Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

4 Ιουλίου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ

Πρώτος βαθμός της εισαγωγής στην Γνώση

Αυτός είναι ο εισαγωγικός βαθμός στις Γνωστικές φιλοσοφικές μελέτες ή ο εξωτερικός βαθμός της Γνώσης. Είναι φυσικό ότι όλες οι μελέτες θα αρχίσουν με αυτόν τον βαθμό και θα συνεχιστούν τελικά με τον πρώτο, τον δεύτερο, τρίτο βαθμό κλπ.... Θυμηθείτε ότι αυτοί δεν είναι οι εσωτερικοί Γνωστικοί βαθμοί. Οι εσωτερικοί βαθμοί παραλαμβάνονται όταν ο σπουδαστής προετοιμάζεται για αυτούς. Οι εσωτερικοί βαθμοί, που είναι οι αυθεντικοί, δεν μπορούν να αποκαλυφθούν από καθέναν που τους έχει λάβει. Αυτό είναι απαγορευμένο. Όποιος λέει, έχω τόσους βαθμούς, τόσες μυήσεις, είναι ανέντιμος.

Εάν ένα πρόσωπο θέλει να γίνει μηχανικός, δικηγόρος, γιατρός κλπ. πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό. Θα πάει στο σχολείο και θα μελετήσει πολύ. Εφόσον έχει μια καλή θεωρητική βάση στον τομέα που μελέτησε, θα αρχίσει να ασκεί ότι έχει μάθει.

Η πρακτική φέρνει την τελειότητα. Οι μεγάλοι άγιοι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες κλπ., όχι μόνο έχουν θεωρητική γνώση των αντίστοιχων τομέων μελέτης τους, αλλά έχουν βάλει επίσης αυτήν την γνώση σε εφαρμογή. Η θεωρία δεν μπορεί να φέρει τίποτα εκτός από μια διανοητική απόλαυση εκ μέρους εκείνων που το καταλαβαίνουν. Η πρακτική είναι αναγκαία.

Μελετήστε αυτά τα μαθήματα αλλά μελετήστε με αληθινό κίνητρο, με την επιθυμία να μάθετε, με την επιθυμία για κατανόηση της ανώτερης γνώσης. Θυμηθείτε ότι πρέπει να βάλετε σε εφαρμογή ότι μαθαίνετε εάν θέλετε να επιτύχετε την τελειότητα στην εργασία.

ΜΑΘΗΜΑ 1

Είναι απαραίτητο να επιτύχετε στην ζωή. Εάν θέλετε αληθινά να είστε επιτυχείς, πρέπει να αρχίσετε από το να είστε ειλικρινείς με εσάς, αναγνωρίζοντας τα λάθη σας. Όταν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας είμαστε στην πορεία στη διόρθωση τους. Ο καθένας που διορθώνει τα λάθη του είναι αναπόφευκτα επιτυχής.

Ο επιχειρηματίας που καθημερινά κατηγορεί άλλους για τις αποτυχίες του και δεν αναγνωρίζει ποτέ τα λάθη του δεν θα επιτύχει. Θυμηθείτε ότι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες αυτοθεωρούνται Άγιοι. Εάν επισκεφτούμε ένα σωφρονιστήριο θα αποδείξουμε σε μας ότι κανένας κλέφτης ή εγκληματίας δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο. Σχεδόν όλοι τους λένε στον εαυτό τους: Είμαι αθώος. Μην κάνετε το ίδιο λάθος, να έχετε το θάρρος να αναγνωρίσετε τα λάθη σας. Κατά συνέπεια θα γλιτώσετε μεγαλύτερα κακά. Όποιος αναγνωρίζει τα λάθη του μπορεί να κάνει ένα ευτυχές σπίτι. Ο πολιτικός, ο επιστήμονας, ο φιλόσοφος, ο θρησκευόμενος κλπ που αναγνωρίζει τα λάθη του μπορεί να τα διορθώσει και να επιτύχει στην ζωή.

Εάν θέλετε να θριαμβεύσετε στη ζωή, μην κρίνετε κανέναν. Όποιος κρίνει τους άλλους είναι αδύναμος, ενώ εκείνος που επικρίνει από στιγμή σε στιγμή τον εαυτό του, είναι γίγαντας. Η κριτική είναι άχρηστη επειδή βλάπτει την υπερηφάνεια του άλλου και προκαλεί την αντίσταση του θύματος που επιδιώκει έπειτα να δικαιολογηθεί. Η κριτική προκαλεί μια αναπόφευκτη αντίδραση ενάντια στο συντάκτη της. Εάν θέλετε αληθινά να πετύχετε, ακούστε αυτές τις συμβουλές: μην κρίνετε κανέναν. Ο άνδρας ή η γυναίκα που ξέρουν πώς να ζήσουν χωρίς κριτική κανενός δεν προκαλούν αντίσταση ή αντιδράσεις εκ μέρους των άλλων και, συνεπώς, δημιουργεί ατμόσφαιρα επιτυχίας και προόδου. Αφ' ετέρου, όποιος επικρίνει τους άλλους έχει πολλούς εχθρούς. Πρέπει να θυμηθούμε ότι τα ανθρώπινα όντα είναι πλήρη υπερηφάνειας και ματαιοδοξίας και αυτή η υπερηφάνεια και ματαιοδοξία, η οποία είναι έμφυτη σε αυτά, παράγει μια αντίδραση (δυσαρέσκεια, μίσος κλπ....) που κατευθύνεται προς εκείνον που επικρίνει. Μπορούμε να συμπληρώσουμε, κατόπιν, ότι όποιος επικρίνει τους άλλους αποτυγχάνει αναπόφευκτα. Όποιος θέλει να διορθώσει τους άλλους πρέπει καλύτερα να αρχίσει με την διόρθωση του εαυτού του. Αυτό δίνει καλύτερα αποτελέσματα και είναι λιγότερο επικίνδυνο.

Ο κόσμος είναι πλήρης νευρασθενικών ανθρώπων. Ο νευρασθενικός τύπος είναι ανιχνευτής λαθών, οξύθυμος και επίσης ανυπόφορος. Υπάρχουν πολλές αιτίες της νευρασθένειας: ανυπομονησία, θυμός, εγωισμός, υπεροψία, υπερηφάνεια κλπ.

Υπάρχει ένας μεσολαβητής μεταξύ του πνεύματος και του σώματος: το νευρικό σύστημα. Φροντίστε το νευρικό σύστημά σας. Όταν το νευρικό σύστημά σας ενοχλείται από κάτι που σας εξαντλεί, είναι καλύτερο να φύγετε από εκεί. Εργασθείτε έντονα αλλά με μετριοπάθεια. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική εργασία παράγει κούραση. Εάν δεν δίνετε προσοχή στην κούραση, εάν συνεχίζεστε με την υπερβολική εργασία, κατόπιν η κούραση αντικαθίσταται με τον ενθουσιασμό. Όταν ο ενθουσιασμός γίνεται νοσηρός, μετατρέπεται σε νευρασθένεια. Είναι απαραίτητο να εναλλαχθεί η εργασία με ευχάριστη ξεκούραση. Κατ' αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τον κίνδυνο της νευρασθένειας.

Κάθε εργοδότης που θέλει να πετύχει πρέπει να είναι προσεκτικός να μην πέσει στον κίνδυνο της νευρασθένειας. Ο νευρασθενικός εργοδότης επικρίνει τα πάντα και γίνεται αφόρητος. Ο νευρασθενικός περιφρονεί την υπομονή και ως εργοδότης γίνεται εκτελεστής των υπαλλήλων του. Εργαζόμενοι που πρέπει να εργαστούν κάτω από τις διαταγές ενός νευρασθενικού και ανιχνευτή λαθών εργοδότη μισούν την εργασία και τον εργοδότη. Κανείς δυσαρεστημένος εργάτης δεν δουλεύει με ευχαρίστηση. Πολλές φορές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν επειδή οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι, ανικανοποίητοι και δεν εργάζονται αποτελεσματικά σε τέτοιες περιστάσεις.

Ο νευρασθενικός, ως εργαζόμενος ή υπάλληλος γραφείου, γίνεται επαναστατικός και καταλήγει να απολυθεί από την εργασία του. Κάθε νευρασθενικός εργαζόμενος ψάχνει οποιαδήποτε ευκαιρία για να επικρίνει τον εργοδότη του. Κάθε εργοδότης έχει υπερηφάνεια και ματαιοδοξία, και είναι προφανές ότι αντιλαμβάνεται όταν τον επικρίνουν οι υπάλληλοί του. Ο εργαζόμενος που ζει επικρίνοντας τον εργοδότη του χάνει την εργασία του.

Φροντίστε το νευρικό σύστημά σας. Εργαστείτε συγκρατημένα. Διασκεδάστε λίγο. Μην κριτικάρετε κανέναν. Προσπαθήστε να βλέπετε το καλό σε όλα τα ανθρώπινα πλάσματα.

ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ

Αισθάνεστε ενοχλημένοι ή πλήρεις του θυμού; Είστε νευρικοί; αντιδράστε λίγο, θυμηθείτε ότι ο θυμός μπορεί να προκαλέσει γαστρικά έλκη. Ελέγξτε τον θυμό μέσω της αναπνοής. Εισπνεύσατε τον ζωτικής σημασίας αέρα πολύ αργά (μην εισπνεύσετε μέσω του στόματός σας αλλά μέσω της μύτης) διανοητικά μετρώντας 1-2-3-4-5-6. Κρατήστε την αναπνοή σας, μετρώντας διανοητικά 1-2-3-4-5-6. Τώρα, εκπνεύστε πολύ αργά από το στόμα, μετρώντας διανοητικά 1-2-3-4-5-6. Επαναλάβετε την άσκηση έως ότου υποχωρήσει ο θυμός σας.

ΜΑΘΗΜΑ 2

Ένας μεγάλος συγγραφέας συμπέρανε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οκτώ σημαντικά πράγματα στην ζωή: υγεία και συντήρησή της, τροφή, ύπνο, χρήματα και πράγματα που μπορούν να αγορασθούν, ιδιωτική ζωή, σεξουαλική ικανοποίηση, υγεία των παιδιών, και αίσθηση κατάλληλης σπουδαιότητας. Συνθέτουμε αυτά τα οκτώ πράγματα σε τρία: ΑΓΑΠΗ, ΧΡΗΜΑΤΑ, ΥΓΕΙΑ: Εάν θέλετε πραγματικά να αποκτήσετε αυτά τα τρία πράγματα, πρέπει να μελετήσετε και να εξασκήσετε όλα όσα αυτή η σειρά μαθημάτων σας διδάσκει. Θα σας παρουσιάσουμε το μονοπάτι της επιτυχίας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Είναι απαραίτητο για σας να ξέρετε ότι υπάρχει μια πολύ ανώτερη δύναμη, μεγαλύτερη από την ηλεκτρική ενέργεια και τον δυναμίτη: αυτή είναι η δύναμη της σκέψης. Όταν σκέφτεστε έναν φίλο ή ένα οικογενειακό μέλος κλπ, διανοητικά κύματα δραπετεύουν από τον εγκέφαλό σας. Αυτά τα κύματα είναι παρόμοια με εκείνα μιας ραδιοσυσκευής αποστολής σημάτων και αυτά τα κύματα ταξιδεύουν μέσω του διαστήματος και φθάνουν στο μυαλό του προσώπου που σκέφτεστε.

Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει ήδη να πειραματίζονται με τη δύναμη της σκέψης και σύντομα θα εφεύρουν τον μετρητή τηλεπάθειας (το όργανο με το οποίο μπορούν να μετρηθούν οι διανοητικές δυνάμεις οποιουδήποτε προσώπου). Στο μέλλον, η οπτική θα προωθηθεί λίγο περισσότερο και έπειτα το φωτονοόμετρο θα εφευρεθεί (το όργανο που θα επιτρέψει σε μας για να δούμε και να μετρήσουμε την διανοητική δύναμη που ακτινοβολείται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο).

Πρέπει να ξέρετε ότι ακριβώς όπως το άτομο έχει ένα νου, το Σύμπαν ολόκληρο έχει επίσης ένα Νου. Ο ανθρώπινος νους και ο κοσμικός νους υπάρχουν. Η γη είναι συμπυκνωμένος νους. Ολόκληρο το Σύμπαν είναι συμπυκνωμένος νους. Τα κύματα του συμπαντικού νου διαποτίζουν το άπειρο διάστημα. Το πρώτο πράγμα που κάνει ένας αρχιτέκτονας για να σχεδιάσει ένα σπίτι είναι να δημιουργήσει το σχέδιο διανοητικά, δηλαδή το κατασκευάζει στον νου του, κατόπιν το προβάλλει στο σχέδιο και, τέλος, το κρυσταλλώνει υλικά. Κατά συνέπεια τα πάντα υπήρξαν αρχικά στο νου. Τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει στον φυσικό ή υλικό κόσμο, στον οποίο ζούμε, χωρίς πρώτα να υπάρξει στον κόσμο του νου.

Είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να συγκεντρώσετε και να προβάλετε το νου με ακρίβεια και μεγάλη δύναμη. Είναι απαραίτητο για σας να ξέρετε ότι για να συγκεντρώσετε το νου πρέπει να μαζέψετε την προσοχή σας σε ένα μόνο πράγμα. Όταν βάζετε την προσοχή σας σε έναν απόμακρο φίλο, όταν επικεντρώνεστε σε εκείνον τον φίλο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο εγκέφαλός σας εκπέμπει ισχυρά διανοητικά κύματα που θα φθάσουν αναπόφευκτα στον εγκέφαλο του φίλου σας. Αυτό που είναι σημαντικό για σας είναι να συγκεντρωθείτε αληθινά. Είναι απαραίτητο ότι καμία άλλη σκέψη δεν θα σας αποσπάσει. Πρέπει να μάθετε πώς να συγκεντρώσετε το νου σας.

Μελετάτε αυτήν την σειρά μαθημάτων και πιστεύουμε ότι θέλετε να πετύχετε στην ζωή και να έχετε υγεία, χρήματα και αγάπη. Χρησιμοποιήστε λίγο την φαντασία σας, μάθετε πώς να χειριστείτε την δύναμη της σκέψης. Όποιος μαθαίνει πώς να χειριστεί τη δύναμη της σκέψης, προχωρά προς την επιτυχία με απόλυτη βεβαιότητα, όπως το βέλος που καθοδηγείται από το χέρι του τοξότη φθάνει στο στόχο. Θυμηθείτε ότι ο κόσμος είναι προϊόν του νου. Είστε ότι είστε λόγω του νου. Μπορείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας με την χρησιμοποίηση της δύναμης της σκέψης. Οι φτωχοί και άθλιοι είναι έτσι επειδή αυτοί θέλουν να είναι έτσι. Κρατιούνται άθλιοι και φτωχοί με τα μυαλά τους. Οι πλούσιοι και ισχυροί είναι έτσι επειδή αυτοί κάνουν τον εαυτό τους έτσι με τον νου. Καθένας προβάλλει στον κόσμο του κοσμικού μυαλού τι είναι και τι θέλει να είναι. Οι προβολές του νου αποκρυσταλλώνονται φυσικά και έχουμε έπειτα στην πράξη μια ζωή που είναι πλούσια ή άθλια, ευτυχής ή δυστυχής. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο διανοητικών προβολών που έχουν κρυσταλλωθεί. Με τον ίδιο τρόπο που ένα σύννεφο συμπυκνώνεται σε νερό και το νερό παγώνει σε πάγο, η διανοητική δύναμη είναι επίσης έτσι. Καταρχήν υπάρχουν σύννεφα (προγράμματα), έπειτα νερό (περιστάσεις, ανάπτυξη του προγράμματος), και τελικά πάγος (το πρόγραμμα μετατρέπεται στα συγκεκριμένα γεγονότα ή πράγματα). Εάν το πρόγραμμα έχει γίνει καλά και με ικανοποιητική δύναμη, εάν οι ενέργειες, η ανάπτυξη των γεγονότων και των περιστάσεων είναι σωστές, το αποτέλεσμα θα είναι η επιτυχία. Η τέλεια συμπύκνωση του προγράμματος είναι επιτυχία. Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες για την επιτυχία ενός προγράμματος: Διανοητική δύναμη, Ευνοϊκές περιστάσεις, Νοημοσύνη.

ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Χωρίς διανοητική δύναμη είναι αδύνατο να επιτευχθεί η κρυστάλλωση ενός προγράμματος Είναι απαραίτητο για τους σπουδαστές μας να μάθουν πώς να χειρίζονται την διανοητική δύναμη αλλά πρώτα είναι απαραίτητο για τον σπουδαστή να μάθει πώς να χαλαρώνει το φυσικό σώμα του. Είναι αναπόφευκτο να ξέρουμε πώς να χαλαρώσει το σώμα για να επιτύχουμε τέλεια συγκέντρωση της σκέψης. Μπορούμε να χαλαρώσουμε το σώμα που κάθεται σε μια άνετη καρέκλα ή ξαπλωμένοι στην «στάση του νεκρού» (η πλάτη στο στρώμα, τις φτέρνες την μία σχετικά κοντά στην άλλη και τα μπράτσα στις πλευρές μας). Η δεύτερη θέση είναι καλύτερη.

Φανταστείτε ότι τα πόδια σας είναι λεπτά, ότι μια ομάδα νάνων δραπετεύει από αυτά. Φανταστείτε ότι οι γάμπες σας είναι γεμάτες με μικρούς εύθυμους νάνους που φεύγουν ένας-ένας και που, καθώς φεύγουν, οι μύες γίνονται εύκαμπτοι και ελαστικοί. Συνεχίστε με τα γόνατά σας, εκτελώντας την ιδίαν άσκηση. Συνεχίστε με τους μηρούς, τα σεξουαλικά όργανα, την κοιλιά, την καρδιά, το λαιμό, το πρόσωπο και τους μύες της κεφαλής διαδοχικά, φανταζόμενοι ότι εκείνοι οι μικροί νάνοι φεύγουν από αυτά τα μέρη του σώματος αφήνοντας τους μυς εντελώς χαλαρωμένους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Όταν το σώμα είναι χαλαρωμένο καλά η συγκέντρωση της σκέψης είναι εύκολη και απλή. Επικεντρωθείτε στην δουλειά που έχετε κατά νου. Ζωντανά φανταστείτε ολόκληρη την επιχείρηση, τους ανθρώπους που συσχετίζονται με αυτήν. Ταυτιστείτε με εκείνους τους ανθρώπους. Μιλήστε σαν να ήσασταν αυτοί και πείτε διανοητικά τι θα επιθυμούσατε να πείτε σε εκείνους τους ανθρώπους. Ξεχάστε τον εαυτό σας και αλλάξτε την ανθρώπινη προσωπικότητά σας σε αυτή εκείνων των ανθρώπων, και ενεργείστε με τον τρόπο που θα επιθυμούσατε να ενεργήσουν. Κατά συνέπεια θα προκαλέσετε ισχυρά σκεπτόμενα κύματα που θα διασχίσουν το διάστημα και θα φθάσουν στους εγκεφάλους των ανθρώπων των σχετικών με την επιχείρηση. Εάν η συγκέντρωση είναι τέλεια η επιτυχία θα είναι έπειτα αναπόφευκτη.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ

Αυτός ο νόμος είναι γνωστός στην Ανατολή και εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο τον γνωρίζουν επειδή αυτός ο νόμος είναι καθολικός. Αυτός ο νόμος λειτουργεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Εάν κάνετε κακή χρήση της δύναμης της σκέψης, ο νόμος του Κάρμα θα πέσει επάνω σας και θα τιμωρηθείτε απαίσια.

Η διανοητική ενέργεια είναι ένα δώρο του Θεού και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για καλούς σκοπούς και με καλές προθέσεις. Είναι ακριβώς για τους φτωχούς για να καλυτερέψουν την οικονομική κατάστασή τους, αλλά όχι να χρησιμοποιηθεί η διανοητική δύναμη για να βλαφτούν άλλοι άνθρωποι. Πριν κάνετε μια διανοητική άσκηση για να πραγματοποιήσετε την κρυστάλλωση ενός προγράμματος φανταστείτε και διαλογιστείτε. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη διανοητική δύναμη για να βλάψετε άλλους καλύτερα να μην το κάνετε επειδή η φοβερή ακτίνα της κοσμικής δικαιοσύνης θα πέσει αναπόφευκτα επάνω σας σαν ακτίνα της εκδίκησης.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ

Σκέψη και δράση πρέπει πάντα να δρουν ενωμένες. Η υλοποίηση ενός προγράμματος είναι δυνατή μόνο όταν οι περιστάσεις είναι ευνοϊκές. Μάθετε πώς να καθορίσετε ευνοϊκές περιστάσεις για την επιχείρησή σας. Ο Φρόιντ, ο μεγάλος ψυχολόγος, είπε ότι όλα όσα το άτομο κάνει στη ζωή έχουν δύο θεμελιώδεις αιτίες: Την σεξουαλική ώθηση και την επιθυμία να είναι μεγάλο.

Κάθε άνθρωπος παρακινείται από τη σεξουαλική ώθηση. Καθένας θέλει να τον παραδέχονται. Εάν θέλετε να βρίσκετε καλές συνθήκες για την επιτυχία της επιχείρησής σας, τότε αναγνωρίστε την καλή ποιότητα των άλλων. Υποκινήστε τις καλές ικανότητες των φίλων σας, μην ταπεινώνετε κανένα, μην περιφρονείτε κανένα. Είναι απαραίτητο να ενθαρρυνθεί καθένας στην εργασία, το γραφείο ή το επάγγελμά του. Με την βοήθεια της εκτίμησης και της ενθάρρυνσης μπορούμε να ξυπνήσουμε τον ενθουσιασμό σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που συσχετίζονται με μας. Μάθετε πώς να εγκωμιάσετε σοφά τον φίλο σας χωρίς να πέσετε στην κολακεία. Οι άνθρωποι αισθάνονται ήσυχοι με την τροφή της εκτίμησης. Να είστε ευγενικός μην επικρίνετε κανέναν. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα διαμορφώσετε ευνοϊκή ατμόσφαιρα για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Η ειλικρινής εκτίμηση των αξιών ενός φίλου είναι ένα από τα μέγιστα μυστικά της επιτυχίας.

Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε την κακή συνήθεια της ομιλίας για τον εαυτό μας σε κάθε στιγμή. Είναι επείγον να χρησιμοποιήσετε τον λόγο για να ενισχύσετε και να ενθαρρύνετε τις ικανότητες των άλλων. Ο γνωστικός σπουδαστής πρέπει να εγκαταλείψει τη φοβερή συνήθεια της ομιλίας για τον ίδιο και της αφήγησης της ιστορίας της ζωής του σε κάθε στιγμή. Ο άνδρας ή η γυναίκα που μιλούν μόνο για αυτούς γίνονται αφόρητοι. Πρόσωπα όπως αυτά πέφτουν σε δυστυχία επειδή οι άνθρωποι κουράζονται μαζί τους.

Μην λέτε ποτέ Εγώ. Να λέτε πάντα Εμείς. Ο όρος Εμείς έχει περισσότερη κοσμική δύναμη. Ο όρος Εγώ είναι επηρμένος και κουράζει όλους εκείνους που έρχονται σε επαφή με μας. Το Εγώ είναι εγωιστικό. Το Εγώ πρέπει να διαλυθεί. Το Εγώ είναι δημιουργός των συγκρούσεων και των προβλημάτων. Πάντα να επαναλαμβάνετε: Εμείς, εμείς, εμείς.

Κάθε πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, με δύναμη και ενέργεια πείτε: «Εμείς είμαστε ισχυροί. Είμαστε πλούσιοι. Είμαστε γεμάτοι με τύχη και αρμονία. OM, OM, OM». Πείτε αυτήν την απλή προσευχή και θα δείτε ότι θα ακμάζετε σε όλα. Έχετε μεγάλη αφοσίωση σε αυτήν την προσευχή, έχετε πίστη.

ΑΣΚΗΣΗ

Κρεμάστε ένα νήμα μεταξιού από το ταβάνι του δωματίου σας με μια βελόνα στο τέλος του νήματος. Επικεντρωθείτε σε εκείνη την βελόνα και προσπαθήστε να την κινήσετε με τη δύναμη της σκέψης. Τα διανοητικά κύματα, όταν αναπτύσσονται, μπορούν να κινήσουν αυτήν την βελόνα. Εργαστείτε δέκα λεπτά καθημερινά με αυτήν την άσκηση. Στην αρχή, η βελόνα δεν θα κινηθεί αλλά, με τον χρόνο, θα δείτε ότι η βελόνα ταλαντεύεται και κινείται σθεναρά. Αυτή η άσκηση είναι για να αναπτυχθεί η διανοητική δύναμη. Θυμηθείτε ότι τα διανοητικά κύματα ταξιδεύουν μέσω του διαστήματος και περνούν από τον έναν εγκέφαλο στον άλλο.

ΜΑΘΗΜΑ 3

Ο μεγάλος δικηγόρος, Jose M. Seseras, είπε: Δεν είναι τύχη ή κακοτυχία, επιτυχία ή αποτυχία.

Όλα είναι μια δόνηση του αιθέρα. Με την εκμάθηση της χρήσης των Tattwas μπορείς να λύσεις ευνοϊκά όλα τα θέματα της ζωής.

Χρειάζεστε ένα ακριβές και ουσιαστικό σύστημα για να λάβετε χρήματα, ένα επιστημονικό σύστημα που δεν αποτυγχάνει ποτέ. Πρέπει να εκμεταλλευθείτε τις ευνοϊκές περιστάσεις για να επιτύχετε την κρυστάλλωση όλων των προγραμμάτων σας. Θυμηθείτε: το Tattwa είναι μια δόνηση του αιθέρα. Σε αυτήν την εποχή του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των τηλεκατευθυνόμενων βλημάτων, είναι παράλογο να αμφισβητηθεί η δόνηση του αιθέρα. Ένας μεγάλος σοφός είπε: «Η ζωή γεννήθηκε από την ακτινοβολία, υπάρχει λόγω της ακτινοβολίας και καταστέλλεται από οποιαδήποτε ανωμαλία στις ταλαντώσεις».

Έχετε το δικαίωμα να πετύχετε. Το πνεύμα πρέπει να υπερνικήσει την ύλη. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την δυστυχία. Θυμηθείτε ότι η δυστυχία είναι χαρακτηριστικό των πεσμένων πνευμάτων. Όταν το πνεύμα υπερνικά την ύλη το αποτέλεσμα είναι φως, δόξα, πλήρης οικονομική, κοινωνική και πνευματική επιτυχία.

Είναι απαραίτητο ότι μαθαίνετε τον Νόμο της Παγκόσμιας Δόνησης. Η μελέτη των Tattwas είναι πολύ σημαντική. Το Tattwa (αυτό είναι Ινδοστανικός όρος) είναι δόνηση του αιθέρα.

Τώρα οι επιστήμονες λένε ότι ο αιθέρας δεν υπάρχει και ότι το μόνο πράγμα που υπάρχει πραγματικά είναι το μαγνητικό πεδίο. Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι η ύλη δεν υπάρχει και ότι η ενέργεια είναι το μόνο πράγμα που είναι πραγματικό. Αυτά είναι λέξεις, θέμα όρων. Το μαγνητικό πεδίο είναι ο αιθέρας.

«Όλα προέρχονται από τον αιθέρα όλα επιστρέφουν στον αιθέρα». Ο Sir Οliver Lodge, ο μεγάλος βρετανός επιστήμονας, λέει: «Είναι ο αιθέρας που δημιουργεί, μέσω των διαφορετικών τροποποιήσεων της ισορροπίας του, όλα τα φαινόμενα του κόσμου, από το αψηλάφητο φως έως τις τρομερές μάζες των κόσμων».

ΠΡΑΝΑ

Το Πράνα είναι η κοσμική ενέργεια. Είναι δόνηση, ηλεκτρική κίνηση, φως και θερμότητα, παγκόσμιος μαγνητισμός, ζωή. Είναι η ζωή που πάλλεται σε κάθε άτομο και σε κάθε ήλιο. Το Πράνα είναι η ζωή του αιθέρα. Η Μεγάλη Ζωή, με άλλα λόγια το Πράνα, μετασχηματίζεται σε μια πολύ θεία έντονη μπλε ουσία. Το όνομα αυτής της ουσίας είναι Ακάσα. Το Ακάσα είναι μια θαυμάσια ουσία που γεμίζει ολόκληρο το άπειρο διάστημα και που, όταν τροποποιείται, γίνεται αιθέρας. Είναι ενδιαφέρον να ξέρουμε ότι ο αιθέρας τροποποιημένος γίνεται αυτό που ονομάζουμε Tattwas.

Η μελέτη των δονήσεων του αιθέρα (Tattwas) είναι αναπόφευκτη. Θυμηθείτε ότι η δουλειά, η αγάπη, η υγεία κλπ ελέγχονται από τις κοσμικές δονήσεις. Εάν ξέρετε τους δονητικούς νόμους της ζωής, εάν ξέρετε τα Tattwas, θα είστε σε θέση να λάβετε πολλά χρήματα. Θυμηθείτε ότι τα χρήματα, στον εαυτό τους, δεν είναι καλά ή κακά. Όλα εξαρτώνται από αυτό που κάνετε με αυτά. Εάν τα χρησιμοποιείτε για καλό, είναι καλά, και εάν τα χρησιμοποιείτε για το κακό, είναι κακά. Λάβετε πολλά χρήματα και χρησιμοποιήστε τα για το καλό της ανθρωπότητας.

Υπάρχουν επτά κύρια Tattwas που πρέπει να μάθετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε στη ζωή. Κανένας σπουδαστής Γνωστικός δεν πρέπει να ζήσει στην δυστυχία. Είναι απαραίτητο να ξέρετε τα ονόματα των επτά Tattwas. Αυτά τα ονόματα είναι σανσκριτικοί όροι. Ίσως να είναι κάπως δύσκολο για σας να μάθετε αυτά τα ονόματα αλλά θυμηθείτε ότι απαιτείται πολλή μελέτη για να πετύχετε στην ζωή.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ TATTWAS

Το Ακάσα είναι η αρχή του αιθέρα. Το Vayu είναι η αιθερική αρχή του αέρα. Το Tejas είναι η αιθερική αρχή της φωτιάς. Το Prithvi είναι η αιθερική αρχή της στοιχειώδους γης. Το Apas είναι η αιθερική αρχή του ύδατος. Υπάρχουν δύο μυστικά Tattwas που ονομάζονται Adi και Σαμαντί που δονούνται κατά τη διάρκεια της αυγής και είναι άριστα για την εσωτερική περισυλλογή (η Έκστασις ή το Σαμαντί επιτυγχάνεται με αυτά). Δεν θα επεκταθούμε σε αυτά τα Tattwas τώρα επειδή είναι χρήσιμα στους προηγμένους σπουδαστές μόνο.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ TATTWAS

Η δόνηση των Tattwas αρχίζει την ανατολή. Κάθε Tattwa δονείται για εικοσιτέσσερα λεπτά σε μια περίοδο δύο ωρών. Το πρώτο Tattwa που δονείται είναι το Ακάσα, που ακολουθείται διαδοχικά από τα Vayu, Tejas, Prithvi, Apas. Δύο ώρες αργότερα, το Ακάσα δονείται πάλι και η διαδοχή των Tattwas επαναλαμβάνεται με την ίδια σειρά που περιγράφεται προηγουμένως. Τα Tattwas δονούνται ημέρα και νύχτα. Είναι απαραίτητο να είναι γνωστή η ώρα της ανατολής. Η αστρολογική επετηρίδα Bucheli είναι ένα από τα ημερολόγια που αναφέρουν τον χρόνο της ανατολής σε κάθε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Μερικές καθημερινές εφημερίδες, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και τα περιοδικά δείχνουν το χρόνο της ανατολής. Το ημερολόγιο Galvan είναι επίσης καλό για αυτόν το λόγο. Εκείνοι που θα ήθελαν την αμερικανική επετηρίδα μπορούν να την ζητήσουν από την ακόλουθη διεύθυνση: Mrs. Elly de Bucheli, Casilla 1880, Santiago, Chile. Μπορεί επίσης να ζητηθεί από το Kier Editorial, S.A., Av. Santa Fe #1260, Buenos Aires, Argentina.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ TATTWAS

ΑΚΑΣΑ: Είναι πολύ καλό για διαλογισμό. Σας συμβουλεύουμε να προσευχηθείτε πολύ κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Μην πραγματοποιήσετε δουλειές ή ερωτικά ραντεβού κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου επειδή θα αποτύχετε αναπόφευκτα. Αυτό το Tattwa μας αναγκάζει να κάνουμε πολύ σοβαρά λάθη. Εάν εργάζεστε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί (οι καλλιτέχνες πρέπει να απόσχουν από την εργασία τους στην διάρκεια του Ακάσα). Όλα όσα αρχίζουν με το Ακάσα θα αποτύχουν. Το Ακάσα είναι το Tattwa του θανάτου.

VAYU: Η ταχύτητα και η κίνηση αντιστοιχούν στο Vayu, την αρχή του αέρα. Οι άνεμοι, ο αέρας, η αεροπλοΐα κλπ, συσχετίζονται με το Vayu. Κατά τη διάρκειά του οι άνθρωποι απολαμβάνουν να μιλούν άσχημα για τους φίλους τους, λένε ψέματα, κλέβουν κλπ. Συνήθως τα αεροπορικά ατυχήματα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και οι αυτοκτονίες υποκινούνται από αυτό το Tattwa. Σας συμβουλεύουμε για να μην παντρευτείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επειδή ο γάμος σας θα είναι σύντομης διάρκειας. Όλα τα είδη απλών και γρήγορων επιχειρησιακών συναλλαγών τελειώνουν πολύ καλά στο Vayu, αλλά οι περίπλοκες και μακράς διαρκείας επιχειρησιακές διαπραγματεύσεις οδηγούν στην αποτυχία. Είναι καλό για να εκτελέσετε διανοητικές εργασίες. Οι μεγάλοι Γιόγκις χειρίζονται διανοητικά αυτό το Tattwa και το χρησιμοποιούν έξυπνα όταν θέλουν να επιπλεύσουν στον αέρα.

TEJAS: Είναι καυτό επειδή είναι η αιθερική αρχή της φωτιάς. Κατά τη διάρκεια της περιόδου στην οποία αυτό το Tattwa είναι ενεργό αισθανόμαστε περισσότερη θερμότητα. Μπορείτε να πλυθείτε με κρύο νερό στο Tejas και δεν θα κρυώσετε ποτέ. Μην διαφωνήσετε ποτέ με καθέναν στο Tejas επειδή οι συνέπειες μπορούν να είναι σοβαρές. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο του Tejas για να εργαστείτε έντονα. Μην παντρευτείτε στο Tejas επειδή θα έχετε συνεχείς φιλονικίες με τον σύντροφό σας. Οι πιο φοβερές εκρήξεις και ατυχήματα συμβαίνουν στην περίοδο του Tattwa Tejas.

PRITHVI: Αυτό είναι το Tattwa της επιτυχίας στη ζωή. Εάν θέλετε να πετύχετε στην επιχείρησή σας, το κάνετε σε στο Prithvi. Εάν θέλετε να έχετε καλή υγεία, φάτε και πιείτε στο Prithvi. Οι γάμοι που πραγματοποιούνται στο Prithvi είναι ευτυχείς για τη ζωή. Κάθε συμβαλλόμενο μέρος, κάθε διάλεξη, κάθε επιχείρηση, κάθε διορισμός που γίνεται στο Prithvi θα είναι μια ολική επιτυχία. Το Prithvi είναι αγάπη, φιλανθρωπία, καλοκαγαθία.

APAS: Είναι η αρχή του ύδατος και είναι το αντίθετο του Tejas (φωτιά). Αυτό το Tattwa είναι θαυμάσιο για το εμπόριο. Είναι επίσης θαυμάσιο για δουλειές και θα είστε σε θέση να κερδίσετε πολλά χρήματα εάν ξέρετε πώς να το εκμεταλλευτείτε. Αγοράστε λαχείο στο Apas. Τα ταξίδια πάνω στο νερό ευνοούνται στο Apas. Οι βροχοπτώσεις που αρχίζουν στο Apas τείνουν να είναι πολύ μεγάλες και βαριές. Το Tattwa Apas λειτουργεί στην συγκέντρωση και την προσέλκυση.

Θυμηθείτε ότι πρέπει να ξέρετε τον ακριβή χρόνο της ανατολής για να καθοδηγείστε από τα Tattwas. Πάντα να έχετε ένα καλό ρολόι για να εκμεταλλευθείτε τα Tattwas στην πρακτική ζωή.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Καθίστε σε ένα τραπέζι κοιτώντας την ανατολή και στηριχτείτε με τους αγκώνες στο τραπέζι. Τοποθετήστε τους αντίχειρες του δεξιού και αριστερού χεριού στα αυτιά σας, καλύπτοντας τα μάτια σας με τους δείκτες, καλύψτε τα ρουθούνια σας με τους μέσους, και σφραγίστε τα χείλια σας με τους παράμεσους (τα δάχτυλα των δαχτυλιδιών) ή τα μικρά δάχτυλα. Εισπνεύσατε αργά και μετρήστε από το ένα έως το είκοσι. Κρατήστε την αναπνοή σας και μετρήστε έως το είκοσι. Εκπνεύστε αργά μετρώντας το είκοσι. Είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν τα μεσαία δάχτυλά σας στην εισπνοή και εκπνοή αλλά κατά την διάρκεια της συγκράτησης της αναπνοής σας τα μεσαία δάχτυλα πρέπει να σφραγίσουν ερμητικά τα ρουθούνια σας. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε να δείτε τα Tattwas με το τρίτο μάτι κατά τη διάρκεια της συγκράτησης της αναπνοής σας. Το τρίτο μάτι βρίσκεται μεταξύ των δύο φρυδιών. Στην αρχή δεν θα δείτε τίποτα αλλά μετά από κάποιο χρόνο θα είστε σε θέση να τα δείτε και να τα αναγνωρίσετε από τα χρώματά τους. Το Ακάσα είναι μαύρο και ο πλανήτης του είναι ο Κρόνος. Το Vayu είναι πρασινωπό μπλε και ο Ερμής είναι ο πλανήτης του. Το Tejas είναι κόκκινο όπως η φωτιά και ο πλανήτης του είναι ο Άρης. Το Prithvi είναι χρυσό κίτρινο και ο ήλιος είναι ο πλανήτης του αν και επηρεάζεται επίσης από τον Δία. Το Apas είναι άσπρο, και η Αφροδίτη και η Σελήνη είναι οι πλανήτες της.

ΜΑΘΗΜΑ 4

Προκειμένου να πετύχεις στην ζωή πρέπει να γίνεις ψαράς ανθρώπων. Ο Ιησούς επέλεξε τους αποστόλους του μεταξύ των φτωχών ψαράδων. Έπρεπε να σταματήσουν τα ψάρια για να γίνουν ψαράδες ανθρώπων. Θέλετε να έχετε επιτυχία, δύναμη, δόξα; Ακούστε αυτή την συμβουλή: «Βάλτε το δόλωμα στον γάντζο που θα πιάσει το ψάρι».

Μην μιλήσετε με άλλους για πράγματα ενδιαφέροντα για εσάς. Η επιχείρησή σας είναι η επιχείρησή σας. Ο άνθρωπος είναι επηρμένος, δυστυχώς, και θέλει να ξέρει μόνο τα πράγματα που είναι ενδιαφέροντα σε αυτόν. Εάν μιλήσετε σε κάποιον για τα πράγματα που επιθυμεί και αγαπά, θα τον επηρεάσετε θετικά και θα λάβετε από αυτόν όλα εκείνα που χρειάζεστε. Είναι απαραίτητο να μάθετε να βλέπετε την άποψη του άλλου και να βοηθάτε να λύσει τις συγκρούσεις του. Με αυτόν τον τρόπο λύνουμε επίσης τα προβλήματά μας. Γίνετε αλτρουιστικό και γενναιόδωρο πρόσωπο, βοηθείστε τους άλλους με τις συμβουλές σας, κάντε το καλύτερό σας για να καταλάβουν οι άλλοι τις απόψεις σας και θα πιάσετε ψάρια σε αφθονία. Όταν αρχίζουμε να κατανοούμε τους άλλους, αρχίζουμε επίσης να κάνουμε τα πρώτα βήματα στο μονοπάτι της ευτυχίας και της επιτυχίας.

Είναι απαραίτητο να μελετηθούν και να γίνουν κατανοητές οι λειτουργίες του μυαλού. Όποιος ξέρει τον διανοητικό μηχανισμό είναι σε θέση να τον ελέγξει. Πολλά έχουν ειπωθεί για την διανοητική δύναμη και υπάρχουν πολλά σχολεία που διδάσκουν πώς να συγκεντρώσετε τον νου. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί την δύναμη της σκέψης. Αυτή η δύναμη αποτελείται από ραδιενεργές μορφές και κύματα που κινούνται από τον έναν εγκέφαλο στον άλλον. Πρέπει να αναπτύξουμε αυτήν την θαυμάσια δύναμη. Πρέπει να συμβουλέψουμε ότι η σκέψη και η δράση πρέπει να συνδυαστούν σοφά εάν θέλουμε να πετύχουμε στην ζωή. Η διανοητική συγκέντρωση είναι θαυμαστή όταν συνδυάζεται έξυπνα με την δράση.

Η διανοητική δύναμη επιτυγχάνει θαύματα αν είναι βασισμένη στην ειλικρίνεια και την αλήθεια. Μην προσπαθήσετε να εξαπατήσετε τον διπλανό σας. Μην χρησιμοποιήσετε την διανοητική συγκέντρωση για να εξαπατήσετε τους άλλους επειδή η αποτυχία για σας θα είναι αναπόφευκτη. Η διανοητική δύναμη επιτυγχάνει θαύματα όταν χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους άλλους. Με την βοήθεια των άλλων ωφελούμαστε οι ίδιοι. Αυτός είναι ο Νόμος.

Πρέπει να πετύχετε σε κάτι σημαντικό; Καθίστε σε μια άνετη καρέκλα, χαλαρώστε τους μυς σας, επικεντρωθείτε στην επιχείρηση που ενδιαφέρεστε και φανταστείτε την επιχείρηση σε πλήρη ευημερία. Ταυτιστείτε με τους άλλους, προσπαθήστε να καταλάβετε την άποψή τους. Συμβουλέψτε τους διανοητικά, και κάντε τους να δουν τα πλεονεκτήματα τα οποία θα φέρει η επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί. Έτσι, τα διανοητικά κύματα θα διαπεράσουν βαθιά τον νου των άλλων ατόμων και θα κάνουν θαύματα. Μια ώρα τέλειας συγκέντρωσης είναι αρκετή να καθορίσει την επιτυχία σε μια επιχείρηση.

Κάθε έμπορος έχει το δικαίωμα να λάβει χρήματα, αλλά οτιδήποτε πουλάτε πρέπει να είναι καλό, χρήσιμο και απαραίτητο στους άλλους. Μην προσπαθήστε να εξαπατήσετε άλλους επειδή σας εξαπάτησαν. Πλήθη γυρολόγων ταξιδεύουν και προσφέρουν τα άχρηστα εμπορεύματά τους. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για αυτά και οι άνθρωποι ενοχλούνται όταν συναντούν αυτούς τους γυρολόγους. Το λάθος αυτών των γυρολόγων είναι ότι σκέφτονται μόνο και μιλούν για τα εμπορεύματά τους. Εάν ήξεραν πώς να δουν την άποψη των άλλων, θα πετύχαιναν αναπόφευκτα.

Είναι απαραίτητο να κατανοηθεί ότι όλα τα ανθρώπινα όντα έχουν ένα Εγώ που θέλει να ξεχωρίσει, να γίνει γνωστό, να αναρριχηθεί στην κορυφή της σκάλας κλπ. Αυτό είναι ακριβώς η ανθρώπινη αδυναμία. Εσείς έχετε επίσης αυτή την αδύνατη πλευρά. Μην πέσετε ποτέ στα ίδια λάθη των άλλων. Μην πείτε ποτέ Εγώ, να λέτε πάντα Εμείς. Όποιος κυριαρχεί τον εαυτό του μπορεί επίσης να κυριαρχήσει τους άλλους.

Έξυπνα υπαινιχθείτε ότι θέλετε, αλλά μην πείτε Εγώ θέλω. Θυμηθείτε ότι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται για αυτό που θέλετε. Αφήστε τους άλλους να προετοιμάσουν την ιδέα σας σαν ήταν δική τους, παρέχετε στοιχεία για την προετοιμασία, παρέχετε τα πολύ έξυπνα. Αφήστε τους άλλους να διαμορφώνουν τις ιδέες σας. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι άλλοι αισθάνονται ωραία διαμορφώνοντας τις ιδέες σας. Οι άνθρωποι επιθυμούν να αισθανθούν σημαντικοί. Αυτή είναι η αδυναμία του Εγώ. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την αδυναμία. Μην αισθανθείτε ποτέ σημαντικοί και θα είστε σημαντικοί. Προσπαθήστε να διαλύσετε το Εγώ και θα είστε αληθινά ευτυχείς.

Όλη η επιτυχία στη ζωή εξαρτάται από τη δυνατότητα που έχετε να συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους. Είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί ο εγωισμός και να αναπτυχθεί ο Χριστοκεντρισμός. Είναι επείγον να εργαστείτε για το κοινό καλό. Πρέπει να διαλύσετε το Εγώ και να σκεφτείτε πάντα σαν Εμείς. Ο όρος Εμείς έχει περισσότερη δύναμη από το επηρμένο Εγώ.

Όλες οι μεγάλες αποτυχίες της ζωής οφείλονται στο Εγώ. Όταν ο τελευταίος θέλει να φανεί, να ξεχωρίσει, να αναρριχηθεί στην κορυφή της σκάλας, ακολουθούν οι αντιδράσεις των άλλων, και το αποτέλεσμα τέτοιων διανοητικών αντιδράσεων είναι αποτυχία. Θυμηθείτε ότι το Εγώ είναι ενεργητικό, είναι επιθυμία, είναι μνήμη, είναι φόβος, βία, έχθρα, επιθυμία, φανατισμοί, ζηλοτυπίες, δυσπιστία κλπ. Πρέπει να ερευνήσετε βαθιά όλα τα βάθη του μυαλού σας επειδή έχετε μέσα σας αυτό που ονομάζεται Εγώ, Εγώ ο ίδιος κλπ.

Εάν θέλετε να πετύχετε στη ζωή πρέπει να διαλύσετε το Εγώ. Εάν θέλετε να διαλύσετε το Εγώ, πρέπει να αποσυνθέσετε όλες τις ατέλειές σας. Εάν θέλετε να αποσυνθέσετε τις ατέλειές σας, μην τις καταδικάσετε και μην τις δικαιολογήσετε, να τις κατανοήσετε. Όταν καταδικάζουμε μια ατέλεια, την κρύβουμε στις βαθιές κοιλότητες του μυαλού και όταν την δικαιολογούμε την ενισχύουμε απαίσια. Αλλά όταν την κατανοούμε την αποσυνθέτουμε εντελώς.

Όταν το Εγώ διαλύεται, γεμίζουμε με πληρότητα και ευτυχία. Όταν το Εγώ διαλύεται, το Είναι, το πνεύμα, η αγάπη εκφράζεται μέσα από εμάς. Θυμηθείτε ότι ο Θεός, το πνεύμα, η Εσωτερική Ύπαρξη κάθε άνδρα ή γυναίκας, κάθε ύπαρξης δεν είναι ποτέ το Εγώ. Το Είναι είναι θείο, αιώνιο και τέλειο. Το Εγώ είναι ο Σατανάς του βιβλικού μύθου.

Το Εγώ δεν είναι το σώμα, είναι ενεργητικό και διαβολικό. Στο Εγώ υπάρχει η ρίζα της δυστυχίας, φτώχειας, απομυθοποιήσεων, ανικανοποίητων επιθυμιών, βίαιων επιθυμιών, έχθρας, φθόνου, ζηλοτυπίας κλπ. Αλλάξτε την ζωή σας τώρα. Είναι επείγον ότι καταλαβαίνετε την ανάγκη να απομακρύνετε όλες τις ατέλειές σας, για να διαλύσετε το Εγώ, τον Σατανά, την αιτία όλων των αποτυχιών. Όταν το Εγώ διαλύεται, παραμένουν σε μας το Είναι, ο Θεός, η ευτυχία. Ο Θεός είναι ειρήνη, αφθονία, ευτυχία και τελειότητα.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Ένα άτομο, αφού μελέτησε τον εαυτό του ανακάλυψε ότι είχε δώδεκα ατέλειες που τον ενοχλούσαν. Αυτό το άτομο είπε: Όπως είναι αδύνατο να πιαστούν δέκα λαγοί συγχρόνως, επειδή ο κυνηγός που θέλει να δοκιμάσει αυτό δεν θα έπιανε οποιονδήποτε, έτσι είναι επίσης αδύνατο να απομακρύνω δώδεκα ατέλειές μου στον ίδιο χρόνο.

Αυτό το άτομο έφθασε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν καλύτερο να πιάσει έναν λαγό και έπειτα άλλον, να απομακρύνει πρώτα μια ατέλεια και έπειτα άλλη. Έτσι αποφάσισε να αφιερώσει δύο μήνες σε κάθε ατέλεια. Μετά από εικοσιτέσσερις μήνες, αυτό το άτομο δεν είχε πλέον ατέλειες. Είχε απομακρύνει τις δώδεκα ατέλειες που τον εμπόδιζαν στην επιτυχία. Το αποτέλεσμα ήταν θαυμάσιο. Αυτό το άτομο έγινε πρώτιστος πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών, το όνομά του: Benjamin Franklin.

Μιμηθείτε αυτό το πρόσωπο. Εξετάστε τον εαυτό σας και δείτε πόσες ατέλειες έχετε, μετρήστε τις, απαριθμήστε τις. Κατόπιν αφιερώστε δύο μήνες σε κάθε ατέλεια, διαδοχικά, έως ότου τις αποβάλλετε όλες. Καθίστε σε μια άνετη καρέκλα και προσευχηθείτε στον εσωτερικό Θεό σας έτσι: «Εσύ που είσαι η αληθινή Ύπαρξή μου, εσύ που είσαι ο Εσωτερικός Θεός μου, διαφώτισέ με, βοήθησέ με, κάνε με να δω τις ατέλειές μου. Αμήν».

Επικεντρωθείτε σε αυτήν την προσευχή έως ότου φθάσει ο βαθύς ύπνος. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε όλες τις ατέλειές σας. Σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε την Βίβλο. Ο Λόγος του Θείου Κυρίου βρίσκεται στα τέσσερα Ευαγγέλια. Εκεί θα δείτε τις αρετές που χρειάζεστε, εκεί θα ανακαλύψετε τις αρετές που στερείστε. Οπουδήποτε λείπει μια αρετή, υπάρχει μια ατέλεια.

ΜΑΘΗΜΑ 5

ΧΡΗΜΑΤΑ

Γιατί τα χρήματα έχουν τέτοια απέραντη σημασία στις ζωές μας; Ίσως εξαρτόμαστε αποκλειστικά από το χρήμα για την ψυχολογική ευτυχία μας; Τα ανθρώπινα όντα χρειάζονται τρόφιμα, ιματισμό και στέγη, αυτό είναι γνωστό. Αλλά γιατί αυτό, το οποίο είναι τόσο φυσικό και απλό ακόμη και για τα πουλιά του ουρανού, έχει τέτοια τεράστια και εκφοβιστική σημασία και έννοια; Τα χρήματα έχουν τέτοια υπερβάλλουσα και δυσανάλογη αξία επειδή εξαρτόμαστε ψυχολογικά από αυτά για την ευημερία μας. Τα χρήματα τρέφουν την προσωπική ματαιοδοξία μας, μας δίνουν κοινωνικό γόητρο, μας δίνουν τα μέσα να αποκτήσουμε δύναμη. Ο νους έχει χρησιμοποιήσει τα χρήματα για σκοπούς που είναι τελείως διαφορετικοί από εκείνους για τους οποίους υπάρχει το χρήμα στην πραγματικότητα και που είναι να καλυφθούν οι άμεσες φυσικές ανάγκες μας. Τα χρήματα χρησιμοποιούνται για Ψυχολογικούς λόγους. Αυτή είναι η αιτία για την οποία τα χρήματα έχουν αποκτήσει μια υπερβάλλουσα και δυσανάλογη σημασία.

Χρειαζόμαστε χρήματα για να έχουμε τρόφιμα, ιματισμό και στέγη αυτό είναι προφανές. Αλλά όταν τα χρήματα γίνονται ψυχολογική ανάγκη, όταν τα χρησιμοποιούμε για διαφορετικούς σκοπούς από εκείνον που έχουν, όταν εξαρτόμαστε από αυτά για να αποκτήσουμε φήμη, γόητρο, κοινωνική θέση κλπ, τότε τα χρήματα αποκτούν μιαν υπερβάλλουσα και δυσανάλογη σημασία μπροστά στον νου και έτσι δημιουργούνται η προσπάθεια και η πάλη για την κατοχή τους.

Είναι λογικό ότι χρειαζόμαστε τα χρήματα για να ικανοποιήσουμε τις φυσικές ανάγκες μας για τρόφιμα, ιματισμό και στέγη. Αλλά εάν εξαρτόμαστε αποκλειστικά από τα χρήματα για την ευτυχία και την προσωπική ικανοποίησή μας, τότε είμαστε τα πιο δυστυχή όντα επάνω στην γη. Όταν καταλαβαίνουμε βαθιά ότι τα χρήματα έχουν μόνο σαν σκοπό να μας παρέχουν τρόφιμα, ιματισμό και στέγη, αυθόρμητα τοποθετούμε έναν ευφυή περιορισμό σε αυτά. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα χρήματα δεν έχουν πλέον την υπερβάλλουσα σημασία που έχουν όταν γίνονται ψυχολογική ανάγκη.

Τα χρήματα από μόνα τους δεν είναι καλά ή κακά, όλα εξαρτώνται από τη χρήση που κάνουμε. Εάν τα χρησιμοποιούμε για καλό, είναι καλά. Εάν τα χρησιμοποιούμε για το κακό, είναι κακά.

Πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος την αληθινή φύση της αίσθησης της ικανοποίησης. Ο νους που θέλει να φθάσει στην κατανόηση της αλήθειας πρέπει να είναι ελεύθερος από αυτά τα εμπόδια.

Εάν θέλουμε αληθινά να ελευθερώσουμε την σκέψη από την αίσθηση της ικανοποίησης, πρέπει να αρχίσουμε με εκείνες τις αισθήσεις που είναι πιο γνωστές σε μας και δημιουργούν την κατανόηση. Οι αισθήσεις έχουν την κατάλληλη θέση τους και όταν τις κατανοούμε βαθιά σε όλα τα επίπεδα του νου, δεν έχουν την ηλίθια διαστρέβλωση που έχουν τώρα. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι εάν τα πράγματα ήταν σύμφωνα με το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκουν και για το οποίο αγωνίζονται πάντα, θα είχαμε έναν ευτυχή κόσμο, πλήρη αφθονίας, ειρήνης και τελειότητας. Αυτή είναι μια ψεύτικη έννοια, επειδή κανένα από αυτά δεν μπορεί να συμβεί πράγματι εάν δεν έχουμε κατανοήσει προηγουμένως την αληθινή σημασία των πραγμάτων.

Ο άνθρωπος είναι πολύ φτωχός εσωτερικά και γι’ αυτό έχει ανάγκη για χρήματα και πράγματα για την στήριξή του και την προσωπική του ικανοποίηση. Όταν κάποιος είναι φτωχός εσωτερικά, εξωτερικά κυνηγάει χρήματα και πράγματα για να ολοκληρωθεί και για να βρει ικανοποίηση. Έτσι τα χρήματα και τα πράγματα έχουν μια αξία δυσανάλογη για αυτόν και ο άνθρωπος προετοιμάζεται για να κλέψει, να εκμεταλλευτεί τον άλλον και να πει ψέματα σε κάθε στιγμή. Οι μάχες μεταξύ κεφαλαιοκρατίας και εργασίας, εργοδοτών και οι εργαζόμενων, εκμεταλλευτών και εκμεταλλευμένων κλπ οφείλονται σε αυτό το γεγονός.

Όλες οι πολιτικές αλλαγές είναι άχρηστες εάν δεν έχουμε κατανοήσει αρχικά την εσωτερική ένδειά μας. Τα οικονομικά συστήματα μπορούν να αλλάξουν επανειλημμένως, το κοινωνικό σύστημα μπορεί να αλλάξει επανειλημμένως, αλλά εάν δεν έχουμε κατανοήσει βαθιά την φύση της εσωτερικής προσωπικής ένδειάς μας, το άτομο θα δημιουργήσει πάντα νέα μέσα για την προσωπική του ικανοποίηση εις βάρος της ειρήνης άλλων ανθρώπων.

Είναι επείγον να κατανοηθεί βαθιά η εσωτερική φύση του «Εγώ ο ίδιος» εάν θέλουμε πραγματικά για να είμαστε εσωτερικά πλούσιοι. Όποιος είναι εσωτερικά πλούσιος είναι ανίκανος να εκμεταλλευτεί τον διπλανό του. Όποιος είναι εσωτερικά πλούσιος ζει χωρίς τα εμπόδια των εντυπώσεων και της προσωπικής ικανοποίησης. Όποιος είναι εσωτερικά πλούσιος έχει βρει την ευτυχία.

Χρειαζόμαστε τα χρήματα, είναι αλήθεια, αλλά είναι απαραίτητο να κατανοηθεί βαθιά η συγκεκριμένη σχέση μας με αυτά. Ούτε ο τσιγκούνης ούτε ο άπληστος φιλάργυρος δεν έχει κατανοήσει ποια είναι η σχέση μας με τα χρήματα. Δεν είναι μέσω της σπατάλης ή της φιλαργυρίας που μπορούμε να καταλάβουμε την σχέση μας με αυτά. Χρειαζόμαστε κατανόηση για να αναγνωρίσουμε έξυπνα τις υλικές ανάγκες μας χωρίς την δυσανάλογη εξάρτηση από τα χρήματα.

Όταν κατανοούμε την συγκεκριμένη μας σχέση με τα χρήματα, ο πόνος της έλλειψης χρημάτων και του φοβερού μαρτυρίου που παράγεται από τον ανταγωνισμό τελειώνει. Πρέπει να μάθουμε την διαφορά μεταξύ των άμεσων σωματικών αναγκών μας και της ψυχολογικής εξάρτησής μας από τα πράγματα. Η ψυχολογική εξάρτηση στα υλικά πράγματα δημιουργεί την εκμετάλλευση και την σκλαβιά.

Χρειαζόμαστε χρήματα για να καλύψουμε τις άμεσες φυσικές ανάγκες μας αλλά, δυστυχώς, οι ανάγκες μας διαστρέφονται από την απληστία. Το ψυχολογικό Εγώ που αντιλαμβάνεται το κενό και τη δυστυχία του, δίνει συνήθως στα χρήματα και στα υλικά πράγματα μια διαφορετική αξία από αυτήν που έχουν, μια υπερβάλλουσα και παράλογη αξία. Γι’ αυτό το Εγώ θέλει να γίνει πλούσιο εξωτερικά δεδομένου ότι εσωτερικά είναι φτωχό και άθλιο. Το Εγώ θέλει να γίνει αντιληπτό, να τυφλώσει τους γύρω του με υλικά πράγματα και χρήματα.

Χρησιμοποιούμε πάντα σαν αίτιο την ανάγκη για να δικαιολογήσουμε την απληστία. Η απληστία είναι η μυστική αιτία του μίσους και των βιαιοτήτων αυτού του κόσμου που, πολλές φορές, έχουν νομικές βάσεις. Η απληστία είναι η αιτία του πολέμου και όλων των δυστυχιών αυτού του κόσμου. Εάν θέλουμε να απομακρύνουμε την πλεονεξία του κόσμου, πρέπει να κατανοήσουμε βαθιά ότι αυτός ο κόσμος είναι μέσα μας. Είμαστε ο κόσμος. Η πλεονεξία όλων των άλλων ατόμων είναι μέσα σε μας. Πραγματικά, όλα τα άτομα ζουν μέσα στη συνείδησή μας. Η παγκόσμια απληστία βρίσκεται μέσα στο άτομο και μόνο με την απομάκρυνση της έντονης επιθυμίας που φέρνουμε στο εσωτερικό μας, θα σταματήσει η απληστία στον κόσμο. Μόνο με την κατανόηση της σύνθετης διαδικασίας της έντονης επιθυμίας σε όλα τα επίπεδα του νου μπορούμε να φθάσουμε στη βίωση της Μεγάλης Πραγματικότητας.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

1. Ξαπλώστε σε μορφή αστεριού, ανοίγοντας τα πόδια και τα χέρια σας αριστερά και δεξιά.

2. Επικεντρωθείτε τώρα στις άμεσες φυσικές ανάγκες σας.

3. Διαλογιστείτε, απεικονίζοντας καθεμία ανάγκη σας.

4. Ηρεμήστε. Αποκοιμηθείτε προσπαθώντας να ανακαλύψετε, από μόνοι σας, που τελειώνει η ανάγκη και πού αρχίζει η απληστία.

5. Εάν η πρακτική της συγκέντρωσης και εσωτερικής περισυλλογής είναι σωστή, θα ανακαλύψετε σε εσωτερικό όραμα τις πραγματικές ανάγκες σας και που αρχίζει η απληστία.

Θυμηθείτε ότι μόνο με βαθιά κατανόηση της ανάγκης και της απληστίας θα είστε σε θέση να καθιερώσετε τα αληθινά θεμέλια για την σωστή διαδικασία σκέψης.

ΜΑΘΗΜΑ 6

Είναι απαραίτητο ότι έχετε τρία πράγματα στη ζωή: τρόφιμα, ιματισμό και στέγη. Δεν πρέπει να είμαστε πεινασμένοι, έχουμε ανάγκη να φάμε. Δεν πρέπει να είμαστε κακοντυμένοι, είναι απαραίτητο να ντυθούμε καλά. Δεν είναι δίκαιο να ζήσουμε ολόκληρη την ζωή μας πληρώνοντας ενοίκιο για ένα διαμέρισμα, πρέπει να έχουμε ένα καλό σπίτι που να είναι δικό μας. Φανταστείτε όλο αυτό. Είναι επείγον για σας να κατανοήσετε την ανάγκη να ζήσετε καλύτερα χωρίς να πέσετε στην αμαρτία της απληστίας. Στο προηγούμενο μάθημά μας είπαμε ότι είναι απαραίτητο να διακρίνουμε μεταξύ της ανάγκης και της απληστίας. Είναι απαραίτητο να είναι γνωστό που τελειώνει η ανάγκη και πού αρχίζει η απληστία.

Πρέπει να μάθετε πώς να κάνετε καλή εντύπωση στους άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι μια πολύ λεπτή τέχνη. Πολλές κυρίες ντύνονται πολύ καλά, μερικές φορές με υπερβολική πολυτέλεια, και φορούν βαρύτιμα δαχτυλίδια στα χέρια τους και παρ΄ όλα αυτά δεν κάνουν καλή εντύπωση. Πολλοί κύριοι φορούν πολύ ακριβά κοστούμια και οδηγούν τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα κι όμως πολλές φορές αποτυγχάνουν λόγω της άγνοιας του πώς να κάνουν καλή εντύπωση στους άλλους.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Δρ Olaya Herrera, έλεγξε τους ανθρώπους του με το αιώνιο χαμόγελό του. Κάθε χαμόγελο του Προέδρου αντιπροσώπευε εκατομμύρια δολάρια. Εμείς οι άνδρες ξέρουμε ότι το χαμόγελο μιας γυναίκας αξίζει για εμάς περισσότερο από όλες τις γούνες και τα διαμάντια που φορούν. Μια γυναίκα με ένα γοητευτικό χαμόγελο προξενεί μεγάλη εντύπωση στους άνδρες.

Το χαμόγελο της ειλικρίνειας και το άρωμα της ευγένειας επιτυγχάνουν αληθινά θαύματα στον επιχειρησιακό κόσμο.

Είναι επείγον να διακρίνεις μεταξύ του χαμόγελου της ειλικρίνειας και του μηχανικού χαμόγελου. Το χαμόγελο της ειλικρίνειας προέρχεται από ένα πολύ βαθύ σημείο της ψυχής. Το μηχανικό χαμόγελο είναι υποκριτικό και σκοτεινό είναι ο μορφασμός του διαβόλου.

Στο άτομο υπάρχουν δύο παράγοντες σε διαφωνία, η ψυχή και ο διάβολος. Η ψυχή είναι θεία ο διάβολος είναι κακόβουλος. Κάθε καλή δράση είναι της ψυχής κάθε κακή δράση είναι του διαβόλου. Όταν χτυπάτε μια πόρτα για να σας ανοίξουν, ο αρχηγός του σπιτιού μπορεί να σας ρωτήσει πολλές φορές: Ποιος είναι; Εσείς έπειτα του απαντάτε: Εγώ. Αυτό το «Εγώ», αυτό το «ο εαυτός μου» είναι ακριβώς ο διάβολος μέσα σε μας. Οι διορατικοί βλέπουν αυτό το Εγώ σαν μια πολύ φρικτή ρευστή οντότητα που ζει μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η οντότητα αφήνει το σώμα κατά την διάρκεια του ύπνου και ταξιδεύει πολύ μακριά, παρασύρεται οπουδήποτε από τις επιθυμίες και τα πάθη του.

Η ψυχή δεν είναι το Εγώ. Η ψυχή είναι το Είναι. Διακρίνετε μεταξύ του Είναι και του Εγώ. Το Είναι είναι η ψυχή, το Εγώ είναι ο Σατανάς μέσα σε μας.

Το σώμα σας ούτε σκέφτεται ούτε επιθυμεί το σώμα είναι μόνο ένα κοστούμι, ένα ρούχο. Σκέφτεστε με το νου και ο νους είναι ένας φορέας της ψυχής, εντούτοις, όταν είμαστε κακοί ο νους γίνεται όχημα του διαβόλου. Ο διαβολικός νους θέλει πολέμους, δημιουργεί συγκρούσεις, προβλήματα, κακίες, θέλει οινοπνευματώδη ποτά, μοιχείες, πορνεία, απληστία, υποκρισία κλπ.

Η μέλισσα απολαμβάνει την εργασία. Το μυρμήγκι εργαζόμενο είναι ευτυχές. Μάθετε να απολαμβάνετε, και να αντλείτε ευχαρίστηση, από την εργασία σας. Όταν ένας υπάλληλος καταστημάτων απολαμβάνει την εργασία του ακτινοβολεί διανοητικά κύματα επιτυχίας και προόδου. Κατόπιν οι πωλήσεις αυξάνονται και ο εργοδότης είναι ευχαριστημένος από τον υπάλληλό του και δεν θέλει να του φύγει. Ανησυχήστε για την επιτυχία της επιχείρησης όπου εργάζεστε. Είναι απαραίτητο να κερδίζετε την αγάπη των εργοδοτών σας. Μάθετε να χαμογελάτε ειλικρινά. Μάθετε να απολαμβάνετε την εργασία. Εάν θέλετε οι άνθρωποι να αισθάνονται ευχαριστημένοι από σας, είναι απαραίτητο να είστε ευχαριστημένοι από τους άλλους. Εάν δεν αισθάνεστε ευχαριστημένοι από την εργασία σας, εάν δεν αισθάνεστε χαρούμενοι, σας συμβουλεύουμε να ακούσετε καλή μουσική. Θυμηθείτε ότι η μουσική κάνει τα θαύματα. Έτσι, θα γίνετε ικανοί να αλλάξετε τον χαρακτήρα σας. Όταν ακούμε καλή μουσική, όταν ξοδεύουμε πολύ χρόνο απορροφούμενοι στο άκουσμα καλής μουσικής, ανυψώνουμε το νου μας σε υψηλά επίπεδα συνείδησης.

Ο νους ακτινοβολεί κύματα που ταξιδεύουν μέσω του διαστήματος και αυτά τα κύματα περνούν από έναν εγκέφαλο στον επόμενο. Μια απόδειξη της πραγματικότητας αυτών των κυμάτων βρίσκεται στην τηλεπάθεια. Πολλές φορές, περπατάμε στον δρόμο και ξαφνικά η μνήμη κάποιου μας χτυπά. Μετά συμβαίνει να συναντάμε το πρόσωπο που θυμηθήκαμε. Αυτή είναι τηλεπάθεια. Προσελκύουμε τα διανοητικά του κύματα και την ίδια στιγμή τα κύματα φθάνουν σε μας.

Έχουμε ένα αυθεντικό ασύρματο σύστημα στον οργανισμό μας. Ο κωνοειδής αδένας, που τοποθετείται στο κατώτερο μέρος του εγκεφάλου, είναι το κέντρο διαβίβασης της σκέψης και το ηλιακό πλέγμα, που τοποθετείται στην περιοχή του αφαλού, είναι η δεκτική κεραία. Ο κωνοειδής αδένας είναι το κάθισμα της ψυχής, το παράθυρο του Brahma μέσω του οποίου η ψυχή μπαίνει και βγαίνει στο σώμα. Ο κωνοειδής αδένας είναι ένα μικρό κοκκινωπό-γκρίζο όργανο. Αυτός ο αδένας εκκρίνει μια ορμόνη που ρυθμίζει την ανάπτυξη των σεξουαλικών οργάνων. Μετά την ωριμότητα, αυτός ο αδένας εκφυλίζεται σε ινώδη ιστό που δεν έχει εκκρίσεις.

Ο κωνοειδής αδένας είναι ο γρίφος των σοφών, το κέντρο διαβίβασης της σκέψης. Αυτός ο αδένας αναπτύσσεται στις μεγαλοφυΐες της επιστήμης, της τέχνης, της φιλοσοφίας κλπ. και ατροφεί στους ηλιθίους. Μεγάλοι επιχειρηματίες και άτομα με επιτυχία στην επιχείρησή τους συνήθως έχουν αυτόν τον αδένα καλά ανεπτυγμένο.

Ο κωνοειδής αδένας συσχετίζεται στενά με τα σεξουαλικά όργανα. Η δύναμη του κωνοειδούς αδένα εξαρτάται από την σεξουαλική δύναμη. Ο άνδρας ή η γυναίκα, που σπαταλάει ανόητα την σεξουαλική ενέργεια, αποτυγχάνει επειδή ο κωνοειδής αδένας γίνεται ατροφικός. Δεν μπορεί ένας αποδυναμωμένος κωνοειδής αδένας να ακτινοβολήσει με δύναμη διανοητικά κύματα. Το αποτέλεσμα είναι αποτυχία.

Να είστε συνετοί μην σπαταλάτε τις σεξουαλικές ενέργειές σας ανόητα. Η Βίβλος λέει: Να μην μοιχεύσεις. Εκπληρώστε την έκτη εντολή και κατ' αυτόν τον τρόπο εκτός από τις σεξουαλικές ενέργειές σας θα ενισχύσετε τον κωνοειδή αδένα σας και θα πετύχετε αναπόφευκτα. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να ακτινοβολήσετε τα διανοητικά κύματά σας με δύναμη, ισχύ και δόξα. Αυτά τα διανοητικά κύματα, αφού φθάσουν στο δεκτικό κέντρο (το ηλιακό πλέγμα) άλλων ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με σας, θα σας δώσουν την επιτυχία που επιδιώκετε. Να είστε θριαμβευτικός, πάντα να χαμογελάτε με ειλικρίνεια, ζήστε ευτυχισμένα, εργαστείτε με ευχαρίστηση και ο κόσμος θα είναι δικός σας. Η τύχη θα χαμογελάσει σε σας από παντού.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Μπροστά στον καθρέφτη, παρατηρήστε το πρόσωπό σας από κοντά και προσευχηθείτε με αυτόν τον τρόπο: Ψυχή μου, πρέπει να πετύχεις. Ψυχή μου, πρέπει να υπερνικήσεις τον Σατανά. Ψυχή μου, ανάλαβε το νου μου, τα συναισθήματά μου, την ζωή μου. Πρέπει να κρατήσεις τον Φύλακα του κατωφλιού μακριά από εμένα. Πρέπει να τον υπερνικήσεις. Πρέπει να κυριαρχήσεις πάνω σε μένα συνολικά. Αμήν, Αμήν, Αμήν.

Πέστε αυτήν την προσευχή επτά φορές και παρατηρήστε έπειτα στον καθρέφτη τα μάτια σας, τους μαθητές σας, τον χώρο των μαθητών σας, τον αμφιβληστροειδή των ματιών σας και φανταστείτε να φορτίζονται με φως, δύναμη και ισχύ. Είναι απαραίτητο να προσπαθείτε να διαπεράσετε διανοητικά το εσωτερικό των ματιών σας που απεικονίζονται στον καθρέφτη. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε να δείτε με τη φαντασία σας στο κέντρο των ματιών, την ομορφιά της ψυχής σας. Είναι απαραίτητο να αναφωνήσετε λέγοντας: Ω, ψυχή μου! Θέλω να σε δω, θέλω να σε δω, θέλω να δω.

Εμμείνετε έντονα σε αυτήν την άσκηση καθημερινά. Κάνετέ την κάθε νύχτα πριν πάτε για ύπνο. Με αυτήν θα αναπτύξετε την διόραση. Κάντε την για δέκα λεπτά καθημερινά. Αυτό είναι όλο.

ΔΙΟΡΑΣΗ

Είναι απαραίτητο ότι ξέρετε ότι υπάρχει μια έκτη αίσθηση. Αυτή η είναι διόραση. Αυτή η ικανότητα εδράζεται στον κωνοειδή αδένα.

Όταν αναπτύσσετε την διόραση θα είστε σε θέση να διαβάσετε τις σκέψεις των άλλων όπως στην ανάγνωση σε ανοικτό βιβλίο. Όταν γίνεστε διορατικός θα είστε σε θέση να δείτε την ψυχή των ανθρώπων. Όταν γίνεστε διορατικός θα είστε σε θέση να δείτε το Εγώ των ανθρώπων και έπειτα θα κατανοήσετε ότι η Ψυχή δεν είναι Εγώ, ότι το Εγώ είναι ο Σατανάς μέσα σε μας.

Η διόραση επιτρέπει σε μας να δούμε τι βρίσκεται πέρα από το θάνατο. Θα αναπτύξετε την διόραση με τις ασκήσεις που θα σας δώσουμε. Πρέπει να κάνετε αυτές τις ασκήσεις. Θέλουμε να μας γράψετε, διαβιβάζοντάς μας όλες τις εντυπώσεις σας.

ΜΑΘΗΜΑ 7

Στην ζωή υπάρχουν αναρίθμητα προβλήματα. Κάθε πρόσωπο πρέπει να ξέρει πώς να λύσει κάθε αυτά τα προβλήματα έξυπνα. Πρέπει να κατανοήσουμε κάθε πρόβλημα. Η λύση κάθε προβλήματος είναι στο ίδιο το πρόβλημα.

Ο χρόνος για να μάθουμε να λύνουμε τα προβλήματά μας έχει φθάσει. Υπάρχουν πολλά προβλήματα: οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά, πολιτικά, θρησκευτικά, οικογενειακά κλπ και πρέπει να μάθουμε να τα λύνουμε έξυπνα. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάται κανείς για την λύση κάθε προβλήματος είναι να μην ταυτιστεί με το πρόβλημα. Υπάρχει η τάση της ταύτισης με το πρόβλημα και είναι τόσο έντονη που, στην πραγματικότητα, γινόμαστε το ίδιο το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ταύτισης είναι ότι αποτυγχάνουμε στην λύση επειδή ένα πρόβλημα δεν μπορεί ποτέ να λύσει ένα άλλο πρόβλημα.

Χρειάζεται πολλή ειρήνη και διανοητική ηρεμία για να λύσει κανείς ένα πρόβλημα. Ένας δύσκολος, μαχόμενος, συγκεχυμένος νους δεν μπορεί να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Εάν έχετε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, μην ταυτιστείτε με το πρόβλημα, να υποχωρήσετε σε οποιαδήποτε υγιή ψυχαγωγική θέση: ένα δάσος, ή ένα πάρκο, ή το σπίτι ενός πολύ στενού φίλου κλπ. Αποσπάστε τον εαυτό σας με κάτι διαφορετικό, ακούστε καλή μουσική και έπειτα, με το νου σας ήρεμο και χαλαρό, σε τέλεια ειρήνη, προσπαθήστε να κατανοήσετε το πρόβλημα βαθιά, ενθυμούμενοι ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι μέσα το ίδιο στο πρόβλημα.

Θυμηθείτε ότι χωρίς ειρήνη δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα νέο. Χρειάζεστε ηρεμία και ειρήνη για να λύσετε το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην ζωή σας. Πρέπει να σκεφτείτε με έναν απολύτως νέο τρόπο για το πρόβλημα που θέλετε να λύσετε και αυτό είναι δυνατό μόνο με την κατοχή ηρεμίας και ειρήνης. Στην σύγχρονη ζωή έχουμε πολλά προβλήματα και, δυστυχώς, δεν απολαμβάνουμε την ειρήνη. Αυτό είναι ένας αληθινός γρίφος επειδή δεν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα χωρίς ειρήνη.

Χρειαζόμαστε την ειρήνη και πρέπει να το μελετήσουμε αυτό σε βάθος. Πρέπει να ερευνήσουμε ποιος είναι ο κύριος παράγοντας που βάζει τέλος στην ειρήνη μέσα και έξω από εμάς. Πρέπει να ανακαλύψουμε τι προκαλεί την σύγκρουση. Ο χρόνος έχει φθάσει για να κατανοήσουμε σε βάθος, σε όλα τα επίπεδα του νου, τις άπειρες αντιφάσεις που έχουμε μέσα μας, επειδή αυτό είναι ο γενεσιουργός παράγοντας της ασυμφωνίας και της σύγκρουσης. Εάν κατανοούμε σε βάθος την αιτία μιας ασθένειας, θεραπεύουμε τον ασθενή. Εάν ξέρουμε την αιτία της σύγκρουσης, απομακρύνουμε τη σύγκρουση και το αποτέλεσμα είναι η ειρήνη.

Μέσα και γύρω από σε μας, υπάρχουν χιλιάδες αντιφάσεις δημιουργώντας συγκρούσεις. Αληθινά, ότι υπάρχει μέσα σε μας υπάρχει επίσης στην κοινωνία δεδομένου ότι έχουμε πει πολλές φορές πως η τελευταία είναι μια επέκταση του ατόμου. Εάν υπάρχει αντίφαση και σύγκρουση μέσα μάς, επίσης υπάρχει στην κοινωνία. Εάν το άτομο δεν έχει ειρήνη και η κοινωνία δεν θα έχει, έτσι με αυτούς τους όρους όλη η προπαγάνδα υπέρ της ειρήνης αποδεικνύεται, στην πραγματικότητα, συνολικά άχρηστη.

Εάν αναλυόμαστε σοφά, ανακαλύπτουμε ότι μια σταθερή κατάσταση επιβεβαίωσης και άρνησης υπάρχει μέσα σε μας: τι θέλουμε να είμαστε και τι είμαστε πραγματικά. Είμαστε φτωχοί και θέλουμε να είμαστε εκατομμυριούχοι, είμαστε στρατιώτες και θέλουμε να είμαστε στρατηγοί, είμαστε άγαμοι και θέλουμε να παντρευτούμε, υπάλληλοι και θέλουμε να είμαστε διευθυντές κλπ.

Η κατάσταση της αντίφασης προκαλεί σύγκρουση, πόνο, ηθική δυστυχία, παράλογες ενέργειες, βία, κουτσομπολιό, συκοφαντία κλπ.... Η κατάσταση της αντίφασης δεν μπορεί ποτέ να μας φέρει ειρήνη στην ζωή. Ένα άτομο χωρίς ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να λύσει τα προβλήματά του.

Πρέπει να λύσετε έξυπνα τα προβλήματά σας και επομένως είναι επείγον να έχετε συνεχή ειρήνη. Η κατάσταση της αντίφασης εμποδίζει τη λύση των προβλημάτων. Κάθε πρόβλημα έχει χιλιάδες αντιφάσεις: Θα κάνω αυτό; τo άλλο; πώς; πότε; κλπ. Η διανοητική αντίφαση δημιουργεί συγκρούσεις και ματαιώνει την λύση των προβλημάτων.

Πρέπει αρχικά να λύσουμε τις αιτίες της αντίφασης για να τελειώσουμε με τις συγκρούσεις. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα φθάσει η ειρήνη και, μαζί της, οι λύσεις των προβλημάτων. Είναι σημαντικό να ανακαλυφθούν οι αιτίες των αντιφάσεων, είναι απαραίτητο να αναλυθούν λεπτομερώς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατό να απομακρυνθεί η διανοητική σύγκρουση. Δεν είναι σωστό να κατηγορηθούν άλλοι για τις εσωτερικές αντιφάσεις μας. Οι αιτίες αυτών των αντιφάσεων είναι μέσα σε μας. Διανοητική σύγκρουση υπάρχει μεταξύ του τι είμαστε και τι θέλουμε να είμαστε, μεταξύ του τι είναι το πρόβλημα και του τι θέλουμε εμείς να είναι. Όταν έχουμε πρόβλημα οποιουδήποτε τύπου είτε είναι ηθικό, οικονομικό, θρησκευτικό, οικογενειακό, συζυγικό κλπ, η πρώτη αντίδρασή μας είναι να σκεφτούμε για αυτό, να αντισταθούμε, να το αρνηθούμε, να το αποδεχθούμε, να το εξηγήσουμε κλπ. Είναι απαραίτητο να κατανοηθεί ότι με διανοητικό άγχος, αντίφαση, ανησυχία, σύγκρουση δεν είναι πιθανό να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης μπροστά σε ένα πρόβλημα είναι η σιωπή. Αναφέρομαι στην σιωπή του νου. Αυτή η σιωπή έρχεται με το να μην σκεπτόμαστε το πρόβλημα. Η σιωπή έρχεται όταν κατανοούμε ότι με την σύγκρουση και τις αντιφάσεις δεν λύνεται τίποτα. Αυτή η σιωπή δεν είναι κανένα ειδικό δώρο, ούτε ένας ορισμένος τύπος δυνατότητας. Κανένας δεν μπορεί να καλλιεργήσει αυτήν την σιωπή, έρχεται μόνη της. Φθάνει όταν κατανοούμε ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με αντίσταση σε αυτό, με αποδοχή ή άρνηση, εξήγηση ή επιβεβαίωση του κλπ.

Από την διανοητική σιωπή γεννιέται η ευφυής δράση, η διαισθητική και σοφή δράση που θα λύσει το πρόβλημα ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι. Αυτή η ευφυής δράση δεν είναι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε αντίδρασης. Όταν αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα, όταν παρατηρούμε το γεγονός χωρίς επιβεβαίωση ή άρνηση ή εξήγηση του, όταν δεν δεχόμαστε το γεγονός, ούτε το απορρίπτουμε τότε φτάνει η σιωπή του νου. Η διαίσθηση ανθίζει στην σιωπή. Από την σιωπή ορμάει εμπρός η ευφυής δράση, που λύνει το πρόβλημα συνολικά.

Μόνο στην διανοητική σιωπή και την γαλήνη υπάρχει ελευθερία και φρόνηση. Η διανοητική σύγκρουση είναι καταστρεπτική και είναι αποτέλεσμα των αντιθέτων επιθυμιών: θέλουμε και δεν θέλουμε, επιθυμούμε αυτό και το άλλο. Είμαστε σε σταθερή αντίφαση και αυτό, στην πραγματικότητα, είναι σύγκρουση. Η σταθερή αντίφαση που υπάρχει μέσα σε μας οφείλεται στην πάλη των αντίθετων επιθυμιών. Υπάρχει μια σταθερή άρνηση μιας επιθυμίας για μια άλλη επιθυμία μια υποχρέωση τοποθετείται πέρα από μια άλλη υποχρέωση. Δεν υπάρχει μια μόνιμη επιθυμία στον άνθρωπο. Κάθε πόθος είναι προσωρινός. Θέλει μια εργασία και αφότου την έχει, επιθυμεί μιαν άλλη εργασία. Ο υπάλληλος θέλει να είναι διευθυντής ο ιερέας θέλει να είναι επίσκοπος. Κανένας δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό που έχει, είναι γεμάτος ανικανοποίητες επιθυμίες και θέλει ικανοποίηση.

Η ζωή είναι μια παράλογη διαδοχή εφήμερων και μάταιων επιθυμιών. Όταν κατανοούμε βαθιά ότι όλες οι επιθυμίες στην ζωή είναι εφήμερες και μάταιες, όταν καταλαβαίνουμε ότι το φυσικό σώμα δημιουργείται στην αμαρτία και ότι το πεπρωμένο του είναι η σήψη του τάφου, μετά την βαθιά αυτή κατανόηση, γεννιέται η αληθινή ειρήνη του νου και εξαφανίζονται η αντίφαση και η σύγκρουση.

Μόνο ο νους που είναι σε ειρήνη μπορεί να λύσει προβλήματα. Η ειρήνη βρίσκεται στην σιωπή του νου. Η αντίφαση φουσκώνει από το πείσμα. Όταν ο νους προσκολλάται σε μια επιθυμία, όταν θέλει να πραγματοποιηθεί με οποιοδήποτε κόστος, πραγματοποιεί την επιθυμία του. Κατ' αυτόν τον τρόπο είναι λογικό ότι θα πρέπει να υπάρξει σύγκρουση. Εάν παρατηρήσουμε προσεκτικά δύο ανθρώπους που συζητούν ένα πρόβλημα, θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι κάθε πρόσωπο προσκολλάται στην επιθυμία του, κάθε πρόσωπο θέλει να δει την επιθυμία του να ικανοποιείται και αυτό, φυσικά, δημιουργεί διανοητική σύγκρουση.

Όταν πραγματικά βλέπουμε τη ματαιοδοξία των επιθυμιών, όταν κατανοούμε ότι η επιθυμία είναι η αιτία των συγκρούσεων και της πικρίας μας, φθάνει η αληθινή ειρήνη.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Καθισμένοι σε άνετη καρέκλα, ή ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, κλείνετε τα μάτια σας. Κατόπιν συγκεντρωθείτε στο εσωτερικό σας, μελετώντας τον εαυτό σας, ερευνώντας τις επιθυμίες σας, τις αντιφάσεις σας. Είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τι είναι οι αντιφατικές επιθυμίες σας ώστε, κατ' αυτό τον τρόπο, να μπορείτε να ξέρετε τις αιτίες των εσωτερικών συγκρούσεών σας. Η ειρήνη του νου προέρχεται από την γνώση των αιτιών της διανοητικής σύγκρουσης. Εξασκήστε αυτήν την απλή άσκηση καθημερινά. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον εαυτό σας.

ΜΑΘΗΜΑ 8

ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ

Αυτό το βίτσιο έχει τρία τέλεια καθορισμένα βήματα: Έναρξη, Εθισμός, Θάνατος.

ΕΝΑΡΞΗ

Μερικοί άνθρωποι αποκτούν αυτό το φρικτό βίτσιο κατά την διάρκεια της εφηβείας, άλλοι στην νεότητα τους, άλλοι στην ενηλικίωση και μερικοί κατά τη διάρκεια των γηρατειών. Πολλές είναι οι αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους στο βίτσιο του αλκοολισμού. Ο έφηβος που αρχίζει αυτήν την φρικτή πορεία το κάνει επειδή θέλει να αισθανθεί όπως ένα πλήρες άτομο έχει μια ψεύτικη έννοια του ανδρισμού θεωρεί ότι το να είναι άνδρας σημαίνει να είναι μέθυσος, καπνιστής, πόρνος, μοιχός κλπ. Ο νεαρός φθάνει στην ωμή κακία του αλκοολισμού, όταν παραπλανιέται από τους φίλους του ή τα προβλήματα. Πολλές φορές μια ερωτική εξαπάτηση ή μια δύσκολη οικονομική κατάσταση τείνει να είναι βασικό κίνητρο για την έναρξη της μοιραίας πορείας του αλκοολισμού. Το ώριμο άτομο που μπαίνει σε αυτήν την φρικτή πορεία το κάνει, όπως πάντα, κινούμενος από το ελατήριο της πικρίας, ίσως του θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου, μια ερωτικής εξαπάτησης, ενός διαζυγίου, κάποιας ατυχίας, της απώλειας εργασίας του κλπ.

Ο ανθρώπινος οργανισμός επαναστατεί ενάντια στα πρώτα ποτά. Στην αρχή ο οργανισμός δεν είναι ακόμα τοξινομένος και είναι προφανές ότι απορρίπτει έντονα το επιβλαβές συστατικό του οινοπνεύματος, με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένος. Ο εμετός, η ανησυχία του στομαχιού μετά από τα τεράστια ξεφαντώματα κατανάλωσης κλπ, είναι συμπτώματα που ο οργανισμός χρησιμοποιεί για να αποβάλει το επιβλαβές συστατικό. Η προσπάθεια του οργανισμού είναι συνήθως πολύ ισχυρή, αλλά ο κακοήθης σκοπεύει να την διαστρεβλώσει και το επιτυγχάνει. Κανένας πότης δεν είναι χωρίς ηθική τραγωδία. Ο ήδη μεθυσμένος πότης ξέρει πώς να κρύψει πολύ καλά την προαναφερθείσα τραγωδία. Ο πότης που μυείται στο βίτσιο εξωτερικεύει πάντα την τραγωδία του, αλλά όταν κατανοεί ότι οι άνθρωποι δεν τον καταλαβαίνουν, προτιμά να μείνει ήρεμος.

ΕΘΙΣΜΟΣ

Ο εθισμός έρχεται μόλις υπερνικηθούν οι άμυνες του ανθρώπινου οργανισμού. Φτάνοντας σε αυτήν την δεύτερη φάση, ο οργανισμός δεν αισθάνεται πλέον καλά χωρίς οινόπνευμα. Ο γιατρός τοξινομένος από το οινόπνευμα δεν μπορεί πλέον να διενεργήσει μια χειρουργική επέμβαση χωρίς το αγαπημένο ποτό του. Ο σφυγμός του είναι ασταθής και εάν διενεργεί την επέμβαση, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ άσχημα. Ο επιχειρηματίας δεν μπορεί πλέον να κάνει επιχειρήσεις χωρίς οινόπνευμα. Αισθάνεται συνεσταλμένος, νευρικός, και αποτυγχάνει. Χωρίς το ποτό του ο εργαζόμενος είναι τελικά ανίκανος, αισθάνεται αδύναμος. Το οινόπνευμα γίνεται μια ανάγκη για τον μεθυσμένο οργανισμό. Ο μεθυσμένος πίνει συνεχώς, υποκινούμενος από το μυστικό ελατήριο της ηθικής τραγωδίας του. Μερικοί πότες τρώνε και πίνουν. Αντέχουν περισσότερο. Άλλοι δεν τρώνε, όπως λένε για να μην χαθεί η μέθη. Πεθαίνουν πολύ σύντομα. Τα τρόφιμα στηρίζουν την χωνευτική διαδικασία, αλλά η έλλειψη τροφίμων, στην πραγματικότητα, αφήνει τον οργανισμό τελείως ανυπεράσπιστο και το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος.

ΘΑΝΑΤΟΣ

Κάθε οινοπνευματώδης δηλητηρίαση ολοκληρώνεται με τον θάνατο. Ο θάνατος μπορεί να προκύψει από έλκος, ηπατίτιδα ή κίρρωση του συκωτιού, ή γενικά από οποιαδήποτε κακή λειτουργία του συκωτιού, του στομαχιού κλπ. Κλινικά έχει αποδειχθεί ότι οι πότες που ζουν περισσότερο είναι εκείνοι που τρώνε ενώ πίνουν, και ότι εκείνοι που ζουν λίγο είναι εκείνοι που πίνουν και δεν τρώνε τίποτα. Ο θάνατος του πότη είναι πολύ φρικτός. Γίνονται πολύ νευρικοί στις κλινικές και νοσοκομεία λόγω της έλλειψης οινοπνεύματος, φωνάζουν, θορυβούν, απαιτούν το μπουκάλι του οινοπνεύματος, η απόγνωσή τους φοβίζει. Μερικοί πεθαίνουν κάνοντας εμετό με αίμα, άλλοι με αιματηρή διάρροια κλπ.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΗ

Ο τελείως εθισμένος πότης ξοδεύει τα πάντα στο βίτσιο του. Όταν δεν έχει άλλα να ξοδεύει, γίνεται επαίτης, κλέφτης, απατεώνας, ή στο καλύτερο των περιπτώσεων, τίποτα περισσότερο από έναν απλό σκλάβο του οινοπνεύματος, έναν επαίτη του οινοπνεύματος. Μεθυσμένος χάνει την έννοια της τιμής, αξιοπρέπειας, ευθύνης κλπ, και μόνο ένα πράγμα στη ζωή τον ενδιαφέρει: το να πίνει. Το οινόπνευμα γίνεται μια θεμελιώδης ανάγκη ζωτικής σημασίας για τον μεθυσμένο. Αυτό είναι όλο.

Τα σοβαρά πράγματα της ζωής δεν έχουν οποιαδήποτε αξία για τον πότη. Είναι απολύτως ανεύθυνος. Ο αλκοολικός είναι ανήθικος υπό την πληρέστερη έννοια της λέξης. Η αξιοπρέπεια, ο λόγος τιμής, η αρετή κλπ, δεν έχουν απολύτως καμία σημασία για τον αλκοολικό. Ο σκληρόκαρδος πότης γελάει με όλες αυτές τις ανθρώπινες ιδιότητες, και αισθάνεται ακόμη και ότι είναι απείρως ανώτερος από τους άλλους.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ

Η αληθινά αποτελεσματική εκστρατεία ενάντια στο οινόπνευμα επιτυγχάνεται με την εξήγηση, με κάθε λεπτομέρεια, των τριών καθορισμένων πτυχών αυτής της φρικτής κακίας. Αυτές οι τρεις φάσεις της πορείας του οινοπνεύματος: η έναρξη, ο εθισμός και ο θάνατος πρέπει να επισημανθούν στο σπίτι, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στις ακαδημίες, τους ναούς κλπ. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις αποτελεσματική εκστρατεία ενάντια στο οινόπνευμα. Οι νόμοι που απαγορεύουν την πώληση του οινοπνεύματος είναι άχρηστοι επειδή οι πότες εφευρίσκουν έξυπνα μεθόδους για την παραγωγή τους σε μυστική μορφή. Αυτό κάνει περισσότερη ζημιά από καλό στην κοινωνία. Μόνο η δημιουργική κατανόηση μπορεί να σώσει τους ανθρώπους από να μπουν σε αυτό το φρικτό και φοβερό βίτσιο. Το οπτικοακουστικό σύστημα της διδασκαλίας είναι θαυμάσιο στην καταπολέμηση του βίτσιου του οινοπνεύματος.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η αληθινή εκπαίδευση αρχίζει στο σπίτι. Οι γονείς που πίνουν δίνουν ένα κακό παράδειγμα στα παιδιά τους, οδηγούν τα παιδιά τους στο μοιραίο μονοπάτι της αβύσσου. Τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν στο σπίτι τι είναι αυτό το φρικτό βίτσιο, οι τρεις πτυχές αυτής της φρικτής πορείας κλπ. Αυτός ο τύπος διδασκαλίας, που συνοδεύεται από το καλό παράδειγμα, είναι ριζικός στην προειδοποίηση της νέας γενεάς ενάντια στην βίτσιο του οινοπνεύματος. Οτιδήποτε μαθαίνεται καλά δεν ξεχνιέται ποτέ.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΙ

Ο διαλογισμός και το μεθύσι είναι οι αντίθετοι πόλοι της ίδιας δύναμης. Ο διαλογισμός είναι θετικός, η τοξίνωση του αλκοόλ είναι αρνητική.

Ο Ροδόσταυρος Γνωστικός πρέπει να πιει το κρασί της περισυλλογής στην ιερή κούπα της συγκέντρωσης. Είναι απαραίτητο να κρατηθεί πολύ μακριά από την αρνητική αυτή πτυχή. Είναι απαραίτητο να μην πέσει στην αρνητική πτυχή του νου. Το βίτσιο του οινοπνεύματος αναφέρεται στην αρνητική πτυχή του νου. Ο πότης καταδύεται στις ατομικές κολάσεις της φύσης και χάνεται στην άβυσσο. Είναι καλύτερο συγκεντρώνουμε το νου μας στον εσωτερικό Θεό μας, να διαλογιστούμε σε αυτόν για ολόκληρες ώρες και με αυτόν τον τρόπο να φθάσουμε στο Σαμαντί, την άφατη Έκσταση. Τότε θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε με τους Θεούς και να μπούμε στα μεγάλα μυστήρια της φύσης. Αυτό είναι καλύτερο από το delirium tremens(Τρομώδες παραλήρημα, διανοητική σύγχυση), που επιτρέπει στον πότη να διαπεράσει τις ατομικές κολάσεις της φύσης και να ζήσει μαζί με τους δαίμονες της αβύσσου. Τα οράματα του delirium tremens του πότη είναι πραγματικά. Αυτά που βλέπει στα οράματά του υπάρχουν πραγματικά. Βλέπει τις προνύμφες, τους δαίμονες, και τα φρικτά τέρατα που υπάρχουν αληθινά στις ατομικές κολάσεις της καθοδικής φύσης. Διαπερνά την άβυσσο και βλέπει τα όντα της αβύσσου, διεστραμμένα όντα που ζουν στις ατομικές κολάσεις της φύσης.

ΟΙ ΠΡΟΝΥΜΦΕΣ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ

Κάθε άνθρωπος έχει μια ατομική ατμόσφαιρα αντιληπτή στους διορατικούς. Οι προνύμφες του αλκοόλ ζουν στην τέταρτη διάσταση. Έπ’ ευκαιρία πρέπει να πούμε ότι η σύγχρονη φυσική έχει αρχίσει ήδη να αναγνωρίζει στις τρεις συντεταγμένες, την τέταρτη διάσταση, την τέταρτη κάθετο.

Ο πότης φέρνει, σε αυτήν την υπερευαίσθητη ατμόσφαιρα, προνύμφες που αυτός τους έδωσε ζωή, οι οποίες τον υποκινούν στο βίτσιο, σπρώχνοντάς τον να πίνει. Οι προαναφερθείσες προνύμφες αποσυνθέτονται μόνο με τους καπνούς του θείου.

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα αρώματα που συνδυάζονται με την διανοητική δύναμη αποτελούν ένα θαυμάσιο θεραπευτικό σύστημα. Οι πότες μπορούν να θεραπευθούν με τον σοφό συνδυασμό των δύο στοιχείων.

ΜΕΘΟΔΟΣ

Έχετε οποιονδήποτε αγαπημένο που είναι θύμα του βίτσιου του αλκοολισμού; Όταν είναι κοιμισμένος, κρατήστε το χέρι του με το δεξί χέρι σας, κάνετε τον να μυρίσει ένα ωραίο άρωμα, ένα απόσταγμα ρόδου, και έπειτα μιλήστε του με μαλακή φωνή σαν ήταν ξύπνιος, συμβουλέψτε τον, εξηγήστε του με λεπτομερή τρόπο τι είναι το φρικτό βίτσιο του αλκοόλ. Θυμηθείτε ότι όταν το σώμα κοιμάται, τα Εγώ αφήνουν το σώμα και ταξιδεύουν στην τέταρτη διάσταση. Οι λέξεις που λέτε στο πρόσωπο που κοιμάται φτάνουν στο αυτί. Κατόπιν πηγαίνουν στο αισθητήριο κέντρο του εγκεφάλου και διαβιβάζονται στο Εγώ ακόμα και όταν είναι μακριά από το φυσικό σώμα. Στο ξύπνημα, με την επιστροφή του Εγώ στο φυσικό σώμα ακόμη και αν δεν θυμάται τι του είπατε, να είστε σίγουροι ότι όλα όσα έχετε πει, έχουν παραμείνει μέσα στο υποσυνείδητο του αγαπημένου σας. Αυτές οι λέξεις παράγουν την επίδρασή τους σιγά-σιγά και η ημέρα φθάνει τελικά που θεραπεύεται ο ασθενής του φρικτού βίτσιου του αλκοολισμού.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Ξαπλώστε και παραμείνετε ήρεμα στο κρεβάτι. Ανοίξτε τα χέρια και τα πόδια σας έτσι ώστε να διαμορφώσετε το φλεγόμενο πεντάκτινο αστέρι. Χαλαρώστε τους μυς σας κατάλληλα. Η διαδικασία της χαλάρωσης είναι εύκολη εάν συνδυάζεται με τη φαντασία. (Ασκήστε την άσκηση της χαλάρωσης όπως υποδείχθηκε σε σας στο μάθημα δύο.) Διανοητική χαλάρωση: μόλις επιτευχθεί η χαλάρωση του φυσικού σώματος, είναι απαραίτητο να χαλαρώσετε τον νου. Η διανοητική χαλάρωση κατορθώνεται επίσης με τη βοήθεια της φαντασίας. Παρατηρήστε όλες τις σκέψεις που έρχονται να σας απασχολήσουν, όλες τις μνήμες που επιτίθενται σε σας, όλες τις ανησυχίες κλπ. Μελετήστε τις για να ανακαλύψετε την προέλευσή τους. Η μελέτη όλων αυτών θα αποκαλύψει πολλά πράγματα σε σας, θα σας κάνει να γνωρίσετε τις ατέλειές σας, τα λάθη σας κλπ.... Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε πώς λειτουργεί το Εγώ σας. Αναλύστε κάθε ατέλεια. Προσπαθήστε να κατανοήσετε κάθε ατέλεια σε όλα τα επίπεδα του νου, να μελετήσετε κάθε σκέψη, μνήμη ή συγκίνηση που σας επιτίθεται, κατανοείστε κάθε σκέψη. Κατόπιν φανταστείτε μια βαθιά άβυσσο. Ρίξτε κάθε σκέψη που μελετήσατε, κάθε μνήμη, ανησυχία κλπ σε εκείνη την άβυσσο. Με αυτόν τον τρόπο, ο νους σας θα παραμείνει σιωπηλός και ήσυχος. Στην σιωπή και την γαλήνη του νου θα είστε σε θέση να δείτε και να ακούσετε τον Εσώτερο. Είναι ο Εσωτερικός Κύριος. Είναι ο Εσωτερικός Θεός σας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Όταν ο νους επιτύχει απόλυτη γαλήνη και σιωπή, μπορεί να επικεντρωθεί στον Εσώτερο. Αυτή η συγκέντρωση γίνεται με τη βοήθεια της προσευχής. Προσευχηθείτε στον Εσώτερό σας, προσπαθήστε να συζητήσετε με Αυτόν. Θυμηθείτε ότι η προσευχή είναι συζήτηση με τον Θεό. Μπορείτε να προσευχηθείτε χωρίς τύπο, δηλαδή, στην συζήτηση με τον Θεό πέστε τι αισθάνεται η καρδιά σας με άπειρη αγάπη.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όποιος επιτυγχάνει την τέλεια συγκέντρωση μπορεί να διαλογιστεί στον Εσωτερικό Θεό του. Καθρεφτιστείτε στον εσωτερικό Θεό σας και ζωντανοί μέσα Του προσδιοριστείτε σε σχέση με Αυτόν.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΡΑΣΗ

Όποιος μαθαίνει να ηρεμεί τον νου, για να τον συγκεντρώσει και να προσευχηθεί μπορεί να ασκήσει την τέλεια περισυλλογή και να φθάσει στα ύψη της εσωτερικής όρασης. Όταν αγγίξουμε αυτά τα επίπεδα είμαστε σε Έκσταση. Μπορούμε να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους άφατους Θεούς, να μελετήσουμε τα θαύματα του άπειρου κόσμου και να ταξιδέψουμε μέσω της αιωνιότητας στο πνεύμα και την ψυχή. Σε εκείνη την κατάσταση της Έκστασης το φυσικό σώμα παραμένει κοιμισμένο και εγκαταλειμμένο. Τώρα θα κατανοήσετε γιατί πρέπει να ασκηθούν αυτές οι ασκήσεις όταν αποκοιμόμαστε. Ο ύπνος είναι μια δύναμη που πρέπει να εκμεταλλευθούμε για να επιτύχουμε συνειδητά την Έκσταση.

ΜΑΘΗΜΑ 9

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΟΥΣ

Η κοινωνική διαβίωση είναι απαραιτήτως βασισμένη στις λειτουργίες του νου. Είναι απαραίτητο να ερευνηθούν βαθιά τα διαφορετικά επίπεδα του νου.

Η σφαίρα της σκέψης που μέσα της ζει ο άνθρωπος δεν είναι ποτέ κλειδωμένη μέσα στην περιορισμένη περιφέρεια του κρανίου όπως γενικά υποθέτουν οι αγνοούντες ή ακόμη και οι επιφανείς αγνοούντες του κόσμου. Εάν ένα τέτοιο άτομο υπήρχε, όπως θεωρούν εκείνοι οι άνθρωποι, θα ήταν φυσικά το πιο ανεπιτυχές άτομο στον κόσμο. Ένα άτομο με νου που φυλακίστηκε στο κρανίο του δεν θα μπορούσε να δει ή να αντιληφθεί τίποτα, θα ήταν ένας ηλίθιος, που ζει στο βαθύτερο σκοτάδι. Αυτό το ανεπιτυχές πλάσμα δεν θα έβλεπε τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια, ή την γη στην οποία ζούμε, τους άνθρωποι, τα πράγματα, το φως. Τίποτα που έχει ύπαρξη δεν θα υπήρχε στο νου ενός τέτοιου ανθρώπου και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το άτομο δεν μπορεί να αντιληφθεί τίποτα που δεν υπάρχει εκ των προτέρων στον νου του.

Στην Κριτική Καθαρού Λόγου του, ο Immanuel Kant είπε: Το εξωτερικό είναι το εσωτερικό. Ολόκληρος ο κόσμος υπάρχει στον κοσμικό νου. Η διανοητική σφαίρα κάθε προσώπου επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο και φθάνει στα πιο απώτατα αστέρια. Αυτή είναι η αιτία που βλέπουμε, ακούμε και αισθανόμαστε όλα όσα δημιουργήθηκαν. Αυτός είναι ο λόγος που μπορούμε να δούμε τα πιο μακρινά αστέρια.

Οι σκέψεις μας δεν είναι κλειδωμένες στο κρανίο μας. Ο νους μας επεκτείνεται σε όλον τον Κόσμο. Ο νους μας διαπερνά όλους τους πλανήτες, τους ήλιους. Οι άνθρωποι και τα πράγματα, όλα είναι μέσα στον νου κάθε ατόμου.

Ο νους είναι καθολική ενέργεια. Ο νους δονείται και λαμπιρίζει σε όλα όσα δημιουργούνται. Ο εγκέφαλος δεν είναι ο νους. Ο εγκέφαλος είναι μόνο το λαμβάνον κέντρο, ένα ραδιοτηλεγραφικό κέντρο που λαμβάνει τα μηνύματα από τον νου. Ο εγκέφαλος δεν σκέφτεται. Αυτός που σκέφτεται είναι ο νους, και αυτός δεν είναι ο εγκέφαλος.

Οι θρησκείες λένε ότι η ανθρώπινη ψυχή έχει ένα σώμα σάρκας και οστών. Οι Θεοσοφιστές υποστηρίζουν ότι, εκτός από το σώμα σάρκας οστών, η ψυχή έχει ένα διανοητικό σώμα. Όλα τα ανατολικά και δυτικά σχολεία που αφιερώνονται στην μελέτη του αποκρυφισμού διδάσκουν τους σπουδαστές τους πώς να χρησιμοποιήσουν το διανοητικό σώμα. Η ψυχή που τυλίγεται από το διανοητικό σώμα μπορεί να μεταφερθεί με την θέλησή της σε άλλους πλανήτες και να δει τι συμβαίνει εκεί.

Ολόκληρο το σύμπαν είναι μέσα στον ανθρώπινο νου. Όλα τα μυαλά είναι μέσα σε όλα τα μυαλά. Ζούμε αμοιβαία μέσα στις σκεπτόμενες σφαίρες των άλλων. Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα κάθε προσώπου ζουν μέσα στον καθένα. Κανένας δεν είναι ξένος με τον άλλον. Είμαστε όλοι μέσα στον νου όλων των άλλων. Ο επαίτης ζει μέσα στον νου του πλούσιου και τις τελευταίες ζωές στον νου του επαίτη. Όλοι καταδυόμαστε στον ωκεανό του καθολικού νου.

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ

Η φαντασία και η θέληση είναι οι δύο πόλοι του νου. Η φαντασία είναι θηλυκή και η θέληση αρσενική. Το κλειδί για την επιτυχία βρίσκεται στη φαντασία και την θέληση ενωμένες σε δονούμενη αρμονία.

ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ο εφευρέτης συλλαμβάνει το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο, το αυτοκίνητο κλπ με την φαντασία του και έπειτα, με την θέλησή του, του δίνει μορφή, το μετατρέπει σε γεγονότα, σε συγκεκριμένες πραγματικότητες. Στο Παρίσι οι σχεδιαστές υπαγορεύουν τις μόδες ακριβώς όπως τις συλλαμβάνουν με τη φαντασία τους.

ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ

Εάν ένα άτομο σκέφτεται είτε με καλή είτε κακή έννοια, τα κύματα που προέρχονται από το νου του φθάνουν στο διανοητικό σώμα κάθε ατόμου. Τα διανοητικά κύματα διαδίδονται σε όλα τα μέρη. Όταν είναι κύματα φρόνησης και αγάπης, ωφελούν όλους εκείνους που τα λαμβάνουν. Όταν τα κύματα γονιμοποιούνται με την αφοσίωση και το σέβας προς τον Θεό, φέρνουν ειρήνη και άνεση σε όλους εκείνους που υποφέρουν. Τα δηλητηριώδη διανοητικά κύματα βλάπτουν τα άλλα μυαλά. Τα διανοητικά κύματα της έχθρας, του φθόνου, της απληστίας, της σφοδρής επιθυμίας, της υπερηφάνειας, της τεμπελιάς κλπ παράγουν τις διανοητικές επιδημίες. Τα διεστραμμένα διανοητικά κύματα δηλητηριάζουν πολλά αδύνατα μυαλά με τη ραδιενέργειά τους. Η περίπτωση των «επαναστατών χωρίς αιτία» είναι ένα καλό παράδειγμα για το τι είναι η διανοητική επιδημία. Οι επαναστάτες χωρίς αιτία έχουν γίνει μια κακή και επιβλαβής πανούκλα. Πρέπει να ψάξουμε την αιτία αυτής της διανοητικής επιδημίας στην άρρωστα χρησιμοποιημένη φαντασία. Οι κινηματογράφοι παρουσιάζουν ταινίες με ληστές και γκάνγκστερ που καταγράφονται έπειτα στα μυαλά των νέων. Οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους όπλα, τανκς, μικρά κανόνια, μολυβένιους στρατιώτες, πολυβόλα κλπ.

Όλο αυτό απεικονίζεται έντονα στη φαντασία των παιδιών και των εφήβων. Κατόπιν έρχονται τα περιοδικά και τα βιβλία με ληστές και αστυνομία, τα πορνογραφικά περιοδικά κλπ.... Τα αποτελέσματα όλων αυτών είναι ότι σύντομα το παιδί, ο έφηβος, μετατρέπεται στην πραγματικότητα σε «επαναστάτη χωρίς αιτία» και αργότερα σε κλέφτη, ληστή, απατεώνα κλπ.

ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Είναι απαραίτητο να ασκηθεί η διανοητική υγιεινή. Η προληπτική ιατρική είναι επείγουσα. Καλλιεργήστε την φρόνηση και την αγάπη. Προσευχηθείτε καθημερινά πολύ. Επιλέξτε έργα τέχνης. Προτείνουμε καλή μουσική, κλασσική μουσική, καλά έργα ζωγραφικής, τις εργασίες του Μιχαήλ Αγγέλου, μεγάλες όπερες κλπ. Αποφεύγετε θεάματα επιβλαβή στον νου, αιματηρά θεάματα όπως μποξ, πάλη κλπ.... Αυτοί οι τύποι θεαμάτων παράγουν διανοητικές επιδημίες. Φροντίστε τον νου σας, μην επιτρέψετε στις κακές σκέψεις να περάσουν στον ναό του νου σας. Να είστε καθαροί στην σκέψη, την λέξη και την πράξη. Διδάξτε τα παιδιά σας όλα αυτά που είναι καλά, αληθινά και όμορφα.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΥ

Η Θεία Μεγάλη Πραγματικότητα ξεχύθηκε προς τα εμπρός, σαν θάλασσα, από το ίδιο της το στήθος στην αυγή αυτού του ηλιακού κόσμου στον οποίο ζούμε, κινούμαστε και έχουμε το Είναι μας. Η Μεγάλη Πραγματικότητα δεν γνωρίζει τον εαυτό της αλλά μελετώντας τον μέσα στον ζωντανό καθρέφτη της μεγάλης φαντασίας της φύσης, αυτογνωρίζεται. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται μια διανοητική δονητική δραστηριότητα με την οποία η Μεγάλη Πραγματικότητα γνωρίζει τις άπειρες εικόνες της που λάμπουν υπέροχα στο κοσμικό τοπίο. Αυτή η δραστηριότητα, που προέρχεται από την περιφέρεια κατευθύνεται στο κέντρο, είναι αυτό που καλείται Καθολικός Νους.

Όλοι μας ζούμε βυθισμένοι στον άπειρο ωκεανό του Καθολικού Νου. Έτσι, ζούμε μέσα στον καθέναν και κανένας δεν μπορεί να χωρίσει διανοητικά από οποιονδήποτε άλλον. Η αίρεση του διαχωρισμού είναι η χειρότερη των αιρέσεων.

Η διανοητική δραστηριότητα του Καθολικού Νου προέρχεται από μια κεντρομόλο δύναμη και, δεδομένου ότι κάθε δράση ακολουθείται από μια αντίδραση, η κεντρομόλος δύναμη, βρίσκοντας μια αντίσταση στο κέντρο, αντιδρά και δημιουργεί μια φυγοκεντρική δραστηριότητα αποκαλούμενη Κοσμική Ψυχή. Αυτή η δονούμενη Κοσμική Ψυχή γίνεται ο Μεσολαβητής μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας, μεταξύ του Καθολικού Πνεύματος της Ζωής και της ύλης, μεταξύ της Μεγάλης Πραγματικότητας και της ζωντανής της εικόνας.

Ένας Μεγάλος Δάσκαλος είπε: Η ψυχή είναι το προϊόν της φυγόκεντρης δράσης της παγκόσμιας δραστηριότητας που ωθείται από την κεντρομόλο δράση της συμπαντικής φαντασίας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ

Η φυγοκεντρική δύναμη προσπαθεί να απομακρυνθεί από το κέντρο, είναι η δύναμη που πηγαίνει από το κέντρο στην περιφέρεια.

Η κεντρομόλος δύναμη προσελκύεται από το κέντρο, είναι η δύναμη που ρέει από την περιφέρεια στο κέντρο.

Κάθε άτομο μπορεί να κατασκευάσει ψυχή. Όταν ξέρουμε την τεχνική της εσωτερικής περισυλλογής, όταν κατευθύνουμε τη διανοητική δύναμη στο εσωτερικό του θείου κέντρου μας, η αντίσταση που θα βρούμε θα προκαλέσει μια αντίδραση και όσο περισσότερο σφριγηλή είναι η κεντρομόλος δύναμη που βάζουμε, τόσο σφριγηλότερη θα είναι η φυγόκεντρη δύναμη. Κατ' αυτόν τον τρόπο κατασκευάζουμε μια ψυχή, με αυτόν τον τρόπο η ψυχή αυξάνεται και επεκτείνεται. Η ισχυρή και γερή ψυχή μετενσαρκώνεται και μετατρέπει το φυσικό σώμα. Το μετατρέπει σε λεπτότερη και ανυψωμένη ύλη, έως ότου το μετατρέπει επίσης σε ψυχή.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Μάθετε να χρησιμοποιείτε την φαντασία και την θέλησή σας, ενωμένες σε δονούμενη αρμονία. Ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας ή καθισμένοι σε μια άνετη καρέκλα, θα φανταστείτε μια γνωστή μακρινή θέση (ένα σπίτι, ένα πάρκο, μια λεωφόρο, μια πόλη κλπ....). Κοιμηθείτε με εκείνη την εικόνα στο νου σας. Όταν κοιμηθείτε με την εικόνα στο νου σας, κάντε την πραγματική. Ξεχάστε το μέρος όπου είναι το σώμα σας. Βάλτε δύναμη στο παιχνίδι και, γεμάτοι αυτοεμπιστοσύνη περπατήστε μέσω της φανταστικής εικόνας. Περπατήστε στην φανταστική εικόνα σαν να ήσασταν εκεί με σάρκα και κόκαλα. Εάν η πρακτική γίνεται σωστά, θα ξετυλιχτείτε και η ψυχή σας θα μεταφερθεί σε εκείνο το μέρος και θα είστε σε θέση να δείτε και να ακούσετε όλα όσα συμβαίνουν εκεί.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Το φυσικό σώμα είναι ένα από τα θαυμάσια όργανα που κατέχει το άτομο για να εκφράσει τον εαυτό του. Εάν εξετάζουμε αυτό το σώμα από αυστηρά φυσική άποψη, είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε μηχανή, τα τρόφιμα είναι τα καύσιμά της. Σύμφωνα με το είδος καυσίμων που χρησιμοποιείται, έτσι θα λειτουργεί η μηχανή και θα χρησιμεύει ως όργανο.

Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους που ακτινοβολούν χαρά, ευτυχία, υγεία, αισιοδοξία, συμπόνια, αγάπη κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι κερδίζουν την φιλία καθενός, κατέχουν την δύναμη της έλξης, ένα ακαταμάχητο μαγνήτη. Άλλοι είναι αδύναμοι και τους λείπει ο θαυμάσιος μαγνήτης. Αυτοί αποτυγχάνουν όταν προσπαθούν να λάβουν βοήθεια από άλλους ανθρώπους, και όταν είναι ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης, οι πελάτες τους αφήνουν βαθμιαία.

Η ψυχολογία έχει ανακαλύψει ότι ο χαρακτήρας ενός προσώπου εξαρτάται από την εσωτερική κατάστασή του. Ο χαρακτήρας δεν αναπτύσσεται στο φυσικό σώμα αλλά εκφράζεται μέσω αυτού και εάν το φυσικό σώμα δεν είναι σε καλή κατάσταση, η εσωτερική πλευρά μας δεν μπορεί να εκφραστεί αποτελεσματικά.

Είναι αναπόφευκτο ότι κάθε πρόσωπο τρέφεται σωστά. Όταν η διατροφή είναι ατελής, το αίμα αποδυναμώνεται και γίνεται φτωχό, για αυτόν τον λόγο τα κύτταρα αποδυναμώνονται επίσης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να έχουμε πλήρη διατροφή με τα συνήθη τρόφιμά μας συνίσταται στην τέλεια μάσηση των τροφίμων. Τα μερικώς χωνεμένα τρόφιμα χάνουν ένα μεγάλο μέρος της θρεπτικής αξίας τους. Ένα άλλο σημείο, μεγάλης σπουδαιότητας, είναι η άρδευση του σώματος, δηλαδή, η κατάλληλη χρήση του ύδατος προς όφελος του οργανισμού. Το ελάχιστο καθημερινό ποσό ύδατος που απαιτείται είναι δυόμισι λίτρα. Εάν το ύδωρ είναι λιγοστό, ορισμένοι αδένες δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, το σώμα δεν αποβάλλει όλα τα απόβλητα του οργανισμού, το συκώτι δεν λειτουργεί καλά κλπ.

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ*

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί ότι ένα γεύμα χωρίς κρέας είναι ελλιπές. Τίποτα δεν είναι πιο λανθασμένο επειδή η επιστήμη έχει καταδείξει ότι η διατροφή με λαχανικά έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

Όλα τα ζώα φέρνουν μέσα τους δηλητήρια σήψης. Το φλεβικό αίμα είναι πλήρες ανθρακικού οξέος και άλλων επιβλαβών ουσιών. Αυτές οι επιβλαβείς και σάπιες ουσίες βρίσκονται παντού στο κρέας και όταν τρώμε αυτά τα τρόφιμα εμείς γεμίζουμε τους οργανισμούς μας με αυτές τις τοξίνες.

Η απόδειξη υπάρχει και δείχνει ότι μια σαρκοφάγος διατροφή δημιουργεί αγριότητα. Παρατηρήστε την αγριάδα των σαρκοφάγων ζώων και την σκληρότητα των κανιβάλων. Συγκρίνετέ την με την καταπληκτική δύναμη και ηρεμία των βοοειδών, του ελέφαντα, του αλόγου...

Εντούτοις, μην βγάλετε βιαστικά το συμπέρασμα ότι καθένας πρέπει να σταματήσει το κρέας, μια για πάντα, και να αφιερωθεί στην κατανάλωση των λαχανικών. Θα ήταν τρελό για ένα πρόσωπο να αλλάξει τη συνηθισμένη διατροφή του, την οποία έχει χρησιμοποιήσει για χρόνια και που τον τρέφει επαρκώς. Εάν αποβάλαμε το κρέας από την διατροφή ανθρώπων εξοικειωμένων με αυτό, θα υπονομεύαμε εντελώς την υγεία τους. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσει κανείς είναι με πρώτα να πειραματιστεί και να μελετήσει τα πράγματα.

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη διατροφή σας. Δεν σας ζητάμε να σταματήσετε το κρέας, μια για πάντα, αλλά σας προειδοποιούμε ότι το κρέας, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες (παραδείγματος χάριν, κάθε ημέρα), είναι δηλητήριο για το σώμα. Ο Δρ Arnold Krumm Heller, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και μεγάλος Γνωστικός γιατρός, υποστήριξε ότι το κρέας πρέπει να είναι το 20% της διατροφής.

Έχουμε ελέγξει ότι μερικά τρόφιμα όπως ο σίτος, τα αυγά, τα αβοκάντο κλπ., μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας. Τα δημητριακά, γενικά, είναι πολύ σημαντικά με μεγάλη θρεπτική αξία. Η πρωτεΐνη από το αγελαδινό γάλα είναι θαυμάσια. Το γάλα από την σόγια είναι πολύ θρεπτικό και η χημική σύνθεσή της είναι παρόμοια με αυτήν του αγελαδινού γάλακτος.

Τα τρόφιμα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με ισορροπημένο τρόπο. Αποφύγετε το άσπρο ψωμί. Το άσπρο αλεύρι είναι επιβλαβές και δεν περιέχει οποιαδήποτε θρεπτική ουσία. Φάτε μαύρο ψωμί, μπανάνες, αλεύρι καλαμποκιού, αντί του άσπρου ψωμιού και του άσπρου αλευριού. Φάτε πολλά λαχανικά, θυμηθείτε ότι είναι πηγές μεγάλης θρεπτικής αξίας. Οι βιταμίνες βρίσκονται στα λαχανικά.

SAMAEL AUN WEOR

*Ειδοποίηση: Απόσπασμα από «Το μυστήριο της χρυσής άνθισης», κεφάλαιο 13:

Η τελετουργία Pancatatwa, η κατανάλωση κρέατος και η χορτοφαγία.

Με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να αναπτύξουμε τις δυνάμεις του AKASA μέσα στο εσωτερικό μας εάν διαπράξουμε τα λάθη της πορνείας, της μοιχείας ή της απέχθειας προς το σεξ. «Όλες οι αμαρτίες θα συγχωρηθούν εκτός από την αμαρτία ενάντια στο Άγιο Πνεύμα(το σεξ)...»

Κάποτε, έξω από το φυσικό σώμα υπέβαλα στην Θεία Μητέρα μου KUNDALINI την ακόλουθη ερώτηση: Είναι δυνατό να υπάρχει κάποιος στον φυσικό κόσμο που μπορεί να επιτύχει την αυτοπραγματοποίηση χωρίς την Σεξουαλική Μαγεία; Η απάντηση ήταν φοβερή και συγκλονιστική: «Αδύνατον γιε μου, είναι απλώς αδύνατον».

Ήμουν βαθιά εντυπωσιασμένος και ταραγμένος έως τα βάθη της ψυχής μου...

Τι μπορούμε να πούμε για το Vayu Tatwa, το στοιχείο του αέρα; Ποια είναι η σχέση του με τα φρούτα της αμπέλου;

Προφανώς, κανένας πότης δεν μπορεί να αποκτήσει τις θαυμάσιες δυνάμεις του Vayu Tatwa... Είναι σαφές ότι το αγνό κρασί χρησιμοποιείται επιτυχώς στο τελετουργικό PANCATATWA...

Με ποια μέθοδο ή τρόπο μπορούμε να αποκτήσουμε τις θαυμαστές πύρινες δυνάμεις του Tejas Tatwa εάν κάνουμε το λάθος να αποκηρύξουμε το σαρκοφάγο αυτό στοιχείο; Δυστυχώς, το ανθρώπινο πλήθος είτε γίνεται ριζικά χορτοφάγο είτε γίνεται σχεδόν κανίβαλος.

Τι μπορούμε να πούμε για το Apas Tatwa και τις τρομερές δυνάμεις του; Είναι προφανές ότι στα ψάρια βρίσκεται ένα μυστικό που επιτρέπει σε μας να ελέγξουμε τις θύελλες και να περπατήσουμε στο ύδωρ. Δυστυχώς, οι άνθρωποι μισούν τα θαλασσινά είτε τρώνε πολλά από αυτά.

Με ποιον τρόπο μπορούμε να κατακτήσουμε τις δυνάμεις του Phrithvi Tatwa, το γήινο στοιχείο, εάν μισούμε τα δημητριακά, τα λαχανικά και τα φυτά ή εάν τα υπερκαταναλώνουμε;

Από τα προαναφερθέντα συμπεραίνουμε ότι όλα τα στοιχεία από την γη, που βρίσκονται στο κρέας, είναι στην ουσία απολύτως καθαρά. Όταν το VIRA απολαμβάνει την ευχαρίστηση απαλλαγμένη από τον προσωπικό χαρακτήρα, η αρχική εικόνα του κόσμου, ο κόσμος των φαινομένων, ο κόσμος της Maya αποκαλύπτεται στο σεξ.

Τα ρεύματα TATWIC που βρίσκονται στον κόσμο σε αρμονία με τις δομικές δυνάμεις που παράγουν την Εξέλιξη και Ανέλιξη του σύμπαντος, φανερώνονται σαν όριο της δημιουργίας και πρωτότοκα της φύσης, η οποία δημιουργεί οποιαδήποτε απέραντη δύναμη και μετασχηματίζει την δύναμη της θέλησης του VIRA που προχωρά να καεί στις ζωντανές φωτιές της Maha- Kundalini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη