Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

7 Νοεμβρίου 2015

Το τερατώδες ΕΓΩ

Κοιτάξτε γύρω σας.
Θα δείτε παγκοσμίως να επικρατούν πόλεμοι, φτώχεια, ναρκωτικά, εκφυλισμός και φρικτή εκμετάλλευση. Ζούμε σε μία επίγεια κόλαση η οποία, παρά τις αντιρρήσεις των ανθρώπων με καλή πρόθεση, γίνεται όλο και χειρότερη.
Συμμορίες φανατικά θρησκευόμενων μουσουλμάνων βασανίζουν, βιάζουν, σκοτώνουν και καταστρέφουν στο όνομα του Θεού.
Συμμορίες φανατικά θρησκευόμενων πολιτικών βασανίζουν, βιάζουν, σκοτώνουν και καταστρέφουν στο όνομα του κόμματός τους.
Συμμορίες φανατικά θρησκευόμενων οικονομολόγων βασανίζουν, βιάζουν, σκοτώνουν και καταστρέφουν στο όνομα της εταιρείας τους.

Πως γίνεται όλοι αυτοί να είναι θρησκευόμενοι; Πως δικαιολογούνται οι πράξεις τέτοιων «ανθρώπων του θεού»;
ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ:
Ο «θεός» στον οποίον πιστεύουν φανατικά δεν είναι άλλος από το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΕΓΩ. Και τους είναι πολύ εύκολο να το ακολουθήσουν, αφού δικαιολογούν οτιδήποτε κάνουν ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Οι τζιχαντιστές για να πάνε στον παράδεισο, οι πολιτικοί για να δοξαστούν και οι οικονομολόγοι για να γίνουν πλουσιότεροι.
Φυσικά εσείς σαν πολιτισμένοι άνθρωποι που είσαστε, καταδικάζετε αυτού του είδους τις πράξεις. Εσείς ποτέ δεν διανοείστε να κάνετε τέτοια πράγματα. Μόνο οι άλλοι τα κάνουν, μόνο οι άλλοι φταίνε. Εσείς είσαστε «αθώες περιστερές», ήρεμες, αγαθές και πολιτισμένες!

Για αναρωτηθείτε όμως: όταν βλέπετε έναν ηλίθιο τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει έναν δεμένο όμηρο ή να καίει ζωντανό έναν «άπιστο», τότε δεν θέλετε να του κάνετε τα ίδια; «Κάποιος» μέσα σας δεν εξανίσταται; Δεν θέλει να ανταποδώσει «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»;
Το ότι δεν το κάνετε οφείλεται στο ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ την δυνατότητα. Βρισκόσαστε ΑΟΠΛΟΙ και ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ σε ένα ήσυχο μέρος όπου υπάρχει ακόμα κάποια υποτυπώδης κοινωνική δομή, μέχρι φυσικά να αποφασίσουν κάτι άλλο -περισσότερο κερδοφόρο- οι πολυεθνικές. Διαφορετικά αν (την στιγμή του έντονου συναισθήματος) είχατε δεμένο τον δράστη μπροστά σας θα του βάζατε φωτιά ΧΩΡΙΣ δεύτερη σκέψη, έτσι «για να μάθει».
Νομίζετε ότι διαφέρετε από τις τρεις προαναφερθείσες συμμορίες;
Δεν διαφέρετε ΚΑΘΟΛΟΥ. Είσαστε και εσείς φανατικά θρησκευόμενοι και λατρεύετε το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΕΓΩ. Το τερατώδες ψυχολογικό ΕΓΩ που είναι ο υπαίτιος για κάθε έγκλημα και κάθε γενοκτονία επάνω στην αιματοβαμμένη αυτή γη.
Δεν ξέρετε ΠΑΝΤΟΤΕ τι πρέπει να γίνει;
Δεν θα θέλατε να «κυβερνήσετε για μία εβδομάδα» και να τελειώσετε με τους κακούς αυτής της γης;
Δεν θα θέλατε να αναγνωριστεί επιτέλους η αξία σας;
Δεν θα θέλατε να αποκτήσετε περισσότερα από όσα έχετε;
Τότε, σε τι ακριβώς διαφέρετε από τις τρεις προαναφερθείσες συμμορίες;

Μόνο στο γεγονός ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πραγματοποιήσερτε αυτά που ονειρεύεστε.
Αν και προφανώς δεν έχετε πειστεί, παρακαλώ να διαβάσετε την συνέχεια.


Η δυσκολότερη επιχείρηση
Κοστίζει πολύ το να καταλάβει κάποιος ότι έχει «ΕΓΩ». Πρόκειται πραγματικά για την δυσκολότερη επιχείρηση που μπορεί να αναλάβει ένας άνθρωπος.
Έχω μιλήσει γα την ύπαρξη του ΕΓΩ με πολλούς τρόπους. Από την άποψη της λειτουργίας του, από την άποψη των πεποιθήσεων, από την άποψη της εξωτερικής του εκδήλωσης. Αμφιβάλλω αν έχετε κάνει τον κόπο να διαβάσετε ολόκληρα τα κείμενα. Και αμφιβάλλω επίσης ότι έχετε καταλάβει το παραμικρό. Ο λόγος είναι απλός:
Αν παραλληλίσουμε έναν άνθρωπο με έναν υπολογιστή, θα λέγαμε ότι το κουτί του υπολογιστή είναι το σώμα μας, η εμφάνιση της οθόνης είναι η προσωπικότητά μας, η μητρική κάρτα είναι το μυαλό μας, ο επεξεργαστής είναι ο νους μας και το λειτουργικό πρόγραμμα είναι το ΕΓΩ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ
Τα πάντα εξαρτώνται από το λειτουργικό σας πρόγραμμα. Όσο ακριβό υπολογιστή και να έχετε, όσες δυνατότητες και αν σας παρέχει, εφόσον το λειτουργικό του πρόγραμμα είναι ελαττωματικό ο υπολογιστής δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.
Όλοι σας έχετε υπολογιστές με κάποιο λειτουργικό πρόγραμμα. Και όλοι σας έχετε την εμπειρία του  «κολλήματος» του λειτουργικού. Τότε ο υπολογιστής σας αρχίζει να κάνει παλαβά. Κολλάει, αργεί, αναβοσβήνει, εμφανίζει μπλε, μαύρες ή και άσπρες οθόνες και στο τέλος δεν ξεκινάει καθόλου.
Αν λοιπόν έχετε έναν υπολογιστή με προβληματικό λειτουργικό μπορείτε να του δώσετε να καταλάβει ότι έχει πρόβλημα;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Ο υπολογιστής λειτουργεί, σκέφτεται και υπολογίζει με βάση το ελαττωματικό λειτουργικό. Έτσι του είναι αδύνατον να μπορέσει να αλλάξει κάτι. Ο υπολογιστής «ζει» με βάση τον «τρόπο σκέψης» του λειτουργικού και απλά «δεν μπορεί να φανταστεί» κάποιον άλλον τρόπο λειτουργίας. «Ακούει τις σκέψεις» του ελαττωματικού λειτουργικού, τις θεωρεί δικές του και τις ακολουθεί πιστά.
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το ΕΓΩ. Προσπαθώ να δώσω σε εσάς (έναν άνθρωπο-υπολογιστή) να καταλάβετε ότι το λειτουργικό σας σύστημα (το ΕΓΩ) σας κάνει να συμπεριφέρεστε και να αισθάνεστε εσφαλμένα.
Θα αντιδράσετε ή θα το παραβλέψετε θεωρώντας ότι αυτό δεν ισχύει για εσάς αλλά για τους άλλους. Πως θα μπορούσατε να καταλάβετε ότι κάνετε λάθος, την στιγμή που ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ότι οι φωνές μέσα στο κεφάλι σας (η πρώτη ορατή εκδήλωση του τερατώδους ΕΓΩ) είναι δικό σας δημιούργημα;
Πως θα μπορέσετε να ξεφύγετε από τις τρομερές και καταστροφικές αλυσίδες της κοινωνικής/διανοητικής/ψυχολογικής ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ εκπαίδευσης που κρατάνε δέσμια την ψυχή σας;
Και ποιος είμαι εγώ που τολμάω να σας προσβάλλω έτσι; Ποια είναι τα πτυχία και οι τίτλοι μου;
Δυστυχώς (ή ευτυχώς δεν ξέρω) δεν έχω ούτε πτυχία, ούτε τίτλους, ούτε έχω σπουδάσει κάτι σχετικό για να σας δείχνω «γαλόνια». Παρακάτω όμως παραθέτω «τρανταχτούς» τίτλους μερικών ατόμων, πολύ εξειδικευμένων στο αντικείμενο. Αν δεν πιστεύετε εμένα, καταδεχτείτε τουλάχιστον να πιστέψετε αυτούς.

Είναι αόρατο αλλά μας καταδυναστεύει
Ένα βασικό στοιχείο των αναρτήσεων που κάνω (ακόμα και των ανεκδότων πολλές φορές) είναι το ΑΟΡΑΤΟ  και ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι είμαστε όλοι κοιμισμένοι. Κοιμόμαστε βαθιά από την άποψη της συνείδησης. Δεν μας έχει πει ποτέ κανένας κάτι για αυτό. Αντίθετα όλοι εκπαιδεύουν όλους ώστε να πιστεύουμε όλοι μαζί ότι συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Ότι δηλαδή «κρατάμε την μοίρα μας στα χέρια μας».
Δυστυχώς όμως κοιμόμαστε βαθιά σε έναν βαθύ εφιάλτη ασυνειδησίας, στον οποίο διαπράττουμε κάθε είδους εγκλήματα, δικαιολογώντας απόλυτα τον εαυτό μας και ρίχνοντας πάντοτε το φταίξιμο στους άλλους.
Όπως έλεγα και πιο πάνω, θα επαναστατήσετε και θα μου πείτε ποιος είμαι εγώ που το παίζω ειδήμων και σας λέω τόσο προσβλητικά πράγματα για το αγαπημένο σας ΕΓΩ, για το πόσο καλοί είστε και για το ανθρωπιστικό σας επίπεδο.
Παρακάτω ακολουθεί ένας κατάλογος με μερικά ονόματα. Είναι ειδικοί στην ψυχολογία και μιλάνε ακριβώς για το τόσο επικίνδυνο και τερατώδσες αλλά ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μας ΕΓΩ:


1) Δρ Yoav Dattilo, Ph.D.
Ψυχοθεραπευτής. Πρόεδρος του Ιταλικού Συλλόγου για την Ψυχοσυνθετική Ψυχοθεραπεία (Psychosynthesis Psychotherapy)

2) Δρ Steven C. Hayes Ph.D.
Κλινικός ψυχολόγος. Ιδρυτικός καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του UNR (Πανεπιστημίου της Νεβάδα)
Πρόεδρος και ιδρυτής του «Θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης» ή ACT (Acceptance & Commitment Therapy)

3) Δρ Peter Fonagy, Ph.D., FBA
Κλινικός ψυχολόγος
Καθηγητής Ψυχανάλυσης στο τμήμα Freud Memorial του UCL (University College London)

4) Leonard Jacobson
Ιδρυτής του Ιδρύματος Συνειδητής Ζωής (Conscious Living Foundation)
Συγγραφέας του «Ταξίδι στο τώρα» (Journey Into Now)

5) Andrew Samuels, Ph.D.
Καθηγητής Αναλυτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Essex

6) Δρ David Hawkins, M.D., Ph.D.
Ψυχίατρος, γιατρός, ερευνητής. Δίνει διαλέξεις.

7) Δρ Deepak Chopra, M.D.
Συγγραφέας
Πρόεδρος και συνιδρυτής του «Chopra Center for Wellbeing»

8) Δρ Obadiah S. Harris, Ph.D.
Συγγραφέας
Πρόεδρος της αμερικανικής Εταιρείας Φιλοσοφικής Έρευνας ή Πανεπιστήμιο Φιλοσοφικής Έρευνας.

Διαβάστε τι έχουν πει και αν δεν πειστήκατε ακόμα, παρακολουθείστε τους στο βίντεο που ακολουθεί.

Το ΕΓΩ είναι ο χειρότερος απατεώνας, που θα μπορούσαμε να περιγράψουμε, που θα φανταζόμασταν ποτέ...  γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ.
Και η απλή και μεγαλύτερη απάτη είναι: «Εγώ είμαι εσύ».
Το πρόβλημα είναι ότι το ΕΓΩ κρύβεται στο τελευταίο μέρος που θα ψάξεις ποτέ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
Μεταμφιέζει τις σκέψεις του σαν να είναι οι σκέψεις σου, τα αισθήματά του σαν να είναι τα αισθήματά σου. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι το ΕΓΩ «είναι εσύ».
Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να προστατεύουν το ΕΓΩ τους, το οποίο δεν γνωρίζει όρια. Θα πουν ψέματα, θα ξεγελάσουν, θα κλέψουν, θα σκοτώσουν, θα κάνουν ότι χρειαστεί, για να διατηρήσουν αυτό που ονομάζεται «σύνορα του ΕΓΩ».
Οι άνθρωποι δεν υποψιάζονται ότι είναι φυλακισμένοι. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ότι υπάρχει κάποιο ΕΓΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ την διαφορά.
Πρώτα πρώτα είναι δύσκολο για τον νου να δεχτεί ότι υπάρχει κάτι... κάτι πέρα από τον εαυτό του, ότι υπάρχει κάτι με μεγαλύτερη αξία και με μεγαλύτερη ικανότητα από αυτόν να διακρίνει την αλήθεια.
Στην θρησκεία, το ΕΓΩ φανερώνεται σαν διάβολος. Και φυσικά κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο έξυπνο είναι το ΕΓΩ, διότι δημιούργησε τον διάβολο για να κατηγορηθεί κάποιος άλλος.
Δημιουργώντας έναν ψεύτικο εξωτερικό εχθρό, φτιάχνει για εμάς έναν «εχθρό» που γίνεται αληθινός εχθρός για το ΕΓΩ αλλά και αυτό είναι δημιουργία του ΕΓΩ.
Δεν υπάρχει τέτοιος εξωτερικός εχθρός, άσχετα με το τί λέει η φωνή στο κεφάλι σου.
Όταν βλέπεις έναν εχθρό βλέπεις την αυτο-προβολή του ΕΓΩ σαν εχθρού.
Από αυτήν την άποψη, μπορείς να πεις ότι το 100% των εξωτερικών εχθρών μας είναι δική μας εσωτερική δημιουργία.
Ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι η δική σου εσωτερική αντίληψη είναι η δική σου άγνοια, είναι το δικό σου ΕΓΩ.