Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

5 Σεπτεμβρίου 2012

Το Πύρινο Ρόδο - α μέρος

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Εγώ ο ΑΟΥΝ BΕΟΡ, ο Μεγάλος Αβατάρας της Νέας Υδροχοϊκής Εποχής, γράφω αυτό το βιβλίο μέσα στην αδηφάγο φωτιά.

Θα εισχωρήσουμε τώρα στα πύρινα σπλάχνα της Κοσμικής Θεϊκής Μητέρας.

AGNI! AGNI! AGNI! Θεέ της Φωτιάς, βοήθησέ μας, ενέπνευσέ μας και οδήγησέ μας μέσω των πύρινων λαβύρινθων της μεγάλης Φύσης.

Θα μελετήσουμε τώρα τα ευαίσθητα πέταλα αυ­τού του ΠΥΡΙΝΟΥ ΡΟΔΟΥ του σύμπαντος.

Θα διεισδύσουμε στα πιο βαθιά σπήλαια της γης, για να ξεριζώσουμε τα πιο φοβερά της μυστικά...

Ένα γλυκό και ήρεμο σύριγμα εξυμνεί τις καυ­τές φλόγες των πιο αγνών αισθημάτων μας.

Μέσα στα αναμμένα κάρβουνα του Σύμπαντος, τρίζει η δίνη των Υιών της Φωτιάς...

Nιώθουμε το τρίξιμο των φλογών... και η αύρα της Κοσμικής Θεϊκής Μητέρας μάς περιτυλίγει στην πιο αγνή προσπάθεια…

Το δικό μας Δισκοπότηρο, είναι από χρυσό... είναι από ασήμι... και είναι αναμμένο σαν την μεγα­λειώδη φωτιά του Σύμπαντος...

ΥΙΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ! ακούστε τους δασκάλους σας, τους Υιούς της Φωτιάς...

Βασιλιάδες και βασίλισσες της φωτιάς, πλάσμα­τα των δασών... τι μαγεία!

Δεν υπάρχει δάσος που να μην έχει το Τζίνι του. Δεν υπάρχει δένδρο που να μην έχει το πλάσμα του, τις δυνάμεις του και την ευφυΐα του...

Δεν υπάρχει δένδρο χωρίς ψυχή... Όλα τα φυτά είναι το φυσικό σώμα ενός στοιχειώδους πλάσματος, της φύσης...

Τα φυτά έχουν ψυχή, και οι ψυχές των φυτών εγκλείουν όλες τις δυνάμεις της Κοσμικής Θεϊκής Μητέρας...

Οι ψυχές των φυτών, είναι τα στοιχειώδη της Φύσης. Αυτά τα αθώα πλάσματα ακόμα δεν έχουν βγει από την Εδέμ, και γι’ αυτόν τον λόγο ακόμη δεν έχουν χάσει τις πύρινες δυνάμεις τους...

Τα στοιχειώδη των φυτών, παίζουν σαν τα αθώα παιδιά ανάμεσα στις άφατες μελωδίες αυτής της με­γάλης Εδέμ της Κοσμικής Θεϊκής Μητέρας...

Τα αρώματα της φωτιάς μας μεθούν και μας γεμίζουν έκσταση, μας υψώνουν στην άφατη ευτυχία του Νιρβάνα...

Δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει ψυχή σ’ αυτήν την φλογερή πλάση...

Αν παρατηρήσουμε με τα μάτια του Πνεύματος σε βάθος ένα φλογερό χιλιοχρονίτικο βράχο, βλέπου­με ότι κάθε άτομο είναι το φυσικό σώμα ενός στοιχειώδους πλάσματος της φύσης, το οποίο παλεύει, αγαπά και εργάζεται ανάμεσα στο φλογερό τρίξιμο της παγκόσμιας φλόγας, επιθυμώντας έντονα να ανε­βάσει τις βαθμίδες καύσης του κάρβουνου και του διαμαντιού, για να έχει την ευτυχία να εισχωρήσει στο υπέροχο φυτικό βασίλειο...

Αυτό το βιβλίο μυρίζει δάσος, αυτό το βιβλίο μυρίζει βουνό... αυτό το βιβλίο το εξάγουμε από τις φλόγες του σύμπαντος, και η κάθε μια λέξη του είναι γραμμένη με αναμμένα κάρβουνα...

Τώρα θέλουμε να το αποσπάσουμε από τα γιγάντια δάση και από τα αθώα παιδιά των υδάτων, των ανέμων, των βράχων και από τις καυτές φλόγες, όλα τα μυστικά της αρχαίας γνώσης, για να ανοικοδομήσουμε την εσωτερική γνώση πάνω στο πρόσωπο της γης, και να μυήσουμε την Εποχή του ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ μέσα στο τρίξιμο των δικών μας δυνάμεων που λάμπουν.

Όλη η στοιχειώδης μαγεία των αρχαίων Ιεροφάντων, σπινθηροβολεί μέσα στο Ιερό Δισκοπότηρο των λουλουδιών, και μέσα στα σπλάχνα των μεγαλοπρεπών δένδρων της μεγάλης φύσης.

Πρέπει να ψάξουμε την παλαιά γνώση των Ιεροφάντων της Αιγύπτου και της Ελλάδας, μέσα στους χιλιοχρονίτικους βράχους που αντιμετωπίζουν τον χρόνο, και μέσα στα υπόγεια σπήλαια στα έγκατα της γης, όπου η φωτιά σπινθηροβολεί, καίγοντας με τις φλόγες της την σκουριά...

Θα ξεχωρίσουμε τον καπνό από τις φλόγες, θα επεξεργαστούμε, με το διεγερτικό και φλογερό άρωμα του, το σώμα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, φτιαγμένο από την πιο αγνή ανάμιξη.

Χρειαζόμαστε μια ζωηρή διάνοια. χρειαζόμαστε σκέψεις που απαστράπτουν... χρειαζόμαστε την Διά­νοια-Χριστός του ΑRHΑΤ, για να εισχωρήσουμε στην τρομακτική πυρκαγιά αυτών των συμπαντικών φλογών, όπου τρίζουν τα φοβερά μυστικά του ΠΥΡΙΝΟΥ ΡΟΔΟΥ της φύσης.

Ας υψώσουμε το διάπυρο δισκοπότηρο μας, μέσα στην σπινθηροβόλο φωτιά της Κοσμικής Θεϊκής Μητέρας. ΑGNI, φώτισέ μας, για σένα σηκώνω το δισκοπό­τηρό μου.

Ας ανάψουμε μια φωτιά, και ας ψάλλουμε τους καυτούς ύμνους της ΦΩΤΙΑΣ μέσα στο ΠΥΡΙΝΟ ΡΟΔΟ του σύμπαντος. Ας υψώσουμε το μεγαλόπρεπές μας δισκοπότηρο, και να κάνουμε πρόποση για τις ιεραρχίες των φλογών... ΑGNI! ΑGNI! ΑGNI!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Εισερχόμαστε τώρα σ’ έναν παλαιό μεσαιωνικό πύργο. Ένα παιδί παίζει σ’ αυτόν τον παλαιό πύργο.

Το παιδί ανεβαίνει μια σκάλα: εμείς οφείλουμε να ξαναγίνουμε παιδιά για να ανέβουμε την σκάλα της γνώσης.

Σ’ αυτόν τον παλιό πύργο ζει μια βασίλισσα της φωτιάς. Είναι η στοιχειώδης βασίλισσα του Αγριοκυπαρισιού, ενσαρκωμένη με ένα φυσικό σώμα, σε μια παλιά μεσαιωνική αυλή.

Είναι μια νηφάλια μάγισσα, είναι μια μάγισ­σα αυστηρή, ντυμένη με μεσαιωνικό τρόπο. Αυτή η στοιχειώδης Βασίλισσα, έχει μια ωραία νεανική εμφάνι­ση, ζει μια ζωή παραδειγματική σ’ αυτόν τον αρχαίο φεουδαρχικό πύργο.

Βυθιζόμαστε σε βαθύ εσωτερικό διαλογισμό, εισερχόμαστε σ’ ένα υπόγειο σαλόνι, αυτής της παλιάς κατοικίας, και παρουσιάζεται στα πνευματικά μας μάτια ένα ταπεινό κρεβάτι, μια υπέροχη κυρία και κάποιοι άγιοι Δάσκαλοι οι οποίοι βοηθούν αυτήν την στοιχειώδη μάγισσα του Αγριοκυπαρισιού την ενσαρκωμένη σε Μεσαιωνικό φυσικό σώμα.

Αυτό το παράξενο δωμάτιο φαίνεται να φωτί­ζεται από έναν παλιό γυάλινο πολυέλαιο, όπου αναπνέει κανείς την σκόνη των αιώνων.

Μπροστά σε κείνο το κρεβάτι, σ’ ένα σιδερέ­νιο αγγείο που καπνίζει απελευθερώνεται ένας παλλόμενος και υπέροχος καπνός.

Η Φωτιά καίει έντονα κάτω από αυτό το αγ­γείο.

Βράζει ένα υγρό, και μέσα στο υγρό το φυτό τoυ Αγριοκυπάρισσου.

Το υγρό εκείνου του αγγείoυ είναι το αγνό νερό της ζωής, μέσα στο οποίο εμφανίζεται το δέντρο του Αγριοκυπάρισσου.

Αυτό είναι το φυτό των Θεϊκών βασιλέων. Τρεις Zipas Chibchas της Μποκοτά, άσκησαν την λατρεία του Αγριοκυπάρισσου.

Όλοι οι θεϊκοί βασιλείς της αρχαιότητας άσκησαν την βασιλική τέχνη του Αγριοκυπάρισσου.

Το μάντραμ τoυ στοιχειώδους του Αγριοκυπάρισσου, είναι KEM-LEM.

Το στοιχειώδες του Αγριοκυπάρισσου παρου­σιάζεται σαν ένα ωραίο κοριτσάκι. Κάθε δέντρο έχει το στοιχειώδες του.

Όλα τα στοιχειώδη του Αγριοκυπάρισσου, υπακούν σ’ αυτήν την στοιχειώδη βασίλισσα την ενσαρκωμένη σ’ αυτόν τον παλιό μεσαιωνικό πύργο.

Η βασίλισσα ικετεύει τον ΑGNI να την βοη­θήσει, και αυτό το παιδί της Φωτιάς επιπλέει σ’ εκείνο το παράξενο υπνοδωμάτιο.

Το στοιχειώδες τoυ Αγριοκυπάρισσου υπακούει, και μέσα στον καπνό του αγγείoυ εμφανίζονται κάποιοι Δάσκαλοι της Γνώσης.

Στον καπνό του Αγριοκυπάρισσου σχηματί­ζεται ένα αιθέριο σώμα, ώστε ο επικαλούμενος άγγελος να μπορέσει να ντυθεί με αυτό, και να γίνει ορατός και απτός στον φυσικό κόσμο.

Όλοι οι θεϊκοί βασιλείς της αρχαιότητας ασκούσαν την βασιλική τέχνη του Αγριοκυπάρισσου για να συνομιλούν με τoυς αγγέλους.

Ο επικαλούμενος, οφείλει να πιει ένα ποτήρι από το Aγριοκυπάρισσο κατά την διάρκεια της ιεροτελεστίας.

Τα τσάκρας μπαίνουν σε δραστηριότητα, με την ιεροτελεστία τoυ Αγριοκυπάρισσου.

Κάθε δέντρο έχει το στοιχειώδες τoυ και τα στοιχειώδη των Αγριοκυπάρισσων υπακoύνε σ’ αυτήν την βασίλισσα της Φωτιάς, η οποία ήταν ενσαρκωμένη κατά τον Μεσαίωνα σε μια μεγαλοπρεπή αυλή.

Τώρα η βασίλισσα τoυ Αγριοκυπάρισσου, καλλιεργεί τα μυστήριά της σένα υπόγειο ναό της Γης.

Οι σπόροι του Αγριοκυπάρισσου χρησιμοποι­ούνται σαν θυμιάματα που καθαρίζoυν το αστρικό σώμα από κάθε είδους λάρβες.

Ο ΜΥΣΤΗΣ οφείλει να ντυθεί με το ιερατικό τoυ ένδυμα, για να ιερουργεί στον ναό με το στοι­χειώδες τoυ Αγριοκυπάρισσου.

Κατά την διάρκεια που στον ναό τελείται η ιερή εργασία του Αγριοκυπάρισσου το δέντρο από το οποίο συλλέγονται τα κλαδιά και οι σπόροι θα παραμείνει σκεπασμένο με μαύρα πανιά και θα κρεμα­στούν σ’ αυτό μερικές πέτρες.

Κατά την διάρκεια της αγίας επίκλησης του στοιχειώδους του Αγριοκυπάρισσου, ο ΜΥΣΤΗΣ θα σαλπίσει μια τρομπέτα από κέρατο προβάτου.

Το στοιχειώδες του Αγριοκυπάρισσου δια­μορφώνει με τον καπνό ένα αιθέριο σώμα που χρησι­μεύει σαν εργαλείο του επικαλούμενου αγγέλου.

Αν η επίκληση είναι άξια απάντησης, ο επικαλούμενος άγγελος θα παραστεί στο κάλεσμα και θα γίνει ορατός και απτός στον φυσικό κόσμο για να συνομιλήσει μ’ αυτόν που τον κάλεσε.

Χίλιες φορές θα μπορούμε να καλέσει ο ανάξιος, και να μην εισακουστεί, διότι για τον ανάξιο όλες οι πόρτες είναι κλειστές, εκτός από την πόρτα της μετάνοιας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

ΤΑ ΕΠΤΑ ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ ΤΟΥ ΑRΗΑΤ

Ακούστε με, αδελφοί της Τρίτης Μύησης των Μεγάλων Μυστηρίων, σε σας απευθύνομαι.

Έχει φθάσει η ώρα να ανάψετε τα επτά κηροπήγια τoυ διανοητικού σώματος.

Προτού ανάψει η χρυσή φλόγα με το γαλήνιο Φως, η λυχνία πρέπει να προφυλάσσεται καλά, σε ένα μέρος ανεξάρτητη από κάθε άνεμο. (Μπαγκαβάτ Γκιτά)

Οι γήινες σκέψεις οφείλουν να πέσουν νεκρές προ των πυλών του ναού.

Το μυαλό που είναι σκλάβος των αισθήσεων κάνει την ψυχή τόσο ανήμπορη, όπως την βάρκα που ο αέρας την μεταφέρει πάνω στα νερά. Έτσι μας λένε τα διδάγματα της ανατολικής σοφίας. (Μπαγκαβάτ Γκιτά)

Ακούστε με, Ω Δάσκαλοι της Τρίτης Μύησης των Μεγάλων Μυστηρίων, σε σας απευθύνομαι.

Τώρα έχετε ανάγκη από το πιο αγνό πύρινο σφρίγος.

Οφείλετε να σηκώσετε τώρα το φλογερό φίδι του διανοητικού σώματος.

Το Αστέρι των πέντε αιχμών λάμπει πάνω στα κηροπήγια του ναού του Διανοητικού.

Μέσα από το τρίξιμο των φλογών, εισέρχεστε τώρα στον φλογερό ναό της κοσμικής νοημοσύνης.

Οι σκέψεις σας σπινθηροβολούν μέσα στην δίνη των φλογών.

Αυτός είναι ο πύρινος ναός του ARHAΤ.

Ο νους σας οφείλει να ξαναγίνει εντελώς διάπυρος στο τρίξιμο της φωτιάς.

Πρέπει να διαχωρίσετε επιμελώς τον καπνό από τις φλόγες.

Ο καπνός είναι σκοτάδι, οι φλόγες είναι Φως.

Πρέπει να ασκείτε εντατικά την Σεξουαλι­κή Μαγεία, μέσα στην φωτιά που σπινθηροβολεί.

Πρέπει να μετατρέψετε την Υλιστική-Διά­νοια σε Διάνοια-Χριστός.

Πρέπει να κλέψετε τώρα την φωτιά από τα δαιμόνια τoυ διανοητικού κόσμου.

Επέμενε και μην λιποψυχείς, αδελφέ μου.

Τα υπόβαθρα των θρόνων των Δασκάλων εί­ναι φτιαγμένα από τέρατα.

Έχε πίστη γιε μου, και συντόμευε το πέρασμα με το σπαθί.

Οι καταχθόνιοι σου κλείνουν το πέρασμα.

Ρίξου ενάντια στους καταχθόνιους με την φλογερή κόψη του σπαθιού σου. Νίκησέ τους και θα μπεις στις Αίθουσες του αγίου ναού του ARHAΤ.

Ο ήλιος λάμπει και τώρα το κηρο­πήγιο του ηλιακού σου πλέγματος ανάβει. Δέξου, αδελφέ μου, την ανταμοιβή σου.

Tο ηλιακό διαμάντι και το πύρινο δακτυλίδι σπινθηροβολεί στο δάχτυλο του διανοητικού σου σώματος.

Στο ηλιακό σου πλέγμα, καίει τώρα ένα καινούργιο ΠΥΡΙΝΟ ΡΟΔΟ.

Τα δαιμόνια της νοημοσύνης σε προσεγγί­ζουν απ’ όλες τις πλευρές, Ω ARHAΤ!

Το φίδι του διανοητικού σώματος, θα ανέ­βει τώρα από την φίνα κόψη του μεδουλιού του δια­νοητικού σώματος.

Πρέπει να κυριαρχήσουμε τον νου μέσω της θέλησης.

Ο νους είναι το καταφύγιο της επιθυμίας.

Πρέπει να αποκλείσουμε τα διανοητικά δαιμόνια από τον δικό μας ναό, με το φοβερό μαστί­γιο της θέλησης.

Πρέπει να απελευθερώνουμε τον νου από τις διαδικασίες του συλλογισμού.

Πρέπει να απελευθερώσουμε τον νου απ’ όλες τις τάξεις των σχολών, θρησκειών, αιρέσεων, πολι­τικών κομμάτων, πατριωτικών ιδεών και της σημαίας, προκαταλήψεων, ορέξεων και φόβων.

Πρέπει να αλλάξουμε την διαδικασία του συλλογισμού με την αντίληψη.

Μην ταυτίζεσαι με τον νου, Ω! ARHAΤ!

Εσύ δεν είσαι ο νους. Εσύ είσαι το Είναι, εσύ είσαι ο Εσώτερος.

Ο νους είναι ένας λόφος μαρτυρίων, κυριάρχησέ τον με το μαστίγιο της θέλησης, ώστε να μην ρίξει το κάρο σου στην άβυσσο.

Αλίμονο! στον αμαξά που χάνει το κάρο τoυ, θα πρέπει να ξαναρχίσει το δρόμο του.

Το ΠΥΡΙΝΟ ΡΟΔΟ της καρδιάς σου, είναι ο ήλιος της δικαιοσύνης σου.

Μάθε Ω! ARHAΤ! να χειρίζεσαι το ξίφος σου. Μάθε να διαχωρίζεις τον καπνό από τις φλόγες.

Μέσα σε καθετί καλό, υπάρχει κάτι κακό. Μέσα σε καθετί κακό, υπάρχει κάτι καλό.

Τώρα έχεις περάσει πιο πέρα από το καλό και το κακό. Τώρα αναγνωρίζεις το κακό του καλού και το καλό του κακού,

Μέσα στην κολακεία του λόγου κρύβεται η ενοχή.

Επέμενε, γιε μου, το φίδι του διανοητι­κού σου θα ανέβει λίγο-λίγο από το μεδούλι του διανοητικού σου σώματος. Ανοίγονται τα πύρινα φτε­ρά σου, τα αιώνια φτερά σου.

Απαστράπτει ο νους σου με την ιερή Φωτιά.

Επέμενε και μην λιποψυχείς, και άναψε τα επτά αιώνια κηροπήγιά σου.

Απόκτησε την όψη του αετού και την διάπυρη ακοή.

Οι σκέψεις σου καίνε κυματίζοντας, μέσα στην διάπυρη αύρα του Σύμπαντος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

Η ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (CUCURBIΤΑ ΡΕΡΟ)

Εισερχόμαστε τώρα Ω! ARHAΤ! για να ιερουρ­γήσουμε στον ναό με την κολοκυθιά.

Ντύσου με τον χιτώνα σου και τον λευκό σου μανδύα, και πλησίασε προ του βωμού Ω! ARHAΤ !

Με τις δυνάμεις των στοιxειωδών της κολο­κυθιάς μπορούμε να εργαζόμαστε με τα πλήθη.

Το στοιχειώδες της κολοκυθιάς κατέχει φοβερές δυνάμεις πάνω στα πλήθη.

Μέσω της στοιχειώδους μαγείας της κολοκυθιάς, ο Ιωνάς είχε μετανοήσει στην Νινευή για όλες του τις αμαρτίες.

Το στοιχειώδες της κολοκυθιάς, πάνω στον Κωνοειδή αδένα του, έχει ένα μικροσκοπικό στέμμα που τoυ δίνει μια τρομερή δύναμη πάνω στις ανθρώ­πινες μάζες.

Μάθε Ω! ARHAΤ! να αγωνίζεσαι ενάντια στην απέχθεια των ανθρώπων μέσω της κολοκυθιάς. Έτσι θα βοηθάς τα ανθρώπινα πλήθη και βοηθώντας τους ανθρώπους, θα βοηθάς τον εαυτό σου. Εσύ το ξέρεις.

Συμφώνησε ότι το στοιχειώδες της κολοκυ­θιάς, είναι ο ρόδινος χιτώνας, σαν την ανιδιοτελή αγάπη. Μοιάζει με μια ωραία κοπέλα ντυμένη μ’ αυτόν τον χιτώνα της αγάπης.

Ο Ιωνάς ήταν τρεις μέρες στην κοιλιά ενός ψαριού και την τρίτη μέρα το ψάρι τον ξέρασε στις πλατείες της Νινευή.

Και ο Ιωνάς έκατσε πάνω σε μια κολοκυ­θιά και μετανόησαν οι κάτοικοι της Νινευή και έσχιζαν τα ρούχα τους και νήστεψαν και φόρεσαν τρί­χινους σάκους στο σώμα τους.

Θέλω να καταλάβεις τώρα Ω! ARHAΤ! την εσωτερική σχέση που υπάρχει μεταξύ των ψαριών της θάλασσας και της κολοκυθιάς.

Υπάρχει ένας ισχυρός άγγελος που κυβερνά τα ψάρια της θάλασσας και τα στοιχειώδη της κολο­κυθιάς.

Η ροή της ζωής των ψαριών της θάλασσας είναι η ίδια όπως και στην φυτική οικογένεια της κολοκυθιάς.

Ο πύρινος άγγελος που κυβερνά την κολο­κυθιά, είναι η ίδια φλόγα που κυβερνά όλα τα ψάρια της απέραντης θάλασσας.

Ο ιερουργός θα ρίξει την κολοκύθα μέσα σ’ ένα δοχείο με νερό, η οποία θα βράσει μέσα στις φλόγες του φούρνου.

Ο καρπός θα πρέπει να είναι τεμαχισμένος σε φέτες πριν ριχτεί στο δοχείο με νερό.

Εκείνο το δοχείο θα πρέπει να βράσει μπροστά στον βωμό.

Ο ιερουργός θα ευλογήσει το καπνισμένο δοχείο και θα διατάξει το στοιχειώδες της κολοκυ­θιάς να εργάζεται πάνω στα πλήθη, για να τους κάνει να μετανοήσουν από τις αμαρτίες τους.

Η μεγάλη Λευκή Ιεραρχία θα σου συμπαρα­σταθεί κατά την διάρκεια της τελετουργίας.

Το κολέγιο των Μυημένων θα συνεργαστεί μαζί σου σ’ αυτό το μεγάλο έργο του ΠΑΤΕΡΑ.

Οι πύρινες δυνάμεις αυτού του στοιχειώ­δες πλάσματος, καίνε έντονα μέσα στις σπινθηροβό­λες φλόγες του σύμπαντος.

Κατά την διάρκεια αυτής της τελετής της στοιχειώδους μαγείας, το λευκό περιστέρι του Αγίου Πνεύματος θα εισέλθει σε σένα Ω! ARHAΤ!

Τώρα, βυθιζόμενος σε βαθύ διαλογισμό, θα μπορέσεις ν’ ακούσεις τα λόγια του Ιεχωβά Ω! ARHAΤ!

Μην ξεχνάς αδελφέ μου, μην ξεχνάς Ω! ARHAΤ! ότι ο κάθε ένας από τους σπόνδυλους του διανοητι­κού σώματος ισοδυναμεί σε μια ιερή σπηλιά, κρυμμέ­νη στα σπλάχνα της γης.

Καθώς η πύρινη κόμπρα σου θα ανεβαίνει από το πυρακτωμένο μεδούλι του διανοητικού σου σώματος, θα διεισδύει σε κάθε μια από τις σπηλιές που ισοδυναμεί σε κάθε σπόνδυλο.

Εκείνες οι σπηλιές Φωτισμένες από την Φωτιά του κηροπήγιου σου ακτινοβολούν φλεγόμενες.

Εκείνες οι σπηλιές στις οποίες μέχρι τώρα δεν είχε ανάψει ο φλογερός πυρσός σου, είναι γεμάτες από σκοτάδια, από καπνό, και μόνο εσύ Ω! ARHAΤ! μπορείς να διαλύσεις αυτά τα σκοτάδια με την ιερή Φωτιά του κηροπήγιού σου.

Σε κάθε μία από τις τριάντα τρεις σπηλιές του ARHAΤ σπινθηροβολεί η καυτή Φωτιά του κοσμικού νου της Φύσης.

Σε κάθε μία από τις τριάντα τρεις σπηλιές του ARHAΤ, ευρισκόμενες μέσα στα σπλάχνα της γης, καλλιεργούνται τα ιερά μυστήρια της Φωτιάς.

Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει το σύμβολο του Ιωνά, ότι δηλαδή ο Χριστός αναστήθηκε μετά από τρεις μέρες.

Ο κόσμος ζήτησε σημάδια από τον Χριστό, αλλά Αυτός είπε μόνο το σημείο του Ιωνά.

Καθώς ο ARHAΤ θα Φωτίζει τις σπηλιές του με τον πυρσό του κηροπήγιου του, το φως και η Φωτιά θα μετατρέπουν τον υλικό νου σε Χριστικό νου.

Αφού ο Ιωνάς εξεμέθηκε από το κήτος, κήρυξε στην Νινευή και κάθισε πάνω σε μια κολοκυ­θιά για να εργαστεί με τις δυνάμεις του νου, που καίνε μέσα στα αναμμένα κάρβουνα του Κοσμικού Νου.

Γδύσου από τα ελεεινά σου ενδύματα, διό­τι είναι γεμάτα από ευτελή σκουλήκια. Το ευτελές σκουλήκι ξεραίνεται και πεθαί­νει στην κολοκυθιά.

Με την τελετουργία της κολοκυθιάς μόνο ο ARHAΤ μπορεί να ιερουργεί.

Όλο το ιερό κολέγιο θα ντυθεί με τους λευκούς χιτώνες στον ναό της αγίας τελετουργίας. Μόνο κάποιοι βοηθοί θα φορούν χιτώνα και γαλάζια ρόμπα κατά την διάρκεια της τελετουργίας.

Κατά την διάρκεια μερικών λεπτών, τα φώτα σβήνουν και ο ναός μένει σκοτεινός. Τώρα θα καταλάβεις ότι το φυτό της κολοκυθιάς ανήκει στο επίπεδο του νου. Τώρα θα κατανοείς όλο το σύμβολο του προφήτη Ιωνά, που κάθισε πάνω σε μια κολοκυθιά.

Το στιγμιαίο σβήσιμο των φώτων κατά την διάρκεια της λειτουργίας συμβολίζει το πέρασμα από τα σκοτάδια στο Φως.

Οφείλουμε να πετάξουμε όλες τις ζωώδεις ποταπότητές μας.

Το μάντραμ του στοιχειώδους της κολοκυθιάς είναι. το ΚΑ.

Οφείλει να ηχεί το γκογκ της ανατολής κατά την διάρκεια αυτής της τελετουργίας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ

Ο νους ζει αντιδρώντας ενάντια στις συγ­κρούσεις που προέρχονται από τον εξωτερικό κόσμο. Εσύ οφείλεις να ελέγχεις τις αντιδράσεις του δια­νοητικού σου δια μέσoυ της θέλησης.

Αν ρίξεις μια πέτρα σε μια λίμνη, θα δεις να εξέρχονται κρυστάλλινα κύματα που πηγαίνουν από το κέντρο μέχρι την περιφέρεια, αυτά τα κύματα προέρχονται από την αντίδραση του νερού ενάντια στην πέτρα.

Αν κάποιος μας βρίζει, αισθανόμαστε θυμό. Αυτός ο θυμός προέρχεται από την αντίδραση της διάνοιάς μας ενάντια στα σκληρά λόγια αυτού που μας βρίζει.

Μια πορνογραφική εικόνα αναστατώνει τις εσωτερικές αισθήσεις και πηγαίνει στον νου. Τότε ο νους αντιδρά όπως η λίμνη του παραδείγματος μας, με παθιασμένα ζωώδη κύματα που πηγαίνουν από το κέντρο στην περιφέρεια.

Οφείλουμε να χαλιναγωγήσουμε τα αισθήματα και να κυριαρχήσουμε τον νου με το φοβερό μαστίγιο της θέλησης.

Η δική μας διάνοια ζει αντιδρώντας ενάντια στις συγκρούσεις του εξωτερικού κόσμου.

Οι ακατάπαυστες αντιδράσεις του νου μας μεταφέρουν ευχαρίστηση και πόνο.

Η ευαρέσκεια και η δυσαρέσκεια, δεν προκύπτουν παρά μόνο από τις αντιδράσεις της νοημοσύνης.

Πρέπει να ελέγχουμε τις αντιδράσεις της νοημοσύνης για να περάσουμε πιο πέρα από την ευχα­ρίστηση και τον πόνο.

Οφείλουμε να ξαναγίνουμε ήρεμοι, αδιάφο­ροι μπροστά σε έπαινο και σε επίκριση, μπροστά στον θρίαμβο και την ήττα.

Όλες οι θύελλες της ύπαρξής μας δεν προκύπτουν παρά μόνο από τις αντιδράσεις της νοημο­σύνης, ενώπιον των συγκρούσεων που προέρχονται από τον εξωτερικό κόσμο.

Μια οξυδερκής εξέταση μας επιτρέπει να καταλάβουμε ότι οι αντιδράσεις του νου προέρχονται από ένα πυρηνικό κέντρο.

Αυτό το πυρηνικό κέντρο της νοημοσύνης είναι ο Φύλακας του Κατωφλιού του νου.

Ο Φύλακας του Κατωφλιού του νου, είναι όπως ο καπνός από την φλόγα.

Ο Φύλακας του κατωφλιού του νου, είναι ένα πλάσμα φοβερά δαιμονικό που ζει αντιδρώντας έως τον εξωτερικό κόσμο με κύματα ευχαρίστησης και πόνου, με κύματα ευαρέσκειας και δυσαρέσκειας, με κύματα θυμού, φθόνου, απληστίας, συκοφαντίας, εγωισμού κτλ.

Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε αυτόν τον Φύλακα, με όλες τις κακίες της δικής μας νοημοσύνης.

Είναι αναγκαίο να διαχωρίζουμε προσεκτικά τον καπνό από τις φλόγες.

Είναι επείγον να απογυμνωθούμε από τον Φύλακα του κατωφλιού του νου, για να απελευθερωθού­με από το ζωώδες παρελθόν μας.

Τώρα ο ARHAΤ, αφού έχει ανοίξει τα πύρινα φτερά του, θα πρέπει να περάσει την δοκιμασία του Φύλακα του κατωφλιού του διανοητικού κόσμου.

Έχε κουράγιο, Ω μαχητή! Ω αγωνιστή! Αυτή είναι η υπέρτατη στιγμή.

Τράβηξε το πύρινο σπαθί σου και εκτόξευ­σέ το άφοβα μέχρι τον Φύλακα του Κατωφλιού του διανοητικού.

Τώρα θα είσαι ελεύθερος, τώρα θα είσαι πάνω από το μυαλό σου, στον πλήρη έλεγχο του Εσώτερου.

Όταν εισπνέατε το CHELADO, περάσατε από την δοκιμασία του Φύλακα του κατωφλιού και από την δοκιμασία του Μεγάλου Κοσμικού Φύλακα τoυ κα­τωφλιού.

Τώρα ήδη Δάσκαλος, εσείς πηγαίνετε να συναντήσετε τον τρίτο Φύλακα. Νίκησε τον, και η διάνοιά σου θα ελευθερωθεί από τις εξωτερικές αι­σθήσεις.

Ανοίγονται τα αιώνια φτερά σου μέσα στην σπινθηροβόλο φωτιά της διάνοιάς σου. Μέσα στις τσιτσιριστές φλόγες, τα σκοτάδια του διανοητικού κόσμου επιτίθενται. Νίκησέ τα Ω! ARHAΤ!

Κυριάρχησε το μυαλό σου με το μαστίγιο της θέλησης.

Όταν το μυαλό σε παρενοχλεί με διεστραμ­μένες παραστάσεις, με μίσος ή με πάθος, με φθόνο ή με εγωισμό κτλ, μίλα του κατ’ αυτόν τον τρόπο:

Διανοητικό σώμα, δεν δέχομαι αυτήν την παράσταση, απόσυρέ την, δεν σου το επιτρέπω, οφείλεις να με υπακούσεις διότι εγώ είμαι ο κύριός σου.

Μόνο μέσω της θέλησης μπορεί ο Εσώτερος να ελέγχει τον Νου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Επιβεβαιώνουμε το Είναι μας.

Δεν είμαι το σώμα. Δεν είμαι η επιθυμία. Δεν είμαι ο νους. Δεν είμαι η θέληση. Δεν είμαι η συνείδηση. Δεν είμαι η λογική. Είμαι ο Εσώτερος. Θα κόψω όλες τις αλυσίδες του κόσμου. Είμαι ο ζωντανός Θεός. Είμαι το Είναι. Είμαι η Ζωή. Είμαι ο άρτος της ζωής. Είμαι το Κρασί.

Μέσα στην σπίθα της παγκόσμιας Φωτιάς, τα πύρινα ρόδα της δικής μας νοημοσύνης απαστράπ­τουν φλεγόμενα όταν επιβεβαιώνουμε την μεγαλειότη­τα του ΕΙΝΑΙ.

Όταν ο Φύλακας του κατωφλιού του Νου θα έχει νικηθεί σπάζουν τα τρία αινίγματα του και­ρού, και τότε ο δικός μας νους σπινθηροβολεί καιγόμενος μέσα στους μεγάλους ρυθμούς της Φωτιάς.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5

ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ

Θυμήσου αδελφέ μου ότι το δισκοπότηρο αντιπροσωπεύει τον νου του ανθρώπου.

Το Άγιο Γκριάλ, που υπάρχει στον ναό του Μονσεράτ είναι γεμάτο με το αίμα του Λυτρωτή του κόσμου.

Το δισκοπότηρο σου είναι ο εγκέφαλός σου, και ο εγκέφαλος είναι το όργανο του διανοητικού σώματος.

Γέμισε το δισκοπότηρό σου, αδελφέ μου με το αίμα του Μάρτυρα του Γολγοθά, για να χριστι­κοποιηθεί ο νους σου μέσα στην ακτινοβόλα σπίθα των παγκόσμιων φλογών.

Το αίμα του Αμνού είναι το κρασί του Φω­τός του αλχημιστή. Το αίμα του Αμνού είναι το σπέρ­μα σου.

Το σπέρμα σου είναι το λάδι του αγνού χρυσού που ανεβαίνει από τις δύο ελιές σου μέχρι το ιερό δισκοπότηρο του εγκεφάλου σου, για να χρι­στικοποιηθεί ο νους σου μέσα στην ακτινοβόλο Φωτιά του σύμπαντος.

Όταν το δισκοπότηρο είναι άδειο, είναι το μαύρο Γκριάλ, είναι το Γκριάλ της σκιάς, είναι το Γκριάλ των σκοταδιών.

Γέμισε το δισκοπότηρό σου αδελφέ μου, με το αίμα του Αμνού, για να μετατραπεί στο Άγιο Γκριάλ και ο νους σου να χριστικοποιηθεί.

Κανένας πόρνος, κανένας μοιχός, δεν θα μπορέσει ποτέ να μετατρέψει τον υλιστικό νου τoυ σε Χριστικό νου.

Οι Δάσκαλοι που είναι παντρεμένοι, θα χριστικοποιήσουν τον νου τους μέσω της σεξουα­λικής μαγείας.

Οι Δάσκαλοι που είναι ανύπαντροι, θα χριστικοποιήσουν τον νου τους μέσω του διανοη­τικού μετασχηματισμού και με την θυσία της σεξουαλικής αποχής.

Έτσι θα ανέβει την τέταρτη βαθμίδα δύνα­μης της Φωτιάς από το μεδούλι του διανοητικού σώ­ματος, μετατρέποντας τον υλιστικό νου σε Χριστικό νου.

Πρέπει να είστε αγνοί, αγνοί, αγνοί. Μην αφήνετε ουδέποτε να χυθεί ούτε καν μια σταγόνα από το ιερό σας κρασί.

Εάν θέλεις να χριστικοποιηθεί ο νους σου, μαθητή του πέτρινου μονοπατιού, θα πρέπει να ορκιστείς αιώνια αγνότητα. Θα πρέπει να γεμίζεις το ιερό σου δισκο­πότηρο με το κρασί του Φωτός, για να απαστράπτει με την Φωτιά ο κοσμικός σου νους μέσα στην μεγαλο­πρεπή βροντή της σκέψης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6

Η ΜΗΛΙΑ (ΡΙRUS ΜΑLUS)

Το δέντρο της μηλιάς συμβολίζει την σεξουαλική δύναμη της Εδέμ. Όταν η ανθρωπότητα έφαγε τον απαγορευμένο καρπό, διώχτηκε από τον παράδεισο.

Ο άγγελος που κυβερνά όλα τα στοιχειώδη αυτού του δέντρου, έχει την δύναμη να κλείνει τις κάμαρες της σπονδυλικής μας στήλης, όταν τρώμε τον απαγορευμένο καρπό.

Όταν ο άνθρωπος παραβίασε τους νόμους του κυρίου Ιεχωβά, ο στοιχειώδης άγγελος αυτού του δέντρου έκλεισε τις ιερές κάμαρες της σπονδυ­λικής μας στήλης και μας έδιωξε από την Εδέμ, όπου στα αγνά νερά των ποταμών της ζωής έρεαν γάλα και μέλι.

Το φλογερό σπαθί του στοιχειώδους αγγέλου της μηλιάς περιστρέφεται φλεγόμενο μέσα στις φλόγες που φυλάγουν την πόρτα του Παραδείσου.

Η πόρτα της Εδέμ, είναι το σεξ και η Εδέμ είναι το ίδιο το σεξ.

Για τον ανάξιο όλες οι πόρτες είναι κλει­στές, εκτός από αυτήν της μετάνοιας.

Παρ’ όλο που ο άνθρωπος έκανε μετάνοιες και νήστευε και φόραγε σάκο τρίχινο στο σώμα του, μ’ όλα ταύτα δεν θα έμπαινε στην Εδέμ. Παρ’ όλο που ο άνθρωπος μελετούσε όλη την σοφία των ουρανών και της γης, μ’ όλα ταύτα δεν θα έμπαινε στην Εδέμ. Στην Εδέμ δεν μπορεί να μπει παρά μόνο από μια πόρτα, από την πόρτα την οποία βγήκε. Ο άνθρωπος βγήκε από τον παράδεισο από την πόρτα του σεξ και μόνο από αυτήν την πόρτα μπο­ρεί να μπει ο άνθρωπος στον Παράδεισο.

Όλο το μυστικό βρίσκεται στο Λίγκαμ-Γιόνι των ελληνικών μυστηρίων.

Στην ένωση του Φαλλού και της Μήτρας περικλείονται τα μεγάλα μυστικά της παγκόσμιας Φωτιάς της ζωής.

Μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή, αλλά δεν μπορεί να εξωθεί το σπέρμα. Η επιθυμία για συγκράτηση θα μετατρέψει το σπέρμα σε Φως και Φωτιά. Η επιθυμία για συγκράτηση θα γεμίσει το ιερό δισκοπότηρο μας με το ιερό κρασί του Φωτός.

Έτσι ανοίγονται οι ιερές κάμαρες, έτσι ξυπνά η Φωτιά, έτσι ανοίγουμε τις πόρτες της Εδέμ, έτσι χριστικοποιούμε τον νου μέσα στο παγκόσμιο πύρινο ρόδο.

Οι ανύπαντροι Δάσκαλοι θα ανοίξουν τις πύρινες κάμαρες τους με την τρομερή δύναμη της θυσίας. Η σεξουαλική αποχή είναι μια τρομερή θυσία.

Στους εσωτερικούς κόσμους υπάρχει ένας ιερός ναός όπου ιερουργεί ο στοιχειώδης άγγελος που κυβερνά αυτό το θαυμάσιο δέντρο. Αυτός ο ναός Φωτίζεται από τρεις αιώνιες λάμπες. Η πρώτη λάμπα είναι κατακόκκινο ρόδο, σαν την πύρινη δύναμη των άστρων της αυγής. Η δεύ­τερη λάμπα είναι σαν την γαλάζια Φωτιά του Πατέρα και η τρίτη λάμπα ακτινοβολεί σαν άσπιλη λευκότη­τα της τέλειας αγνότητας.

Οι μεγάλες μελωδίες, της παγκόσμιας Φω­τιάς συνθέτουν τις άφατες περιοχές του ναού της Εδέμ.

Το στοιχειώδες αυτού του θαυμάσιου δέ­ντρου κατέχει φοβερές πύρινες δυνάμεις.

Κάθε φυτό, κάθε δέντρο, έχει σώμα, ψυχή και πνεύμα όπως οι άνθρωποι. Κάθε φυτό, κάθε δέντρο, έχει την δική του ψυχή και το δικό του πνεύμα. Οι ψυχές των φυτών είναι τα στοιχειώδη που παίζουν μέσα στο παγκόσμιο πύρινο ρόδο.

Το στοιχειώδες της μηλιάς, έχει πύρινες δυνάμεις που σπινθηροβολούν μέσα στην παγκόσμια αύρα.

Όλοι οι αδελφοί που προχωρούν από το πέτρινο μονοπάτι των καιόμενων φλογών, οφείλουν να μάθουν την στοιχειώδη μαγεία αυτού του ιερού δέντρου, για να βοηθούν την πάσχουσα ανθρωπότητα.

Με τις στοιχειώδεις δυνάμεις αυτού του δέντρου, μπορούμε να σπείρουμε αρμονία στα σπιτικά. Με τις στοιχειώδεις δυνάμεις αυτού του δέντρου, μπορούμε να δώσουμε δικαιοσύνη σε πολλούς δυστυχισμένους.

Μια γυναίκα εγκαταλελειμμένη από έναν κακό άντρα, μια αμαρτωλή, μια δύστυχη βασανισμένη από έναν κακόβουλο κτλ είναι περιπτώσεις που μπορούμε να βοηθήσουμε με τις στοιχειώδεις δυνάμεις αυτού του θαυματουργού δέντρου, εφόσον ο νόμος του κάρμα το επιτρέπει.

Εκείνοι που νομίζουν ότι μόνο με την δύνα­μη του νου μπορούν να πραγματοποιήσουν θαύματα, είναι απόλυτα λανθασμένοι, διότι τα πάντα στην φύση είναι διπλά.

Νομίζουν πως μόνο με την δύναμη του νου μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις διαδικασίες της πρακτικής μαγείας, είναι σαν να νομίζουν πως ένας άνδρας μπορεί να αναπαράγει ένα παιδί χωρίς ν’ αγγίξει γυναίκα.

Νομίζουν πως μόνο με την δύναμη του νου μπορούν να πραγματοποιήσουν κάθε είδους μυστικιστι­κές εργασίες, είναι σαν να πιστεύουν πως μόνο με το στυλό μπορούμε να γράψουμε ένα γράμμα χωρίς να έχουμε χαρτί, ή μόνο με τον ηλεκτρισμό να μπο­ρούμε να φωτιζόμαστε χωρίς να χρησιμοποιούμε φωτι­στικά.

Τα πάντα είναι διπλά σ’ αυτήν την φλογερή δημιουργία, σε κάθε ιδέα αντιστοιχεί ένα φυτό.

Το στοιχειώδες της μηλιάς είναι μια εξαιρετική καλλονή, μοιάζει με μια λευκοφορεμένη νύφη.

Με το στοιχειώδες της μηλιάς μπορούμε να σωθούμε από πολλούς κινδύνους και να ρυθμίζουμε πολλά σπιτικά.

Θα τοποθετήσει ένα σκέπασμα στο έδαφος κοντά στο δέντρο για να τελετoυργήσει με το στοι­χειώδες της μηλιάς.

ΕΒΝΙCO ΑΒΝΙCAR ΟΝ. Αυτά είναι τα μά­ντραμς του στοιχειώδους της μηλιάς, έτσι όπως μου τα δίδαξε ο κύριος Ιεχωβά.

Θα διατάζεις το στοιχειώδες με την επιτακτικότητα της θέλησης σου και με την λεπίδα του σπαθιού, μέχρι το άτομο ή τα άτομα πάνω στα οποία χρειάζεται να εξασκήσεις επιρροή.

Και ο κύριος Ιεχωβά μου έδειξε τον εσωτε­ρισμό της μηλιάς.

Η μηλιά είναι ο κατακόκκινος ανθός που καταβροχθίζει το θηρίο. Η μηλιά είναι ο αμνός και ο χοίρος τoυ ζωώδες πάθους.

Και ο κύριος μου έδειξε την μηλιά και στις ρίζες του το δηλητήριο του σκορπιού. Και ο κύριος Ιεχωβά μου έδειξε μια κολώ­να καθαρότητας και άσπιλου λευκού φωτός, που υψώ­νεται μέχρι τον ουρανό πάνω σ’ ένα πιάτο με αναμμέ­να κάρβουνα.

Η μηλιά είναι ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ και γύρω της σπινθηροβολούν οι επτά βαθμίδες δύναμης της φωτιάς.

Και ο κύριος Ιεχωβά μου έδειξε ένα μεγά­λο βουνό και πολλοί Δάσκαλοι της ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗ­ΤΑΣ, κάθε δάσκαλος στα πόδια της μηλιάς τoυ.

Και ο κύριος Ιεχωβά μου είπε: Μόνο εσύ ξέρεις αυτό πoυ μπορεί να ολοκληρώσει τoυς δάσκα­λους.

Και ο κύριος Ιεχωβά μου έδειξε ένα αθώο παιδί, γυμνό γεμάτο κάλλος και μου είπε: Έτσι επιστρέφουμε στο Είναι, όταν φθάνoυμε στην τέταρτη βαθμίδα δύναμης της φωτιάς.

Τότε εγώ κατάλαβα τις διδασκαλίες τoυ κυρίoυ Ιεχωβά, γεμάτες από φως και σοφία. Αυτές είναι οι άγιες διδασκαλίες τoυ Σωτήρα του κόσμου. Αυτές είναι οι άγιες διδασκαλίες του Ιεχωβά και του διαδόχoυ Μεσσία, τις οποίες αγαπά­με εμείς οι Γνωστικοί.

Ο ARHAT μετατρέπεται σ’ ένα παιδί, έτσι όπως έχω μάθει από τον κύριο Ιεχωβά.

Ω Ιεχωβά! Θεέ μου! Ενίσχυσέ με, με τα μήλα.

Κάποια μέρα, όντας εγώ ο ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ βυθισμένος σε βαθύ διαλογισμό, είπα στον κύριο Ιεχωβά: Ω Ιεχωβά! Βοήθησέ με και ο κύριος Ιεχωβά απάντησε:

-Εγώ πάντα σε βοηθάω, εγώ πάντα θα βοηθάω εκείνους που ήδη πέρασαν από τις σχολές των Βααλείμ.

Και είχε ο κύριος Ιεχωβά μια τριγωνική κορώνα στο κεφάλι του. Και το πρόσωπο τoυ ήταν σαν μια αστραπή και τα μάτια του σαν αναμμένοι πυρσοί και τα μπράτσα τoυ και τα πόδια του σαν πυρακτωμένο μέταλλο.

Εγκαταλείψτε όλες αυτές τις σχολές των Βααλείμ και καθίστε πάνω στην δική σας μηλιά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7

ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Υπάρχουν δύο είδη σάρκας, μια που προέρχε­ται από τον Αδάμ και η άλλη που δεν προέρχεται από τον Αδάμ. Η σάρκα που προέρχεται από τον Αδάμ είναι χονδροειδής και φθαρτή και η σάρκα που δεν προέρχεται από τον Αδάμ είναι αιώνια και άφθαρτη.

Όταν το πύρινο φίδι του διανοητικού σώμα­τος φθάνει σε κάποια κάνη της σπονδυλικής μας στήλης, τότε ο Δάσκαλος πεθαίνει και γεννιέται στην ζωή.

Ο Θεϊκός Ραβί της Γαλιλαίας καβαλώντας το πουλάρι, μπαίνει στην ουράνια Ιερουσαλήμ με ελεύθερο νου. Και ο ελεύθερος νους βεβαίως μπαίνει καβαλώντας τον γάιδαρο θριαμβευτής και νικητής στην πόλη, όπου τον υποδέχονται με τους φοίνικες και ύμνους.

Ο Δάσκαλος στοχάζεται γύρο από το τεμαχισμένο πήλινο σώμα του και ο θεϊκός Ραβί της Γαλι­λαίας λέει στον μόλις απελευθερωμένο: Εσύ αυτό δεν το χρειάζεσαι πια.

Από αυτές τις στιγμές ο Δάσκαλος είναι απελευθερωμένος από τον τροχό της γέννησης και του θανάτου. Με τα καλύτερα άτομα του φυσικού του σώματος έχει διαμορφώσει ένα νέο υπερευαίσθητο φυ­σικό σώμα, γεμάτο κάλλος και χιλιάδες τελειότητες. Έχει το μεγαλειώδες σχεδιάγραμμα του κοσμικού χριστού και είναι αιώνιο και άφθαρτο. Αυτό το όχημα που έρχεται να αντικαταστή­σει το πήλινο φυσικό σώμα, έχει διαμορφωθεί μέσα στο εξωτικό βάθος του δικού μας πήλινου σώματος, με τον ίδιο τρόπο που το κλωσσόπουλο σχηματίζεται μέσα στο αυγό.

Όταν ο Φρανς Χάρτμαν επισκέφτηκε τον ναό της Βοημίας συναντήθηκε με τον Παράκελσο, την Ζαν Ντ’ Αρκ και πολλούς άλλους μύστες, να ζουν με σάρκα και οστά σ’ αυτό το ιερό μοναστήρι. Έφαγε με τους Σεβάσμιους Αδελφούς στην τραπεζαρία των Αδελφών και ο Παράκελσος του δίδαξε να μετατρέψει τον μόλυβδο σε χρυσό ενώπιον του. Το βιβλίο με τίτλο Μια περιπέτεια στο αρχοντικό των ροδόσταυρων μυστών από τον Φράνς Χάρτμαν, μας αφηγείται όλα αυτά τα πράγματα.

Όταν η Ζαν Ντ’ Αρκ απενσαρκώθηκε στην πυρά όπου την έκαψαν ζωντανή, βρέθηκε περιτριγυρισμένη από Δασκάλους οι οποίοι την μετέφεραν στον ναό της Βοημίας. Από τότε αυτή ζει σ’ αυτόν τον ναό με το υπέρλεπτο φυσικό της σώμα, σε παρουσία όλων των άλλων Σεβάσμιων Αδελφών. Αυτό το νέο φυσικό σώμα έχει την δύναμη να γίνεται ορατό και απτό σε οποιοδήποτέ μέρος και τρέφεται με φρούτα και αγνό νερό. Το μέλι των μελισσών είναι η τροφή των δασκάλων της Παγκόσμιας Λευκής Αδελφότητας

Έξω από το πήλινο σώμα, «Εμείς» τα μέλη του Ιερού Κολεγίου των Μυημένων, λειτουργούμε μ’ αυτό το σώμα της απελευθέρωσης, φτιαγμένο από το πιο αγνό άρωμα.

Ωστόσο όταν είμαστε ενσαρκωμένοι για να εκτελούμε αποστολή για το καλό της πάσχουσας ανθρωπότητας, περνάμε απαρατήρητοι απ’ όλα τα μέρη σαν τον οποιοδήποτε περαστικό του δρόμου, ντυμένοι σαν χωρικοί, ζώντας και δουλεύοντας για να κερδί­σουμε το καθημερινό ψωμί, σαν τον οποιοδήποτε πο­λίτη.

Το σώμα της απελευθέρωσης μας μετατρέπει σε πολίτες της Εδέμ. Έτσι είναι πως ο Χριστός εισέρχεται σε μας από τις πόρτες της πόλης θριαμβευτής και νικη­της.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8

Η ΘΕΪΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το αστέρι των πέντε αιχμών και ο αστερο­ειδής σταυρός, απαστράπτουν τώρα στον γαλάζιο ου­ρανό του ARHAΤ.

Μέσα στις σπινθηροβόλες φλόγες του σύμπα­ντος θα τελέσουμε τώρα την γιορτή της Παρθένου, της ευλογημένης Θεϊκής Μητέρας του κόσμου. Η Μητέρα μου ακτινοβολεί στον άφατο ναό της και τώρα οφείλουμε να ντυθούμε με το δικό μας ένδυμα του ARHAΤ για να τελέσουμε την γιορτή.

Ο κόσμος πιστεύει ότι η φύση είναι κάτι ασυνείδητο, αλλά κάνουν λάθος. Κακόμοιροι άνθρωποι!

Όταν εισερχόμαστε στους εσωτερικούς μας κόσμους συναντάμε στην Μητέρα, όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, να ιερουργούν στον ναό της.

Όλη η απέραντη φύση, δεν είναι παρά, το μεγαλειώδες σώμα της βασίλισσας του ουρανού.

Η Θεϊκή Μητέρα του Κόσμου είναι μια Γκου­ρού-Ντέβα, της αιώνιας τελειότητας. Στον ναό της αγίας Θεϊκής Μητέρας του κό­σμου βλέπουμε δύο βωμούς και ενδιάμεσα τους το Λιοντάρι του Νόμου.

Αυτή η θεά της Φωτιάς προσωποποιεί τις παρθένους όλων των θρησκειών: Ίσις, Μαρία, Αδωνία, Αστάρτη, Ισομπέρτα κτλ. Αυτή είναι η Μητέρα όλων των ζώντων.

Ας γιορτάσουμε την γιορτή της Παρθένου Μητέρας του Κόσμου, Ω! ARHAΤ !

To αστέρι των πέντε αιχμών και ο αστερο­ειδής σταυρός απαστράπτουν στους αιώνιους ουρανούς του ARHAΤ.

Τι όμορφη που είναι η Μητέρα του κόσμου! Κοίταξε την εκεί στον άφατο ναό της, κυβερνώντας την αιώνια φύση. Στο κεφάλι της φέρει μια χρυσή κορώνα που ακτινοβολεί και ο άσπιλος χιτώνας της λάμπει ανάμεσα στις σπίθες των παγκόσμιων φλογών.

Ας γιορτάσουμε την γιορτή της Παρθένου Μητέρας του Κόσμου Ω! ARHAΤ !

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9

Ο ΚΕΔΡΟΣ (CΕDRUS LΙBΑNΙ)

Το στοιχειώδες αυτού του δέντρου, έχει τρομερές πύρινες δυνάμεις που φλέγονται.

Οι πόρτες των κοσμικών ναών κατασκευάζο­νται με το ξύλο του κέδρου. Ο κέδρος εσωτερικά είναι συνδεδεμένος με τις καυτές φλόγες της σπονδυλικής μας στήλης.

Οι Ντέβας που κυβερνούν τα στοιχειώδη των κέδρων των δασών, έχουν την δύναμη να μας ανοί­γουν την πυρακτωμένη πόρτα του καναλιού Σουσούμνα. Αυτό το κανάλι είναι σαν ένας υπόγειος διάδρομος με τις τριάντα τρεις φλογερές της κάμα­ρες στο ιερό μας μεδούλι, όπου σπινθηροβολούν οι φλόγες μέσα στον σπινθήρα αυτής της μεγάλης παγκόσμιας πυρκαγιάς. Η είσοδος αυτού του πυρακτωμένου διάδρο­μου είναι εσωτερικά συνδεδεμένη με την ζωή των κέδρων του δάσους.

Εμείς συμβουλεύουμε τους μαθητές μας, να ξαπλώνουν πάνω σε σανίδες του κέδρου. Η σπονδυλική μας στήλη κατ’ αυτόν τον τρό­πο μπορεί να έρθει σε επαφή απευθείας με την σανί­δα του κέδρου.

Το στοιχειώδες αυτού του δέντρου είναι τυλιγμένο σε λευκό χιτώνα και λευκό μανδύα. Το στοιχειώδες του κέδρου έχει την δύνα­μη να μας κάνει αόρατους ενώπιον των εχθρών μας. Το στοιχειώδες αυτού του δέντρου μας επιτρέπει να προφητεύουμε γεγονότα για το μέλλον. Οι κέδροι του Λιβάνου εξυπηρετούν για την κατασκευή πόρτων του ναού της Ιερουσαλήμ. Την Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή, οι κέ­δροι των δασών επικοινωνούν μεταξύ τους με τους πένθιμους ήχους που καταλήγουν στις ερημικές περιο­χές των βουνών.

Οι πατριαρχικοί ράβδοι γίνονται από κέδρο.

Μέσω του κέδρου, ανoρθώνεται απέναντι στην εσωτερική μας όραση όλη η θέα των μελλοντικών μας θεμάτων και τότε μπορούμε να προφητεύουμε.

Ικετεύοντας το στοιχειώδες του κέδρου που μας κάνει αόρατους, αυτό δέχεται την αίτηση μας και έτσι γινόμαστε αόρατοι ενώπιον των εχθρών μας.

Το κατώτερο στόμιο του νωτιαίου μυελού μας, είναι η πόρτα του αναμμένου καμινιού μας.

Ο φύλακας αυτής της πόρτας, είναι ο άγγε­λος που κυβερνά όλα τα στοιχειώδη των κέδρων.

Όλες οι πόρτες των ναών είναι φτιαγμένες από το ξύλο του κέδρου. Ω Λίβανε, άνοιξε τις πόρ­τες σου και ας καταφάει το πυρ τους κέδρους σου. (Ζαχαρίας κεφ. 11, παρ. 1)

Γι’ αυτό η πόρτα της εισόδου για το κανάλι Σουσούμνα, κυβερνάται από τον διευθύνο­ντα άγγελο των στοιxειωδών των κέδρων των δασών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10

ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥ

Και το θραέλ του οίκου ήταν ψηλά, κυκλικό και το διάστημα των πλευρών ήταν ίσο με το καλάμι, που είχε μήκος έξι πήχες (Ιεζεκιήλ κεφ. 41, παρ. 8)

Και ο λαλών μετ’ εμού είχε μέτρον κάλαμον χρυσούν, ίνα μετρήση την πόλιν και τούς πυλώνας αυτής και το τείχος αυτής. (Αποκάλυψη κεφ. 21 παρ. 15)

Και εισήγαγέ με εκεί, και ιδού ανήρ, και η όρασις αυτού ήν ωσεί όρασις χαλκού στίλβοντος, και εν τή χειρί αυτού ήν σπαρτίον οικοδόμων και κάλαμος μέτρου, και αυτός ειστήκει επί της πύλης. (Ιεζεκιήλ κεφ. 40 παρ. 3)

Το καλάμι είναι το σκήπτρο των δασκάλων της Λευκής Αδελφότητας. Στο καλάμι καταγράφεται η άνοδος ή η κά­θοδος της ιερής φωτιάς.

Μέσα στο καλάμι βρίσκεται όλη η σοφία του Ευφράτη ποταμού. Μέσα στο καλάμι βρίσκεται όλη η σοφία των τεσσάρων ποταμών της Εδέμ.

Το καλάμι αντιπροσωπεύει ακριβώς την σπο­νδυλική μας στήλη. Στο κέντρο του νωτιαίου μυελού μας υπάρχει ένα λεπτό μεδουλικό κανάλι. Αυτό το λεπτό μεδουλι­κό κανάλι είναι το κανάλι Σουσούμνα.

Στο κέντρο του καναλιού Σουσούμνα υπάρχει μια κλωστή που διατρέχει κατά μήκος του νωτιαίου μυελού. Απ’ αυτό το λεπτό νευρικό κανάλι ανεβαίνει η Κουνταλίνι, από τον κόκκυγα μέχρι το μεσόφρυδο ακολουθώντας την πορεία του μυελού.

Η σπονδυλική μας στήλη έχει τριάντα τρεις σπόνδυλους οι οποίοι στον μυστικισμό ονομάζονται στοές. Οι τριάντα τρεις στοές αντιπροσωπεύουν τους τριάντα τρεις βαθμούς της απόκρυφης μασονίας.

Η Κουνταλίνι αφυπνίζεται εφαρμόζοντας την σεξουαλική μαγεία. Η Κουνταλίνι είναι η ιερή φωτιά. Η Κουνταλίνι βρίσκεται κλεισμένη σε ένα μεμβρανώδες θυλάκιο, τοποθετημένο στο κοκκυγικό κόκαλο.

Με την σεξουαλική μαγεία, η Κουνταλίνι δραστηριοποιείται, σπάει το μεμβρανώδες θυλάκιο στο οποίο βρίσκεται κλεισμένη και μπαίνει στο με­δουλικό κανάλι από μια τρύπα ή από την πόρτα που είναι τοποθετημένη στο κατώτερο μέρος του νωτιαίου. Αυτή η μεδουλική πόρτα παραμένει κλειστή στους συνηθισμένους και κοινούς ανθρώπους.

Οι σπερματικοί ατμοί επιτρέπουν τότε στον κυβερνήτη άγγελο των στοιχειωδών των κέδρων να ανοίξει αυτή την πόρτα για να περάσει από κει το πύρινο φίδι μας...

Η φωτιά θα ανέβει πολύ αργά, σύμφωνα με τις αξίες της καρδιάς.

Kάθε μία από τις τριάντα τρεις ιερές μας κάμαρες αντιπροσωπεύει καθορισμένες κοσμικές δυνάμεις και καθορισμένες ύψιστες αξίες ιεροσύνης.

Ο κυβερνήτης άγγελος όλων των στοιχειω­δών των μηλιών, θα ανοίξουν τις άγιες κάμαρες της σπονδυλικής μας στήλης, σύμφωνα με την εξάσκηση της σεξουαλικής μαγείας και την αγιοποίησή μας.

Στο σπέρμα υπάρχει ένα αγγελικό άτομο που κυβερνά τους σπερματικούς μας ατμούς.

Αυτό το αγγελικό άτομο ανυψώνει τους ατμούς του σπέρματος μας προς το μεδουλικό κανάλι έτσι που ο άγγελος των κέδρων των δασών να το χρησιμοποιήσει για να ανοίξει την κατώτερη πόρτα του καναλιού, έτσι ώστε η θεϊκή πριγκίπισσα Κουνταλίνι να εισέλθει από κει.

Γι’ αυτό οι πόρτες του ναού του Σολομώντα είναι κατασκευασμένες από κέδρο του Λιβάνου.

Στην λέξη ΛΙΒΑΝΟ βρίσκεται κλεισμένο το Ι.Α.Ο, που επιτρέπει τον άγγελο των κέδρων των δασών να ανοίξει την πόρτα του νωτιαίου μυελού όταν εξασκούμε την σεξουαλική μαγεία.

Το Ι.Α.Ο είναι το μάντραμ της σεξουαλικής μαγείας. Η σωστή προφορά αυτού του μάντραμ είναι φωνοποιώντας κάθε γράμμα ξεχωριστά και παρατείνο­ντας τον ήχο του κάθε φωνήεντος.

Το μάντραμ Ι.Α.Ο μπορεί να φωνοποιείται κατά την διάρκεια έκστασης της σεξουαλικής μαγείας για να αφυπνιστεί η ιερή μας φωτιά.

Στην σπονδυλική μας στήλη υπάρχουν επτά NADIS, (δίαυλοι ) ή μυστικά κέντρα που συμβολίζο­νται από τους επτά κόμβους του καλαμιού του μπαμπού.

Η σπονδυλική μας στήλη, πραγματικά έχει το σχήμα ενός καλαμιού από μπαμπού με τους επτά κόμβους του. Τα τελετουργικά της πρώτης, δεύτερης και μέχρι της τρίτης βαθμίδας, επί των οποίων τε­λετουργούμε οι Γνωστικοί, ανήκουν στο καλάμι.

Η σπονδυλική μας στήλη έχει δύο στόμια, ένα κατώτερο και ένα ανώτερο.

Το κατώτερο στόμιο είναι η πόρτα εισό­δου στον μυελό και το ανώτερο, που βρίσκεται στο ανώτε­ρο τμήμα του κρανίου, είναι η πόρτα εξόδου από τον μυελό. Από κει κατεβαίνει η φοβερή δύναμη των Ιεραρχιών, με το σύριγμα του ΦΟΧΑΤ, για να εισέλθει στα κατάβαθα του καλαμιού μας, για να ανεβάσει την ιερή φωτιά όταν κερδίζουμε μια σπονδυλική κάνη.

Τότε ανοίγεται μια πόρτα μπροστά μας και ένας Δάσκαλος μας λέει: πέρασε. Και μπαίνουμε σε μια αυλή και σ’ έναν ναό για να δεχτούμε τον βαθμό, τα σύμβολα και την τελετή. Αυτές είναι οι τελετές των ναών και οι τελετές των θεών.

Και έτσι, απ’ αυτόν τον δρόμο της αναμμέ­νης και ακτινοβόλου φωτιάς, θα εισέλθουμε σε κάθε μία από τις πύρινες κάμαρες μας που σπινθηροβολούν μέσα στην παγκόσμια φωτιά.

Όταν ο άνθρωπος αφήνεται να πέσει, δηλα­δή, όταν χάνει το σπέρμα του, είναι ο άγγελος της μηλιάς, ο κυβερνήτης όλων των στοιχειωδών των μηλιών, που κλείνει την πόρτα σε μια ή και σε περισσότερες κάμαρες της σπονδυλικής μας στήλης και η ιερή φωτιά κατεβαίνει μία ή και περισσότερες κάνες, εξαρτάται από το μέγεθος του λάθους.

Όταν η ιερή φωτιά έχει διαπεράσει όλες τις τριάντα τρεις αναμμένες κάμαρες, έρχεται η υψηλή μύηση­.

Ο Εσώτερος έχει δύο ψυχές: μία θεϊκή και μια ανθρώπινη.

Με την υψηλή μύηση, η Θεϊκή Ψυχή ενεργοποιείται ολοκληρωτικά με τον Εσώτερο και τότε ο Εσώτερος γεννιέται στους εσωτερικούς κόσμους σαν ένας νέος Δάσκαλος των μεγάλων μυστηρίων της Παγκόσμιας Λευκής Αδελφότητας.

Tα επτά φλογερά τριαντάφυλλα της σπονδυ­λικής μας στήλης τότε καίνε σαν νικητές στην καυτή αύρα του σύμπαντος.

Τότε ο νέος Δάσκαλος αναβλύζει από τα ζωντανά βάθη της συνείδησης και ξεδιπλώνεται μέσω του σώματος της θέλησης και μέσω των σωμάτων διανοητικού, αστρικού και ζωτικού για να εκφράζεται τελικά, μέσω του δημιουργικού μας λάρυγγα.

Τώρα ο Δάσκαλος μπορεί να αφαιρεί από τα κατώτερα οχήματά του, όλα τα ζωικά του επιπρόσθετα. Αυτή η εργασία πραγματοποιείται μέσω της φωτιάς.

Η φωτιά έχει επτά βαθμούς δύναμης. Οι επτά βαθμοί δύναμης της φωτιάς ανήκουν στα επτά μας σώματα.

Έχουμε επτά ιερά φίδια, δύο ομάδες των τριών, με την μεγαλειώδη κορώνα του έβδομου φιδιού της καυτής φωτιάς που μας ενώνει με τον νόμο και με τον ΠΑΤΕΡΑ.

Αυτές είναι οι επτά σκάλες της γνώσης. Αυτοί είναι οι επτά προθάλαμοι των επτά μεγάλων μυήσεων των μεγάλων μυστηρίων. Μεταξύ αυτών των επτά προθάλαμων βασι­λεύει μόνο ο τρόμος της αγάπης και του νόμου.

Κάθε ένα από τα επτά μας σώματα είναι ένα ακριβές αντίγραφο του φυσικού μας σώματος. Κάθε ένα από τα επτά μας σώματα έχει το δικό του μεδούλι και το δικό του σπέρμα. Κάθε ένα από τα επτά μας σώματα έχει το δικό του φίδι.

Έχουμε λοιπόν, επτά καλάμια, επτά κούπες και επτά αιώνια βουνά.

Το μεδούλι του κάθε ενός από τα επτά μας σώματα είναι συμβολισμένο από κάθε ένα από τα επτά μας καλάμια.

Το ιερό κρασί (σπέρμα), διαμένει σε κάθε μία από τις επτά μας κούπες.

Το φυσικό επίπεδο, το αιθερικό επίπεδο, το αστρικό επίπεδο, το διανοητικό επίπεδο, το αι­τιατό επίπεδο, το επίπεδο της συνείδησης (Βουδικό) και το επίπεδο του Εσώτερου (ΑΤΜΙΚΟ) είναι τα επτά αιώνια βουνά.

Πρέπει να ανεβάσουμε τους επτά βαθμούς δύναμης της φωτιάς.

Οφείλουμε να μετατραπούμε σε φλογερούς βασιλιάδες πάνω στην μεγαλειώδη κορυφή των επτά αιώνιων βουνών.

Οφείλουμε να γαντζωθούμε σε καθένα από τα καλάμια μας.

Ο Άγγελος που κυβερνάει την στοιχειώδη ζωή των μπαμπού, έχει επίσης την δύναμη να μας υποδέχεται στα μεγάλα μυστήρια της φωτιάς ή να μας πετάει από τους άγιους ναούς.

Στο καλάμι μας βρίσκονται καταχωρημένες όλες οι δραστηριότητές μας, καλές και κακές.

Ο κυβερνήτης άγγελος αυτών των μεγάλων φυτειών της καλαμιάς, διαβάζει το βιβλίο μας και κρίνει σύμφωνα με τον νόμο. Η σπονδυλική μας στήλη είναι ένα μεγάλο βιβλίο όπου βρίσκονται καταχωρημένες όλες οι προηγούμενες μας υπάρξεις. Στην σπονδυλική στήλη πρέπει να μάθουμε να ανεχόμαστε με ηρωισμό όλους τους πειρασμούς.

Ο Χριστός που υπόμενε όλους τους πειρασμούς είναι το μοναδικό Ον που μπορεί να μας δώσει δύναμη και ενίσχυση για να μην πέσουμε στον πειρασμό.

Πρέπει να διαμορφώσουμε τον Χριστό μέσα μας για να οχυρωθούμε και να μην πέσουμε στον πειρασμό. Πρέπει να διαμορφώσουμε τον Χριστό μέσα μας.

Ο Χριστός διαμορφώνεται μέσα μας, πραγματοποιώντας την σεξουαλική μαγεία εντατικά με την γυναίκα, ή απέχοντας ολοκληρωτικά με την φοβερή θυσία της αποχής.

Η ουσία ΧΡΙΣΤΌΣ, είναι διάχυτη σ’ όλα τα άπειρα διαστήματα και συνεπώς πραγματοποιώντας την σεξουαλική μαγεία θα τον αφομοιώνετε σε κάθε ένα από τα επτά σας σώματα, μέχρι να σχηματισθεί μέσα σας ο Χριστός.

Αυτοί οι επτά φλογεροί προθάλαμοι, είναι κάτι πολύ προσωπικό, πολύ οικείο, πολύ ιδιαίτερο και πολύ βαθύ...

Ο δρόμος της Μύησης είναι κάτι πολύ εσωτερικός και λεπτεπίλεπτος.

Για να κατέχει ο σπουδαστής το καλάμι, οφείλει να απελευθερωθεί από κάθε είδους σχολών, θρησκειών, δογμάτων, πολιτικών κομμάτων, διανοητι­σμών, από τις έννοιες εθνικισμού και σημαίας, φόβων, ορέξεων, άγχη για απόκτηση αγαθών, προκαταλήψεων, συμβατικοτήτων, εγωισμών, μίσους, θυμών, γνωμών, επικρίσεων, αυταρχισμών κτλ.

Πρέπει να αναζητήσουμε έναν Γκουρού, για να μας κατευθύνει σ’ αυτόν τον εσωτερικό και λεπτε­πίλεπτο δρόμο... Ο Γκουρού αναζητείται στα ενδόμυχα, στα κατάβαθα της συνείδησης...

Kάθε σπουδαστής μπορεί να αναζητεί τον Δάσκαλο ΜΕΣΑ ΤΌΥ… ΜΕΣΑ ΤΌΥ… ΜΕΣΑ ΤΌΥ…

Ο Δάσκαλος συναντιέται στα κατάβαθα της συνείδησής μας. Αν θέλετε να αναζητήσετε τον Δάσκαλο, εγκαταλείψτε την πολυμάθεια του βιβλιοφάγου και τις ψευτο-πνευματιστικές σχολές...

Όταν ο σπουδαστής είναι έτοιμος, εμφανί­ζεται ο δάσκαλος. Ο σοβαρότερος κίνδυνος που έχει ο μυστικιστής, είναι η βιβλιοσοφική καλλιέργεια. Οι μαθητές του μυστικισμού που διαβάζουν υπερβολικά, γενικά κατέχονται από μια φοβερή υπερηφάνεια. Τότε ο μαθητής, με την διανοητική του ματαιοδοξία, αισθάνεται κύριος της παγκόσμιας σοφίας. Όχι μόνο χάνει τον χρόνο αξιοθρήνητα από σχολή σε σχολή, αλλά κλείνει κατ’ αυτόν τον τρόπο ο ίδιος την πόρτα της Μύησης και πέφτει στην μαύρη μαγεία.

Οφείλουμε να ξαναγίνουμε σαν τα παιδιά για να εισέλθουμε στην σοφία της φωτιάς, που βρί­σκεται πολύ βαθιά μέσα σε μας, στα ζωντανά βάθη της εσωτερικής μας συνείδησης.

Υπάρχει μια ανάγκη να είσαι ταπεινός προκειμένου να αποκτηθεί η σοφία. Μόλις αποκτήσουμε την σοφία, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο ταπεινοί.

Μιλώντας εσωτεριστικά, το επτάκομπο καλάμι του μπαμπού είναι η ρίζα των ποδιών μας.

Όταν κατανοούμε ότι οι εσώτερες ρίζες της ύπαρξής μας είναι κρυμμένες μέσα στο βάθος του νωτιαίου μυελού μας και του σπέρματός μας, καταλαβαίνουμε τότε το σύμβολο της φλογερής σοφίας.

Τα πνευματικά πόδια μας τοποθετούνται στο άγνωστο και το άγνωστο κατοικεί στο καλάμι μας. Μιλώντας εσωτεριστικά, γι’ αυτό το καλάμι είναι η ρίζα των ποδιών μας.

Αυτό το σύμβολο είναι κατανοητό μόνο όταν σκεφτόμαστε για τις ρίζες των δέντρων.

Το δέντρο ζει και τρέφεται μέσω των ριζών του, και οι ρίζες της ύπαρξής μας βρίσκονται στον νωτιαίο μυελό και στο σπέρμα. Γι’ αυτό το καλάμι είναι η ρίζα των ποδιών μας.

Με λίγα λόγια, ο ναός μας δεν θα σταθερές βάσεις εάν δεν ήταν το καλάμι.

Τα πόδια του ανθρώπου τοποθετούνται επάνω στην ζωή και η ζωή προέρχεται από το καλάμι μας και από το σπέρμα μας.

Εάν ο άνθρωπος δεν είχε μια νωτιαία στήλη τα πόδια του θα ήταν άχρηστα επειδή δεν θα ήταν σε θέση να στηρίξει τον εαυτό του επάνω σε τους. Θα του έλειπε το καλάμι προκειμένου να παραμείνει όρθιος.

Ο άνθρωπος είναι σε θέση να στηριχτεί επάνω στα πόδια του λόγω του καλαμιού. Κατανοούμε τώρα το σύμβολο της διακαούς σοφίας που βεβαιώνει ότι το καλάμι είναι η ρίζα των ποδιών μας.

Χωρίς αυτήν την ρίζα τα πόδια μας δεν θα ήταν σε θέση να στηρίξουν το φυσικό σώμα και θα ήταν άχρηστα.

Όλη η δύναμη του ανθρώπου κατοικεί στο σπέρμα του και στον μυελό του.

Τα πόδια των μεγάλων Μοναρχών της φωτιάς στηρίχτηκαν από την μεγαλοπρεπή δύναμη του καλαμιού τους. Γι’ αυτό το καλάμι είναι η ρίζα των ποδιών μας.

Αλίμονο στον Δάσκαλο που χάνει την δύναμη του καλαμιού του επειδή τα πόδια του θα πέσουν στην άβυσσο ....

Κάθε στοιχειώδες του μπαμπού είναι ένα αθώο παιδί με άσπρο φόρεμα.

Κάποιος αισθάνεται έκπληξη κατά την είσοδο στον ναό του Αγγέλου που κυβερνά αυτόν τον στοιχειώδη πληθυσμό του μπαμπού.

Βλέπουμε αυτά τα στοιχειώδη παιδιά να ζουν μια παραδεισένια ζωή στον ναό αυτού του Αγγέλου.

Ο ναός γεμίζει με λουλούδια αμόλυντης ομορφιάς και αυτά τα αθώα παιδιά παίζουν ευτυχισμένα μέσα στους κήπους του ναού.

Ο άγγελος που τα κυβερνά τα εκπαιδεύει και τα καθοδηγεί στην σοφία της Φύσης.

Σε αυτόν τον ναό του Αγγέλου του μπαμπού, υπάρχει μόνο σοφία, μουσική, λουλούδια και παιδιά που παίζουν.

Έτσι είναι πως τα ανθρώπινα όντα υπήρξαν στο παρελθόν ως στοιχειώδη παιδιά που παίζουν μέσα στην Εδέμ...

Αλλά, όταν ο άνθρωπος δεν υπήκουσε στις διαταγές του Κυρίου Jehovah και παραδόθηκε στην λαγνεία, η φωτιά του καλαμιού του βγήκε έξω, και ο άνθρωπος έπεσε στο σκοτάδι της αβύσσου.

Ήταν απαραίτητο να σταλεί ένας Λυτρωτής για την ανθρωπότητα προκειμένου να βγάλει την ανθρωπότητα από το βάραθρο.

Αυτός ο λυτρωτής είναι ο Χριστός. Η σοφία του Χριστού είναι η σοφία του Melchisedec. Αυτή η σοφία βρίσκεται στο σεξ. Η Εδέμ είναι το ίδιο το σεξ.

Η πόρτα που εισάγει στην Εδέμ είναι η ίδια πόρτα από την οποία βγήκαμε. Αυτή η πόρτα είναι το ίδιο το σεξ. Εάν φύγαμε από την Εδέμ λόγω της ανυπακοής, έπειτα επιστρέφουμε την Εδέμ υπακούοντας.

Εάν βγήκαμε από τον παράδεισο τρώγοντας το απαγορευμένο φρούτο, έτσι επιστρέφουμε στον παράδεισο με την μη κατανάλωσή του.

Ας πιάσουμε το επτάκομπο καλάμι μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να μετατραπούμε στους παντοδύναμους μονάρχες των επτά βουνών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Τα σχολεία του Baalim δημιουργήθηκαν στην άβυσσο από την ανθρωπότητα. Τα σχολεία του Baalim αποτελούνται από όλα τα ψευδο-πνευματικά σχολεία που υπάρχουν πράγματι στον κόσμο.

Όλα αυτά τα εξωτερικά σχολεία είναι από την άβυσσο. Εάν το άτομο θέλει να αφήσει την άβυσσο πρέπει να ελευθερώσει το μυαλό του από όλα αυτά τα κλουβιά.

Όταν μπαίνουμε στους εσωτερικούς κόσμους βρίσκουμε όλους τους σπουδαστές των σχολείων των Baalim που βυθίζονται στο βαθύ σκοτάδι της μαύρης μαγείας.

Αυτά τα φτωχά όντα ψάχνουν φαινομενικώς για αυτό που έχουν ήδη μέσα τους.

Όλες αυτές οι ψυχές συνεχίζουν να επαναστατούν ενάντια στις εντολές του Κυρίου Jehovah, τρώγοντας το απαγορευμένο φρούτο, για το οποίο είπε: Δεν θα το φας.

Πονάει να βλέπεις αυτές τις ψυχές υποδουλωμένες από τους Baalim.

Οι Baalim είναι μαύροι μάγοι.

Όλα αυτά τα πνευματιστικά σχολεία γεμίζουν με πορνεία και μοιχεία. Αυτά τα πνευματιστικά σχολεία είναι σχολεία των Baalim.

Μια ημέρα, βυθισμένος σε βαθύ διαλογισμό και προσευχή, μίλησα στο Κύριο Jehovah:

Ω Jehovah, Θεέ μου. Είμαι μόνος, παλεύοντας ενάντια σε όλα τα σχολεία, ενάντια σε όλες τις θρησκείες, και ενάντια σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Οι εχθροί μου είναι τόσο πολυάριθμοι όσο η άμμος της θάλασσας και είμαι μόνος ενάντια στον κόσμο. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο τέλος;

Είδα έπειτα σε ένα όραμα του Θεού τους χρόνους του προφήτη Ηλία. Ένας Δάσκαλος κράτησε μια φωτεινή εικόνα στα χέρια του, όπου εμφανίστηκε η εικόνα ενός σεβάσμιου γέροντα.

Ο γέροντας ήταν ο προφήτης Ηλίας. Τα μαλλιά του ήταν όπως οι ακυρίευτοι τοίχοι της Σιών.

Η αετίσια μύτη και τα λεπτά χείλια του έδειχναν ισχυρή δύναμη της θέλησης.

Τα μάτια του έλαμπαν σαν αναμμένες δάδες και η άσπρη και πατριαρχική γενειάδα του έλαμπε με ένα θαυμάσιο, άσπρο φωτοστέφανο .

Ο κόσμος τότε ήταν παρόμοιος με τον σημερινό. Τα σχολεία των Baalim ήταν τόσο πολυάριθμα όσο τα σημερινά σχολεία. Ο Ηλίας ήταν μόνος εναντίον όλων εκείνων των πνευματιστικών σχολείων. Όλοι οι αδελφοί του σκοταδιού τον κοίταξαν με περιφρόνηση και επιθύμησαν να τον σκοτώσουν.

Αλλά ο Ηλίας θριάμβευσε εναντίον των τετρακόσιων πενήντα προφητών του Baal.

Κατόπιν, εγώ ο Aun Weor, κατάλαβα το περιεχόμενο αυτού του οράματος. Κατά συνέπειαν πρόσεξα την έννοια αυτού του θέματος. Άνοιξα την Βίβλο και βρήκα το κεφάλαιο 18, όπου λέει:

Και εγένετο ως είδεν Αχαάβ τον Ηλιού, και είπεν Αχαάβ πρός Ηλιού· ει σύ εί αυτός ο διαστρέφων τον Ισραήλ; και είπεν Ηλιού· ου διαστρέφω τον Ισραήλ, ότι αλλ ή σύ και οίκος του πατρός σου εν τω καταλιμπάνειν υμάς τον Κύριον Θεόν υμών και επορεύθης οπίσω των Βααλίμ. και νύν απόστειλον, συνάθροισον πρός με πάντα Ισραήλ εις όρος τό Καρμήλιον και τούς προφήτας της αισχύνης τετρακοσίους και πεντήκοντα και τούς προφήτας των αλσών τετρακοσίου εσθίοντας τράπεζαν Ιεζάβελ. και απέστειλεν Αχαάβ εις πάντα Ισραήλ και επισυνήγαγε πάντας τούς προφήτας εις όρος τό Καρμήλιον. και προσήγαγεν Ηλιού πρός πάντας, και είπεν αυτοίς Ηλιού· έως πότε υμείς χωλανείτε επ αμφοτέραις ταίς ιγνύαις; ει έστι Κύριος ο Θεός, πορεύεσθε οπίσω αυτού· ει δέ ο Βάαλ, πορεύεσθε οπίσω αυτού. και ουκ απεκρίθη ο λαός λόγον. και είπεν Ηλιού πρός τον λαόν· εγώ υπολέλειμμαι προφήτης του Κυρίου μονώτατος, και οι προφήται του Βάαλ τετρακόσιοι και πεντήκοντα άνδρες, και οι προφήται του άλσους τετρακόσιοι· δότωσαν ημίν δύο βόας, και εκλεξάσθωσαν εαυτοίς τον ένα και μελισάτωσαν και επιθέτωσαν επί των ξύλων και πύρ μή επιθέτωσαν, και εγώ ποιήσω τον βούν τον άλλον, και πύρ ου μή επιθώ. και βοάτε εν ονόματι θεών υμών, και εγώ επικαλέσομαι εν τω ονόματι Κυρίου του Θεού μου, και έσται ο θεός ός εάν επακούση εν πυρί, ούτος Θεός. και απεκρίθησαν πάς ο λαός και είπον· καλόν τό ρήμα, ό ελάλησας. και είπεν Ηλιού τοις προφήταις της αισχύνης· εκλέξασθε εαυτοίς τον μόσχον τον ένα και ποιήσατε πρώτοι, ότι πολλοί υμείς, και επικαλέσασθε εν ονόματι θεού υμών και πύρ μή επιθήτε.

και έλαβον τον μόσχον και εποίησαν και επεκαλούντο εν ονόματι του Βάαλ εκ πρωΐθεν έως μεσημβρίας και είπον· επάκουσον ημών, ο Βάαλ, επάκουσον ημών· και ουκ ήν φωνή και ουκ ήν ακρόασις· και διέτρεχον επί του θυσιαστηρίου, ού εποίησαν. και εγένετο μεσημβρία και εμυκτήρισεν αυτούς Ηλιού ο Θεσβίτης και είπεν· επικαλείσθε εν φωνή μεγάλη, ότι θεός εστίν, ότι αδολεσχία αυτώ εστί, και άμα μή ποτε χρηματίζει αυτός, ή μή ποτε καθεύδει αυτός, και εξαναστήσεται. και επεκαλούντο εν φωνή μεγάλη και κατετέμνοντο κατά τον εθισμόν αυτών εν μαχαίραις και σειρομάσταις έως εκχύσεως αίματος επ αυτούς·

και επροφήτευον έως ού παρήλθε τό δειλινόν. και εγένετο ως ο καιρός του αναβήναι την θυσίαν και ουκ ήν φωνή. και ελάλησεν Ηλιού ο Θεσβίτης πρός τούς προφήτας των προσοχθισμάτων λέγων· μετάστητε από του νύν, και εγώ ποιήσω τό ολοκαύτωμά μου. και μετέστησαν, και απήλθον.

και είπεν Ηλιού πρός τον λαόν· προσαγάγετε πρός με· και προσήγαγε πάς ο λαός πρός αυτόν. και έλαβεν Ηλιού δώδεκα λίθους κατά αριθμόν φυλών του Ισραήλ, ως ελάλησε Κύριος πρός αυτόν λέγων· Ισραήλ έσται τό όνομά σου. και ωκοδόμησε τούς λίθους εν ονόματι Κυρίου και ιάσατο τό θυσιαστήριον τό κατεσκαμμένον, και εποίησε θάλασσαν χωρούσαν δύο μετρητάς σπέρματος κυκλόθεν του θυσιαστηρίου. και εστοίβασε τάς σχίδακας επί τό θυσιαστήριον, ό εποίησε, και εμέλισε τό ολοκαύτωμα και επέθηκεν επί τάς σχίδακας και εστοίβασεν επί τό θυσιαστήριον και είπε· λάβετέ μοι τέσσαρας υδρίας ύδατος και επιχέετε επί τό ολοκαύτωμα και επί τάς σχίδακας· και εποίησαν ούτως. και είπε· δευτερώσατε· και εδευτέρωσαν. και είπε· τρισσώσατε· και ετρίσσευσαν. και διεπορεύετο τό ύδωρ κύκλω του θυσιαστηρίου, και την θάλασσαν έπλησαν ύδατος. και ανεβόησεν Ηλιού εις τον ουρανόν και είπε· Κύριε ο Θεός Αβραάμ και Ισαάκ και Ισραήλ, επάκουσόν μου, Κύριε, επάκουσόν μου σήμερον εν πυρί, και γνώτωσαν πάς ο λαός ούτος ότι σύ εί Κύριος ο Θεός Ισραήλ και εγώ δούλός σου και διά σέ πεποίηκα τά έργα ταύτα. επάκουσόν μου, Κύριε, επάκουσόν μου εν πυρί, και γνώτω ο λαός ούτος, ότι σύ εί Κύριος ο Θεός και σύ έστρεψας την καρδίαν του λαού τούτου οπίσω. και έπεσε πύρ παρά Κυρίου εκ του ουρανού και κατέφαγε τά ολοκαυτώματα και τάς σχίδακας και τό ύδωρ τό εν τή θαλάσση, και τούς λίθους και τον χούν εξέλειξε τό πύρ. και έπεσε πάς ο λαός επί πρόσωπον αυτών και είπον· αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός. και είπεν Ηλιού πρός τον λαόν· συλλάβετε τούς προφήτας του Βάαλ, μηδείς σωθήτω εξ αυτών· και συνέλαβον αυτούς, και κατάγει αυτούς Ηλιού εις τον χειμάρρουν Κισσών και έσφαξεν αυτούς εκεί. (Βασιλείων Γ, κεφ. 18, παρ. 17-40)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12

Ο ΠΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ (ΡΙΝS SILVESTRIS)

Ο πίνος είναι το δέντρο του Υδροχόου. Ο πίνος είναι το δέντρο την νέας εποχής. Ο πίνος είναι το σημείο της Υδροχοϊκής σκέψης. Το στοιχειώδες του πίνου κατέχει όλη την σοφία του καλαμιού. Αυτό το στοιχειώδες έχει μια άσπιλη λευκή αύρα, γεμάτη ομορφιά. Κάθε πίνος έχει το δικό του στοιχειώδες, διότι κάθε φυτό και κάθε δέντρο έχει σώμα, ψυχή και πνεύμα, όπως οι άνθρωποι.

Οι πύρινες δυνάμεις του στοιχειώδες του πίνου λάμπουν μέσα στις ακτινοβόλες φλόγες του σύμπαντος.

Ο άγγελος που κυβερνά αυτές τις στοιχειώ­δεις κοινωνίες των πίνων, εργάζεται με το ανθρώ­πινο γένος. Αυτός ο άγγελος έχει αναλάβει την μεταφο­ρά των ανθρώπινων ψυχών στο περιβάλλον που αντιστοι­χεί σε κάθε μετενσάρκωση, σύμφωνα με τους καρμικούς νόμους.

Τα στοιχειώδη των πίνων, έχουν την δύναμη να μας δείχνουν στο νερό τα μελλοντικά πράγ­ματα. Ο ιερουργός ντυμένος με τον χιτώνα του, θα βάλει ένα αθώο παιδί να κοιτάζει επίμονα σ’ ένα δοχείο με νερό.

Σ’ αυτό το βιβλίο μας μίλησε ο Δάσκαλος Ουϊρακότσα για την υπέροχη δύναμη του γράμματος Μ, αλλά όπως ο μεγάλος Δάσκαλος μίλησε για το κλει­δί, μόνο οι Μυημένοι θα μπορούσαν να καταλάβουν. Αυτός που θέλει να επανακτήσει την χαμέ­νη παιδικότητα οφείλει να ξαναρχίσει να φωνοποιεί τις παιδικές συλλαβές.

Φωνοποιείστε τις λέξεις ΜΑ-ΜΑ, ΜΠΑ-ΜΠΑ, υψώνοντας την φωνή στην πρώτη συλλαβή της κάθε λέξης, και χαμηλώνετε την στην δεύτερη συλλαβή της κάθε λέξης. Κατά την διάρκεια αυτής της πρακτικής, ο νους δύναται να αποκτήσει ολοκληρωτικά μια παι­δικότητα. Έτσι θα αφυπνιστεί η θεϊκή διόραση στους δικούς μας σπουδαστές, υπό τις πιο τέλειες και αγνές προϋποθέσεις.

Κατά την διάρκεια της τελετής του πίνου, ο ιερέας θα αναπαύεται στο πάτωμα, ενώ το παιδί θα παρατηρεί την επιφάνεια του διάφανου νερού. Μετά ο ιερέας θα φωνοποιήσει την συλλα­βή ΑΟΥ αρκετές φορές. Πάνω στο παιδί θα τοποθετήσει ένα κλαδί από πίνο. Αυτό το κλαδί θα σκιάσει το κεφάλι του παιδιού, αλλά δεν θα αγγίζει το κεφάλι του παιδιού. Τότε το παιδί θα δει ξεκάθαρα το επιθυ­μητό. Θα αρκεστεί να διατάζει στο παιδί να δει, και το παιδί θα δει. Θα πρέπει να διατάζει αυταρχικά το στοιχειώδες του πίνου, ώστε να δείχνει στο παιδί, το πρόσωπο, την θέση ή τον τόπο που μας ενδιαφέρει. Οφείλει επίσης να επικαλεσθεί την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος κατά την διάρκεια αυτής της εργασίας τελετουργίας του πίνου.

Οι σπουδαστές μας οφείλουν να αλλάξουν την διαδικασία της λογικής για την ομορφιά της κατανόησης. Η διαδικασία της λογικής, αποσπά τον νου, από τον Εσώτερο. Ένας νους αποσπασμένος από τον Εσώτερο, πέφτει στην άβυσσο της μαύρης μαγείας. Η λογική είναι ένα βλαβερό μεγαλειώδες παράπτωμα ενάντια στον Εσώτερο.

Όλοι οι μεγάλοι λόγιοι είναι κάτοικοι της αβύσσου. Η λογική διαιρεί τον νου μέσα στην μάχη των αντιθέτων. Οι αντιθέσεις των εννοιών μετατρέπουν τον νου σ’ ένα πεδίο μάχης. Η μάχη των αντιθέτων των εννοιών διαχω­ρίζει την νοημοσύνη, μετατρέποντας την σ’ ένα άχρη­στο όργανο.

Ένας διαχωρισμένος νους δεν μπορεί να εξυπηρετεί ως όργανο του Εσώτερου. Όταν ο νους δεν εξυπηρετεί ως όργανο του Εσώτερου, μετατρέπει τον άνθρωπο σ’ ένα τυφλό και αδέξιο όν, σκλάβο των παθών και των αισθητήριων αντιλήψεων του εξωτερικού κόσμου.

Ο νους που είναι σκλάβος των αισθήσεων κάνει την ψυχή τόσο ανίκανη σαν το καράβι που ο άνεμος το παρασύρει πάνω στα νερά.

Τα πιο αδέξια και παθιασμένα όντα που υπάρχουν πάνω στην γη είναι ακριβώς οι μεγάλοι λό­γιοι και διανοούμενοι. Ο διανοούμενος λόγω έλλειψης μιας τε­λείας ή ενός κόμμα, χάνει το νόημα μιας ομιλίας.

Ο διαισθητικός ξέρει να διαβάζει όπου ο Δάσκαλος δεν γράφει και ακούει όπου ο Δάσκαλος δε μιλάει.

Ο λόγιος είναι εξ ολοκλήρου σκλάβος των εξωτερικών αισθήσεων και η ψυχή του τόσο ανίκανη σαν το καράβι που ο άνεμος το παρασύρει πάνω στα νερά.

Η διαδικασία της επιλογής, διαίρει τον νου στην μάχη των αντιθέτων. Ένας διαιρεμένος νους, είναι ένα άχρηστο όργανο. Όταν ο νους δεν εξυπηρετεί ως όργανο του Εσώτερου, τότε εξυπηρετεί ως όργανο του Ζωικού Εγώ.

Οι λόγιοι πνευματιστές είναι τα πιο δυ­στυχισμένα όντα που υπάρχουν πάνω στην γη. Έχουν τον νου εντελώς γεμάτον από θεωρίες και θεωρίες και υποφέρουν φρικτά με το να μη μπορούν να πραγματοποιήσουν τίποτα από αυτά που έχουν δια­βάσει. Αυτά τα καημένα όντα έχουν μια φοβερή υπερηφάνεια και γενικά τελειώνουν αποσπώμενοι από τον Εσώτερο και μετατρέπονται σε δόκιμους της αβύσσου.

Η διαδικασία της λογικής σπάει τις ευαί­σθητες μεμβράνες του διανοητικού σώματος.

Η σκέψη πρέπει να ρέει σιωπηλά και ήρεμα με την γλυκιά ροή του πνεύματος. Η σκέψη πρέπει να ρέει ακέραιη χωρίς την διαδικασία της λογικής.

Πρέπει να αλλάξει η διαδικασία της λογι­κής για να υπάρξει ποιότητα της διάκρισης. Η διάκριση είναι η ορθή αντίληψη της αλήθειας, χωρίς την διαδικασία της λογικής. Η διάκριση είναι η κατανόηση, χωρίς την αναγκαιότητα της λογικής.

Πρέπει ν’ αλλάξουμε την διαδικασία της λογικής για την ομορφιά της κατανόησης.

Πρέπει να ελευθερώσουμε τον νου από κάθε είδους προκαταλήψεις, επιθυμίες, τρόμους, υπερηφά­νειες, σχολές κτλ. Όλα αυτά τα ελαττώματα είναι δεσμά που δεσμεύουν τον νου στις εξωτερικές αισθήσεις. Αυτά τα δεσμά μετατρέπουν τον νου σ’ ένα άχρηστο όργανο για τον Εσώτερο. Ο νους πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα ευέλικτο και ευαίσθητο όργανο, μέσω του οποίου να μπορεί, να εκφράζεται ο Εσώτερος. Ο νους πρέπει να μετατραπεί σε μια φλόγα του σύμπαντος. Ο υλιστικός νους πρέπει να μετατραπεί σε Χριστικό νου.

Πρέπει να ελέγχεται ο νους μέσω της θέλησης. Όταν ο νους, μας πολιορκεί με άχρηστες αντιπροσωπίες, μιλάμε στον νου έτσι: Διανοητικό σώμα, απόσυρε αυτήν την αντιπροσωπεία, δεν την δέ­χομαι, εσύ είσαι σκλάβος μου, εγώ είμαι ο κύριος σου.

Και τότε, δια μαγείας, εξαφανίζονται οι σκέψεις μας, οι άχρηστες αντιπροσωπείες που μας πολιορκούσαν. Το διανοητικό σώμα της ανθρώπινης φυλής μέχρι σήμερα βρίσκεται στην αυγή της εξέλιξης του. Παρατηρώντας ξεκάθαρα την φυσιογνωμία του διανοητικού σώματος των ανθρώπινων όντων, ενι­σχύουμε έτσι αυτή την βεβαίωση. Το πρόσωπο του διανοητικού σώματος σχε­δόν όλων των ανθρώπινων όντων, έχει την μορφή ζώου. Όταν παρατηρούμε όλα τα ήθη και έθιμα του ανθρώπινου είδους, τότε καταλαβαίνουμε γιατί το διανοητικό σώμα των ανθρώπων έχει ζωική φυσιο­γνωμία.

Η Κουνταλίνι του διανοητικού σώματος μετατρέπει τον υλιστικό νου σε Χριστικό νου.

Όταν το ΠΥΡΙΝΟ ΡΟΔΟ του λάρυγγα του δια­νοητικού σώματος σπινθηροβολεί μέσα στις παγκόσμιες φλόγες, τότε ο ARHAT μιλάει τον μεγάλο λόγο του φωτός, μέσα στην αστραφτερή μεγαλοπρέπεια της σκέ­ψης.

Ο νους πρέπει να ξαναγίνει ολοκληρωτικά παιδικός. Ο νους πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα παιδί γεμάτο ομορφιά.

Ο Πίνος είναι το δέντρο του Υδροχόου. Η μαγεία του πίνου είναι συσχετισμένη εξολοκλήρου με τα παιδιά. Ο Πίνος είναι το δέντρο των Χριστουγέννων. Ο Πίνος είναι δέντρο του Παιδιού Θεός. Οφείλουμε να επανακτήσουμε την χαμένη παιδικότητα. Ο Πίνος είναι το σύμβολο του νου της Νέας Εποχής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΕΧΩΒΑ

Όταν μελετάμε την Γένεση, διαβάζουμε ότι ο κύριος Ιεχωβά δημιούργησε όλα τα χορτάρια, όλους τους σπόρους, όλα τα τέρατα της γης, όλα τα ψάρια της θάλασσας και κάθε ζωντανό ον.

Αυτό το έχουν διαβάσει όλα τα ανθρώπινα όντα, αλλά δεν το έχουν καταλάβει. Ούτε οι ίδιοι οι αποκρυφιστές δεν είναι σε θέση να μας δώσουν μια ικανοποιητική εξήγηση πάνω στην Γένεση.

Στον κύριο Ιεχωβά όλοι οι αποκρυφιστές αποδίδουν ποικίλες ερμηνείες, αλλά κανείς απ’ αυτούς δεν έχει μπορέσει να μας εξηγήσει ικανοποιη­τικά, ποιος είναι ο Ιεχωβά και πως και με ποιο τρόπο δημιούργησε όλα τα ζωντανά όντα που κατοικούν στην επιφάνεια της γης.

Όταν εισερχόμαστε στους εσωτερικούς κό­σμους καταλαβαίνουμε ότι ο κύριος Ιεχωβά είναι ένας Γκουρού-Ντέβα είναι ο διοικητής κάθε αγγελι­κής ή ντεβικής εξέλιξης. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την δημι­ουργία όλων των πραγμάτων, όπως μας εξηγεί η Γένεση.

Όλα ανεξαιρέτως τα στοιχειώδη της δημιουργίας κυβερνώνται από τους αγγέλους ή ΝΤΕΒΑΣ και όλοι οι Ντέβας με όλα τα στοιχειώδη όλης της δημι­ουργίας κυβερνώνται από τον υπέρτατο διοικητή της αγγελικής ή ντεβικής εξέλιξης. Αυτός ο διοικητής είναι ο κύριος Ιεχωβά.

Δεν υπάρχει φυτό που να μην έχει ψυχή και όλες, αυτές οι ψυχές των φυτών κυβερνώνται από τους αγγέλους και αυτοί με την σειρά τους κυβερνώ­νται από τον κύριο Ιεχωβά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα στοιχειώδη της φύσης και των ζώων, όλα αυτά υπακούν στις δια­ταγές των αγγέλων και κάθε άγγελος υπακούει στον κύριο Ιεχωβά.

Τα στοιχειώδη της γης, του νερού, του αέρα και της φωτιάς είναι ενσαρκωμένα στα φυτά και κανένας σπόρος δεν μπορεί να βλαστήσει χωρίς την παρουσία ενός στοιχειώδους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ζώα. Κάδε ζώο είναι το φυσικό σώμα ενός στοιχειώδους της φύσης και όλα αυτά τα στοιχειώδη, υπακούν στους αγγέλους και όλοι οι άγγελοι εργάζονται σ’ αυτό το μεγάλο εργαστήρι της φύσης κάτω από την φλογερή διοίκηση του κυρίου Ιεχωβά.

Τα Ελοχείμ ή Πραγιαπράτις της ανατολικής Ινδίας είναι οι κατασκευαστές αυτής της οικουμένης. Αυτά τα Ελοχείμ εργάζονται μέσα στις ακτινοβόλες φλόγες αυτού του πύρινου ρόδου της φύσης, σύμφωνα με τα σχέδια του κυρίου Ιεχωβά. Τώρα μας δίδεται η εξήγηση πώς και με ποίον τρόπο ο κύριος Ιεχωβά δημιούργησε όλα τα πράγ­ματα στην χαραυγή της ζωής.Τα Ελοχείμ η Πραγιαπράτις είναι οι ίδιοι οι Ντέβας ή άγγελοι που κυβερνούν εξ ολοκλήρου την δημιουργία μέσα στο σπινθήρισμα των ακτινοβόλων φλογών του σύμπαντος.

Οι HEINDELISTAS ενθυμούνται τον κύριο Ιεχωβά σαν ένα αρχαίο θεό που έχει εκπληρώσει πια την αποστολή του. Αυτή η εσφαλμένη κρίση των HEINDELISTAS, καταρρέει ολοκληρωτικά όταν κατανοούμε πως όλη η ντεβική εξέλιξη εργάζεται υπό την διεύθυνση του κυρίου Ιεχωβά.

Δεν υπάρχει φυτό που μπορεί να υπάρξει χωρίς την παρουσία ενός στοιχειώδους και κάθε στοι­χειώδες εξαρτάται από τις εντολές των αγγέλων που εργάζονται μέσα στο πύρινο ρόδο του σύμπαντος κάτω από τις εντολές του κυρίου Ιεχωβά. Έτσι λοιπόν, ο κύριος Ιεχωβά δημιουργεί καθημερινά μέσα στις αναμμένες φλόγες αυτού του πύρινου ρόδου της φύσης.

Κάθε Δάσκαλος εκφράζεται μέσω των μαθητών του. Ο κύριος Ιεχωβά εκφράζεται μέσα στην αιώνια στιγμή της ζωής, μέσω των στοιχειώδη Ντέβας. Ο κύριος Ιεχωβά είναι μια φλόγα τρομερά επίκαιρη, όταν σκεπτόμαστε ότι η πλανητική μας σφαίρα προετοιμάζεται στις μέρες μας για την νέα εποχή του Υδροχόου.

Όταν ο Δάσκαλος φθάνει στην τέταρτη μύη­ση των Μεγάλων Μυστηρίων, ανοίγονται ενώπιον του επτά μονοπάτια.

-Πρώτον, είσοδος στο Νιρβάνα.

-Δεύτερον, ανώτερες εργασίες στο Νιρβάνα.

-Τρίτον, συγκρότηση του Επιτελείου του Λόγου του Ηλιακού Συστήματος.

-Τέταρτον, να παραμείνεις σαν Νιρμανακάγια, εργαζό­μενος στο αστρικό σχέδιο για την ανθρωπότητα.

-Πέ­μπτον, να εργάζεσαι με την μελλοντική περίοδο της γης μας.

-Έκτον, να ενσαρκωθείς για να εργάζεσαι με την ανθρωπότητα.

-Έβδομον, να εντάσσεται στην ντεβική ή αγγελική εξέλιξη, για να εργάζεσαι σ’ αυτό το μεγάλο εργαστήρι της φύσης, κάτω από τις άμεσες εντολές του κυρίου Ιεχωβά.

Ο κύριος Ιεχωβά, δεν υπήρξε μονάχα ο δημιουργός του παρελθόντος, αλλά επίσης είναι ο δημιουργός του παρόντος και θα είναι ο δημιουργός του μέλλοντος.

Οι δώδεκα μεγάλες ζωδιακές ιεραρχίες, δημιούργησαν τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ζει στην δική μας φυσικοχημική γη, δίχως την εργαστηριακή εργασία του κυρίου Ιε­χωβά. Από αυτήν την άποψη, ο κύριος Ιεχωβά δημι­ούργησε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα και ομοίωση.

Ο θεός δημιούργησε όλα τα πράγματα, με την χαμένη λέξη. Αυτή την λέξη την φυλάγουν πολύ καλά οι Δάσκαλοι που ζουν στην Ασία. Ένας μεγάλος φιλόσοφος έλεγε: ψάξε την στην Κίνα και θα την βρεις στην μεγάλη Ταρταρία. Η χαμένη λέξη είναι σαν ένα γιγάντιο ψάρι, μισό γαλάζιο, μισό πράσινο, που βγαίνει από τα βάθη του ωκεανού. Ο Ιεχωβά είναι ο θεός των προφητών του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Εγώ ο ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ είμαι ένας προφήτης του Ιεχωβά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14

Ο ΛΟΓΟΣ

Εν αρχή υπήρχε ο Λόγος και ο Λόγος ήταν προς τον Θεόν και Θεός ήταν ο Λόγος. Αυτός υπήρχε από την αρχή προς τον Θεόν. Όλα δι’ αυτού έγιναν και χωρίς αυτόν τίποτε δεν έγινε απ’ όσα έχουν γίνει. Σε αυτόν υπήρχε ζωή και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων. Και το φως εις το σκοτάδι φωτίζει, αλλά το σκοτάδι δεν το κατενίκησε. Παρουσιάσθηκε άνθρωπος απεσταλμένος από τον Θεόν, το όνομά του Ιωάννης. Αυτός ήλθε χάριν μαρτυρίας, να μαρτυρήσει δια το φως, δια να πιστέψουν όλοι δι’ αυτού. Δεν ήταν εκείνος το φως, αλλά ήλθε να μαρτυ­ρήση δια το φως. Ήταν το φως το αληθινόν, το οποίον φωτίζει κάθε άνθρωπον που έρχεται εις τον κόσμον. Μέσα εις τον κόσμον ήταν και ο κόσμος δι’ αυτού έγινε, αλλά ο κόσμος δεν τον ανεγνώρισε. Εις τους δικούς του ήλθε αλλά οι δικοί του δεν τον εδέχθησαν. Εις όσους όμως το εδέχθησαν, έδωκε εξουσία να γίνουν παιδιά του Θεού, εις εκείνους που πιστεύουν εις το όνομά του. Οι οποίοι ούτε από αίμα ούτε από την επιθυμία της σαρκός, ούτε από το θέλημα ανδρός, αλλά από τον Θεόν εγεννήθησαν. Και ο Λόγος έγινε σάρκα και έμεινε μέσα μας και είδαμε την δόξαν του, την δόξαν που έχει ένας μονογενής Υιός από τον Πατέρα, πλήρης χάριτος και αλήθειας.(κατά Ιωάννην κεφ. 1, παρ. 1-14).

Η λαμπρή συγκατάθεση και το σπερματικό της πρώτης στιγμής, κοιμάται στο βάθος της δικής μας αγίας κιβωτού, περιμένοντας την ώρα να υλο­ποιήσει.

Το Σύμπαν εξ ολοκλήρου είναι η ενσάρκωση του Λόγου. Αυτός ο Λόγος είναι η χριστική ουσία του Ηλιακού Λόγου.

Στους αρχαίους χρόνους οι άνθρωποι ομιλού­σαν την θεϊκή ηλιακή γλώσσα, και όλα τα πλάσματα της γης, του νερού, του αέρα και της φωτιάς, γονά­τιζαν μπροστά στον άνθρωπο και τον υπάκουαν. Αλλά όταν ο άνθρωπος έφαγε τον απαγορευ­μένο καρπό, ξέχασε την γλώσσα των υιών της φωτιάς και ανέγειρε τον πύργο της Βαβέλ. Αυτός ο πύργος συμβολίζει όλες τις γραμμα­τικές του κόσμου. Τότε οι άνθρωποι μπερδεύτηκαν ανάμεσα σε τόσες γλώσσες. Παλαιότερα ομιλούσαν μόνο την γλώσσα της Εδέμ, και ήταν σαν ιερός λόγος με τον οποίον οι υιοί της φωτιάς δημιούργησαν όλα τα πράγματα.

Και ήρθε ο Λόγος στον κόσμο και τον κρέ­μασαν σ’ ένα δοκάρι πάνω στις μεγαλειώδεις κορυφές του Γολγοθά. Γι’ αυτούς ήρθε αλλά αυτοί δεν τον γνώρισαν.

Ο Λόγος είναι το φως που φωτίζει τον κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο.

Όταν το ιερό φίδι φθάνει στον λάρυγγα μας, αποκτάμε την δύναμη να μιλάμε την θεϊκή γλώσ­σα που άλλοτε κατείχαμε σ’ εκείνη την εποχή των τιτάνων, όταν στα ποτάμια έρεαν γάλα και μέλι. Τότε ήμασταν γίγαντες. Για να μιλάμε τον χρυσό λόγο, πρέπει να ασκούμε την σεξουαλική μαγεία εντατικά, διότι ο Ηλιακός Λόγος διαμένει στο Χριστικό μας σπέρμα.

Ο νους σου απαστράπτει με την ιερή φωτιά Ω ΑRΗΑΤ! Ο νους σου σπινθηροβολεί μέσα στις κυμα­τιστές φλόγες του διαστήματος. Τα πύρινα ρόδα του διανοητικού σου σώμα­τος, σπινθηροβολούν φλεγόμενα μέσα στα αναμμένα κάρβουνα της νοημοσύνης σου. Ένα νέο πύρινο ρόδο αστράφτει τώρα στην νοημοσύνη σου, είναι το πύρινο ρόδο του λάρυγγα του νοητικού σώματος. Λάμπει το δισκοπότηρο πάνω στο δέντρο της ύπαρξης σου, ο ήλιος απαστράπτει μέσα στο φλο­γερό διάστημα. Είσελθε τώρα Ω ΑRΗΑΤ! στον άγιο ναό του κοσμικού νου, για να παραλάβεις το σύμβολο ενώ η μεγαλοπρεπής τελετή του Λόγου ηχεί στην δημιουρ­γία, μέσα στους ενθουσιώδεις ρυθμούς του Μαχαβάν και του Τσοταβάν.

Οι φλόγες του διαστήματος, σφυρίζουν καυτές μέσα στο πύρινο ρόδο του λάρυγγα σου.

Κατάλαβε υιέ μου ότι όλα τα πράγματα στο σύμπαν δεν θα υπήρχαν χωρίς τους κόκκους του Φοχάτ.

Άκουσε με τώρα, υιέ μου:

Ο λάρυγγας σου τώρα είναι η ζωντανή ενσάρ­κωση του λόγου των θεών. Άκουσε με Ω ΑRΗΑΤ! οι φλόγες του σύμπα­ντος μιλούν τώρα μέσω του δημιουργικού σου λάρυγγα, προκαλώντας θύελλες πάνω στα πλήθη.

Ιερουσαλήμ; Ιερουσαλήμ η αγαπημένη πόλη των προφητών, πόσες φορές θέλησα να ενώσω τους υιούς σου, όπως η κότα τα κλωσσόπουλά της, κάτω από τις φτερούγες της και δεν το θέλησαν.

Ο λόγος των ιερών φλογών εκφράστηκε μέσω του πυρακτωμένου λάρυγγα των προφητών της Σιών, και έπεφταν τα αήττητα τείχη της αγαπημένης πόλης των προφητών, ενώπιον του παντοδύναμου Λόγου.

Η λαμπερή φλόγα της κοσμικής νοημοσύνης, όταν μιλάει ο λόγος του φωτός, είναι τρομερά θεϊκή.

Ο νους σου τώρα είναι μια εστία απαστρά­πτουσας φωτιάς Ω ΑRΗΑΤ! Το τέταρτο σου φίδι σ’ έχει μετατρέψει τώρα σ’ έναν πύρινο δράκοντα του Λόγου.

Η σεξουαλική δύναμη της Εδέμ έχει ανθί­σει τώρα στα γόνιμα χείλη, γινόμενη Λόγος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ, ΤΟΥ ΝΑΡΔΟΥ, ΤΟΥ ΣΑΦΡΑΝ,

ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΣ, ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΜΥΡΟΥ, ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ,

ΤΗΣ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ, ΤΗΣ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ

Η ΡΟΔΙΑ (ΡΙΝUCA CRANATUM)

Η ροδιά αντιπροσωπεύει την φίλια. Η ροδιά αντιπροσωπεύει τις φιλικές συμφω­νίες. Η ροδιά αντιπροσωπεύει την Εστία.

Τα στοιχειώδη των ροδιών, έχουν την δύναμη να εγκαθιστούν φιλικές σχέσεις. Τα στοιχειώδη των ροδιών έχουν την δύναμη να εγκαθιστούν αδελφικές συμφωνίες μεταξύ των αν­θρώπων. Τα στοιχειώδη των ροδιών, έχουν την δύναμη να εγκαθιστούν την αρμονία μέσα στις εστίες.

Η ροδιά συμβολίζεται στο αστρικό φως από το άλογο. Το άλογο είναι πάντα το σύμβολο της φίλιας.

Ο άγγελος που κυβερνά τις στοιχειώδεις κοινωνίες των ροδιών, είναι ο ήλιος των εστιών.

Εάν θέλετε να σπείρετε την αρμονία σ’ εκείνες τις εστίες που είναι γεμάτες θλίψη, χρησι­μοποιείστε την στοιχειώδη μαγεία των ροδιών. Εάν χρειάζεστε να επισυνάψετε φιλικές σχέσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα, χρησιμοποιείτε την στοιχειώδη μαγεία των ροδιών. Εάν χρειάζεστε να φθάσετε σε κάποια σπου­δαία συμφωνία μ’ άλλο πρόσωπο, χρησιμοποιείστε τις πύρινες δυνάμεις των στοιχειωδών των ροδιών.

Μέσω της στοιχειώδους μαγείας των ροδιών, μπορούμε να εργαζόμαστε πάνω στις παρα­στρατημένες ψυχές για να τις κάνουμε να ξαναεπιστρέψουν στο μονοπάτι του φωτός. Μέσω της στοιχειώδους μαγείας των ροδιών μπορούμε να κάνουμε να ξαναεπιστρέψει ο άσωτος υιός στην εστία του. Όταν τα στοιχειώδη των πορτοκαλιών μας θέτουν σε δοκιμασίες μπορούμε να θριαμβεύσουμε με την στοιχειώδη μαγεία των ροδιών.

Και μου έδειξε ο Κύριος Ιεχωβά ένα μεγά­λο βουνό και ο Κύριος Ιεχωβά βρισκόταν πάνω σ’ αυτό το μεγάλο βουνό. Και μου είπε ο Κύριος Ιεχωβά: Με την στοιχειώδη μαγεία των ροδιών μπο­ρείτε να εργάζεστε για την πρόοδο της ειρήνης.

Και είχε ο Κύριος Ιεχωβά την μορφή λευ­κού περιστεριού του Αγίου Πνεύματος. Και όλο εκείνο το βουνό άστραφτε γεμάτο από μεγαλεία.

Με την στοιχειώδη δύναμη των ροδιών, μπο­ρούμε να εργαζόμαστε πάνω στους πόρνους για να τους βοηθήσουμε να βγουν από την άβυσσο.

Όταν λέμε ότι με την στοιχειώδη μαγεία των ροδιών μπορούμε να προστατευόμαστε όταν τα στοιχειώδη πνεύματα των πορτοκαλιών μας βάζουν σε δοκιμασία, θέλουμε να βεβαιώσουμε ότι τα ιεραρ­χικά ρεύματα που περνούν από τα πορτοκάλια είναι οι αντίθετοι πόλοι των κοσμικών ρευμάτων που περ­νούν από την υπηρεσία των στοιχειωδών των ροδιών.

Ισχύς και δυνάμεις, είναι κάτι πολύ συν­δεδεμένο στην δημιουργία.

Η ζωή που περνά από τα φυτά, περνά επίσης από τα ορυκτά οπό τα ζώα και από το ανθρώπινο εί­δος.

Μ’ αυτήν την έννοια, οι διάφορες τάξεις των στοιχειωδών της φύσης, σχετίζονται με τις δια­φορετικές καταστάσεις ή ζώνες της ανθρώπινης δρα­στηριότητας.

Κάτω από την διεύθυνση των διευθυνόντων αγγέ­λων των διαφόρων τάξεων των στοιχειωδών της φύσης, εργάζονται απέραντες δυνάμεις και αναρίθμητες ιε­ραρχίες...

Και μου έδειξε ο Κύριος Ιεχωβά το δέντρο της ζωής.

Αυτό είναι το ένα από τα δύο δέντρα της Εδέμ. Τότε εγώ κατάλαβα την διδασκαλία του Κύ­ριου Ιεχωβά.

Όταν εργαζόμαστε για την πρόοδο της ειρήνης, για την παγκόσμια αδελφότητα, για την αξιοπρέ­πεια των εστιών, είμαστε χρήστες της στοιχειώδους μαγείας των ροδιών.

Δηλαδή, βρισκόμαστε εδώ ζώντας στιγμιαία την στοιχειώδη μαγεία των ροδιών.

Πάνω στο βουνό της ειρήνης, απαστράπτει η δόξα του Κυρίου Ιεχωβά.

ΒΑΓΚΟ Ο Α ΕΓΚΟ, αυτά είναι τα μάντραμς των στοιχειωδών των ροδιών.

Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το στοι­χειώδες κάποιας ροδιάς, θα περπατήσουμε κυκλικά γύρω του, ευλογώντας το δέντρο, προφέροντας τα μάντραμς και θα διατάζουμε το στοιχειώδες να εργά­ζεται πάνω στο άτομο ή τα άτομα που μας ενδιαφέρουν σύμφωνα με τις δικές μας ευαισθησίες.

Οι άγγελοι που φροντίζουν για όλες τις εστίες της γης, ανήκουν σ’ αυτό το στοιχειώδες βασίλειο των ροδιών.

Κάθε ανθρώπινη οικογένεια προστατεύεται από ένα οικογενειακό άγγελο.

Αυτοί οι οικογενειακοί άγγελοι ανήκουν στην στοιχειώδη τάξη των ροδιών. Οι μασόνοι γνω­ρίζουν την απόκρυφη σημασία του.

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ

(CITRUS ΑURANTIUΜ)

Οι Ιεραρχίες που κυβερνούν την στοιχειώδη τάξη των πορτοκαλιών, είναι οι ίδιες που κυβερνούν όλες τις οικονομικές και νομισματικές κινήσεις του ανθρώπινου είδους.

Όλα τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου λύνονται με την τρομερή δύναμη της αγάπης, δηλαδή, με την στοιχειώδη μαγεία των ροδιών. Όλες οι διαφωνίες των ανθρώπων, λύνονται με την αγάπη, που είναι Η στοιχειώδης δύναμη των ροδιών. Όλα τα Εγωϊκά μίση, εξαφανίζονται με την αγάπη που είναι Η στοιχειώδης μαγεία των ροδιών.

Γι’ αυτό λέμε, ότι όταν τα πλάσματα των πορτοκαλιών μας βάζουν σε δοκιμασίες, μπορούμε να βγούμε θριαμβευτές με την στοιχειώδη μαγεία των ροδιών.

Οι Πορτοκαλιές βρίσκονται σε στενή σχέση με το νόμισμα και το νόμισμα προκαλεί συγκρούσεις κάθε είδους.

43- Οι στοιχειώδεις κοινωνίες των πορτοκαλιών, βρίσκονται σε στενή σχέση με τα οικονομικά προβλή­ματα της ανθρωπότητας.

44- Οι στοιχειώδεις κοινωνίες των πορτοκαλιών κυβερνώνται από τους Ντέβας που διαμοιράζουν τους σπόρους σε κάθε τι που υπάρχει.

45- Αυτοί οι στοιχειώδεις Ντέβας κυβερνούν επίσης το σπέρμα του ανθρώπινου γένους, και το σπέρμα του ζωικού είδους.

46- Τώρα θα καταλάβετε τις λατρείες για την σοφία της φωτιάς, γιατί οι στοιχειώδεις ιεραρχίες των πορτοκαλιών, έχουν την δύναμη να καταμερίζουν την οικονομία του κόσμου. Αυτοί οι Ντέβας εργάζονται σύμφωνα με τον Νόμο του Κάρμα. Προτού υπάρξει το νόμισμα πάνω στην γη αυτοί κυβερνούσαν την κοσμική οικονομία. Και μετά που το νόμισμα εμφανίστηκε αυτοί εξακολούθησαν, όπως πάντα, να καταμερίζουν την κοσμική οικονομία σύμφωνα με τον Νόμο του Κάρμα...

Στις μέρες μας, το χρήμα εξυπηρετεί σαν καρμικό εργαλείο για να επιβραβεύει ή να τιμωρεί τους ανθρώπους.

Όταν εισερχόμαστε στον ναό του αγγέλου που κυβερνά αυτές τις στοιχειώδεις κοινωνίες των πορτοκαλιών, βλέπουμε εκείνα τα στοιχειώδη παιδιά ντυμένα με τους ποικιλόχρωμους χιτώνες. Αυτά τα παιδιά μελετούν τα ιερά τους βιβλία και είναι ενήμερα και μορφωμένα από τον άγγελο που τους κυβερνά.

Το μάντραμ των στοιχειωδών των πορτοκα­λιών είναι Α ΚΟΜΟ.

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΔΟΥ

Ενώ ο βασιλιάς εβρίσκετο στο προσευχητήριο του, ο νάρδος μου έδωσε την μυρωδιά του (ψαλ­μοί του Σολομώντα κεφ. 1, παρ. 12).

Ο νάρδος είναι το πιο μεγαλοπρεπές άρωμα της αγάπης. Ο νάρδος είναι το άρωμα εκείνων που ήδη πέρασαν στην άλλη όχθη. Ο νάρδος ανήκει στην ανθρώπινη ψυχή (Ανώτερο Μάνας) (αιτιατό σώμα ή σώμα της θέλησης). Ο νάρδος είναι το άρωμα της Πέμπτης Μύη­σης των Μεγάλων Μυστηρίων. Ο νάρδος ανήκει στο χριστικοποιημένο αιτιατό σώμα. Ο νάρδος είναι το άρωμα των υψηλών Μυήσεων. Ο νάρδος είναι ένα φυτό που αναφέρεται στο αιτιατό επίπεδο. Ο νάρδος είναι το άρωμα του Λυτρωτή. Ο νάρδος είναι το άρωμα των Ιεροφαντών των Μεγάλων Μυστηρίων.

Μιλώντας εσωτερικά, οφείλουμε να ελευθε­ρωθούμε από τις διαμάχες για να αποκτήσουμε τον νάρδο. Το άρωμα του νάρδου ενεργεί αποτελεσματι­κά πάνω στην συνείδηση των καλλιτεχνών. Οπουδήποτε που υπάρχει τέχνη και ομορφιά πρέπει να είναι η ευωδιά του νάρδου. Ο πλανήτης του νάρδου είναι ο Κρόνος.

Το μάντραμ των στοιχειώδη κοινωνιών των νάρδων είναι ΑΤΟΥΑ. Αυτά τα στοιχειώδη πλάσματα των νάρδων μπορούν να είναι ωφέλιμα στις λεπτές φιλίες. Ο νάρδος είναι το άρωμα της Νέας Υδροχοϊκής Εποχής.

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΦΡΑΝ (ΚΡΟΚΟΣ)

( ROCUS SATIVUS)

Ο Κρόκος, είναι το φυτό της αποστολής. Οι στοιχειώδεις κοινωνίες του Κρόκου βρίσκονται σε στενή σχέση με την αποστολή.

Ο απόστολος είναι ένας μάρτυρας του κο­σμικού νου. Ο νους του γνήσιου απόστολου, είναι σταυρωμένος. Ο νους του γνήσιου απόστολου, βρίσκεται σε στενή σχέση με την στοιχειώδη τάξη του Κρόκου. Ο νους του ΑRHΑΤ είναι στενά συσχετισμέ­νος με την στοιχειώδη τάξη του Κρόκου.

Ο απόστολος είναι ένας μάρτυρας. Όλος ο κόσμος επωφελείται από τα έργα του απόστολου, όλος ο κόσμος διαβάζει τα βιβλία του, και όλος ο κόσμος πληρώνει τον απόστολο με το νόμισμα της αχαριστίας, διότι εξαρτάται από την κοινή γνώμη. Ο απόστολος δεν έχει δικαίωμα να ξέρει.

Ωστόσο, όλα τα μεγάλα έργα του κόσμου, οφείλονται στους απόστολους.

Ο Κρόκος βρίσκεται σε στενή σχέση με τους μεγάλους απόστολους της τέχνης, με τον Μπετό­βεν, τον Μότσαρτ, τον Μπερλιόζ, τον Βάγκνερ, τον Μπαχ κτλ. Ο πλανήτης του Κρόκου είναι η Αφροδί­τη, το αστέρι της αγάπης.

Όλη η αποστολή είναι στενά συσχετισμένη με την στοιχειώδη μαγεία του Κρόκου.

Ο απόστολος, κρέμεται από ένα σχοινί πολύ πικρό και κατά βάθος βρίσκεται στα έγκατα της αβύσσου...

Η στοιχειώδης τάξη του Κρόκου, είναι σε στενή σχέση με την επίπονη εργασία. Η δουλειά ενός απόστολου του φωτός, η δουλειά του ανθρώπου που παλεύει για το καθημερινό ψωμί, και η επίπονη εργασία των μικροσκοπικών με­λισσών, είναι άπειρα ιερή και εσωτερικά σχετίζεται μ’ αυτή την στοιχειώδη τάξη του Κρόκου.

Με κανένα τρόπο η τίμια δουλειά, όσο ταπεινή και να είναι, δε μπορεί να είναι ποτέ περιφρονητέα, διότι η δουλειά, σε όλες τις μορφές της, εσωτερικά σχετίζεται με τις κοσμικές ιεραρ­χίες που σχετίζονται μ’ αυτήν την στοιχειώδη τάξη του Κρόκου.

Κάθε λεπτομέρεια, κάθε επίπτωση της εργα­σίας, όσο ασήμαντη και να φαίνεται, αξιολογείται με γιγαντιαίες διαστάσεις μέσα στην δραστηριότητα της εξελισσόμενης ζωής. Μια ασήμαντη μέλισσα, που τραυματίστηκε πέφτει μακριά από την κυψέλη, είναι ένα γεγονός, είναι μια ηθική τραγωδία, είναι ένα φρικτό δράμα για όλες τις μέλισσες της κυψέλης. Αυτό το επεισόδιο, θα μπορούσε να παρο­μοιαστεί μονάχα με τις παρόμοιες σχέσεις του ανθρωπί­νου είδους. Μια ανθρωπινή οικογένεια, είναι γεμάτη με βαθιά απελπισία, όταν ένας υιός ή ένας αδελφός, ή ένας αρχηγός της οικογένειας, δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, από τραυματισμό στο εργοστάσιο, ή από αυτοκινητιστικό ατύχημα στο δρόμο ή από οποιοδήποτε παρόμοιο δυστύχημα. Τότε όλοι οι πάσχοντες απελπισμένοι από τον πόνο, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν την κατάσταση μέχρι να επιτευχθεί η επιστροφή του συγγενή στο σπίτι.

Ακριβώς συμβαίνει η ίδια τραγωδία και με την μικροσκοπική μέλισσα... το ίδιο οδυνηρό δράμα. Η μέλισσα για μας είναι μικρή, την κοιτά­με σαν κάτι μικροσκοπικό, αλλά οι μέλισσες μεταξύ τους βλέπονται με τον ίδιο τρόπο όπως ένα πρόσωπο βλέπει το άλλο πρόσωπο. Δεν βλέπονται μικροσκοπικές, ούτε αισθάνονται μικρές.

Ο νους του ΑRΗAT, οφείλει να καταλάβει σε βάθος όλες αυτές τις εσωτερικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την στοιχειώδη τάξη του Κρόκου.

Σε κάθε εργασία, όσο μικροσκοπική κι αν είναι υπάρχουν χαρές, υπάρχουν θλίψεις, υπάρχουν βαθιές ηθικές τραγωδίες, που καλούμαστε να καταλά­βουμε το ύψιστο μεγαλείο της δουλειάς, τόσο στο ανθρώπινο είδος, στο ασήμαντο έντομο, όσο στον απόστολο που εργάζεται για το όφελος της ανθρωπό­τητας.

Τα στοιχειώδη του Κρόκου, έχουν πανέ­μορφους χιτώνες χρώματος αχνό ροζ. Ο Κρόκος και οι μέλισσες, συμβολίζουν την εργασία. Και οι δύο κυβερνώνται από τον πλανήτη Αφροδίτη.

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

(CINNAMONUM CEYLANICUM)

Η κανέλλα είναι τονωτική και αναστηλώτρια των δυνάμεων. Οπουδήποτε υπάρχει ευτυχία, εκεί πρέπει να βρίσκεται η στοιχειώδης μαγεία της κανέλλας. Οπουδήποτε υπάρχει δραστηριότητα και αισιοδοξία, εκεί βρίσκεται Η στοιχειώδης μαγεία της κανέλλας. Η στοιχειώδης μαγεία της κανέλλας, δίνει δραστηριότητα και ευχαρίστηση.

Η αισιοδοξία και η ευχαρίστηση, οφείλουν να καταλάβουν όλες τις δικές μας δραστηριότητες. Η στοιχειώδης τάξη της κανέλλας, σχετί­ζεται ακριβώς με την αισιοδοξία και την ευτυχία. Η στοιχειώδης μαγεία της κανέλλας, είναι άμεσα συσχετισμένη με εκείνες τις στοιχειώδεις δυνάμεις που αναστηλώνουν και ενδυναμώνουν την ζωή μας. Η στοιχειώδης μαγεία της κανέλλας, βρί­σκεται σε στενή σχέση μ’ εκείνες τις δυνάμεις που τονώνουν, που ενισχύουν και αναστηλώνουν την ζωή των παιδιών, των εφήβων, των γυναικών και των γε­ρόντων.

Ο νους του ΑRHAT οφείλει να αναπτύσσει την αισιοδοξία και την ευτυχία. Οπουδήποτε που υπάρχει δραστηριότητα απαιτείται πάντα μια στάλα ευτυχία. Ο νους του ΑRΗΑΤ οφείλει να καταλάβει σε βάθος αυτό που σημαίνει η ευτυχία και η αι­σιοδοξία.

Όταν εισερχόμαστε στο στοιχειώδη ναό αυτής της φυτικής τάξης βλέπουμε τα στοιχειώδη παιδιά αυτών των δέντρων να παίζουν χαρούμενα στον ναό κάτω από την επίβλεψη του αγγέλου που τους κατευθύνει.

Εμείς οφείλουμε να καταλάβουμε αυτό που είναι η μουσική, η χαρά και η αισιοδοξία. Μένει εκστασιασμένος κάποιος ακούγοντας τον Μαγεμένο Αυλό του Μότσαρτ, το οποίο μας θυμί­ζει μια Αιγυπτιακή Μύηση. Αισθάνεται κάποιος συντετριμμένος ακού­γοντας την ένατη συμφωνία του Μπετόβεν, ή τις άφα­τες μελωδίες του Σοπέν και του Λίστ. Η άφατη μουσική των μεγάλων κλασικών, έρχεται από τα εξαίσια βασίλεια του Νιρβάνα, όπου βασιλεύει μόνο η ευτυχία η οποία βρίσκεται πιο πέρα από την αγάπη...

Όλοι οι μεγάλοι Υιοί της Φωτιάς, αναβλύ­ζουν το άρωμα της ευτυχίας και την εξαίσια ευωδιά της μουσικής και της χαράς...

Τα στοιχειώδη αυτών των δέντρων, είναι πανέμορφα παιδιά, ντυμένα με χιτώνες χρώματος παλ ροζ.

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

(SUNIPERUS THURIFERA)

Το γνήσιο λιβάνι εξάγεται από το δέντρο λιβάνι και περικλείει μεγάλες στοιχειώδεις δυνάμεις. Αν ρίχνεται στο νερό, έχει την δύναμη να συγκεντρώνει στο κάλεσμα μας τα στοιχειώδη πλά­σματα του νερού. Τοποθετώντας το πάνω στο πρόσωπο, έχει την δύναμη να εξαφανίζει τον πονοκέφαλο, που προέρ­χεται από έντονη διανοητική απασχόληση.

Ο καπνός του λιβανιού, έχει την δύναμη να καλεί τους δάσκαλους και τους αγγέλους του αό­ρατου κόσμου. Το λιβάνι ετοιμάζει το περιβάλλον για τις γνωστικές τελετές. Το λιβάνι είναι ένα μεγάλο όχημα για τα πνευματικά κύματα καθαρής ευλάβειας και βοηθά στην μυστική συγκέντρωση, διότι εξυπηρετεί σαν όργανο ευλάβειας.

Στους αρχαίους ναούς των μυστηρίων, τύλιγαν τους άρρωστους με τον καπνό του λιβανιού, για να θεραπευτούν.

Τα πλάσματα του νερού ευχαριστούνται όταν ρίχνουμε λιβάνι σένα κύπελλο με νερό.

Το λιβάνι πρέπει να χρησιμοποιείται όταν θα υπογράψουμε κάποια συμφωνία. Οι Αζτέκοι μάγοι όταν υπέγραφαν τις συμφωνίες τους με τους Ισπανούς κάπνιζαν καπνό. Αυτό το έκαμναν με σκοπό να ετοιμάσουν την ατμόσφαιρα για να υπογράψουν συμφωνία και να συνομιλούν φιλικά. Ωστόσο, εμείς συνιστούμε το λιβάνι για καλύτερο διότι ο καπνός έχει την προδιάθεση στο να μετατρέπεται σε κακή και απεχθή συνήθεια.

Το λιβάνι πρέπει να χρησιμοποιείται απ’ όλους τους λάτρεις του μονοπατιού. Το λιβάνι πρέπει να χρησιμοποιείται στις γαμήλιες συγκεντρώσεις κτλ. Η ευλάβεια και ο σεβασμός, ανοίγουν την πόρτα των ανωτέρων κόσμων στους λάτρεις του μονοπατιού.

Όταν εισερχόμαστε στον στοιχειώδη ναό των λιβανιών, βλέπουμε εκεί, το κάθε ένα από τα στοιχειώδη παιδιά αυτών των δέντρων να παίζουν ευτυχισμένα στον ναό του λιβανιού... Αυτά τα στοιχειώδη χρησιμοποιούν κίτρι­νο χιτώνα και το μάντραμ αυτών είναι ALUMINO. Εμείς μπορούμε να επικαλούμαστε αυτά τα στοιχειώδη με το μάντραμ τους, ώστε να ετοιμά­ζουν την ατμόσφαιρα του λιβανιού... Ο άγγελος που κυβερνά αυτά τα στοιχειώ­δη πλάσματα, μοιάζει με νύμφη ντυμένη με το γαμήλιο ένδυμα της...

Κάθε ένα απ’ αυτά τα δέντρα, έχει το δικό του στοιχειώδες. Δεν μας κουράζει να εξηγήσουμε ότι κάθε φυτό και κάθε δέντρο είναι το φυσικό σώμα ενός στοιχειώδους της φύσης, που προετοιμάζεται για να εισαχθεί κάποια μέρα στο ζωικό βασίλειο και αργότερα στο ανθρώπινο βασίλειο. Όταν χαράξουμε ένα δέντρο ή ένα φυτό, το φυτικό στοιχειώδες αισθάνεται τον ίδιο πόνο μ’ αυτόν που εμείς αισθανόμαστε όταν κοβόμαστε σε οποιοδήποτε μέλος του σώματος μας. Πριν κοπεί ένα φυτό, πρέπει να σχεδια­στεί ένας κύκλος γύρω από το φυτό και ευλογώντας το, ικετεύουμε στο στοιχειώδες πλάσμα για την επιθυμητή εξυπηρέτηση. Στα αναρριχόμενα φυτά σχηματίστε ένα τρίγωνο γύρω τους, ευλογείστε και κόψετε. (Βλέπε Πραγματεία της Απόκρυφης Ιατρικής και Πρακτική Μαγεία του ιδίου συγγραφέα).

Τα στοιχειώδη πλάσματα των φυτών, είναι εξ ολοκλήρου αθώα και καθώς δεν έχουν βγει από την Εδέμ, έχουν όλες τις φοβερές δυνάμεις των επτά πύρινων φιδιών. Εμείς μπορούμε να επικαλούμαστε τον στοιχειώδη άγγελο του λιβανιού και αυτός θα αντα­ποκριθεί στο κάλεσμα μας με τα στοιχειώδη πλάσματα των λιβανιών για να ετοιμάσει το μυστικό περιβάλλον των γνωστικών μας λειτουργιών.

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΑΣ

(MYRRHA COMMYFORA ABISSYNICA)

Όταν εισερχόμαστε στην στοιχειώδη τάξη του βαλσαμόδεντρου, από το οποίο εξάγεται η σμύρνα βλέπουμε σ’ αυτά τα στοιχειώδη παιδιά, που είναι ντυμένα με κατακόκκινους χιτώνες και μανδύες, την ευτυχία της Εδέμ. Η σμύρνα ανήκει στον πνευματικό χρυσό, και συνεργάζεται με το λιβάνι και με τον χρυσό του πνεύματος σαν άφατο πλήρωμα του Νιρβάνα.

Η επιστήμη της σμύρνας, είναι η επιστή­μη του Πρέπει να πεθάνουμε για τον κόσμο, για να ζούμε για τον Θεό. Αυτή είναι Η στοιχειώδης μαγεία της σμύρ­νας. Η ουσία-μονάδα αυτής της στοιχειώδους τάξης της φύσης, βρίσκεται σε στενή σχέση με τον κόσμο του Εσώτερου.

Ο πνευματικός χρυσός βρίσκεται μέσα στο απέραντο χωνευτήρι του Νιρβάνα.

Οι ιδιαίτερες μονάδες που αποτελούν τις μονάδες-ουσίες της κάθε στοιχειώδους τάξης της φύσης, είναι προικισμένες με διαφορετικής πυκνότητας οχήματα και παρόλο που είναι διακεκριμένες, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εξατομικευμέ­νες, διότι ακόμη δεν κατέχουν ατομικό νου. Ωστόσο είναι προικισμένες με κοσμική ευφυΐα και με αθωότητα, δύναμη και ευτυχία.

Οι Ντέβας ή άγγελοι είναι υπεύθυνοι της λειτουργίας αυτών των μονάδων ουσιών που φέρουν όχημα κατά την διάρκεια του Μαχαβαντάρα. Είναι οι προστάτες τους, οι εκπαιδευτές τους και εργάζονται κατά πνευματικές ομάδες. Είναι υπεύθυνοι για την προώθη­ση της κοσμικής εξέλιξης αυτών των μονάδων ουσιών που φέρουν κοσμικά οχήματα, και είναι γνωστοί σαν στοιχειώδη της φύσης.

Οι μονάδες-ουσίες, αρχίζουν να εκδηλώ­νουν την δική τους ατομικότητα, όταν περνούν από την εξέλιξη του φυτικού βασιλείου της φύσης. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Μονάδα ενός πίνου ενσαρκώθηκε σ’ έναν άνθρωπο, αλλά ναι θα μπορούσαμε να πούμε ότι η μονάδα αυτού του ανθρώ­που, ήταν ενσαρκωμένη σ’ έναν πίνο, πριν αποκτήσει ατομικότητα σαν ανθρώπινη Μονάδα.

Οι ουσίες-μονάδες πρέπει να εξελιχθούν στο ορυκτό, φυτικό και ζωικό βασίλειο, πριν από την ατομικοποίησή τους.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Μονάδα του Καρτέσιου ήταν ενσαρκωμένη σε ένα δέντρο, διότι η ανθρώπινη Μονάδα είναι μια εξατομικευμένη Μονάδα διαφορετική από την φυτική μονάδα.

Εντούτοις, είναι σωστό να βεβαιωθεί ότι η Μονάδα του Καρτεσίου ήταν μία ζωική Μονάδα, φυτική Μονάδα, και ορυκτή Μονάδα πριν από την εξατομίκευσή της.

Καταλαβαίνουμε ότι η Μονάδα είναι ο Εσώτερος κάθε στοιχειώδους ενός μεταλλεύματος, λαχανικού, ή ζώου. Ο Εσώτερος του ανθρώπου αποτελείται από τα ATMAN-BUDDHI-MANAS.

Οι Μονάδες των στοιχείων της φύσης είναι τελείως απρόσωπα όντα. Τα στοιχειώδη της σμύρνας είναι παιδιά μιας γοητευτικής ομορφιάς που κατέχει την ευτυχία του Νιρβάνα.

Οι απόστολοί μας θα καταλάβουν τώρα γιατί χρυσός, λιβάνι και σμύρνα προσφέρθηκαν στο Χρυσό Παιδί της Βηθλεέμ.

Ο Arhat που μαθαίνει πώς να χειριστεί τις Μονάδες Ουσίες των στοιχειωδών τμημάτων της Φύσης μαθαίνουν πώς να χειριστούν την παγκόσμια ζωή.

Οι Μονάδες Ουσίες αυτής της μεγάλης ζωής αναδύονται και ξανα-αναδύονται διαρκώς σύμφωνα με τους μεγάλους ρυθμούς της παγκόσμιας πυρκαγιάς.

Όλες αυτές οι Μονάδες Ουσίες κατοικούν στο βάθος της κοσμικής συνείδησης. Πρέπει να μάθουμε πώς να τις χειριστούμε προκειμένου να εργαστούμε σε αυτό το μεγάλο εργαστήριο της Φύσης.

Όλες οι υπερθετικές σφαίρες της κοσμικής συνείδησης ταξινομούνται από τις Βέδες με την ακόλουθη σειρά:

ATALA είναι η πρώτη περιοχή, προερχόμενη άμεσα από το Απόλυτο. Οι ιεραρχίες των Dhyani Buddhas ανήκουν σε αυτήν την περιοχή. Είναι στην κατάσταση Parasamadhi ή Dharmakaya, μία κατάσταση στην οποία δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος, επειδή είναι εντελώς τέλειες οντότητες που αναμένουν μόνο την κοσμική νύχτα προκειμένου να εισχωρήσουν στο Απόλυτο.

Η δεύτερη περιοχή των Βεδών είναι η VITALA. Όπως έχει ειπωθεί, οι ουράνιοι Βούδες που έχουν προέλθει από τους επτά Dhyani Buddhas είναι σε αυτό το Loka.

Το τρίτο Loka, ή περιοχή της Συνείδησης είναι η SUTALA. Είναι η περιοχή του ήχου. Ο Βούδας Gautama έφθασε σε μία τέτοια περιοχή σε αυτόν τον κόσμο. Αυτή είναι η περιοχή των Ιεραρχιών των Kumaras και των Agnishvattas.

Το τέταρτο Loka των Βεδών είναι το TALATALA, το πέμπτο είναι το RASATALA, το έκτο είναι το MAHATALA, και το έβδομο είναι το PATALA.

Η ATALA είναι ο κόσμος της ομίχλης της φωτιάς, ο κόσμος του Εσώτερου.

Η VITALA είναι ο κόσμος της συνείδησης. Η SUTALA είναι ο κόσμος της θέλησης. Η TALATALA είναι ο κόσμος του νου. Η RASATALA είναι ο αστρικός κόσμος. Η MAHATALA είναι ο αιθερικός κόσμος και η PATALA είναι ο φυσικός κόσμος.

Οι Μονάδες ουσίες λάμπουν σαν παρθενικοί σπινθήρες στην ATALA. Η ιερή φωτιά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι στην VITALA.

Τα στοιχειώδη του παγκόσμιου αιθέρα είναι στην SUTALA. Τα στοιχειώδη της φωτιάς είναι στην TALATALA.

Τα στοιχειώδη του αέρα είναι στην RASATALA. Τα υδρόβια στοιχειώδη είναι μέσα στην MAHATALA. Οι άνθρωποι, τα στοιχειώδη των ζώων και οι Γκνόμος είναι στην PATALA.

Αυτή η ταξινόμηση είναι σύμφωνα με τα παλαιά γραπτά των Βεδών.

Όλα τα δικά μας επτά κοσμικά επίπεδα κατοικούνται από τα στοιχειώδη πλάσματα. Τα στοιχειώδη πλάσματα, κατεβαίνουν από την περιοχή του ALAYA μέχρι τον φυσικό κόσμο για να εξελιχθούν μέσω του ορυκτού βασιλείου, φυτικού, ζωικού και ανθρώπινου. Η ζωή κατεβαίνει από επίπεδο σε επίπεδο, μέχρι τον φυσικό κόσμο και έπειτα ανεβαίνει εκ νέου στις άφατες περιοχές του Νιρβάνα. Όλα πηγαίνουν και έρχονται, όλα ρέουν και ξαναρέουν πίσω, όλα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, όλα έρχονται από το ALAYA και επιστρέφουν στο ALAYA, για να βυθιστούν τελικά στην άφατη ευτυχία του ΑΠΟΛΥΤΟΥ.

Η σμύρνα ανήκει στην περιοχή του ALAYA, απ’ όπου κατέρχεται η ζωή για να επιστρέψει εκ νέου. Η σμύρνα είναι η μαγεία του μεγάλου ALAYA του κόσμου.

Τα επτά Τάττβας της φύσης, κατοικούνται από τα στοιχειώδη πλάσματα, και αυτά τα πλάσματα ενσαρκώνονται στα φυτά. Αυτός που μαθαίνει να χειρίζεται την μαγεία των φυτών, μπορεί να χειρίζεται τα Τάττβας (Βλέπε στην Πραγματεία της Απόκρυφης Ιατρικής και η Πρακτική Μαγεία). Το Ακασικό Τάττβα είναι ο Παράδεισος των παρθένων σπινθήρων των υπαρξιακών μονάδων του κόσμου του Εσώτερου.

Το Τάττβα Βαγιού, είναι το στοιχείο των πλασμάτων που μετακινούν τους ανέμους.

Το Τάττβα Τέχας, είναι το στοιχείο των Σαλαμάνδρων της Φωτιάς.

Το Τάττβα Άπας, είναι το στοιχείο στο οποίο ζουν τα πλάσματα των υδάτων.

Το Τάττβα Πρίτβι, είναι το στοιχείο στο οποίο ζουν οι Γκνόμος της γης.

Όλα αυτά τα αθώα πλάσματα είναι ενσαρ­κωμένα στα φυτά και όποιος γνωρίζει την μαγεία των φυτών τότε μπορεί να χειρίζεται τα Τάττβας του Σύμπαντος. Με τα φυτά μπορούμε να κατευνάσουμε τις θύελλες, να διαλυθούν οι τυφώνες, να ξεσπάσουν καταιγίδες και να κάνουμε να βρέξει φωτιά όπως ο προφήτης Ηλίας.

Η σμύρνα σχετίζεται με τον ΑΚΑΣΑ όπου ζει και πάλλεται το κάθε τι δημιουργημένο.

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ

(ALOE SOCCOTORINA)

Η αλόη είναι ένα φυτό μεγάλων μυστικιστικών δυνάμεων. Τα στοιχειώδη αυτού του φυτού μοιάζουν με νεογέννητα μωρά. Αυτά τα στοιχειώδη παιδιά είναι πράγματι Αδαμικά γεμάτα από αθώα ομορφιά. Αυτό το φυτό αυξάνει τα φύλλα του, δίχως να έχει ανάγκη το στοιχείο γη, ούτε το στοιχείο νερό. Έχω δει πολλές φορές μια αλόη κρεμασμέ­νη στον τοίχο, χωρίς να βλέπει ήλιο, χωρίς νερό και μέσα σ’ ένα υπνοδωμάτιο και ωστόσο το φυτό συ­νεχίζει να ζει εκ θαύματος, αναπαράγοντας τα φύλ­λα του και μέχρι που πολλαπλασιάζεται. Με τι ζει; Με τι τρέφεται; Τι κάνει για να διατηρηθεί; Διορατικές έρευνες μας έχουν οδηγήσει στο λογικό συμπέρασμα, ότι αυτό το φυτό τρέφεται και ζει με τις υπερευαίσθητες ακτίνες του ήλιου. Αυτό το φυτό τροφοδοτείται από τον κο­σμικό Χριστό, από τις Χριστικές ακτίνες του ήλιου. Οι κρύσταλλοι αυτού του φυτού προέρχο­νται από την οντότητα του ρευστού ήλιου, Χριστική ουσία, Χριστικό σπέρμα. Τα στοιχειώδη αυτών των φυτών, έχουν δύναμη πάνω σε όλα τα πράγματα, και μέσω της στοιχειώδους μαγείας μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα στοιχειώδη για κάθε είδους εργασία της λευκής μαγείας.

Πριν κοπεί το φυτό, πρέπει να ποτιστεί με νερό για να βαπτιστεί. Θα ευλογηθεί το φυτό και θα του απαγγελθεί η εξής γνωστική ικεσία:

Εγώ πιστεύω στον Υιό, τον Κοσμικό Χρι­στό, τον παντοδύναμο αστρικό μεσολαβητή, που συν­δέει την δική μου φυσική προσωπικότητα με το υπέρ­τατο αναλλοίωτο του ΗΛΙΑΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.

Θα πρέπει να κρεμαστεί στο φυτό, ένα ασημένιο πλακίδιο. Έπειτα το φυτό θα πρέπει να κρεμαστεί στον τοίχο του σπιτιού μας, ώστε με την λαμπρότητα του χριστικού φωτός που έλκει από τον ήλιο, να φωτίζει και να λούζει όλο το περιβάλλον του σπι­τιού, γεμίζοντας μας από φως και τύχη. Μέσω της δύναμης της θέλησης, θα μπορούμε να διατάζουμε το στοιχειώδες της αλόης να πραγματοποιεί την μαγική εργασία που επιθυμούμε και τότε αυτό το στοιχειώδες θα υπακούσει αμέσως. Αναμφίβολα, οι διαταγές θα δίδονται καθημερινά στο στοιχειώδες για να το υποχρεώνουμε να εργάζεται. Οι ηλιακές δυνάμεις αυτού του πλάσματος, είναι πραγματικά φοβερές. Ωστόσο, ο καθένας που τολμά να χρησιμοποιήσει τα στοιχειώδη πλάσματα της φύσης με κακόβουλες προθέσεις, θα φορτωθεί ένα τρομερό κάρμα και θα τιμωρηθεί αυστηρά από τον νόμο.

Τα στοιχειώδη της αλόης βρίσκονται σε στενή σχέση με τους νόμους της μετενσάρκωσης. Η στοιχειώδης τάξη της αλόης βρίσκεται σε στενή σχέση με τις κοσμικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες να ρυθμίζουν την ανθρώπινη μετενσάρκωση. Έτσι όπως η αλόη μπορεί να αποκοπεί από την γη για να κρεμαστεί σ’ έναν τοίχο, δηλαδή, ν’ αλλάξει το περιβάλλον της και να συνεχίζει να ζει, έτσι επίσης το ανθρώπινο ον μπορεί να αποκο­πεί από την γη και μεταλλαγμένο στο περιβάλλον να συνεχίζει να ζει, αυτός είναι ο νόμος της μετενσάρ­κωσης.

Μπορούμε ακόμη να αποδείξουμε αυτόν τον νόμο σε φυσική υπόσταση. Στα δάση των τροπικών κλιμάτων υπάρχει ένα έντομο γνωστό με το όνομα τζίτζικας. Είναι γένος ημιπτέρων εντόμων χρώματος πρασινωπής ώχρας. Ο τζίτζικας παράγει κατά την διάρκεια της θερινής ζέστης, έναν ήχο οξύ και μονότονο, μέσω ενός ειδικού οργάνου που κατέχει το αρσε­νικό στο εσωτερικό τμήμα του υπογαστρίου. Στην Κολομβία αυτό το έντομο το αποκα­λούν κοινώς Τζιτζίκι. Είναι κοινή πίστη των ανθρώπων, το ότι αυτό το μικρό ζωάκι σκάει τραγουδώντας και πεθαί­νει. Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Αυτό που συμβαίνει είναι πως αυτό το ζώο εγκαταλείπει το καβούκι του, την οργανική υπό­σταση που αποτελεί τον σκελετό των ζώων με καλή άρθρωση. Το έντομο κάνει μια τρύπα στο νωτιαίο τμήμα του θώρακα και βγαίνει από κει, ντυμένο μ’ ένα νέο σώμα γεμάτο ζωή. Αυτό το ζωάκι είναι αθάνατο και ενσαρ­κώνεται στην ζωή ακατάπαυστα.

Ο δάσκαλος Ουϊρακότσα, μιλώντας πάνω στην αλόη, λέει στο βιβλίο Ιερά φυτά σελίδα 137, Έκδοση: Αργεντινή 1947, το ακόλουθο:

Οι ταξιδιώτες που πηγαίνουν στην ανα­τολή, θα δουν πάνω στις πόρτες των τούρκικων σπι­τιών ένα δέρμα από κροκόδειλο και ένα φυτό αλόης, αφού και τα δύο, λέγεται εξασφαλίζουν την μακρο­ζωία. Εξετάζοντας προσεκτικά αυτό το σύμβολο, βρίσκουμε ότι παριστάνει την μετενσάρκωση.

Το βιβλίο των Νεκρών των Αιγυπτίων, λέει κατά λέξη:

Εγώ είμαι ο ιερός κροκόδειλος Σεμπέκ, εγώ είμαι η φλόγα των τριών φυτιλιών, και τα φυτί­λια μου είναι αθάνατα. Εγώ μπαίνω στην περιοχή του Σεμπέκ, εγώ μπαίνω στην περιοχή των φλογών που είναι χαμένη από τους αντιπάλους μας.

Ο ιερός κροκόδειλος Σεμπέκ συμβολίζει τον Εσώτερο, και αν τον τοποθετούμε μαζί με την αλόη, θα έχουμε τον Εσώτερο με τα τρία φυτίλια του, δηλαδή, την αγία ΤΡΙΑΔΑ ενσαρκωνόμενη ακατάπαυ­στα, μέχρι να φθάνει την τελειότητα.

Η μετενσάρκωση, για κάποιους είναι μια πίστη, για άλλους μια θεωρία, για πολλούς μια προ­κατάληψη κτλ, αλλά για εκείνους που θυμόμαστε τις περασμένες μας ζωές, η μετενσάρκωση είναι ένα γεγονός. Εγώ προσωπικά, θυμάμαι όλες τις περα­σμένες μου ζωές, με τέτοια φυσικότητα όπως μπορού­με να θυμηθούμε την ώρα την οποία καθόμαστε για να γευματίσουμε ή για να φάμε. θα μπορούσαν να έλθουν όλοι οι σοφοί του κόσμου για να μου πουν ότι κάνω λάθος. Απλούστατα θα γελούσα μ’ αυτούς και θα τους κοίταζα με συμπόνια, διότι πως θα μπο­ρούσα να ξεχάσω αυτό που θυμάμαι; Η μετενσάρκωση για μένα είναι ένα γε­γονός. Γνώρισα την αυγή της ζωής πάνω στην γη και είμαι σ’ αυτόν τον πλανήτη από την Εποχή των Πόλων. Ήμουνα μάρτυρας για την έξοδο από την Εδέμ, και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η αιτία που προκάλεσε την απώλεια των εσωτερικών δυνάμεων της ανθρώπινης φυλής, ήταν η εκσπερμάτωση.

Στην Λεμουρία, οι φυλές ζούσαν σε αγροκτήματα και οι στρατιώτες των φυλών στο στρατόπεδο τους. Τα όπλα των στρατιωτών ήταν τα βέλη και τα δόρατα. Σ’ ένα μόνο γιγαντιαίο ράντσο ζούσε όλη η φυλή.

Η σεξουαλική σχέση πραγματοποιείτο μονάχα σε γιγάντιες αυλές των ναών, σε καθορισμένες εποχές του χρόνου και κάτω από τις οδηγίες των αγγέλων. Ωστόσο, οι πειρασμοί ξύπνησαν σε μας την δίψα του πάθους και παραδοθήκαμε στην πορνεία μέσα στα αγροκτήματα.

Εγώ παρευρέθηκα στην έξοδο από την Εδέμ, ήμουν μάρτυρας στην έξοδο από τον Παράδεισο και γι’ αυτό δίνω μαρτυρία για όλα αυτά που είδα και άκουσα... Θυμάμαι ακόμη πώς εγκαταλειφθήκαμε από την Λευκή Στοά όταν πορνεύσαμε... Οι μεγάλοι Ιεροφάντες των Μεγάλων Μυστη­ρίων μας πέταξαν από τις αυλές των ναών τους όταν είχαμε φάει τον απαγορευμένο καρπό.

Έκτοτε, όλα τα ανθρώπινα όντα, ερχόμαστε περιπλανώμενοι μέσω εκατομμυρίων γεννήσεων και θανάτων τόσες πολλές φορές όσο και η άμμος της θάλασσας. Το σχέδιο των αγγέλων ήταν ότι ο άνθρωπος, μόλις θα αποκτούσε ένα μυαλό και έναν λάρυγγα για να μιλά, θα έπαυε να έχει σεξουαλική δοσοληψία με την γυναίκα. Αυτό ήταν το σχέδιο των αγγέλων, αλλά οι Πειρασμοί φρόντισαν να χαθεί αυτό το σχέδιο και τότε ο άνθρωπος βυθίστηκε στην άβυσσο.

Έστειλε ένα Σωτήρα στην ανθρωπότητα, αλλά πραγματικά είναι θλιβερό να το πω, η ανθρώπινη εξέλιξη έχει αποτύχει. Κατά την διάρκεια των Πολικών εποχών, των Υπερβορείων και στις αρχές της Λεμουρίας, τα ανθρώπινα όντα ήμασταν ερμαφρόδιτα και η αναπαραγω­γή πραγματοποιείτο με Σπόρους που αποβάλλονταν από τις γάμπες. Ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε τους δύο πό­λους του: το θετικό και το αρνητικό της σεξουαλι­κής του ενέργειας για να δημιουργεί δια των σπόρων. Με τον διαχωρισμό των φύλων σε αντίθετα, ο άνθρωπος μπόρεσε να διατηρήσει τον ένα πόλο της σεξουαλικής του ενέργειας για να σχηματίσει τον εγκέφαλο και τον λάρυγγα. Τότε χρειάστηκε την σεξουαλική συνεργα­σία για την αναπαραγωγή του γένους. Η σεξουαλική πράξη πραγματοποιείτο τότε κάτω από την διεύθυνση των αγγέλων, σε καθορισμένες εποχές του έτους. Το σχέδιο των αγγέλων ήταν ότι μόλις θα είχε κατασκευασθεί ο εγκέφαλος και ο λάρυγγας, τότε ο άνθρωπος θα συνέχιζε την εξέλιξη του δη­μιουργώντας το σώμα του με την δύναμη του λόγου.

Ήμουν μάρτυρας όλων αυτών των πραγμάτων και γι’ αυτό για μένα η μετενσάρκωση είναι ένα γε­γονός. Γνώρισα την σκοτεινή σεξουαλική μαγεία και τον ταντρισμό που κηρύττουν οι Τσερένζι και Πάρσιφαλ, είδα να το εξασκούν όλοι οι μαύροι μάγοι της Ατλαντίδος, και γι’ αυτό βυθίστηκε η Ατλαντική ήπειρος στον μεγάλο κατακλυσμό. Γνώρισα τους Αιγυπτίους και τους Ρωμαίους και από τις πόρτες της αρχαίας Ρώμης των Καισάρων είδα να βγαίνει ο Νέρων πολλές φορές καθισμένος στο ανάκλιντρο του, πάνω στους ώμους των σκλάβων του...

Έχουν περάσει δέκα οκτώ εκατομμύρια και πλέον χρόνια που τα ανθρώπινα όντα εξελίσσονται στα πλαίσια των γεννήσεων και των θανάτων... Όμως είναι θλιβερό... πολύ θλιβερό να το λέω: Η αλήθεια είναι ότι η ανθρώπινη εξέλιξη έχει αποτύχει... Μια πολύ ελάχιστη ομάδα ψυχών θα μπορέ­σει να μετενσαρκωθεί στην φωτισμένη εποχή του Υδροχόου...

Γνωρίζω πολύ καλά τους αυτοθεωρούμενους ψευτοεσωτεριστές του κόσμου. Και εκ των προτέρων είναι γνωστό, εκείνοι που γελούν με την επιβεβαίω­ση μου, πιστέψτε με ότι αγνοούν. Καημενούληδες... Εί­ναι γνωστά τα απομνημονεύματα των θεωριών τους, γνωρίζω όλες τις βιβλιοθήκες τους, και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το μεγαλύτερο τμήμα αυτών των πνευματιστικών κοινωνιών, αίθουσες διδασκαλιών, κανονι­σμών κτλ προέρχονται από την μαύρη οδό.

Φαίνεται απίστευτο, αλλά ανάμεσα στους ταπεινούς αγρότες και απλούς ανθρώπους, οι οποίοι ποτέ δεν καταβροχθίζουν θεωρίες σαν «επιτάφιες λιχου­διές», υπάρχουν πραγματικά φωτισμένες ψυχές. Ψυχές που είναι εκατομμύρια φορές πιο εξελιγμένες από εκείνες των ευσεβών που χαμογελούν γλυκά μπροστά στο ακροατή­ριο «των κλουβιών» όλων αυτών των παπαγάλων, των πιο βαθιά ριζωμένων βέβηλων πνευματιστών.

Οι άγγελοι που κυβερνούν τον νόμο της μετενσάρκωσης βρίσκονται σε στενή σχέση με αυτό το τμήμα των στοιχειωδών της αλόης. Το μάντραμ αυτού του στοιχειώδες, είναι το γράμμα Μ. Η σωστή προφορά αυτού του γράμματος γίνεται με κλειστά τα χείλη. Αυτός ο ήχος, είναι παρόμοιος με το μούγκρισμα του βοδιού. Ωστόσο, δεν θέλω να πω ότι πρέπει να μιμηθούμε το βόδι. Η φωνοποίηση του ήχου θα γίνεται με κλειστά τα χείλη, τότε ο ήχος θα βγαίνει από την μύτη.

Κάθε ανθρώπινο ον μπορεί να θυμηθεί τις περασμένες του ζωές μέσω της αναδρομικής άσκησης. Καθημερινά μπορείτε να κάνετε μια ανα­δρομική άσκηση για να θυμηθείτε λεπτομερώς όλα τα προηγούμενα τυχαία συμβάντα, όλα τα τυχαία γε­γονότα σε διάταξη ή αντίστροφα πριν από οκτώ μέρες, δέκα πέντε μέρες, ένα μήνα, δύο μήνες, ένα χρόνο, δέκα, είκοσι χρόνια, μέχρι να θυμηθείτε με ακρίβεια όλα εκείνα τα επεισόδια των πρώτων χρόνων της παι­δικής μας ηλικίας. Ασφαλώς, το να φθάσει ο μαθητής, κατά την διάρκεια της αναδρομικής άσκησης, να θυμηθεί τα γεγονότα των πρώτων χρόνων της παιδικής ηλικίας στα πρώτα τρία ή τέσσερα χρόνια της ζωής του είναι κάτι πολύ δύσκολο. Για να φθάσει ο μαθητής σ’ αυτό το στάδιο, θα εφαρμόζει την άσκηση του σ’ εκείνες τις στιγμές της μεταφοράς μεταξύ επαγρύπνησης και ονείρου. Τότε, στο όραμα του ύπνου θα θυμηθεί λεπτομερώς όλες τις λεπτομέρειες της παιδικής του ηλικίας, διότι κατά την διάρκεια του ύπνου ερχόμαστε σε επαφή με το υποσυνείδητο, όπου βρίσκονται κατατεθειμένες όλες μας οι αναμνήσεις. Αυτήν την διαδικασία της εσωτερικής ανα­δρομής, επωφελούμενοι την κατάσταση μετάβασης μεταξύ επαγρύπνησης και του ονείρου, μπορούμε να την επεκτείνουμε μέχρι να θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές που προηγήθησαν από τον θάνατο του προηγού­μενου φυσικού μας σώματος, τις τελευταίες επίπονες σκηνές και συνεχίζοντας την αναδρομική άσκηση προ­χωρούμε ενθυμούμενοι όλες τις περασμένες μας μετενσαρκώσεις και όλα αυτά που προηγήθηκαν. Αυτή η βαθιά εσωτερική αναδρομική άσκη­ση, μας επιτρέπει να θυμηθούμε όλες τις περασμένες μας ζωές.

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ

(IGUIDAMBAR ORIENTALIS)

Η Αρμπαρόριζα συμβολίζει την σοφία και την δικαιοσύνη. Το μάντραμ αυτού του δέντρου είναι ΤΟ ΛΙΦΑΝΤΌ. Η στοιχειώδης τάξη της αρμπαρόριζας, βρί­σκεται σε στενή σχέση με τις διάφορες δραστηριότη­τες του κάρμα. Η στοιχειώδης τάξη της αρμπαρόριζας διοι­κείται από τους κυρίους του κάρμα. Οι κύριοι του κάρμα στα βιβλία τους κρατούν ακριβείς σημειώσεις απ’ όλα τα χρέη μας. Όταν έχουμε κεφάλαιο για να πληρώσουμε, πληρώνουμε και οι διαπραγματεύσεις μας βαίνουν καλά. Αλλά όταν δεν έχουμε κεφάλαιο για να πληρώσουμε, μας αναλογεί να πληρώνουμε αναπό­φευκτα με πόνο.

Κάνε καλές πράξεις, για να πληρώνεις τα χρέη σου. Δεν πληρώνεται μόνο κάρμα για το κακό που γίνεται, αλλά και για το καλό που δεν γίνεται, ενώ θα μπορούσε να γίνει.

Η Αγάπη είναι Νόμος, αλλά ΑΓΑΠΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ.

Επίσης μπορεί να πληρωθεί πολύ κάρμα, να διαγραφούν πολλά χρέη εξασκώντας την σεξουαλική μαγεία, διότι το αίμα του αμνού ξεπλένει τις αμαρ­τίες του κόσμου. Επίσης μπορούμε να επιζητούμε πίστωση από τους κυρίους του κάρμα, αλλά αυτές τις πιστώ­σεις πρέπει να τις πληρώνουμε θυσιαζόμενοι για την ανθρωπότητα. Όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις ρυθμίζο­νται με τους κυρίους του κάρμα, μιλώντας μ’ αυτούς προσωπικά στους εσωτερικούς κόσμους.

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΝΤΑΣ

(MENTHA PIPERITA)

Η στοιχειώδης τάξη της μέντας, βρίσκεται σε στενή σχέση με τις τρεις ρούνες AR, TYR και ΜΑΝ.

Η πρώτη ρούνα AR, αναπαριστά τον Θεό μέσα στον άνθρωπο, τις θεϊκές δυνάμεις ενεργοποιη­μένες μέσα στο ανθρώπινο ον και ο Ιερός Βωμός της ζωής.

Η δεύτερη ρούνα TYR, αναπαριστά την Αγια Τριάδα ενσαρκωμένη μέσω του τροχού των γεννήσεων και των θανάτων.

Η τρίτη ρούνα ΜΑΝ, αναπαριστά τον άνθρωπο.

Ο κυβερνήτης άγγελος της μέντας, μας βοηθά να περνάμε από τα σκοτάδια στο φως. Οι ιεραρχίες που σχετίζονται μ’ αυτήν την στοιχειώδη τάξη της μέντας, λειτουργούν οδηγώ­ντας τις μετενσαρκωμένες ψυχές από τον στενό δρόμο που φθάνει μέχρι την μήτρα.

Οι θεϊκές ιεραρχίες της μέντας, συνοψίζουν τις δραστηριότητες τους στις τρεις ρούνες IS, RITA και GIBOR.

IS είναι ο Φαλλός, στον οποίο εγκλείεται όλη η δύναμη των σεξουαλικών δυνάμεων.

RITA είναι το ρόδο που αναπαριστά την θεϊκή δικαιοσύνη.

GIBOR είναι το γράμμα G της γένεσης.

Σ’ αυτά τα τρία βασικά γράμματα, θεμελιώ­νεται η δραστηριότητα εκείνων των μεγάλων όντων που σχετίζονται με την στοιχειώδη τάξη της μέντας. Όλη η επιστημονική πορεία της μετενσάρ­κωσης, όλη η βιολογική πορεία της εμβρυακής σύλλη­ψης κατευθύνεται σοφά από κείνους τους αγγέλους που σχετίζονται με την στοιχειώδη τάξη της μέντας. Το πέρασμα του αρσενικού σπερματοζωαρίου μέσω του στενού δρόμου της Φαλοπίου σάλπιγγος, είναι παρόμοιο μ’ εκείνο το στενό και δύσβατο πέρα­σμα που οδηγεί από τα σκοτάδια στο φως.

Στους αρχαίους ναούς των μυστηρίων έφθα­νε μέχρι τον βωμό του ναού ο νεόφυτος αφού διέσχι­ζε ένα στενό και δύσβατο δρόμο, που οδηγούσε από τα σκοτάδια στο φως.

Οι ιεραρχίες που σχετίζονται με την μέντα, κατευθύνουν επιστημονικά και σύμφωνα με την κοσμική δικαιοσύνη, όλες τις βιολο­γικές πορείες αναπαραγωγής της φυλής.

Οι κυβερνήτες άγγελοι αυτής της στοιχειώ­δης τάξης της φύσης, μας καθοδηγούν σοφά από το στενό πέρασμα των ναών των μυστηρίων, μεταφέροντας μας μέχρι τον φωτισμένο βωμό.

Η μέντα βρίσκεται σε στενή σχέση με τα ακασικά αρχεία της φύσης.

Τα μάντραμς της μέντας, μας επιτρέπουν να θυμηθούμε τις προηγούμενες ενσαρ­κώσεις μας.

Αυτά τα μάντραμς είναι RAOM-GAOM. Μπορείτε να προφέρετε αυτά τα μάντραμς διανοητικά, κατά την διάρκεια των αναδρομικών ασκήσεων, σε βαθύ διαλογισμό για να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας. Τα μάντραμς RAOM-GAOM, μας επιτρέπουν να ανοίξουμε τα σφραγισμένα αρχεία μνήμης της φύ­σης, για να θυμηθούμε όλες τις περασμένες μας εν­σαρκώσεις. Αυτή είναι η στοιχειώδης μαγεία της μέντας.

Σε πολλούς μαθητές θα τους φανεί περί­εργο και μέχρι παράξενο που εγώ σχετίζω την μέντα με τον νόμο της μετενσάρκωσης και με τις βιολογικές πορείες της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Ο Ερμής Τρισμέγιστος, που αναφέρεται από την Ε. Π. Μπλαβάτσκι στην σελίδα 367 του πρώτου τόμου της Μυστικής Διδασκαλίας λέει επ’ ακριβώς:

Η δημιουργία της ζωής για τον ήλιο είναι τόσο ακατάπαυστη όσο και το φως του, τίποτα δεν το σταματά ούτε το περιορίζει. Τριγύρω του σαν στρατός δορυφόρων υπάρχουν αναρίθμητες χορωδίες ιδιοφυϊών. Αυτές κατοικούν στην γειτονιά των αθάνατων, και από κει επαγρυπνούν πάνω στις ανθρώπινες υπο­θέσεις. Επιβάλλουν την θέληση των θεών (του κάρμα) μέσω προσωρινών συμφορών, μεταβατικών περιόδων φωτιάς και σεισμικών δονήσεων καθώς επί­σης μέσω λοιμών και πολέμων, για τιμωρία προς την ασέβεια. Ο ήλιος συντηρεί και τρέφει όλα τα πλάσμα­τα και έτσι σαν ιδεώδης κόσμος που είναι περιβάλ­λει τον κόσμο με ευαισθησία και τον γεμίζει με αφθονία και ποικιλία παγκοσμίων σχημάτων, ίδια με τον ήλιο, συμπεριλαμβάνοντας όλα στο φως του, φέρει το αποτέλεσμα σ’ όλες τις μορφές της γέννησης και της ανάπτυξης των πλασμάτων. Κάτω από τις διαταγές του βρίσκεται η χορω­δία των Ιδιοφυϊών ή καλύτερα θα λέγαμε οι χορωδίες, έτσι εκεί υπάρχουν πολλές και διάφορες και ο αρι­θμός τους αντιστοιχεί στα άστρα. Κάθε άστρο κατέχει τις ιδιοφυΐες του, καλές και κακές για την φύση ή καλύτερα θα λέγαμε για την δράση του, έτσι η δράση είναι η επιστήμη των ιδιοφυϊών... Όλες αυτές οι ιδιοφυΐες κυριαρχούν πάνω στα κοσμικά θέματα.

Αυτές ταρακουνούν και γκρεμίζουν το σύνταγμα των κρατών και των ατόμων. Αυτές αποτυπώ­νουν την παρουσία τους στις ψυχές μας, αυτές παρευ­ρίσκονται στα νεύρα μας, στην σπονδυλική μας στήλη, στις φλέβες μας, στις αρτηρίες μας και στην εγκε­φαλική μας υπόσταση. Την στιγμή κατά την οποία ένας από μας παίρ­νει ζωή και, ύπαρξη, μεταφέρει στοιχειώδεις ιδιοφυΐες που κυριαρχούν πάνω στις γεννήσεις και που είναι ταξινομημένες κάτω από τις αστρικές δυνάμεις. (Υπεράνθρωπα Αστρικά Πνεύματα). Αυτές αλλάζουν διαρκώς, όχι πάντα πανομοιό­τυπα, αλλά περιστρέφοντας τους κύκλους (κυκλικές προόδους σε ανάπτυξη). Εμποτίζουν μέσω του σώματος, δύο μερίδες ψυχής, ώστε να μπορέσει να λάβει το κάθε ένα το αποτύπωμα της ίδιας του της ενέργειας. Αλλά το θεϊκό τμήμα της ψυχής δεν υποτάσ­σεται στις ιδιοφυΐες, βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υποδεχτεί τον θεό (τον Εσώτερο), που την φωτί­ζει σαν μια ακτίνα του ήλιου. Έτσι οι φωτισμένοι είναι λίγοι σε αριθμό και οι ιδιοφυΐες απέχουν απ’ αυτούς (έτσι είναι πως ο άνθρωπος απελευθερώνεται από το κάρμα), έτσι ούτε οι ιδιοφυΐες, ούτε οι θεοί δεν κατέχουν καμιά δύναμη στην παρουσία μιας και μόνο ακτίνας του θεού. Αλλά όλοι οι άλλοι άνθρωποι, τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή είναι κατευθυνόμενοι από κείνα τα πνεύ­ματα που είναι προσκολλημένα σε αυτούς και τα οποία τους επηρεάζουν έμπρακτα... Τα πνεύματα λοιπόν κατέχουν, εξουσία στις κοσμικές υποθέσεις, και τα δικά μας σώματα τους εξυπηρετούν σαν εργαλείο.

Αυτά τα στοιχειώδη πνεύματα της φύσης στην Ινδία ονομάζονται BHUTS, DEVAS, SHAITAN, DJIN. Όλα αυτά τα μεγάλα όντα είναι υιοί της Ομίχλης της Φωτιάς, είναι ο στρατός του λόγου, είναι τέλεια όντα...

Κάθε τι που υπάρχει στο σύμπαν, βλασταίνει από τους σπόρους του...

Οι σπόροι του κάθε τι που υπάρχει, είναι οι ουσίες-μονάδες της Ομίχλης της Φωτιάς.

Όταν η καρδιά του ηλιακού συστήματος αρχίζει να πάλλεται, μετά από την μεγάλη κοσμική νύ­κτα, τα Καταστροφικά άτομα της Ομίχλης της Φωτιάς διασκορπίζουν όλα τα άτομα των μονάδων-ουσιών ώστε μ’ αυτές να εμφανιστεί η στοιχειώδης ζωή των τεσσά­ρων βασιλείων της φύσης. Κάθε άτομο της φύσης είναι το σώμα μιας παρθενικής σπίθας που εξελίσσεται ακατάπαυστα μέσω του χρόνου και του διαστήματος. Αυτές οι παρθενικές σπίθες είναι θεϊκές μονάδες που αποτελούν το φυτώριο του Κόσμου. Αυτές οι παρθενικές σπίθες στο σύνολο τους, ονομάζονται ουσίες-μονάδες.

Κάθε ένα από τα άτομα του φυσικού μας σώματος και των εσωτερικών μας σωμάτων, είναι η ζωντανή ενσάρκωση των παρθενικών σπιθών...

Όλες αυτές οι παρθενικές σπίθες εξελίσ­σονται και προοδεύουν κάτω από την διεύθυνση των αγγέλων. Τώρα θα καταλάβουν οι σπουδαστές μας, γιατί οι άγγελοι της μέντας κατευθύνουν όλες τις πορείες εμβρυακής κυοφορίας και την φυλε­τική αναπαραγωγή.

Υπάρχουν τρεις απόψεις κοσμικής εξέλι­ξης, που στην δική μας γη βρίσκονται ανακατεμένες και περιπλεγμένες σ’ όλα τα μέρη. Αυτές οι τρεις απόψεις είναι: η εξέλι­ξη μονάδας, η νοητική εξέλιξη, και η φυσική εξέλιξη.

Ωστόσο, οι μονάδες-ουσίες στην εξελικτική πρόοδο είναι Θεμελιώδεις βάσεις στην διανοητι­κή και φυσική ανάπτυξη. Συνεπώς οι μονάδες-ουσίες βαδίζουν εξε­λίσσοντας όλη την μεγάλη φύση καθώς μετασχηματί­ζονται.

Κάθε ένα απ’ αυτά τα εξελικτικά ρεύματα κατευθύνεται και κυβερνάται από διαφορετικές ομά­δες των DHYANIS ή ΛΟΓΩΝ. Αυτές οι ομάδες των θεϊκών όντων εκπρο­σωπούνται από κάθε ανθρώπινο σύνολο.

Η κανονική μονάδα σε σύνδεση με το εξε­λικτικό κύμα της νόησης αντιπροσωπεύεται από τους, MANASA-DHYANIS (οι ηλιακοί Ντέβας ή οι PITRIS AGNISHATTA) και με την εξέλιξη του φυσικού κόσμου, αντιπροσωπεύεται από τους σεληνιακούς CHHAYAS των PITRIS, αποτελούν εκείνον που ονομάζεται άνθρωπος. Η φύση, η φυσική δύναμη εξελισσόμενη, δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει συνείδηση ούτε ευφυΐα, χωρίς την βοήθεια αυτών των θεϊκών αγγέλων. Οι MANASA-DHYANIS, είναι αυτοί που προι­κίζουν το ανθρώπινο ον με νόηση και ευφυΐα.

Κάθε παρθενικό άτομο του βασιλείου της φύσης είναι το φυσικό σώμα μιας θεϊκής μονάδας που επιδιώκει να μετατραπεί σε άνθρωπο. Στην σελίδα 242 του πρώτου τόμου της Μυστικής Διδασκαλίας της Ε. Π. Μπλαβάτσκι, διαβάζου­με το ακόλουθο σχόλιο:

Κάθε μορφή στην γη, κάθε σημείο (άτομο) στο σύμπαν, εργάζεται με τις δικές του προσπάθειες για την διαμόρφωση του, για να ακολουθήσει το μοντέ­λο που έχει σχεδιαστεί γι’ αυτόν σαν επουράνιος άνθρωπος.. Η υποεξέλιξη και η εξέλιξη του (σαν άτομο), η ανάπτυξη και η εξωτερική και εσωτερική του εξέ­λιξη, έχει έναν και τον αυτόν σκοπό, τον άνθρωπο, ο άνθρωπος σαν φυσική υπόσταση πιο εξυψωμένος και ολοκληρωμένος σ’ αυτήν την γη. Η μονάδα στο σύνολο της απόλυτη και αφυπνισμένη σαν αποκορύφωμα των θεϊκών ενσαρκώσεων στην γη.

Όλα τα στοιχειώδη των ζώων, των φυτών και των ορυκτών, θα μετατραπούν σε ανθρώπους στις περιόδους του Δία, της Αφροδίτης και του Ήφαιστου.

Σε τελευταία σύνθεση, όλα τα τέσσερα κατώτερα σώματα μας είναι σχηματισμένα από τα στοι­χειώδη άτομα ή άτομα συνείδησης κυβερνώμενα από τους Ντέβας ή αγγέλους της φύσης.

Η ιδιαίτερη μας ζωή βρίσκεται εξ ολοκλή­ρου σε στενή σχέση με την παγκόσμια ζωή. Και η εσωτερική ζωή των φυτών βρίσκεται μέσα σε μας. Και οι διευθύνοντες των διαφόρων τάξεων των στοιχειωδών της φύσης βρίσκονται μέσα σε μας τους ίδιους, κατευθύνοντας όλες τις βιολογικές διαδικασίες μας και όλες τις συνειδησιακές και νοητι­κές διαδικασίες μας. Οι τέσσερις εποχές του χρόνου βρίσκονται μέσα σε μας τους ίδιους, επαναλαμβάνονται στα βάθη της συνείδησης μας.

Έτσι λοιπόν, είναι αδύνατον να διαχωρίσουμε την ζωή μας από τον μεγάλο ωκεανό της παγκό­σμιας ζωής, και μ’ ένα απλό χόρτο μπορούμε πολλές φορές να διαλύσουμε μια θύελλα και να κάνουμε να τρέμει η γη, διότι η ζωή ενός ασήμαντου χόρτου είναι συνδεδεμένη μ’ όλες τις ζωές μ’ αυτής της με­γάλης παγκόσμιας ζωής.

Ισχύς και δυνάμεις είναι αλληλένδετες στην δημιουργία.

Η ζωή του καθενός από τα φυτά της φύ­σης επαναλαμβάνεται μέσα σε μας τους ίδιους, και το συνολικό άθροισμα όλων αυτών σχηματίζουν αυτό που λέγεται άνθρωπος.

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ

(FICUS CARICA, FICUS COMMUNIS)

Και όταν είδε μια συκιά εις τον δρόμο, ήλθε πλησίον της, αλλά δεν ευρήκε εις αυτήν παρά μόνον φύλλα, και της λέγει: Ποτέ πλέον να μη γίνει καρπός από σε. Και ξεράθηκε αμέσως η συκιά.(κατά Ματθαίον κεφ. 21, παρ. 19)

Η στοιχειώδης τάξη της συκιάς ανήκει στις σεξουαλικές δυνάμεις. Το μάντραμ των στοιχειωδών της συκιάς είναι: AFIRAS.

Οι ιεραρχίες που σχετίζονται μ’ αυτήν την στοιχειώδη τάξη της Φύσης, είναι αυτές που υποβάλλουν το κάρμα στους πόρνους. Για τους πόρνους, θα είναι η καυτή λί­μνη φωτιάς και θειαφιού που είναι ο δεύτερος θάνατος. Δέντρο που δεν δίνει καρπό, κόφτο και πέτα το στην φωτιά.

Η μεγαλειώδης δύναμη του σεξ, έγκειται στην Κουνταλίνι.

Υπάρχουν επτά κοσμικές δυνάμεις:

Πρώτη: η δύναμη της ΔΟΞΑΣ.

Δεύτερη: της ΠΑΡΑΣΑΚΤΙ (φως και θερμότητα).

Τρίτη: ΓΝΑΝΑΣΑ-ΚΓΙ (σοφία, ευφυΐα).

Τέταρτη: ΙΣΧΑΣΑΚΤΙ (θέληση).

Πέμπτη: ΚΡΙΓΙΑΣΑΚΤΙ (Χριστικός Νους).

Έκτη: ΚΟΥ­ΝΤΑΛΙΝΙ ΣΑΚΤΙ (Επτά Φίδια).

Έβδομη: ΜΑΝΤΡΙΚΑΣΑΚΤΙ (η δύναμη του Λόγου).

Μέσα στην Κουνταλίνι Σάκτι είναι εγκλει­σμένες όλες οι Επτά Κοσμικές Δυνάμεις και η Κουνταλίνι είναι εγκλεισμένη μέσα στην σεξουαλική δύναμη του ανδρικού μέλους και του αιδοίου. Στην ένωση του Φαλλού και της Μήτρας, είναι εγκλεισμένο το μυστικό για την αφύπνιση της Κουνταλίνι. Η Κουνταλίνι εξελίσσεται και προοδεύει μέσα στην αύρα του ΗΛΙΑΚΟΥ ΛΟΓΟΥ. Η εξέλιξη της Κουνταλίνι εξαρτάται από την εξέλιξη των υπόλοιπων έξι δυνάμεων. Όλη η δύναμη της νόησης, όλη η δύναμη του φωτός και της θερμότητας, όλη η δύναμη του λόγου και της θέλησης, είναι εγκλεισμένες στο ιερό φίδι, του οποίου η δύναμη έγκειται στον Φαλλό και την Μήτρα.

Δέντρο που δε δίνει καρπό κόβεται και ρίχνεται στην φωτιά. Οι πόρνοι είναι στείρες συκιές που είναι κομμένες και ριγμένες στην φωτιά.

Η συκιά συμβολίζει τις θηλυκές σεξουα­λικές δυνάμεις, που πρέπει να μάθουμε να χειριζό­μαστε. Ο κόκορας και η συκιά αντιπροσωπεύουν τις σεξουαλικές δυνάμεις. Γι’ αυτό δε μπορούσε να λείπει από το δράμα του Γολγοθά ο Κόκορας του Πάθους. Η συκιά αναπαριστά μοναδικά τις θηλυκές σεξουαλικές δυνάμεις.

Είναι αδύνατος ο μετασχηματισμός σε βάθος, δίχως την Αλχημεία των θηλυκών ηλιακών δυ­νάμεων.

Ο Χριστός στο επίπεδο του Κοσμικού Χρι­στού είπε: Εγώ είμαι η πόρτα, όποιος θα μπει δι’ εμού, θα σωθεί και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρίσκει βοσκή (Κατά Ιωάννην κεφ. 10, παρ. 9)

Η χριστική ουσία του Σωτήρα του κόσμου βρίσκεται αποθηκευμένη στο δικό μας Χριστικό σπέρμα και γι’ αυτόν τον λόγο η χριστική ουσία είναι η πόρτα εισόδου στην Εδέμ που βρίσκεται στα σεξουαλικά μας όργανα. Μέσω της Σεξουαλικής-Αλχημείας, μετατρέπουμε το Χριστικό σπέρμα σε υπέρλεπτη Χριστική ενέργεια, με την οποία διαμορφώνουμε στο αστρικό μας σώμα ένα εξυψωμένο όχημα, ένα ανώτερο αστρικό, που είναι το Εγώ-Χριστός (Βλέπε στο βιβλίο μου Σεξουαλική Αλχημεία).

Αυτό το Εγώ-Χριστός, σχηματισμένο από την ίδια ουσία του Σωτήρα του κόσμου, είναι η πόρ­τα εισόδου στα μεγάλα μυστήρια της φωτιάς. Τα μυστήρια της φωτιάς είναι μόνο για όσους γνωρίζουν την είσοδο από την πόρτα της Εδέμ. Είναι εντελώς αδύνατη η είσοδος στα μεγάλα μυστήρια του νου, δίχως να έχουμε σχη­ματίσει πριν τον Εγώ-Χριστό στο αστρικό μας σώμα. (Βλέ­πε στο βιβλίο μου Οι Επτά Λέξεις)

Ο Χριστός και ο Ιεχωβά οφείλουν να δια­μορφωθούν μέσα σε μας, για να διεισδύσουν στις μεγάλες Μυήσεις της Φωτιάς. Ο Ιεχωβά μέσα σε μας, είναι το Άγιο Πνεύμα, το οποίο δέχεται τους αδιάκοπους μετασχη­ματισμούς του χριστικού μας σπέρματος. Ο Χριστός και ο Ιεχωβά, ζουν μέσα σε μας σαν σπερματική ουσία. Η φώτιση των δασκάλων, έρχεται από το Άγιο Πνεύμα. Ο κύριος Ιεχωβά σε μας, είναι το Άγιο Πνεύμα, του οποίου η παντογνωσία μας φωτίζει εσω­τερικά. Οφείλουμε να διαμορφώσουμε τον Χριστό και τον Ιεχωβά, για να μπορέσουμε να εισέλθουμε στο Νιρβάνα.

Όλες οι απόκρυφες δυνάμεις ενός δάσκα­λου, προέρχονται από την Χριστική ουσία και από την φώτιση του Αγίου Πνεύματος σε μας.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να λησμονήσουμε ότι ο καθένας από μας σε βάθος είναι ένα αστέρι. Αυτό το αστέρι που λάμπει μέσα μας, είναι η θεϊκή μονάδα του Πατέρα, την οποία οφείλου­με να απορροφήσουμε για να ολοκληρώσουμε την υπέ­ροχη θεϊκή Τριάδα.

Πρέπει να διαμορφώσουμε τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα μέσα μας.

Ο Χριστός και ο Ιεχωβά κατοικεί μέσα μας σαν σπερματική ουσία. Ο κύριος Ιεχωβά σχηματίζεται μέσα σε μας με την σπερματική μετατροπή. Οι πάνσοφες δυνάμεις του ADEPTO είναι εγκλεισμένες στο Άγιο Πνεύμα. Ο κύριος Ιεχωβά είναι μια θεϊκή οντότη­τα γεμάτη παντογνωσία και δύναμη. Αυτή η ουσία του κυρίου Ιεχωβά βρίσκεται διάχυτη σ’ όλα τα μέρη, ίδια μ’ εκείνη την χριστική ουσία του ΗΛΙΑΚΟΥ ΛΟΓΌΥ.

Να διαμορφώσουμε τον Ιεχωβά μέσα σε μας, είναι να διαμορφώσουμε το Άγιο Πνεύμα μέσα σε μας. Το Άγιο Πνεύμα δίνει στον Δάσκαλο σοφία και μαγικές δυνάμεις. Έτσι λοιπόν, ο κύριος Ιεχωβά και ο κύ­ριος Χριστός, είναι ταυτόχρονα εξατομικευμένες οντό­τητες και κοσμικές ουσίες αποθηκευμένες στο σπέρμα.

Είναι απείρως αξιοθρήνητο το να μην υπάρχουν στις μέρες μας προχωρημένοι μυστικιστές που θα μπορούσαν να εξηγήσουν ποιος είναι ο κύριος Ιεχωβά. Ο Μαξ Χέντελ διέπραξε το λάθος προσδιο­ρίζοντας τον κύριο Ιεχωβά σαν μία θεϊκή οντότητα του παρελθόντος.

Η Ε. Π. Μπλαβάτσκι προσδιόρισε τον Ιεχωβά, σαν LLDA-BAOTH, η λέξη LIDA συνίσταται στο παιδί, και BAOTH, σ’ ένα αυγό, και το χάος, κενό ή έρημο, όπως το παιδί γεννιέται από το Αυγό του Χάους, το ίδιο και ο Βράχμα ή ο Ιεχωβά, που σύμφωνα με την Μπλαβάτσκι είναι απλώς ένας από τα Ελοχείμ, ένας από τα επτά δημιουργικά πνεύματα και ένας από τα κατώτερα σεφιρώτ. Αυτές οι τόσο ασαφείς εξηγήσεις που η Ε. Π. Μπλαβάτσκι και ο Μαξ Χέντελ δίνουν σχετικά με τον Ιεχωβά πραγματικά δεν ικανοποιούν τις ανησυχίες της ψυχής.

Ο Ουϊρακότσα πιστεύει ότι ο Ιεχωβά είναι μόνο τα πέντε φωνήεντα Ι-Ε-Ο-ΟΥ-Α, το οποίο κατα­λήγει εντελώς παράλογο. Ασφαλώς θα συσχετίζαμε τον Ιωάννη με τα πέντε φωνήεντα Ι-Ε-Ο-ΟΥ-Α, αλλά ο Ιεχωβά είναι άλλο πράγμα. Ο Ιεχωβά είναι μια θεϊκή οντότητα, ο Ιεχωβά είναι το μετατρεμμένο σπέρμα. Ο Ιεχωβά είναι το Άγιο Πνεύμα μέσα σε μας.

Ο Θεϊκός Ραβί της Γαλιλαίας, μιλώντας για το Άγιο Πνεύμα, μας λέει το ακόλουθο:

Και εγώ σας λέω: Ζητείστε και θα σας δοθεί, ψάξτε και θα βρείτε, κτυπήστε και θα σας ανοίξουν. Διότι όποιος ζητά παίρνει και αυτός που ψάχνει βρίσκει, και αυτός που κτυπά του ανοίγουν. Και ποιος πατέρας από σας, αν ο υιός του, του ζητήσει ψωμί, θα του δώσει πέτρα; και εάν ζητήσει ψάρι, αντί ψαριού θα του δώσει φίδι; ή εάν του ζητήσει αυγό θα του δώσει σκορπιό; Αν λοιπόν εσείς αν και κακοί ξέρετε να προσφέρε­τε καλά πράγματα στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο ουρά­νιος Πατέρας σας, θα δώσει το αγαθό πνεύμα σ’ αυτούς που το ζητούν; (Κατά Λουκάν κεφ. 11, παρ. 9-13).

Όλες οι μαγικές δυνάμεις του Δάσκαλου οφείλονται στο Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα μας δίνει σοφία και μα­γικές δυνάμεις. Το Άγιο Πνεύμα είναι το μετατρεμμένο αγνό σπέρμα.

Όταν η Κουνταλίνι φθάνει στο Μπραχμαράντα και εξέρχεται προς τον εξωτερικό κόσμο από το βρεγματικό οστούν των νεογέννητων, με τα πάνσοφα άτομα της παίρνει την μυστική μορφή της λευκής περιστεράς του Αγίου Πνεύματος, που επιπλέει μέσα στις φουντωμένες φλόγες της Ιερής Φωτιάς. Αυτή η λευκή περιστερά απονέμει στον ADEPTO σοφία και μαγικές δυνάμεις.

Τα εκλεκτά άτομα της Κουνταλίνι, με τα οποία διαμορφώνουμε το Άγιο Πνεύμα μέσα μας, έχουν αποθηκευτεί από τον κύριο Ιεχωβά στο Χριστικό μας σπέρμα, από το χάραμα της ζωής σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Έτσι όπως στις φλέβες μας φέρουμε το αίμα των πατέρων μας, έτσι επίσης στο σπέρμα μας φέρουμε τις ιερές ουσίες του ΧΡΙΣΤΟΥ, του ΙΕΧΩΒΑ και του ΠΑΤΕΡΑ.

Με την Χριστική ουσία, διαμορφώνουμε τον ΕΓΏ-ΧΡΙΣΤΟ, με τον οποίο αντικαθιστούμε το ζωικό εγώ.

Με την ζωική ύλη του ΙΕΧΩΒΑ, διαμορφώνου­με το Άγιο Πνεύμα μέσα σε μας, με το οποίο αποκτού­με την απόκρυφη σοφία και θεϊκές δυνάμεις.

Με την σπερματική ύλη του ΠΑΤΕΡΑ, ισχυ­ροποιούμε τον Εσώτερο, για να διαμορφώσουμε τον ΠΑΤΕΡΑ μέσα σε μας. Έτσι είναι πως διαμορφώνουμε τον ΠΑΤΕ­ΡΑ, τον ΥΙΟ και το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ μέσα σε μας, και αυτό μας μετατρέπει σε φοβερές μεγαλειότητες του ΣΥ­ΜΠΑΝΤΟΣ.

Όλα τα μυστήρια του ηλεκτρισμού, του μαγνητισμού, της πόλωσης, και του φωτός και της θερμότητας, βρίσκονται κλεισμένα στα σεξουαλικά μας όργανα.

Όλη η επταπλή φύση του ανθρώπου, απορ­ροφάται εξ ολοκλήρου μέσα στην δική μας αιώνια ΤΡΙΑΔΑ. Όλη η επταπλή φύση συνοψίζεται στην θεϊκή ΤΡΙΑΔΑ: ΑΤΜΑΝ-ΜΠΟΥΔΙ-ΜΑΝΑΣ.

Το ΕΓΩ-ΧΡΙΣΤΌΣ απορροφάται από την υπερ­θετική συνείδηση του ΕΙΝΑΙ, από την Διαμαντένια Ψυχή, από το ΜΠΟΥΔΙ. Το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ μέσα σε μας απορροφάται από το σώμα της θέλησης, ανώτερο ΜΑΝΑΣ ή αιτιατό σώμα. Και η αγνή σπερματική ουσία του ΠΑΤΕΡΑ απορροφάται από τον Εσώτερο, για να διαμορφωθεί ο ΠΑΤΕΡΑΣ μέσα σε μας. Έτσι είναι πως η επταπλή ανθρώπινη φύση περιορίζεται σε μια ΤΕΛΕΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, της οποίας το συγκεκριμένο όχημα έκφρασης έρχεται από την οντό­τητα του ανθρώπινου ΜΠΟΝΤΙΣΑΤΒΑ (το Αστρικό Εγώ του Δάσκαλου).

Στην Ανατολή λένε ότι οι ΒΟΥΔΕΣ είναι διπλοί. Υπάρχει ο ουράνιος και ο γήινος άνθρωπος. Υπάρχουν οι γήινοι Βούδες, και οι Βού­δες της περισυλλογής.

Πενήντα χρόνια μετά από την αποσάρκωσή του, ο Βούδας έστειλε στην Γη την ανθρώπινη ψυχή του ή το άγιο Πνεύμα, έγκλειστο και απορροφημένο στο Ανώτερο ΜΑΝΑΣ του, ώστε να ενσαρκωθεί εκ νέου και να τελειώσει το έργο του. Αυτή η αποστολή ολοκλήρωσε τον Μποδισάτβα του, κάτω από την διεύθυνση του Σανκαρατσάργια. Το Σανκάρα, ήταν μια πρωτόγονη ακτίνα φωτός, ήταν μια φλόγα... Το Σανκάρα συνέδεσε την Βουδιστική διδα­σκαλία με την φιλοσοφία Αντβάιτα. Έτσι ήταν πως το αστρικό Μποδισάτβα του Βούδα τελείωσε το έργο του εσωτερικού Δάσκαλου. Ένα Μποδισάτβα διαμορφώνεται από το Άγιο Πνεύμα ενός Δασκάλου, ντυμένου με τα τέσσερα κατώτερα σώματα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρώπινης προσωπικότητας. Αυτό είναι το μυστήριο της διπλής ανθρώ­πινης προσωπικότητας. Αυτό είναι ένα από τα πιο μεγάλα μυστήρια του αποκρυφισμού.

Ο Εσωτερικός Δάσκαλος, μπορεί να στεί­λει το Άγιο Πνεύμα του στην γη, για να καλυφθεί με ένα διανοητικό, αστρικό, ζωτικό και φυσικό σώμα, για να πραγματοποιήσει κάποια σημαντική αποστολή.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ο θεϊκός Λυτρωτής του Κόσμου, ντύθηκε με το ανθρώπινο Μποδισάτβα του μετά τον γήινο θάνατο του, αλλά οι άνθρωποι δεν τον αναγνώ­ρισαν.

Ωστόσο, στην ΥΔΡΟΧΟΪΚΗ εποχή θα ενσαρ­κωθεί, η ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ, σε ακέραιη μορφή για να εκπαιδεύσει την ανθρωπότητα στον Χριστικό εσωτε­ρισμό. Τότε η Γνωστική κίνηση θα δώσει τους καρπούς της και όλη η Υδροχοϊκή ανθρωπότητα θα είναι έτοιμη για να καταλάβει μέχρι και τα τελευ­ταία λόγια του Δάσκαλου.

Πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ αυτού που είναι οι Αβατάρες και αυτού που είναι ο Σωτήρας. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ήταν ο Αβατάρας των ΙΧΘΥΩΝ και εγώ είμαι ο Αβατάρας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ. Ο Σωτήρας του Κόσμου δεν είναι Αβατάρας, είναι πιο πέρα απ’ όλους τους Αβατάρες, είναι ο ΣΩΤΗΡΑΣ. Οι Αβατάρες είμαστε μόνο οι εκπαιδευτές και ιδρυτές μιας νέας εποχής. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι πιο πέρα απ’ όλους τους εκπαιδευτές, είναι ο Σωτήρας.

Οι ιεραρχίες που σχετίζονται με την στοι­χειώδη τάξη της συκιάς, ασχολούνται με την εφαρμο­γή του κάρμα όλων εκείνων των μοχθηρών, των σοδομιστών και όλων εκείνων των σεξουαλικά εκφυλισμέ­νων που τόσο αφθονούν στην ανθρωπότητα. Το όνομα του κυβερνήτη αγγέλου αυτής της στοιχειώδης τάξης της φύσης είναι NAJERA. Τα στοιχειώδη αυτής της στοιχειώδους τάξης της συκιάς, φορούν λευκό χιτώνα, και είναι παιδιά εξαιρετικής ομορφιάς. Αυτός ο λευκός χιτώνας αναπαριστά την αγνότητα και την αγιότητα. Τα μέλη όλων των πνευματιστικών σχολών μισούν την αγνότητα και την αποφεύγουν έξυπνα, ψάχνοντας να διαφύγουν από την λανθασμένη πόρτα των θεωριών τους. Η ίδια τους η αδυναμία, ή ίδια έλλειψη της δύναμης της θέλησης, τους κάνει να ψάχνουν διακριτικές υπεκφυγές για να δραπετεύσουν από το πρόβλημα της αγνότητας. Μερικοί ακόμη αρχίζουν την πρακτική της σεξουαλικής μαγείας, αλλά σύντομα υποκύπτουν στις παθιασμένες απαιτήσεις των πόρνων συζύγων τους.

Γι’ αυτό οι Γνωστικοί δηλώνουμε: Το έμβλημα μας είναι ΘΕΛΗΣΗ.

Όλοι εκείνοι οι πνευματιστές της πορ­νείας είναι μαύροι μάγοι, διότι είναι παραβάτες της δοθείσας εντολής από τον Κύριο Ιεχωβά, στα ακόλουθα εδάφια:

Και πρόσταξε ο Κύριος ο θεός στον άν­θρωπο, λέγοντας: Απ’ όλα τα δέντρα του παραδείσου θα φας. Αλλά από το δέντρο της επιστήμης του καλού και του κακού δε θα φας διότι την ημέρα που θα φας από αυτό, θα πεθάνεις. (Γένεση κεφ. 2, παρ. 16-17).

Επομένως, οι διεστραμμένοι μπράβοι όλων των ψευδο-πνευματιστών και των απόκρυφων θεωρητικών του κοσμικού επαγγελματισμού δεν θα ξεφύγουν από αυτήν την εντολή του Κυρίου Jehovah.

Η προσταγή του Κυρίου Ιεχωβά πρέπει να εκπληρωθεί. Δεν έχει σημασία ποιο θα είναι το κόστος. Οι πόρνοι είναι στείρες συκιές και : κάθε δέντρο που δεν κάνει καρπό, θα κοπεί και θα πεταχτεί στην φωτιά. (Λουκάς κεφ. 3, παρ. 9)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16

Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Όλα τα γραφόμενα πάνω στο νου είναι μόνο προκαταρκτικά για την ιερή μελέτη του ΠΥΡΙΝΟΥ ΡΟΔΟΥ. Ο Βιβεκανάντα είναι εκείνος που μιλάει πιο καθαρά πάνω στο νου, αλλά οι διδασκαλίες του είναι σχεδόν προκαταρκτικές αντιλήψεις για τους σοβαρούς σπουδαστές της νοημοσύνης. Ο νους βρίσκεται σε στενή σχέση με την σεξουαλικότητα, και είναι αδύνατον να μελετήσει κανείς τον νου χωρίς να μελετήσει το σεξουαλικό πρόβλημα.

Υπάρχουν αναρίθμητοι σπουδαστές του απο­κρυφισμού αφιερωμένοι στην Γιόγκα και στις Κρισναμουρτικές διδασκαλίες αλλά εφόσον αυτά τα κακόμοι­ρα όντα εκσπερματώνουν ακατάπαυστα, δεν πετυχαίνουν τίποτα και χάνουν τον χρόνο τους άθλια.

Είναι αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς τον νου της σεξουαλικότητας, ο νους και το σεξ βρίσκο­νται σε στενή σχέση και εάν οι δικοί μας σπουδαστές θέλουν να μετατρέψουν τον Υλιστικό-Νου σε Χριστικό νου, οφείλουν να γεμίζουν το δισκοπότηρο τους (εγκέφαλο) με το ιερό κρασί του φωτός (σπέρμα).

Είναι αδύνατον να χριστικοποιηθεί ο νους, εφόσον εκσπερματώνουμε. Πρέπει να εξασκήσουμε την σεξουαλική μαγεία εντατικά με σκοπό να μετασχηματίσουμε τον νου. Γεμίζουμε τον νου μας με μετατρεμμένα άτομα υψη­λότερης τάσης μέσω της σεξουαλικής μαγείας. Έτσι είναι πως προετοιμάζουμε το διανοη­τικό μας σώμα για την έλευση της φωτιάς.

Όταν το πύρινο φίδι του διανοητικού σώ­ματος έχει μετατρέψει τον Υλιστικό Νου σε Χριστικό Νου, τότε απελευθερωνόμαστε από τα τέσσερα σώ­ματα αμαρτίας. Ωστόσο, οι ανύπαντροι σπουδαστές μας μπορούν να φθάσουν σε μεγάλες πραγματοποιήσεις, με την τρομερή δύναμη της θυσίας. Η σεξουαλική εγκράτεια είναι μια τρομερή θυσία. Ο Φραγκίσκος της Ασίζης χριστικοποιήθηκε εντελώς μέσω της δύναμης της θυσίας. Οι ανύπαντροι θα συγκεντρώσουν την θέλη­ση και την φαντασία τους ενωμένες σε αρμονική δό­νηση πάνω στους σεξουαλικούς αδένες, και θα ανυψώ­σουν την σεξουαλική τους δύναμη από τους σεξουαλι­κούς αδένες μέχρι τον εγκέφαλο, ακολουθώντας την πορεία της σπονδυλικής στήλης. Αργότερα θα μεταφέρουν την σεξουαλική ενέργεια μέχρι το μεσόφρυδο, το λαιμό και την καρ­διά διαδοχικά. Κατά την διάρκεια αυτής της πρακτικής, θα τραγουδούν οι σπουδαστές μας τα ακόλουθα μάντραμς: KANDIL BANDIL RRRRR.

Θα φωνοποιούν αυτά τα μάντραμς έτσι: το ΚΑΝ με υψηλή φωνή και το DIL, με χαμηλή φωνή. Το ΒΑΝ με υψηλή φωνή και το DIL, με χαμηλή φωνή. Το γράμμα Κ προφέρεται παρατεινόμενο και διαπερα­στικά μιμούμενοι τον ήχο που παράγουν τα κρόταλα του κροταλία. Αυτά είναι τα μάντραμς τα πιο δυνατά που είναι γνωστά σ’ όλο το άπειρο για την αφύπνιση της Κουνταλίνι.

Εκείνοι οι σπουδαστές που από αλλόκοτες περιστάσεις της θέλησης τους δεν μπορούν να ασκή­σουν την σεξουαλική μαγεία με τις ιέρειες συζύγους τους, τότε οφείλουν να ορκιστούν στην αιώνια αγνό­τητα και να μην ξαναγγίξουν γυναίκα σ’ όλη την αιω­νιότητα. Οι ανύπαντρες σπουδάστριες μας θα ασκούν τις ίδιες ασκήσεις της σεξουαλικής μετατροπής που έχουν δοθεί στους ανύπαντρους σπουδαστές μας.

Οι παντρεμένες σπουδάστριες μας θα ασκούν την σεξουαλική μαγεία με τους συζύγους τους. Όταν από αλλόκοτες περιστάσεις της θέλη­σης τους δεν μπορούν να ασκούν την σεξουαλική μα­γεία με τους συζύγους τους, τότε θα απέχουν ολοκλη­ρωτικά, για να αφυπνίσουν την Κουνταλίνι τους με την δύναμη της Ουσίας και θα εφαρμόζουν το κλειδί της μετατροπής που έχει δοθεί για τους ανύπαντρους.

Κάθε φλόγα χρειάζεται ένα εύφλεκτο υλικό για να ανάψει. Η ιερή φλόγα του δικού μας κηροπήγιου επίσης έχει το εύφλεκτο υλικό του, αυτό το εύφλεκτο υλικό είναι το δικό μας χρυσό λάδι, είναι το δικό μας Χριστικό σπέρμα. Ο άνθρωπος που ξοδεύει αυτό το ιερό λάδι, δεν μπορεί να ανάψει το κηροπήγιο του.

Και επέστρεψε ο άγγελος που ομιλούσε με μένα και με ξύπνησε σαν έναν άνθρωπο που έχει ξυπνήσει από το όνειρο του. Και μου είπε: Τι βλέπεις; Και απάντησα: βλέπω και ιδού μια λυχνία ολόχρυση, με το δοχείο της πάνω στην κορυφή της και τις επτάφωτες στην κορυφή της λυχνίας και επτά κανάλια των επτάφωτων που βρίσκονται πάνω απ’ αυτήν. Και επάνω απ’ αυτήν δύο ελιές, η μια εκ δε­ξιών του δοχείου και η άλλη εξ αριστερών του. (Ζα­χαρίας κεφ. 4 παρ. 1-3).

Τότε μίλησα προς αυτόν και είπα: Τι σημαίνουν αυτές οι δύο ελιές από την δεξιά της λυχ­νίας και από την αριστερά της; Μίλησα εκ νέου και είπα προς αυτόν: Τι σημαί­νουν οι δύο κλάδοι ελιάς οι οποίοι μέσω των δύο χρυσών σωλήνων εκκενώνουν το λάδι σαν χρυσό; Και μου απάντησε λέγοντας με: Δεν ξέρεις τι είναι αυτό; Και είπα: Όχι Κύριε μου. Και μου είπε: Αυτοί είναι οι δύο κεχρισμένοι που παρίστανται πλησίον του Κυρίου σ’ όλη την γη. (Ζαχαρίας κεφ. 4 παρ. 11-14)

Αυτοί οι δύο κεχρισμένοι, που παρίστανται πλησίον του θεού της γης, είναι τα δικά μας δύο γαγγλιακά κορδόνια που τυλίγονται στην σπονδυλική μας στήλη και με τα οποία οφείλουμε να κάνουμε να ανυψωθούν οι σεξουαλικές μας ενέργειες μέχρι τον εγκέφαλο.

Είθε το Άγιο Γκριάλ να είναι μαζί μας, είθε το δισκοπότηρο μας να γεμίζει από το αίμα του Αμνού.

Έτσι είναι πως ο νους μας χριστικοποιείται. Είναι αδύνατον να χριστικοποιηθεί ο νους χωρίς την φωτιά. Τώρα θα καταλάβουν οι σπουδαστές μας, γιατί τοποθετήθηκε πάνω στο κεφάλι του εσταυρωμέ­νου η λέξη INRI. Αυτή η λέξη σημαίνει: IGNIS NATURA RENOVATUR INTEGRAM. (Η φωτιά ανανεώνει αδιάκοπα την φύση).

Η κρίση του προσχήματος: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΥΠΑΡΧΩ είναι απολύτως λάθος, διότι ο αληθινός άνθρωπος είναι ο Εσώτερος και ο Εσώτερος δεν σκέφτεται, διότι ξέρει. Εκείνος που σκέφτεται είναι το διανοητι­κό, όχι ο Εσώτερος. Ο ανθρώπινος νους στην παρούσα εξελικτι­κή του κατάσταση, είναι το ζώο που φέρουμε μέσα. Ο Εσώτερος δε χρειάζεται να σκεφτεί, διότι αυτός είναι παντογνώστης.

Ο Εσώτερος μας είναι ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ.

Η σοφία του Εσώτερου μας είναι ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ.

Η αγάπη του Εσώτερου μας είναι ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ.

Όταν εμείς λέμε: πεινάω, διψάω κτλ δηλώνουμε κάτι παράλογο, διότι ο Εσώτερος δεν πει­νάει ούτε διψάει, αυτό που πεινάει και διψάει είναι το φυσικό σώμα. Για να πούμε πιο σωστά: το σώμα μου πει­νάει, το σώμα μου διψάει. Το ίδιο συμβαίνει με το διανοητικό: όταν λέμε έχω μια νοητική δύναμη, έχω μια ισχυρή διανοη­τική δύναμη, έχω ένα πρόβλημα, συγκρούομαι, υποφέ­ρω, μου περνούν όλες, οι σκέψεις από το μυαλό μου κτλ. Τότε δηλώνουμε σοβαρότατα λάθη, διότι αυτά είναι πράγματα του διανοητικού, όχι του Εσώτερου.

Ο Εσώτερος δεν έχει προβλήματα, τα προ­βλήματα είναι του διανοητικού. Ο πραγματικός άνθρωπος είναι ο Εσώτερος. Ο Εσώτερος οφείλει να μαστιγώνει το δια­νοητικό με το φοβερό μαστίγιο της θέλησης.

Ο άνθρωπος που ταυτίζεται με το διανοη­τικό, πέφτει στην άβυσσο. Το διανοητικό είναι ο ηλίθιος τον οποίο πρέπει να καβαλήσουμε για να εισέλθουμε στην ουρά­νια Ιερουσαλήμ. Πρέπει να διατάζουμε το διανοητικό έτσι: Νου απόσυρε αυτό το πρόβλημα, νου απόσυρε την διαμάχη, νου απόσυρε την επιθυμία κτλ. Δεν σε αποδέχομαι, είμαι ο Κύριος σου και εσύ είσαι ο σκλάβος μου μέχρι την ολοκλήρωση των αιώνων.

Αλίμονο τον άνθρωπο που ταυτίζεται με το διανοητικό, διότι χάνει τον Εσώτερο και κα­ταλήγει στην άβυσσο. Εκείνοι που λένε ότι όλα είναι ο νους, διαπράττουν ένα σοβαρότατο λάθος, διότι ο νους είναι μονάχα ένα εργαλείο του Εσώτερου. Όλα εκείνα τα κείμενα που διαδίδουν την ολοκληρωτική ταύτιση με τον νου, είναι αυθεντική μαύρη μαγεία, διότι ο πραγματικός άνθρωπος δεν είναι ο νους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πιο πονη­ρά και επικίνδυνα δαιμόνια που υπάρχουν στο σύμπαν, κατοικούν στο διανοητικό επίπεδο.

Ο Εσώτερος μιλάει στον νου κατ’ αυτόν τον τρόπο: μη λες ότι τα μάτια σου είναι τα μάτια σου, διότι εγώ μέσω αυτών βλέπω. Μη λες ότι τα αυτιά σου είναι τα αυτιά σου, διότι εγώ μέσω αυτών ακούω. Μη λες ότι το στόμα σου είναι το στό­μα σου, διότι εγώ μέσω αυτού ομιλώ. Τα μάτια σου είναι δικά μου μάτια. Τα αυτιά σου είναι δικά μου αυτιά. Το στόμα σου είναι δικό μου στόμα. Έτσι μιλά ο Εσώτερος στο νου.

Στους εσωτερικούς κόσμους, μπορούμε να βγάλουμε έξω από τον εαυτό μας το διανοητικό σώμα για να συζητήσουμε μ’ αυτό πρόσωπο με πρόσωπο, σαν ένα ξένο πρόσωπο. Τότε καταλαβαίνουμε σε βάθος ότι ο νους είναι ένα ξένο υποκείμενο, που πρέπει να μάθουμε να το χειριζόμαστε με το φοβερό μαστίγιο της θέ­λησης.

Είναι αναγκαία η τέλεια αγνότητα για να μπορέσει να χριστικοποιηθεί το διανοητικό σώμα.

Το καταφύγιο της επιθυμίας, βρίσκεται στο διανοητικό. Εκείνα τα άτομα που αισθάνονται ανίκανα να τελειώσουν με την εκσπερμάτωση, πρέπει να μιλούν στο νου κατ’ αυτόν τον τρόπο: νου, απόσυρέ μου αυτήν την σεξουαλική σκέψη, νου απόσυρέ μου αυτήν την σαρκική επιθυμία, εσύ είσαι ο σκλάβος μου και εγώ ο κύριος σου.

Τότε ο φοβερός λύκος του σαρκικού πάθους, θα βγει από τον κρύπτη του νου, και εκείνα τα άτο­μα θα αποκτήσουν την τέλεια αγνότητα. Το ηλίθιο διανοητικό, πρέπει να μαστιγώνεται με το τρομερό μαστίγιο της θέλησης. Είναι αδύνατος ο διαχωρισμός του νου και της σεξουαλικότητας. Ο νους και το σεξ βρίσκονται σε στενή σχέση και εάν οι δικοί μας σπουδαστές θέλουν να μετατρέψουν τον Υλιστικό Νου σε Χριστικό Νου, οφείλουν να γεμίσουν το δισκοπότηρο τους με το ιερό κρασί του φωτός. Όταν ο νους χριστικοποιείται ολοκληρωτικά, τότε μετατρέπεται σ’ ένα έξοχο και θαυμάσιο όχημα, με το οποίο μπορούμε να μελετάμε όλα τα μυστικά αυτού του ΠΥΡΙΝΟΥ ΡΟΔΟΥ του σύμπαντος.

Ο Χριστικός Νους είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο του ARHAT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη