Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

5 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑΡΩ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΛΑ - β μέρος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 13

Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Σε αυτό το Αρκάνο τα κεφάλια του σιταριού αντιπροσωπεύουν την αναγέννηση, όπως και τα λουλούδια. Τα λουλούδια, η αρχή της ζωής, το σιτάρι, το τέλος.

Ο Ιεράρχης του Νόμου κόβει μερικά δεμάτια από σιτάρι τα οποία έχουν κόκκους από διάφορα μεγέθη και μεγάλους και μικρούς. Αυτοί είναι που ονομάζονται Βody-Caldenos και αντιπροσωπεύουν τις αξίες, το κεφάλαιο που φέρει κάθε άνθρωπος στους τρεις εγκεφάλους του (διανοητικό, κινητικό, συναισθηματικό).

Αυτός που φέρει μικρό κόκκο ζει μόνο για λίγο, πεθαίνει μέσα σε λίγες ημέρες, μήνες ή μέσα στα πρώτα χρόνια ζωής. Κάποιος ζει σε ένα τρίτο κομμάτι και πεθαίνει σε ένα τρίτο κομμάτι. Αυτός που σπαταλά το διανοητικό του κεφάλαιο βυθίζεται στην τρέλα, σχιζοφρένεια κλπ. Αυτός που κακομεταχειρίζεται το κινητικό ή μηχανικό του κέντρο καταλήγει παραλυμένος, παραμορφωμένος κλπ. Αυτός που χρησιμοποιεί λανθασμένα το συναισθηματικό του κέντρο υποφέρει από ασθένειες της καρδιάς.

Αυτό το Αρκάνο αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα το εσωτερικό και το φυσικό. Είναι το Αρκάνο του Ιούδα του Ισκαριώτη το οποίο αντιπροσωπεύει τον θάνατο του ΕΓΩ.

Το δρεπάνι είναι το νεκρικό σύμβολο των Αγγέλων του Θανάτου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Ο Θάνατος στην πραγματικότητα είναι η επιστροφή στην μήτρα. Η ζωή και ο θάνατος είναι δύο φαινόμενα ενός και μόνο πράγματος.

Ο θάνατος είναι η αφαίρεση των κομματιών, όταν ο μαθηματικός υπολογισμός τελειώσει, ότι απομένει είναι οι αξίες της Συνείδησης. Οι αξίες της προσωπικότητας αφαιρούνται. Για την προσωπικότητα του θανόντος δεν υπάρχει αύριο, έχει μία αρχή κι ένα τέλος. Οι αξίες της Συνείδησης είναι παγιδευμένες μέσα στο ΕΓΩ. Βλέποντάς τις διορατικά μοιάζουν με λεγεώνες φαντασμάτων, αυτό είναι που συνεχίζει.

Η επιστροφή των αξιών είναι ένας μηχανισμός της φύσης. Στην πραγματικότητα η Ψυχή δεν επιστρέφει γιατί ο άνθρωπος δεν έχει ενσαρκώσει την Ψυχή του. Μόνο οι αξίες επιστρέφουν.

Όταν φτάνει η ώρα του θανάτου ο Άγγελος του Θανάτου παρακολουθεί το νεκρικό κρεβάτι αυτού που πεθαίνει, έχοντας το καθήκον να κόψει την χορδή της ύπαρξης. Στην συγκεκριμένη στιγμή της εκπνοής της τελευταίας ανάσας, ο Άγγελος του Θανάτου αφαιρεί το άτομο από το φυσικό του σώμα και με το δρεπάνι του κόβει την Ασημένια Χορδή. (Αυτή είναι μία μυστηριώδης ασημένια κλωστή που ενώνει τα εσωτερικά σώματα με το φυσικό σώμα). Αυτή η μαγνητική χορδή μπορεί να επεκτείνεται ή να ελαττώνεται στο άπειρο. Είναι εξαιτίας αυτής της χορδής που μπορούμε να ενσωματωθούμε μέσα στο φυσικό σώμα την στιγμή του ξυπνήματος μετά τον ύπνο.

Οι πεθαμένοι συνήθως βλέπουν τον Άγγελο του Θανάτου. Αυτοί, όταν εργάζονται, ντύνονται με νεκρικό ένδυμα και παίρνουν την μορφή φαντάσματος ή σκελετού, κρατώντας το δρεπάνι με το οποίο κόβουν την Ασημένια Χορδή. Παίρνουν αυτή την ζοφερή μορφή μόνο όταν εργάζονται, ξέχωρα από αυτό υιοθετούν πολύ όμορφες μορφές, κατά καιρούς παιδιών, κυριών ή σεβάσμιων υπερηλίκων. Οι Άγγελοι του Θανάτου δεν είναι ποτέ κακοί ή διεστραμμένοι, δουλεύουν πάντα σε συμφωνία με τον Μεγάλο Νόμο. Ο καθένας γεννιέται στην ώρα του και πεθαίνει ακριβώς στον χρόνο του.

Οι Άγγελοι του Θανάτου είναι πολύ σοφοί. Αναπτύσσονται και λειτουργούν κάτω από την Ακτίνα του Κρόνου. Δεν ξέρουν μόνο όλα αυτά τα οποία σχετίζονται με το σύνηθες επίπεδο και τον κανονικό θάνατο του φυσικού σώματος, αυτοί οι πρεσβευτές του θανάτου είναι επίσης βαθύτατα σοφοί σε όλα αυτά που σχετίζονται με τον θάνατο του πολυπληθούς ΕΓΩ.

Οι Άγγελοι του Θανάτου εργάζονται υπό την καθοδήγηση της Περσεφόνης, της Βασίλισσας των Κολάσεων, είναι επίσης η Εκάτη, η Ευλογημένη Θεά Μητέρα Θάνατος. Η Μητέρα Διάστημα μετατρέπεται σε Μητέρα Θάνατο που αγαπά στοργικά τα παιδιά της και για αυτόν τον λόγο τα παίρνει.

Η Ευλογημένη Θεά Μητέρα Θάνατος έχει την δύναμη να μας τιμωρήσει και την εξουσία να μας αφαιρέσει την ζωή όταν καταπατάμε τον Νόμο. Αυτή είναι, αναμφίβολα, μόνο μία μεγαλοπρεπής πλευρά της Απόκρυφής μας Δυάδας, μία υπέροχη μορφή του δικού μας Είναι. Χωρίς την συγκατάθεσή της κανένας Άγγελος του Θανάτου δεν θα τολμούσε να σπάσει το νήμα της ζωής, την Ασημένια Χορδή, την Antakarana.

Τρεις ανθρώπινες μορφές πηγαίνουν στον τάφο:

Α : το φυσικό σώμα

Β : το ζωτικό σώμα ή το Λίνγκαμ Σαρίρα.

Γ : η προσωπικότητα.

Το φυσικό σώμα με μία προοδευτική διαδικασία, αποσυντίθεται μέσα στον τάφο. Το ζωτικό σώμα πλανάται πάνω από τον τάφο, το φωσφορίζον του φάσμα γίνεται κατά περιόδους ορατό σε άτομα που είναι πολύ πνευματικά. Αποσυντίθεται αργά όπως αποσυντίθεται το φυσικό σώμα.

Η προσωπικότητα είναι ενεργητική, διαμορφώνεται κατά την διάρκεια των επτά πρώτων χρόνων της παιδικής ηλικίας και ενισχύεται με τον χρόνο και τις εμπειρίες. Η προσωπικότητα είναι παιδί του χρόνου της, γεννιέται στον χρόνο της. Δεν υπάρχει αύριο για την προσωπικότητα του μακαρίτη. Μετά τον θάνατο του φυσικού σώματος, η προσωπικότητα είναι επίσης μέσα στο τάφο, αλλά βγαίνει έξω όταν κάποιος φέρνει λουλούδια, όταν κάποιος που θρηνεί την επισκέπτεται. Τριγυρνά στο νεκροταφείο και επιστρέφει στον τάφο της. Αποσυντίθεται αργά μέσα στο νεκροταφείο.

Εκείνο που συνεχίζει, εκείνο που δεν πηγαίνει στον τάφο, είναι το ΕΓΩ, ο εαυτός, ο εαυτός μου, ο οποίος είναι ένα ιδιαίτερο σύνολο των ΕΓΩ-δαιμόνων που προσωποποιεί της ψυχολογικές μας ατέλειες.

Αυτό που συνεχίζει μετά τον θάνατο δεν είναι τότε πολύ όμορφο. Αυτό που δεν καταστρέφεται μαζί με το φυσικό σώμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πλήθος δαιμόνων, από ψυχολογικά σύνολα των ατελειών. Το μόνο ευγενές πράγμα που υπάρχει μέσα σε όλες αυτές τις σπηλαιώδεις οντότητες που αποτελούν το ΕΓΩ είναι η Ουσία, η Ψυχή, το Buddhata.

Κανονικά, αυτά τα ψυχικά σύνολα λειτουργούν μέσα στους αστρικούς και διανοητικούς κόσμους. Σπάνιες είναι εκείνες οι Ουσίες που είναι ικανές να ελευθερωθούν για λίγο καιρό από αυτά τα υποκειμενικά στοιχεία προκειμένου να απολαύσουν διακοπές στον αιτιατό κόσμο πριν επιστρέψουν σε αυτή την κοιλάδα των δακρύων. Αυτό ωστόσο είναι δυνατό, με την διάλυση του ΕΓΩ.

Τα ΕΓΩ συνήθως καταδύονται μέσα στο ορυκτό βασίλειο στους σατανικούς κόσμους, ή επιστρέφουν αμέσως ή σύντομα έπειτα σε ένα νέο οργανισμό.

Το ΕΓΩ συνεχίζει στον σπόρο του απογόνου μας. Επιστρέφουμε διαρκώς προκειμένου να επαναλάβουμε πάντα τα ίδια δράματα, τις ίδιες τραγωδίες.

Πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι δεν επιτυγχάνουν όλα τα ψυχολογικά σύνολα ανθρώπινη ενσάρκωση. Στην πραγματικότητα πολλά ΕΓΩ-Δαίμονες χάνονται γιατί καταδύονται στο ορυκτό βασίλειο ή συνεχίζουν να ενσωματώνονται σε ζωικούς οργανισμούς, ή προσκολλιούνται αποφασιστικά, επιμένοντας σε σταθερές θέσεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 14

Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Στα ύδατα της ζωής βρίσκουμε τρία λουλούδια, και στο κεντρικό λουλούδι, το Φίδι που ανυψώνεται. Αυτά τα τρία λουλούδια αντιπροσωπεύουν: το Σατ, τον Εσώτερο, τον Άτμαν, την Chit: Buddhi, Πνευματική Ψυχή. Ανάντα: Manas, Ανθρώπινη Ψυχή.

Επίσης τα τρία λουλούδια αντιπροσωπεύουν:

Την Ιερή Φωτιά

Την Πρώτη Ύλη

Το Μίγμα

Στην μέση, ένας Άγγελος μας δείχνει με την βοήθεια των αμφίων του, την Τριάδα και το Cuaternario (τα τέσσερα σώματα της αμαρτίας). Στο μέτωπό του λάμπει ένας Ήλιος με 14 ακτίνες, 7 ορατές και 7 αόρατες. Οι ορατές ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 7 πλανήτες και οι αόρατες τα 7 τσάκρας.

Ο Άγγελος έχει δύο αγγεία ή σαμοβάρια μέσα στα οποία αναμιγνύει τα δύο ελιξίρια. Το ένα δοχείο είναι από Χρυσάφι και περιέχει το Κόκκινο Ελιξίριο· το άλλο από Ασήμι που περιέχει το Άσπρο Ελιξίριο.

Μαζί, παράγουν το Ελιξίριο της Μακροχρόνιας Ζωής. Πολλοί Δάσκαλοι έχουν επιτύχει την αθανασία: Babaji, Sanat Kumara, Παράκελσος κλπ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Στο Αρκάνο νούμερο 14 υπάρχει ένας Άγγελος με έναν Ήλιο στο μέτωπό του και ένα δοχείο σε κάθε του χέρι, αναμιγνύοντας το Κόκκινο Ελιξίριο με το Άσπρο Ελιξίριο. Το Ελιξίριο της Μακροχρόνιας Ζωής προκύπτει από την μίξη αυτών των δύο. Είναι, αναμφίβολα, αυτό που οι μεσαιωνικοί Αλχημιστές ποθούσαν τόσο. Το Άσπρο Ελιξίριο είναι η γυναίκα και το Κόκκινο Ελιξίριο είναι ο άντρας, χωρίς αυτό είναι αδύνατο να παραχθεί το Ελιξίριο της Μακροχρόνιας Ζωής. Αυτό της γυναίκας προέρχεται από το Φεγγάρι και αυτό του άντρα προέρχεται από τον Ήλιο. Αυτό υποδεικνύεται από τα χρώματα.

Όταν ο Επταδικός Άντρας ενωθεί σεξουαλικά με την Επταδική Γυναίκα γίνεται μία πρόσθεση της οποίας το αποτέλεσμα είναι το Αρκάνο νούμερο 14 του Ταρώ. Είναι πολύτιμο να αναφέρουμε ότι εκείνος ο άντρας έχει 7 αρχές, όπως και η γυναίκα. Το σεξουαλικό κέντρο είναι το πιο σημαντικό και το γρηγορότερο στον άνθρωπο.

Η διαδικασία της δημιουργίας μίας νέας ύπαρξης πραγματοποιείται μέσα από τον νόμο των μουσικών οκτάβων. Οι 7 νότες της μουσικής κλίμακας σχηματίζουν την βάση όλης της δημιουργίας. Αν μετατρέπουμε την δημιουργική ενέργεια αρχίζουμε μία νέα οκτάβα στον Αιθερικό Κόσμο. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ένα όχημα με το οποίο μπορούμε συνειδητά να διεισδύσουμε σε όλες τις περιοχές του Βασιλείου.

Μία τρίτη οκτάβα μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε το Αληθινό Αστρικό, το Χριστικό Αστρικό. Φτάνοντας αυτά τα επίπεδα το παλιό αστρικό φάντασμα καταντά ένα άδειο κογχύλι το οποίο σιγά-σιγά αποσυντίθεται.

Μία τέταρτη οκτάβα μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τον Χριστικό Νου. Αυτό το μέσον μας δίνει αληθινή σοφία και αρμονική σκέψη. Μόνο αυτός που έχει δημιουργήσει τον Χριστικό Νου έχει το δικαίωμα να πει: έχω διανοητικό σώμα. Το τωρινό διανοητικό σώμα είναι μόνο ένα φάντασμα ενός προσωπείου. Αυτό γίνεται πραγματικά ένα κούφιο κογχύλι όταν γεννηθεί ο αληθινός νους. Αποσυντίθεται και γίνεται κοσμική σκόνη.

Η Πέμπτη μουσική οκτάβα δημιουργεί το Αληθινό Αιτιατό Σώμα. Φτάνοντας αυτά τα επίπεδα ενσαρκώνουμε την Ψυχή, τότε έχουμε πραγματική ύπαρξη. Δεν έχουμε πραγματική ύπαρξη πριν από αυτήν την στιγμή.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 15

ΤΟ ΠΑΘΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Στα ύδατα της ζωής η εκπροσώπηση του Geburah (ο Νόμος). Στην μέση εμφανίζεται ο Τυφών Μπαφομέτ, κρατώντας στο αριστερό του χέρι την Ράβδο της Εξουσίας και στο δεξί του το ανυψωμένο φίδι. Το δεξί χέρι είναι αρσενικό και το αριστερό είναι θηλυκό. Τα στήθη υποδεικνύουν πως η φιγούρα είναι ανδρόγυνος. Η Σοφία καλύπτεται από την ποδιά και από αυτήν την ίδια ποδιά εμφανίζεται η ουρά.

Το πρόσωπο είναι παραμορφωμένο ως αποτέλεσμα του λάθους και της αμαρτίας. Ο Μπαφομέτ αντιπροσωπεύεται από τον ορείχαλκο, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει αμαυρώσει εξαιτίας του εκφυλισμού της. Πρέπει να λευκάνουμε τον ορείχαλκο, τον Διάβολο, ο οποίος είναι ο ψυχολογικός εκπαιδευτής και ο φύλακας των θυρών του Ναού, έτσι ώστε μόνο οι εκλεκτοί μπορούν να μπουν, αυτοί που ήταν ικανοί να ξεπεράσουν όλες τις δοκιμασίες που έθεσε ο Διάβολος.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Το Αρκάνο με το νούμερο 15 του Ταρώ αντιπροσωπεύει την αρσενική γίδα των Mendez, Λούσιφερ, Typhon, Μπαφομέτ, ο Διάβολος.

Ο Αλχημιστής πρέπει να κλέψει την Φωτιά από τον Διάβολο.

Όταν δουλεύουμε με το Aρκάνο A.Z.F. κλέβουμε την Φωτιά από τον διάβολο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γινόμαστε Θεοί, κατ’ αυτόν τον τρόπο το αστέρι με τις 5 άκρες λάμπει.

Τα κέρατα καταλήγουν σε 6 σημεία. Το Αρκάνο νούμερο 6 είναι το σεξ, που δείχνει ότι το σεξ είναι η ελευθέρωση με την βοήθεια της αγνότητας ή η υποδούλωση του ανθρώπου από το πάθος. Υπάρχει διαφορά από το Αρκάνο νούμερο 1, το δεξί χέρι είναι υψωμένο και το αριστερό δείχνει προς την Γη.

Το μυστήριο του Μπαφομέτ είναι η Σεξουαλική Αλχημεία η οποία βασίζεται στην κατανόηση και στην μετατροπή των δημιουργικών ενεργειών.

Ο Μπαφομέτ των Ναϊτών πρέπει να διαβάζεται αντίστροφα: ΤΕM-O-H-P-AB, που είναι αναγραμματισμός των λατινικών λέξεων: Templi Ommun Hominum Pacis Abbas. Αυτό σημαίνει: ο Πατέρας του Ναού, Παγκόσμια Ειρήνη των Ανθρώπων.

Το Αρκάνο με τον αριθμό 15 έρχεται μετά το Αρκάνο 13 το οποίο είναι ο θάνατος του ΕΓΩ και μετά το Αρκάνο νούμερο 14 που είναι η Εγκράτεια ή Μετριοπάθεια, η αγνότητα που είναι ένα αποτέλεσμα από τον θάνατο του ΕΓΩ. Το Αρκάνο νούμερο 15 είναι τότε ο Θεϊκός Ανδρόγυνος που γίνεται λαμπρός, είναι ο λευκασμένος Ορείχαλκος.

Γνωρίζουμε ότι οι εσωτερικοί Θεϊκοί Λόγοι είναι πέρα από το σώμα, τα συναισθήματα και τον νου. Αυτό, αναμφισβήτητα, είναι αυτό που είναι απερίγραπτο, είναι πραγματικό. Προβάλλει την αντανάκλασή του, την ιδιαίτερη του σκιά ανάμεσα μας, εδώ και τώρα. Προφανώς αυτή η σκιά, αυτή η αντανάκλαση είναι ο ψυχολογικός Εκπαιδευτής, ο πλάνος Λούσιφερ. Ο καθένας από εμάς έχει τον προσωπικό του Λούσιφερ.

Στην Αίγυπτο των Φαραώ, ο μεσημβρινός ήλιος, ο Ιερός Απόλυτος Ήλιος συμβολιζόταν πάντα από τον Οσίρις ενώ η σκιά του, η αντανάκλασή του, ο Λούσιφέρ του, συμβολιζόταν από τον Typhon.

Στους Ιερούς Ναούς της αρχαίας Αιγύπτου των Φαραώ, όταν ο νεόφυτός ήταν στο σημείο να υποβληθεί στις δοκιμασίες της Μύησης, ένας Δάσκαλος πλησίαζε κοντά του και του ψιθύριζε ήσυχα στο αυτί αυτή την μυστηριώδη φράση: Θυμήσου ότι ο Οσίρις είναι ένας Μαύρος Θεός.

Αυτό είναι ξεκάθαρα το συγκεκριμένο χρώμα του σκότους και της σκιάς του Διαβόλου στον οποίο πρόσφεραν πάντα μαύρα τριαντάφυλλα. Επίσης είναι το χρώμα του πρωτόγονού Χάους όπου όλα τα στοιχεία και οι σπόροι της ζωής είναι πλήρως αναμιγμένα και μπερδεμένα, το σύμβολο του γήινου στοιχείου και της νύχτας, του ολοκληρωτικού θανάτου όλων των ψυχολογικών στοιχείων τα οποία με την ένωσή τους συγκροτούν το «ο Εαυτός μου».

Χρειάζεται με κατεπείγουσα ανάγκη και με επιτακτικότητα που δεν μπορεί να αναβληθεί να λευκάνουμε τον διάβολο και αυτό είναι δυνατόν μόνο πολεμώντας ενάντια στους εαυτούς μας. Διαλύοντας ολόκληρο το σύμπλεγμα των ψυχολογικών συνόλων που αποτελούν το ΕΓΩ, τον εαυτό μου, τον εαυτό. Μόνο πεθαίνοντας μέσα στους εαυτούς μας μπορούμε να λευκάνουμε τον ορείχαλκο και να ατενίσουμε τον Ήλιο του Μεσονυκτίου (τον Πατέρα). Αυτό σημαίνει να υποτάξουμε τους πειρασμούς και να αποβάλουμε το καθένα και όλα τα απάνθρωπα στοιχεία που φέρουμε μέσα μας θυμό, φιλαργυρία, λαγνεία, φθόνο, υπερηφάνεια, οκνηρία, λαιμαργία κλπ, κλπ, κλπ.

Στο ψυχολογικό γυμναστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης χρειάζεται πάντοτε ένας εκπαιδευτής. Ο Θεϊκός Δαίμονας, που αναφέρθηκε τόσες πολλές φορές από τον Σωκράτη, η ίδια η σκιά του ατομικού μας Πνεύματος, είναι ο πιο εξαιρετικός ψυχολογικός εκπαιδευτής που ο καθένας από εμάς φέρει μέσα του. Βάζει πειρασμούς στον δρόμο μας με σκοπό να μας εκπαιδεύσει, να μας διδάξει. Μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να εμφανιστούν μέσα στην ψυχή μας οι πολύτιμοι λίθοι της αρετής.

Τώρα ρωτάω τον εαυτό μου και ρωτάω κι εσάς: που είναι η κακία του Λούσιφερ; Είναι τα αποτελέσματα τα οποία μιλούν. Αν δεν υπάρχει πειρασμός, δεν υπάρχει αρετή. Όσο πιο ισχυροί είναι οι πειρασμοί, τόσο μεγαλύτερες οι αρετές. Το σημαντικό είναι να μην πέσουμε στον πειρασμό και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να προσευχηθούμε στον Πατέρα λέγοντας: μην με αφήνεις να πέσω στον πειρασμό .

Μόνο μέσω του αγώνα, της σύγκρισης, του πειρασμού και της αυστηρής εσωτερικής πειθαρχίας μπορούν να ανθίσουν μέσα μας τα λουλούδια της αρετής.

Ο Λούσιφερ ως παιδαγωγός, εκπαιδευτής, σύμβουλος είναι βέβαια κάτι σπάνιο, ασυνήθιστο, εξαιρετικό. Εκεί στον Λουσιφερικό πειρασμό υπάρχει μία μοναδική διδακτική, μία εντυπωσιακή διδασκαλία, μία έλξη που είναι καταπληκτική, ένα σαφές κίνητρο, μία κρυφή παρότρυνση με μυστικό θεϊκό σκοπό, αποπλάνηση, γοητεία… Ο Λούσιφερ Προμηθέας είναι ένα με τον Πλατωνικό Λόγο, ο Υπουργός του Δημιουργού και λαμπρός Άρχοντας των Εφτά Αρχοντικών του Άδη (η Κόλαση), του Σαββάτου και του φανερού κόσμου. Σε αυτόν εμπιστεύτηκαν το Σπαθί και την Ζυγαριά της Κοσμικής Δικαιοσύνης. Αυτός είναι τότε, αναμφίβολα, ο κανόνας του βάρους, μέτρο και αριθμός (Ώρος, Βράχμα, Άχουρα-Μάσδα κλπ) πάντοτε άφατος.

Ο Lucifer (Luci = φως, Fer = φωτιά) είναι ο Φύλακας της Πόρτας και έχει τα κλειδιά του Λουμισιάλ, έτσι ώστε κανείς άλλος να μην μπορεί να εισέλθει εκτός των χρησμένων, αυτών που κατέχουν το μυστικό του Ερμή.

Αυτοί που απερίσκεπτα καταριούνται τον Λούσιφερ, συκοφαντούν την Κοσμική Αντανάκλαση του Λόγου. Αναθεματίζουν τον Ζωντανό Θεό που φανερώνεται υλικά και αποκηρύσσουν την πάντοτε ακατανόητη σοφία που αποκαλύπτεται στην αντίθεση του φωτός και του σκότους. Ομοιότητα: ήλιος και σκιά, μέρα και νύχτα. Ο Νόμος των αντιθέτων…

Ο Διάβολος, η αντανάκλαση του εσωτερικού μας Λόγου, ήταν το πιο υψηλό όν πριν κατέλθουμε στην ζωώδη γενιά. Λευκάνετε τον ορείχαλκο και κάψτε τα βιβλία σας, μας λένε οι Δάσκαλοι της Ερμητικής τέχνης ξανά μέσα στον χρόνο.

Όποιος λευκαίνει τον διάβολο, τον ξαναγυρνά στην λαμπρή και αρχέγονη κατάστασή του. Όποιος πεθαίνει μέσα του εδώ και τώρα, απελευθερώνει τον αλυσοδεμένο Προμηθέα και αυτός ανταμείβει πάρα πολύ, γιατί είναι ένας κολοσσός με δύναμη πάνω στους Ουρανούς, πέρα από την Γη και πέρα από τις κολάσεις. Ο Λούσιφερ-Προμηθέας είναι πλήρως ενσωματωμένος με όλα τα μέρη του Είναι μας, κάνοντάς μας κάτι διαφορετικό, ξεχωριστό, ένα εξωτικό πλάσμα, έναν Αρχάγγελο, μία φοβερά θεϊκή Δύναμη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 16

Η ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Στα ύδατα της ζωής η Ράβδος της Δύναμης, η Ράβδος της Εξουσίας και ο Δάρτης (μαστίγιο), που αντιπροσωπεύει την Ευθραυστότητα. Την κάθε πλευρά αυτών των συμβόλων, τα δύο Φίδια, το θετικό και το αρνητικό.

Από ανώτερο μέρος κατεβαίνει η Ακτίνα της Κοσμικής Δικαιοσύνης, καταστρέφοντας τον πύργο που οι καβαλιστές αποκαλούν Πύργο της Βαβέλ. Δύο άτομα βυθίζονται στα βάθη της Αβύσσου, ένα στα αριστερά και το άλλο στα δεξιά. Πέφτουν και τα χέρια, κεφάλι δείχνουν προς τα κάτω, φτιάχνοντας το σημάδι του ανάστροφου Φλεγόμενου Αστεριού. Αυτό συμβολίζει την πτώση του Μποντισάτβα, μία πτώση λόγω του σεξ, λόγω της ανατροπής του Δοχείου του Ερμή.

Πρέπει να ξεχωρίσει κάποιος ανάμεσα στην πτώση και την κάθοδο. Ο Μυημένος κατεβαίνει στην Ένατη Σφαίρα κατά την διάρκεια της εργασίας στο σιδηρουργείο προκειμένου να καταστρέψει τα ελαττώματά του στις κατώτερες περιοχές και τότε να ανέβει στους Ουρανούς. Ένας Ουρανός κερδίζεται ακολουθώντας την εργασία σε κάθε κόλαση. Ο Μυημένος πέφτει όταν χύνει το σπέρμα του.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Το Αρκάνο αριθμός 16 είναι αυτό του κεραυνοβολημένου πύργου, ο Πύργος της Βαβέλ.

Είναι πολλοί οι Μυημένοι που επιτρέπουν στον εαυτό τους να πέσει. Υπάρχουν πολλοί κεραυνοβολημένοι πύργοι. Κάθε Μυημένος που αδειάζει το Δοχείο του Ερμή αναπόφευκτα πέφτει. Ο μύθος των πεσμένων Αγγέλων έχει επαναληφθεί και θα επαναλαμβάνεται αιώνια.

Πολλοί πεσμένοι Θεοί ζουν τώρα στον κόσμο. Τώρα είναι μεταμφιεσμένοι με σώματα ανθρώπων. Είναι αναγκαίο να ξυπνήσουμε την συνείδηση έτσι ώστε να μη πέφτουμε στην άβυσσο του αιωνίου θανάτου. Υπάρχουν τώρα πολλοί ηγέτες εσωτερικών ομάδων με την συνείδηση πλήρως κοιμισμένη, ο τυφλός οδηγεί τον τυφλό, όλοι θα πέσουν στην άβυσσο.. Αυτός είναι ο Νόμος. Τα ανθρώπινα όντα ζουν εντελώς κοιμισμένα. Είναι απαραίτητο να ξυπνήσουμε την συνείδηση έτσι ώστε να μη περπατάμε στα τυφλά. Ο τυφλός μπορεί να πέσει μέσα στην άβυσσο. Το Αρκάνο 16 είναι πολύ επικίνδυνο.

Εκείνοι οι μαθητές που κάνουν εσωτερικές ασκήσεις και δεν εργάζονται στο Αρκάνο A.Z.F. είναι όμοιοι με τον άνθρωπο που χτίζει το σπίτι του πάνω στην άμμο. Το οικοδόμημά τους θα πέσει στην άβυσσο.

Πρέπει να χτίσουμε πάνω στην Ζωντανή Πέτρα. Η Πέτρα είναι το σεξ. Αυτός που αναπτύσσει τα τσάκρας ενώ έχει εσωτερικά σώματα τα οποία είναι σεληνιακά θα πέσει στην άβυσσο, ο Πύργος του θα γίνει κεραυνοβολημένος πύργος. Αυτός που δημιουργεί τα Χριστικά του σώματα με το Αρκάνο A.Z.F. και εργάζεται να αναπτύξει τα τσάκρας του μεταμορφώνεται σε ζωντανό Χριστό.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 17

Η ΕΛΠΙΔΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Στα ύδατα της ζωής υπάρχουν δύο τρίγωνα, το θετικό και το αρνητικό. Στο μεσαίο τμήμα είναι μία γυναίκα που ποτίζει την γη με τα δύο ελιξίρια (αρσενικό και θηλυκό). Επάνω στο κεφάλι της είναι το λουλούδι λωτός που δείχνει τα ανεπτυγμένα της τσάκρας.

Στο ανώτερο μέρος λάμπει το οκτάκτινο άστρο της Αφροδίτης αποκαλύπτοντας ότι μετά τις Μυήσεις της Φωτιάς ακολουθούν αυτές του Φωτός.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Το ιερογλυφικό του Αρκάνο νούμερο 17 είναι το ακτινοβόλο αστέρι και η αιώνια νεότητα. Σε αυτό το Αρκάνο εμφανίζεται μία γυμνή γυναίκα η οποία ραντίζει το ζωτικό υγρό της Παγκόσμιας Ζωής που έρχεται από δύο δοχεία, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο.

Αν μελετήσουμε προσεχτικά την εσωτερική έννοια αυτού του Αρκάνο ανακαλύπτουμε τέλεια Αλχημεία.

Πρέπει να εργαστούμε με τον χρυσό και το ασήμι, με τον Ήλιο και το Φεγγάρι προκειμένου να ενσαρκώσουμε το αστέρι με τις οκτώ κορυφές, το Πρωινό Άστρο.

Στην πραγματικότητα το αστέρι με τις οκτώ κορυφές είναι η Αφροδίτη. Όποιος αποκτήσει την Μύση της Αφροδίτης έχει την χαρά να ενσαρκώσει το Δράκο της Σοφίας (τον Εσωτερικό Χριστό).

Κάποιος πρέπει να εργαστεί με την Φωτιά και το Νερό για να λάβει την Μύηση της Αφροδίτης.

Το σταυρωμένο αστέρι πάνω στον σταυρό είναι ο Χριστός του Αβραξάς, ο Υιός του Ανθρώπου, ο Λόγος ενσαρκωμένος.

Υπάρχει τεκμηρίωση για την Αφροδίτη, το Πρωινό Άστρο στην Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη:

«Όποιος παραμείνει πιστός… θα του δώσω το Πρωινό Άστρο» Αποκάλυψη κεφάλαιο 2, παράγραφος 26-28.

«Εγώ ο Ιησούς έστειλα τον άγγελό μου να σας αναγγείλει αυτά στις εκκλησίες. Εγώ είμαι η ρίζα και ο απόγονος του Δαυίδ, ο Πρωινός Αστέρας ο φωτεινός» Αποκάλυψη κεφάλαιο 22, παράγραφος 16.

Ο Χριστός είναι το Αστέρι της Αυγής. Όταν κάποιος φτάσει την Μύηση της Αφροδίτης ο Χριστός μπαίνει στην Ψυχή. Όταν αποκεφαλίζουμε και διαλύουμε το ΕΓΩ, τον Εαυτό μου, τότε λαμβάνουμε την Μύηση της Αφροδίτης. Αυτός που την λαμβάνει ενσαρκώνει το Αστέρι του.

Το Αστέρι είναι ο Υιός του Ανθρώπου, η Αλήθεια. Κανείς δεν μπορεί να αναζητήσει την Αλήθεια. Η Αλήθεια δεν μπορεί να γνωρίζεται από το ΕΓΩ. Κανείς δεν μπορεί να ψάξει για εκείνο που δεν ξέρει. Ο Σατανάς, το ΕΓΩ το οποίο φέρουμε μέσα μας, είναι ανίκανο να γνωρίζει την Αλήθεια. Η Αλήθεια δεν μπορεί να μελετηθεί, να διαβαστεί ή να αναγνωριστεί από τον νου. Η Αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από όλα όσα μπορούν να διαβαστούν, να μελετηθούν ή να αναγνωρισθούν από τον νου. Η Αλήθεια εμφανίζεται όταν έχουμε αποκεφαλίσει και διαλύσει το ΕΓΩ.

Οι διάφορες αλήθειες των ανθρώπων δεν είναι τίποτα άλλο από προβολές του νου. Αποκεφαλίστε το δικό σας ΕΓΩ, διαλύστε το με αυστηρό εξαγνισμό. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε την Μύηση της Αφροδίτης. Τότε θα ενσαρκώσετε την Αλήθεια. Το Είναι θα φτιάξει σάρκα μέσα σας. Θα ενσαρκώσετε τον Υιό του Ανθρώπου και θα λάβετε το Πρωινό Αστέρι.

Ο καθένας που θέλει να ενσαρκώσει το Αστέρι πρέπει να εργαστεί με τον Χυμό της Ζωής που περιέχεται στα δύο ιερά δοχεία τα οποία η γυμνή γυναίκα του Αρκάνο 17 έχει στα χέρια της.

Το Αστέρι που μας οδηγεί εσωτερικά είναι το Αστέρι Πατέρας. Το σημαντικό για εμάς είναι να ενσαρκώσουμε αυτό το Αστέρι Πατέρα. Εδώ έχουμε το μυστήριο του Αρκάνο 17. Ο Χυμός περιέχεται στα δοχεία από Χρυσό και Ασήμι. Όταν συνενωθούν και μετατραπούν σοφά, μας επιτρέπουν να επιτύχουμε την ενσάρκωση του Αστεριού. Το Αστέρι που σταυρώνεται πάνω στον Σταυρό είναι ο Χριστός.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 18

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 18

ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Στα ύδατα της ζωής ένας σκορπιός μέσα σε ένα αναποδογυρισμένο τρίγωνο, δηλώνει ότι με το άδειασμα του Δοχείου του Ερμή εμείς, όπως ένας σκορπιός, σκοτώνουμε την Θεϊκή Μητέρα.

Στο μέσο τμήμα είναι δύο πυραμίδες, μία μαύρη και μία άσπρη, συμβολίζοντας το θετικό και το αρνητικό. Δύο σκύλοι ή λύκοι, ένας μαύρος και ο άλλος άσπρος, ουρλιάζουν προς το φεγγάρι. Ο Άσπρος, συμβολίζοντας την φιλία είναι θετικός, ενώ ο μαύρος είναι αρνητικός και συμβολίζει το ψυχολογικό ΕΓΩ. Αντιπροσωπεύουν την φοβερή πάλη μεταξύ των σκοτεινών δυνάμεων. Το Φεγγάρι στην ουσία αντιπροσωπεύει το σεξ. Πρέπει να εργαστούμε με το Φεγγάρι και να το μετατρέψουμε σε Ήλιο. Ο σκύλος επίσης αντιπροσωπεύει το σεξουαλικό ένστικτο και οφείλεται σε αυτό το ότι ο σκύλος μας φέρνει ως τις ίδιες τις πόρτες του Απόλυτου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε, να αναλύσουμε, και να συλλογιστούμε βαθιά πάνω στην εσωτερική έννοια αυτού του Αρκάνο.

Το Αρκάνο αριθμός 18 είναι φως και σκιά, λευκή μαγεία και μαύρη μαγεία. Αυτό αντιπροσωπεύεται από τον μαύρο σκύλο και τον άσπρο σκύλο, την μαύρη πυραμίδα και την λευκή.

Προσθέτοντας καβαλιστικά το Αρκάνο 18 βρίσκουμε ότι 1 + 8 = 9, η Ένατη Σφαίρα, το σεξ. Έχουμε ήδη πει ότι μέσα στον πλανητικό μας οργανισμό υπάρχουν 9 εσωτερικά στρώματα, αυτά είναι οι 9 υπόγειοι θάλαμοι του απόκρυφου Τεκτονισμού. Το ένατο αντιστοιχεί στον πυρήνα του πλανητικού οργανισμού, και εκεί υπάρχει το μνήμα του Χιράμ Αμπίφ ή του Χιράμ Όσιρι που είναι ο εσώτερος Χριστός του καθενός, του κάθε ατόμου που έρχεται σε αυτόν τον κόσμο.

Είναι εσφαλμένο να θεωρηθεί ή να πιστευτεί ότι ο Χριστός είναι μόνο ο Jeshua Ben Pandira, που είναι το όνομα του Ιησού Χριστού, ο οποίος αναντίρρητα είναι, η ζωντανή ενσάρκωση του Ρήματος, ο Λόγος.

Όλοι μας πρέπει να αναστήσουμε τον εσώτερο Χριστό και για να το επιτύχουμε αυτό είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να κατέβουμε στην Ένατη Σφαίρα, στο σεξ. Για αυτόν τον λόγο λέγεται ότι ο Χιράμ Αμπίφ είναι στον ένατο κύκλο, στον ένατο υπόγειο θάλαμο.

Είμαστε όλοι γιοι του σεξ και για αυτόν τον λόγο στην Θεία Κωμωδία βλέπουμε τους καταδικασμένους με νερά ψηλά στα γεννητικά τους όργανα και να χύνουν δάκρυα που πήζουν στα μάτια τους. Αυτό είναι γιατί είναι μία κοιλάδα από δάκρυα και οδύνες. Το ότι τα νερά φτάνουν στα γεννητικά τους όργανα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι σπερματικά υγρά. Όλοι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε κλαίγοντας. Εάν προσθέσουμε 9 + 9 είναι ίσον με 18. Το 9 περιέχεται δύο φορές στο Αρκάνο 18. Υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο 9. Το ένα 9 είναι η θετική όψη και το άλλο 9 είναι η αρνητική όψη. Το 18 είναι, εντούτοις, ουσιαστικά αρνητικό, καταστροφικό, είναι απόκρυφος εχθρός του Αρκάνο του Λυκόφωτος. Στην εργασία με την Ένατη Σφαίρα κάποιος πρέπει να παλέψει πολύ γιατί πρέπει να μάθει να μετατρέπει την σεξουαλική ενέργεια, αυτό είναι το κλειδί ή η βάση σε όλες τις αυτοκρατορίες.

Στο Αρκάνο 18 η Ένατη Σφαίρα επαναλαμβάνεται δύο φορές. Ήδη ξέρουμε ότι ο αριθμός 1 είναι θετικός και ότι ο αριθμός 2 αρνητικός. Με τον ίδιο τρόπο αν επαναλάβουμε την Ένατη Σφαίρα μία φορά, και ξανά άλλη μία φορά, θα έχουμε τις δύο όψεις του σεξ, θετική και αρνητική. Τώρα θα καταλάβετε γιατί το Αρκάνο 18 είναι φως και σκοτάδι, λευκή μαγεία και μαύρη μαγεία. Στο Αρκάνο 18 βρίσκουμε τους απόκρυφους εχθρούς της Μύησης.

Τώρα θα μελετήσουμε τον συμβολισμό του σκύλου. Ο σκύλος συμμετέχει στην μαγεία. Είναι ένα γενναιόδωρο ζώο το οποίο τα αρχαία χρόνια ήταν πάντα αφιερωμένο στον Θεό Ερμή. Ο σκύλος του Ερμή είναι αυστηρά συμβολικός καθώς σημαίνει ξεκάθαρα την σεξουαλική δύναμη. Οι υψηλές τιμές που οι μεγάλοι Ιεροφάντες της αρχαίας Αιγύπτου απένειμαν στον σκύλο είναι αρκετά σαφείς.

Η Σεξουαλική Φωτιά, ο σκύλος, το ερωτικό ένστικτο, είναι αυτός ο εξαιρετικός και θαυμάσιος παράγοντας που μπορεί να μας μεταμορφώσει ριζικά.

Ο σκύλος Κέρβερος είναι μέσα στους κόσμους της κόλασης και εμείς πρέπει να τον απελευθερώσουμε, να τον κλέψουμε από τις κολάσεις. Αυτό σημαίνει να ελευθερώσουμε την σεξουαλική δύναμη.

Είναι επείγον να πάρουμε τον Κέρβερο από την κατοικία του Πλούτωνα. Ο Κέρβερος, τέρας του τρόμου, με το γαύγισμά του, τα τρία τεράστια αμβλύστομα κεφάλια του και με το πλεγμένο με φίδια κολάρο του, ζει ευτυχισμένα εκεί, γαυγίζοντας στους πεθαμένους, γεμίζοντάς τους με τρόμο.

Ο σκύλος και ο κύκνος που πετάει πάνω από τα ύδατα της ζωής υποδηλώνουν το ίδιο με το περιστέρι, που είναι το ίδιο με την Αιγυπτιακή Ίβις, την δύναμη του Αγίου Πνεύματος, την σεξουαλική δύναμη. Όλο αυτό, είναι το Δοχείο του Ερμή, το οποίο πρέπει να σηκωθεί αρκετά ψηλά.

Στο αρχαϊκό δόγμα, στην απόκρυφη σοφία, μιλάνε για τον σκύλο-οδηγό που οδηγεί τον ιππότη στο Ιερό Βασίλειο. Υπάρχουν στιγμές που ο ιππότης ξεχνάει τον σκύλο και πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει τον δρόμο χωρίς αυτόν, αλλά δεν είναι έτσι. Αργά ή γρήγορα όταν αισθανθεί στάσιμος, δεν απομένει καμία άλλη θεραπεία από το να πιάσει τον σκύλο.

Όταν είμαστε ακινητοποιημένοι, αυτός είναι που μας δείχνει τον δρόμο. Πρέπει να τον πάρουμε από την άβυσσο. Δεν πρέπει να ξεχνάει κάποιος ότι ο Τρικέφαλος Κέρβερος τραβά τον δρόμο του κυρίου του, παίρνοντάς τον με ασφάλεια στον δρόμο της διαφυγής που οδηγεί στην Τελική Απελευθέρωση.

Ο Ηρακλής τον πήρε από την άβυσσο να τον υπηρετεί σαν οδηγός του και κάνουμε το ίδιο όταν επιτύχουμε την αγνότητα. Τότε, εργαζόμενοι στο Σιδηρουργείο των Κυκλώπων, εξασκώντας την σεξουαλική μαγεία, μετατρέποντας τις δημιουργικές μας ενέργειες, προχωράμε πάνω από τον δρόμο της Κόψης του Ξυραφιού στην απελευθέρωση.

Θλίψη στον ιππότη που εγκαταλείπει τον σκύλο του. Θα χάσει τον δρόμο του και θα πέσει μέσα στην άβυσσο του ολέθρου.

Δυστυχώς το διανοητικό ζώο που λανθασμένα λέγεται άνθρωπος δεν έχει επιτύχει την αγνότητα. Δηλαδή δεν έχει πάρει τον Κέρβερο από την κυριαρχία των Κολάσεων.

Αυτό σας εξηγεί τώρα τον λόγο που ο πεθαμένος υποφέρει στις αβύσσους του Πλούτωνα όταν ακούει τον Κέρβερο, το λαγωνικό με τα τρία πεινασμένα σαγόνια, να γαυγίζει.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Κέρβερος, ο φύλακας-σκύλος των Κολάσεων, ήταν τρυφερός σε αυτούς που εισέρχονταν και αμείλικτα καταβροχθιστικός με αυτούς που προσπαθούσαν να φύγουν.

Ο χαμένος προφανώς υπομένει την ακόρεστη δίψα της λαγνείας του τρομοκρατώντας τον Τάρταρο. Στο Αρκάνο 18 πρέπει να εξαπολύσουμε αιματηρές μάχες ενάντια στο σκοτάδι. Ο Ουρανός καταλαμβάνεται με έφοδο. Ο γενναίος τον έχει καταλάβει. Στους εσωτερικούς κόσμους το σκοτάδι του Αρκάνο 18 επιτίθεται βίαια στο μαθητή.

Αυτός ο δρόμος είναι γεμάτος με κινδύνους και στα δύο, εσωτερικά και εξωτερικά. Πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν, λίγοι αυτοί που φτάνουν. Η πλειοψηφία χάνει τον δρόμο της στο μαύρο μονοπάτι. Στο Αρκάνο 18 υπάρχουν πολύ ανεπαίσθητοι κίνδυνοι που ο μαθητής αγνοεί.

Το Νούμερο 9 είναι ταυτόχρονα θετικό και αρνητικό, αυτό είναι το μυστήριο του Αρκάνο 18. Σε αυτό το φοβερό Αρκάνο βρίσκουμε όλα τα φίλτρα και τις μαγικές ικανότητες της Θεσσαλίας. Τα βιβλία των Grimorios είναι γεμάτα από σκοτεινές συνταγές, ερωτικές μαγικές τελετές, τελετουργίες για να μας αγαπάνε, επικίνδυνα φίλτρα κλπ. Όλα αυτά ανήκουν στο Αρκάνο 18. Πρέπει να προειδοποιήσουμε τους μαθητές ότι το πιο επικίνδυνο φίλτρο που χρησιμοποιεί το σκοτάδι για να πάρει τον μαθητή από τον δρόμο της Κόψης του Ξυραφιού είναι αυτό της νόησης. Μας δελεάζει να εκτοξεύσουμε το σπερματικό υγρό, ή μας οδηγεί εκτός του ορθού δρόμου κάνοντάς μας να συλλογιζόμαστε σχολεία, θεωρίες, δόγματα κλπ, κλπ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί που παραπλανημένοι λατρεύουν το μεγάλο θηρίο λένε: «Δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο από το θηρίο. Ποιος είναι ανώτερος από το θηρίο;» Αποκάλυψη κεφάλαιο 13, παράγραφος 1-17.

«Εδώ είναι η σοφία. Όποιος έχει νου ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου: και είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι» Αποκάλυψη κεφάλαιο 13, παράγραφος 18.

Το σημάδι του θηρίου είναι τα δύο κέρατα στο μέτωπο. Εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπων έχουν ήδη το σημάδι του θηρίου πάνω στο μέτωπό τους και στα χέρια τους. Σχεδόν όλος ο ανθρώπινος πληθυσμός της κοιλάδας των δακρύων έχει ήδη το σημάδι του θηρίου πάνω στο μέτωπό του κι επάνω στα χέρια του. Όλες αυτές οι ψυχές χάθηκαν, και από το 1950 μπήκαν στην άβυσσο. Η ανθρώπινη εξέλιξη απέτυχε εντελώς.

Ο αριθμός του μεγάλου θηρίου είναι το 666. Αυτός είναι ο αριθμός του ανθρώπου γιατί αυτός ο αριθμός καβαλιστικά ανάγεται ως εξής: 6 + 6 + 6 = 18. Προσθέτοντας το αποτέλεσμα μαζί έχουμε το ακόλουθο: 1 + 8 = 9, αυτό είναι το σεξ. Το 9 είναι ο άνθρωπος γιατί ο άνθρωπος είναι ο γιος του σεξ.

Στο σύνολο, που περιλαμβάνεται μέσα στο 666 είναι τα Αρκάνο 18 και 9. Το Αρκάνο 18 είναι η άβυσσος, το σκότος, οι σεξουαλικοί πειρασμοί που ενάντιά τους πρέπει να πολεμήσει ο Μυημένος.

Το Αρκάνο 9 είναι η Ένατη Σφαίρα, η Μύηση.

Οι Θεοί καταδίκασαν την Μεγάλη Πόρνη της οποίας ο αριθμός είναι 666.

Η καταδίκη των Θεών ήταν: Στην άβυσσο! Στην άβυσσο! Στην άβυσσο!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 19

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Στα ύδατα της ζωής είναι τρία λουλούδια που αντιπροσωπεύουν τις τρεις βασικές δυνάμεις.

Στο μέσον είναι ένα ζευγάρι που κρατιέται από τα χέρια, σχηματίζοντας έτσι το κλειδί Ταο. Στο ανώτερο μέρος πάνω από τα κεφάλια τους είναι ένας αστραφτερός Ήλιος με 7 ακτίνες οι οποίες μας υπενθυμίζουν τους εφτά βαθμούς δύναμης της Φωτιάς.

Αυτό το Αρκάνο μας διδάσκει ότι μέσω της μετατροπής επιτυγχάνουμε την τελική ελευθερία.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Το Αρκάνο νούμερο 19 είναι το Αρκάνο της Συμμαχίας. Αντιπροσωπεύει την Δημιουργό Φωτιά, την Φιλοσοφική Λίθο.

Προκειμένου να αντιληφθούμε την εργασία η οποία είναι η Μεγάλη Εργασία, πρέπει να δουλέψουμε με την Φιλοσοφική Λίθο.

Οι αρχαίοι προσκυνούσαν τον Ήλιο στην συμβολική μορφή μιας μαύρης πέτρας. Εκείνη ήταν η Heliogabalus Πέτρα. Αυτή είναι η Πέτρα με την οποία πρέπει να φτιάξουμε τα θεμέλια του Ναού. Η πέτρα είναι το σεξ, που αντιπροσωπεύεται από την Φιλοσοφική Λίθο, την Heliogabalus Πέτρα.

Χωρίς την πέτρα δεν μπορούμε να επιτύχουμε το Ελιξίριο της Μακροχρόνιας Ζωής. Οι δύο κολόνες του Ναού, Γιακίν και Μπόαθ, είναι ο άντρας και η γυναίκα ενωμένοι προκειμένου να εργαστούν με την Φιλοσοφική Λίθο. Αυτός που βρίσκει την Φιλοσοφική Λίθο γίνεται Θεός.

Αυτοί που χτίζουν πάνω στην ζωντανή Πέτρα θα ενσαρκώσουν το Είναι. Αυτοί που χτίζουν πάνω στην άμμο θα αποτύχουν, και τα οικοδόμηματά τους θα βυθιστούν στην άβυσσο. Η άμμος είναι οι θεωρίες, οι πεθαμένες θρησκείες κλπ, κλπ.

Το Αρκάνο αριθμός 19 είναι το Αρκάνο της Εργασίας του Ήλιου. Ο άντρας και η γυναίκα κρατώντας τα χέρια και ο ήλιος να λάμπει από επάνω τους μας υποδεικνύει ότι αυτό το Αρκάνο σχετίζεται με το μυστήριο της Φωτιάς.

Την σεξουαλική όψη αυτού του Αρκάνο την βρίσκουμε στην καβαλιστική πρόσθεση: 1 + 9 = 10. Αυτός είναι αριθμός ο οποίος είναι βαθιά σεξουαλικός. Έχουμε εδώ τον κύκλο και την γραμμή, τα μυστήρια των Λίνγκαμ-Γιόνι. Είναι δυνατόν να επιτύχουμε την Αυτοπραγμάτωση μόνο με την βοήθεια της σεξουαλικής μετατροπής. Αυτή είναι η Ιερή Συμμαχία μεταξύ άντρα και γυναίκας για το Μεγάλο Έργο.

Διαλογιζόμενος πάνω στους αγίους των μεσαιωνικών χρόνων, ήμουν σε θέση να ανακαλύψω ότι αν και αυτοί οι άγιοι ήταν άγαμοι, είχαν σε άλλες ζωές εργαστεί στην Ένατη Σφαίρα, έχοντας αναπτύξει την Ιερή Φωτιά με το Sahaja Maithuna.

Αν αναλύσουμε την ζωή του Αγίου Φιλλίπου, βρίσκουμε ότι αισθανόμενος αγάπη για το θεϊκό, έπεσε στο έδαφος, και όταν σηκωνόταν ένοιωσε με το χέρι του, μία προεξοχή στην θωρακική περιοχή. Την εξέτασε κα ανακάλυψε ότι είχε σχηματίσει μία προεξοχή πάνω στην καρδιά και αισθάνθηκε ότι η Ιερή Φωτιά του Αγίου Πνεύματος τον κατάκαιγε. Μετά τον θάνατό του ανακαλύφθηκε ότι η αρτηρία μεταξύ της καρδιάς και των πνευμόνων ήταν πολύ διογκωμένη. Έζησε εντούτοις μέχρι τα γηρατειά και ήταν σε θέση να πει ποια ώρα θα πεθάνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε την Ιερή Φωτιά λόγω της πρακτικής της Maithuna σε προηγούμενες ζωές.

Η Αικατερίνη της Βουρβώνης ήταν μία εξαιρετική μυστικίστρια, όπως αποδείχθηκε στην ζωή της. Όταν πέθανε θάφτηκε χωρίς φέρετρο, αλλά περνώντας από τον τάφο της πολλοί άνθρωποι πρόσεξαν ότι μία δυνατή ευωδία αναδυόταν και πολλά άρρωστα άτομα θεραπεύτηκαν. Μετά από μερικούς μήνες οι ιερείς μετέφεραν το σώμα της προκειμένου να της κάνουν μία καλή ταφή. Δεν ήταν σε αποσύνθεση και ανέδυε ένα άρωμα. Τοποθετήθηκε για προσκύνημα. Το πτώμα είχε ρινική αιμορραγία, ίδρωνε, και ανέδυε άρωμα. Τοποθετήθηκε σε μία καρέκλα σε ένα παρεκκλήσι στην Ιταλία, με τα μάτια ανοιχτά, και παρέμεινε χωρίς να έχει αποσυντεθεί. Το Ταο λέει ότι ένα από τα σημάδια, όταν κάποιος έχει επιτύχει την Εσώτερη Αυτοπραγμάτωση του Είναι, είναι όταν το σώμα διατηρείται χωρίς αποσύνθεση και αναδύει άρωμα.

Όταν το Ακάσα, η «αιτία των αιτιών» του αιθέρα και βασική αρχή των tattwas είναι συγκεντρωμένο στα σεξουαλικά όργανα, είναι τότε η ψυχική βάση του αίματος, και το αγνό Ακάσα γίνεται η τροφή αυτών των μυστικιστών. Μεταφέρουν αυτό το υλικό στο αίμα και μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό. Υπάρχουν Μυημένοι που μπορούν να ζήσουν χωρίς ρούχα στο χιόνι, χωρίς να τρώνε. Για να το επιτύχουν αυτό χρειάζεται εξαιρετική συγκέντρωση.

Η Αικατερίνη της Σιένα, είπε ότι άγγιξε τον Χριστό, τρεφόμενη από το αίμα του. Η σχέση του Ακάσα με το αίμα και του αίματος με το Ακάσα είναι καταπληκτική.

Οι Μυστικιστές συγκεντρώθηκαν στο αίμα του Χριστού και προσελκύουν μόνο αγνό Ακάσα. Για αυτό, χρειάζεται τρομερή συγκέντρωση και οι ενέργειες πρέπει να έχουν μετατραπεί.

Στην εποχή της ιπποσύνης, στην Αναγέννηση, στους χρόνους των περουκών, των κρινολίνων, των πορφυρών ράσων, των όμορφων χορών, της λεπτής συμπεριφοράς, ο άντρας ήξερε πώς να εκτιμήσει την γυναίκα και έκανε θυσίες για αυτήν. Ο άντρας ήταν σε θέση να κάνει οποιαδήποτε θυσία για μία κυρία, ήξερε πώς να την εκτιμήσει, δεν απέφευγε να δώσει ακόμη και την ίδια του την ζωή. Υπήρχαν αναμφίβολα και κακομεταχειρίσεις αλλά εκείνη την περίοδο ο άντρας ήξερε πώς να δει μέσα στην γυναίκα όλα τα ιδανικά του.

Στον εικοστό αιώνα ο άντρας έχει ξεχάσει τα σεξουαλικά μυστήρια, το αρσενικό έχει χάσει την αίσθηση της ηθικής ανδρείας, η ανθρωπότητα είναι σε παρακμή.

Η ψυχική ουσία είναι χωρισμένη από όλες τις οντότητες του ΕΓΩ. Όταν ωστόσο, κάποιος το διαλύσει, διαμορφώνει το Γονιμοποιό Μαργαριτάρι. Όταν το ΕΓΩ καταστρέφεται, σχηματίζεται το Χρυσό Έμβρυο και τότε οι αθάνατες αρχές εισέρχονται μέσα στον άνθρωπο. Αλλά αυτό είναι ένα σεξουαλικό θέμα. Σε άλλους καιρούς αυτό που είναι η δημιουργική ενέργεια ήταν κατανοητό πολύ διαισθητικά.

Το ανθρώπινο ον δεν είναι σήμερα τίποτα άλλο από μία λεγεώνα διαβόλων, γεμάτο ενδόμυχες αντιφάσεις.

Η μόνη αξία που έχουμε είναι η Ουσία, η οποία καταστρέφεται μέσα στο ΕΓΩ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 20

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Στα ύδατα της ζωής μία κολόνα, σύμβολο της οικοδόμησης. Η βάση της κολόνας είναι η κυβική πέτρα. Από τις δύο κολόνες, την άσπρη και την μαύρη, μόνο η άσπρη έχει παραμείνει και είναι ένα σύμβολο Εξαγνισμού.

Στο μεσαίο τμήμα είναι μία μούμια από την οποία δραπετεύει ένας κίρκος με ανθρώπινο κεφάλι. Πετάει προς τους κόσμους του Πνεύματος και αντιπροσωπεύει την Ψυχή. Είναι αναμφίβολο, ότι όταν αφυπνίζουμε την συνείδηση γινόμαστε κίρκοι, με ανθρώπινα κεφάλια, ικανοί να πετάμε ελεύθερα μέσα στο γεμάτο άστρα διάστημα. Στο κεφάλι του κίρκου και της μούμιας είναι ένα σύμβολο που είναι αντιπροσωπευτικό του αδένα της επίφυσης, ένα σημάδι της φώτισης. Η Ψυχή κάθε Αιγύπτιου Ιεροφάντη έχει τέσσερα σώματα:

1. Την Μούμια

2. Το Κα (αστρικό σώμα)

3. Το Βα (νοητικό σώμα)

4. Το Κου (αιτιατό σώμα)

Θλίψη σε εκείνους που συνεχίζουν να ζουν μετά την επιτυχία της δεύτερης γέννησης! Γίνονται στην πραγματικότητα, Hanasmussen (αποβολές της Θεϊκής Μητέρας Κουνταλίνι) με διπλό κέντρο βαρύτητας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Το Αρκάνο νούμερο 20 είναι η Ανάσταση. Για αυτό για να υπάρξει Ανάσταση, πρέπει να έχει πριν υπάρξει θάνατος, χωρίς αυτόν δεν υπάρχει Ανάσταση.

Πόσο όμορφα είναι να πεθαίνεις από στιγμή σε στιγμή…! Μόνο με τον θάνατο έρχεται το νέο!

Πρέπει να πεθαίνουμε από στιγμή σε στιγμή, αν αληθινά θέλουμε να ξεχωρίσουμε τους εαυτούς μας. Το πολυπληθές ΕΓΩ εμποδίζει την ατομικότητα. Δεν είναι δυνατόν, με κανέναν τρόπο, να έχουμε ατομικότητα εκεί που υπάρχουν πολλαπλές οντότητες (τα ΕΓΩ), που φιλονικούν μεταξύ τους και ανεβάζουν διάφορες ψυχολογικές υποχρεώσεις μέσα μας.

Όταν ο Σεθ (το ΕΓΩ) πεθάνει ολοκληρωτικά παραμένει μέσα μας μόνο το Είναι, το οποίο μας δίνει αυθεντική ατομικότητα.

Όταν ο Σεθ αποσυντίθενται ολοκληρωτικά τότε η Συνείδηση, η Ψυχή, είναι ελεύθερη, ξυπνάει τελείως. Τότε υπάρχει εσωτερική φώτιση. Αληθινά, η Ανάσταση της Ψυχής είναι δυνατή μόνο μέσω της κοσμικής Μύησης. Οι άνθρωποι είναι πεθαμένοι και είναι ικανοί να αναβιώσουν ξανά μόνο με την βοήθεια της Μύησης. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Ιησού, του Μεγάλου Καβίρ:

«Αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους» Ματθαίος κεφάλαιο 8, παράγραφος 22.

«Ο Θεός δεν είναι Θεός των πεθαμένων, αλλά των ζωντανών» Ματθαίος κεφάλαιο 22, παράγραφος 23-32.

Ακριβώς όπως υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι ενέργειας, αρσενική, θηλυκή και ουδέτερη, έτσι υπάρχουν επίσης τρεις τύποι Ανάστασης:

1. Πνευματική Ανάσταση.

2. Ανάσταση με το Σώμα της Ελευθερίας.

3. Ανάσταση με το Φυσικό Σώμα.

Κανείς δεν πρέπει να περάσει μέσω του δεύτερου και τρίτου τύπου Ανάστασης χωρίς να έχει περάσει μέσω της Πνευματικής Ανάστασης.

1. Πνευματική Ανάσταση

Επιτυγχάνεται με την Μύηση. Πρέπει να αναζωογονηθούμε πνευματικά πρώτα στην Φωτιά και μετά με το Φως. Δηλαδή, πρώτα ανεβάζουμε τα 7 Φίδια της Φωτιάς και μετά τα 7 Φίδια του Φωτός, επιτυγχάνοντας την Μύηση της Αφροδίτης και την Πνευματική Ανάσταση.

2. Ανάσταση με το Σώμα της Ελευθερίας.

Αυτή πραγματοποιείται στους Ανώτερους Κόσμους. Αυτό το σώμα δημιουργήθηκε από τα καλύτερα άτομα του φυσικού σώματος. Είναι ένα σώμα από σάρκα το οποίο δεν έρχεται από τον Αδάμ, ένα σώμα απερίγραπτης ομορφιάς. Με αυτό το σώμα του Παραδείσου, οι Μύστες μπορούν να μπουν στον φυσικό κόσμο και να εργαστούν σε αυτόν κάνοντας τον εαυτό τους αόρατο ή ορατό με την θέλησή τους.

3. Ανάσταση με το Φυσικό Σώμα.

Τη τρίτη μέρα, ο Μυημένος στο αστρικό σώμα έρχεται στον Άγιο Τάφο του συνοδευόμενος από τις Θεικές Ιεραρχίες. Ο Μυημένος επικαλείται το σώμα του και με την βοήθεια των Θεϊκών Ιεραρχιών αυτό ανυψώνεται εισχωρώντας στο υπερδιάστημα. Έτσι επιτυγχάνεται η διαφυγή από τον τάφο. Στους υπερευαίσθητους κόσμους του υπερδιαστήματος οι ιερές γυναίκες περιποιούνται το σώμα του Μυημένου με φάρμακα και αρωματικές αλοιφές. Υπακούοντας ανώτατες εντολές, το φυσικό σώμα εισχωρεί τότε στο αστρικό σώμα μέσω της κορυφής του κεφαλιού. Αυτό είναι πως ένας Δάσκαλος έρχεται να διατηρήσει την κατοχή του φυσικού σώματος. Αυτό είναι το Δώρο του Έρωτα. Μετά την Ανάσταση ο Δάσκαλος είναι αιώνιος, δεν θα πεθάνει. Με αυτό το Αθάνατο σώμα μπορούν να εμφανιστούν και να εξαφανιστούν στιγμιαία, κάνοντας τους εαυτούς τους ορατούς στο φυσικό κόσμο με την θέληση τους.

Ο Ιησούς Χριστός είναι Αναστημένος Δάσκαλος του οποίου το φυσικό σώμα ήταν στον Ιερό Τάφο για Τρεις Μέρες. Μετά την Ανάσταση ο Ιησούς εμφανίστηκε στους απόστολους στον δρόμο του Emmaus και αργότερα δείπνησε μαζί τους. Μετά εμφανίστηκε μπροστά στον Θωμά που αμφέβαλλε και πίστεψε μόνο όταν έβαλε το δάκτυλό του στην πληγή του Ιερού Σώματος του Μεγάλου Κυρίου.

Ερμής, Gagliostro, Παράκελσος, Νickolas Flammel, Quetzalcoatl, Άγιος Ζερμαίν, Babaji κλπ, συντηρούν τα φυσικά σώματα τους εδώ και χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια χωρίς ο θάνατος να είναι ικανός να τους επηρεάσει. Είναι Αναστημένοι Δάσκαλοι.

Μόνο με το Αρκάνο A.Z.F. είναι δυνατόν να δημιουργηθεί το Ελιξίριο της Μακροχρόνιας Ζωής. Η Ανάσταση είναι αδύνατη χωρίς το Ελιξίριο της Μακροχρόνιας Ζωής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 21

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Στο ανώτερο μέρος βρίσκουμε το Μαύρο Φεγγάρι και το Άσπρο Φεγγάρι, τις αντιθέσεις.

Στο μεσαίο μέρος, ένας μάγος με την Ράβδο των Πατριαρχών στο ένα χέρι και με τον Σταυρό Ανκ ή τον Σταυρό Ταο στο άλλο χέρι. Βρίσκεται να στέκεται πάνω σε έναν κροκόδειλο ο οποίος περιμένει με τα σαγόνια ανοιχτά να τον καταβροχθίσει.

Ο κροκόδειλος είναι ο Σέθ, ο Σατανάς, το ψυχολογικό ΕΓΩ, ο εαυτός μου, που πάντοτε ψεύδεται περιμένοντας να καταβροχθίσει αυτόν που θα επιτρέψει στον εαυτό του να πέσει. Ο μάγος αρπάζει γενναία τον Σταυρό του Ταο (το Αρκάνο A.Z.F.) για να αμυνθεί.

Ο μάγος καλύπτεται με ένα δέρμα τίγρης. Αναμφίβολα, ο σκύλος και η τίγρη έχουν μία εσωτερική συνεργασία στην ίδια εργασία του μυστικού Θανάτου. Ο σκύλος είναι η Σεξουαλική Φωτιά, το ερωτικό ένστικτο το οποίο βρίσκεται στην ίδια την ρίζα του σπερματικού μας συστήματος. Η τίγρη είναι διαφορετική. Είναι γνωστή από τους Ιππότες της Τίγρης, εκείνα τα τζάγκουαρ που πολεμούν ενάντια στο ΕΓΩ, εκείνα τα αληθινά αιλουροειδή της επαναστατικής ψυχολογίας που τα έχουν βάλει ενάντια στους εαυτούς τους, ενάντια στα ίδια τους τα ψυχολογικά ελαττώματα.

Πραγματικά η οξυδέρκεια και η αγριότητα της τίγρης είναι απαραίτητη προκειμένου να σκοτωθεί η ανθρώπινη προσωπικότητα και να λάμψει ο Δράκος της Σοφίας των 7 Φιδιών (σύμβολα του Αποκεφαλισμένου) μέσα στον άνθρωπο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Το Αρκάνο νούμερο 21 συγχέεται με το Αρκάνο 22 που είναι το Στέμμα της ζωής.

Το Αρκάνο νούμερο 21 είναι ο Τρελός του Ταρώ, ή η Μετατροπή. Η καβαλιστική πρόσθεση μας δίνει 2 + 1 = 3. Σε αυτό το Αρκάνο 21 ο Μυημένος πρέπει να πολεμήσει εναντίον των τριών Προδοτών του Χιράμ Αβίφ, του δαίμονα του Πόθου, του δαίμονα του Νου και του δαίμονα της Κακής Θέλησης.

Δεν βρίσκεται κάποιος σε μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνει δαίμονας από όταν είναι πιο κοντά στο να γίνει άγγελος. Κάθε Μυημένος που επιτρέπει στον εαυτό του να πέσει είναι πραγματικά το μάντραμ του Ταρώ. Όταν ο Αλχημιστής αδειάσει το Δοχείο του Ερμή, στην πραγματικότητα γίνεται ο Τρελός του Ταρώ, η Ανοησία.

Είναι απαραίτητο να εξαλείψουμε τον πόθο αν θέλουμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο της πτώσης.

Αυτός που θέλει εξολοθρεύσει τον πόθο πρέπει να ανακαλύψει της αιτίες του. Οι αιτίες του πόθου θα βρεθούν στις αισθήσεις. Ζούμε σε ένα κόσμο αισθήσεων και πρέπει να τις κατανοήσουμε. Υπάρχουν πέντε τύποι:

1. Αισθήσεις Οπτικές.

2. Αισθήσεις Ακουστικές.

3. Αισθήσεις Οσφρητικές.

4. Αισθήσεις της Γεύσης.

5. Αισθήσεις της Αφής.

Οι πέντε ειδικοί τύποι των αισθήσεων μετατρέπονται σε πόθο. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε τις αισθήσεις, δεν πρέπει να τις δικαιολογούμε, πρέπει να τις κατανοήσουμε βαθιά.

Μόνο κατανοώντας τις αισθήσεις σκοτώνουμε τον πόθο. Μόνο εξολοθρεύοντας τον πόθο μπορεί να ελευθερωθεί ο νους, όποιος κανονικά είναι παγιδευμένος μέσα στο μπουκάλι του πόθου.

Η απελευθέρωση του νου προκαλεί την Αφύπνιση της Συνείδησης. Αν θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στις αιτίες του πόθου πρέπει να ζήσουμε σε κατάσταση σταθερής επαγρύπνησης. Είναι επείγον να ζούμε σε κατάσταση επαγρύπνησης της αντίληψης, σε ετοιμότητα. Το ΕΓΩ είναι ένα μεγάλο βιβλίο, ένα βιβλίο με πολλούς τόμους. Μόνο με την βοήθεια της τεχνικής του εσωτερικού διαλογισμού μπορούμε να μελετήσουμε αυτό το βιβλίο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 22

AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 22

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Στα ύδατα της ζωής είναι ο σταυρός σβάστικα συμβολίζει το Muladhara τσάκρα των τεσσάρων πετάλων.

Μία γυναίκα που αντιπροσωπεύει την Αλήθεια παίζει άρπα, χτυπώντας την σεξουαλική λύρα των 9 χορδών προκειμένου να βρει την νότα κλειδί. Στο ανώτερο μέρος οι 4 Θεοί του θανάτου: ο Mestha, ο Άπις, Tuamutef και Qebhsenmuf, αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία, Γη, Νερό, Φωτιά και Αέρα, τα 4 μυστηριώδη ζώα της σεξουαλικής αλχημείας.

Πάνω από τους 4 Θεούς του θανάτου βρίσκουμε το Ιερό Φίδι το οποίο φωτίζει την σφαίρα του Ρα, η οποία απονέμεται στον μύστη του Όσιρι, του Υιού του Φωτός.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤOΥ AΡΚΑΝΟ

Το Αρκάνο αριθμός 22 είναι το Στέμμα της Ζωής, η επιστροφή στο φως, η ενσάρκωση μέσα μας της αλήθειας.

Αγαπητοί μαθητές, πρέπει να αναπτύξετε κάθε ένα από τα 22 μεγάλα Αρκάνο του Ταρώ μέσα στους εαυτούς σας. Να είστε Μιμητές, δηλαδή, κάποιος που άλλοι έχουν τοποθετήσει πάνω στο μονοπάτι της Κόψης του Ξυραφιού. Μοχθήστε να επιτύχετε την κατάσταση του Μυημένου, αυτού που είναι ένα προϊόν της δικιάς του εργασίας, που κατακτά την Επιστήμη μόνος του, ο Υιός της δικιάς του εργασίας.

Πρέπει να επιτύχετε το βαθμό της Μύησης, αφήνοντας πίσω την ζωική κατάσταση, αποκτώντας συνείδηση.

Η Γνώση διδάσκει τα τρία στάδια μέσα από τα οποία όλοι δουλεύοντας στο Πύρινο Σιδηρουργείο του Ηφαίστου πρέπει να περάσουν.

Αυτά είναι:

1. Κάθαρση.

2. Φώτιση.

3. Τελειότητα.

Ο περίεργος που μπαίνει στις Γνωστικές μας σπουδές θέλει άμεση φώτιση, ανάπτυξη, διόραση, πρακτική της μαγείας κλπ, και όταν δεν το καταφέρνει φεύγει αμέσως.

Κανείς δεν μπορεί να φτάσει την φώτιση αν δεν έχει καθαρίσει πρώτα τον εαυτό του. Μόνο αυτοί που έχουν φτάσει στην Κάθαρση, την Αγιότητα, μπορούν να μπουν στην Κάμαρα της Φώτισης. Υπάρχουν επίσης πολλοί μαθητές που μπαίνουν στις σπουδές μας για λόγους απλής περιέργειας και θέλουν να γίνουν σοφοί αμέσως. Ο Παύλος της Ταρσού λέει: «Μεταξύ των τελειότερων μιλάμε σοφά». Μόνο αυτοί που έχουν φτάσει το τρίτο επίπεδο είναι τέλειοι, μόνο μεταξύ τους η Θεϊκή Σοφία πρέπει να μιλιέται.

Στην αρχαία Αίγυπτο των Φαραώ στον απόκρυφο Μασονισμό, υπήρχαν αυτά τα τρία στάδια:

1. Μαθητευόμενοι.

2. Συνάδελφοι

3. Δάσκαλοι.

Οι υποψήφιοι μένουν στο επίπεδο του Μαθητευόμενου για εφτά χρόνια ή ακόμα και περισσότερο. Μόνο όταν οι Ιεροφάντες είναι τελείως σίγουροι για την κάθαρση και την ιερότητα των Υποψηφίων τότε αυτοί μπορούν να περάσουν στο δεύτερο επίπεδο.

Πραγματικά μόνο έπειτα από εφτά χρόνια μαθητείας αρχίζει η φώτιση. Το Στέμμα της Ζωής είναι ο Υπέροχος Δράκος της Σοφίας μας, ο Εσωτερικός Χριστός.

Από το Άιν Σοφ, το Εσωτερικό Ατομικό Αστέρι το οποίο πάντοτε χαμογελά από πάνω μας, εκπορεύεται η Αγία Τριάδα.

1 (Μονάδα) + 3 (Τριάδα) = 4 (Τετραγράμματον).

Το Αρκάνο 22 Καβαλιστικά μας δίνει: 2 + 2 = 4 (Τετραγράμματον).

Το αποτέλεσμα είναι το Άγιο Τέσσερα, το μυστήριο Τετραγράμματον, ο lod He-Vau-He, Άντρας, Γυναίκα, Φωτιά και Νερό. Άντρας, Γυναίκα, Φαλλός, Μήτρα. Τώρα θα καταλάβετε γιατί το Αρκάνο 22 είναι το Στέμμα της Ζωής. Η Αποκάλυψη λέει: «Μην φοβάσαι αυτά που πρόκειται να υποφέρεις, ο Διάβολος θα ρίξει μερικούς από σας στην φυλακή, για να δοκιμαστείτε, η δυστυχία θα κρατήσει δέκα μέρες, κράτα την πίστη σου μέχρι τον θάνατο και εγώ θα σου δώσω το στέμμα της ζωής» Αποκάλυψη κεφάλαιο 2, παράγραφος 10.

Η φυλακή είναι η φυλακή της δυστυχίας και οι δέκα μέρες είναι οι δοκιμασίες ενώ είστε υποταγμένοι στον Τροχό της Επιστροφής του Κάρμα.

Αυτός που λαμβάνει το Στέμμα της Ζωής είναι ελεύθερος από τον Τροχό της επιστροφής, της υποτροπής και του κάρμα.

Το Στέμμα της Ζωής είναι τριαδικό, έχοντας τρεις όψεις:

1. Ο Αρχαίος των Ημερών.

2. Ο Λατρευτός Υιός.

3. Το πολύ σοφό Άγιο Πνεύμα.

Το Στέμμα της Ζωής είναι ο Άνθρωπος Ήλιος, ο Ήλιος Βασιλιάς τόσο δοξασμένο από τον αυτοκράτορα Ιουλιανό. Το Στέμμα της Ζωής είναι η διαρκής Εσωτερική μας Ανάσα, εντελώς άγνωστη στον εαυτό της, η ιδιαίτερη ακτίνα κάθε ανθρώπου, ο Χριστός. Το Στέμμα της Ζωής είναι το Κέθερ, το Χοκμάχ και το Μπινάχ (Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα). Αυτός που είναι πιστός ως τον θάνατο λαμβάνει στο Στέμμα της Ζωής.

Στην γιορτή του Αρνιού, τα πρόσωπα όλων εκείνων των Αγίων που το έχουν ενσαρκώσει λάμπουν σαν ήλιοι της αγάπης. Το αμόλυντο άσπρο τραπεζομάντιλο είναι λεκιασμένο με το βασιλικό αίμα του Θυσιασμένου Αρνιού.

«Όποιος έχει αυτιά, ας ακούσει τι λέει το πνεύμα στις εκκλησίες. Τον νικητή δεν θα τον δεν θα τον βλάψει ο δεύτερος θάνατος» Αποκάλυψη κεφάλαιο 2, παράγραφος 11.

Αυτός που δεν υπερνικά θα χωρισθεί από τον Αγαπημένο και θα βυθιστεί στην άβυσσο. Αυτοί που θα μπουν στην άβυσσο θα περάσουν από τον δεύτερο θάνατο. Οι δαίμονες της αβύσσου αποσυντίθενται αργά, κατά την διάρκεια πολλών αιώνων. Αυτοί είναι χαμένες ψυχές. Αυτός που υπερνικά δεν θα βλαφθεί από τον δεύτερο θάνατο.

Όταν λάβουμε το Στέμμα της Ζωής, στον καθένα μέσα μας ο Λόγος γίνεται σάρκα.

Κάθε Άγιος που κατακτά την Μύηση της Αφροδίτης λαμβάνει το Στέμμα της Ζωής. Ο πολυαγαπημένος μας Σωτήρας Ιησούς Χριστός κατέκτησε την Μύηση της Αφροδίτης στον Ιορδάνη.

«Και ο Λόγος έφτιαξε σάρκα και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε την δόξα του, την δόξα που έχει ο μοναχογιός από το πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια» Ιωάννης κεφάλαιο 1, παράγραφος 14.

«Και το φως λάμπει μέσα στο σκοτάδι, και το σκοτάδι δεν το κατανόησε» Ιωάννης κεφάλαιο 1, παράγραφος 5.

Αυτός είναι ο Σωτήρας γιατί μας έφερε το Στέμμα της Ζωής κι έδωσε το αίμα του για μας.

Πρέπει να φτάσουμε στην ανώτερη εξόντωση του ΕΓΩ προκειμένου να λάβουμε το Στέμμα της Ζωής.

Πρέπει να αναστήσουμε το Αρνί μέσα στους εαυτούς μας. Χρειαζόμαστε το Πάσχα της Ανάστασης.

Η ΚΑΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

Τώρα θα συνεχίσουμε με τα μαθηματικά, ολόκληρη η ζωή μας ξετυλίγεται με τα μαθηματικά.

Ο Νόμος του Κάρμα αναπτύσσεται με τους αριθμούς.

ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Εντουάρδο Ντε Πορτίλλο: Ημερομηνία γέννησης 1932. Στο έτος γέννησης προστίθεται το ίδιο έτος γέννησης.

1932

1

9

3

+ 2__

1947 =1 + 9 + 4 + 7 = 21 (βλ. Αρκάνο νούμερο 21)

21 = 2 + 1 = 3 (βλ. Αρκάνο νούμερο 3)

1947

1

9

4___

1968= 1 + 9 + 6 + 8 = 24 (βλ. Αρκάνο νούμερο 24)

2 + 4 = 6 Ο Εραστής. Συνάντησε την αρραβωνιαστικιά του το 1968

1968

1

9

6

__ 8__

1992 = 1+ 9 + 9 + 2 = 21(βλ. Αρκάνο νούμερο 21)

21= 2 + 1 = 3 Σημάδι, ένας πνευματικός και οικονομικός θρίαμβος. Αυτό το έτος δεν θα ξεχαστεί.

2ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Αρθούρο Αγκουαιρ: Ημερομηνία Γέννησης:1937

1937

1

9

3

__7___

1957= 1 + 9 + 5 + 7 = 22 = 2 + 2 = 4 Επιτυχία στα υλικά πλάνα.

1957

1

9

5

7___

1979 = 1 + 9 + 7 + 9 = 26 = 2 + 6 = 8

8: Δοκιμασίες και βάσανα: να έχεις υπομονή σαν τον Ιώβ.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

Η Εσωτερική Επείγουσα Ανάγκη υπολογίζεται δημιουργώντας την καβαλιστική πρόσθεση της ημερομηνίας γέννησης, την ημέρα, τον μήνα, και το έτος.

1ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Βίκτωρ Μάνουελ Τσάβεζ: 17 Νοεμβρίου 1921

Ημέρα 17 = 1 + 7 = 8

Μήνας 11 = 1 + 1 = 2

Έτος 1921 = 1 + 9 + 2 + 1 = 13 = 1 + 3 = 4

Ημέρα 8

Μήνας 2

Έτος 4

14 = 1 + 4 = 5

Το Αρκάνο νούμερο 5 του Ταρώ είναι η ακαμψία, μελέτη, επιστήμη, ανάλυση, έρευνα, διάνοια.

Η Επείγουσα Εσωτερική του Ανάγκη τον κάνει άτομο με λογική.

2ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Κος Ροντρίγιεζ 5 Ιουνίου 1905

Ημέρα 5

Μήνας 6

Έτος 1905 = 15 = 1 + 5 = 6

Ημέρα 5

Μήνας 6

Έτος 6

17 = 1 + 7 = 8

Το 8 μας κάνει υπομονετικούς, παθητικούς, ενεργητικούς, ακριβείς, έντιμους. Το άτομο είχε βάσανα, αγώνες, μελέτη, έπρεπε να περάσει μέσω πολλών δοκιμασιών.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΑΡΚΑΝΟ 1

Ο Μάγος: Άνθρωπος, Ξίφος, Θέληση, Δύναμη.

ΑΡΚΑΝΟ 2

Η Ιέρεια: Η σύζυγος του Μάγου, Απόκρυφη Επιστήμη. Ευνοϊκός.

ΑΡΚΑΝΟ 3

Η Αυτοκράτειρα: Η Θεϊκή Μητέρα, Πνευματική και υλική παραγωγή.

ΑΡΚΑΝΟ 4

Ο Αυτοκράτορας: Εξουσία, Πρόοδος, Επιτυχία, Έλεος.

ΑΡΚΑΝΟ 5

Ο Ιεράρχης: Ακαμψία. Ο Νόμος, Κάρμα, Άρης, Πόλεμος.

ΑΡΚΑΝΟ 6

Η Αναποφασιστικότητα: Ο Εραστής Νίκη, Καλή Τύχη.

ΑΡΚΑΝΟ 7

Ο Θρίαμβος: Το πολεμικό Άρμα Πόλεμοι, Μάχες, Επανόρθωση, Πόνος, Πικρία.

ΑΡΚΑΝΟ 8

Η Δικαιοσύνη: Το Αρκάνο του Ιώβ, Βάσανα, Δοκιμασίες, Πόνος.

ΑΡΚΑΝΟ 9

Ο Ερημίτης: Μύηση Μοναξιά, Βάσανα.

ΑΡΚΑΝΟ 10

Η Ανταμοιβή: Ο Τροχός της Μοίρας Επιτυχημένα εμπόρια, Αλλαγές.

ΑΡΚΑΝΟ 11

Η Πειθώ: Το Εξημερωμένο Λιοντάρι Χάρη του Νόμου, Μην έχεις Φόβο. Άρης.

ΑΡΚΑΝΟ 12

Η Αποστολή: Θυσία Δοκιμασίες και Πόνος. Το Αρκάνο A.Z.F διώχνει μακριά τον πόνο.

ΑΡΚΑΝΟ 13

Η Αθανασία: Θάνατος και Ανάσταση Μετατροπές, Δείχνει Ολοκληρωτική Αλλαγή.

ΑΡΚΑΝΟ 14

Η Εγκράτεια: Συζυγική Σχέση Μακροχρόνια Ζωή. Σταθερότητα, Καμιά Αλλαγή.

ΑΡΚΑΝΟ 15

Το Πάθος: Τυφώνας Baphomet Αποτυχία στην Αγάπη. Αναγγέλλει τους Κινδύνους.

ΑΡΚΑΝΟ 16

Η Ευθραυστότητα: Ο Εκρηκτικός Πύργος Τιμωρία. Τρομερή Πτώση. Απόφυγε αυτήν την ημερομηνία.

ΑΡΚΑΝΟ 17

Η Ελπίδα: Το Αστέρι της Ελπίδας Δηλώνει Ελπίδα και Αναμονή.

ΑΡΚΑΝΟ 18

Το Λυκόφως: Κρυμμένοι Εχθροί Οι Κρυμμένοι Εχθροί εμφανίζονται σε κάθε στιγμή. .

Ασθένειες, Όχι Συναλλαγές.

ΑΡΚΑΝΟ 19

Η Έμπνευση: Ο Λαμπερός Ήλιος Επιτυχίες. Καλή Τύχη, Η Φιλοσοφική Πέτρα.

ΑΡΚΑΝΟ 20

Η Ανάσταση: Η Ανάσταση των Νεκρών Ευνοϊκές Αλλαγές, επωφελήσου από αυτές. Βάλε ένα τέλος στην αδυναμία.

ΑΡΚΑΝΟ 21

Η Μετατροπή: Ο Τρελός η Ανοησία Ολοκληρωτική Διαφθορά λόγω του κακού. Το Μαγικό Κλειδί. Ρούνα Ολίν, Η Αντίθεση, εχθροί του Χίραμ Αμπίφ.

ΑΡΚΑΝΟ 22

Η Επιστροφή: Η Αλήθεια, Το Στέμμα της Ζωής Θρίαμβος, Όλα καταλήγουν καλά. Εξουσία. Δύναμη. Καλή Τύχη.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΑΡΩ

1. Ανάψτε τα κεριά στον βωμό ή απλά χρησιμοποιήστε 3 κεριά.

2. Τοποθετήστε την Πεντάλφα.

3. Ξεχωρίστε τα 22 μεγάλα Αρκάνο από τα μικρά.

4. Κάντε τον Σταυρό σας και σφραγίστε τον εαυτό σας με το Κοσμικό Αστέρι. Επικαλεστείτε τον Πατέρα και ζητήστε την διαφώτιση του Άγιου Πνεύματος.

5. Ανακατέψτε τα 22 μεγάλα Αρκάνο, με το πρόσωπο των καρτών προς τα κάτω, βγάλτε έξω ένα μεγάλο Αρκάνο και τοποθετείστε το κατά μέρος χωρίς να το βλέπετε..

6. Ανακατέψτε τα 56 μικρά Αρκάνα και βγάλτε έξω μία κάρτα, ανακατέψτε ξανά και βγάλτε έξω άλλο ένα μικρό Αρκάνο. 3 κάρτες στο σύνολο.

7. Προσθέστε το μεγάλο Αρκάνο στο αποτέλεσμα του αθροίσματος των δύο ψηφίων της κάθε μίας από τις μικρές. Αν το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από 22, προσθέστε τα ψηφία άλλη μια φορά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η κάρτα της πρόβλεψης, το αποτέλεσμα. Αυτό διευκρινίζεται περαιτέρω με την πρόβλεψη των 2 μικρών Αρκάνο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

11

26 42

11 + 8 + 6 = 25

25 = 2 + 5 = 7 (Απάντηση: Ο Θρίαμβος)

Το Εξημερωμένο Λιοντάρι: 11

Το Θαύμα: 26 = 2 + 6 = 8

Υπεροχή: 42 = 4 + 2 = 6

Αποτέλεσμα:

11

26 42

7(Απάντηση, ο Θρίαμβος)

Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τα 22 Αρκάνο. Μόλις γίνουν γνωστοί κάποιος θα είναι ικανός να χρησιμοποιήσει το πρακτικό μέρος της πρόβλεψης έξυπνα σε θέματα μεγάλης σπουδαιότητας.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις την έννοια της πρόβλεψης. Οι κάρτες είναι ταξινομημένες από αστρική, μαθηματική άποψη. Κάποιος ζητά την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, χρησιμοποιούνται οι αριθμοί και τα μαθηματικά. Όλοι οι Νόμοι φτιάχτηκαν από Αριθμούς, Βάρος και Μέτρηση. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Ταρώ με εμπειρικό τρόπο και έτσι το χρησιμοποιούν άσχημα. Το τελευταίο πράγμα που μαθεύτηκε στην καβαλιστική πρόβλεψη: προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους αριθμούς σοφά πρέπει να μελετάμε, πρέπει να κατανοούμε την έννοια της κάθε κάρτας.

Samael Aun Weor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη