Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

5 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεντεύξεις σε τηλεοπτικό σταθμό

(Αρχείο 1)

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε Σαμαέλ, ξέρουμε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες μούμιας, οι ζωντανές μούμιες και οι νεκρές. Σε τι διαφέρουν;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Βέβαια, υπάρχουν δύο κατηγορίες μούμιας. Οι ζωντανές και οι νεκρές. Στις νεκρές, βλέπουμε πάντοτε μέσα στις σαρκοφάγους ένα βάζο από αλάβαστρο που περιέχει τα εντόσθια του νεκρού. Οι ζωντανές μούμιες δεν έχουν μαζί τους αλαβάστρινο βάζο. Αναμφισβήτητα, οι Αιγύπτιοι γνώριζαν μία επιστήμη που οι σύγχρονοι άνθρωποι ούτε καν υποψιάζονται.

Εκείνοι, με εξωτικές και περίεργες μεθόδους, έβαζαν τα φυσικά τους σώματα σε κατάσταση καταληψίας. Αυτά τα καταληπτικά σώματα τοποθετημένα μέσα σε σαρκοφάγους και κρυμμένα σε συγκεκριμένα μέρη, μπόρεσαν να διατηρήσουν τις λειτουργίες τους μέχρι τις μέρες μας. Οι λειτουργίες τους είναι προφανώς σε μία λανθάνουσα κατάσταση.

Οι ζωντανές μούμιες είναι ένα θαύμα της αρχαίας επιστήμης. Ακόμα και αν δεν το πιστεύετε, υπάρχουν αυτήν την εποχή στον κόσμο Δάσκαλοι που έχουν βγει από τους χιλιετείς τάφους τους και ζουν ανάμεσα στην ανθρωπότητα σε όλο τον εικοστό αιώνα. Αυτή η κατηγορία αθάνατων Δασκάλων αδιαφορούν ειλικρινά για τον μοντέρνο μας πολιτισμό που τόσο πολύ υπερηφανεύεται.

(Αρχείο 2)

Δημοσιογράφος: Πείτε μας Δάσκαλε, η περίπτωση του Λόμπσανγκ Ράμπα είναι μία περίπτωση ατομικής ανταλλαγής μεταξύ μίας ζωντανής μούμιας και του σημερινού του σώματος;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Σίγουρα έτσι είναι. Ο «Τρίτη Λόμπσανγκ Ράμπα» πέθανε. Το φυσικό του σώμα μουμιοποιήθηκε. Βέβαια, όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας λέει σωστά, μπήκε στο σώμα ενός Εγγλέζου. Θέλω να πω ότι η ψυχή του ή το πνεύμα του ή όπως θέλετε να το πείτε, μπήκε μέσα στο φυσικό σώμα αυτού του ατόμου.

Μεταγενέστερα, μέσω της ατομικής ανταλλαγές, ο «Τρίτη Λόμπσανγκ Ράμπα» επανήλθε για να περιβληθεί από το φυσικό θιβετιανό του σώμα, πράγμα που έγινε με τρόπο μετασχηματισμένο προφανώς. Η αφήγηση που έκανε ο Λόμπσανγκ Ράμπα είναι θαυμάσια.

Εν πάση περιπτώσει, εμείς πήραμε όλα αυτά πολύ στα σοβαρά και έτσι είναι. Αναμφισβήτητα, οι αιγυπτιακές μούμιες είναι κάτι εφάμιλλο, αλλά πολύ πιο εξελιγμένο.

(Αρχείο 3)

Δημοσιογράφος: Οι εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν από τους αρχαιολόγους και αιγυπτιολόγους των πυραμίδων της Αιγύπτου, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την εξέλιξη ή για να το πούμε καλύτερα, την εμφάνιση των μουμιών;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Οι αρχαιολόγοι διαπράττουν πολλά παραπτώματα ιεροσυλίας. Γνωρίζουμε καλά την περίπτωση της μούμιας του Τουταγχαμών. Οι 22 αρχαιολόγοι που τόλμησαν να βεβηλώσουν αυτόν τον τάφο, πέθαναν.

Μα τι να ξέρουν οι σύγχρονοι άνθρωποι από την μεγάλη σοφία των αρχαίων Θα προσπαθήσουν άσκοπα να χλευάσουν τις απειλές που δόθηκαν από τους σοφούς της αρχαιότητας, γραμμένες πάνω στα αήττητα τείχη αυτών των ιερών τάφων.

Εν πάση περιπτώσει, το να ανοίγει κανείς τέτοιους τάφους, είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. Ωστόσο, οι ζωντανές μούμιες δεν θα βρεθούν έτσι εύκολα. Αυτές δικαίως προστατεύονται μέσω μυστικών μεθόδων που δεν θα κοινοποιήσουμε ποτέ. Οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι θα μπορέσουν να ανακαλύψουν νεκρές μούμιες, αλλά οι ζωντανές φυλάσσονται σε συγκεκριμένα μέρη για το καλό της ανθρωπότητας.

(Αρχείο 4)

Δημοσιογράφος: Οι Αιγύπτιοι ζούσαν στα περίχωρα του Νείλου και ξέρουμε σίγουρα ότι κατά μήκος της μεγάλης διαδρομής που κάνει αυτός ο ποταμός σε αυτήν την γη, δεν βρίσκουμε υπολείμματα χρυσού εκεί γύρω. Είναι η μεγάλη σοφία και η μαεστρία που οι Αιγύπτιοι πέτυχαν, που τους επέτρεψαν την μετατροπή των βαρέων μετάλλων σε χρυσό;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Σίγουρα, οι Αιγύπτιοι ήξεραν να μετατρέπουν τα βαριά μέταλλα σε χρυσό. Επίσης, οι πρόγονοί μας από το Μεξικό δούλεψαν τον χρυσό. Μπορούμε σχετικά με αυτό να πούμε τόσα για τους Ίνκας!

Έτσι λοιπόν, είναι αλήθεια ότι τα αρχαία χρόνια υπήρχαν γνήσιοι αλχημιστές, ικανοί να μετατρέψουν τον μόλυβδο σε χρυσό. Προφανώς, ο χρυσός από την φύση του είναι ένα πολύτιμο μέταλλο, όχι μόνο από την άποψη της οικονομικής του αξίας, αλλά επίσης λόγω της λάμψης των υπέρτατων αληθειών του πνεύματος. Οι αλχημιστές του Μεσαίωνα γνώριζαν την επιστήμη των μεταλλικών μετατροπών. Ο Παράκελσος, ο Νικόλαος Φλαμέλ, ο Ραϋμόνδος Λουλ και πολλοί άλλοι, κατάφεραν να μετατρέψουν τον μόλυβδο σε χρυσό. Αυτό έχει ήδη αποδειχθεί.

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε, εάν οι Αιγύπτιοι είχαν μια τέτοια ικανότητα να μετατρέπουν τον μόλυβδο σε χρυσό, τι θα μπορούσε να κάνει μία γυναίκα για να πετύχει μια τέτοια εξουσία;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Αναμφισβήτητα, η γυναίκα έχει τα ίδια δικαιώματα με τον άντρα και φτάνει στα ίδια επίπεδα. Γνωρίζω γυναίκες αλχημίστριες που κατάφεραν να μετατρέψουν τον μόλυβδο σε χρυσό. Προφανώς, η γυναίκα πρέπει να μελετήσει την ερμητική επιστήμη, την ερμητική τέχνη.

Οι Άραβες έφεραν αυτήν την επιστήμη στην Ευρώπη. Κατά τον Μεσαίωνα, αυτή η τέχνη έκανε θραύση. Χιλιάδες σημαντικοί άνθρωποι αφιερώθηκαν στην μελέτη της Αλχημείας. Ας θυμηθούμε τον ηγούμενο Τριθέμιο, τον δάσκαλο του Παράκελσου και τον Κορνήλιο Αγρίππα, μεγάλο Αλχημιστή. Υπάρχουν και άλλοι επίσης πολύ διάσημοι όπως ο κύριος Λουί ντε Εστιζάγκ ή όπως ο πολύ αξιοσημείωτος κόμης Σαιν-Ζερμαίν.

(Αρχείο 6)

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε, πώς είναι δυνατόν η σύγχρονη επιστήμη έτσι ισχυρή που είναι και πραγματοποιώντας ταξίδια μέχρι την Σελήνη, να μην είναι ικανή να ανακαλύψει το μυστικό της μετατροπής του μετάλλου σε χρυσό;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Η σύγχρονη επιστήμη έχει θαυμάσιες εφευρέσεις όπως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο κτλ, κτλ, κτλ. Όμως έβαλε στην άκρη την αρχαία αλχημιστική επιστήμη, την υποτίμησε και νομίζω ότι εκεί βρίσκεται το λάθος. Αξίζει τον κόπο οι άνθρωποι της σύγχρονης επιστήμης να επανέρθουν για μία ακόμα φορά στην Αλχημεία.

Προφανώς, η επιστήμη του Ερμή περιέχει φοβερές εκπλήξεις. Έτσι, αξίζει τον κόπο όχι μόνο να μετατρέψουμε τον μόλυβδο σε χρυσό, αλλά να πετύχουμε το περίφημο ελιξίριο της μακροζωίας. Στις μέρες μας, υπάρχουν κάποιοι που ανακαλύπτουν ορούς για να επιμηκύνουν την ζωή αλλά παρόλα αυτά οι πιο διάσημοι άνθρωποι πεθαίνουν έχοντας γύρω τους διάσημους επιστήμονες.

(Αρχείο 7)

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε, τελικά πείτε μας, τι είναι η μετατροπή;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Θα απαντήσω με την πιο μεγάλη ευχαρίστηση. Η μετατροπή είναι η περίφημη επιστήμη που μας επιτρέπει να αλλάξουμε μία ουσία σε μία άλλη. Για παράδειγμα, εάν μετατρέψουμε τον μόλυβδο σε χρυσό, εκεί υπάρχει μία μετατροπή. Μπορούμε να μετατρέψουμε για παράδειγμα τις θαυμάσιες δυνάμεις του σεξ σε θέληση, συνείδηση, σοφία, αγάπη, κτλ. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ ήδη ενδιαφέρθηκε για την σεξουαλική μετατροπή στην ψυχανάλυση. Είναι επίσης δυνατό να μετατρέψουμε ένα μέταλλο σε ένα άλλο. Οι επιστήμονες στις μέρες μας το κάνουν μέσω της ατομικής επιστήμης. Βέβαια, το να κατασκευάσουμε χρυσό είναι σήμερα πιο δαπανηρό από ότι κερδοφόρο. Εντούτοις, οι αλχημιστές του Μεσαίωνα, μέσα από μυστικές γνώσεις που έχουν χαθεί στις μέρες μας, κατάφεραν να μετατρέψουν τον μόλυβδο σε χρυσό.

(Αρχείο 8)

Δημοσιογράφος: Έχουν περάσει πάνω από 700 χρόνια, τότε που ζούσε ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος: ο Ραϋμόνδος Λουλ. Τίποτα λιγότερο από ότι ένας δημιουργός μιας σκεπτόμενης μηχανής που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις αρχές της καβαλιστικής θεωρίας των Γνωστικών και που στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα το διαφορετικό από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι αλήθεια Δάσκαλε ότι ο Ραϋμόνδος Λουλ, παρότι πέρασαν 700 χρόνια, εξακολουθεί να είναι ζωντανός και αν έτσι είναι, πώς συνέβη κάτι τέτοιο;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Καλά, ο Ραϋμόνδος Λουλ γνώριζε την επιστήμη των μεταλλικών μετατροπών. Αυτός μετέτρεψε τον μόλυβδο σε χρυσό. Είχε επίσης στην κατοχή του το ελιξίριο της μακροζωίας. Δυστυχώς ο Ραϋμόνδος Λουλ πέθανε πριν μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτό το ελιξίριο.

Αντίθετα, ο Νικόλαος Φλαμέλ, που ήταν σύγχρονος του, εξασφάλισε πραγματικά το ελιξίριο της μακροζωίας. Η γυναίκα του Περνέλ το εξασφάλισε επίσης. Έτσι, αυτό το ζευγάρι εξακολουθεί να ζει στο Ινδουστάν και χαίρει άκρας υγείας, όπως το δήλωσε πρόσφατα ένας Δερβίσης στην Τουρκία. Ένας αθάνατος Δερβίσης. Υπάρχουν λοιπόν αθάνατοι άνθρωποι.

Ο Ραϋμόνδος Λούλιο, αν και κατείχε το μυστικό, δεν το άγγιξε γιατί πέθανε πριν το χρησιμοποιήσει! Εμείς οι Γνωστικοί διατηρούμε αυτά τα μυστικά και είναι φανερό ότι τα διδάσκουμε σε οποιονδήποτε αποδεικνύει γνήσια αγάπη για την σοφία. Εντούτοις, τέτοιοι δόκιμοι πρέπει να υποβληθούν σε σκληρές μελέτες και φοβερές δοκιμασίες. Προσφέρουμε χωρίς να ζητάμε τίποτα. Δεν δεχόμαστε χρήματα αλλά απαιτούμε από τον υποψήφιο μια ορθή συμπεριφορά. Οπότε, αυτός που θέλει πραγματικά να αποκτήσει την αθανασία μπορεί να την αποκτήσει, όμως αυτό απαιτεί πολλές μελέτες και φοβερές εσωτερικές πειθαρχίες.

(Αρχείο 9)

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Ο Τζιοβάνι Παπίνι επιβεβαιώνει με ακρίβεια για τον κόμη Σαιν-Ζερμαίν. Βρέθηκε λοιπόν μαζί του σε ένα πλοιάριο που ταξίδευε προς την Ινδία. Τον πλησίασε. Ο κόμης δεν είχε καμία αντίρρηση στο να κάνει συστάσεις στον αναφερόμενο συγγραφέα. Πλεύρισαν σε ένα λιμάνι της Ινδίας και μια ομάδα Θιβετιανών γερόντων τους υποδέχτηκε και τους συνόδεψε στο Θιβέτ. Αυτά τα γεγονότα συνέβησαν το 1939.

Προφανώς, ο κόμης πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο επισκέφτηκε τους εξέχοντες πολιτικούς στην Ευρώπη. Τους συμβούλεψε, τους πρότεινε την ιδέα να ματαιώσουν τον πόλεμο... Ο κόμης ζει ακόμα παρότι πέρασαν αμέτρητοι αιώνες!

(Αρχείο 10)

Δημοσιογράφος: Ένας άλλος από τους εκκεντρικούς αλχημιστές της Αρχαιότητας για τον οποίο νομίζουμε ότι κατείχε την αιωνιότητα βρίσκοντας την φιλοσοφική πέτρα, ήταν ο Νικόλαος Φλαμέλ. Τι μπορείτε να μας πείτε σχετικά με αυτόν;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Καλά, ο Νικόλαος Φλαμέλ μέγας σοφός αλχημιστής χάραξε πάνω στα αήττητα τείχη του ναού της Παναγίας των Παρισίων, καταπληκτικά σύμβολα που συμβολίζουν τις διαφορετικές φάσεις της Αλχημείας. Πλούτισε την Ευρώπη με όλα όσα ίδρυσε και παρ' όλα αυτά παρέμεινε φτωχός. Ο Νικόλαος Φλαμέλ ήταν λοιπόν ένας αινιγματικός άνθρωπος. Όπως ήδη ανέφερα, ζει τώρα στην Ινδία με την γυναίκα του Περνέλ. Κατέχει το ελιξίριο της μακροζωίας και την φιλοσοφική πέτρα.

Αυτό που μόλις τώρα είπαμε μπορεί ίσως να φανεί υπερβολικό σε κάποιους. Προφανώς τέτοιες δηλώσεις είναι πέρα από το όλο κλίμα που βρισκόμαστε. Όμως η Αλήθεια είναι η Αλήθεια και πρέπει να την πω οπωσδήποτε!

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε, λένε επίσης ότι οι περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες της Τουρκίας ήταν άλλοι σπουδαίοι αλχημιστές. Πείτε μας, πώς δουλεύουν και ποιος είναι ο σκοπός να δουλεύουμε στην Αλχημεία;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Υπάρχουν 30 αθάνατοι Δερβίσηδες στην Τουρκία. Συγκεντρώνονται κάθε 20 χρόνια σε αυτήν την χώρα. Μέσα από την επιστήμη της Αλχημείας αυτοί πέτυχαν να γίνουν αθάνατοι.

Κάθε αλχημιστής υπόκειται σε μεταβολές και το σώμα του πρέπει να περάσει από τρεις καθορισμένες φάσεις. Πρώτον: Επεξεεγασία. Δεύτερον: Αναζωογόνηση. Τρίτον: Μεταβολή-Μετασχηματισμό. Έτσι λοιπόν, οποιοσδήποτε αυθεντικός αλχημιστής είναι ένας Μετασχηματισμένος.

Εμείς οι αλχημιστές γνωρίζουμε την επιστήμη της ζωής και την διάγουμε. Η επίσημη επιστήμη δεν την γνωρίζει, εμείς την κατέχουμε και μπορούμε να ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

(Αρχείο 11)

Δημοσιογράφος: Εμείς οι Μεξικάνοι είμαστε όλοι μεγάλοι ερασιτέχνες των ταυρομαχιών. Όμως ότι και να λένε οι κάτοικοι του Ποτοσίνο για την αγάπη που αισθανόμαστε για αυτή την τέχνη των ταύρων, δυστυχώς κανείς δεν γνώρισε ποια είναι η πραγματική προέλευση των μεγάλων άθλων με τους ταύρους. Είναι καλό μια και καλή να καταστεί σαφές ότι η ταυρική τέχνη δεν είναι κάτι μηχανικό αλλά κάτι έξοχο. Δάσκαλε Σαμαέλ Αούν Βεόρ, τι διευκρινίσεις μπορείτε να μας δώσετε πάνω σε αυτό το θέμα;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Στο όνομα της Αλήθειας, πρέπει να βεβαιώσουμε ότι αυτή η τέχνη είναι πολύ παλιά. Στον ναό του Ποσειδώνα της καταποντισμένης Ατλαντίδος επραγματοποιείτο η Ταυρομαχία. Τότε τα 12 σύμβολα του ζωδιακού κύκλου άστραφταν στην αρένα και το πλήθος παρακολουθούσε αυτήν την τέχνη.

Εδώ υπάρχει ένας καταπληκτικός συμβολισμός. Οι Μαθητευόμενοι είναι στην πραγματικότητα οι πικαδόρες οι Σύντροφοι αντιπροσωπεύονται από τους μπαντεριλιέρος και ο Δάσκαλος που πετυχαίνει να αφαιρεί από την ψυχολογική του φύση όλα τα ψυχολογικά ελαττώματα, δηλαδή το ζωικό εγώ, συμβολίζεται τέλεια από τον ταυρομάχο.

Έτσι λοιπόν, αυτή η τέχνη είναι εξαίσια. Πριν μπει στην αρένα ο ταυρομάχος με την θεσπέσια στολή του, γονατίζει ταπεινά μπροστά από την Παναγία του. Δεν είναι περιττό να θυμηθούμε ότι οι αρχαίοι ταυρομάχοι του θεού Ποσειδώνα λάτρευαν πάντοτε την Θεϊκή τους Μητέρα. Επομένως, ένα τέτοιο τυπικό διατηρήθηκε λόγω παράδοσης και κάτι τέτοιο καθιστά την ταυρομαχία ένα καταπληκτικό έργο.

(Αρχείο 12)

Δημοσιογράφος: Πόσο καταπληκτική και θαυμάσια είναι η σημασία που μόλις μας δώσατε για την ταυρική τέχνη, Δάσκαλε! Θα μας άρεσε αν προεκτείνατε λίγο την εξήγηση πάνω σε αυτό το θέμα.

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Α! Ο ταυρικός εσωτερισμός είναι τεράστιος. Οι διάσημοι σοφοί των αρχαίων χρόνων έγραφαν πολύτιμα έργα για αυτόν. Αναμφισβήτητα, ο ταύρος συμβολίζει το ζωικό εγώ, δηλαδή το εγώ της πειραματικής ψυχολογίας που φέρουμε όλοι μέσα μας και που είναι μια χούφτα επιθυμίες, πάθη, μίση, κτλ, κτλ, κτλ. Τα ρούχα του ταυρομάχου είναι επίσης τελείως συμβολικά. Το σπαθί για παράδειγμα, αντιπροσωπεύει την θέληση, την θέληση που χρειαζόμαστε για να κυριαρχήσουμε στους εαυτούς μας, για να ελέγξουμε τα ζωώδη πάθη μας. Η κάπα συμβολίζει με εμφατικό τρόπο, την σοφία, την σωφροσύνη και γενικά ό,τι υπάρχει στην ταυρική τέχνη είναι βαθύτατα συμβολικό. Ο ταυρικός εσωτερισμός μας οδηγεί στην σοφία.

(Αρχείο 13)

Δημοσιογράφος: Πολλά έχουν γραφτεί σε περιοδικά όπως το Αμφιβολία ή το Ασυνήθιστες Μαρτυρίες κ.ά. που κυκλοφορούν στις μέρες μας, τα οποία δίνουν μεγάλη ποικιλία εξηγήσεων μέχρι και αντιφατικές επιβεβαιώσεις σχετικά με το αίνιγμα της Αιγυπτιακής Σφίγγας. Πείτε μας Δάσκαλε, ως γνώστης αυτής της ανθρωπολογικής επιστήμης, ποιο είναι το αίνιγμα που κρύβει η Σφίγγα;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Ενδιαφέρουσα ερώτηση... Η Σφίγγα βεβαίως και συμβολίζει τα Μεγάλα Εσωτερικά Μυστήρια της Αρχαιότητας. Τα νύχια του λιονταριού αντιπροσωπεύουν την ΦΩΤΙΑ τα φτερά τον ΑΕΡΑ το ανθρώπινο κεφάλι το ΝΕΡΟ τα πόδια (του ταύρου) την ΓΗ. Άλλοτε, η Σφίγγα ήταν εστεμμένη από μία κορώνα με εννέα άκρες, για να συμβολίζει την Ένατη Σφαίρα δηλαδή τα μυστήρια του σεξ. Κατά βάθος, η Σφίγγα απεικονίζει αυτά, τα ίδια τα Μυστήρια του σεξ.

Αναμφισβήτητα, αυτή μεταφέρθηκε από την Ατλαντίδα. Είναι το πανεπιστήμιο της Akaldan που την χρησιμοποιούσε. Βρισκόταν στην νότια Αφρική που άλλοτε ονομαζόταν Grabonci και μεταγενέστερα εγκαταστάθηκε στην Αίγυπτο. Το κολέγιο της Σφίγγας αφιερώθηκε στα Εσωτερικά Μυστήρια της φύσης και του κόσμου και για αυτόν τον λόγο αυτό είναι μεγαλοπρεπές. Λένε ότι ο Νοστράδαμος μελέτησε εκεί. Όλοι οι σοφοί της Αρχαιότητας γνώριζαν καλά αυτό το Κολέγιο.

Η Σφίγγα αναπαριστά τις στοιχειώδεις εξουσίες της φύσης. Μας είπαν με μεγάλη ευστοχία ότι το λεπτό ή πνευματικό αντιστάθμισμα αυτής της Σφίγγας που βλέπουμε εκεί πέρα στην Αίγυπτο, είναι ένας Deiduso πολύ ιδιαίτερος που περικλείει μέσα του τα μυστικά της ζωής και του θανάτου. Κάτω απ την Σφίγγα υπάρχει ένας μυστικός ναός μέσα στον οποίο βρίσκονται τα 22 Αρκάνο του Ταρώ. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την πόρτα εισόδου.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να μελετάει κανείς συνεχώς τα μυστήρια της Σφίγγας. Βρίσκεται εκεί πέρα, μέσα στην έρημο, περιμένοντας να αποκρυπτογραφηθεί. Κατά βάθος, αυτή είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον. Η Σφίγγα μας υποδεικνύει το μυστικό μονοπάτι που μας οδηγεί αναπόφευκτα έως την τελική Απελευθέρωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε το μυστήριό της. Όμως πόσοι λίγοι είναι αυτοί που το αποκαλύπτουν! Αυτός που καταφέρνει να ξεδιπλώσει όλα τα μυστήρια, γίνεται ένας σοφός.

(Αρχείο 14)

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε, είναι αλήθεια ότι οι Αιγύπτιοι ήταν απόγονοι των Ατλάντων και ότι έμαθαν από αυτούς τα μυστήρια όπως η Καβάλα, κτλ; Όταν ήρθε η πλημμύρα, δηλαδή ο κατακλυσμός, αυτοί μετέφεραν την Σφίγγα στην Αίγυπτο; Αν έγινε κάτι τέτοιο, πώς μπόρεσαν και το έκαναν αυτό;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Σίγουρα και στο όνομα της Αλήθειας οφείλουμε να πούμε ότι η Σφίγγα προέρχεται από την Ατλαντίδα. Η κοινότητα της Akaldan που ήταν μία κοινότητα σοφών, είχε πάντοτε μία Σφίγγα απέναντι από τα οικοδομήματά της. Μετά τον καταποντισμό της ηπείρου της Ατλαντίδος, μέσα στα μανιασμένα κύματα του ωκεανού που φέρει το όνομά της, η Σφίγγα μεταφέρθηκε στην Νότια Αφρική η οποία τότε, το επαναλαμβάνω, ονομαζόταν ήπειρος Grabonci. Έπειτα εναποτέθηκε στην Αίγυπτο.

Εντούτοις, πρέπει να βεβαιώσουμε με εμφατικό τρόπο ότι υπάρχουν επίσης πολλές Σφίγγες στην Αίγυπτο. Ας θυμηθούμε την οδό Σφίγγας που πρόσφατα ανακάλυψαν. Απέναντι από κάθε λευκή Σφίγγα βρίσκουμε και μία μαύρη.

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε, ως ιδρυτής και διευθυντής του Γνωστικού Συλλόγου Ανθρωπολογικών και Επιστημονικών Μελετών, τι θα μπορούσατε να μας πείτε σε σχέση με τον Tlaloc και τον Tlalocan, ιδρυτές της Tenochtitlan;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Σίγουρα, εμείς οι Μεξικάνοι έχουμε εδώ στην χώρα μας αληθινά Θαύματα της Αρχαίας σοφίας. Αναμφισβήτητα, ο Tlaloc, ο θεός της βροχής, είναι ένας Deiduso που υπάρχει σίγουρα. Όμως αυτό μπορεί να επαληθευτεί μόνο από όντα που έχουν αναπτύξει τα Ανώτερα Μέρη του Είναι, δηλαδή την διόραση, την διαίσθηση, την διακοή, κτλ.

Ο Tlaloc για τους εσωτεριστές ζει κανονικά στον κόσμο των φυσικών αιτιών. Ο Tlalocan, είναι ακριβώς ένας μοριακός παράδεισος που υπάρχει στην πέμπτη συντεταγμένη. Οι αρχαίοι ήξεραν καλά αυτόν τον παράδεισο. Στο Tlalocan βρίσκονται τα πλάσματα του νερού που υπακούουν στον Tlaloc. Αναφέρομαι στα στοιχειώδη του νερού που αναφέρονται από τον Φίλιππο Θεόφραστο Μπομπάστ του Χοχενχαιμ, τον Παράκελσο.

Έτσι λοιπόν, όλοι αυτοί οι Deidusos της χώρας μας έχουν μια πραγματική ύπαρξη. Κατά βάθος, συμβολίζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα με τις χριστιανικές Deidades. Ας θυμηθούμε ότι στο Χριστιανισμό έχουμε Αγγέλους, Αρχαγγέλους, Σεραφείμ, κτλ, κτλ, κτλ. Με τον ίδιο τρόπο, οι προγονοί μας είχαν τις αγγελικές τους ακολουθίες. Αναμφισβήτητα, όλοι οι Deidusos των προγόνων μας ήταν Άγγελοι. Είναι οι ίδιοι Άγγελοι με τον Χριστιανισμό.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να σκεφτούμε βαθιά πάνω σε όλα αυτά. Ο Κετζαλκοάτλ, για παράδειγμα, είναι ο Χριστός των Μεξικανών, ένας Άνθρωπος που ενσάρκωσε μέσα του τον Λόγο, μία ζωντανή αντιπροσώπευση του βαθύτερου Εσωτερικού Θεού. Κάποιοι αναφέρονται επίσης στην μεγάλη Tenochtitlan. Δίχως αμφιβολία, o Huitzilopochtli, ήταν ο εσωτερικός ιδρυτής της. O Huitzilopochtli είναι σαν ένας Αρχάγγελος για τους αρχαίους. Όσον αφορά εμάς, μέλη της Γνωστικής Κίνησης Ανθρωπολογικών και Επιστημονικών Μελετών κατά βάθος τους ακολουθούμε, ενθυμούμενοι αυτούς με μεγάλη αγάπη και λατρεύοντάς τους βαθιά μέσα μας.

(Αρχείο 16)

Δημοσιογράφος: Μία φράση πολύ κοινή και γνωστή σε όλους λέει: «Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;» Αυτή η φράση έχει σχέση με την ακόλουθη ερώτηση. Λένε λοιπόν ότι οι Μάγια και οι Αζτέκοι ήταν πρωτοπόροι του ελληνικού, κινέζικου, αιγυπτιακού όπως και επίσης θιβετιανού πολιτισμού. Αν έτσι είναι, αυτό αληθεύει ή ισχύει το αντίθετο ότι δηλαδή αυτοί οι πολιτισμοί ήρθαν να σταματήσουν τους δικούς μας;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Η ερώτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Έτσι όπως βλέπω και καταλαβαίνω τα πράγματα, οι Μάγια έχουν τις ρίζες τους στην καταποντισμένη ήπειρο της Ατλαντίδος. Πελώρια ήπειρος που άλλοτε βρισκόταν στον ωκεανό που φέρει το όνομά της. Οι Μάγια λοιπόν, είχαν έναν ισχυρό πολιτισμό.

Πριν τον καταποντισμό αυτής της γηραιάς ηπείρου με τον γνωστό παγκόσμιο κατακλυσμό όπως αναφέρεται σε πολλές θρησκευτικές γραφές, οι Μάγια μετανάστευσαν με προορισμό το Θιβέτ, την Ινδία, την Αίγυπτο, την Γουατεμάλα( στην κεντρική Αμερική) ή Γιουκατάν, κτλ. Επομένως οι Μάγια ήταν φορείς εκπολιτισμού. Δεν είναι περιττό να θυμηθούμε ότι ορισμένες πυραμίδες που υπάρχουν σήμερα στην Αίγυπτο είναι προέλευσής τους. Επίσης δεν είναι υπερβολικό να θυμηθούμε ότι τα επίσημα λόγια που ο μεγάλος Καβίρ Ιησούς Χριστός πρόφερε στο Γολγοθά «Heli, Heli, Lamah Zabac Tani» είναι γλώσσα Μάγια. Μεταφρασμένα ακριβώς από έναν Μάγια, αυτά σημαίνουν: «Αποκρύβομαι στην χαραυγή της παρουσίας Σου» . Ο Ιησούς, ο μεγάλος Καβίρ, έμαθε την γλώσσα των Μάγια στο Θιβέτ.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Θιβετιανός Νάγκα-Μάγια έχει το ίδιο αλφάβητο. Στο Θιβέτ ξέρουμε τους Μάγια ως Νάγκα. Έτσι λοιπόν, οι Μάγια είχαν πάντοτε εκπολιτιστικό ρόλο και η προέλευσή τους είναι από την Ατλαντίδα. Αυτοί κατέχουν μια μοναδική σοφία. Στις μέρες μας, αυτή φυλάσσεται μυστική και καλλιεργείται στην σιωπή της νύχτας. Στο μέλλον, μια τέτοια σοφία θα παραδοθεί στην ανθρωπότητα.

Αναμφισβήτητα, η ήπειρος της Ατλαντίδος είχε ισχυρούς πολιτισμούς. Οι Μάγια αντιπροσωπεύουν κατά βάθος αυτήν την γηραιά ήπειρο. Η σοφία των Μάγια κρύβεται στα θιβετιανά μοναστήρια ή στις πυραμίδες της Αιγύπτου ή του Γιουκατάν και πολύ λίγα είναι τα ανθρώπινα όντα που μπόρεσαν να κατέχουν μια τέτοια σοφία όπως ότι γνώρισαν την ατομική ενέργεια, κτλ, κτλ, κτλ.

(Αρχείο 17)

Δημοσιογράφος: Υπάρχει άλλος Κοσμικός Νόμος ανώτερος από τον Νόμο του 3;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Στην πραγματικότητα, ο Νόμος του 3 είναι βασικός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Άγιος Triamazikamno, δηλαδή ο Νόμος του 3, εκφράζεται με 3 μορφές: την Θετική, την Αρνητική και την Ουδέτερη. Μέσα στο άτομο υπάρχει η Θετική δύναμη, η Αρνητική και επίσης η Ουδέτερη. Για να υπάρξει δημιουργία πρέπει οι 3 δυνάμεις να συμπέσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Στην αντίθετη περίπτωση, η δημιουργία θα ήταν αδύνατη. Έτσι λοιπόν, ο Νόμος του 3 μπορεί να δημιουργεί.

Για να υπάρξει όμως ένας κόσμος οργανωμένος, χρειάζεται ο Νόμος του Αιώνιου Heptaparaparshinock δηλαδή ο Νόμος του 7. Το 3 δημιουργεί και το 7 οργανώνει. Πέρα από τον Νόμο του 3 και του 7 βρίσκονται πολλοί άλλοι Νόμοι. Κατά βάθος, ο Νόμος του 3 προέρχεται από τον Έναν Μοναδικό Νόμο, εκείνον του δημιουργικού LOGOS, εκείνον του αιώνιου κοινού Κοσμικού Πατέρα. Λοιπόν, αξίζει πολύ τον κόπο να καταλάβουμε αυτό που είναι ο Νόμος του 3. Οι άνθρωποι υποτιμούν πολύ τον Τρίτο Νόμο, τον Άγιο συμβιβασμό ή την Ουδέτερη δύναμη. Και αυτή την δύναμη πρέπει να μάθουμε να την χειριζόμαστε εφόσον θέλουμε να εξουδετερώσουμε τις επικίνδυνες επιδράσεις.

Οι Θετικές και οι Αρνητικές δυνάμεις είναι θαυμάσιες, αυτές ενώνονται για να δημιουργούν, όμως ο Τρίτος Νόμος τις συμβιβάζει και έτσι πραγματοποιείται η δημιουργία. Ο άντρας αντιπροσωπεύει την Θετική δύναμη, η γυναίκα την Αρνητική και η Τρίτη δύναμη, αυτή του Αγίου Πνεύματος, συμβιβάζει και τις δύο∙ έτσι πραγματοποιείται μία δημιουργία. Όμως όλα πρέπει να αναπτυχθούν μέσα από τον Νόμο του 7, δηλαδή το 3 δημιουργεί και το 7 οργανώνει. Αναμφισβήτητα, η Ανθρωπότητα απέχει πολύ από το να γνωρίσει ποιο είναι το Modus Operandi (τρόπος λειτουργίας) του βασικού Νόμου του 3. Εν πάση περιπτώσει, ο Πατέρας είναι ο Πρώτος, ο Υιός ο Δεύτερος και το Άγιο Πνεύμα το Τρίτο. Είναι όπως το λένε οι Ιερές Γραφές: Τρία ξεχωριστά Πρόσωπα και Ένας Αληθινός Θεός. Ο Θεός, κατά βάθος, είναι ο Μοναδικός Νόμος. Όμως για να εκφραστεί χρειάζεται να εκδηλώνεται σε 3 μορφές που είναι δημιουργικές. Ο Άγιος Triamazikamno, δίχως αμφιβολία, δεν είναι ποτέ μποτιλιαρισμένος στους κόσμους, ποτέ. Εντούτοις, μπορεί να δημιουργεί και πάντοτε θα το κάνει.

(Αρχείο 18)

Δημοσιογράφος: Γνωρίζουμε σίγουρα ένα πράγμα και φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για τους τηλεθεατές. Μιλήσατε πριν λίγο για το Νόμο του 7. Υπάρχουν λοιπόν 7 πλανήτες. Βασισμένοι στην φράση του Ερμή Τρισμέγιστου: «Όπως είναι επάνω είναι και κάτω» , πώς επιδρούν αυτοί οι 7 πλανήτες πάνω μας;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Ωραία, υπάρχουν προφανώς 7 πλανήτες αρκετά γνωστοί στην αστρονομία. Όμως στις εσωτερικές μας μελέτες ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τους ψυχολογικούς μας πλανήτες. Όπως είναι επάνω είναι και κάτω. Ο Μικρόκοσμος είναι ανάλογος με τον Μακρόκοσμο. Και εμείς στο εσωτερικό μας, στον ψυχισμό μας, έχουμε την ζωντανή αναπαράσταση των επτά πλανητών.

Εντούτοις, υπάρχουν μεταλλικές μετατροπές μέσα στα πλαίσια της δουλειάς της Εσωτερικής Αυτοπραγμάτωσης του Είναι. Ο Γέροντας των εποχών, ο Κρόνος, θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα μικρό παιδί. Ο βροντερός Δίας που φέρουμε μέσα μας, πρέπει να μετατραπεί πραγματικά στον Ερμή των σοφών, στην ευφυΐα, στην σοφία. Όσον αφορά το φιλοπόλεμο πολεμιστή Άρη, αυτός πρέπει να μετατραπεί στην Αφροδίτη της αγάπης. Στο κέντρο βρίσκεται πάντοτε ο Ήλιος ως δωρητής κάθε ζωής. Έτσι λοιπόν, μέσα μας πρέπει να πραγματοποιηθούν ορισμένες σημαντικές μεταλλικές μετατροπές με την Αλχημεία.

(Αρχείο 19)

Δημοσιογράφος: Ένας από τους πιο διάσημους εσωτεριστές συγγραφείς ήταν ο Λόμπσανγκ Ράμπα, ο οποίος έγραψε για το αστρικό ταξίδι. Όλοι οι νέοι σήμερα μιλούν πολύ για αυτά, όμως μιλούν μονάχα για την πρακτική και υπαρξιακή πλευρά. Δάσκαλε, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε ώστε να μας ξεκαθαρίσετε οριστικά εάν το αστρικό ταξίδι είναι κάτι διανοητικό ή είναι κάτι πρακτικό με άμεσο τρόπο;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Με μεγάλη ευχαρίστηση θα απαντήσω στην Αΐντα. Σίγουρα, το αστρικό ταξίδι είναι μια πραγματικότητα όπως το λέει ο Τρίτη Λόμπσανγκ Ράμπα. Ο αυθεντικός Άνθρωπος αναμφισβήτητα κατέχει ένα αστρικό σώμα. Αυτό το σώμα είναι θαυμάσιο, καταπληκτικό και ξέρει να το χρησιμοποιεί κατά βούληση.

Η πρακτική πλευρά αυτής της ερώτησης είναι πολύ εύκολη. Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση μετάβασης ανάμεσα στον ξύπνιο και στον ύπνο, μπορούμε απλά να σηκωθούμε an το κρεβάτι με μεγάλη φυσικότητα. Τότε θα δούμε με έκπληξη ότι το φυσικό σώμα παρέμεινε στο κρεβάτι κοιμισμένο. Τώρα, έξω από την συμπαγή μορφή, μπορεί κανείς να ταξιδέψει στο διάστημα, να κατευθυνθεί σε έναν άλλο πλανήτη, να ερευνήσει τα Μυστήρια της ζωής και του θανάτου, να έρθει σε επαφή με ανείπωτα Όντα, κτλ, κτλ, κτλ. Εν πάση περιπτώσει, το σημαντικό θα ήταν να επωφελούμαστε από την κατάσταση της μετάβασης που υπάρχει ανάμεσα στην εγρήγορση και στον ύπνο και να σηκωθούμε με μεγάλη φυσικότητα. Δεν πρόκειται να σηκωθούμε διανοητικά ή πνευματικά όπως λες, αλλά πραγματικά. Αυτό που λέω πρέπει να μεταφραστεί με γεγονότα.

Προφανώς, κατά την διάρκεια της μετάβασης, οι συνδέσεις που ενώνουν το αστρικό σώμα λύνονται και μόλις σηκωθεί, εκείνη την στιγμή θα γίνει η αποκόλληση του αστρικού σώματος. Αυτό, όντας ελεύθερο, μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα και μέσα του, αναμφισβήτητα θα βρεθεί η συνείδηση. Έτσι λοιπόν, συνειδητά μπορούμε να ταξιδέψουμε στο έναστρο διάστημα. Είναι πολύ εύκολο. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η κατάσταση που υπάρχει ανάμεσα στον ξύπνιο και στον ύπνο μας... και αυτό είναι όλο!

(Αρχείο 20)

Δημοσιογράφος: Υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα σχετικό με όλα αυτά. Ξέρουμε απολύτως ότι το αστρικό ταξίδι πραγματοποιείται στον κόσμο των ονείρων. Το ξέρουμε καλά, όμως αναρωτιόμαστε επίσης για το πού πάνε ή προτιμότερο πού πήγαν αυτοί οι άνθρωποι που εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων ή αλλιώς «Τρίγωνο του διαβόλου» . Πηγαίνουν στο αστρικό πεδίο ή κόσμο των ονείρων ή κατευθύνονται ειδικά σε κάποιο άλλο μέρος;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Καλά, πάνω από όλα, πρέπει να γνωρίσουμε ότι υπάρχει η Τέταρτη κάθετος, η Τέταρτη διάσταση. Στο Τρίγωνο που αναφέρθηκε, μπορεί κανείς να χαθεί στην Τέταρτη κάθετο. Δηλαδή, σε αυτό το Τρίγωνο, κάποια αεροπλάνα διαπέρασαν την Τέταρτη διάσταση ή προτιμότερο θα λέγαμε ότι μπήκαν σε αυτήν. Εν πάση περιπτώσει, είναι μία πύλη για να μπούμε στην Τέταρτη διάσταση. Αυτός που διασχίζει αυτήν την πύλη επιδεικτικά, ξαναβρίσκεται ζωντανός στην Τέταρτη κάθετο. Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε καθόλου αν βεβαιώσουμε με εμφατικό τρόπο ότι εκεί υπάρχει μία ανθρωπότητα τελείως παραδεισιακή. Είναι εκεί! Είναι σίγουρο, ακόμα και αν οι σκεπτικιστές δεν πιστεύουν σε όλα αυτά, τι σημασία έχει στην επιστήμη και σε εμάς;

(Αρχείο 21)

Δημοσιογράφος: Παρατηρήσαμε ότι τόσο ο πολιτισμός των Μάγια όσο και των Αζτέκων, επιδεικνύουν διαρκώς τον συμβολισμό του φιδιού. Πώς βλέπει η Γνωστική Ανθρωπολογία αυτό το ιερό σύμβολο των Μεσοαμερικανικών πολιτισμών;

Α. Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Σίγουρα, το σύμβολο του φιδιού είναι παγκόσμιο. Δεν είναι περιττό να θυμηθούμε ότι στο Θιβέτ υπάρχουν φίδια με φτερά. Προφανώς, το φίδι είναι ιερό, αντιπροσωπεύει την Θεϊκή Σοφία.

Αναμφισβήτητα, μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον υπάρχει η δημιουργική ενέργεια. Αυτή πρέπει να ανέβει μέσω της σπονδυλικής στήλης έως τον εγκέφαλο. Μια τέτοια ενέργεια έχει καταπληκτικές εξουσίες και λαμβάνει στα μάτια ενός διορατικού μία μορφή τελείως φιδίσια. Εάν οι άνθρωποι μάθαιναν να μετατρέπουν την δημιουργική τους ενέργεια θα μετασχηματίζονταν ολοκληρωτικά.

Το ιερό Φίδι μας δίνει σοφία. Η σοφία του είναι ιερή. Λένε για τον Κετζαλκοάτλ ότι ήταν ένα «Φίδι Σοφίας» . Οι αρχαίοι ιεροφάντες της Xαλδαίας, της Περσίας αποκαλούνταν «Φίδια» . Ο Βοτάν βεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι εισήλθε μέσω μιας ρωγμής στο εσωτερικό της Γης. Είπε ότι μπήκε από ένα μυστικό πέρασμα από όπου μόνο τα φίδια μπορούσαν να μπουν. Ο Βοτάν μάλιστα αναφώνησε λέγοντας: «Είμαι ένα Φίδι» ! Έτσι αναφωνούσαν επίσης οι Κέλτες και οι Δρυΐδες. Το Φίδι λοιπόν είναι η πυρογενής εξουσία η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με το σεξ και την οποία οι Ινδουστανοί ονομάζουν Κουνταλίνι. Ανεβαίνει από το κανάλι του νωτιαίου μυελού του γνωστικού ασκητή έως τον εγκέφαλο. Όταν κανείς έχει περπατήσει στο μονοπάτι της πιο τέλειας αγνότητας, τότε αυτός αστράφτει θαυμάσια στην αύρα του σύμπαντος. Το Φίδι έχει την ικανότητα να μας δίνει την σοφία.

(Αρχείο 22)

Δημοσιογράφος: Σήμερα έχουμε μαζί μας τον επιστήμονα και σύγχρονο φιλόσοφο Σαμαέλ Αούν Βεόρ και θέλουμε να επωφεληθούμε από την παρουσία του για να του θέσουμε ερωτήσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Θα μπορούσατε να μας πείτε Δάσκαλε Σαμαέλ Αούν Βεόρ, τι είναι η εντροπία;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Σίγουρα η εντροπία είναι ένας ακατάστατος περιπλεκτικός μηχανισμός. Αναμφισβήτητα, αυτή υπάρχει στο εσωτερικό της ψυχολογικής μας ιδιοσυγκρασίας όταν δεν δουλεύουμε με τον εαυτό μας, όταν δεν αναζητάμε έναν ριζικό μετασχηματισμό, όταν αρκούμαστε να είμαστε όπως είμαστε.

Στις μέρες μας, όλα βαδίζουν με καθοδικό, άστατο και περιπλεκτικό τρόπο. Η εντροπία τείνει να ισοπεδώσει τα πάντα. Έτσι βλέπουμε ότι μετά από μία τέτοια μεγάλη διαδικασία έρχεται ο θάνατος. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι όλα ισοπεδώνονται. Εάν τοποθετήσουμε μια χύτρα γεμάτη με ζεστό νερό δίπλα σε μια άλλη γεμάτη από παγωμένο, προφανώς θα δημιουργηθεί μια ορισμένη περιπλεκτική και παρακμάζουσα ακαταστασία, στις δυο χύτρες. Στο τέλος ύστερα από όλες τις διαδικασίες θα φτάσουν να εξισωθούν.

Με ανάλογο τρόπο θα πούμε ότι εάν δεν δουλεύουμε με τους εαυτούς μας, εάν δεν ψάχνουμε έναν ριζικό μετασχηματισμό όλης της ψυχολογικής μας ιδιοσυγκρασίας, με τον καιρό οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη Γη θα γίνουν όλοι το ίδιο, θα γίνουν ο ίδιος ο θάνατος και αυτό θα ήταν αξιοθρήνητο.

(Αρχείο 23)

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε, επομένως ο άνθρωπος του εικοστού αιώνα πρέπει να εξασκήσει την φιλοσοφία της θυσίας για να μπορεί να ζήσει πολύ;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ : Προφανώς δίχως θυσία δεν θα μπορούσε να υπάρξει μετατροπή. Χρειάζεται σε μας να θυσιαζόμαστε εάν αυτό που θέλουμε είναι να μετασχηματιστούμε. Συγκεκριμένα αυτό τον καιρό στην Γη όλα βαδίζουν με βάση τον νόμο της εντροπίας, αυτό είναι αδιάσειστο, αναμφίβολο. Είναι ξεκάθαρο ότι μια μεγάλη θυσία θα είναι απαραίτητη έτσι ώστε αυτή η Γη να μετασχηματιστεί και αυτή η θυσία θα είναι μια μεγάλη καταστροφή...

Η θυσία από μόνη της είναι μεγαλοπρεπής. Για παράδειγμα, το πετρέλαιο ας πούμε, θυσιάζεται στις μηχανές σε αντάλλαγμα της κινητήριας δύναμης και της ταχύτητας. Στη θυσία μια κατώτερη δύναμη μετατρέπεται σε μια ανώτερη. Εάν δεν θυσιάζουμε τις ζωικές μας επιθυμίες, τα βίαια πάθη μας, τα μίση μας, τους εγωισμούς μας, τις βιαιότητες μας, δεν θα μπορέσουμε να μεταμορφωθούμε. Έτσι λοιπόν, στην θυσία μπορούμε να δούμε ένα φαινόμενο μετασχηματισμού και μέσα από αυτήν μπορούμε να απελευθερωθούμε τελείως από το νόμο της εντροπίας. Διαφορετικά, θα πρέπει να προχωράμε με τρόπο καθοδικό, περιπλεκτικό και παρακμάζοντα αναπόφευκτα. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να καταλάβουμε το μεγαλείο της θυσίας και αυτό είναι προφανές .

(Αρχαίο 24)

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε Σαμαέλ Αούν Βεόρ, μιας που μιλάμε για καταστροφές, για προφητείες και ασυνήθιστα πράγματα που τρομάζουν την ανθρωπότητα, θα μπορούσατε να μας πείτε κάτι σχετικά με τον Μιχαήλ Νοστράδαμο;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Με μεγάλη ευχαρίστηση. Ο Μιχαήλ Νοστράδαμος υπήρξε ένας διάσημος ιατρός-αστρολόγος του Μεσαίωνα. Μορφώθηκε με την σοφία των Αιγυπτίων. Λέει ότι πέρναγε ατελείωτες νύχτες κοιτάζοντας επίμονα και μένοντας ατάραχος μπροστά από το νερό που περιείχε μια χάλκινη λεκάνη. Ορισμένοι βεβαίωσαν ότι μέσα σε αυτό το διαυγές νερό μπορούσε να δει με απόλυτη σαφήνεια τα γεγονότα του μέλλοντος. Έτσι λοιπόν, ο Νοστράδαμος ήταν ένας μεγάλος Μάντης. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Στις μέρες μας, όλες οι προφητείες που ο ίδιος έκανε εκπληρώθηκαν με μαθηματική ακρίβεια. Προφήτεψε επίσης το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι που έδωσε και το όνομα του Χίτλερ, με εξαίρεση ένα λάθος γράμμα. Επ' ευκαιρία, πιστεύω πιο πολύ ότι οι μεταφραστές έκαναν λάθος και δεν τίθεται αμφιβολία ότι η τρομερή προφητεία για το μέλλον θα εκπληρωθεί την φοβερή ημερομηνία 1999. Προέβλεψε επίσης τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πολλά άλλα γεγονότα παράξενου χαρακτήρα. Έτσι όπως βλέπω και αντιλαμβάνομαι τα πράγματα είμαστε στις εποχές του τέλους. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι αυτές θα έρθουν μετά από πολλά εκατομμύρια χρόνια, όμως κάνουν λάθος!

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε, μιας που αναφέρατε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι σύγχρονοι επιστήμονες μιλούν πολύ για αυτόν. Είναι αλήθεια ότι θα γίνει ένας τρομερός Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Είναι αναμφίβολο! Ο Μιχαήλ Νοστράδαμος προφήτεψε τον Πρώτο, το Δεύτερο όπως επίσης και τον Τρίτο. Διάσημοι σοφοί του παρελθόντος είχαν ήδη προμαντεύσει τρεις Παγκόσμιους Πολέμους για αυτόν τον αιώνα. Πιστεύω ότι ο χειρότερος θα είναι αυτός που θα έρθει: ο Τρίτος.

Αυτός θα είναι ένα πραγματικό φρικτό ατομικό ολοκαύτωμα. Οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου θα εξαφανιστούν με τις πυρηνικές εκρήξεις. Το πιο σοβαρό από όλα θα είναι η ραδιενεργή μόλυνση. Με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ατμόσφαιρα θα μολυνθεί τρομερά. Η ραδιενέργεια θα μολύνει τελείως τον αέρα, το νερό και γενικά όλα όσα υπάρχουν. Οι βροχές για παράδειγμα που θα έχουμε, θα είναι ραδιενεργές. Οι σοδειές θα χάνονται και θα χάνονται απλούστατα γιατί κανείς δεν θα μπορεί να τις χρησιμοποιήσει... αυτό είναι όλο! Το να έχει κανείς να φάει τρόφιμα μολυσμένα από την ραδιενέργεια είναι πολύ σοβαρό!

Όμως έτσι θα γίνει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι προ των πυλών. Από μια άλλη άποψη, στις μέρες μας υπάρχει πείνα, δυστυχία, μια φοβερή φτώχεια, οικονομικές κρίσεις, κτλ. Όλα αυτά θα μας καταπνίγουν σιγά -σιγά μέχρι τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναμφίβολα, ο καθένας από εμάς φέρει στο εσωτερικό του τις αιτίες που προκαλούν τους πολέμους: εγωισμό, μίσος, κτλ., κτλ., κτλ.

(Αρχείο 26)

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσατε να μας πείτε Δάσκαλε Σαμαέλ Αούν Βεόρ, πώς θα επέμβουν τις στιγμές εκείνες των εθνικών συρράξεων οι εξωγήινοι μιας που μιλάμε τόσο για αυτούς; Θα επέμβουν δηλαδή προς όφελός μας ή αντιθέτως θα συμβάλλουν κυρίως στην καταστροφή μας;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Καλά, οι άνθρωποι έχουν τόσες πολλές αντιλήψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα των εξωγήινων, που αξίζει πράγματι τον κόπο να το αναλύσουμε έστω και για λίγο. Στο όνομα της Αλήθειας, θα πούμε ότι αυτοί υπάρχουν ακόμα και αν οι σκεπτικιστές αμφιβάλλουν για κάτι τέτοιο. Το θέμα των εξωγήινων είναι τελείως αποδεδειγμένο.

Τώρα, όσο με αφορά, πρέπει να πω ότι έχω επαληθεύει την ύπαρξη τους γιατί ήμουν σε προσωπική επαφή στην ομοσπονδιακή περιφέρεια, εκεί στην έρημο των Λεόντων, με ένα διαγαλακτικό διαστημόπλοιο. Ποτέ δεν έχω διηγηθεί αυτά τα πράγματα γιατί δεν βρίσκω λόγους να το κάνω κάθε στιγμή.

Τώρα λοιπόν, αυτό που θέλω να σας πω με εμφατικό τρόπο είναι ότι θέλουν να μας βοηθήσουν. Και δεν υπάρχει τίποτα παράξενο στο γεγονός ότι θα πρέπει να επέμβουν την ώρα που θα ριχνόμαστε στο μεγάλο ατομικό ολοκαύτωμα. Αυτοί πάντοτε βοήθησαν την ανθρωπότητα. Διασχίζουν από παντού το διάστημα και δεν είναι η πρώτη φορά που μας επισκέπτονται Πάντοτε το έκαναν και θα συνεχίζουν να το κάνουν. Αναμφίβολα, δεν μπορούν να μας εγκαταλείψουν, θα πρέπει να παρέμβουν για να μας βοηθήσουν. Αυτοί είναι Άνθρωποι με την πιο ολοκληρωμένη έννοια της λέξης, ΓΝΗΣΙΟΙ Άνθρωποι. Δίνω μια κάποια έμφαση σε αυτήν την βεβαίωση γιατί αυτό που συμβαίνει είναι ότι εμείς οι γήινοι είμαστε πιο πολύ «διανοητικά ζώα» , τελεία και παύλα!

(Αρχείο 27)

Δημοσιογράφος: Δάσκαλε, κάποιοι μιλούν αρκετά για τον πλανήτη Ερκόλουμπους ή κόκκινο πλανήτη όπως ονομάστηκε έτσι από τους επιστήμονες. Είναι αλήθεια ότι αυτός ο πλανήτης θα χτυπήσει την Γη;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΛ: Καλά, αυτό που μόλις τώρα αναφέρατε έχει δεόντως επαληθευτεί σε όλα τα αστεροσκοπεία του κόσμου. Όμως θέλω να διευκρινίσω ότι το πλήγμα θα είναι ηλεκτρομαγνητικού τύπου. Δεν είναι μία φυσική σύγκρουση μαζών όμως είναι ξεκάθαρο ότι εάν ο πλανήτης Ερκόλουμπους περάσει πολύ κοντά από το δικό μας πλανήτη Γη θα προκαλέσει καταστροφή.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Ερκόλουμπους είναι ένας γιγαντιαίος κόσμος. Θα μπορούσαμε να βεβαιώσουμε ότι είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από τον Δία, τον τιτάνα του ηλιακού μας συστήματος και περνώντας κοντά από τον πλανήτη μας θα προκαλέσει περιστροφή των αξόνων της Γης. Τότε οι θάλασσες θα αλλάξουν κοίτες και οι σημερινές στεριές θα παρασυρθούν στο βάθος του ωκεανού. Όμως πριν γίνει αυτή η καταστροφή δηλαδή η περιστροφή των αξόνων της Γης, θα ενεργοποιηθεί η φωτιά. Δίχως αμφιβολία, σύμφωνα με το πώς ο Ερκόλουμπους πλησιάζει, η ρευστή φωτιά που υπάρχει στο εσωτερικό του πλανήτη μας, θα βγει στην επιφάνεια. Τότε θα γίνουν παντού εκρήξεις ηφαιστείων συνοδευόμενες από ισχυρούς σεισμούς και θα πέσουν όλες οι μεγάλες πόλεις του κόσμου: Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Μπουένος Άιρες, μέχρι και η αγαπημένη μας ομοσπονδιακή περιφέρεια του Μεξικού. Τίποτα δεν θα ξεφύγει από την εκατόμβη! Και αυτοί που δεν το πιστεύουν, ας μην το πιστέψουν. Τα γεγονότα είναι γεγονότα και μπροστά σε αυτά πρέπει να τα παραδεχόμαστε.

Έτσι, ο Ερκόλουμπους πλησιάζει και ήδη είναι ορατός από όλα τα αστεροσκοπεία του κόσμου. Υπάρχουν ήδη αστρικοί χάρτες όπου φαίνεται η τροχιά του. Ανήκει σε ένα ηλιακό σύστημα που λέγεται Tylo και είναι προφανές ότι θα πρέπει να περάσει πολύ κοντά από εμάς. Αυτός ο κόσμος είναι φοβερά γιγαντιαίος και θα προκαλέσει στην Γη μας τρομερές αναταραχές θα προκαλέσει την σύγκρουση της φωτιάς και του νερού του κόσμου μας και ότι υπάρχει σήμερα σε λίγο καιρό θα πάψει να υπάρχει.

Τι και αν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν; Τι και αν γελούν; Δεν έχει σημασία ούτε στην επιστήμη ούτε και σε μας! Είναι γραμμένο ότι: αυτός που γελάει για αυτό που δεν γνωρίζει, βρίσκεται στο στάδιο τον να γίνει ηλίθιος! Αυτή είναι μια φοβερή διαβεβαίωση. Έτσι λοιπόν, στο όνομα της Αλήθειας, πρέπει να πω σε όλους εσάς ότι ο Ερκόλουμπους πλησιάζει!

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσατε να μας πείτε Δάσκαλε Σαμαέλ Αούν Βεόρ στηριζόμενος στις πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες σας, σε τι συνίσταται η Παγκόσμια Καταστροφή το έτος 1999;

Α.Δ. ΣΑΜΑΕΑ: Αξίζει τον κόπο να απαντήσω σ αυτή την ερώτηση. Αναμφισβήτητα, ο Μιχαήλ Νοστράδαμος, διάσημος αστρολόγος, είπε ότι όταν ο Ερκόλουμπους θα πλησιάσει θα δούμε στον ουρανό κάτι σαν δύο ήλιους και αυτό θα προκαλέσει ανησυχία στα πλήθη. Με την προσέγγιση του Ερκόλουμπους, οι άνθρωποι θα γίνουν υπερβολικά νευρικοί. Προφανώς, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ενός τέτοιου κόσμου είναι ισχυρά. Όταν αυτό θα γίνει, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα έχει ήδη έρθει. Έτσι, ο πλανήτης μας τότε θα είναι πολύ φορτωμένος με ραδιενέργεια. Ο Μιχαήλ Νοστράδαμος είπε ότι με την άφιξη του Ερκόλουμπους ό,τι υπάρχει σήμερα θα πάψει να υπάρχει. Αυτός βεβαιώνει επίσης ξεκάθαρα ότι οι αστρολόγοι αυτής της εποχής ανίκανοι να καταλάβουν την παραμικρή σημασία που περικλείει αυτή η αστρική μεταβολή θα κάνουν όμορφα σχέδια για το μέλλον. Θα λένε ωραίες σοφιστείες για ψυχαγωγία και τότε οι άνθρωποι μπερδεμένοι από τους γήινους σοφούς δεν θα έχουν την παραμικρή ευκαιρία να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους.

Τώρα, κάθε φορά που ο Ερκόλουμπους έφτανε στην Γη, γινόταν μία καταστροφή. Αυτό συνέβη και με το τέλος της Λεμούριας φυλής. Οι φωτιές εκείνης της ηπείρου προκάλεσαν εκρήξεις και γνωρίζουμε ήδη ότι η Λεμουρία βυθίστηκε μέσα από 10.000 έτη σεισμών. Αυτό συνέβη επίσης με το τέλος της εποχής των Ατλάντων και ξέρουμε ήδη ότι οι κάτοικοι της Ατλαντίδος χάθηκαν «καταβροχθισμένοι» από τα νερά, σύμφωνα με αυτό που σημαίνει ο Παγκόσμιος Κατακλυσμός, σύμφωνα με αυτό που αναφέρουν όλοι οι θρησκευτικοί ιστορικοί όλων των αιώνων και όλων των εποχών. Κάτι τέτοιο λοιπόν συμβαίνει τώρα, ακριβώς με το τέλος της Αρίας φυλής για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον τόσο εκφυλισμένο και παρηκμασμένο πολιτισμό. Η ανθρωπότητα είναι ήδη αρκετά ώριμη για να δεχτεί την τελική τιμωρία!

Είναι η ωμή πραγματικότητα όπως την συναντήσαμε και στις φοβερές προφητείες του Νοστράδαμου, έτσι όπως γράφτηκαν και στο περίφημο βιβλίο του με τίτλο: «Οι Αιώνες» . Και για αυτούς που μας ακούνε, να έχετε την καλοσύνη να μελετήσετε αυτό το έργο και θα δείτε τις διαβεβαιώσεις μου να επιβεβαιώνονται Έτσι λοιπόν, η θεμελιώδης βάση της μεγάλης καταστροφής θα είναι η έλευση του Ερκόλουμπους. Οι αστρονόμοι αυτή την στιγμή τον έχουν μέσα στο οπτικό πεδίο των τηλεσκοπίων τους και όλων των αστεροσκοπείων του κόσμου. Η καταστροφή έχει απεικονισθεί και έχει χαραχθεί σε διάφορους κοσμικούς χάρτες. Εάν στις μέρες μας δεν μιλούν πολύ για αυτό το ζήτημα, είναι για να αποφύγουν την συλλογική ψύχωση!

ΣΥΝΕΔΡΙΑ

(Αρχεία 35 -38)

Μακάρι οι γνωστικοί ιερείς να μη διαπράττουν το λάθος να μιλούν σε μια γλώσσα που ο φτωχός κοσμάκης δεν καταλαβαίνει. Εάν έχουν διάθεση να μιλούν για υψηλά θέματα, ας το πράξουν στον Εσωτερικό κύκλο, ας το κάνουν στην Τρίτη ή στην Δεύτερη Κάμαρα και όχι μπροστά στον κόσμο! Πιστεύω ότι ο κόσμος αξίζει την προσοχή μας. Πρέπει να μιλάμε χωρίς τεχνικούς όρους κανενός είδους γιατί ο κόσμος δεν τους καταλαβαίνει. Πρέπει να μιλάμε με ένα λεξιλόγιο δίχως τεχνάσματα για να είναι προσιτό σε όλους. Κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει το βήμα για να βλάψει μέσα από τον λόγο τον οποιονδήποτε. Δεν πρέπει ποτέ και με κανένα τρόπο να προσπαθούμε να ειρωνευτούμε ή να σατιρίσουμε το ακροατήριο, τον κόσμο, τους πιστούς. Ο λόγος πρέπει να πηγάζει από την καρδιά και όχι από τα διαφορετικά ψυχικά επιπρόσθετα που φέρουμε μέσα μας. Με μεγάλη μου θλίψη, αντιλαμβάνομαι ότι όταν κάποιος μιλάει, δυστυχώς ο λόγος βγαίνει όχι από τα βάθη του Είναι, αλλά από τα βάθη κάποιων απάνθρωπων επιπρόσθετων. Εάν ο λόγος αναδυόταν μόνο από την Ουσία θα ήταν αγνός, τέλειος και δεν θα είχαμε κάτι να αντιπαραθέσουμε. Οι άνθρωποι όμως έχουν πολύ ανεπτυγμένα ψυχικά επιπρόσθετα.

Έτσι λοιπόν, πολλοί γνωστικοί ιερείς ή υπεύθυνοι ιερών γενικότερα, όταν απευθύνονται σε ομάδες το κάνουν σχεδόν πάντοτε με την κρυφή πρόθεση να εξαπολύσουν κάποια ειρωνεία σε κάποιον, να ταπεινώσουν κάποιον, να προσβάλλουν κάποιον, κτλ. Δηλαδή, ο λόγος της αγνής συνείδησης δεν γεννιέται, δεν αναδύεται από το Είναι, αλλά ξεπροβάλλει σαν από φιάλη, βγαίνει από τα βάθη οποιουδήποτε Εγώ και για αυτόν τον λόγο δεν είναι αυθόρμητη, δεν είναι αγνός και δεν παράγει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Πώς θα εξαπλωθεί η Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική Κίνηση εφόσον συνεχίζουμε με αυτήν την συμπεριφορά; Αυτή η τάση αντίδρασης που έχουν ορισμένοι αδελφοί μου φαίνεται εξοργιστική, παράλογη. Εάν τους ζορίσεις δεν είναι κύριοι των ψυχολογικών διαδικασιών τους, αντιδρούν συνεχώς απέναντι σε όλα.

Μην ξεχνάτε ότι ζούμε σε αυτόν τον κόσμο και ότι υπάρχουν τρία είδη τροφής. Την πρώτη την γνωρίζετε όλοι: η κοινή τροφή. Είναι η λιγότερο σημαντική. Αυτό φαίνεται αδιανόητο, όμως έτσι είναι. Η απόδειξη, ότι είναι το λιγότερο σημαντικό, είναι ότι μπορεί να ζήσει κανείς δίχως να φάει πολύ καιρό έως και ένα μήνα. Ο Μαχάτμα Γκάντι παρέμεινε έως και τρεις μήνες δίχως φαγητό. Αυτή η τροφή μπαίνει από το στόμα και πάει στο στομάχι.

Ο δεύτερος τύπος είναι ο αέρας, η αναπνοή. Αυτή έχει σχέση με τις ρινικές κοιλότητες και με τα πνευμόνια. Δύσκολα θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς να αναπνέουμε, και μάλιστα έως τέσσερα ή τρία λεπτά. Φυσιολογικά, οι άνθρωποι αν μείνουν ένα λεπτό δίχως αναπνοή μετά παθαίνουν συγκοπή. Με εξάσκηση, για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να φτάσουμε να αναπνέουμε δύο ή τρία λεπτά, ή το πολύ τέσσερα. Αυτό θα ήταν το μέγιστο του μεγίστου, όμως είναι λίγοι ή σπάνιοι αυτοί που κατορθώνουν να ζήσουν τέσσερα λεπτά δίχως να αναπνέουν. Αυτό μας δείχνει ότι η δεύτερη τροφή είναι ακόμα πιο σημαντική από την πρώτη.

Τέλος, έχουμε και την τρίτη τροφή που είναι ακόμα πιο σημαντική. Θα αναφερθώ, με εμφατικό τρόπο, στις εντυπώσεις. Εάν η τροφή δεν παρήγαγε εντυπώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν θα τρεφόμασταν ποτέ, το εντερικό σύστημα, το στομάχι γενικότερα, δεν θα δούλευε και θα πεθαίναμε. Εάν ο αέρας δεν δημιουργούσε εντυπώσεις στα πνευμόνια και στο αίμα, ο αέρας δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα. Έτσι λοιπόν, αγαπητοί μου αδελφοί, αυτή η τρίτη τροφή είναι πολύ σημαντική, διότι κανείς δεν θα μπορούσε να ζήσει ούτε καν ένα μονάχα δευτερόλεπτο, χωρίς την τροφή των εντυπώσεων.

Τώρα, κάθε τροφή πρέπει να περάσει από έναν μετασχηματισμό. Η τροφή σε σχέση με το στομάχι, δηλαδή η διατροφή, έχει ανάγκη να περάσει από μια μετατροπή. Αυτή η μετατροπή είναι δυνατή χάρη στο πεπτικό σύστημα. Η τροφή, σε σχέση με την αναπνοή, έχει τα πνευμόνια ως όχημα μετατροπής. Όμως για το τρίτο τύπο τροφής, δεν υπάρχει ειδικό όργανο, δεν υπάρχουν ούτε στομάχι ούτε πνευμόνια που δουλεύουν. Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό το τρίτο όργανο. Ό,τι φτάνει στο διανοητικό, μας έρχεται με την μορφή εντυπώσεων. Εσείς είστε τώρα εδώ και με ακούτε, βλέπετε έναν άντρα που σας μιλάει σε ένα μικρόφωνο και όλα αυτά καθιστούν ένα σύνολο εντυπώσεων που φτάνουν στο διανοητικό. Όλες οι περιπέτειες της ζωής, όλες οι συγκινήσεις και τα πάθη, όλα όσα μας περιβάλλουν, φτάνουν σε μας με την μορφή εντυπώσεων. Ο αέρας μετατρέπεται μέσω των πνευμόνων, η τροφή μετατρέπεται μέσω του στομαχιού. Και ο αέρας και η τροφή εισάγονται ως ζωτικές αρχές για τον οργανισμό. Δυστυχώς οι εντυπώσεις δεν μετατρέπονται παραμένουν στο διανοητικό χωρίς να τις έχουμε αφομοιώσει. Οι μη αφομοιωμένες εντυπώσεις μετατρέπονται σε καινούργια ψυχικά επιπρόσθετα, δηλαδή σε καινούργια Εγώ και κάτι τέτοιο είναι πολύ σοβαρό! Πρέπει να «χωνέψουμε» τις εντυπώσεις.

Πώς; Ας συλλογιστούμε λίγο... Μέσα από την Ανώτερη Συνείδηση του Είναι. Φυσιολογικά, οι εντυπώσεις φτάνουν στον νου και αυτός αντιδρά στις εντυπώσεις. Εάν κάποιος μας προσβάλλει, αντιδράμε με την επιθυμία να πάρουμε εκδίκηση. Εάν κάποιος μας προσφέρει ένα ποτήρι κρασί, αντιδράμε με την επιθυμία να πιούμε. Εάν ένα άτομο του αντίθετου φύλου μας βάλει σε πειρασμό, τότε εμείς αισθανόμαστε την επιθυμία να συνουσιαστούμε. Πάντοτε λοιπόν αντιδράμε απέναντι στις επιδράσεις του εξωτερικού κόσμου και αυτό είναι πολύ σοβαρό. Στις συνελεύσεις είδα πως αλληλοκατηγορούνται οι αδελφοί: κάποιος λέει μια κουβέντα και αυτός που αισθάνεται στόχος, αντιδρά βίαια λέγοντας μια ακόμα χειρότερη κουβέντα. Καμιά φορά, αυτό που λένε δεν είναι πολύ χονδροειδές, αυτό εκλεπτύνεται πολύ ευπρεπώς συνοδευόμενο από ένα χαμόγελο, όμως κατά βάθος ρίχνεται το απαίσιο φαρμάκι της βίαιης αντίδρασης. Δεν υπάρχει αγάπη ανάμεσα στους αδελφούς, αυτοί ξέχασαν το δικό τους Είναι και ζούνε στον κόσμο των Εγώ, στον κόσμο των αντιδράσεων. Όταν κάποιος ξεχνάει το δικό του Είναι, αντιδρά βίαια. Εάν ξεχάσουμε το Είναι μας και δούμε ένα μπουκάλι κρασί, θα βρεθούμε μεθυσμένοι. Εάν ξεχάσουμε το Είναι μας στην παρουσία ενός προσώπου του αντίθετου φύλου βρισκόμαστε κοντά στο να συνουσιαστούμε. Εάν ξεχνάμε το βαθύ εσωτερικό μας Είναι και η παρουσία ενός ατόμου που προσβάλλει βρισκόμαστε στην θέση του να προσβάλλουμε. Το πιο σοβαρό στην ζωή είναι να ξεχάσουμε τον εαυτό μας.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να μετατρέψουμε τις εντυπώσεις και κάτι τέτοιο είναι δυνατό μονάχα βάζοντας ως μεσολαβητή την δική μας συνείδηση ανάμεσα στις διάφορες δονήσεις του εξωτερικού κόσμου και τον νου. Όταν παρεμβάλλουμε αυτό που λέμε «Συνείδηση» ανάμεσα στις εντυπώσεις και τον νου, είναι φανερό ότι οι εντυπώσεις μετατρέπονται σε δυνάμεις και εξουσίες ανώτερου τύπου. Φυσιολογικά, οι εντυπώσεις αποτελούνται από ένα Υδρογόνο πολύ βαρύ: το Υδρογόνο 48. Όταν βάζουμε την Συνείδηση ανάμεσα στις εντυπώσεις και το νου, το Υδρογόνο 48 μετατρέπεται σε 24 που χρησιμεύει ως τροφή στο Αστρικό σώμα με την σειρά του, το πλεόνασμα του 24 μετατρέπεται σε Υδρογόνο 12 που χρησιμεύει ως τροφή για το Διανοητικό σώμα και τέλος το πλεόνασμα του Υδρογόνου-12 μετατρέπεται σε Υδρογόνο 6 που χρησιμεύει ως τροφή για το Αιτιατό σώμα. Όμως εάν κάποιος δεν μετασχηματίζει τις εντυπώσεις, αυτές γίνονται καινούργια ψυχικά επιπρόσθετα, καινούρια Εγώ!

Είναι πολύ εύκολο να κάνετε να μεσολαβήσει η Συνείδηση ανάμεσα στον νου και τις εντυπώσεις, ανάμεσα στις εντυπώσεις και τον νου. Για να λαμβάνουμε τις εντυπώσεις με την Συνείδηση και όχι με τον νου, χρειάζεται μονάχα να μην ξεχνιόμαστε την δεδομένη στιγμή. Εάν κάποιος οποιαδήποτε στιγμή μας προσβάλλει με τα λόγια του, εμείς δεν πρέπει να ξεχάσουμε το δικό μας Είναι, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο διανοητικό να αντιδράσει, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρέμβει ο εαυτός μου: η αυτοαγάπη, ο θυμός, η ματαιοδοξία, κτλ. Αυτές τις στιγμές, μόνο το Είναι πρέπει να λειτουργεί σε μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο Είναι, για να υπάρχει το Είναι, η ανώτατη Συνείδηση του Είναι που λαμβάνει τις εντυπώσεις και τις αφομοιώνει σωστά. Έτσι, αποφεύγουμε αυτές τις εξοργιστικές αντιδράσεις που όλοι και ο καθένας μας έχουμε, απέναντι στις επιδράσεις που προέρχονται από τον εξωτερικό κόσμο. Έτσι οι εντυπώσεις μετατρέπονται ολοκληρωτικά και αυτές μετασχηματίζονται σε ανώτερες δυνάμεις που μας αναπτύσσουν με θαυμάσιο τρόπο.

Φίλοι μου, επαναλαμβάνω: οι ιερείς να μην διαπράξουν εκ νέου το λάθος να αντιδρούν βίαια απέναντι στον πλησίον τους. Οι υπεύθυνοι, οι Απεσταλμένοι να εξουδετερώσουν μια και καλή αυτή την εξοργιστική τάση του να αντιδρούν. Εάν κάποιος λέει κάτι, ας το πει∙ γιατί θα πρέπει ο διπλανός του να αντιδράσει; Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει! Όσο με αφορά, βεβαιώνω αυτό που πρέπει να βεβαιώσω και εάν κάποιος με διαψεύδει, εάν λέει το αντίθετο σε μια οποιαδήποτε συζήτηση πάνω σε ένα πρόβλημα που έχουμε, εγώ θα περιοριστώ στο να σιωπήσω απάντησα ήδη και αυτό ήταν. Γιατί να ήθελα σε προσωπικά ζητήματα, να επιβάλλω μία αντίληψη αναγκαστικά; Είναι παράλογο. Να θέλουμε να επιβάλλουμε την άποψή μας «με το ζόρι» δεν είναι παρά το αποτέλεσμα των αντιδράσεων, είναι η ίδια η αντίδραση του Εγώ, του Διανοητικού. Αυτός ο τρόπος, του να πράττουμε τόσο απαίσια, προκάλεσε φοβερά προβλήματα σε όλη την Διεθνή Γνωστική Κίνηση. Είτε με αυτό είτε με εκείνο, χρησιμοποιούμε την «ομάδα» για να προσβάλλουμε, για να θίξουμε, για να επιτεθούμε στους άλλους με τα λόγια και όλα αυτά δημιουργούν σύγχυση στην Διεθνή Γνωστική Κίνηση.

(Αρχείο 39)

Μας έρχεται επίσης στην μνήμη o Huehueteotl, ο θεός της φωτιάς, ο θυσιασμένος Αμνός που εξαλείφει τις αμαρτίες του κόσμου. Ο Huehueteotl είναι η φωτιά, αυτός είναι INRI και η φωτιά καίει μέσα σε ό,τι υπάρχει, μέσα σε ό,τι υπήρξε και σε ό,τι θα υπάρξει. Επάνω στον σταυρό του κοσμικού Χριστού είναι γραμμένη η λέξη INRI: Ignis Natura Renovatur Integral (η φωτιά ανανεώνει αδιάκοπα την φύση). INRI είναι ο κοσμικός Χριστός, INRI είναι η Φωτιά. Οι χοροί της φωτιάς ήταν στ' αλήθεια καταπληκτικοί στις μακρινές αρχαίες χώρες του Anahuac. Τώρα θα δείτε μια απόδειξη αυτού που είναι οι ιεροί χοροί.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει την φωτιά. Εάν για παράδειγμα ανάβουμε ένα σπίρτο, η φωτιά ξεπετιέται. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια διαδικασία χημικής καύσης, όμως κάνουν λάθος. Η φωτιά δεν είναι το αποτέλεσμα της καύσης. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν ανάβουμε το σπίρτο, η υποβόσκουσα φωτιά που βρίσκεται εκεί κλεισμένη, βγαίνει στην επιφάνεια, εκφράζεται ελεύθερα. Όμως το χέρι που τρίβει, χρειάζεται την φωτιά για να κινηθεί και όταν το σπίρτο ανάψει, η φωτιά συνεχίζει.

Έτσι λοιπόν, η φωτιά είναι ό,τι είναι, ό,τι πάντοτε ήταν και ό,τι πάντοτε θα είναι. Μέσα στην φωτιά βρίσκεται η Αστρική Υπογραφή. Ενδιαφερόμαστε να γνωρίσουμε εκ βαθέων την Αστρική Υπογραφή της φωτιάς. Προφανώς μια τέτοια Υπογραφή είναι ο εσώτερος Χριστός, ο κοσμικός Χριστός, η φωτιά της φωτιάς, η φλόγα της φλόγας, είναι ο Χριστός, είναι ο Λόγος. Η φωτιά έχει σταυρωθεί στον πλανήτη Γη. Εάν χτυπήσουμε μια πέτρα με ένα αντικείμενο από ατσάλι, θα δούμε να ξεπετιέται η φωτιά. Η φωτιά αποτελεί την ζωή, η φωτιά αποτελεί την εξουσία των εξουσιών, η φωτιά είναι η ίδια η ζωή. Ήρθαμε στην ζωή από την φωτιά και παύουμε να υπάρχουμε εφόσον η φωτιά απομακρύνεται από την ζωή. Όλες οι διαδικασίες της ζωής και του θανάτου υπάρχουν χάρη στην φωτιά.

Τώρα θα καταλάβετε γιατί λατρεύουμε τόσο τον Huehueteotl, το θεό της φωτιάς τώρα θα καταλάβετε γιατί υπήρξαν οι τελετουργικοί χοροί της φωτιάς στα αρχαία μεξικάνικα μέρη. Είναι επειδή η φωτιά είναι πάντοτε άξια σεβασμού... Τώρα, θα καταλάβετε επίσης κατ' αναλογία τον λόγο για τον οποίο οι Πέρσες λάτρευαν την φωτιά τώρα θα καταλάβετε γιατί οι Εστιάδες[1] άναβαν πάντοτε την φωτιά στην Αρχαία Ρώμη....

Αδελφοί μου, τώρα οφείλουμε μονάχα να επιστρέψουμε στις λατρείες της φωτιάς∙ τώρα πρέπει να ανάψουμε μονάχα την φωτιά της αγάπης στην καρδιά μας. Πρέπει να δυναμώσουμε την φλόγα του Πνεύματος με την θεσπέσια φωτιά της Αγάπης. Φίλοι μου, να θυμάστε ότι το σύνθημα μας είναι ΘΕΛΗΜΑ! Μόνο μέσω της ερωτικής επαφής του Αδάμ και της Εύας μπορεί η φλόγα να ξεπηδήσει στο εσωτερικό μας, εδώ και τώρα. Η Ειρήνη να είναι μαζί σας!

(Αρχείο 40)

Υπάρχουν τόσα πολλά για να μάθει κανείς σε τόσους πολλούς κώδικες. Τους αρχαίους καιρούς, η παράδοση μας λέει ότι: «Τα παιδιά που δεν λαμβάνουν το βάπτισμα ή που πεθαίνουν όντας αθώα (γιατί έτσι μιλούσαν επίσης στην γη του Anahuac) επιστρέφουν στον Ουρανό 13» . Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό με ακρίβεια: αυτός που έχει διαλύσει το Εγώ αλλά δεν έχει κατασκευάσει τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι, μπορεί να αποτραβηχτεί από την κοσμική σκηνή και να επιστρέψει στον ΑΕΟΝ 13. Για να μιλήσουμε τώρα με το λεξιλόγιο της Πίστης-Σοφίας «Αυτές οι ψυχές (έλεγαν στο Αρχαίο Μεξικό) θα μπορέσουν να ξαναέρθουν στο μέλλον μετά την μεγάλη καταστροφή που πλησιάζει» . Δεν είναι λοιπόν διόλου περίεργο που πολλά όντα της αρχαίας γης του Anahuac, αποτραβήχτηκαν από την κοσμική σκηνή και ανέβαλαν τον Μυητικό Δρόμο τους για την Χρυσή Εποχή της μελλοντικής μετατρεμμένης Γης.

Ευχαριστώ το Δρ. J.V.M. για τις ευγενικές του προθέσεις σε σχέση με το εκδοτικό ζήτημα, να μου πληρώσει δηλαδή τα συγγραφικά δικαιώματα. Αυτό μου φαίνεται μεγαλοπρεπές. Όμως στο όνομα της αλήθειας, ένα πράγμα σας λέω: δεν απαίτησα ποτέ αυτά τα δικαιώματα. Έχω γράψει πάνω από 70 έργα. Τα δάχτυλα των χεριών μου όπως μπορείτε να δείτε είναι όλα σχεδόν κατεστραμμένα. Θα συνεχίζω όμως να γράφω βιβλία και την ημέρα που αυτά τα δάχτυλα των χεριών μου δεν θα χρησιμεύουν πια τόσο για να χτυπάνε τα πλήκτρα στην γραφομηχανή, θα προσπαθήσω με τα δάχτυλα των ποδιών μου! Προς το παρόν αγαπητοί μου αδελφοί και για πάντοτε, παραιτούμαι, έχω παραιτηθεί και θα συνεχίσω να παραιτούμαι από τα συγγραφικά δικαιώματα. Το μόνο που θέλω είναι αυτά τα βιβλία να πωλούνται φτηνά, να είναι προσιτά στους φτωχούς και σε όλους αυτούς που υποφέρουν και κλαίνε. Μακάρι και ο πιο δυστυχισμένος πολίτης να μπορέσει να αποκτήσει ένα βιβλίο με τα λίγα πέσος που έχει στην τσέπη του. Τελεία και παύλα! Στην πραγματικότητα, δεν έχω κανένα εισόδημα, δεν απαιτώ τίποτα για τα έργα μου, έτσι ώστε αυτός που θέλει να τα εκδώσει ας το κάνει για το καλό όλης της ταλαιπωρημένης ανθρωπότητας!

Αδελφοί μου: δεν απαίτησα ούτε και σκέφτομαι να απαιτήσω κάποιον μισθό, ποτέ! Στη Δημοκρατία του Σαλβαδόρ διέθεσαν στο Δάσκαλο G.K. και στο ασήμαντο πρόσωπό μου που τίποτα δεν αξίζει -γιατί δεν δίνω ούτε ένα πέσο για το άτομο μου- έναν μισθό, όμως πράγματι, δεν θέλω αυτόν τον μισθό. Είμαι ένας ζητιάνος με σμόκιν και ζω από την ελεημοσύνη του κόσμου! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προωθήσω την διδασκαλία σε όλες τις γωνιές του κόσμου χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, πιστεύω, κάστας ή χρώματος, ώστε όλη η ανθρωπότητα να λάβει την Γνώση. Αυτό είναι όλο!

Ειρήνη Υμίν!

(Αρχείο 42)

(Έχουν χαρίσει στο Δάσκαλο ένα μεγάλο πίνακα με το πορτρέτο του)

Ένα χειροκρότημα για τον καλλιτέχνη... Αδιαμφισβήτητα, αισθάνομαι συγκινημένος για αυτό το περίφημο καλλιτεχνικό έργο. Προφανώς αυτός που το ζωγράφισε αποδεικνύει ότι είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης, με όλη την έννοια της λέξης. Ωστόσο, ειλικρινά και στο όνομα της αλήθειας, παρότι αυτός ο αδελφός είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης και θαυμάζω τις καταπληκτικές πινελιές του και το πολύτιμο κάδρο που βλέπετε εδώ μπροστά σας, θα πω το εξής: δεδομένου ότι ένα ανθρώπινο πρόσωπο ή η μορφή ενός ανθρώπινου προσώπου όπως η δική μου δεν έχει στην πραγματικότητα καμιά σημασία. που να αξίζει τον κόπο, τότε το πρόσωπο είναι πρόσωπο και είναι κάτι εφήμερο. Δεδομένου ότι το μοναδικό σημαντικό είναι το Είναι, δεδομένου ότι (στο όνομα της Αλήθειας και όχι από αλαζονεία ή ταπεινότητα, αλλά απλούστατα γιατί έτσι είναι) με θεωρώ ένα άθλιο σκουλήκι της γης, λυπάμαι επειδή τα τόσο μεγαλοπρεπή καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του σπουδαίου αδελφού απασχολήθηκαν με το να ζωγραφίσουν κάτι που δεν άξιζε τον κόπο να ζωγραφίσουν! Προτιμώ απλούστατα, οι αδελφοί να αφιερωθούν απόλυτα στην δουλειά με τους εαυτούς τους, στην διάλυση του Εγώ. Έτσι και αλλιώς όμως αυτό που θαυμάζω είναι οι πινελιές του καλλιτέχνη, έτσι είναι! Κι αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Όμως, το επαναλαμβάνω, είναι αξιοθρήνητο που ένα τόσο περίφημο πινέλο έκατσε να ζωγραφίσει την άθλια φιγούρα μου. Τελεία και παύλα!

(Αρχείο 43)

Φίλοι μου, η Σοφία που άνθισε στο Αρχαίο Μεξικό είναι η ίδια με την Αίγυπτο είναι η ίδια με αυτή της χιλιετούς Ινδίας, την ιερή γη των Βεδών είναι η ίδια με αυτήν της Σαμοθράκης, της Τροίας, της Ρώμης, της Καρθαγένης. Ορισμένοι σκέφτονται εν αγνοία τους ότι οι πρόγονοι μας, του Anahuac, λάτρευαν είδωλα. Κάνουν τελείως λάθος, γιατί το Μεξικό έχει έναν καταπληκτικό και περίφημο πολιτισμό που πηγάζει από πολύ αρχαίες εποχές. Το Μεξικό θα μπορούσε κάλλιστα να κατακτήσει την Ευρώπη, για να τους διδάξει ένα Ηλιακό Δόγμα, για να τους οδηγήσει σε ένα πιο υψηλό επίπεδο πολιτισμού.

(Αρχείο 44)

Όταν ο Άνθρωπος ενσωματώνεται με την θεϊκότητα, γεννιέται ο Υπεράνθρωπος. Ο Υπεράνθρωπος αστράφτει μέσα στα σκοτάδια των αιώνων, λάμπει στις μεγαλοπρεπείς κορυφές του Γολγοθά, καταπλήσσει τους ανθρώπους του όρους Nebo. Οι πυραμίδες τρέμουν όταν ακούν τον λόγο του, που αντηχεί περίφημα στις διδασκαλίες του Πυθαγόρα. Δονείται με καταπληκτικό τρόπο στις πυραμίδες της Αιγύπτου και του Γιουκατάν. Όπως ένας ήλιος, αυτός κάνει να λάμπει το Alto Cuzco του Περού. Ο Υπεράνθρωπος σπινθηροβολεί για μια στιγμή για να εξαφανιστεί στην συνέχεια μέσα στο πλήθος.

Ο Υπεράνθρωπος είναι πέρα από το καλό και το κακό: γνωρίζει το καλό από το κακό και το κακό από το καλό.

Ο Υπεράνθρωπος σταυρώθηκε από τρεις προδότες: τον Ιούδα, τον Πιλάτο και τον Καϊάφα.

Ο Υπεράνθρωπος μισήθηκε από τρεις τύπους ανθρώπων: τους Γραμματείς, τους Φαρισαίους και τους Γέροντες του Ναού. Οι Γραμματείς, δηλαδή οι διανοούμενοι, τον μισούν γιατί δεν υπάγεται στα δόγματα και στις δοξασίες τους. Οι Φαρισαίοι τον αφορίζουν γιατί δεν εντάσσεται στις σέκτες τους. Και τέλος οι Γέροντες τον μισούν γιατί ξεφεύγει απ τα παλιά αντιδραστικά και συντηρητικά τους έθιμα.

Ο Υπεράνθρωπος είναι τρομερά Θεϊκός: αρπάζει το ξίφος της Δικαιοσύνης του Καλού και του Κακού. Ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Πυθαγόρας ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Ερμής Τρισμέγιστος, ο τρεις φορές μεγάλος θεός Ίβις Θωτ∙ ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Κετζαλκοάτλ που κάνει τους Nahuas να τρέμουν∙ ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Ιησούς από την Ναζαρέτ∙ ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Manco Capac στην γη των Ίνκας ο οποίος απετέλεσε την πηγή για τον καταιγισμό όλων των ιδανικών και επίσης η δύναμη που παρασέρνει το μήνυμα του σε όλες τις χώρες του Νότου.

Ο Υπεράνθρωπος φυσικά, έχει εξουσία πάνω στα στοιχειώδη: στην φωτιά που καίει, στους ανέμους που ουρλιάζουν σαν λύκοι και επίσης στα νερά και την αρωματισμένη γη. Ο Υπεράνθρωπος πέρα από όλα τα δόγματα και τις αποκλειστικότητες τραβά από την θήκη το σπαθί του και πολεμάει ενάντια στον εαυτό του, ενάντια σε όλα και όλους...

Τώρα τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει μπροστά σε αυτήν την λαμπρή και θριαμβευτική πορεία!

Φίλοι μου, τώρα πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, σχηματίζοντας δυνατές ομάδες μάχης, να απλωθούμε προς τον Καναδά, μέχρι και τις χώρες της Ευρώπης. Ας προβληματίσουμε τους τυράννους και ας ξεσκεπάσουμε τους προδότες που διατηρούν αυτόν τον κόσμο στα σκοτάδια μπροστά στην επίσημη ετυμηγορία της δημόσιας συνείδησης!

Ας δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, ας αγωνιστούμε για να λάμψει το φως πάνω στην Γη!

Ζήτω ο Χριστός! Ζήτω ο Χριστός! Ζήτω ο Χριστός!

ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ

Anahuac: Η περιοχή που κατοίκησαν οι Αζτέκοι γύρω από την λίμνη Texcoco της κεντρικής κοιλάδας του Μεξικού.

Banderilleros: Πεζοί οι οποίοι χρησιμοποιούν κάπα και μπήγουν τις banderillas δηλ. μικρά ακόντια στους ταύρους (β' φάση).

Compte de Saint-Germain: Αινιγματική προσωπικότητα του Μεσαίωνα. Έξοχος μουσικός, ζωγράφος, αλχημιστής που ήξερε άπταιστα όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Cornelius Agrippa ή Agrippa de Nettesheim (1486 - 1535): Γερμανός φιλόσοφος, ιατρός και αλχημιστής μαθητής του Ηγούμενου Τριθέμιου.

Cuzco ή Cusco: πόλη νότιο-ανατολικά του Περού στο κέντρο των Ανδεων με υψόμετρο 3.400μ. Το όνομα του στην γλώσσα Quechua σημαίνει «ομφαλός του κόσμου» . Το Cuzco διετέλεσε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας.

Giovanni Papini (1881 -1956): Ιταλός δημοσιογράφος, πολεμικός κριτικός, ποιητής και μυθιστοριογράφος.

Johann Heidenberg ή Johannes Trithemius (1462 - 1541 ):Γερμανός ηγούμενος με πολλές ανακαλύψεις στην κρυπτολογία.

Krishnamurti (1895 - 1986): Ινδός φιλόσοφος και παγκόσμιος διδάσκαλος.

Manco Capac: Ιδρυτής της Αυτοκρατορίας των Ίνκας.

Όρος Nebo (Νέμπο): Εκεί ανέβηκε ο Μωυσής για να δει την Γη της Επαγγελίας.

Nicolas Flamel (1330?): Γάλλος συγγραφέας και αλχημιστής του 14ου αιώνα, γνωστός από τις έρευνες του πάνω στην Φιλοσοφική Πέτρα.

Phlippus Aureolus Theophrastus Bombast von Hohenheim επονομαζόμενος Παράκελσος(1493 - 1541): Ελβετός χημικός και ιατρός.

Picadores: Έφιπποι οι οποίοι χρησιμοποιούν ακόντια με μακριά λαβή για το κέντρισμα των ταύρων (α' φάση).

Raymond Lulle ή Ramon Llull στα καταλανικά (Μαγιόρκα 1233-1316;): Φιλόσοφος και θεολόγος καταλανικής καταγωγής, γνωστός σαν ο «φωτισμένος δόκτωρ».

Tlaloc: Θεός του Αιτιατού επιπέδου.



[1] Οι ιέρειες της Εστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη