καταλαβαίνω. Προσπαθώ να απελευθερωθώ από τον νου. Το γεγονός του να συλλαμβάνω τις σκέψεις, τις εικόνες που έρχονται, το να τις αναλύσω για να δω τι απορίες έχουνε, αυτό είναι εκείνο που τραβάει την προσοχή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκεί υπάρχει προσοχή, αλλά το απρόσεκτο είναι φτιαγμένο από το υποσυνείδητο, από το ασυνάρτητο, από την ποσότητα αναμνήσεων που αναβλύζουν στο νου, από τις μνήμες του παρελθόντος που έρχονται ξανά και ξανά από τα απομεινάρια της μνήμης κλπ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και αυτά πρέπει να τα απωθούμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ούτε να τα αποδεχόμαστε ούτε να τα απωθούμε. Να γινόμαστε συνειδητοί από το απρόσεκτο που υπάρχει και έτσι το απρόσεκτο θα γίνει προσεκτικό, με φυσικό και αυθόρμητο τρόπο μένει προσεκτικό το απρόσε­κτο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε αυτό επίσης μπορούμε να το κάνουμε στην κανονική ζωή όταν έρχεται μία κακή σκέψη και να κάνουμε διαλογισμό στην πλήρη καθημερινή ζωή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως ναι, το κάνει απλώς αυτός που είναι πρακτικός, κάνει την ζωή του ένα συνεχές ρεύμα διαλογισμού. Όχι μόνο τον διαλογισμό τις στιγμές που βρίσκεται σπίτι του ή στο αγιαστήριο ή στο Λουμισιάλ κάνο­ντας πρακτική, αλλά επίσης μπορεί να αγκαλιάζει το ρεύμα της καθημερι­νής ζωής και πράγματι μετατρέπει την ζωή του σε ένα αδιάκοπο διαλογι­σμό.

Έτσι είναι το πώς έρχεται πραγματικά η αλήθεια. Χρειάζεται να ωρι­μάσουμε. Υπάρχει άλλη ερώτηση;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορούμε να σκεπτόμαστε ότι ο νους είναι το εγώ και η συνεί­δηση είναι η ψυχή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, ο νους ο ίδιος είναι το εγώ, αλλά το κατάλληλο είναι να κα­ταστρέφουμε το εγώ και έτσι μένει η διανοητική ουσία. Μπορούμε να κα­τασκευάζουμε το Διανοητικό Σώμα αλλά πάντα θα έχουμε τον νου. Το ση­μαντικό είναι να απελευθερωνόμαστε από τον νου, να μένουμε ελεύθεροι από αυτόν. Όταν μείνουμε ελεύθεροι θα μάθουμε να λειτουργούμε στον κόσμο του αγνού πνεύματος χωρίς τον νου. Θα ξέρουμε να ζούμε αυτό το ρεύμα του ήχου που είναι πιο πέρα από τον νου και δεν είναι του χρόνου. Στο νου αυτό που υπάρχει είναι άγνοια. Η πραγματική σοφία δεν είναι του νου, είναι πιο πέρα από τον νου. Ο νους είναι αγνοών και γι’ αυτό πέφτει και ξαναπέφτει σε τόσο σοβαρά λάθη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε υποφέρει κανείς πολύ από τον νου. Είμαι σε μία συνεχή μάχη με τον νου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα τα ανθρώπινα πλάσματα είναι πικραμένα από τον νου. Ας δείτε πόσο ανόητοι είναι εκείνοι που κάνουν προπαγάνδα για τον νου, εκεί­νοι που υπόσχονται διανοητικές εξουσίες, που διδάσκουν τους άλλους να κυριαρχούν τους νόες των άλλων κλπ. Ο νους δεν έχει κάνει ευτυχισμένο κανέναν. Η αληθινή ευτυχία είναι πιο πέρα από τον νου. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει να γνωρίσει την ευτυχία ενώ δεν ανεξαρτητοποιείται από τον νου, υπάρχει καμία άλλη ερώτηση αδελφοί;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν κάποιος ονειρεύεται είναι γιατί δεν είναι προσεκτικός;

Απ. Τα όνειρα ανήκουν στην ασυνειδησία. Όταν κάποιος αφυπνίσει συνείδηση αφήνει τα όνειρα. Τα όνειρα δεν είναι παρά προβολές του νου. Θυμάμαι μια συγκεκριμένη μέρα ένα δικό μου γεγονός στους Ανώτερους Κόσμους. Ήταν μόνο μία στιγμή αμέλειας. Είδα πως μου έφυγε από τον νου ένα όνειρο, ήδη πήγαινα ν’ αρχίσω να ονειρεύομαι. Αντέδρασα μέσα από το όνειρο που μου ξέφυγε για ένα δευτερόλεπτο αμέλειας. Αλλά βέβαια επειδή κατάλαβα την διαδικασία, γρήγορα απομακρύνθηκα από αυτήν την απολι­θωμένη μορφή που ξέφυγε από τον δικό μου νου για ένα δευτερόλεπτο αμέ­λειας. Αλλά τι θα είχε γίνει αν ήμουνα κοιμισμένος; Θα είχα μείνει εκεί πολύ μπερδεμένος από αυτή την διανοητική μορφή. Αλλά όταν κάποιος εί­ναι ξύπνιος, ξέρει αμέσως ότι από μια στιγμή αμέλειας μπορεί να του ξεφύ­γει ένα όνειρο και να μένει μπερδεμένος σε αυτό το όνειρο όλο το βράδυ μέχρι την αυγή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εγώ είχα ακριβώς ένα όνειρο από τότε που ήμουνα μικρή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι εκεί δεν υπήρχε όνειρο. Απλώς υπήρχε μια διαδικασία της ανάμνησης της παιδικής ηλικίας. Αυτό δεν είναι όνειρο, αυτό είναι διαφο­ρετικό, αυτό είναι πραγματικό. Αυτά είναι προϊόντα των απομειναριών της μνήμης που ξεφεύγουν από τον νου. Συμπίπτουν με αυτό που έζησες στην παιδική ηλικία, είναι μια διαδικασία της ανάμνησης. Αυτό που είναι σημα­ντικό σε μας είναι να αφυπνίσουμε συνείδηση για να πάψουμε να ονειρευό­μαστε, να πάψουμε να σκεπτόμαστε. Αυτό το να σκεπτόμαστε είναι η κο­σμική ύλη, είναι ο νους. διότι το ίδιο το αστρικό δεν είναι παρά η κρυστάλ­λωση της διανοητικής ύλης και ο φυσικός κόσμος επίσης είναι συμπυκνω­μένος νους. Έτσι λοιπόν η ύλη είναι νους και μάλιστα πολύ χονδροειδής είτε είναι στην υλική κατάσταση είτε στην κατάσταση την ονομαζόμενη αστρική (Μανάσικο όπως λένε οι ινδοστανοί). Έτσι κι αλλιώς είναι χονδρο­ειδής και υλικός νους. Ο νους είναι ύλη, είτε φυσικά είτε μεταφυσικά, γι’ αυτό δεν μπορούμε να είμαστε μακάριοι. Για να γνωρίσουμε την αυθεντική ευτυχία, την αληθινή σοφία πρέπει να βγούμε από τον νου και να ζούμε στον κόσμο του Είναι. Αυτό ναι! Είναι πολύ σημαντικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε εσείς τώρα επικυρώνετε και βεβαιώνετε την δημιουρ­γική εξουσία του νου στον φυσικό κόσμο. Φυσικά σε αυτούς τους άφατους πλανήτες ο νους είναι ένα εμπόδιο. Πρέπει να απελευθερωνόμαστε από αυ­τόν για να λειτουργούμε στους Ανώτερους Κόσμους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν αρνούμαστε την δημιουργική εξουσία του νου. Είναι ξεκά­θαρο ότι όλο αυτό που υπάρχει είναι συμπυκνωμένος νους, αλλά τι κερδί­ζουμε με αυτό; Μήπως αυτό μας έχει δώσει την ευτυχία; Μπορούμε να κά­νουμε θαύματα με τον νου, να δημιουργούμε πολλά πράγματα στην ζωή, οι μεγάλες εφευρέσεις είναι συμπυκνωμένος νους, αλλά αυτό το είδος δη­μιουργίας θα μας κάνει ευτυχείς; Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να απελευ­θερωθούμε, να βγούμε από αυτό το Μπουντρούμι της ύλης διότι ο νους εί­ναι ύλη. Πρέπει να βγούμε από την ύλη, να ζούμε σύμφωνα με το Πνεύμα, σαν όντα, σαν ευτυχισμένα πλάσματα πιο πέρα από την ύλη. Η ύλη δεν κά­νει κανένα ευτυχισμένο, είναι πάντα χονδροειδής αν και παίρνει ωραίες μορφές, είναι πάντα οδυνηρή. Αν αυτό που ψάχνουμε εμείς είναι η ευτυχία (αλλά η αληθινή ευτυχία), δεν θα την βρούμε στην ύλη αλλά στο Πνεύμα. Χρειάζεται να απελευθερωνόμαστε από τον νου. Η αληθινή ευτυχία έρχεται σε εμάς όταν βγούμε από το μπουντρούμι του νου, αυτό είναι το αληθινό. Δεν αρνούμαστε ότι ο νους μπορεί να είναι δημιουργός πραγμάτων, δη­μιουργεί εφευρέσεις, θαύματα αλλά μήπως αυτό μας δίνει την ευτυχία; Ποιος από εμάς είναι ευτυχής; Αν κάποιος από σας είναι ευτυχής να σηκώ­σει το χέρι να δω, θα ήθελα να τον γνωρίσω. Εμείς είμαστε εδώ γιατί ψά­χνουμε τον αληθινό δρόμο που πρέπει να μας οδηγεί στην ευτυχία. Αν ο νους δεν μας έχει δώσει την ευτυχία πρέπει να βγούμε από τον νου, να ψά­ξουμε σε άλλο μέρος. Πραγματικά την ευτυχία θα την βρούμε στον κόσμο του Πνεύματος. Αλλά αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι το πώς θα δραπε­τεύουμε από τον νου και αυτό είναι το αντικείμενο των πρακτικών και των μελετών μας. Υπάρχει άλλη ερώτηση;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το να καλέσουμε στην τάξη το υποσυνείδητο μέσω του συνειδη­τού ανήκει επίσης στο Δεύτερο Κόσμημα του Κίτρινου Δράκου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό ανήκει επίσης στο Δεύτερο Κόσμημα του Κίτρινου Δρά­κου, αυτό είναι φανερό. Σε μας υπάρχει ένα 3% συνείδησης και ένα 97% από ασυνειδησία αυτό είναι αλήθεια. Τότε αυτό που έχουμε από συνειδητό πρέπει να κατευθύνεται σε αυτό που έχουμε από ασυνείδητο ή υποσυνεί­δητο για να το επιπλήττουμε και να το κάνουμε να δει ότι πρέπει να μετα­τρέπεται σε συνειδητό. Αλλά υπάρχει ανάγκη το συνειδητό μέρος να επι­πλήττει το υποσυνείδητο μέρος για να γίνεται συνειδητό το υποσυνείδητο. Αυτό το να κατευθύνεται το συνειδητό μέρος προς το υποσυνείδητο είναι μια άσκηση πολύ σημαντική που μπορούμε να ασκήσουμε τα χαράματα. Έτσι τα ασυνείδητα μέρη γίνονται σιγά σιγά συνειδητά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μόνο που αυτό είναι σαν τον Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ, το 3% εναντίον του97%, έτσι δεν είναι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συμβαίνει ότι τα ασυνείδητα μέρη δεν γίνονται συνειδητά αμέ­σως, είναι μια ολόκληρη διαδικασία, μια μεγάλη διαδικασία αλλά στο τέλος επιτυγχάνεται.

ΠΩΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Είναι αναγκαίο να μην δημιουργούμε προβλήματα στην ζωή. Είναι προτιμότερο να φεύγουμε στην εξοχή, να φέρνουμε την ζωή σε αρμονία με το άπειρο. Τα προβλήματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά διανοητικές μορφές δημιουργημένες από τον νου.

Τι είναι ένα πρόβλημα; Μια διανοητική μορφή με δύο πόλους, έναν θετικό και ένα αρνητικό. Αυτές οι διανοητικές μορφές στηρίζονται από τον νου και σταματούν να υπάρχουν όταν ο νους δεν τις στηρίζει, δεν τους δίνει τροφή.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε; Να λύσουμε προβλήματα; Όχι! αυτό δεν είναι εκείνο που χρειάζεται, τότε τι; Αυτό που χρειάζεται είναι να τα διαλύουμε. Πως διαλύονται; Απλώς ξεχνώντας τα! Όταν ένας άνθρωπος έχει κάποιο πρόβλημα, φεύγει για λίγο στην εξοχή και προσπαθεί να είναι σε αρμονία με όλα τα πράγματα: με την φύση, με όλα αυτά που είναι, με όλα αυτά που ήτανε και με όλα αυτά που θα είναι. Να ξεχάσουμε προβλή­ματα είναι βασικό. Εσείς θα μου πείτε: «Είναι αδύνατον να ξεχάσουμε προ­βλήματα». Ναι είναι δυνατόν όταν ένας θέλει να τα ξεχάσει, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να βάλει να δουλεύει οποιοδήποτε άλλο κέντρο της οργανικής μηχανής.

Να θυμηθείτε ότι ο οργανισμός έχει 5 κυλίνδρους πολύ σημαντικούς:

Το Διανοητικό κέντρο τοποθετημένο στον εγκέφαλο.

Το Συγκινησιακό κέντρο που είναι φυσικά στο ηλιακό πλέγμα και στα νευροσυμπαθητικά κέντρα.

Το Κινητικό κέντρο που βρίσκεται στο ανώτερο μέρος της σπονδυλι­κής στήλης.

Το Ένστικτο κέντρο που βρίσκεται στο κατώτερο μέρος της σπονδυ­λικής στήλης.

Το Σεξουαλικό κέντρο που βρίσκεται στα σεξουαλικά όργανα.

Αυτά τα πέντε κέντρα είναι βασικά και απαραίτητα, πρέπει να μά­θουμε να τα χειριζόμαστε. Να συγκεκριμενοποιήσουμε λίγο: να σκεπτόμα­στε μόνο το διανοητικό κέντρο, δηλαδή τον απλό διανοητικό άνθρωπο, να σκεπτόμαστε τον συγκινησιακό άνθρωπο και επίσης τον ενστικτο-κινητικό άνθρωπο. Έτσι λοιπόν συγκεκριμενοποιώντας πιστεύω ότι εμείς θα συνεν­νοηθούμε, αλήθεια;

Όσον αφορά τον Διανοητικό άνθρωπο είναι αυτός που δημιουργεί τα προβλήματα όλων των ειδών. Αν μερικοί έχουν προβλήματα είπα ότι λύνο­νται ξεχνώντας τα. Ωραία, τελικά το σημαντικό δεν είναι να τα λύσουμε αλλά να τα διαλύσουμε, αυτό είναι σωστό αλλά πρέπει να τα ξεχάσουμε. Τότε τι να κάνουμε;. να βάλουμε να δουλέψει το Συγκινησιακό κέντρο, αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον. Τότε το Διανοητικό κέντρο ξεκουράζεται και έτσι ξεχνούμε το πρόβλημα. Και αν θέλουμε να δουλεύουμε με οποιοδή­ποτε άλλο κέντρο θα μπορούσαμε να δουλεύουμε με το ενστικτο-κινητικό κέντρο και αυτό θα ήταν πολύ διαφορετικό. Εδώ στο δάσος του Χοτσιμίλκο έχουμε βάλει να δουλεύει το Συγκινησιακό κέντρο και το Ενστικτο-κινητικό κέντρο. Το Συγκινησιακό το έχουμε βάλει να δουλεύει μέσω της ανταλλαγής εντυ­πώσεων χαράς. Και σε ότι αφορά το Ενστικτο-κινητικό το έχουμε βάλει να δουλεύει ιππεύοντας τα άλογα, τριγυρνώντας αυτό το δάσος που είναι τόσο όμορφο. Τότε λοιπόν σας δίνω το κλειδί για να διαλύσετε προβλήματα και αυτό είναι αρκετά σημαντικό, αλήθεια;

Θα μου πείτε ότι έτσι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πλη­ρωμή μιας δόσεως ή ότι θα μας πετάξουν από το σπίτι αν δεν πληρώσουμε το ενοίκιο ή την υποχρέωση που έχουμε κλπ. Ωραία, εγώ σας λέω ότι τα γεγονότα είναι γεγονότα και ότι αυτά προχωρούν από μόνα τους. Αλλά το πρόβλημα είναι κάτι πολύ διαφορετικό, είναι κάτι που ο νους δημιουργεί. Όταν ένας το διαλύει σταματάει να υπάρχει γι’ αυτόν, αλλά ο κόσμος φο­βάται να λύσει ένα πρόβλημα, φοβάται να το ξεχάσει και αυτό είναι το σο­βαρό. Σκεπτόμαστε π.χ. «αν δεν πληρώσω το ενοίκιο του σπιτιού θα με διώξουν, θα πρέπει να φύγω και που θα πάω;» Να εκεί είναι ο φόβος. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να μάθουμε να μην φοβόμαστε. Όταν τελειώνει ο φόβος τότε η ζωή φυλάει στον άνθρωπο πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Με­ρικές φορές αυτό που φαινότανε αδιάλυτο είναι διαλυτό, αυτό που φαινό­τανε ένα αρκετά δύσκολο πρόβλημα είναι πιο εύκολο από το να πίνουμε ένα ποτήρι νερό. Επομένως η απασχόληση περιττεύει αλήθεια; Η απασχό­ληση είναι κάτι που βλάπτει τον νου, την απασχόληση την δημιουργεί το πρόβλημα. Είναι φανερό ότι το πρόβλημα με τους αρνητικούς και θετικούς πόλους του δεν είναι τίποτε άλλο από μια διανοητική μορφή η οποία προ­καλεί σύγκρουση στο νου. Τότε έρχεται η απασχόληση που βλάπτει τον νου και βλάπτει επίσης και τον εγκέφαλο.

Να μάθουμε να ζούμε από στιγμή σε στιγμή είναι αυτό που σας συ­νιστώ. Από στιγμή σε στιγμή χωρίς απασχόληση κανενός είδους, χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στον εαυτό μας. Όταν ένας μαθαίνει να ζει από στιγμή σε στιγμή, χωρίς να προβάλλει για το μέλλον και χωρίς τα οδυνηρά φορτώματα του παρελθόντος βλέπει την ζωή από άλλη γωνία. Την βλέπει διαφορετική, πολύ διαφορετική. Να κάνετε την δοκιμή, σας το συμβου­λεύω.

Μου έχει έλθει να σας πω αυτά, εδώ στο δάσος του Χοτσιμίλκο, διότι βλέπω τόσους ανθρώπους τόσο ευχαριστημένους, τόσο χαρούμενους. Με­ρικοί πηγαίνουν, άλλοι έρχονται με τα άλογα κάτω από όλα αυτά τα δέντρα. Έρχονται οι καημένοι οι άνθρωποι, φεύγοντας από τα προβλήματα, τα δη­μιουργούν οι ίδιοι στ’ αλήθεια, αλλά όσο κι αν φεύγουν αν δεν τα ξεχάσουν αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Έτσι λοιπόν αυτή είναι η συμβουλή που σας δίνω: Να μην φοβάστε για τίποτα. Αλλά δεν θέλω να πω ότι δεν πρέπει να αποκτούμε λεφτά για την επιβίωση ή για να πληρώνουμε χρέη. Όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε αλλά χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στο νου. Με έχετε καταλάβει; Να μαθαίνετε να χειρίζεστε τα κέντρα: Διανοη­τικό, Κινητικό και συγκινησιακό και θα δείτε πως θα αλλάζετε. Όταν υπάρ­χει διανοητική απασχόληση θα βάζετε να δουλεύει το συγκινησιακό. Όταν υπάρχει συγκινησιακή απασχόληση να βάζετε να δουλεύει το κινητικό. Να φεύγετε για να περπατήσετε, να ιππεύετε ή τουλάχιστον να περπατήσετε αλλά να κάνετε κάτι και θα δείτε ότι η ζωτικότητα δεν θα εξαντλείται, το φυσικό σώμα θα ξανανιώνει καταπληκτικά. Αυτή είναι η συμβουλή που σας δίνω.

Λένε ότι στο Θιβέτ, εκεί πέρα στην Ασία, υπάρχει ένα βουδιστικό μοναστήρι αρκετά ενδιαφέρον. Εκεί οι Μοναχοί ζουν από 400 μέχρι 500 χρόνια. Αλλά συμβαίνει ότι εκείνοι ξέρουν να χειρίζονται το Συγκινησιακό, το Διανοητικό και το Κινητικό κέντρο.

Όταν κουράζονται με το διανοητικό συνεχίζουν με το συγκινησιακό. Όταν κουράζονται με το συγκινησιακό συνεχίζουν με το κινητικό και με αυτόν τον τρόπο διατηρούν την ενέργεια, δεν εξαντλούν τις ζωτικές αξίες.

Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν πως όταν ένας άνθρωπος έρχεται στον κόσμο (γεννιέται σε μια συγκεκριμένη ώρα, σε αυτό δεν έχω τίποτα να συζητήσω) πρέπει να πεθαίνει σε συγκεκριμένη ημερομηνία και συγκεκρι­μένη ηλικία. Αυτό ναι, είναι συζητήσιμο!

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι Κύριοι του Κάρμα δίνουν στον άν­θρωπο ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο από ζωτικές αξίες, κατατεθειμένες στο διανοητικό, συγκινησιακό και κινητικό κέντρο. Αν ένας άνθρωπος εξαντλεί οποιαδήποτε από αυτές, εξαντλεί το δικό του κεφάλαιο από ζωτικές αξίες και πεθαίνει πολύ γρήγορα. Αν ένας άνθρωπος διατηρεί τις αξίες του μπορεί να ζει μέχρι την ηλικία των 90 ή 100 χρόνων και πάνω.

Τότε λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε να χειρι­ζόμαστε τα τρία κέντρα, με έχετε εννοήσει;

Θα καταλάβατε γιατί σας μιλάω για τον Διανοητικό άνθρωπο, για τον Συγκινησιακό άνθρωπο και για τον Ενστικτο-κινητικό άνθρωπο. Το έχετε εννοήσει; Να μαθαίνετε να οδηγείτε τα 3 κέντρα σας σε τέλεια ισορροπία. Θα δείτε ότι μπορείτε να διατηρείτε τις ζωτικές σας αξίες και να ζείτε πολλά χρόνια. Αυτό είναι παρόμοιο με τον άνθρωπο που φεύγει για να τα­ξιδέψει με μία συγκεκριμένη ποσότητα χρημάτων. Αν σπαταλήσει τα χρή­ματα δεν φτάνει στο τέλος του ταξιδιού του. Αλλά αν τα διατηρεί όχι μόνο φτάνει στο τέλος του ταξιδιού του αλλά έχει με τι να πληρώνει ένα κατα­πληκτικό ξενοδοχείο και να γυρίσει ήσυχος σπίτι του. Έτσι να μαθαίνετε να οδηγείτε τα 3 κέντρα σας, με έχετε εννοήσει;

Ένας πάντα πεθαίνει μερικώς. Κοιτάξτε ότι ο Ρούσβελτ π.χ. άρχισε να πεθαίνει όταν απέκτησε παραλυσία. Δηλαδή ότι εν επεκτάσει το κινητι­κο-εγκεφαλικό σύστημα ήταν η αρχή της αρρώστιας και του θανάτου του.

Όσον αφορά άλλους, υπάρχουν εκείνοι που πεθαίνουν από το δια­νοητικό κέντρο. Καταχρώνται τόσο το διανοητικό, έχουνε τόσες απασχο­λήσεις, εξαντλούν τις αξίες που είναι στον εγκέφαλο και στο τέλος αρχίζο­ντας από εκεί φτάνουν στον θάνατο. Υπάρχουν άλλοι, σαν τους καλλιτέχνες της οθόνης, που καταχρώνται το συγκινησιακό κέντρο. Από εκεί αρχίζουν, στο τέλος τους βλάπτει στην καρδιά και πεθαίνουν.

Έτσι λοιπόν αυτή είναι η ανθρωπότητα. Εσείς μην συνεχίζετε από αυτόν τον δρόμο. Να μαθαίνετε να οδηγείτε τα 3 κέντρα σε τέλεια ισορρο­πία. Μην σπαταλάτε τις ζωτικές αξίες και θα φτάσετε μέχρι τα γεράματα.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΛΑΜΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι ένας Κοσμοκράτορας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένα Ιερό άτομο που ανήκει στην Στρατιά των Οικοδόμων της Αυγής του Μαχαμβαντάρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί στα εσωτεριστικά λεξιλόγια ο Σαμαέλ αναφέρεται σαν ένας Κοσμοκράτορας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί το Βαθύ, Εσωτερικό και Πραγματικό μου Είναι είναι Κο­σμοκράτορας. Όσον αφορά εμένα, σαν άνθρωπο, θεωρώ τον εαυτό μου σαν ένα άθλιο σκουλήκι της λάσπης της γης, κάτι που δεν έχει την παραμικρή αξία. Αλλά αν αναφερόμαστε στον Βαθύ Εσωτερικό Θεό μου, αυτός ναι, είναι Κοσμοκράτορας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως εξηγείτε το χάρισμα της πανταχού παρουσίας που έχει το Πραγματικό Είναι σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πανταχού παρουσία είναι κάτι πολύ κανονικό. Εμείς που έχουμε κάνει το Μεγάλο Έργο έχουμε την ευκαιρία να εκδηλώνουμε αστραπιαία την πανταχού παρουσία μας. Έτσι π.χ. μπορώ να ζω εδώ πέρα στον δυτικό κόσμο και όμως ταυτόχρονα να είμαι στο Θιβέτ ορατός και απτός, να οδηγώ καραβάνια διαμέσου των Ιμαλαΐων κλπ. Όλα αυτά είναι γνωστά στο μοναστήρι μας που είναι τοποθετημένο γεωγραφικά στα δεξιά της Ιερής Πεδιάδας του Αμιτάβα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως ορίζετε έναν δάσκαλο της Λευκής Αδελφότητας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένας Μύστης της Λευκής Αδελφότητας, όπως οποιοδήποτε άτομο του Συνειδητού Κύκλου της Ηλιακής Ανθρωπότητας, είναι κάποιος που έχει φτάσει στο ύψος του Αυθεντικού, Πραγματικού Ανθρώπου. Αναμ­φισβήτητα υπάρχουν βαθμοί τελειότητας στον Μύστη, διότι πράγματι το να φτάσει κάποιος στην Μύηση είναι ένα πράγμα και το να φτάσει στην τε­λειότητα της Μύησης είναι κάτι διαφορετικό. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν φτάσει στην Μύηση αλλά πολύ σπάνιοι είναι αυτοί που έχουν φτάσει στην τελειότητα της Μύησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως ορίζετε έναν Υπεράνθρωπο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπεράνθρωπος είναι εκείνος που έχει φτάσει στην τελειότητα της Μύησης, εκείνος που έχει συγχωνευτεί με την Θεϊκότητα. Έτσι πρέπει να εννοούμε τον Υπεράνθρωπο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση ενός Μύστη είναι η ίδια με αυτή του Υπεράνθρωπου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε όλα τα επίπεδα υπάρχουν βαθμοί και βαθμοί και υπάρχουν διάφορα επίπεδα του Είναι. Πάνω από εμάς υπάρχει ένα επίπεδο του Είναι και κάτω από εμάς υπάρχει ένα κατώτερο επίπεδο του Είναι. Μπορούμε να περάσουμε σε ένα ανώτερο επίπεδο εξαλείφοντας μια ορισμένη ποσότητα από ανεπιθύμητα ψυχικά στοιχεία που φορτωνόμαστε στο εσωτερικό μας. Πραγματικά είναι δυνατό να φτάσουμε στο ύψιστο επίπεδο του Είναι και να μετατρεπόμαστε σε Υπεράνθρωπους. Ας ξεχωρίσουμε λοιπόν τον Μύστη που έφτασε ήδη στην κατάσταση του Υπεράνθρωπου από έναν άλλον που ακόμα δεν έχει φτάσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε άλλα Μαχαμβαντάρα φτάσατε στον βαθμό του Υπεράνθρω­που;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εννοώ πως ο αυθεντικός Υπεράνθρωπος είναι το Θεϊκό στον Άνθρωπο. Έτσι λοιπόν αυτό που μετράει σε μας είναι το Είναι. Όταν συγ­χωνευθούμε εντελώς με το Είναι έχουμε τον Υπεράνθρωπο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε είστε αθάνατος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως ναι. Αυτό είναι φανερό επειδή κατέχω ένα ζωντανό σώμα στην Αίγυπτο σε κατάσταση καταληψίας. Με αυτές τις συνθήκες εί­ναι φανερό ότι κατέχω την Αθανασία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε περισσότερα για την μούμια που κατέχετε στην γη των Φαραώ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είμαι μόνο εγώ που έχω. Πολλοί ιερείς έχουν τα σώματά τους σε κατάσταση καταληψίας στην Πεδιάδα των Βασιλέων. Υπάρχει δη­λαδή μία ομάδα Μεγαλύτερων Αδελφών που άφησαν τα σώματά τους σε καταληψία. Έτσι αυτά τα σώματα είναι ζωντανά ακόμα και σήμερα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η δική μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήσασταν παρών την εποχή που έζησε ο Τουταγχαμών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην Αίγυπτο είχα φυσικό σώμα μόνο στην δυναστεία του Χε­φρέν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσαμε να ξέρουμε για τι σκοπό έχετε την μούμια σας στην τωρινή σας ύπαρξη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι χρήσιμη επειδή μέσω μίας σταθερής ανταλλαγής ατόμων στην τωρινή μου ύπαρξη θα την κατέχω εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι θα συ­νεχίσω να υπάρχω με την μούμια σε αυτόν τον κόσμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετενσαρκωθήκατε κάπου στην αρχαία Κίνα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, στην προσωπικότητα του Τσου-Λι. Είχα επίσης και άλλες προσωπικότητες. Έτσι λοιπόν είχα μερικές μετενσαρκώσεις στην αρχαία Κίνα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια από τις προηγούμενες μετενσαρκώσεις σας νομίζετε πως ήταν η πιο χρήσιμη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκείνη που είχα σαν Ιούλιος Καίσαρ διότι βάλαμε τις βάσεις για να μπορέσει να αναπτυχθεί η τετάρτη υποφυλή της Αρίας φυλής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι σε ένα κοντινό μέλλον θα κατέχετε το χάρισμα των γλωσσών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό θα εξαρτηθεί από τον Πατέρα. Αν αυτός μου το δώσει κα­λώς, γιατί τι χρειάζομαι για να εργαστώ προς την ανθρωπότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να μας δώσετε ένα ορισμό για το τι είναι ακριβώς η Φιλοσοφική Πέτρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Φιλοσοφική Πέτρα είναι ο Εσωτερικός Χριστός ντυμένος με τα Σώματα Χρυσού. Αλλά για να μετατραπούν τα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι σε αγνό Χρυσό, χρειάζεται να είμαστε αλχημιστές και να δουλεύουμε σκληρά στο Μεγάλο Έργο. Όλοι οι αλχημιστές κατέχουν Σώματα Αγνού Χρυσού, αλλά βέβαια Αλχημιστής δεν είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε θα φτάσετε στην αναφερόμενη Φιλοσοφική Πέτρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το 1978 θα μου παραδώσουν το Κόκκινο ρουμπίνι. Ευτυχώς που με αυτό θα μπορέσω να βοηθήσω πολύ την ανθρωπότητα. Το Κόκκινο Ρουμπίνι λέγεται επίσης και Αξιόλογο Ρουμπίνι με το οποίο σμίλεψαν τους τοίχους του Ναού του Σολομώντα. Όποιος μπορεί να καταλάβει ας καταλά­βει γιατί εδώ υπάρχει σοφία. Το να φτάσει να κατέχει τα Ανώτερα Οχήματα του Είναι δεν είναι εύκολο πράγμα διότι κανένας δεν μπορεί να τα κατέχει εάν πριν δεν εξαλείψει τον Ξηρό Υδράργυρο της Φιλοσοφίας. Ο Ξηρός Υδράργυρος δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα μη ανθρώπινα ψυχικά ακό­λουθα, ζωντανές προσωποποιήσεις των δικών μας σφαλμάτων, των δικών μας ψυχολογικών ελαττωμάτων. Η εργασία με την Φιλοσοφική Πέτρα δεν θα γινόταν αν δεν εξαλείφαμε τον Ξηρό υδράργυρο και το Θειούχο Αρσε­νικό, την δηλητηριώδη, κτηνώδη, ζωική φωτιά. Υπάρχουν πολλοί μυημένοι που έχουν κατασκευάσει τα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι. Αλλά είναι πολύ σπάνιοι εκείνοι που έχουν πετύχει την προσκόλληση του Χρυσού στα Σώ­ματα. Κανονικά ο Χρυσός βρίσκεται μέσα στο Ιερό Σπέρμα. Ευτυχώς που μέσα σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα υπάρχει ένας αλχημιστής που ονομάζεται Αντιμόνιο. Πραγματικά στο Αντιμόνιο αντιστοιχεί η εργασία της προσκόλ­λησης του Πνεύματος του Χρυσού στα Ανώτερα Σώματα του Είναι. Έτσι είναι το πώς τα Ανώτερα Σώματα του Είναι (που κατασκευάσθηκαν στο Σι­δηρουργείο των Κυκλώπων) μετατρέπονται σε οχήματα Αγνού Χρυσού, στον Εσωτερικό Χριστό ντυμένο με αυτά, στην ίδια την Φιλοσοφική Πέτρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μας πείτε τι εξουσίες δίνει η Φιλοσοφική Πέ­τρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν ο Δάσκαλος κατέχει την Φιλοσοφική Πέτρα, έχει από μό­νος του την Παγκόσμια ιατρική. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρρωσταίνει, ότι μπορεί να ζήσει με υγεία διότι ανάμεσα στο Είναι και το φυσικό σώμα δεν υπάρχει το εμπόδιο του Εγώ. Το Εγώ είναι αυτό που με τα κτηνώδη σοκαρί­σματα, με τις ασέλγειές του, τις μνησικακίες κλπ. καταστρέφει το ζωτικό σώμα. Όταν το ζωτικό σώμα αλλοιώνεται, αλλοιώνεται επίσης και το φυ­σικό σώμα και τότε έρχονται αρρώστιες και η ζωή μικραίνει. Το εγώ βάζει δηλητήριο στο φυσικό σώμα και το καταστρέφει μέχρι τον τελικό θάνατό του. Έτσι λοιπόν αν καταστρέφουμε το εγώ εκτός της προσωπικότητας τί­ποτε άλλο δεν μπορεί πια να βλάπτει το σώμα. Αλλά αν καταστρέψουμε την προσωπικότητα θα έχουμε εξαλείψει ριζικά τις παρεμβολές μεταξύ του Εί­ναι και του φυσικού σώματος. Όταν το Είναι ενώνεται χωρίς παρεμβολές με το φυσικό σώμα εγκαθιστά μια ολική αρμονία που του επιτρέπει να τρέφε­ται με τους καρπούς του Δέντρου της Ζωής. Ο καλύτερος τρόπος εξάλειψης του εγώ και της προσωπικότητας είναι μέσω της συνεργασίας άνδρα και γυναίκας κατά την διάρκεια της χημικής ένωσης. Ο άνδρας κατά την διάρ­κεια της χημικής επαφής θα πρέπει να ικετεύει την Θεϊκή του Μητέρα Κου­νταλίνη για την καταστροφή αυτού ή εκείνου του ελαττώματος. Η γυναίκα την ίδια στιγμή θα πρέπει να συνοδεύει τον άνδρα ικετεύοντας την Θεϊκή της Μητέρα Κουνταλίνη για την καταστροφή των ίδιων ελαττωμάτων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε γιατί είστε ένας Θι­βετιανός Λάμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πραγματικά αυτός ο βαθμός είναι του Είναι μου. Αναμφισβή­τητα κάποτε μετενσαρκώθηκα στο Θιβέτ και τότε έγινα Λάμα. Έχουν πε­ράσει αιώνες και παρόλο που έχασα εκείνο το Θιβετιανό σώμα, που κάποτε είχα, το Βαθύ εσωτερικό Είναι μου εξακολουθεί να είναι ένας Θιβετιανός Λάμα. Είναι φανερό ότι σαν πνεύμα, σαν Είναι, πηγαίνω πάντα στις συνα­ντήσεις του Ιερού Τάγματος του Θιβέτ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι στην πραγματικότητα το Ιερό Τάγμα του Θιβέτ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Ιερό Τάγμα του Θιβέτ είναι μία οργάνωση Ιερών Ατόμων. Το τάγμα αυτό καθ’ εαυτό έχει 201 μέλη και το μεγαλύτερο επιτελείο αποτε­λείται από 72 βραχμάνους. Έχουμε τον μεγάλο θησαυρό του ARYAVARTA ASRAH και από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε με διαύ­γεια ότι τα πιο εξυψωμένα μέλη του Τάγματος είναι άτομα που κατέχουν την Φιλοσοφική Πέτρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο Τάγμα του Θιβέτ, ποιος είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο αξίωμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο υψηλότερος, ο πιο εξυψωμένος από όλους είναι ο Βαγκαβάν Ακλάϊβα. Αυτός είναι ο Υπέρτατος Διευθυντής του Ιερού Τάγματος του Θι­βέτ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην ιστορία του Θιβέτ τι αντιπροσωπεύει ο Δαλάϊ Λάμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπήρξανε πολλοί Δαλάϊ Λάμα. Τώρα βρισκόμαστε στον δέκατο τρίτο, ο οποίος έπρεπε να φύγει προς τα ιερά μέρη του Ινδοστάν. Έπρεπε να φύγει βιαστικά από το Θιβέτ όταν ήρθε η επιδρομή των ορδών των Κινέζων κομμουνιστών. Δεν του έμενε άλλη λύση παρά να φύγει στην Ινδία, διότι αλλιώς θα τον είχαν σκοτώσει. Ο Δαλάϊ Λάμα είναι ένας Μύστης που εργά­ζεται προς την ανθρωπότητα, αλλά όπως σας έλεγα, υπήρξανε άλλοι Δαλάϊ Λάμα και στο μέλλον θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Όλοι εκείνοι που είναι αληθινές μετενσαρκώσεις, θα μπορούν να μετατραπούν σε Δαλάϊ Λάμα, αν το Μεγάλο Τάγμα το θέλει έτσι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Δαλάϊ Λάμα είναι ένας Υπεράνθρωπος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έφτασαν πάντα οι Δαλάϊ Λάμα στην τελική ένωση με την θεϊκότητα, όμως οι Δαλάϊ Λάμα είναι πραγματικοί Μύστες με την πιο ολο­κληρωμένη έννοια της λέξης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα εγκαταλείψουν οι κομμουνιστές Κινέζοι το θεοκρατικό κρά­τος του Θιβέτ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι κομμουνιστές Κινέζοι θα πρέπει αναπόφευκτα να φύγουν από το Θιβέτ. Οι Νταρμαπάντας ή στρατιά των μεγάλων Δασκάλων της Δύνα­μης, δουλεύουν εντατικά για να βγάλουν τους κομμουνιστές κινέζους από εκεί. Μετά αφού θα έχουν υποφέρει πολύ θα φύγουνε, και όταν θα συμβεί αυτό, ο Δαλάϊ Λάμα θα επιστρέψει στον θρόνο του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όλοι οι Λάμας είναι Ηλιακοί Άνθρωποι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι όλοι, μόνο αυτοί που έχουν κάνει το Μεγάλο Έργο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατέχουν μερικοί Λάμας διαστημόπλοια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μόνο μία πολύ εκλεκτή ομάδα τα κατέχουν, μόνο αυτοί και κα­νένας άλλος. Αυτοί έχουν τα διαστημόπλοια σε μέρη που όχι μόνο είναι απλησίαστα για τους Θιβετανούς αλλά επίσης και για τους Κινέζους. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσει κάποιος μέχρι εκεί που βρίσκονται αυτά τα δια­στημόπλοια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι στο Σάνγκρι Λά βρίσκονται οι απόγονοι από εμάς τους Άριους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκεί ζούνε οι Δάσκαλοι της μεγάλης Αρίας Φυλής μέσα στα με­γάλα σπήλαια του Σάνγκρι Λά, μαζί με τον Μελχισεδέκ, τον βασιλιά του κόσμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι γνώμη έχετε για τα σπήλαια του Κακαχουαμίλπα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτά τα σπήλαια βρίσκονται σε απόσταση 4 ωρών από την πρωτεύουσα του Μεξικού, και πράγματι μέχρι τώρα δεν έχουν βρει το τέλος τους. Πιθανόν να είναι μία επέκταση του Σάνγκρι Λά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν στο Θιβέτ μερικά μηχανήματα που άφησαν οι Άτλα­ντες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι υπάρχουνε αλλά όχι μόνο στο Θιβέτ. Επίσης βρίσκονται και σε άλλα μέρη της Γης όπου υπάρχουν σπήλαια, τα οποία έχουν μυστικά μη­χανήματα των αρχαίων Ατλάντων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι στην Ινδία περιμένουν την άφιξή σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι στο Θιβέτ όπου μια ομάδα Λάμας με περιμένουν και λο­γικά εκεί θα πάω. Έτσι λοιπόν μόλις θα έχω εκτελέσει την αποστολή μου θα διεισδύσω κρυφά στο Θιβέτ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνώρισε ο Χίτλερ την διδασκαλία του Υπεράνθρωπου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι την γνώρισε, αλλά αργότερα εκτράπηκε μετά την επίσκεψη που του έκανε «ο άντρας των πράσινων γαντιών», ένας απεσταλμένος του Θιβέτ, αλλά όχι ακριβώς του Βασιλείου του Αγκάρτι όπως νόμισα ο Χίτλερ, παρά ένας απεσταλμένος της ομάδας των Ντάγκ Ντούγκπα, μαύρων μάγων με κόκκινο τουρμπάνι. Ο Φύρερ πήγαινε καλά, μιλώντας εσωτεριστικά, αλλά επαναλαμβάνω «ο άντρας των πράσινων γαντιών» τον εξέτρεψε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πραγματικά είναι η ομάδα των Ντάγκ Ντούγκπα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι το αντίθετο του τάγματος του Θιβέτ, η άλλη όψη του νο­μίσματος. Ένα πράγμα είναι οι Μύστες της Λευκής Αδελφότητας του Ιερού Τάγματος του Θιβέτ και άλλο πράγμα οι Μύστες της Καταχθόνιας Αδελφό­τητας της ομάδας των Ντάγκ Ντούγκπα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Χίτλερ έφτασε να γνωρίζει το Αρκάνο A.Z.F.;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι. Δούλευε στην ενάτη σφαίρα αλλά όπως είπα πριν ο Χίτλερ εκτράπηκε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι ο Χίτλερ σε άλλη εποχή ήταν ο Αττίλας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έτσι έχουν πει τα μέλη ενός Μυστικού Τάγματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού ο Χίτλερ ήξερε τις απόκρυφες επιστήμες, τι τον έσπρωξε προς την αποτυχία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ότι δεν είχε εξαλείψει το εγώ, διότι αν το είχε καταστρέψει δεν θα είχε αποτύχει και σε αυτές τις στιγμές η Γερμανία θα ήταν νικητής. Ο Χίτλερ στην αρχή ήταν εξαιρετικός αλλά δεν εξάλειψε το εγώ και γι αυτό απέτυχε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στα Περσικά τι θέλει να πει η λέξη Φύρερ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θέλει να πει «Ενσάρκωση του Λόγου».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι ο Χίτλερ αυτοκτόνησε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Χίτλερ πέθανε γέρος κάπου, δεν έχει σημασία που.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί ο Χίτλερ διάλεξε τον σταυρό της σβάστικας, σαν σύμβολο για την διδασκαλία του;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διότι αυτός ο σταυρός συμβολίζει την δουλειά στο Σιδηρουργείο των Κυκλώπων. Γιατί αυτός ο σταυρός συμβολίζει τις Χριστικές Δυνάμεις καθώς γυρίζουν αδιάκοπα στο Λαμπορατόριουμ Ορατόριουμ του φυσικού μας σώματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η γνώμη σας για τον Λόμπσαγκ Ράμπα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ένας μύστης που εκτελεί την αποστολή του να προωθήσει τις πνευματικές ανησυχίες στον κόσμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι στην Ινδία ή στο Θιβέτ κάνουν στους μυημέ­νους μία τομή στο μέτωπο για να τους αναπτύσσουν την διόραση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτές είναι απόψεις του Μαρτές Λόμπσαγκ Ράμπα, αλλά είναι ψεύτικες απόψεις. Πραγματικά στο Θιβέτ κάνουν στους μυημένους μια πολύ ειδική δουλειά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τομές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε τι σημαίνει ότι «για να εξαλείψουμε το εγώ είναι ανα­γκαίο να βράζει το νερό στους 100 βαθμούς»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ωραία, το να εξαλείφουμε το εγώ δεν είναι θέμα αποκλειστικά διανοητικό. Πραγματικά αν το νερό δεν βράζει στους 100 βαθμούς, δεν μα­γειρεύεται αυτό που είναι αναγκαίο να μαγειρευτεί, δεν καταστρέφεται αυτό που είναι αναγκαίο να καταστραφεί. Έτσι επίσης αν δεν περνάμε από σοβαρές συγκινησιακές κρίσεις δεν θα αποκρυσταλλωθεί αυτό που πρέπει να αποκρυσταλλωθεί και δεν θα εξαλείφεται αυτό που είναι αναγκαίο να εξαλείψουμε. Είναι αναγκαίο να καταστρέφουμε τα ψυχικά ακόλουθα, και έτσι αφού εξαλειφθούν κρυσταλλώνεται στην θέση τους κάποια ικανότητα, κάποια αρετή, κάποια ψυχική εξουσία. Όταν αναφέρουμε την Ψυχή πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα σύνολο δυνάμεων, εξουσιών, αρε­τών κλπ. Αν καταστρέφουμε το ελάττωμα της λαγνείας θα κρυσταλλωθεί σε εμάς η αγάπη. Αν καταστρέφουμε τον εγωισμό θα αποκρυσταλλωθεί σε εμάς ο αλτρουισμός. Και έτσι διαδοχικά κάθε φορά που θα εξαλείφουμε ένα ελάττωμα θα κρυσταλλώνεται σε εμάς κάτι από την Ψυχή, ένας Νόμος, μια εξουσία, μια αρετή κλπ. Και όταν θα πεθάνουν όλα τα δικά μας ψυχολογικά ακόλουθα, που φορτωνόμαστε στο εσωτερικό μας, τότε θα κατέχουμε την Ψυχή μας. Γι αυτό λέγεται στα Ευαγγέλια: «Στην υπομονή θα κατέχετε τις Ψυχές σας». Αλλά και ακόμα περισσότερο, το ίδιο το φυσικό σώμα θα πρέ­πει να μετατραπεί σε Ψυχή. Όποιος καταστρέφει το εγώ, φτάνει σε μια στιγμή που μετατρέπεται σε Μεταλλαγμένο και ήδη με αυτή την ικανότητα είναι αόρατος ή ορατός θεληματικά. Μπορεί να διαπερνά έναν τοίχο χωρίς να πάθει καμία ζημιά διότι το σώμα έχει μετατραπεί σε κάτι ελαστικό, εύ­πλαστο. Επίσης μπορεί να παίρνει την μορφή ενός 20 χρονών ή 100 χρονών επειδή το σώμα ήδη δεν ανήκει στον χρόνο., έχει μετατραπεί σε Ψυχή και αυτό είναι σημαντικό. Αλίμονο σε εκείνον που χάνει την Ψυχή του όταν δεν την αποκρυσταλλώνει στον εαυτό του! μπορεί ένας άνθρωπος να είναι πλούσιος, μπορεί να κατέχει μια εκπληκτική μόρφωση, μπορεί να είναι ένας μεγάλος εσωτεριστής κλπ, αλλά όλα αυτά σε τίποτε δεν του χρησιμεύουν αν έχει χάσει την Ψυχή του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι τα σώματα μερικών αγίων έβγαζαν μυρωδιά λουλουδιών; Αυτό το γεγονός οφείλεται σε αυτό που εκφράσατε στην προηγούμενη απάντησή σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε ένα μεγάλο μέρος είναι αυτό που είπαμε πριν, αλλά είναι αναγκαίο να περάσουμε πιο πέρα από την κατηγορία του αγίου. Ένα πράγμα είναι ο βέβηλος, άλλο ο άγιος και ένα άλλο ο Μύστης. Σε έναν Μύ­στη το ίδιο το σώμα από σάρκα και οστά γίνεται Ψυχή, μπορεί να γίνεται αθάνατο, ένα Μεταλλαγμένο που δεν είναι υποταγμένο στον χρόνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε αξιοσέβαστε δάσκαλε την δια­δικασία που κάνατε για να καταλάβετε τα ελαττώματά σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι ζήτημα αυστηρής ανάλυσης, εφαρμογής της τεχνικής του διαλογισμού κλπ. Από αυτή την κατεύθυνση έφτασα να καταλάβω αυτό ή εκείνο το ελάττωμα, και αφού το κατάλαβα μπόρεσα να το καταστρέψω με την βοήθεια της θεϊκής Μητέρας Κουνταλίνης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πριν να φτάσετε στην Μαεστρία διαλογιζόσαστε κάθε μέρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο διαλογισμός είναι το καθημερινό ψωμί του κάθε αυθεντικού δόκιμου της σοφίας. Πάντα διαλογιζόμουν και πάντα θα συνεχίσω να δια­λογίζομαι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα θέλατε να μας εξηγήσετε αυτό το να αυτο-πειθαρχούμαστε εσωτεριστικά για να μην αφήσουμε το εγώ να μας καταβροχθίσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στο θέμα της εσωτεριστικής αυτοπειθαρχίας, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούν να δημοσιευτούν και μεταδίδονται μόνο από δάσκαλο σε μαθητή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε, οριστικά, όποιος δεν διαλογίζεται δεν διαλύει το εγώ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι γιατί δεν μπορεί να το καταλάβει. Εάν δεν υπάρχει κατα­νόηση πως θα μπορούσε κάποιος να διαλύσει το εγώ; Πρώτα είναι αναγκαίο να αποκτάμε συνείδηση για όσα διαλογιζόμαστε για να μπορούμε να τα κα­ταστρέφουμε μετά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εφόσον τα πράγματα είναι έτσι, είστε της γνώμης ότι οι γνωστι­κοί μαθητές πρέπει να διαλογιστούν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι γνωστικοί θα έπρεπε να εξασκούν καθημερινά τουλάχιστον 4 με 6 ώρες τον διαλογισμό. Να εξασκηθούν το πρωί, το απόγευμα και σχε­δόν όλο το βράδυ, μέχρι να ξημερώσει. Αυτό θα έπρεπε να γίνει για όλη την ζωή σας και αν έτσι προχωράτε, θα ζείτε μια βαθιά ζωή και θα αυτοπραγματοποιηθείτε. Εάν δεν το κάνετε θα έχετε μια επιφανειακή, κούφια ζωή, μια ζωή φλύαρη, κάτι παρόμοιο θα λέγαμε με μια λακκούβα νερό στην άκρη του δρόμου, που κάτω από τις ακτίνες του ήλιου ξεραίνεται και μένει μόνο η βρωμιά. Πολύ διαφορετικές είναι οι λίμνες γεμάτες ψάρια και ζωή. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε βαθιά και αυτό επιτυγχάνεται με τον διαλογι­σμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε κάποτε ρώτησαν έναν εκπαιδευτή πόση ώρα θα έπρεπε να κρατάει ο διαλογισμός και απάντησε δέκα λεπτά. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτή την απάντηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε διαλογισμός θα έπρεπε να κρατάει ώρες, 3, 4, 6 ώρες. Ήδη στο Φωτισμένο Κενό δεν υπάρχει χρόνος. Η έλλειψη βάθους στους δοκί­μους είναι αυτό που βλάπτει τους αδελφούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλετε να πείτε ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα στους υποψήφιους της Γνώσης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι ξεκάθαρο και φανερό. Ο διαλογισμός θα πρέπει να είναι βαθύς, επεκταμένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά, σύμφωνα με την γνώμη σας, κάποιου που έχει μια θέση σε κάποια οργάνωση, και ακόμη και στην γνωστική κίνηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν κάποιος δεν δουλεύει με την διάλυση του εγώ διαπράττει λάθη και είναι πολύ φυσικό να τα διαπράττει καθημερινά. Αυτό φέρνει προβλήματα και τα προβλήματα φέρνουν σύγχυση. Εάν ένας δουλεύει πάνω στον εαυτό του, όλα θα προχωράνε καλύτερα, γιατί θα εξαλείφει ψυ­χολογικά ελαττώματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε κάποιον που έχει εξα­λείψει το 50% των ελαττωμάτων του;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η καλή συμπεριφορά θα το δείχνει, γιατί το δέντρο γνωρίζεται από τους καρπούς του. Από το τάδε δέντρο τάδε καρποί

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει κίνδυνος για τους γνωστικούς μαθητές να μετατραπούν σε Χανασμουσιάνους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα βγει μια καλή συγκομιδή, προπάντων από τα νοτιοαμερικά­νικα μέρη της Κολομβίας και της Βενεζουέλας. Απλώς γιατί τα αδελφάκια δεν έχουν αφοσιωθεί στην καταστροφή του εγώ.

Είναι πολύ ελαφριοί και τεμπελιάζουν σε αυτό το πράγμα. Θέλουν μυήσεις, βαθμούς, εξουσίες κλπ και δεν ασχολούνται με την καταστροφή του εγώ. Το μέλλον που περιμένει αυτές τις δύο χώρες είναι ακριβώς μία καλή συγκομιδή Χανασμούσεν με διπλό κέντρο βαρύτητας.

Αυτό είναι εκείνο που θα συμβεί εκτός και εάν όλοι, μαζικά αποφα­σίσουν να καταστρέψουν το εγώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχαν οι Κινέζοι κάποια τεχνική για να δουλεύουν ψυχολογικά στην διάλυση του εγώ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πραγματικά στην Κίνα των χιλιετηρίδων υπήρχε ένα όργανο που είχε 49 χορδές. Η κάθε μία χορδή σχετιζότανε με κάθε ένα από τα 49 υποσυνείδητα επίπεδα του νου. Είναι φανερό πως όταν ένας καλλιτέχνης έπαιζε τις χορδές, οι μυημένοι έμπαιναν σε βαθύ διαλογισμό, στο κάθε ένα από τα 49 υποσυνείδητα επίπεδα. Έτσι αυτοανακαλύπτονταν και κατά λο­γική συνέπεια μετατρέπονταν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η καλύτερη τεχνική για την καταστροφή των ελαττω­μάτων στην διάρκεια της πρακτικής του Σαάχα Μαϊτούνα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατά την διάρκεια της χημικής ένωσης, οι δύο σύζυγοι θα πρέ­πει να ζητάνε και οι δύο για την καταστροφή του ίδιου ελαττώματος. Το να ζητάει ο άντρας για την καταστροφή αυτού ή εκείνου του ελαττώματος και η σύζυγος, από την πλευρά της, να ζητάει για την καταστροφή ενός άλλου ελαττώματος είναι έλλειψη ευσπλαχνίας και αγάπης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ακριβώς η δύναμη του Ανδρόγυνου, που έχει δημιουργη­θεί από το ζευγάρι στην σεξουαλική ένωση, αυτή που θα χρησιμοποιήσει η Θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνη για να κάψει αυτό ή εκείνο το ψυχικό ακό­λουθο. Και αν την Ηλεκτρική Φωτιά την κατευθύνουν και οι δύο σύζυγοι προς το ίδιο ελάττωμα η καταστροφή δεν θα αργήσει. Επαναλαμβάνω, οι δύο σύζυγοι πρέπει να ικετεύουν για το ίδιο ελάττωμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μας πείτε αξιοσέβαστε δάσκαλε ποια ελαττώ­ματα, στην παρούσα ενσάρκωσή σας, ήταν τα πιο δύσκολα στην κατα­στροφή τους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πραγματικά, θεωρώ ότι ο θυμός και η λαγνεία ήταν τα πιο ρι­ζικά και αφού ελαττώθηκαν σε σκόνη, όλα τα άλλα τα εξάλειψα με σταθερό βήμα και δυνατό χέρι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε, είχατε από την παιδική ηλικία προαίσθηση της απο­στολής που σας περίμενε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, από την παιδική ηλικία το ήξερα, έτσι είναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί λένε μερικοί ότι εσείς είσαστε εξωγήινος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καλά, το βαθύ Εσωτερικό Είναι μου είναι εξωγήινος, αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ. Στην πραγματικότητα της αλήθειας, μέσα μου είναι οι ψυχικές και πνευματικές αρχές του κυβερνήτη του Άρη (Σαμαέλ). Αυτές οι αρχές περιέχονται μέσα στην ψυχή μου και ο ίδιος ο Κυβερνήτης του Άρη είναι το Πραγματικό Βαθύ Εσωτερικό Είναι μου. Έτσι λοιπόν πραγ­ματικά είμαι ένας Εξωγήινος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι εσείς θα εκπληρώσετε μία αποστολή μέσα σε ένα διαστημόπλοιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακόμα δεν μπορώ να βεβαιώσω τίποτε για αυτό. Περιμένω κά­ποτε να είμαι άξιος να επιβιβαστώ σε ένα διαγαλακτικό διαστημόπλοιο, γιατί ένας κυβερνήτης τέτοιου διαστημοπλοίου έτσι μου το έχει υποσχεθεί και εγώ το περιμένω. Με αυτόν τον κυβερνήτη συναντήθηκα προσωπικά, θέλω να πω φυσικά, στην Έρημο των Λιονταριών, στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε μέχρι ποιο σημείο μπορούμε να πούμε ότι ο Πάπας Ιωάννης 23ος ήταν συνεργάτης της Μεγάλης Λευκής Αδελφότη­τας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το Ον ήταν χρήσιμο, από την σκοπιά που έδωσε να κατα­λάβει η ίδια η εκκλησία ότι αυτή δεν είναι η μοναδική. Αυτό το ον επέμενε στην αναγκαιότητα μιας αδελφότητας, που θα έπρεπε να υπάρχει ανάμεσα στις διάφορες πίστεις. Ακόμα και αν δεν φτάνανε στην αδελφοσύνη, να υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στις διάφορες πίστεις και θρησκείες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η γνώμη σας για τον Νοστράδαμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήταν ένας μεγάλος προφήτης, είναι ολόκληρος δάσκαλος, δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό, αλλιώς δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί η ακρί­βεια των προφητειών του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τότε ο Νοστράδαμος είναι ένας αναστημένος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το τελευταίο δεν το έχω ερευνήσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι μπορείτε να μας πείτε για την Κλεοπάτρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ξέρω γιατί μιλάνε για την Κλεοπάτρα με ατομικό πρόσωπο. Στην πραγματικότητα ήταν πολλές Κλεοπάτρες. Στο νησί Ελεφαντίνα ζού­σαν πολλές Κλεοπάτρες και αυτές γνώρισαν τα Μυστήρια της Ζωής και του Θανάτου. Εκείνη που αναφέρεται στην ιστορία ήταν μία από αυτές. Αυτή γνώρισε τα Μυστήρια αν και τότε ήταν πια πεσμένος Μποδισάτβα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Νεφερτίτη γνώρισε τα Μυ­στήρια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι φανερό πως ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι ο Σολομώντας ένας σηκωμένος Δάσκαλος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Βασιλιάς Σολομώντας είναι ένας μεγάλος Ιεροφάντης, αλλά ο Μποδισάτβα του είναι πεσμένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι ο Ιεχωβά σηκωμένος δάσκαλος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από ετυμολογική άποψη ο Ιεχοβά είναι IOD-HEVE, που ισοδυ­ναμεί με το να πούμε: Στρατιά του Λόγου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ξαναεπιστρέψει ο Ναπολέοντας στον φυσικό κόσμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Ναπολέοντας είναι ένα στοιχείο που χρησιμοποιεί ο Νόμος για να εκπληρωθεί το κάρμα και θα ξαναεπιστρέψει για να πάρει φυσικό σώμα αυτή την φορά στην πόλη της Νέας Υόρκης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι μπορείτε να μας πείτε για την κυρία Έλενα Πετρονίλα Μπλα­βάτσκι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή επίσης θα ξαναεπιστρέψει. Θα γεννηθεί στην Νέα Υόρκη με ανδρικό φυσικό σώμα και θα εκπληρώσει κάποια αποστολή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνώρισε ο Σιμόν Μπολιβάρ τις απόκρυφες επιστήμες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Σιμόν Μπολιβάρ είναι ένας πεσμένος Μποδισάτβα. Είναι ο Μποδισάτβα ενός Δασκάλου που διευθύνει την Απελευθερωτική Ακτίνα και τα άτομά της είναι πολύ αναγκαία για να γίνει η απελευθέρωση του αν­θρώπινου όντος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ξανάρθει ο Σιμόν Μπολιβάρ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακόμα δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε τον Μωυσή σαν υπεράνθρωπο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως ναι. Ο Μωυσής είναι ένας Υπεράνθρωπος με την πιο πλήρη έννοια της λέξης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έφτασε ο Αβραάμ στην κατηγορία του υπεράνθρωπου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, επίσης και ο Αβραάμ πέτυχε να ενωθεί με την Θεϊκότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Που βρίσκονται τώρα ο Χημικός Αρχιφυσικός Άγγελος Λοϊσός και ο Αρχάγγελος Σακάκυ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στο σύμπαν, στο διάστημα, ταξιδεύοντας δια μέσου των κό­σμων. Ο Αρχάγγελος Σακάκυ είναι ένας από τους τέσσερις τετρα-συντηρη­τές του Σύμπαντος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ξανάρθει να πάρει φυσικό σώμα ο θεός Τλαλόκ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Τλαλόκ θα πάρει σώμα στην μελλοντική Χρυσή Εποχή, μετά την μεγάλη καταστροφή που πλησιάζει. Θα ξανάρθει να βοηθήσει την Συ­νειδητή Ανθρωπότητα της χρυσής Εποχής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν η Μαρία Αντουανέτα μία γυναίκα με αφυπνισμένη συνεί­δηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι τελείως ξύπνια, αλλά είχε ένα ποσοστό αφυπνισμένης συ­νείδησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνώρισε ο Ροβεσπιέρος την Μυητική Φιλοσοφία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν πραγματικά την είχε γνωρίσει δεν θα είχε διαπράξει τα λάθη που διέπραξε. Ο Ροβεσπιέρος μετατράπηκε πρακτικά σε δήμιο της Γαλλίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος ήταν πραγματικά ο Κόμης Μοντεχρίστος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ένα σύμβολο, μια αλληγορία πλασμένη στο έργο του Αλέ­ξανδρου Δουμά, μια ζωντανή αντιπροσωπεία του Καλιόστρο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δουλεύει ακόμη ο κόμης Ασταρότ στην μαύρη μαγεία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ποτέ δεν γνώρισα τον Ασταρότ σαν Κόμη, τον γνώρισα μόνο σαν δούκα. Τώρα έχει φυσικό σώμα αλλά δεν είναι πια μαύρος μάγος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένας μεγάλος διορατικός που με βάση παραδόσεις ρίχτηκε προς την Ινδία, θέλοντας να κάνει έναν κύκλο από αυτή την γραμμή, αλλά βρέ­θηκε στην Αμερική

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι η Ζάν Ντ’ Άρκ μια Κυρία Μύστης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, και ζει ακόμα. Παρόλο που την κάψανε εξακολουθεί να ζει, διότι πέτυχε την Ανάσταση, και με την δύναμη της Ανάστασης συγκέ­ντρωσε όλα τα φυσικά άτομά της. Έτσι λοιπόν τώρα κατέχει φυσικό σώμα, διατηρεί το ίδιο το σώμα της και ζει στο Ναό της Βοημίας στην Γερμανία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι μπορείτε να μας πείτε για τον Γιούρι Γκέλερ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν με ενδιέφερε. Δεν το ερεύνησα διότι δεν με ενδιέφερε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι ο κόμης Σαίν Ζερμαίν βρίσκεται στην Ισπανία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κόμης Σαιν Ζερμαίν δεν είναι στην Ισπανία αλλά στο ανατο­λικό Θιβέτ. Θα ξανάρθει στην Ευρώπη το 1999.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι εσωτερικό βαθμό έφτασε ο Μαχάτμα Γκάντι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Μαχάτμα Γκάντι δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το Με­γάλο Έργο. Αφιερώθηκε αποκλειστικά στην πολιτική.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν ο Άγιος Αυγουστίνος ένας γνωστικός πατριάρχης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως ναι. Ο Άγιος Αυγουστίνος είναι ένας μεγάλος Ιεροφά­ντης. Επίσης ίδρυσε το Τάγμα των Αυγουστιανών, ένα Γνωστικό Τάγμα, μία γνωστική αίρεση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε τι εσωτεριστική σκάλα βρίσκεται τώρα εκείνος που ονομά­στηκε Σιντάρτα Γκαουτάμα Σακιαμούνι, ο Βούδας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ένας απελευθερωμένος δάσκαλος, ένας Δάσκαλος της Τε­λειότητας. Μετά αφού ήταν Γκαουτάμα, ξαναήρθε να πάρει φυσικό σώμα, ξαναγεννήθηκε στο ίδιο το Θιβέτ, με το όνομα Σονκαπάκ, ο μεγάλος θιβε­τιανός Λάμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έφτασε ο Πέτρος, ο μαθητής του Ιησού, στην αυτοπραγμάτωση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως ναι. Ο Πέτρος είναι ένας Δάσκαλος της Τελειότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτοπραγματοποιήθηκαν επίσης όλοι οι απόστολοι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, όλοι αυτοί αυτοπραγματοποιήθηκαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος μυημένος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν μυημένος, ήταν απλώς κατακτη­τής κι αυτό ήταν όλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι γνώμη έχετε εσείς αξιοσέβαστε δάσκαλε για τον Φρειδερίκο Νίτσε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Νίτσε στην θεωρία του Υπεράνθρωπου ξέχασε να μιλήσει για τον Άνθρωπο. Υπάρχει ανάγκη να δημιουργούμε πρώτα τον Άνθρωπο διότι το διανοητικό ζώο ακόμα δεν είναι άνθρωπος. Ο Νίτσε πίστευε πως υπήρχε ο άνθρωπος και έσφαλλε. Πραγματικά αφού δημιουργείται ο Άνθρωπος μπορούμε μετά να μιλάμε με υπερανθρώπινους όρους αλλά πριν όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνώρισε ο Μάο Τσε Τούνγκ τον Εσωτερισμό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αναμφισβήτητα ο Μάο Τσε Τούνγκ αφοσιώθηκε στον κομμου­νισμό μπολσεβικισμό και αυτό είναι όλο. Αυτός δεν ασχολήθηκε με εσωτε­ριστικά ζητήματα. Παρατηρείστε ότι ΜΑΟ είναι ΑΟΜ αλλά ανάποδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτοπραγματοποιήθηκε ο Ντάντε Αλιγκιέρι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ένας αναστημένος δάσκαλος και ζει ακόμα στην Ιταλία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνώρισε τις Γνωστικές Διδασκαλίες ο μέγας γλύπτης Μιχαήλ Άγγελος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνώρισε τον εσωτερισμό και είναι ένας μυημένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πέτυχε την Αυτοπραγμάτωση ο Πλάτωνας, ο Φιλόσοφος της Αθήνας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι ο Πλάτωνας πέτυχε να αυτοπραγματοποιηθεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι γνώμη έχετε για τον Φουλκανέλλι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Φουλκανέλι είναι ένας αυτοπραγματοποιημένος που έκανε το Μεγάλο Έργο. Το ανώτατο έργο του ονομάστηκε ακριβώς «οι φιλοσοφικές οικίες», δυστυχώς κανένας δεν τον έχει καταλάβει. Αυτό οφείλεται στο ότι για να τον καταλαβαίνει κάποιος είναι αναγκαίο να έχει αυτοπραγματο­ποιηθεί. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάποιες μυστικές υπηρε­σίες έψαχναν τον Φουλκανέλι (ο οποίος είναι ένας πεπειραμένος πυρηνικός φυσικός), για να του αποσπάσουν πληροφορίες, αλλά ευτυχώς ήξερε να τους αποφεύγει και τώρα βρίσκεται σε κάποια κρυφά μέρη, που ταυτόχρονα είναι Ναοί και μοναστήρια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι γνώμη έχετε για τον Γκουρτζίεφ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η διδασκαλία του Γκουρτζίεφ είναι καταπληκτική, αλλά έχει όμως πολλά σοβαρά λάθη. Για παράδειγμα αγνοεί όλα όσα αφορούν την θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνη Σάκτι, στράφηκε εναντίον της, αφήνοντας τους μαθητές του σε τέτοιες συνθήκες που να μην μπορούν να δουλεύουν πάνω στον εαυτό τους. Είναι φανερό ότι αν σε έναν στρατιώτη του παίρνουν τα όπλα, τότε τι θα μπορούσε να κάνει στο πεδίο της μάχης; Έτσι επίσης, εάν στον μαθητή του αφαιρέσουν την θεϊκή του Μητέρα, τότε πως θα αμυνό­ταν; Πως θα καταστρέφονταν τα ψυχικά του ακόλουθα; Μόνο το πυρογενές Φίδι των μαγικών μας δυνάμεων έχει πλήρη εξουσία για να καταστρέφει τα μη ανθρώπινα ψυχικά ακόλουθα που φορτωνόμαστε στο εσωτερικό μας. Ο Γκουρτζίεφ μπέρδεψε την Κουνταλίνη με το βδελυρό όργανο Κουνταρτι­γουαδόρ. Υπάρχουν δύο φίδια: αυτό που ανεβαίνει και αυτό που κατεβαί­νει. Αυτό που ανεβαίνει είναι αυτό που τυλίγεται στην ράβδο του Ασκλη­πιού, Θεού της ιατρικής, το ίδιο που τυλιγόταν επίσης στο Γενετήσιο Ταυ, με το οποίο ο Μωυσής θεράπευσε τους Ισραηλίτες στην έρημο. Αυτό που κατεβαίνει είναι το φρικτό φίδι Πύθων, με τα επτά κεφάλια, που σερνόταν στην λάσπη της γης, και το οποίο ο Απόλλων θυμωμένος, πλήγωσε με τα ακόντιά του. Είναι το φίδι του πειρασμού της Εδέμ. Αυτό προβάλλεται από τον κόκκυγα προς τις ατομικές κολάσεις του ανθρώπου. Ο Γκουρτζίεφ διέ­πραξε το σφάλμα να δώσει στο φίδι που ανεβαίνει, το φίδι το μπρούτζινο, τις καταχθόνιες, υπνωτιστικές και μοχθηρές δυνάμεις του φιδιού που κατε­βαίνει. Έτσι λοιπόν, στην πραγματικότητα της αλήθειας, το λάθος του Γκουρτζίεφ ήταν ασυγχώρητο και γι αυτό η σχολή του απέτυχε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μας πείτε αξιοσέβαστε δάσκαλε ποιοι ήταν οι οικοδόμοι της Μεγάλης Σφίγγας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήταν τα μέλη της Κοινότητας Αλκαντάν, μιας ατλαντικής κοι­νότητας. Οι μεγάλοι σοφοί αυτής της κοινότητας, στην αρχαία Ατλαντίδα, έχτιζαν πάντοτε Σφίγγες και μετά όταν φύγανε από εκείνη την ήπειρο (εξ’ αιτίας του μεγάλου κατακλυσμού που πλησίαζε τον οποίο εκείνοι δεν αγνο­ούσαν) πήγανε προς την ήπειρο Γκραμόνσι που σήμερα ονομάζεται Αφρική. Από εκεί, από την νότια Αφρική, προχώρησαν προς την χώρα της Νύλια, ονομαζόμενη σήμερα Νείλος και ακριβώς στην Καϊρόνα (το σημε­ρινό Κάϊρο) έζησαν και έχτισαν τις Σφίγγες. Αυτές αντιπροσωπεύουν την φωτιά, το ανθρώπινο πρόσωπο το νερό, τα φτερά συμβολίζουν τον αέρα και τα πόδια του ταύρου την γη. Αυτά τα τέσσερα στοιχεία είναι βασικά για το Μεγάλο Έργο και συνθέτονται στο Αλάτι, στο Θειάφι και στον Υδράργυρο της Αλχημείας. Στο αλάτι περιέχεται το στοιχείο γη, το στοιχείο νερό και το στοιχείο αέρας. Όσον αφορά το Θειάφι βλέπουμε ότι τρέφεται από την Γη και αυτό είναι φανερό στα ηφαίστεια, όπου επίσης βρίσκεται παρούσα η φωτιά. Ο Υδράργυρος, συμμετέχει στον αέρα και στο νερό. Έτσι το Αλάτι, το Θειάφι και ο Υδράργυρος βρίσκονται εκεί στα τέσσερα στοιχεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μας πείτε γιατί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν τον γάτο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί τον συνδύασαν με τον Υδράργυρο. Ο γάτος ήταν πάντα σύμβολο του Υδράργυρου της Μυστικής Φιλοσοφίας. Ήδη ξέρουμε ότι ο Υδράργυρος είναι η Μεταλλική Ψυχή του Σπέρματος. Παρατηρείστε ότι ο γάτος είναι ένας μεγάλος διορατικός. Βλέπει το βράδυ στα σκοτάδια και βγαίνει επίσης το βράδυ, αναπαράγεται το βράδυ και είναι ακριβώς στην βα­θιά νύχτα των σοφών, στα σκοτάδια, μέσα στην σεβαστή σιωπή, όπου ερ­γάζεται με τον Υδράργυρο, δηλαδή στην επεξεργασία του Υδράργυρου της Μυστικής Φιλοσοφίας. Η δράση του γάτου δείχνει την στενή σχέση του με τον Υδράργυρο και για αυτόν τον λάτρευαν. Μην ξεχνάμε, ότι ο Υδράργυρος μας μετατρέπει σε ευγενικούς ανθρώπους, σε φωτισμένους ανθρώπους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι αιγυπτιακές πυραμίδες είναι ναοί σε άλλες διαστάσεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι αιγυπτιακές πυραμίδες, έχουν πραγματικά τις αντιστοιχίες τους σε άλλες διαστάσεις του κόσμου και της φύσης. Δεν το αρνούμαστε. Έτσι είναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σημαίνει η λέξη Ηλιούπολη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σημαίνει Ιερή Πόλη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε γιατί πέθανε τόσο νέος ο Τουταγχαμών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πέθανε νέος εξ αιτίας της μοίρας του αλλά αυτοπραγματοποιή­θηκε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι αρχαιολόγοι που ανακάλυψαν μούμιες έκαναν πράξη βεβή­λωσης ή είναι έτσι επειδή το ήθελε ο Νόμος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακόμα και αν είναι νεκρές, είναι πράξη βεβήλωσης γιατί αυτές αντιστοιχούν στα μυστήρια των αρχαίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί μερικοί άνθρωποι, χωρίς να έχουν κάνει τέτοιες σπουδές, διατηρούν τα σώματά τους μετά τον θάνατο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οφείλεται στο ασβέστιο που περιέχεται στο σώμα ή στα πολλά αντιβιοτικά που έπαιρναν όταν ζούσαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει κάπου ένα άτομο ονομαζόμενο Ραμάτις. Είναι αυτός ο κύριος ένας μύστης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Ραμάτις δεν παρουσιάστηκε ποτέ στην Λευκή Αδελφότητα και γι αυτό δεν μπορώ να πω ότι είναι ένας μύστης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι αντιπροσωπεύει ο Σκαραβαίος για τους αιγυπτίους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Σκαραβαίος, μεταξύ των αιγυπτίων, είχε την έννοια της Ψυ­χής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι έφτιαξαν τα αγάλματα του Νησιού του Πάσχα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι ζήτημα της Λεμουρίας. Οι Λεμούριοι έφτιαξαν αυτά τα αγάλματα και τα τοποθέτησαν πάντα με κατεύθυνση προς την Λεμουρία, την τρίτη Ρίζα-Φυλή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι χριστιανικές γραφές αναφέρουν την πόλη της Βηθλεέμ (BELEM). Υπήρξε πραγματικά αυτή η πόλη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βηθλεέμ είναι μια λέξη που προέρχεται από το ΒΕΛ, πύργο φω­τιάς στα Χαλδαϊκά. Η Βηθλεέμ δεν υπήρξε σαν χωριό και ούτε καν ήταν στον χάρτη. Έτσι λοιπόν η Βηθλεέμ μεταφράζεται «Πύργος Φωτιάς» και αυτόν τον πύργο πρέπει να τον σηκώσουμε μέσα μας με την Ιερή Φωτιά. Όταν αυτή η φωτιά φτάνει στο ύψος του εγκεφάλου εγκαθίσταται ο πύργος, μέσα στον εαυτό μας τον ίδιο, εδώ και τώρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συνοδέψατε εσείς τον Ιησού Χριστό στην Ιερή Γη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην εποχή του Ιησού εγώ δεν ήμουν ενσαρκωμένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί οι χριστιανοί όταν τους ρίχνανε στα λιοντάρια, στις ρωμαϊ­κές αρένες αντί να κλαίνε γελούσαν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί ήταν γνωστικοί και οι γνωστικοί δεν φοβούνται τον θά­νατο. Οι γνωστικοί γνωρίζουν σε βάθος τα μυστήρια της ζωής και του θα­νάτου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η γνώμη του Μεγάλου Καμπίρ Ιησού, για την τωρινή κατάσταση της ανθρωπότητας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αισθάνεται οίκτο γι αυτή την αποτυχημένη ανθρωπότητα, γιατί οριστικά αυτή η ανθρωπότητα έχει αποτύχει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί λέγεται ότι εσωτερικά ο δόκιμος θα πρέπει να περπατάει ανάμεσα σε τρίγωνα, οκτάγωνα και ορθογώνια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα τρίγωνα αντιπροσωπεύουν τον χειρισμό των τριών δυνάμεων, των τριών παραγόντων της Επανάστασης της Συνείδησης: ο Άγιος να βε­βαιώνει, ο Άγιος να αρνείται και ο Άγιος να συμφιλιώνει.

Ας θυμηθούμε τις θετικές, αρνητικές και ουδέτερες δυνάμεις. Το αρ­νητικό, το θετικό και το ουδέτερο. Το οκτάγωνο σημαίνει τις οκτώ μυήσεις διότι πραγματικά είναι οκτώ οι μυήσεις και το ορθογώνιο αντιπροσωπεύει την ορθή σκέψη, την ορθή συγκίνηση και την ορθή πράξη, γενικά την ορθή συμπεριφορά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί λένε ότι οι μυημένοι πρέπει να προχωράνε χέρι-χέρι με την Μάρθα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Μάρθα είναι ένα από τα 24 μέρη του δικού μας Είναι. Αυτή αντιπροσωπεύει την ταπεινότητα του μυημένου. Χωρίς την Μάρθα, χωρίς ταπεινότητα δεν θα μπορέσουμε να ενωθούμε με τα πιο υψηλά μέρη του δι­κού μας Είναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Γκουρού σας, λέγεται πραγματικά Αντολφίτο ή είναι ένα συμ­βολικό όνομα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έτσι λέγεται. Αυτό είναι το όνομα που είχε σε μία από τις τελευ­ταίες υπάρξεις του ή θα λέγαμε καλύτερα που πήρε, διότι αυτός υπάρχει από την Λεμουρία. Αυτός γεννήθηκε στην Λεμουρία αλλά δεν έχει πεθάνει, διατηρεί το ίδιο σώμα που είχε στην Λεμουρία. Λέγεται Αδόλφος και χαϊδευ­τικά τον λέω Αντολφίτο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από τι τρέφεται ένας αναστημένος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τρέφεται από το Δέντρο της Ζωής. Αυτό συμβαίνει όταν έχει αποκτήσει την Φιλοσοφική Πέτρα, δηλαδή όταν έχει αποκτήσει το Ελιξίριο της Μακροζωΐας και την Παγκόσμια Ιατρική. Το Δέντρο της Ζωής επιτρέ­πει σε μας τους αναστημένους να δρούμε με κάποιο τέχνασμα με το οποίο ξανακατεργαζόμαστε τα σώματα και τα κάνουμε «πλαστικά». Ένα «πλα­στικό» σώμα παίρνει όποια μορφή θέλουμε όπως ενός δέντρου ή ενός ζώου. Συμπέρασμα: μετατρεπόμαστε σε αυθεντικούς Μεταλλαγμένους..

Ας έχουμε υπ όψιν μας ότι κάθε αρρώστια έχει την καταγωγή της στο νου και στα Εγώ. Όταν αυτά πεθαίνουν, πετυχαίνουμε να γίνουν «πλα­στικά» τα ξανακατεργασμένα σώματά μας και μπορούμε τότε να εμφανι­στούμε σαν γέροι ή σαν νέοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε ότι ένας Αναστημένος πρέπει να εξαλείφει την προσω­πικότητα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μέχρι πριν λίγο εγώ ο ίδιος υπεράσπισα την προσωπικότητα, αλλά τώρα που διέλυσα το Εγώ σε κοσμική σκόνη, βλέπω ότι η προσωπι­κότητα είναι ένα εμπόδιο ανάμεσα σε εμάς και το Είναι. Τώρα θραύω την ίδια την προσωπικότητα, γιατί ξέρω ότι η παρουσία του Είναι μπορεί να αντικαθιστά τέλεια αυτό το εργαλείο. Η παρουσία του Είναι είναι αρκετά δυνατή και γι αυτόν τον λόγο η προσωπικότητα καταλήγει περιττή. Η προ­σωπικότητα είναι το όχημα του Κάρμα και σε αυτή βρίσκονται πολλά πράγματα που μας ενώνουν με το Κάρμα. Είναι καλό να ξέρουμε ότι η προσωπικότητα είναι πολλαπλή και επιβλαβής. Δεν είναι ατομική. Ο Γκουρτζίεφ και άλλοι μελετητές λατρεύουν την προσωπικότητα, διότι την θεωρούν αναγκαία, αλλά εγώ βεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν είναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχει ο Μελχισεδέκ αθάνατο φυσικό σώμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως ναι! Έχει το δικό του αθάνατο σώμα, κατέχει το Ελιξίριο της Μακροζωίας και την Φιλοσοφική Πέτρα. Είναι ο κυρίαρχος της γης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Βρίσκεται ο Μελχισεδέκ σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος της γης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κανονικά βρίσκεται στο Αγκάρτι, σε κάποιες σπηλιές αυτού του βασιλείου, τόσο αυτός όσο και οι άλλοι που τον συνοδεύουν, κατέχουν δια­στημόπλοια, με τα οποία ταξιδεύουν διαμέσου του αμετάβλητου άπειρου διαστήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα φτάσουν οι άνθρωποι να επικοινωνούν με τους εξωγήινους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σύμφωνα με αυτό που ξέρω θα πρέπει εμείς να δώσουμε στην ανθρωπότητα τις μεθόδους και τα επιστημονικά μέσα για να επικοινωνεί με άλλους κατοικημένους κόσμους και επίσης τα διαστημόπλοια που ταξιδεύ­ουν μέσω του απείρου. Σε λίγο θα δώσουμε στην ανθρωπότητα μηχανήματα ακόμα πιο τέλεια από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Αυτά θα σκορπι­στούν μαζικά παντού. Μπορούμε να πούμε τότε ότι οι εξωγήινοι θα εκπαι­δεύουμε την ανθρωπότητα μαζικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι στις ζούγκλες του Αμαζονίου υπάρχουν βάσεις εξωγήινων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν. Αυτές οι βάσεις είναι τόσο κρυμμένες που ποτέ δεν θα τις βρούνε οι βέβηλοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αληθινές οι φωτογραφίες του Άρη που δημοσίευσε η ΝΑΣΑ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είναι αληθινές! Πραγματικά αυτές οι φωτογραφίες είναι της Σελήνης και όχι του Άρη. Οι γήινοι πίστεψαν ότι οι φωτογραφίες που έβγαλε η ΝΑΣΑ με τα μηχανήματα που έστειλε στον Άρη ήταν από εκεί αλλά, όπως ήδη είπαμε, είναι της Σελήνης. Οι Αρειανοί προσανατόλισαν καλά τα αμερικάνικα μηχανήματα προς την Σελήνη. Έτσι λοιπόν οι φωτο­γραφίες που πήραν είναι της Σελήνης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως ορίζετε εσείς το Τρίγωνο των Βερμούδων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σαν ένα είδος ανοίγματος προς την Τετάρτη Κάθετο ή Τέταρτη Διάσταση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει αυτό το φαινόμενο και σε άλλα μέρη όπως και στις Βερμούδες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, το ίδιο φαινόμενο παρουσιάζεται και σε άλλα μέρη όπως και στις Βερμούδες

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι δυνατόν να κάνουμε ένα αστρικό ταξίδι ακούγοντας ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν μπούμε σε διαλογισμό, ακούγοντας ειδική μουσική για αυτό το είδος πρακτικής, είναι αναμφισβήτητο ότι πετυχαίνονται αστρικά ταξίδια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπήρξαν πράγματι οι Τρεις Μάγοι Βασιλιάδες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι σαν φυσικά άτομα. Είναι μόνο το σύμβολο των χρωμάτων του Μεγάλου Έργου, δηλαδή της Φιλοσοφικής Πέτρας. Πραγματικά ο Μαύρος Βασιλιάς συμβολίζει την πρώτη μαρτυρία της Αλχημείας, όταν τα νερά, ο Υδράργυρος είναι ακόμα μαύρα.

Ο Άσπρος Μάγος συμβολίζει την διαδικασία του να γίνουν άσπρα τα νερά.

Ο Κίτρινος Βασιλιάς συμβολίζει τα νερά του Υδράργυρου που παίρ­νουν κίτρινο χρώμα, και το κόκκινο χρώμα που είναι το πιο εξυψωμένο της Αλχημείας αποτελείται από την πορφύρα των βασιλιάδων.

Το να λαμβάνονται οι τρεις Μάγοι Βασιλιάδες σαν φυσικά άτομα εί­ναι παράλογο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως παρατηρεί η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα την Παγκόσμια Γνωστική Κίνηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι Αδελφοί της Αδελφότητας του Εσωτερικού Φωτός, γνωρί­ζουν πραγματικά το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Γνωστικής Κίνησης και συμμετέχουν βοηθώντας εντατικά όλη την κίνηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως ορίζετε εσείς την Γνωστική Ανθρωπολογία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι μια ψυχοαναλυτική ανθρωπολογία. Αναμφισβήτητα εμείς μέσω της ψυχανάλυσης μπορούμε να βγάλουμε από κάθε κομμάτι, κοί­λωμα, πυραμίδα, τάφο κλπ τις ψυχολογικές αρχές που περιέχονται σε αυ­τούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα εγκατασταθεί η Γνωστική στον Καναδά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι. Η Γνωστική θα αναπτυχθεί στον Καναδά και εκεί θα δη­μιουργηθεί μια βάση για να προετοιμάζονται Παγκόσμιοι Αντιπρόσωποι που αργότερα θα πηγαίνουν στην Ευρώπη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το μέλλον της Γνωστικής στην Ευρώπη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένα ένδοξο μέλλον. Η Γνωστική θα φτάσει στην Ευρώπη με την ανθρωπολογική μορφή της και θα προκαλέσει μια πραγματική πολιτιστική επανάσταση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα φτάσει η Γνωστική στην Ασία και στην Αφρική;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, θα πρέπει να φτάσει στην Ασία και στην Αφρική, γιατί το γνωστικό μήνυμα πρέπει να το παραδώσουμε σε ολόκληρη την ανθρωπό­τητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αξιοσέβαστε δάσκαλε, πως θα μπει η γνωστική στην Ασία με τόσο φανατισμό που υπάρχει εκεί πέρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα πρέπει να προχωράμε με έξυπνο τρόπο. Έχουμε σχέδια, προ­γράμματα και γενικά όλα βρίσκονται συνετά συντονισμένα για να μην έχουμε προβλήματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα μέλη θα φτάσει να έχει η Γνωστική στο Μεξικό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε υπολογίσει τρία εκατομμύρια γνωστικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Περίπου, πόσα μέλη θα έχει η Γνωστική στην Ευρώπη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα φτάσει να έχει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την ήπειρο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι αποστολή θα εκπληρώσει η Πίστη-Σοφία που εσείς θα αποκα­λύψετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα πρέπει να δώσει στους ανθρώπους τον Χριστικό Εσωτερισμό ώστε αυτοί αφού έχουν καταλάβει την διδασκαλία, να δουλεύουν αποτελε­σματικά πάνω στον ίδιο τον εαυτό τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί διατάξατε να κτιστεί το Σούμουμ Σουπρέμουμ Σαντουά­ριουμ στην Σιέρρα Νεβάδα της νότιας Αμερικής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να δουλεύουμε αποτελεσματικά προς όφελος της τεράστιας Παγκόσμιας Γνωστικής Κίνησης. Είναι φανερό ότι ένας ναός σωστά ετοι­μασμένος και κάτω από την γη, έχει καταπληκτικές δυνάμεις. Το Σούμουμ Σουπρέμουμ Σαντουάριουμ κτίστηκε με αυτά τα χαρακτηριστικά και σύ­ντομα θα μπει σε κατάσταση Χίνας, στην Τετάρτη Διάσταση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από πότε υπάρχει στην Πέμπτη Διάσταση το Παλάτι του Νόμου του Κάρμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην δημιουργία υπάρχουν τρία αιώνια πράγματα: ο Νόμος, το Νιρβάνα και το Διάστημα. Έτσι, το Παλάτι του Νόμου του Κάρμα υπάρχει από την αυγή της δημιουργίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε τι Μαχαμβαντάρα αυτοπραγματοποιήθηκε ο δάσκαλος Ανού­βις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν το ξέρω γιατί δεν το έχω ρωτήσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως έφτασαν μερικά όντα στην Ιεραρχία Άγγελοι της Αρχαίας Γης Σελήνης, Μαθητές του Σαμαέλ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δουλεύοντας με τον εαυτό τους στους τρεις παράγοντες στην Επανάσταση της Συνείδησης: Γέννηση (η κατάσταση των Ανώτερων Υπαρξιακών Σωμάτων του Είναι), Θάνατος (καταστροφή του ζωικού Εγώ) και Θυσία προς την ανθρωπότητα. Έτσι είναι πως το πέτυχαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε, πόσες εντολές υπάρχουν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν 22 εντολές, που αντιστοιχούν με τα 22 Μεγαλύτερα Αρκάνο του Ταρότ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί ο Μωυσής έδωσε στην ανθρωπότητα μόνο 10 εντολές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί η ανθρωπότητα ήταν έτοιμη να λάβει αυτές τις δέκα εντο­λές μόνο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα διδαχθούν και οι άλλες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε θα μπορούσατε να μας πείτε τι είναι το ΑΕΟΝ 13;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι το ίδιο το ΑΙΝ της Εβραϊκής Καβάλας, το ΣΑΤ των Ινδο­στανών. Ένας ΣΑΤ Γκουρού πχ είναι ένας άνθρωπος που έχει φτάσει το ΑΕΟΝ 13.

Πιο πέρα από το ΑΕΟΝ 13 είναι το Ανεκδήλωτο Απόλυτο, ο Αιώνιος Κοινός Κοσμικός Πατέρας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει ακόμα στο φυσικό κόσμο το τάγμα των Ναϊτών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, ακόμα υπάρχει και είναι δραστηριοποιημένο και είναι το ίδιο το τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Γκριάλ. Αυτοί ζουν σε κρυφά μέρη που δεν θα αναφέρω, γιατί υπάρχουν επίσης κρυφοί εχθροί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι οι Ρώσοι γονιμοποιούν γυναίκες με σπέρμα πι­θήκων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι Ρώσοι κάνουν αυτές τις ανοησίες γιατί θέλουν να κατασκευ­άσουν μια φυλή εκφυλισμένων, για να αναλάβει τις φυσικές δουλειές και να μπορούν αυτοί να αφοσιωθούν δήθεν σε μελέτες υψηλής επιστήμης, υψη­λής ηθικής κλπ. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σωρό αδέξιες δοκιμές που κάνουν οι Ρώσοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αληθινή η ύπαρξη βρικολάκων στον φυσικό κόσμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες, πιο πολύ από ότι νομίζουμε. Υπάρχουν καταχθόνιες τεχνικές που χρησιμεύουν για την κατασκευή βρι­κολάκων. Οι βρικόλακες είναι το αποτέλεσμα του ομοφυλοφιλισμού συν­δυασμένο με μαύρη μαγεία. Οι βρικόλακες μισούν τις γυναίκες, επειδή εί­ναι ομοφυλόφιλοι και οι γυναίκες βρικόλακες μισούν τους άντρες γιατί εί­ναι λεσβίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε ότι ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να αναγεννηθεί ή να προχωρήσει σε αυτόν τον τύπο σπουδών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες είναι χαμένες περιπτώσεις, αλη­θινές αποτυχίες. Αυτό το είδος ανθρώπων είναι σαπισμένοι σπόροι και οι σαπισμένοι σπόροι ποτέ δεν βλαστάνουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί μερικοί άντρες, που στην καθημερινή ζωή είναι φυσιολογι­κοί στον ύπνο τους είδαν τους εαυτούς τους να κάνουν έρωτα με άνδρες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συμβαίνει μερικές φορές ότι σε αυτά τα άτομα υπάρχει βυθισμέ­νος υποσυνείδητος ομοφυλοφιλισμός.

Άλλες φορές οφείλεται στο ότι διατηρούν στον ψυχισμό τους θηλυκά ψυχικά ακόλουθα προηγούμενων υπάρξεων (από τότε που είχαν γυναικείο φυσικό σώμα)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που ανακαλύπτει στα όνειρά του στοιχεία ομοφυλοφιλισμού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα πρέπει, με την βοήθεια της Μητέρας Κουνταλίνης, να τα δουλεύει. Στο Σιδηρουργείο των Κυκλώπων είναι ακριβώς όπου μπορεί να ζητάει από την Θεϊκή του Μητέρα να του καταστρέφει αυτό το ακόλουθο, λάγνου τύπου. Τότε, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αυτό το ακόλουθο θα καταστραφεί τελείως και μετά αν εμφανίζεται άλλο παρόμοιο θα πρέπει επίσης να το καταστρέφει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε ποια είναι η γνώμη σας για την έκτρωση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η έκτρωση είναι μια καταστροφή του έργου της Μητέρας Φύ­σης. Ξέρουμε καλά το πώς η Θεά Μητέρα Φύση δουλεύει στην δημιουργία των οργανισμών. Ο καθένας από εμάς την φέρνει μέσα στον ίδιο τον εαυτό του, στον ίδιο τον ψυχισμό του και αυτή είναι εκείνη που ενώνει το σπερ­ματοζωάριο με το ωάριο. Αυτή είναι εκείνη που επεξεργάζεται το πρωταρ­χικό σπερματικό κύτταρο με τα 48 χρωματοσώματα. Αυτή είναι εκείνη που δίνει τις ωθήσεις για την δημιουργία του πρωταρχικού σπερματικού κυττά­ρου και χάρη σε αυτό ο οργανισμός αναπτύσσεται και μετατρέπεται σε ένα δημιουργικό αρχέτυπο. Έτσι λοιπόν, στην πραγματικότητα, η Μητέρα Φύση μάχεται αδιάκοπα για να προσκολλάει έναν οργανισμό και όταν κά­ποιος καταστρέφει το έργο της διαπράττει ένα έγκλημα, που με κανένα τρόπο δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητο για τον Μεγάλο Νόμο. Θα ήταν παράλογο να συμφωνεί ο Μεγάλος Νόμος με αυτό το είδος της καταστρο­φής και φυσικά τιμωρεί αυστηρά όλους εκείνους που καταστρέφουν το έργο της Μητέρας Φύσης. Για αυτόν τον λόγο η έκτρωση είναι ένα έγκλημα που ο Μεγάλος Νόμος τιμωρεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δάσκαλε όταν γίνει μια αποβολή μπορεί να θεωρείται σαν ένα Κάρμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είναι πάντα καρμικό διότι ένα ατύχημα μπορεί να προκαλεί την αποβολή. Μερικές φορές είναι καρμικό, όπως στις περιπτώσεις γυναι­κών που επανειλημμένα μένουν έγκυες και όμως δεν το κρατάνε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε γενικές γραμμές, τι συνέπειες θα προκαλέσει στην ανθρωπό­τητα η νομιμοποίηση των εκτρώσεων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εφ’ όσον η ανθρωπότητα έχει αφοσιωθεί στο λάθος και η έκτρωση έχει νομιμοποιηθεί και φαίνεται σαν κάτι κανονικό και επίσημο, αυτό θα προκαλεί ένα τρομερό κάρμα για τους κατοίκους της γης.

Είναι φανερό ότι αυτοί που δεν προκάλεσαν εκτρώσεις τίποτα δεν θα έχουν να πληρώσουν, γενικά όλα αυτά θα επηρεάζουν τις μεγάλες κατα­στροφές που πλησιάζουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι ένας μεγάλος πλανήτης, ονομαζόμενος Ερκό­λουμπους, πλησιάζει επικίνδυνα την Γη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι. Όταν αυτός ο πλανητικός όγκος θα έχει πλησιάσει αρκετά την γη, θα έλκει την υγρή φωτιά του εσωτερικού του πλανήτη μας και θα προκαλεί την έκρηξη των ηφαιστείων, έντονους και μεγάλους σεισμούς τόσο στην γη όσο και στην θάλασσα. Η υγρή φωτιά τη; Γης θα κάψει όλα όσα έχουν ζωή και όταν θα πλησιάσει περισσότερο ο Ερκόλουμπους θα συμβεί η αλλαγή των αξόνων της Γης. Θα αλλάξουν οι πυθμένες των θα­λασσών που θα καταβροχθίσουν όλες τις τωρινές ηπείρους. Η Γη θα ξαναεπιστρέψει στην χαοτική κατάσταση, για να αναβλύσει από αυτό το χάος ένας καινούριος κόσμος, μια αναγεννημένη, τροποποιημένη Γη, όπου θα ζει μια καινούρια ανθρωπότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζουν οι επιστήμονες την κοντινή παρουσία αυτού του πλα­νήτη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι. Όλοι οι αστρονόμοι το ξέρουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί εφ’ όσον το ξέρουν δεν ειδοποιούν την ανθρωπότητα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή το απαγορεύουν οι κυβερνήσεις για να αποφεύγουν μια συλλογική ψύχωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αληθινός εκείνος ο θρύλος που μιλάει για την ύπαρξη του Λυκάνθρωπου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό λέγεται λυκανθρωπία και είναι γνωστό εδώ και πάρα πολ­λούς αιώνες.

Πραγματικά, μερικοί καταχθόνιοι, μαύροι μάγοι, ευρωπαίοι γητευτές συνη­θίζουν να βάζουν το φυσικό τους σώμα στην τέταρτη διάσταση, σε κατά­σταση Χίνας και εκεί παίρνουν την μορφή αυθεντικών πεινασμένων λύκων και επιτίθενται στους ανθρώπους μέχρι που τους καταβροχθίζουν αληθινά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό που εσείς έχετε ονομάσει ΑΕΟΝ 13 έχει σχέση με τους 13 ουρανούς και τις 13 κολάσεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχει σχέση με όλα αυτά και με τα 13 Σεφιρώθ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο άσπρος ελέφαντας έχει κάποια εσωτεριστική σημασία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το ζώο αντιπροσωπεύει τον Λόγο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η αιτία της αποτυχημένης πολιτικής που χαρακτηρίζει τώρα τους αρχηγούς των κυβερνήσεων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή η αποτυχημένη πολιτική, που χρησιμοποιούν οι μοντέρνοι αρχηγοί, έχει τις ρίζες της στην σεξουαλική αδυναμία των ίδιων. Ξέρουμε καλά το πώς η μοντέρνα κοινωνία ελέγχεται από τους απατεώνες της διά­νοιας. Οι απατεώνες της διάνοιας είναι τρομερά πόρνοι και όλο αυτό έχει αποδειχθεί μέχρι το αποκορύφωμα. Ένας απατεώνας είναι το μίγμα ενός διανοητικού χωρίς πνευματικότητα, και η έλλειψη πνευματικότητας προκα­λεί υπερβολική λαγνεία. Εφόσον ο κόσμος κυβερνάται από τους απατεώνες δεν είναι παράξενο να συμβεί αυτό. Έτσι λοιπόν οι πολιτικοί, εφόσον είναι αδύνατοι, κυβερνούνται από τον Υπεράνθρωπο. Οι πολιτικοί, εφόσον είναι αδύνατοι σεξουαλικά, κυβερνούνται από τον Συνειδητό Κύκλο της Ηλιακής Ανθρωπότητας που δρα πάνω στα ανώτερα κέντρα του Είναι. Οι πολιτικοί είναι κάτι σαν πιόνια που χειρίζεται η Λευκή Αδελφότητα.

Υπάρχουν λευκά και μαύρα πιόνια και η Λευκή Αδελφότητα δυνα­μώνει μερικές φορές το ένα ή το άλλο σύμφωνα με το κάρμα ή το ντάρμα των χωρών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι συμβουλή θα δίνατε εσείς σε αυτούς που αφοσιώνονται στο να διδάξουν την Γνωστική Διδασκαλία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρώτα απ’ όλα οι γνωστικοί εκπαιδευτές θα πρέπει να μιλάνε στους ανθρώπους σε μια απλή γλώσσα για να μπορούν να τους καταλάβουν με πλήρη διαύγεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι η ΝΑΣΑ έχει στα εργαστήριά της μερικούς εξωγήινους κατεψυγμένους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι τόσο παράλογο όσο να πιστεύουμε ότι ένα μυρμήγκι μπορεί να πιάσει έναν άνθρωπο. Οι εξωγήινοι είναι υπεράνθρωποι και γνω­ρίζουν πολύ καλά τα γήινα διανοητικά ζώα, οπότε δεν είναι τόσο ανόητοι ώστε να τους αφήσουν να τους πιάσουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως θα ορίζατε εσείς μια καλή σύζυγο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι μια γυναίκα που πρώτα από όλα είναι πιστή στον άντρα και ξέρει να εκτελέσει τα καθήκοντά της σαν γυναίκα, σαν σύζυγος, σαν μητέρα κλπ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει πραγματικά ο άνθρωπος των χιονιών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι άνθρωποι των χιονιών υπάρχουν σε όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά δεν έκαναν ποτέ κακό σε κανέναν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το Μεξικό το περιμένει μια τρομακτική καταστροφή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι το περιμένει, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα την ημερομηνία διότι οι Κύριοι του Κάρμα ποτέ δεν έχουν πει την ημερομηνία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με τον κατακλυσμό, που προβλέπεται για τα 2000 χρόνια, θα εξαφανιστεί η πόλη του Τεοτιχουακάν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι δεν θα εξαφανιστεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν θα τελειώσει ο κατακλυσμός, θα διοικήσετε εσείς την Πρώτη Υποφυλή της Έκτης Μεγάλης Φυλής ΚΟΡΑΝΤΙ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μετά τον μεγάλο κατακλυσμό, όλοι οι αδελφοί θα πρέπει να ερ­γαστούμε με αυτή την μελλοντική Μεγάλη Φυλή. Έτσι είναι το πώς όλοι μας θα δημιουργήσουμε έναν καινούριο πολιτισμό και μια καινούρια κουλ­τούρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καταλαβαίνετε εσείς την γλώσσα των ζώων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την γλώσσα των ζώων την καταλαβαίνουμε όταν μπαίνουμε σε βαθύ εσωτερικό διαλογισμό. Οποιοσδήποτε άντρας ή γυναίκα, που θα μπει σε βαθύ εσωτερικό διαλογισμό, μπορεί να καταλάβει την γλώσσα των ζώων κατά την διάρκεια του Σαμαντί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι εκ μέρους των παγκόσμιων επιχειρήσεων παραγω­γής κινηματογραφικών ταινιών, υπάρχει κάποιο σχέδιο όταν δημιουργούν ταινίες βίας και εκφυλισμένης σεξουαλικότητας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από όσα ξέρω ο μυστικός εχθρός δουλεύει εντατικά για να εκφυ­λίσει την ανθρώπινη φυλή μέσω των πορνοταινιών και την ανάπτυξη των βίτσιων.



[1] Σ.Μ. Χερσόνησος της βορειοανατολικής ακτής της κεντρικής Αμερικής.

[2] Σ.Μ. Το μέρος που ζουν οι Λάμα.

[3] Σ.Μ. Είναι το ανώτερο κάρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη