Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

14 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ - α μέρος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
ΚΡΙΟΣ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΔΥΜΟΙ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΛΕΩΝ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΖΥΓΟΣ
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Αφιερώνουμε το μάθημα αυτό της εσωτερικής επιμόρφωσης στην ανθρωπότητα και ιδιαίτερα σε όλους τους απογοητευμένους από τις σχολές θρησκειών στοών και αιρέσεων.
Το μάθημα αυτό της εσωτερικής επιμόρφωσης και γνήσιας πρακτικής γνώσης απευθύνεται σε αυτούς.
Υπάρχουν δύο είδη σοφίας: η διδασκαλία του οφθαλμού και η διδασκαλία της καρδιάς. Η διδασκαλία του οφθαλμού είναι για αυτούς που αρκούνται σε πνευματιστικές θεωρίες και η διδασκαλία της καρδιάς είναι για τους αυθεντικούς Μυημένους.
Ανήκουν στην διδασκαλία του οφθαλμού όλα τα μέλη των λεγομένων πνευματιστικών σχολών και οι αντιλήψεις των ποικίλλουν κατά τον ίδιο τρόπο με τις γνώμες αυτών που τα έγραψαν. Ανήκουν στην διδασκαλία της καρδιάς όλοι οι Δάσκαλοι της Παγκόσμιας Λευκής Αδελφότητας, διότι στο εσωτερικό της εγκλείονται οι πρωταρχικές αλήθειες της μοναδικής Σοφίας.
Η διδασκαλία του οφθαλμού μας έρχεται μέσω της αφαίρεσης και η διδασκαλία της καρδιάς, μέσω της Διαίσθησης, το ένα το παράγει η Διάνοια και το άλλο το παράγει ο Εσώτερος Δάσκαλος, το ένα είναι ανθρώπινο, το άλλο είναι θεϊκό.
Η διδασκαλία του οφθαλμού ενισχύει το διανοητικό, για αυτό το υλικό διανοητικό είναι η διαμονή της επιθυμίας, σκέπτεται, αιτιολογεί, αναλύει, εξάγει συμπεράσματα και οδηγεί σε πλανεμένη δράση, θέλει όλα να τα λύσει αφ' εαυτού, χωρίς να λογαριάζει στο ελάχιστο την φωνή του Εσώτερου Δασκάλου.
Ο Εσώτερος Δάσκαλος δεν αναλύει, ούτε αιτιολογεί, ούτε συζητεί, διότι η φωνή του είναι η φωνή της Διαίσθησης. Η διδασκαλία της καρδιάς ανοίγει τις πόρτες της αίθουσας της Σοφίας.
Οι σχολές έχουν ήδη δώσει ό,τι είχαν να δώσουν. Τα κέντρα Σοφίας μετατράπηκαν σε οίκους εμπορίου, το κάθε ένα με τον μικρό του τύραννο που απαγορεύει στους μυημένους του και στους συμπαθούντες να προστρέξουν στην αναζήτηση της Γνώσης, εδώ οι απαγορεύσεις εκεί οι αφορισμοί και οι απειλές και θα αναβάλλουν πάντα για αύριο. Πλέον η λέξη σύνθημα, το φυλακτό που σώζει το nec-plus-ultra (μη-περισσότερο-περαιτέρω) των μυστικών που καμία άλλη σχολή κατέχει και αυτοί αμήχανοι περιμένουν επί εκατονταετίες τους αναίσθητους οπαδούς.
Εμείς, δεν θέλουμε ειδωλολάτρες κυρίων, ούτε μας ενδιαφέρουν οι οπαδοί. Είμαστε οδοδείκτες, έτσι που να μην κρεμιούνται από μας, διότι το έργο μας δεν είναι προσηλυτικό. Δείχνουμε, με λογική σκέψη και ακριβή έννοια τον ακολουθητέο δρόμο, ώστε να φθάσει κανείς ως τον Εσωτερικό του Δάσκαλο, που διαμένει σε σιωπή στο εσωτερικό του κάθε ενός από σας. Σας πληροφορούμε ότι η Σοφία προέρχεται από τον Εσώτερο και ότι οι αρετές και οι δωρεές δεν είναι θέμα πόζας ούτε πράων προσποιήσεων, αλλά είναι τρομερές πραγματικότητες που μας μετατρέπουν σε ισχυρές και γιγάντιες βελανιδιές ώστε να σπάνε εναντίον τους το ρεύμα της προσωπικότητας μας, οι θύελλες της σκέψης, οι απειλές των καταχθόνιων, ο φθόνος των μικρών τυράννων και οι ύβρεις των κακόβουλων.
Αυτή η σειρά μαθημάτων είναι για όλους τους επαναστάτες όλων των σχολών, για αυτούς που δεν κερδοσκοπούν με αφεντικά, για όλους τους αντικομφορμιστές όλων των πίστεων, για αυτούς που έχουν ακόμα κάτι ανθρώπινο και για αυτούς που διαμένει στην καρδιά τους μία σπίθα αγάπης.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά κανενός, ούτε μας ενθουσιάζει η καταβολή χρημάτων, ούτε οι κτισμένες με τούβλα τάξεις, ή από μπετόν ή γύψο, διότι είμαστε συνειδητοί πιστοί του Καθεδρικού της Ψυχής και ξέρουμε ότι η Σοφία είναι της Ψυχής, οι κολακείες μας ενοχλούν και οι έπαινοι δεν οφείλουν παρά να απευθύνονται στον Πατέρα μας που ζει στο κρυφό και μας εποπτεύει λεπτομερώς.
Δεν πηγαίνουμε σε αναζήτηση οπαδών, αυτό που θέλουμε, είναι ο καθένας να ακολουθεί τον εαυτό του, τον αποκλειστικό Εσώτερο του Δάσκαλο, τον Ιερό του Εσώτατο, διότι Αυτός είναι ο μόνος που θα μπορέσει να μας σώσει και να μας δοξάσει. «Δεν ακολουθώ κανένα, οπότε κανείς δεν οφείλει να με ακολουθήσει». Οι άνθρωποι σπαταλούν ανθρώπινη σοφία και τον Πατέρα μας τον Άρτο της Ζωής. Η Αλήθεια είναι αυτή που θα μας ελευθερώσει. Εκείνος που την ακολουθεί μετατρέπεται σε κυρίαρχο αρχηγό του εαυτού του και σε μακάριο.
Δεν θέλουμε περισσότερες κωμωδίες, ούτε περισσότερες φάρσες, ούτε ψευδομυστικισμό και ψευδοσχολές, θέλουμε τώρα ζώσες πραγματικότητες, θέλουμε να δούμε, να ακούσουμε και να ψηλαφίσουμε την πραγματικότητα όλων αυτών των αληθειών. Ας αδράξουμε το ξίφος της θέλησης για να σπάσουμε όλες τις αλυσίδες του κόσμου και ας ριχτούμε ατρόμητοι στην τρομερή μάχη για την απελευθέρωση, διότι ξέρουμε ότι η σωτηρία βρίσκεται στο εσωτερικό του ανθρώπου.
Εμπρός, νικητές! Πολεμιστές, στην μάχη!
Samael Αούν Βεόρ
ΚΡΙΟΣ
Από 21 Μαρτίου έως 19 Απριλίου
Κυριαρχεί: στο κεφάλι
Μέταλλο: Σίδηρος
Πέτρες: Ρουμπίνι και διαμάντι
Άρωμα: Σμύρνα
Φυτό: Βελανιδιά
Λουλούδι: το κόκκινο γαρίφαλο
Πλανήτης: Άρης
Χρώμα: Κόκκινο
Στοιχείο: Φωτιά
Λέξη-Κλειδί: Δράση
Ημέρα: Η αστρολογική Τρίτη (σημερινή Πέμπτη)
Κυβερνήτης: Samael
Αγαπημένε μαθητή,
Πριν αρχίσω τις μελέτες αυτές της Εσωτερικής Αστρολογίας, οφείλω να σας δώσω ορισμένες προκαταρκτικές οδηγίες, που θα σας χρησιμεύσουν σαν θετικός προσανατολισμός σε αυτές τις τάξεις.
Μέσα στον αστρικό πυρήνα κάθε αστρικού ήλιου, ή κάθε πλανήτη, ή κάθε σεληνιακού δορυφόρου, ή κάθε κομήτη, υπάρχει πάντα ένας Ναός-Καρδιά που είναι η ιερή κατοικία ενός αστρικού Τζίνι και έτσι λοιπόν, όλο το άπειρο είναι ένα σύστημα καρδιών και για αυτό η εσωτερική Αστρολογία, γίνεται η Θρησκεία του Φωτός και της Καρδιάς.
Κάθε ένας από τους πλανήτες μας έχει τον δικό του αστρικό Κυβερνήτη:
Ο Gabriel: είναι ο Κυβερνήτης της Σελήνης.
Ο Rafael: είναι ο Κυβερνήτης του Ερμή.
Ο Uriel: είναι ο Κυβερνήτης της Αφροδίτης.
Ο Michael: είναι ο Κυβερνήτης του Ήλιου.
Ο Samael: είναι ο Κυβερνήτης του Άρη.
Ο Zachariel: είναι ο Κυβερνήτης του Δία.
Ο Orifiel: είναι ο Κυβερνήτης του Κρόνου.
Αυτά είναι τα Επτά Πνεύματα μπροστά από τον Θρόνο του Θεού. Όπως ήδη είπαμε, καθένας από αυτούς, διαμένει σε ένα Ναό-Καρδιά και για αυτό η εσωτερική Αστρολογία γίνεται η θρησκεία του Φωτός και της Αγάπης.
Οι 7 αυτοί Άγγελοι διαμοιράζονται την διακυβέρνηση του κόσμου σε επτά καθορισμένες εποχές, διότι όλη η ιστορία του κόσμου συνοψίζονται σε 7 εποχές.
Οι 7 πλανήτες είναι χορδές κάποιας θεϊκής λύρας, που αντηχεί, με την πιο άφατη μελωδία της, τον λόγο του Δημιουργού.
Ολόκληρο το Ηλιακό Σύστημα γίνεται το Ουράνιο Σώμα ενός Μεγάλου Όντος: Του «Λόγου» τού Ηλιακού Συστήματος, του «Άρρητου». Το Ηλιακό Σύστημα, όταν βλέπεται από μακριά, μοιάζει με έναν άνθρωπο που περπατάει, διά μέσου του άρρητου απείρου.
Τα 7 Πνεύματα μπροστά από τον θρόνο, γίνονται θα λέγαμε, οι υπουργοί του, και οι Κυβερνήτες της κοσμικής εξέλιξης αυτού του Ηλιακού Συστήματος.
Αλλά, γνωρίζετε ότι κάθε τροχός έχει τον άξονα του και για αυτό θα καταλάβετε ότι στο κέντρο κάθε μάζας διαμένει η βάση της κίνησης.
Μπορούμε να κυριαρχήσουμε στην μάζα μόνο από το κέντρο της και το κέντρο κάθε μάζας είναι το Πνεύμα. Για αυτόν τον λόγο βεβαιώνουμε ότι σε κάθε αστρικό κέντρο υπάρχει ένας Ναός-Καρδιά, που είναι η διαμονή του Τζίνι του άστρου και αυτά τα ουράνια Τζίνι είναι ακριβώς οι αυθεντικοί κυβερνήτες του απείρου και οι άρχοντες και οι κύριοι των δικών μας ανθρώπινων πεπρωμένων.
Οι κοσμικοί αστρολόγοι, (εξετάζοντας τον αστρολογικό σας χάρτη), θα σας πουν, πχ, ότι ένα τετράγωνο Κρόνου με Άρη θα σας φέρει μία καταστροφή, ή ότι μία αντίθεση Αφροδίτης και Άρεως (θα δημιουργήσει) μία ερωτική αποτυχία κλπ. αλλά τα προγνωστικά αυτά της κοσμικής Αστρολογίας είναι δυνατόν να μην πραγματοποιηθούν, ακόμη και αν οι μαθηματικοί υπολογισμοί είναι σωστοί, διότι οι αστρικές δυνάμεις δεν είναι τυφλές δυνάμεις.
Αυτές οι δυνάμεις ακριβώς είναι οι ακτίνες των πλανητικών Τζίνι, και αυτοί οι Κύριοι μπορούν να μεταβάλλουν όλα τα ανθρώπινα γεγονότα, ακόμη και αν το ωροσκόπιο είναι γεμάτο από τετράγωνα και αντιθέσεις. Έτσι λοιπόν η Αριθμητική Αστρολογία δεν είναι ακριβής, για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι δεν μπορεί κανείς να ‘ναι αυθεντικός αστρολόγος, αν δεν είναι Θεουργός-Αλχημιστής. Ο Ιάμβλιχος, ο μεγάλος Θεουργός, επεκαλείτο τα πλανητικά Τζίνι και τα υλοποιούσε στον φυσικό κόσμο, με τον σκοπό να συνομιλεί μαζί τους και μέσω αυτών ήταν που πραγματοποιούσε τα υπέροχα θαύματα του.
Η θεουργία, ή θεϊκή Μαγεία, δεν μπορεί να εφαρμοστεί παρά μόνο μέσω του «Εσώτερου» του «Θεουργού» και ο Εσώτερος είναι το Πνεύμα μας, ο Άγγελος μας. Επίσης, είναι πολύ αληθινό ότι η Φύση είναι ένα μεγάλο Αλχημιστικό εργαστήριο, όπου υπάρχουν Ουσίες και όπου συγχωνεύονται γεγονότα κάθε είδους.
Στα σχολεία εσωτερικής μόρφωσης, μας διδάσκονται οι εξής χρυσοί κανόνες:
«Ο Λέων του Νόμου μάχεται με την Ζυγαριά».
«Όταν ένας κατώτερος Νόμος υπερβαίνεται από έναν ανώτερο Νόμο, ο ανώτερος Νόμος εξαλείφει τον κατώτερο Νόμο».
Η απόλυτη κατανόηση των δύο αυτών χρυσών κανόνων μας επιτρέπει να εκμηδενίσουμε το καταστροφικό αποτέλεσμα όλων των τετραγώνων και όλων των αντιθέσεων του προσωπικού μας ωροσκοπίου. Τούτο σημαίνει ότι μέσω αυτών των χρυσών κανόνων μπορούμε να σκοτώσουμε το Κάρμα και να θριαμβεύσουμε στην ζωή. Χαράξτε καλά αυτούς τους δύο χρυσούς κανόνες στο νου σας. Στα επόμενα μαθήματα θα σας δείξω πώς να τους χρησιμοποιείτε.
Αυτή η σειρά μαθημάτων Εσωτερικής Αστρολογίας θα σας μετατρέψει σε θεουργούς και Αλχημιστές και θα αναπτύξετε όλες σας τις απόκρυφες δυνάμεις και τότε θα μάθετε πως να γίνεστε αόρατοι, το πως να επικαλείστε και να υλοποιείτε στο φυσικό κόσμο τους πλανητικούς θεούς για να συζητήσετε μαζί τους, πως να εξαλείψετε το Κάρμα, καθώς και την μυστική τέχνη να θριαμβεύσετε στην ζωή μέσω ορισμένων μυστηριωδών συνταγών, που θα σας επιτρέψουν να χειρίζεσθε τις αστρικές ακτίνες για να πραγματοποιείτε τους ιδιωτικούς σας σκοπούς και να βοηθάτε τους άλλους.
Προς το παρόν, για να τελειώσουμε αυτόν τον πρόλογο, θα σας πω, ότι στην είσοδο κάθε αστρικού Ναού υπάρχουν δύο κολώνες, η μία άσπρη και η άλλη μαύρη. Η δεξιά κολώνα ονομάζετε «Γιακίν» και η αριστερή κολώνα ονομάζεται «Μπόας».
Θα πρέπει επίσης να ξέρετε, αγαπητέ μαθητή, ότι κοντά σε κάθε κολώνα υπάρχει ένας φύλακας. Ο φύλακας της δεξιάς κολώνας κρατάει στα χέρια του την Ράβδο της Δικαιοσύνης και ο της αριστερής κολώνας έχει στα χέρια του ένα βιβλίο.
Γιακίν και Μπόας είναι οι δύο λέξεις «συνθήματα» που θα σας επιτρέψουν να εισέρχεσθε στο Ναό-Καρδιά κάθε Άστρου με σκοπό να χειρίζεστε τις ακτίνες και να προξενείτε γεγονότα στο φυσικό κόσμο.
Αγαπητέ μαθητή, εισερχόμαστε τώρα πλήρως στην εσωτερική μελέτη μας του αστερισμού του Κριού. Το ζωδιακό αυτό σημείο κυβερνά το κεφάλι και είναι ο οίκος του πολεμοχαρή Άρη, το μέταλλό του είναι ο Σίδηρος, η πολύτιμη πέτρα το ρουμπίνι και το στοιχείο του η φωτιά.
Οι γεννημένοι στον Κριό είναι για αυτόν τον λόγο πολεμοχαρούς φύσης. Εξοργίζονται τρομερά και δεδομένου ότι κατέχουν μεγάλη Αριανή ενέργεια, αισθάνονται ικανοί να εμπλέκονται σε μεγάλες επιχειρήσεις και να τις φέρνουν σε αίσιον τέλος.
Συνήθως, δεν είναι ευτυχισμένοι στην αγάπη διότι η εύκολη ευερεθιστικότητα που κατέχουν τους οδηγεί σε καυγάδες και συζυγικούς χωρισμούς.
Όσο διαρκεί το ζωδιακό αυτό σημείο, ο μαθητής θα πρέπει να γεμίζει το κεφάλι του με φως για να αφυπνίζει τους αδένες της επίφυσης και της υπόφυσης. Στους δύο μικρούς αυτούς αδένες, εδρεύει η ισχύς της Διόρασης. Οι δύο αυτοί αδένες ενώνονται μεταξύ τους με μία μικρή αύλακα εξαιρετικά λεπτή, ήδη εξαφανισμένη στα πτώματα και όταν οι δύο αδένες αναμειγνύουν τις φωτεινές αύρες τους, ο άνθρωπος καθίσταται διορατικός και τότε παρατηρεί όλα τα θαυμάσια του λεπτού κόσμου. Θα γνωρίσει όλα τα μυστικά, τις σκέψεις των ανδρών και των γυναικών και θα μπορεί να βλέπει τους αστρικούς Θεούς και να συνομιλεί μαζί τους.
Ποιος θα μπορούσε ποτέ να του κρύψει το μυστικό του; Ένας φωτισμένος διορατικός είναι γεμάτος από φως και από φωτιά. Οι ασκήσεις αυτού του σημείου είναι οι ακόλουθες.
Πρακτική: Κάθεται ο μαθητής σε μία άνετη πολυθρόνα και θα παραμείνει επί πέντε λεπτά χωρίς να σκέπτεται τίποτα. Μετά θα προσευχηθεί στον Εσώτερο έτσι:
«Πατέρα μου, εσύ που είσαι το πραγματικό μου Είναι, σε ικετεύω να μεταφερθείς στο πιο σημαντικό άστρο του Αστερισμού του Κριού, για να μου φέρεις σε αυτό το ταπεινό σπίτι, το κυριότερο Τζίνι αυτού του αστερισμού, για να θεραπεύσει τον εγκέφαλο μου και να αφυπνίζει όλες τις απόκρυφες δυνάμεις του κεφαλιού μου».
Κατόπιν, ο μαθητής με τα χέρια σταυρωμένα πάνω στην καρδιά, (το δεξί χέρι πάνω από το αριστερό) θα κάνει μία μικρή υπόκλιση χαιρετίζοντας τον φύλακα της δεξιάς κολώνας, εισπνέοντας βαθειά, σαν ένα αναστεναγμό και στην συνέχεια, αφού χαιρετίσει, προφέρει την λέξη-σύνθημα: Γιακίν. Θα χαιρετίσει κατά τον ίδιο τρόπο τον φρουρό της αριστερής κολώνας και θα προφέρει την λέξη: Μπόας. Στην συνέχεια, θα παρακαλέσει ξανά τον Εσώτερό του λέγοντας;
«Πατέρα μου κάνε τα επτά ιερά βήματα προς το εσωτερικό του Ναού Καρδιά και γονάτισε στα πόδια του κυριότερου Τζίνι του Κριού, παρακαλώντας το να έλθει και να αφυπνίσει τις ικανότητες του εγκεφάλου μου και να πλημμυρίσει το κεφάλι μου με φως».
Μετά, ο μαθητής θα προφέρει το μάντραμ ΑΟΜ. Το μάντραμ αυτό προφέρεται ανοίγοντας καλά το στόμα για το φωνήεν Α, στρογγυλεύοντάς το για το φωνήεν Ο, και κλείνοντάς το για το γράμμα Μ, επιμηκύνοντας με τον ακόλουθο τρόπο τον ήχο κάθε γράμματος:
Αααααααααααα ουουουουουουουουου μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ.
Θα προφέρει το μάντραμ αυτό τέσσερεις φορές με τον σκοπό το φως να πλημμυρίζει όλο του τον εγκέφαλο. Κατόπιν ο μαθητής θα σηκωθεί όρθιος, θα προεκτείνει το δεξί χέρι μπροστά του και θα κλείνει το κεφάλι επτά φορές προς τα εμπρός και επτά φορές προς τα πίσω κατόπιν θα προσδώσει στο κεφάλι του κυκλική κίνηση, κάνοντάς το να γυρίσει επτά φορές δεξιά και επτά αριστερά με τον σκοπό, το φως να πλημμυρίζει και να επιδρά πάνω σε όλους τους αδένες του εγκεφάλου.
Η επίφυση επηρεάζεται από τον Άρη και η υπόφυση από την Αφροδίτη. Η υπόφυση μας προκαλεί ύπνο και η επίφυση μας προκαλεί για μάχη και έτσι, ενώ η Αφροδίτη θέλει να κοιμάται, ο Άρης θέλει να συνεχίσει να μάχεται.
Καθ' όλη την διάρκεια του σημείου αυτού, ο μαθητής θα πρέπει να προφέρει καθημερινά και επί μία ώρα το φωνήεν Ι, επιμηκύνοντας τον ήχο ως εξής: Ι Ι Ι Ι Ι Ι Ι Ι Ι Ι.
Το φωνήεν αυτό θα κάνει ώστε να δονούνται η επίφυση και υπόφυση σας και τελικά θα γίνετε διορατικός. Όταν η επίφυση έχει πια αναπτυχθεί, μας μετατρέπει σε Υπεράνθρωπους, ενώ όταν ατροφεί μας μετατρέπει σε ηλίθιους.
Είναι αναπτυγμένη στους αγνούς και ατροφική στους πόρνους. Έτσι, λοιπόν αγαπητοί μου μαθητές, εάν θέλετε να μετατραπείτε σε Αγγέλους, απέχετε τελείως από κάθε σεξουαλική εκσπερμάτωση.
Η επίφυση είναι το παράθυρο του Βράχμα, ένα δοχείο συσσώρευσης δυνάμεων για τον Μάγο και ο μαθητής θα πρέπει επίσης να εξασκεί όλα τα βράδια πριν ξαπλώσει, την εξής επόμενη άσκηση:
Κάθεσαι σε μία αναπαυτική πολυθρόνα επί μισή ώρα. Κλείσε τα μάτια. Απέσυρε από τον νου σου κάθε σκέψη. Κατόπιν θα φαντάζεσαι ότι η φωτιά του αστερισμού του Κριού κατεβαίνει από τον ουρανό και διεισδύει διαμέσου της επίφυσής σου, με την μορφή πύρινης στήλης.
Αυτός ο αδένας βρίσκεται τοποθετημένος στο ανώτερο τμήμα του εγκεφάλου και η ικανότητα του να βλέπει πέρα από όλα τα πράγματα, εδρεύει σε αυτόν.
Εάν ο μαθητής εκτελεί με επιμονή και σταθερότητα τις ασκήσεις του Κριού, θα γίνει ένας φωτισμένος διορατικός. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων αυτών, ο μαθητής θα έχει την συμπαράσταση των ιεραρχιών του Κριού, οι οποίες θα του αφυπνίζουν τις ικανότητες του και θα του θεραπεύουν τον εγκέφαλο του με την βοήθεια ειδικών ιατρικών θεραπειών. Επίσης ο μαθητής μπορεί να θέσει υπό την εξουσία του την ισχύ αυτών των ιεραρχιών για να θεραπεύσει τους άλλους.
Ο Κριός, είναι ο οίκος του Άρη και ο Άρης είναι ο πλανήτης του πολέμου. Οι Κόκκινες Ιεραρχίες του Άρη έχουν δώσει στον άνθρωπο το αστρικό σώμα. Ο Samael, με τους πολεμιστές του, είναι ο υπέρτατος αρχηγός του αστρικού πεδίου. Διαλογιζόμενοι καθημερινά στο Τάτβα Τέχας, ενεργοποιούμε τις ικανότητες του αστρικού σώματος. Το τάτβα Τέχας, ή διάπυρος Αιθέρας, είναι η Αιτία των Αιτιών κάθε φλόγας. Το αστρικό πεδίο είναι ο φλογερός κόσμος.
Αδελφικά
Ο Δάσκαλος της τάξης σας
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
ΤΑΥΡΟΣ
Από 2Ο Απριλίου έως 19 Μαΐου
Κυριαρχεί: Στον λαιμό, τον αυχένα και τα αυτιά
Μέταλλο: Χαλκός
Πέτρες: Σμαράγδι και αχάτης
Άρωμα: Το αρωματικό χόρτο
Φυτό: Σημύδα
Λουλούδι: Λευκάκανθα
Πλανήτης: Αφροδίτη
Χρώμα: Πράσινο
Στοιχείο: Γη
Λέξη-Κλειδί: Αγάπη
Ημέρα: Η αστρολογική Παρασκευή (σημερινή Τρίτη)
Κυβερνήτης: Uriel.
Αγαπητέ μαθητή
Στο προηγούμενο μάθημα σας υποσχέθηκα να σας δώσω τα κλειδιά των δύο αυτών χρυσών κανόνων, ήτοι: «Ο Λέοντας του Νόμου πολεμιέται με την Ζυγαριά». «Όταν ένας κατώτερος Νόμος υπερβαίνεται από έναν ανώτερο Νόμο, ο ανώτερος Νόμος εξαλείφει τον κατώτερο Νόμο».
Η λύση των δύο αυτών χρυσών κανόνων βρίσκεται σε έναν τρίτο που λέει: «Κάνε καλές πράξεις ώστε να πληρώνεις τα χρέη σου».
Τώρα φανταστείτε μία ζυγαριά. ΣΕ έναν από τους δίσκους είναι τοποθετημένες οι καλές σας πράξεις και στον άλλο οι κακές σας πράξεις και το αντίστοιχό σας Κάρμα. Εάν ο Καρμικός δίσκος γέρνει σε βάρος σας, τότε θα μπορούσατε να καταπολεμήσετε την κατάσταση βάζοντας περισσότερο βάρος στο δίσκο των καλών σας πράξεων και έτσι θα κάνατε την ζυγαριά να γύρει προς όφελός σας, σκοτώνοντας έτσι το Κάρμα.
Υπάρχει, στον ανώτερο κόσμο ένας Ναός των Κυρίων του Κάρμα και ο μεγάλος αρχηγός αυτών των Αρχόντων του πεπρωμένου είναι το Τσακάλι.
Αυτή η Μεγάλη Οντότητα είναι ο Υπέρτατος Δικαστής του κοσμικού Δικαστηρίου, έχει το παρουσιαστικό ενός μεγάλου Ανθρώπου με κεφάλι Τσακαλιού.
Όταν έχουμε συσσωρευμένο κεφάλαιο στην Κοσμική Τράπεζα, πληρώνουμε τα χρέη μας και αποφεύγουμε τον πόνο. Αυτοί που ζουν καταθέτοντας καθημερινά «νέες καταθέσεις» στην κοσμική Τράπεζα, θα έχουν πάντοτε με τι να πληρώσουν τα παλιά τους χρέη. Όσον αφορά την πληρωμή αυτή των χρεών, πρέπει να λάβουμε υπόψη τον νόμο των «αναλογιών» και των «αντιστοιχιών». Οι Καρμικές αναλογίες μάχονται με τις Νταρμικές αναλογίες.
Κάρμα και Ντάρμα: Οι δύο αυτές λέξεις, ανατολικής προελεύσεως σημαίνουν τιμωρία και ανταμοιβή. Σε πιο φιλοσοφικό τρόπο θα λέγαμε: Σε κάθε κακή πράξη, αντιστοιχεί κακή συνέπεια και σε κάθε καλή πράξη, αντιστοιχεί καλή συνέπεια και μεταβάλλοντας τις αιτίες, μεταβάλλονται τα αποτελέσματα, διότι τα αποτελέσματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αναπαραγόμενες αιτίες σε άλλη μορφή.
Πρόκειται να σας φυλακίσουν; Δώστε την ελευθερία σε ένα άλλο πρόσωπο. Πρόκειται να αποσαρκωθεί το παιδί σας; Θεραπεύστε τον πλησίον σας. Βρίσκεστε στην μιζέρια; Δώστε και το υστέρημά σας σε αυτόν που πεινάει και θυσιαστείτε με όλες σας τις δυνάμεις υπέρ των άλλων. Προσευχηθείτε με ζέση στους Κυρίους του Κάρμα και θα εισακουστείτε.
Μην ξεχνάτε αγαπημένε μαθητή, ότι η Δικαιοσύνη είναι η υπέρτατη φιλευσπλαχνία και η υπέρτατη αυστηρότητα του Νόμου.
Έτσι λοιπόν γνωρίζετε τώρα τους δύο χρυσούς κανόνες και σας έχει εξηγηθεί πως μπορεί να σκοτωθεί το Κάρμα. Στα προσεχή μαθήματα θα σας διδάξω να χειρίζεστε τις αστρικές ακτίνες.
Όποιος δίνει, λαμβάνει και όποιος δίνει περισσότερα, λαμβάνει περισσότερα: αυτός είναι ο Νόμος.
Αλλά εκείνοι που εκπληρώνουν μόνο τα έργα του κακού θα είναι θύματα των ίδιων τους των έργων.
Γιατί οι άνθρωποι υποφέρουν; Γιατί βλασφημούν τον θεό, εφόσον ο θεός δεν είναι ένοχος για τα ανθρώπινα βάσανα. Εμείς οι ίδιοι είμαστε, οι δημιουργοί του πεπρωμένου μας. Καθαγιαστείτε, αγαπητέ μαθητή, καθαγιαστείτε.
Υπάρχουν, στην ζωή, τρία αιώνια πράγματα: ο Νόμος, το Νιρβάνα και το Σύμπαν.
Ας εισέλθουμε τώρα στις εξηγήσεις και στις πρακτικές του Αστερισμού του Ταύρου. Η συνοδεία των άστρων που σχηματίζει τον Αστερισμό του Ταύρου είναι ο οίκος της, Αφροδίτης, το άφατο αστέρι της Αγάπης, ο Αποσπερίτης της Αυγής και επομένως, ο Ταύρος είναι Αφροδιτιανής φύσης. Οι γεννημένοι στον Ταύρο, είναι έτσι φύση Αφροδιτιανή και ερωτική. Στις ερωτικές τους σχέσεις, αγαπούν πολύ και περνούν πάντα μεγάλες απογοητεύσεις.
Οι γεννημένοι στον Ταύρο είναι γλυκείς και εργατικοί σαν το βόδι, που συμβολίζει αυτή η ομάδα των άστρων, αλλά είναι επίσης ενίοτε, «επιθετικοί» σαν τον ταύρο. Είναι ισχυρογνώμονες και λαίμαργοι, ρομαντικοί και φιλήδονοι. Αγαπούν την μουσική, τον χορό και την ομορφιά. Έχουν μία προδιάθεση για κάθε είδους χειρονακτική τέχνη.
Ο Ταύρος κυριαρχεί στο λάρυγγα και τον λαιμό. Ο λάρυγγας είναι επίσης μία σεξουαλική μήτρα όπου ο λόγος γεννιέται. Το σεξουαλικό όργανο της θεϊκής μελλοντικής ανθρωπότητας θα είναι ο δημιουργικός λάρυγγας.
Η σεξουαλική φωτιά της Κουνταλίνι, γίνεται δημιουργική στον λόγο. Ήδη στα έργα μας με τους τίτλους: «Ο Τέλειος Γάμος», «Η Επανάσταση του Μπελ», «Πραγματεία επί της Απόκρυφης Ιατρικής και της Πρακτικής Μαγείας», έχουμε μιλήσει εκτενώς για την Κουνταλίνι και έχουμε διδάξει το Μεγάλο Αρκάνο ή υπέρτατο μυστικό για να αφυπνίσουμε την κοιμισμένη πριγκίπισσα, την Κουνταλίνι.
Ο Λόγος βρίσκεται σε στενή σχέση με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, και για αυτό στους Αρχαίους Ναούς των Μυστηρίων, απαγορεύονταν στους Μυημένους να μιλούν για τις παλιές καταστροφές της Αρχαίας Αρκαδίας, από φόβο να τις φέρουν σε ύπαρξη εκ νέου. Οι Αρχαίοι Ιεροφάντες ήξεραν πολύ καλά ότι ο Λόγος σχετίζεται με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και το να μιλάμε για μία καταστροφή είναι περίπου σαν να την επικαλούμαστε εκ νέου. Για αυτό οι Μυημένοι της Αρχαιότητας δεν μιλούσαν ποτέ δημοσίως για τους αρχαίους κατακλυσμούς.
Ένας σκληρός Λόγος μας καταδιώκει και πέφτει αργότερα απάνω σε αυτόν που τον πρόφερε, σαν ένας εκδικητικός κεραυνός.
Δεν γίνεται μόνο πορνεία με την σεξουαλική πράξη, υπάρχει ένα άλλο είδος πορνείας, η πορνεία διά του Λόγου. Η κακή χρήση του Λόγου είναι επίσης πορνεία. Η πορνεία του Λόγου δημιουργεί λάρβες και δυστυχήματα.
Είναι αξιοθρήνητο να βλέπουμε πως οι άνθρωποι καταχρώνται τον λόγο και γεμίζουν τον κόσμο με πόνο. Η κακολογία είναι η χειρότερη από τις βλασφημίες.
Οφείλει κάποιος να καταλάβει την υπευθυνότητα του Λόγου. Οφείλει κάποιος να μάθει να χειρίζεται το σεξουαλικό όργανο του Λόγου.
Δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να μάθεις να χειρίζεσαι τα Λόγο; Άκουσε με, αγαπημένε μου μαθητή, εμείς, τα μέλη του Ιερού Κολλεγίου των Μυημένων, μπορούμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε πράγμα με την σκέψη και να το υλοποιήσουμε μέσω της λέξης.
Πρόσεξε πολύ να μην αναφέρεις ονόματα και επίθετα. Όταν έχεις να διηγηθείς κάτι, μην αναφέρεις ποτέ ονόματα ούτε επίθετα, γιατί αυτό είναι κακολογία.
Εάν είσαι φιλόσοφος, καταπολέμησε τις «θεωρίες», αλλά μην μιλάς ποτέ για την ιδιωτική ζωή των ιδεολόγων τους. Όταν μιλάς για ένα καθοδηγητή, μίλησε για την διδασκαλία του, αλλά μην αναφέρεσαι ποτέ στην ιδιωτική του ζωή. Καθένας είναι αυτός που είναι και η ιδιωτική ζωή των άλλων δεν αφορά κανέναν.
Είναι τόσο άσχημο να μιλάει κανείς όταν θα έπρεπε να σιωπά, όσο και να σιωπά όταν θα έπρεπε να μιλήσει. Υπάρχουν φορές που το να μιλάς είναι έγκλημα και φορές που το να σιωπάς είναι επίσης έγκλημα. Υπάρχουν εγκληματικές σιωπές και υπάρχουν επίσης απρεπείς λέξεις. Πρέπει κάποιος να μιλάει όταν πρέπει να μιλάει και να σιωπά όταν πρέπει να σιωπά.
Οφείλει κάποιος να πραγματοποιήσει εντός του την τελειότητα του Λόγου. Οφείλει κάποιος να πραγματώσει εντός του την Σοφία του Λόγου.
Οι άνθρωποι έχουν χάσει την έννοια της ειλικρίνειας. Στις μέρες μας, οι ανθρώπινες λέξεις δεν φέρουν πλέον την ουσία της ειλικρίνειας και ο κόσμος υποφέρει λόγω έλλειψης ειλικρίνειας. Στις μέρες μας οι ανθρώπινοι λόγοι είναι γεμάτοι από ψεύδος και υποκρισία.
Ξέρεις μόνο που οδηγούν τα ψεύτικα λόγια; Το ψέμα γεννάει τέρατα.
Έχεις δει ή ακούσει να μιλούν για την γέννηση παιδιού τέρατος; Αυτό είναι το Κάρμα του ψεύτικου Λόγου που ειπώθηκε κατά την διάρκεια προηγούμενων ζωών. Θαυμάζουμε πολύ την ουσία της ειλικρίνειας. Ποτέ ένας ψεύτης δεν θα μπορέσει να φθάσει στο «Λευκό Νησί» μας.
Ας επανέλθουμε στο μάθημα του Αστερισμού του Ταύρου. Το σημείο αυτό, κυβερνάει την περιοχή του λαιμού, και εδώ επαναλαμβάνεται για ακόμη μία φορά η πάλη μεταξύ Αφροδίτης και Άρη.
Η Αφροδίτη κυβερνάει τον θυρεοειδή αδένα και ο Άρης τους παραθυρεοειδείς. Είναι μία αιώνια πάλη μεταξύ Αφροδίτης και Άρη. Ενώ ο ένας αδένας δίνει το σάλιο, ο άλλος το στερεύει, ένας αδένας επιταχύνει όλες τις λειτουργίες του μεταβολισμού και ο άλλος τις επιβραδύνει. Αυτή η πάλη πραγματοποιείται σε όλο μας τον οργανισμό.
Η Αφροδίτη σχετίζεται με την Αγάπη και ο Άρης με τον πόλεμο. Ο Αστρολόγος πρέπει να μάθει να χειρίζεται το σπινθήρισμα των άστρων.
Γνωρίζετε κάποια εστία όπου κυριαρχεί η πίκρα; Θέλετε να εξυπηρετήσετε αφιλοκερδώς; Γνωρίζετε κάποια φτωχή γυναίκα εγκαταλειμμένη στην μιζέρια από τον συνοδό της; Επιθυμείτε να την βοηθήσετε; Ακούστε με καλά αγαπητέ μαθητή, θα σας διδάξω πως να χειρίζεστε το σπινθηροβόλημα της Αφροδίτης.
Καθίστε σε μία αναπαυτική πολυθρόνα, κλείστε τα μάτια σας, απομακρύνατε από το διανοητικό σας κάθε γήινη σκέψη και προσηλώστε την προσοχή σας στον εσωτερικό σας Δάσκαλο, προσευχόμενος ως εξής:
Προσευχή: «Πατέρα μου, συ που είσαι το πραγματικό μου Είναι σε ικετεύω, με όλη μου την καρδιά, και με όλη μου την Ψυχή, να μεταφερθείς στον «Ναό-Καρδιά» του πλανήτη Αφροδίτη».
Κατόπιν, χαιρετώντας διανοητικά τον Φύλακα της δεξιάς κολώνας, ο μαθητής θα πάρει βαθειά αναπνοή, και θα προφέρει το σύνθημα «Γιακίν». θα κάνει το ίδιο για τον Φύλακα της αριστερής κολώνας δηλαδή, θα πάρει πρώτα μία βαθειά εισπνοή, μετά την οποία θα προφέρει τα σύνθημα «Μπόας». Κατόπιν, θα εξακολουθήσει την προσευχή στον Εσώτερο Δάσκαλό του λέγοντας: «Κύριε, κάνε τώρα τα επτά βήματα προς το εσωτερικό του Ναού, γονάτισε στα πόδια του Uriel και ικέτευσέ τον για να μου κάνει την χάρη... «Πατέρα μου, Κύριε μου, θεέ μου, σε παρακαλώ, απεύθυνε την παράκληση αυτή στον Uriel, τον Πλανητικό Λόγο της Αφροδίτης».
Καθόσον γίνεται η ικεσία, ζητάμε με όλη μας την Καρδιά από τον «Uriel» να στείλει μία χορωδία Αγγέλων για να πραγματώσει το Έργο. (Αυτοί δημιουργούν τραγουδώντας).
Αν ο Άγγελος της Αφροδίτης συγκατατεθεί στο αίτημα σας, ο χορός των Αγγέλων, οι οποίοι είναι τα παιδιά του και που διαμένουν μαζί του στο Ναό του πυρήνα του πλανήτη Αφροδίτη, θα αρχίσει να τραγουδά σε «ιερή γλώσσα» για να εκπληρώσει το έργο που ζητήσαμε. Ιδού πως «Ο Στρατός της Φωνής» δημιουργεί μέσω του Λόγου.
Οποιοσδήποτε βέβηλος παρατηρητής, εάν παρατηρήσει τον ουρανό την στιγμή εκείνη, θα μπορέσει να δει τον Πλανήτη Αφροδίτη να λάμπει και να φωτοβολεί έντονα και παράδοξα. Ο παρατηρητής θα μείνει εκστατικός ατενίζοντας το παράξενο σπινθηροβόλημα της Αφροδίτης σε αυτές τις στιγμές.
Οι Ιεραρχίες χρώματος λουλακί του Άστρου Αφροδίτη μας έχουν δώσει το Αιτιατό σώμα ή σώμα της θέλησης. Μας παραχωρούν αυτό που τους ζητάμε, εάν το Κάρμα το επιτρέπει. Αλλά, εάν συμβεί η ικεσία να μην εισακουσθεί τότε ο Uriel δείχνει στον μαθητή «το ρολόι του πεπρωμένου» και σε αυτήν την περίπτωση, δεν μας μένει άλλη λύση παρά να υποκλιθούμε μπροστά στην απόφαση του Νόμου.
Υπάρχει, στον σημερινό κόσμο, μεγάλος αριθμός σχολών, που προσπαθούν να εκπληρώσουν τα ίδια «θαύματα» μέσω της διανοητικής δύναμης, χωρίς να υπολογίζουν στο ελάχιστο την επιδοκιμασία των Κυρίων του πεπρωμένου. Αυτό είναι απλά καθαρή και γνήσια Μαύρη Μαγεία. Το Διανοητικό-Χριστός εργάζεται καλά με τον Νόμο. Τα διανοητικά μαύρα κύματα δεν φθάνουν εκεί που κατευθύνονται, διότι υπάρχει, στον ανώτερο κόσμο, πλήθος «στοιχειακών» αέρος, που τα συλλαμβάνουν και τους παρεμποδίζουν το πέρασμα.
Υπάρχουν επίσης, στο διάστημα, αναρίθμητες δυνάμεις που εκτρέπουν ή αποσαρθρώνουν τα καταστρεπτικά πνευματικά κύματα. Έτσι λοιπόν, τα καταχθόνια κύματα μπορούν μόνο να βλάψουν όταν το θύμα δεν ξέρει να αγαπά ούτε να συγχωρεί.
Η διανοητική δύναμη είναι απολύτως ανεπαρκής όταν κανείς δεν εργάζεται με την δύναμη του Εσώτερου. Ο Θεουργός χρησιμοποιεί την διανοητική δύναμη, αλλά ενώνοντας την με τον Εσώτερο.
Ο θεουργός δεν εργάζεται παρά μόνο με τις θείες δυνάμεις του «Εσώτερου του Αγγέλου» και του Διανοητικού-Χριστού του. Οι Άγιοι Δάσκαλοι της Λευκής Αδελφότητας συνεργάζονται με τον Θεουργό και με τον Διανοητικό Χριστό του. Τα αστρικά Τζίνι εκπληρούν τα θαύματα τους με τον κεραυνό της Δικαιοσύνης όταν ο θεουργός ιερουργεί στο Βωμό του «Λέοντος του Νόμου».
Ας υπεισέλθουμε τώρα στις Ασκήσεις του Ταύρου. Κατά την διάρκεια αυτού του μήνα θα εξασκείται η εξής πρακτική:
Πρακτική: Κάθεται ο μαθητής σε μία αναπαυτική πολυθρόνα. Κλείνει τα μάτια του, και απομακρύνει από το διανοητικό του κάθε σκέψη, αποκοιμιέται λίγο και κατόπιν θα συγκεντρώσει τον νου του προς το εσωτερικό του, προς τον Εσώτερό του, προσευχόμενος έτσι:
Προσευχή: «Πατέρα μου, μεταφέρσου στο Κύριο άστρο του αστερισμού του Ταύρου, είσελθε από τις πόρτες του Ναού-Καρδιά, κάνοντας τους ιερούς χαιρετισμούς, που γνωρίζεις και γονάτισε μπροστά στο αστρικό Τζίνι αυτού του άστρου και στους Αγγέλους του, για να καταδεχθούν να έλθουν προς εμένα, για να με «προετοιμάσουν» και να θεραπεύσουν τον λάρυγγα μου.
Μετά, μισοκοιμισμένος, ο μαθητής θα φανταστεί ότι βλέπει το συσσωρευμένο φως μέσα στο κεφάλι του να κατεβαίνει τώρα στον λαιμό, κατά την διάρκεια που απαγγέλει την λέξη ΑΟΥΜ. Προφέροντας το φωνήεν Α, θα φανταστεί το φως να κατέρχεται από το κεφάλι στον λαιμό, με το φωνήεν ΟΥ θα φανταστεί το φως να πλημμυρίζει τον λαιμό και με το φωνήεν Μ, ο μαθητής, θα εκπνεύσει τον αέρα, σαν να βγάζει τις σκουριές που είχαν κατακαθίσει στον λαιμό του. Το μάντραμ αυτό προφέρεται 4 φορές.
Γνωστοποιώ στους μαθητές μου ότι οι αναγραφόμενοι χαιρετισμοί όταν μίλησα περί Αφροδίτης, μαζί με τις λέξεις-σύνθημα Γιακίν και Μπόας, εφαρμόζονται σε όλα τα άστρα του Ουρανού.
Έτσι λοιπόν, οι Διάνοιες του αστερισμού του Ταύρου θα έλθουν αυτοπροσώπως να αφυπνίσουν τις δυνατότητες του λάρυγγα και αν ο μαθητής πάσχει από κάποια αρρώστια του λάρυγγα, μπορεί να εκλιπαρήσει από αυτές τις Διάνοιες του Ταύρου, την θεραπεία και αυτοί θα τον θερα- πεύσουν. Ο μαθητής θα μπορούσε επίσης να επωφεληθεί από αυτές τις δυνατότητες για να θεραπεύονται και άλλοι.
Ο μαθητής θα πρέπει να προφέρει όλες τις ημέρες επί μία ώρα το «φωνήεν» Ε έτσι: Εεεεεεεεεεεε.
Η δόνηση αυτού του φωνήεντος θα του αφυπνίσει τις δυνατότητες της απόκρυφης ακοής (διακοή). Το φωνήεν Ε κάνει να δονείται ο Θυμοειδής αδένας, που είναι, το κέντρο της μαγικής ακοής.
Το φωνήεν Ε μας αναπτύσσει επίσης, την διορατικότητα του διανοητικού σώματος. Το φωνήεν Ε κάνει να δονείται το διανοητικό σώμα και μας παραχωρεί τον «Συνθετισμό της διανοητικής σύλληψης» καθώς και την δυνατότητα να διεισδύσουμε στην βαθιά έννοια των λόγων.
Αδελφικά
Ο Δάσκαλος της τάξης σας
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
ΔΙΔΥΜΟΙ
Από 2Ο Μαΐου έως 2Ο Ιουνίου
Κυριαρχεί: τους βραχίονες, τους ώμους, τους πνεύμονες και το σύστημα των βρόγχων.
Μέταλλο: Υδράργυρος
Πέτρα: Βηρύλλιον χρυσού χρώματος
Άρωμα: Η ρετσίνη πεύκου
Φυτό: Αγιόκλημα
Άνθος: Χρυσάνθεμο
Πλανήτης: Ερμής
Χρώμα: Πορτοκαλί και κίτρινο στιλπνό
Στοιχείο: Αέρας
Λέξη-Κλειδί: Λογική
Ημέρα: Αστρολογική Τετάρτη (Δευτέρα σημερινή)
Κυβερνήτης: Rafael.
Αγαπητέ μαθητή
Ήδη έχετε εφαρμόσει τις ασκήσεις του Ταύρου, τώρα εισερχόμεθα στον λαμπερό αστερισμό των Διδύμων.
Το σημείο αυτό κυβερνά τους βραχίονες, τους ώμους και τους πνεύμονες και είναι φύσεως ουσιαστικά υδραργυρικής.
Οι Δίδυμοι είναι ο οίκος του Ερμή. Το μέταλλο αυτού του σημείου είναι ο υδράργυρος. Η πέτρα είναι το Χρυσό Βηρύλλιο και το χρώμα το κίτρινο.
Οι Κύριοι του Ερμή διδάσκουν σήμερα την ανθρωπότητα να ταξιδεύει με το αστρικό σώμα. Από τον μαθητή εξαρτάται αναπόφευκτα να μάθει να ταξιδεύει με αστρικό σώμα. Οι Αυθεντικές Σχολές των Μυστηρίων βρίσκονται στο αστρικό επίπεδο, για αυτό είναι απαραίτητο ο μαθητής να μάθει να «βγαίνει» με το αστρικό σώμα. Πρέπει ο μαθητής να μάθει να επισκέπτεται τα ιερά εσωτερικής επιμόρφωσης για να λάβει άμεση διδασκαλία από τους Δασκάλους της Μεγάλης Λευκής Στοάς.
Ήδη ο καιρός ήλθε για τους μαθητές να μάθουν να εισέρχονται κατά βούληση μέσα σε αυτά τα ιερά του Αστρικού με σκοπό να λάβουν επιμορφωτική διδασκαλία κατευθείαν από τους Μεγάλους Εκπαιδευτές. Ήρθε πλέον η ώρα να εγκαταλείψουμε τις θεωρίες και να πάμε κατευθείαν στην πρακτική.
Οι Κύριοι του Ερμή βοηθούν οποιονδήποτε που ικετεύει βοήθεια.
Στην μελλοντική εποχή, ο άνθρωπος δεν θα ’ναι πλέον κλεισμένος στο εσωτερικό του σώματος σαν σε μία φυλακή. Το ανθρώπινο σώμα θα μετατραπεί σε έναν άνετο και πολυτελή Ναό. Ο Άνθρωπος θα μάθει να εισέρχεται και να εξέρχεται από αυτό, κάθε φορά που θα θέλει.
Ο Ερμής, εξέρχεται τώρα από μία κοσμική νύχτα, αλλά συγχρόνως καθώς ο χρόνος θα περνά, θα αισθάνεται κανείς κάθε φορά πιο έντονα τα κοσμικά αποτελέσματα του σπινθηρισμού του Ερμή.
Είναι επίσης απολύτως απαραίτητο όπως ο μαθητής να μάθει να δρασκελίζει με το αστρικό του σώμα τις πόρτες των αστρικών Ναών.
Οι κύριες ασκήσεις των Διδύμων έχουν ακριβώς για αντικείμενο να μάθουν την χρήση και την μεταχείριση του αστρικού σώματος.
Διδάσκουμε επίσης, στο σημείο αυτό, στους μαθητές μας την μυστική τέχνη των καταστάσεων «Χίνας» που θα τους επιτρέψει να «μεταφέρονται» με το φυσικό σώμα σε λίγες στιγμές στους πιο απομονωμένους και απομακρυσμένους τόπους της Γης.
Σας δίνουμε διάφορα κλειδιά με αριθμημένο τρόπο.
1) Ο μαθητής ξαπλώνει στο κρεβάτι του, ανάσκελα. Χαλαρώνει το σώμα, ώστε κανένας μυς να μη πιέζει το αστρικό σώμα. Κατόπιν θα μισοκοιμηθεί προφέροντας το μάντραμ, ΡΟΥΣΤΙ τοιουτοτρόπως: ρρρρρ ουουου σσσς τίίίίί. Το μάντραμ αυτό προφέρεται διανοητικά. Ο μαθητής σε αυτές τις στιγμές πρέπει να μετατρέπεται σε έναν «κατάσκοπο του ύπνου του».
Όταν ο μαθητής βρεθεί στην κατάσταση νάρκης ή υπνηλίας που προηγείται του ύπνου, να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να βγει από το δωμάτιό του. Δεν πρέπει να ασχολείται με το φυσικό του σώμα, σε αυτές τις στιγμές θα σηκωθεί από το κρεβάτι του και θα βγει από το δωμάτιό του.
Πώς; Με ποιον τρόπο; Σχεδόν όλοι οι φοιτητές πιστεύουν ότι πρόκειται για μία άσκηση μαγνητισμού ή αυθυποβολής κτλ, αλλά απατώνται αξιοθρήνητα, διότι αυτό δεν έχει να κάνει με την αυθυποβολή ή τον υπνωτισμό. Απλά και μόνο να σηκωθεί από το κρεβάτι του και η Φύση θα κάνει τα υπόλοιπα. Αυτή θα γνωρίσει το πώς θα διαχωρίσει το αστρικό σώμα από το φυσικό σώμα. Αρκεί λοιπόν στον μαθητή να σηκωθεί, να βγει από το δωμάτιό του και η φύση θα κάνει τα υπόλοιπα.
Έξω πλέον από το δωμάτιό του, ο μαθητής θα κάνει ένα μικρό πήδημα με την πρόθεση να αιωρηθεί στο διάστημα και εάν αιωρηθεί θα μπορέσει τότε να μεταφερθεί σε μερικά δευτερόλεπτα στην Γνωστική Εκκλησία. Εάν όμως δεν αιωρηθεί, θα ξανα-ξαπλώσει ο μαθητής στο κρεβάτι του και θα επαναλάβει το πείραμα.
Μερικοί θριαμβεύουν αμέσως, άλλοι χρειάζονται μήνες ή ακόμη και χρόνια για να μάθουν. Αλλά αυτός που «επιμένει» στο τέλος θριαμβεύει.
2) Μέσα στον εγκέφαλο κάθε ζωντανού όντος αντηχεί πάντα μία νότα κλειδί, κατά τρόπο σχεδόν ανεπαίσθητο. Αυτή η νότα κλειδί είναι εκείνης της Ακτίνας, στην οποία ανήκει καθένας, και φαίνεται να εξέρχεται από τα κύτταρα της παρεγκεφαλίδας. Μερικοί θα ακούσουν τον ήχο φλογέρων και αυλών της Αιγυπτιακής Ακτίνας, άλλοι θα ακούσουν το Γκονγκ της Ανατολικής Ακτίνας, άλλοι πάλι, τον βρυχηθμό της θάλασσας, της ακτίνας της Σελήνης κτλ.
Εάν ο μαθητής αποσιωπήσει όλες του τις σκέψεις, στην σιγαλιά της νύχτας, θα ακούσει την νότα-κλειδί του, τότε θα κάνει να δονείται πιο ισχυρά αυτή η νότα, μέσω της θέλησης και όταν αυτή η νότα καταστεί τόσο δυνατή ώστε να πλημμυρίσει και ημι-παραλύσει όλο το φυσικό σώμα, ο μαθητής θα σηκωθεί από το κρεβάτι του, θα βγει από το δωμάτιό του και θα κατευθυνθεί προς την Γνωστική Εκκλησία, όπου εκεί οι Δάσκαλοι της Λευκής Αδελφότητας θα τον δεχθούν με άφατη χαρά.
3) Εάν ονειρεύεστε ότι βρίσκεστε σε ένα καθορισμένο τόπο και ξυπνήσετε, τότε μη κουνιέστε, ξανά αποκοιμηθείτε, συγκεντρώνοντας την φαντασία στον τόπο που ονειρευόσασταν, αισθανόμενοι ότι είστε πάλι εκεί και σαν να προσπαθείτε να συνεχίσετε το όνειρο από εκεί που το είχατε αφήσει, αγκιστρωμένοι με όλη σας την θέληση στον τόπο αυτόν του ονείρου σας. Το μυστικό του κλειδιού αυτού είναι η φαντασία και η θέληση ενωμένες σε δονούμενη αρμονία.
4)Την στιγμή που είστε έτοιμοι να αποκοιμηθείτε, συγκεντρώστε ζωηρά την φαντασία σας και την θέλησή σας, ενωμένες σε δονούμενη αρμονία, σε μία καθορισμένη θέση ή περιοχή.
Η συγκέντρωση πρέπει να είναι τέλεια. Μετά, αρχίστε να περπατάτε με «πίστη» στον τόπο που έχετε «φανταστεί». Δεν θα πρέπει να φαντάζεστε ότι εκείνη την στιγμή φαντάζεστε, διότι τότε το πείραμα θα αποτύχει. Πρέπει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε πραγματικά στην περιοχή που φαντάζεστε και ξεχάστε τελείως το υπνοδωμάτιό σας.
Αυτό το πείραμα πρέπει να πραγματωθεί μεταξύ εγρήγορσης και- ύπνου. Άπαξ και βρεθείτε στην περιοχή που επιθυμείτε, γονατίστε και ζητήσατε από τον δικό σας Εσώτερο Θεό να σας οδηγήσει στην Αγία Γνωστική Εκκλησία, που είναι ο μεγάλος Καθεδρικός της Ψυχής και ο Ναός όπου ιερουργεί ο Ηλιακός Λόγος, ο Κύριός μας, ο Χριστός.
5)Έχοντας υπ' όψιν ότι κατά την διάρκεια του νυχτερινού ύπνου η Ψυχή περιπλανάται σε όλες τις περιοχές που τις είναι γνωστές και ότι σε κατάσταση ύπνωσης ασχολείται με τα ίδια καθήκοντα και ασχολίες της ημέρας, θα πρέπει να συνηθίσετε κατά την διάρκεια όλης της ημέρας να ρωτάτε τους εαυτούς σας: «Πού είμαι; Είμαι μέσα στο φυσικό μου σώμα ή έξω από αυτό;» Κάντε, στην συνέχεια, ένα μικρό πήδημα με πρόθεση να αιωρηθείτε στον αέρα. Είναι λογικό λοιπόν ότι εάν αιωρείσθε, είναι διότι βρίσκεστε έξω από το σώμα σας και αν δεν αιωρείσθε, είναι διότι είστε με σάρκα και οστά και τότε συνεχίστε τον δρόμο σας. Αλλά αν αιωρείσθε, παρακαλέσατε τον Εσώτερό σας να σας μεταφέρει στην Αγία Γνωστική Εκκλησία.
Πρέπει κάποιος να θέσει στον εαυτό του αυτές τις ερωτήσεις όταν προκαλείται κάτι που του τραβά την προσοχή, όπως μία συγκέντρωση ανθρώπων, μία επικήδειος λιτανεία, ένα παράξενο αντικείμενο, κλπ.
Πολλοί έχουν αφυπνίσει την συνείδησή τους με αυτό το τρομερό κλειδί, διότι κάνοντας την ερώτηση, μετά αιωρήθηκαν στον αέρα και συνειδητοποίησαν ότι βάδιζαν έξω από το φυσικό τους σώμα, το οποίο είχαν αφήσει να κοιμάται στο κρεβάτι.
Είναι τότε που όταν το σώμα κοιμάται, η Ψυχή περιπλανάται.
Αλλά η Ψυχή μπορεί να βγει από τον ασυνείδητο λήθαργό της, μέσω αυτού του κλειδιού. Θα πρέπει να συνηθίσετε να κάνετε αυτήν την πρακτική κατά την διάρκεια της ημέρας, για να χαραχθεί στο υποσυνείδητο και να ενεργεί κατά την διάρκεια του ύπνου.
6) Πριν αποκοιμηθείτε, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, εξασκήσατε την ακόλουθη πρακτική αυθυποβολής. Πέστε στον εαυτό σας: «Πρόκειται να αποκοιμηθώ». Εκεί που θα εμφανιστώ, θα είμαι με αστρικό σώμα. Θα αναγνωρισθώ, θα αναγνωρισθώ, θα αναγνωρισθώ και θα μεταφερθώ στην Γνωστική Εκκλησία.
Θα μπορείτε να κάνετε στους εαυτούς σας αυτήν την αυθυποβολή επί μισή ώρα. Μετά από αυτό θα αποκοιμηθείτε ήρεμα. Όταν βρεθείτε στο Αστρικό, θα αναγνωρισθείτε αυτόματα και κατά την στιγμή του ξυπνήματος, μην κινείστε, κάντε μία άσκηση αναδρομική, για να θυμηθείτε πού πήγατε.
7) Μισοκοιμηθείτε, προφέροντας το μάντραμ ΟΜΝΙΣ ΜΠΑΟΥΜ ΙΓΚΝΕΟΣ ως εξής: Οοοομμμμννννιιιιιςςςςς-Μπαααουουμμμμ-Ιιιιιιγκννννεεεεοοοςςςςς, συλλαβίζοντας το μάντραμ, τονίζοντας το κάθε φωνήεν και παρακαλώντας τον Εσώτερό σας να σας βγάλει από το σώμα σας. Μετά σηκωθείτε απαλά από το κρεβάτι σας, και όταν αιωρηθείτε στον αέρα κατευθυνθείτε στην Γνωστική Εκκλησία.
Αυτά είναι τα επτά κλειδιά για να ταξιδέψετε με αστρικό σώμα. Είναι επείγον ο θεουργός να μάθει να ταξιδεύει προς τα άλλα άστρα του απείρου και να μάθει να εισάγει τον εαυτό του από τις πόρτες των αστρικών Ναών για να χειρίζεται τις ακτίνες και να προκαλεί κοσμικούς σπινθηρισμούς.
Όταν ο θεουργός «βγει» από το φυσικό του σώμα, θα μεταφέρεται στους Αστρικούς Ναούς με τον ακόλουθο τρόπο: Το αστρικό σώμα θα αρχίσει να περπατά σε σχήμα ομόκεντρων κύκλων με την πρόθεση να φθάσει στον Ναό Καρδιά ενός καθορισμένου άστρου.
Το πανόραμα των πραγμάτων θα αλλάξει και σε λίγες στιγμές, ο θεουργός θα βρεθεί απέναντι από τον Αστρικό Ναό, μπροστά στους δύο φύλακες των στηλών Γιακίν και Μπόας. Ο θεουργός θα κάνει τους απαραίτητους χαιρετισμούς, όπως ακριβώς τους διδάξαμε στις προηγούμενες σελίδες, θα κάνει τα Επτά βήματα προς το εσωτερικό του Ναού-Καρδιά του άστρου και κατόπιν θα γονατίσει στα πόδια του αστρικού Τζίνι, τα χέρια τοποθετημένα με τις παλάμες ανοιχτές στο έδαφος και το κεφάλι επάνω στην ράχη των χεριών. Μετά από αυτό θα σηκωθεί και θα απευθύνει στο αστρικό Τζίνι την ικεσία που Θέλει. Εάν το Τζίνι πει «δεκτό», ο μαθητής θα ζητήσει μία «χορωδία». Το Τζίνι θα κάνει τότε νόημα και ο Στρατός της φωνής θα αρχίσει να τραγουδά σε ιερή γλώσσα για να πραγματοποιήσει «την εργασία που ζητήσαμε». Ο Στρατός της Φωνής δημιουργεί με τον λόγο. Σε αυτές τις υπέρτατες στιγμές, εισερχόμεθα σε έκσταση. Ολόκληρη η φύση γονατίζει μπροστά στους αστρικούς Θεούς και το άφατο άσμα τους μας εξυψώνει στο Πλήρωμα του Φωτός. Οι μελωδίες οι πιο θείες και οι πιο συγκινητικές κορεννύουν τα άπειρα διαστήματα και τα νερά των ποταμών μουρμουρίζουν σε σιωπή: «Έτσι είναι ο Θεός». Είναι αδύνατο σε αυτές τις στιγμές να περιγραφεί η ευτυχία στην οποία βρίσκεται η ελευθερωμένη Ψυχή.
Εκεί, το παρελθόν και το μέλλον αδελφώνονται σε ένα αιώνιο «τώρα» και παρακολουθούμε τότε την φωνή του Τρισευτυχισμένου που, από τα τρίσβαθα του ΕΙΝΑΙ μας, μας προσκαλεί στον «αιώνιο Γάμο».
Όταν πλέον ο μαθητής έχει φοιτήσει στην Άστρο-Θεουργία, οι αστρικοί Θεοί τον δέχονται τότε σαν «ομογάλακτο-αδελφό» και του παραδίνουν έναν Χιτώνα γκρίζου χρώματος και μία ράβδο. Είναι ο χιτώνας του εσωτερικού Αστρολόγου, ο άρρητος χιτώνας του Θεουργού, ο χιτώνας του αυθεντικού Αλχημιστή. Και σύμφωνα με την πρόοδό του στην Σοφία θα λαμβάνει διαφορετικούς βαθμούς.
Εκεί, ο μαθητής θα μάθει να συνδυάζει τις πιο διάφορες αλχημικές ουσίες για να δημιουργήσει διαφορετικά γεγονότα στα διάφορα κοσμικά επίπεδα.
Κάποιος μένει με ανοιχτό το στόμα στην θαυμαστή ενατένιση αυτών των Παιδιών-Τζίνι των άστρων, που εργάζονται στα αλχημικά εργαστήρια των Ναών τους, για να προκαλέσουν τα πιο ποικίλα γεγονότα στο φυσικό επίπεδο.
Ο Samael, ο εργάτης του σιδήρου, δουλεύει στα σιδηρουργεία του Άρη. Ο Αναέλ, το Τζίνι της Αγάπης και της Τέχνης, μέσα στο εργαστήρι του της Αγάπης, μοιάζει με ένα παιδί δώδεκα ετών, με ξανθά μαλλιά, και με τριανταφυλλένιο πρόσωπο, εργάζεται στον πλανήτη Αφροδίτη.
Ο Michael, απερίγραπτος και άρρητος, κυβερνάει, από την καρδιά του Ήλιου, ό,τι έχει δημιουργηθεί. Μία τρομερή άβυσσος οδηγεί στην καρδιά του ήλιου. Ποιος από σας θα έχει το θάρρος να κατέβει σε αυτή την άβυσσο στο βάθος της οποίας πάλλεται η ζωή του Ηλιακού Συστήματος;
Ο Rafael, το Τζίνι του Ερμή παρουσιάζεται σαν ένας γέρος με μακριά γενειάδα και με πρόσωπο χρώματος φωτιάς. Κρατάει στο χέρι του την τρίαινα των μεταμορφωτικών-ατόμων και εκεί κάτω, στο Ναό του Ερμή, παρουσιάζεται σαν ένας τρομερός Μονάρχης, κάνοντας να τρέμει ο κοσμικός νους. Ποιος λοιπόν θα τολμούσε να παρακούσει τις ιερές του διαταγές;
Και ποιος είναι αυτός ο άλλος, με λευκό Χιτώνα και λευκό μανδύα και που μπροστά του τρέμουν οι στρατιές των Αγγέλων και των Δαιμόνων; Δείτε τον εκεί στο ναό του Διός, δίνοντας στους βασιλείς το σκήπτρο και διευθύνοντας την οικονομία των ανθρώπων. Οι τύραννοι τρέμουν μπροστά σε αυτό το Τζίνι, είναι ο Zachariel, το Τζίνι του Διός.
Στο κέντρο της χλωμής Σελήνης βρίσκεται ο Ναός του Gabriel, ο ψαράς, αυτός διευθύνει την ζωή των θαλασσών και τα δάκρυα των γυναικών.
Θέλετε να μάθετε να γίνεστε αόρατοι; Καλέστε τον κάθε βράδυ ανελλιπώς για να «προετοιμάσει» το σώμα σας, αφοσιωθείτε στον Gabriel με καθημερινή αφοσίωση.
Ένα φυσικό σώμα καλά «προετοιμασμένο» είναι το πιο αξιοθαύμαστο όργανο για την Άσκηση της Πρακτικής Μαγείας. Ένα σώμα καλά προετοιμασμένο μπορεί να γίνεται αόρατο. Ούτε η σφαίρα, ούτε το στιλέτο μπορούν να διαπεράσουν ένα σώμα καλά προετοιμασμένο.
Και τι θα πούμε τώρα για το Γέροντα του Ουρανού, τον Κύριο του Νόμου, το γέροντα Orifiel; Ω Κρόνε! Είσαι το Ξίφος της Δικαιοσύνης που μας έρχεται από τον Ουρανό. Κρατάς στο χέρι σου την ζωή και το πεπρωμένο όλων των ανθρώπινων όντων!
Ακούστε με καλά, αγαπητέ μαθητή, διαλέξατε καλά τον πλανήτη με τον οποίο πρόκειται να εργαστείτε.
Ο Άρης είναι φιλοπόλεμος, η Αφροδίτη ερωτευμένη, ο Ερμής συνετός, ο Κρόνος μελαγχολικός και συγκεκριμένος, η Σελήνη είναι μητρική, ο Ήλιος διευθύνει, ο Δίας είναι ο Κύριος των υψηλών προσώπων.
Μην εισέρχεσθε ποτέ σε μία από αυτές τις θείες διαμονές πριν κτυπήσετε την πόρτα.
Οι Μαύροι Μάγοι επιτίθενται στις κατοικίες του Ουρανού. Οι Λευκοί Μάγοι κτυπούν προηγουμένως την πόρτα. Η πόρτα κάθε άστρου είναι ο Ναός-Καρδιά αυτού του άστρου. Οι παρείσακτοι επισκέπτες εισέρχονται στα άστρα σαν τους κλέφτες στο ξένο σπίτι. Οι γιοι του Φωτός εισέρχονται από την πόρτα του Ναού-Καρδιά. Οι γιοί του Φωτός ζητούν πρώτα την άδεια από τον Κύριο του σπιτιού, για να γνωρίσουν την διαμονή του.
Ο Ναός-Καρδιά ενός άστρου είναι η πόρτα εισόδου και εξόδου αυτού του άστρου.
Η Γη μας έχει επίσης έναν Ναό-Καρδιά. Αυτός ο Ναός είναι η διαμονή του Τζίνι της Γης, από εκεί είναι που εισέρχονται και εξέρχονται οι επισκέπτες των άλλων άστρων. Γνωρίζετε ποιο είναι το Τζίνι της Γης; Είναι ο Κύριός μας ο Χριστός.
Η Γη μας είναι ένα μικρό αστέρι γαλάζιου χρώματος, που ανήκει στο Γαλαξία. «Υπάρχουν πολλές κατοικίες στον οίκο του Πατρός μου». Κάθε άστρο του ουρανού είναι μία κατοικία και η πόρτα κάθε ουράνιας κατοικίας, είναι ο Ναός-Καρδιά.
Όταν, έξω από το σώμα σας θα επικαλεστείτε έναν κάτοικο άλλου πλανήτη, θα τον δείτε να βγαίνει από την γη και όταν αποχωρίσει από σας, θα τον δείτε να βυθίζεται στα βάθη της Γης. Αυτό συμβαίνει διότι εισέρχεται και εξέρχεται από την πόρτα του εσωτερικού της Γης.
Θα μπορέσετε επίσης, (όταν θα είστε στο Αστρικό) να επικαλεστείτε από μακριά το φυσικό σας σώμα. Θα γονατίσετε καταγής και θα προσευχηθείτε στον Εσώτερό σας, ως εξής:
«Πατέρα μου, μετάφερέ μου το σώμα μου». Και ο Εσώτερός σας θα σας μεταφέρει το φυσικό σώμα. Τα άτομα του φυσικού σας σώματος θα σας πουν:
«Είμαι το φυσικό σου σώμα, δεν με αναγνωρίζεις»; Θα βρεθείτε έκπληκτοι όταν θα δείτε το ίδιο σας το φυσικό σώμα πρόσωπο με πρόσωπο και με τα ρούχα του ύπνου, όπως ακριβώς το αφήσατε στο κρεβάτι.
Θα διατάξετε μετά το φυσικό σας σώμα έτσι: «Πήδηξε στο κεφάλι μου και μπες από την επίφυσή μου». Το φυσικό σώμα θα υπακούσει και θα μπορέσετε να μεταφερθείτε με το σώμα σας σε οποιοδήποτε τόπο της Γης.
Εάν κάποιος έμπαινε εκείνη την στιγμή στο δωμάτιό σας, δεν θα σας εύρισκε εκεί. Θα εύρισκε το κρεβάτι σας άδειο.
Είναι απαραίτητο να μεταφέρεστε στην Γνωστική Εκκλησία με το φυσικό σας σώμα, κάθε Παρασκευή και Κυριακή, την αυγή, με τον σκοπό να λάβετε με σάρκα και οστά το Θείο Γνωστικό Χρίσμα.
Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε το φυσικό σας σώμα από το κρεβάτι σας χωρίς να είναι ανάγκη να το επικαλεστείτε από μακριά.
Αποκοιμηθείτε προφέροντας τα μάντραμ: ΜΙΝΙΑ ΠΙΚΑ ΦΡΑΣΚΟ.
Κατόπιν σηκωθείτε από το κρεβάτι σας πολύ απαλά, διατηρώντας τον ύπνο. Κάντε ένα μικρό πηδηματάκι και αν βλέπετε τον εαυτό σας παχουλό και ότι αιωρείσθε, βγείτε από το δωμάτιό σας και κατευθυνθείτε προς την Γνωστική Εκκλησία.
Οι δυνάμεις του υποσυνείδητου ενεργοποιούνται κατά την διάρκεια του ύπνου και είναι για την ακρίβεια αυτές οι ισχυρές ενέργειες που μας επιτρέπουν να εισαχθούμε με το φυσικό μας σώμα στο αστρικό επίπεδο. Είναι αυτό που ονομάζεται Κατάσταση Χίνας.
Ο ύψιστος γκουρού Ουϊρακότσα, ο Δάσκαλος Αρνόλντο Κρουμ Χέλλερ μας μιλάει, στο μυθιστόρημα του «Ροδόσταυρος» για τις καταστάσεις Χίνας. Ο σοφός Κρουμ Χέλλερ μας περιγράφει τον πλοίαρχο Μοντενέρο να λαμβάνει από τα χέρια ενός υπηρέτη μία επιστολή. Ο πλοίαρχος Μοντενέρο διάβασε, αναστέναξε και είπε: «Επιτέλους».
Μετά βγήκε από τον Πύργο του Τσαπουλτεπέκ και, διατρέχοντας τον δρόμο του βουνού του Τσαπουλτεπέκ, σφύριξε πολλές φορές. Τότε εμφανίστηκε ένας ιθαγενής και οδήγησε τον πλοίαρχο Μοντενέρο μέχρι τον Ναό του Τσαπουλτεπέκ.
-Αυτό είναι φαινόμενο της τέταρτης διάστασης; ρώτησε ο πλοίαρχος.
-Ναι, πλοίαρχέ μου, απάντησε ο ιθαγενής. Ο όχλος δεν καταλαβαίνει αυτά τα πράγματα.
Έτσι ήταν που, με το σώμα του σε κατάσταση Χίνας, ο Μοντενέρο έλαβε την Μύησή του.
Όλα τα έργα του επιφανούς Κρουμ Χέλλερ (Δάσκαλος Ουϊρακότσα) είναι ένα πηγάδι Μυητικής Σοφίας, που λίγοι κατενόησαν. Ο γιος του, ο Πάρσιφαλ Κρουμ Χέλλερ, άρχισε με το να ακολουθεί πιστά το σοφό μονοπάτι του πατέρα του και χάρηκε ειλικρινά, μαζί μας όταν μελετήσαμε τα τιτλοφορούμενα έργα μας. «Ο Τέλειος Γάμος και η Επανάσταση του Μπελ», αλλά κατέληξε, δυστυχώς, να προδώσει τον πατέρα του και βάλθηκε να διδάσκει Μαύρη Σεξουαλική Μαγεία.
Στο «Ζωδιακός κύκλος» του Ουϊρακότσα εγκλείεται η πιο βαθιά μυητική Σοφία των Αιώνων.
Οι Δίδυμοι είναι σημείο του αέρα και ο οίκος του Ερμή. Οι Κύριοι του Ερμή έδωσαν στον άνθρωπο το Βουδικό σώμα ή Πνευματική Ψυχή. Οι Ιεραρχίες του Ερμή είναι οι κίτρινες ή κίτρινο-χρυσαφιές Ιεραρχίες.
Οι Δίδυμοι ή το σημείο των Διδύμων, μας υπενθυμίζει τις Δίδυμες Ψυχές. Η πρώτη γυναίκα που ο άντρας γνώρισε στην Εδέμ ήταν η Δίδυμη Ψυχή του.
Οι Δίδυμες Ψυχές, επί σειρά ζωών, δεν σταματούν να συναντώνται. Βγήκαν μαζί από την Εδέμ και μαζί θα επιστρέψουν στην Εδέμ. Όταν το Κάρμα τις χωρίζει, υποφέρουν αφάνταστα. Η αληθινή ευτυχία του γάμου δεν είναι δυνατή παρά μόνο μεταξύ δύο αδελφών-Ψυχών. Όταν ο γάμος δεν πραγματοποιείται με την Αδελφή-Ψυχή, είναι ένας καρμικός γάμος στον οποίο κάποιος υποφέρει αφάνταστα.
Οι γεννημένοι στους Διδύμους έχουν ισχυρή θέληση. Διαθέτουν μεγάλο κουράγιο, είναι ευμετάβλητοι και αγαπούν να ταξιδεύουν. Η ζωή τους είναι μείγμα επιτυχιών και αποτυχιών. Ζουν ενίοτε με άνεση, αλλά έχουν αρκετά συχνά να υπομείνουν πολλή μιζέρια. Είναι πολύ έξυπνοι και ερεθίζονται εύκολα. Το ελάττωμα των γεννημένων στους Διδύμους είναι το ότι θέλουν να λύνουν όλα τα πράγματα με το κεφάλι. Θέλουν πάντα να αποσιωπούν την σοφή φωνή της καρδιάς και δημιουργούν προβλήματα και κάθε είδους δυσκολίες.
Πρακτική: Ξαπλωμένος ανάσκελα, καταγής ή στο κρεβάτι του, ο μαθητής χαλαρώνει το σώμα του και κάνει πέντε εισπνοές με την πρόθεση να διεισδύσει το φως στους βρόγχους του και στους πνεύμονές του. Με κάθε εισπνοή, θα ανοίξει τους βραχίονες και τα πόδια του και θα τα κλείσει με κάθε εκπνοή.
Κατόπιν, καθισμένος αναπαυτικά, θα παρακαλέσει τον Εσώτερό του να μεταφερθεί στο Ναό-Καρδιά του αστερισμού των Δίδυμων για να τον μεταφέρει τους αστρικούς θεούς αυτών των Ναών, με τον σκοπό να θεραπεύσουν τους πνεύμονές του και να ετοιμάσουν τον οργανισμό του για την Πρακτική Μαγεία.
Αδελφικά
Ο Δάσκαλος της τάξης σας
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒEΟP
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Από 21 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου
Κυριαρχεί: Στο στομάχι
Μέταλλο: Άργυρος
Πέτρα: Μαργαρίτης
Φυτά: Ευκάλυπτος, κερασιά, βιολέτα
Άρωμα: Η καμφορά
Άνθος: Το λευκό τριαντάφυλλο
Πλανήτης: Η Σελήνη
Χρώμα: Αργυρό
Στοιχείο: Ύδωρ
Λέξη κλειδί: Γονιμοποίηση
Ημέρα: Η αστρολογική Δευτέρα (σημερινή Κυριακή)
Κυβερνήτης: Gabriel.
Αγαπημένε μαθητή,
Μόλις μελετήσατε και εξασκηθήκατε στο μάθημα των Διδύμων. Ας μπούμε σήμερα στον Αστερισμό του Καρκίνου.
Όσο προχωρείτε στις μελέτες σας, θα παρατηρήσατε ασφαλώς ότι, εμείς οι Γνωστικοί, είμαστε ουσιαστικά πρακτικοί. Ειλικρινά, εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε την ζωή μας με θεωρίες, βαδίζουμε κατευθείαν στο σκοπό, κουραστήκαμε από κάθε θεωρία. Είμαστε ουσιαστικά «πραγματιστές». Θέλουμε πράξεις, όχι θεωρίες, ούτε νοσηρές διανοητικότητες. Αγαπάμε τις έμπρακτες πραγματικότητες. Προχωρούμε προς τις μεγάλες πραγματοποιήσεις.
Όλες οι πνευματιστικές σχολές σας μιλούν για υπεραισθητούς κόσμους, αλλά εμείς πάμε πιο μακριά, διότι είμαστε πιο πρακτικοί.
Διδάσκουμε στους μαθητές μας να εισέρχονται σε αυτούς τους κόσμους με αστρικό σώμα, και μάλιστα με το ίδιο τους το σώμα από σάρκα και οστά, με τρόπο ολοκληρωτικά συνειδητό και θετικό.
Το να μπορεί κανείς να διεισδύει στους υπεραισθητικούς κόσμους με το φυσικό σώμα φαίνεται παράλογο στους θεωρητικούς, διότι αυτοί ξέρουν μόνο να λένε θεωρίες, αλλά οι αντιληπτικοί δεν βλέπουν σε αυτό τίποτα το παράδοξο, πόσο μάλλον που αυτό είναι ένα πράγμα τόσο αρχαίο, όσο και ο κόσμος. Σε καιρούς όχι μακρινούς, το φυσικό σώμα εξελίσσετο και ανεπτύσσετο στο εσωτερικό του αστρικού επιπέδου. Τότε τί;
Μετά από αυτόν τον πρόλογο, ας εισέλθουμε τελείως στην μελέτη μας του αστερισμού του Καρκίνου.
Ο Καρκίνος είναι ο οίκος της Σελήνης. Το μέταλλό του είναι ο Άργυρος, η πέτρα του ο μαργαρίτης και χρώμα του το άσπρο.
Η Σελήνη επιδρά στον Θύμο αδένα, που ελέγχει την ανάπτυξη του ανθρώπινου όντος.
Η Σελήνη επιδρά πάνω στα γαλακτικά υγρά όλων των ζώντων ειδών.
Η Σελήνη κυβερνά την τεκνοποίηση του κάθε τι που ζει.
Η Σελήνη κυριαρχεί στους χυμούς των φυτών καθώς και επί της πλημμυρίδας και άμπωτης των θαλασσών.
Η Σελήνη έχει ισχύ πάνω στο αλάτι και το αλάτι είναι η βάση για ό,τι ζει. Υπάρχουν στο εσωτερικό του οργανισμού μας, 12 άλατα, που είναι τα 12 άλατα των 12 ζωδιακών σημείων.
Ο Καρκίνος είναι το σημείο του ιερού σκαραβαίου.
Ο Καρκίνος είναι το σημείο της αναπαραγωγής. Η εμβρυακή σύλληψη πραγματοποιείται με τις ακτίνες του σημείου του Καρκίνου, και για αυτό είναι το σύμβολο του ιερού σκαραβαίου. Στην Αίγυπτο ο ιερός σκαραβαίος συμβολίζει την Ψυχή. Οι Ψυχές που επανενσαρκώνονται περνούν από την σφαίρα του Καρκίνου πριν να πάρουν ένα σώμα.
Ο Καρκίνος παράγει την αρρώστια που φέρει το όνομά του. Ο Καρκίνος είναι το Κάρμα αυτών που πορνεύουν.
Η Σελήνη είναι το σύμβολο ενός μυστικού πλανήτη που βρίσκεται πίσω από αυτήν.
Οι βιολετί Ιεραρχίες του Ναού-Καρδιά της Σελήνης έχουν δώσει στον άνθρωπο το ζωτικό σώμα.
Η Σελήνη κατοικείται στο μέρος που κανείς δεν βλέπει. Οι Σεληνήτες είναι τα πιο άξεστα και τα πιο καθυστερημένα όντα της Γης μας, χρειάστηκε να τους κλείσουν εκεί πέρα. Περίπου όλοι οι κάτοικοι αυτού του σεληνιακού πληθυσμού είναι γυναίκες. Τα όντα αυτά δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά, αλλά μόνο «καθυστερημένα». Καθόσον εξελίσσονται τους ξαναδίνεται σώμα, εδώ, στην Γη μας και στο τέλος όλοι καταλήγουν με το να έχουν ένα σώμα.
Υπάρχει επίσης μία άλλη Σελήνη, πολύ μικρή, που οι αστρονόμοι ονομάζουν Lilith. Η Lilith είναι η μαύρη Σελήνη. Εκεί πηγαίνουν οι Ψυχές που είναι τελείως αποχωρισμένες από την ανώτερη πραγματικότητά τους, που αποτελείται από τον Άτμαν-Μπούδι-Μάνας. Οι Ψυχές αυτές είναι σε μία απερίγραπτη διαστροφή και εκεί θα πρέπει να περάσουν από το Δεύτερο Θάνατο, στον οποίο αναφέρεται η Αποκάλυψη και για τον οποίο μας μίλησε ο Χριστός.
Η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ αναφέρεται στον έκτο τόμο της του Μυστικού Δόγματος, στο Αβίτσι και στον Δεύτερο Θάνατο. Η Μπαγκαβάτ-Γκιτά μας μιλάει επίσης για την Άβυσσο, αλλά ήταν αρκετό να μιλήσουμε για αυτό το θέμα και οι πνευματιστές της Κολομβίας μας κορόιδεψαν.
Ποτέ δεν είπα ότι το φυσικό μου άτομο ασχολείται με το να φυλακίζει τις διαστρεμμένες Ψυχές στην Άβυσσο. Αυτό θα ήταν μία παρατυπία, διότι είμαι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Μόνο ο Θεός έχει αυτές τις δυνάμεις.
Θαύματα αυτής της τάξης, μόνο ο «Άτμαν» τα κάνει, το Μεγάλο παγκόσμιο Πνεύμα της ζωής. Ο Αλάγυα η υπερψυχή του Έμερσον, η Μεγάλη Ψυχή του κόσμου. Αυτά τα θαύματα, μόνο ο Εσώτερός μου Θεός τα έχει κάνει, ο Πουρούσα μου, το ανώτερό μου Είναι, ο Εσώτερός μου, ο Εσωτερικός μου Δάσκαλος, η Μονάδα μου, ο Εσωτερικός μου Άγγελος, μπροστά στον οποίο οφείλω να γονυπετήσω, διότι είναι ο Άτμαν, ο Άρρητος.
Ο Εσώτερος Θεός του οποιουδήποτε από σας μπορεί επίσης να το κάνει, διότι ο Άτμαν είναι ο Παντοδύναμος και ο Άρρητος.
Δάσκαλοι υπάρχουν πολλοί, αλλά η «Ψυχή-Δάσκαλος» είναι μοναδική: η Ψυχή του Κόσμου, ο Θεϊκός «Αλάγυα’, που εμφανίζεται σαν πολλοί. Samael Αούν Βεόρ είναι το αληθινό όνομα μιας φλόγας μεγάλης πυράς, μπροστά στην οποία οφείλω να γονατίσω.
Το Samael Αούν Βεόρ σημαίνει «Θέληση Θεού» και είναι η θέληση του Θεού που έφερε σε πέρας αυτό το έργο.
Έτσι λοιπόν, όταν μιλάμε για Αβίτσι, δεν λέμε κάτι νέο. Σχεδόν όλοι οι καλύτεροι πνευματιστές το σχολιάζουν, το περιγράφουν και το αναφέρουν. Τότε τι; Σοκάρονται οι πνευματιστές για το ότι ο Άτμαν, το Μεγάλο Παγκόσμιο της Ζωής Πνεύμα, μπορεί να δρα μέσω μιας από αυτές τις φλόγες για να εκπληρώσει μία κοσμική αποστολή.
Εκπλήσσονται, ναι, αυτοί, διότι η άγνοια μέσα στην αλαζονική της απλότητα, είναι μία λεπρή επαίτης, με την οποία κανείς δεν μπορεί να’ χει μία καθαρή επαφή. Πού είναι η Σοφία όλων αυτών των γελοίων που με κριτικάρουν; Τι τους έκανα;
Το Αβίτσι είναι ένα θέμα πολύ αρχαίο, μέχρι ο ίδιος ο γιατρός Ε. Αντούμ (Αρχιμάγος) μας μιλάει, στην «Βάτο του Ορέμπ», για τον Δεύτερο Θάνατο. Τότε τι;
Παλιά οι προσωπικότητες οι τελείως αποχωρισμένες από την Θεϊκή τους Τριάδα (Άτμαν-Μπούδι-Μάνας) διέμεναν στο Αβίτσι της Γης μας (Ιδέ τον έκτο τόμο του Μυστικού Δόγματος της Κας Μπλαβάτσκι). Σήμερα, οι καιροί έχουν αλλάξει. Βρισκόμαστε για να αρχίσουμε την Νέα Εποχή του Υδροχόου και οι προσωπικότητες που είναι αποκομμένες της Θεϊκής τους Τριάδας, πρέπει να απομονωθούν από την γήινη σφαίρα, για να καθαρισθεί η ατμόσφαιρα από κάθε ακαθαρσία. Αυτό είναι όλο. Εάν αυτό είναι αιτία κοροϊδίας από τμήμα της τάξης των πνευματιστών και των περιστασιακών αναγνωστών, τίνος είναι το λάθος;
Όταν, η γέφυρα, η ονομαζόμενη «Αντακαράνα», μέσω της οποίας επικοινωνεί η Θεϊκή Τριάδα με την κατώτερή της πραγματικότητα, κόβεται, τότε το κατώτερο τμήμα αποχωρίζεται και βυθίζεται στην Άβυσσο των καταστρεπτικών δυνάμεων, όπου θα αποσυντίθεται λίγο-λίγο. Είναι ο Δεύτερος Θάνατος για τον οποίο μας μιλάει η Αποκάλυψη, αυτή είναι η κατάσταση συνείδησης που ονομάζεται Αβίτσι.
ΣΕ αυτές τις περιπτώσεις, η Θεϊκή Τριάδα (Άτμαν-Μπούδι-Μάνας) ντύνεται με ένα νέο νοητικό σώμα και με ένα νέο αστρικό σώμα με τον σκοπό υα εξακολουθήσει την εξέλιξή της και η προσωπικότητα που αποκόπηκε καταβυθίζεται στην κατάσταση Αβίτσι μέσα σε άφατες ταλαιπωρείες.
Όλες οι Σελήνες του Ηλιακού Συστήματος κυβερνώνται από τον Ιεχωβά, αλλά ο δικός μας γήινος δορυφόρος, κυβερνάται απόλυτα από τον «Άγγελο Gabriel».
Ο Μάγος πρέπει να προσέξει καλά τις σεληνιακές επιδράσεις, διότι όλες οι αστρικές ενέργειες κρυσταλλοποιούνται στην γήινη σφαίρα μας μέσω των σεληνιακών δυνάμεων.
Κάθε τι που αρχίζει σε αύξουσα σελήνη προοδεύει γρήγορα. Κάθε τι που γίνεται σε φθίνουσα σελήνη αποτυγχάνει. Η Νέα Σελήνη είναι πολύ ασθενής και η Πανσέληνος πολύ ισχυρή και εξυπηρετεί κάποιον να πραγματοποιήσει με επιτυχία κάθε είδος εργασιών Πρακτικής Μαγείας.
Η τελευταία ημέρα της Σελήνης σημαίνει: αποβολές και αποτυχίες. Κάντε τα εμπόριά σας πάντα σε πανσέληνο, για να επιτύχετε. Ο Χίτλερ εισέβαλλε στην Ρωσία σε φθίνουσα σελήνη και απέτυχε. Όταν ένα αστέρι λάμπει μέσα στο φωτοστέφανο της Σελήνης είναι σημείο ότι ένας στρατηγός πολιορκείται από εχθρούς.
Η Σελήνη προκαλεί την ροή και την άμπωτη της θάλασσας. Η Σελήνη προκαλεί τις παλίρροιες των θαλασσών. Η Σελήνη ελκύει και απωθεί τον γήινο μαγνητισμό.
Ο Μάγος οφείλει να προετοιμάσει το σώμα του για την άσκηση της Πρακτικής Μαγείας. Το σώμα του μάγου είναι διαφορετικό από αυτό των άλλων, διότι έχει «προετοιμαστεί».
Άσκηση: Καθίστε αναπαυτικά, κλείστε τα μάτια, αδειάστε το μυαλό σας από κάθε σκέψη και προσηλώστε το στον Εσώτερό σας, και προσευχηθείτε έτσι:
«Πατέρα μου, εσύ που είσαι το πραγματικό μου Είναι, σε ικετεύω, Κύριε να εισέλθεις στο Ναό-Καρδιά της Σελήνης για να μου φέρεις τον Άγγελο Gabriel. Κάνε τους χαιρετισμούς. Κύριέ μου.... Αμήν». Μετά στρεφόμενος προς τα 4 σημεία του ορίζοντα, κάνε την ακόλουθη επίκληση προς τον Άγγελο Gabriel, ευλογώντας προς τον Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση:
Επίκληση: «Ο ήλιος έχει 13.00Ο ακτίνες, η Σελήνη έχει 13.00Ο ακτίνες, είθε 13.00Ο φορές να μετανοήσουν οι εχθροί που έχω».
Μετά από αυτό ο μαθητής θα παρακαλέσει τον Άγγελο Gabriel να του «ετοιμάσει» το σώμα του για να γίνεται αόρατο ή για να του μετατρέψει την όψη του, ή για να σταματήσει την σφαίρα ή το μαχαίρι σε στιγμή κινδύνου, ή για να υλοποιήσει οποιαδήποτε ανώτερη οντότητα. Ο Ιάμβλιχος, ο μεγάλος θεουργός, καθιστούσε τους αστρικούς Θεούς ορατούς στο φυσικό κόσμο, διότι είχε προετοιμάσει το σώμα του καλά.
Ο Άγγελος Gabriel θα μεταχειριστεί με απόκρυφο τρόπο την σπλήνα και ορισμένα κέντρα της σπονδυλικής στήλης του μαθητή. Όταν πλέον ο μαθητής μπορέσει να κάνει τον Άγγελο Gabriel ορατό και απτό στο φυσικό πεδίο, αυτό συμβαίνει διότι το σώμα του είναι καλά «προετοιμασμένο». Έτσι, σε στιγμή κινδύνου θα κάνει την επίκληση του Αγγέλου Gabriel, και εάν ο μαθητής θέλει να γίνει αόρατος, ο Άγγελος Gabriel θα τον κάνει άφατο από την θέα των εχθρών του, ή θα μετατρέψει την όψη του, εάν ο μαθητής το επιθυμεί. Η επίκληση θα γίνεται πάντα ευλογώντας τα 4 σημεία του ορίζοντα.
Οι Ασκήσεις αυτές της προετοιμασίας του σώματος εκτελούνται κατά την διάρκεια όλης της ζωής.
Όταν πλέον θα έχει το σώμα του καλά «προετοιμαστεί» ο θεουργός μπορεί να κάνει τους αστρικούς θεούς ορατούς στο φυσικό πεδίο. Αυτό απαιτεί υπομονή και εγκαρτέρηση, διότι δεν επιτυγχάνει κανείς κάτι δωρεάν: το κάθε τι στοιχίζει αγώνα και θυσία.
Οι δυνάμεις που κατέρχονται από τον ουρανό, όταν φθάνουν στο θύμο αδένα μας, συναντώνται με τις δυνάμεις που ανέρχονται από την γη μέσω του οργανισμού μας και εκεί, στοn θύμο αδένα, τα δύο τρίγωνα των ανώτερων και κατώτερων δυνάμεων διασταυρώνονται για να σχηματίσουν την Σφραγίδα του Σολομώντα.
Πρακτική: Καθίστε, φανταστείτε αυτήν την υπέροχη συνάντηση των κοσμικών δυνάμεων να σχηματίζει στο θύμο αδένα την Σφραγίδα του Σολομώντα και βυθισμένοι σε ένα πολύ βαθύ εσωτερικό διαλογισμό, παρακαλέστε τον Εσώτερό σας να επισκεφθεί τον αστρικό Ναό του κυριότερου άστρου τού Καρκίνου, για να σας φέρει τις πρυτανεύουσες ιεραρχίες του αστερισμού αυτού, για να σας αφυπνίσουν τις εσωτερικές ικανότητες και να σας θεραπεύσουν τον αδένα αυτόν.
Τραγουδάτε το γράμμα «Α», μία ώρα την ημέρα.
Οι γεννημένοι στον Καρκίνο είναι ειρηνικοί, αλλά μερικές φορές υπερβολικά οργιακοί. Έχουν ειδική κλίση για τις χειρονακτικές τέχνες, είναι πολύ ευαίσθητοι και ο χαρακτήρας τους αλλάζει με τις φάσεις της Σελήνης. Τους ταιριάζουν τα μακρινά ταξίδια. Είναι ρομαντικοί, ερωτευμένοι και πολύ επίμονοι.
ΛΕΩΝ
Από 23 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου
Κυριαρχεί: την καρδιά και την σπονδυλική στήλη
Μέταλλο: Χρυσός
Πέτρα: Διαμάντι
Άρωμα: Λιβάνι
Φυτό: Ηλιοτρόπιο
Άνθος: Παπαρούνα
Πλανήτης: Ήλιος
Χρώμα: Χρυσαφί
Στοιχείο: Φωτιά
Λέξη-κλειδί: Ζωή
Ημέρα: Αστρολογική Κυριακή (σημερινή Τρίτη)
Κυβερνήτης: Michael.
Αγαπητέ μαθητή,
Μπαίνουμε σήμερα στον αστερισμό του Λέοντα. Ο Λέων είναι η καρδιά του Ζωδιακού και ο θρόνος του Ήλιου. Ο Λέων είναι η διαμονή των «Υιών της Φωτιάς», αυτούς που η Βίβλος ονομάζει «Θρόνους».
Ο Λέων είναι ο οίκος των τεσσάρων Kumara.
Ο Λέων είναι ο οίκος του Ήλιου και κυβερνά την καρδιά μας.
Όπως ο Ήλιος είναι η καρδιά του Ηλιακού Συστήματος, έτσι επίσης, η ανθρώπινη καρδιά είναι ο Ήλιος του οργανισμού μας.
Οι δυνάμεις που σε σχήμα τριγώνου, κατεβαίνουν από τον ουρανό και εκείνες που ανέρχονται από την γη, συναντώνται στην καρδιά, αναμειγνύονται και εξισορροπούνται, σχηματίζοντας την Σφραγίδα του Σολομώντα. Η Καρδιά είναι η ιερή κάμαρα της ευλογημένης Θεάς Μητέρας του Κόσμου. Μέχρι εκεί καταλήγει, η άρρητος πριγκίπισσα Κουνταλίνι, «Χαντίτ» το φτερωτό φίδι της ερήμου.
Ο Σταυρός της Μύησης, έχει εναποτεθεί στο Ναό-Καρδιά μας.
Η καρδιά είναι το εργαστήριο όπου εργάζεται η Κουνταλίνι. Οι φωτιές της καρδιάς ελέγχουν τις νωτιαίες φωτιές. Η Κουνταλίνι ανέρχεται σύμφωνα με τις «αξίες της καρδιάς». Η Κουνταλίνι εξελίσσεται και προοδεύει μέσα στην αύρα του Ηλιακού Λόγου.
Η καρδιά είναι το πιο ευαίσθητο όργανο του οργανισμού μας. Οι λεπτές μεμβράνες της καρδιάς καταγράφουν ακόμα και τις πιο απόμακρες σεισμικές κινήσεις της σφαίρας μας.
Η καρδιά είναι ο ιερός Ναός του Εσωτερικού Δασκάλου. Αυτός μας μιλά σε μορφή προαισθήσεων. Εάν ο άνθρωπος υπάκουε σε αυτές τις προαισθήσεις, θα ζούσε χωρίς προβλήματα. Αλλά ο άνθρωπος εξεγείρεται εναντίον της φωνής του Εσωτερικού Δασκάλου και δημιουργεί στον εαυτό του προβλήματα.
Υπάρχουν, στο εσωτερικό μας, δύο άνθρωποι που ζουν σε συνεχή πάλη, ο ένας εναντίον του άλλου, ένας ουράνιος άνθρωπος και ένας ζωικός άνθρωπος.
Ο ζωικός άνθρωπος θέλει να λύσει όλα τα πράγματα προς όφελός του, και να ενεργεί όπως του φαίνεται καλύτερα.
Ο ουράνιος άνθρωπος μιλάει σε μορφή προαισθήσεων. Η φωνή του είναι η «φωνή της σιωπής», οι πράξεις του είναι πάντα σωστές και δημιουργούν ευτυχία.
Ο ζωικός άνθρωπος, είναι ο νους, που εδρεύει στο κεφάλι, με τις επτά εισόδους του.
Ο ουράνιος άνθρωπος, είναι ο Εσωτερικός Δάσκαλος. Ο Δάσκαλος διατάσσει, και ο νους δεν τον υπακούει, θέλει να επιλύσει όλα τα πράγματα για λογαριασμό του και ενεργεί όπως του φαίνεται καλύτερα, χωρίς να λαμ- βάνει υπ' όψη του καθόλου τις διαταγές του Εσωτερικού Δασκάλου. Εξ αιτίας αυτού, αναβλύζει απαραίτητα ο πόνος και η πίκρα που είναι το αποτέλεσμα της εσφαλμένης δράσης και της άχρηστης προσπάθειας.
Ευτυχείς αυτοί που δεν ενεργούν παρά μόνο με την φωνή της σιωπής, σε αυτούς ποτέ δεν θα τους λείψει το ψωμί, το ένδυμα, το καταφύγιο, θα ζήσουν χωρίς προβλήματα και θα έχουν ευδαιμονία.
Αμαξηλάτη, κυριάρχησε καλά πάνω στο άγριο άλογο του μυαλού, για να μην κατακρημνίσει το όχημά σου στην Άβυσσο.
Ο Εσώτερος Δάσκαλος, είναι ο Θεϊκός Μάρτυρας, καθισμένος στο θρόνο του Ναού-Καρδιά. Η εσωτερική Ουσία του Δασκάλου είναι απόλυτη ευτυχία και απεριόριστη πανσοφία.
Ο Εσώτερος Δάσκαλος είναι «απλός». Οτιδήποτε επί πλέον είναι σύνθετο.
Η αιώνια φύση ζει σε συνεχή αλλαγή, αλλά ο εσωτερικός Δάσκαλος είναι αμετακίνητος, και για αυτό τον λόγο ο Δάσκαλος μπορεί να απελευθερωθεί από την φύση. Η φύση ρίχνει τις σκιές της στο Δάσκαλο, αλλά ο Δάσκαλος, ο Εσώτερος, είναι πέρα από όλες τις σκιές.
Όταν η Ψυχή συγχωνεύεται με τον Εσωτερικό Δάσκαλο απελευθερώνεται τότε από την Φύση και εισέρχεται στην υπέρτατη ευτυχία της απόλυτης ύπαρξης. Αυτή η κατάσταση ευτυχίας καλείται Νιρβάνα.
Το Νιρβάνα επιτυγχάνεται μέσω πολλών χιλιάδων γεννήσεων και θανάτων, αλλά επίσης επιτυγχάνεται μέσω ενός πολύ στενού δρόμου, και ο δρόμος αυτός είναι αυτός της Μύησης.
Ο Μυημένος μπορεί να φθάσει στο Νιρβάνα σε μία μόνο ζωή, αν έτσι το θέλει.
«Στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός που οδηγεί στο Φως και πολύ λίγοι είναι αυτοί που την βρίσκουν».
Υπάρχουν, στο αστρικό επίπεδο, 7 Μυητικά θυσιαστήρια και αν ο μαθητής θέλει να προοδεύσει σε αυτό το μονοπάτι, πρέπει να αναζητήσει έναν Δάσκαλο: «Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο Δάσκαλος εμφανίζεται».
«Προσοχή στους ψευδο-προφήτες». Μην δέχεστε εξωτερικούς δασκάλους που ανήκουν στον φυσικό κόσμο. Μάθετε να εξέρχεστε με το αστρικό σώμα, και όταν θα είστε έμπειροι στο αστρικό, διαλέξτε έναν Δάσκαλο αυθεντία των Μεγάλων Μυστηρίων της Λευκής Αδελφότητας και αφιερώστε του την πλέον απόλυτη αφοσίωση και τον πιο βαθύ σεβασμό.
Θα πρέπει να βαδίζετε, στο φυσικό κόσμο, με πολύ προσοχή, διότι υπάρχουν πολλοί ψευδο-προφήτες. Μην δέχεστε από έξω διαταγές από κανέναν, οφείλετε μόνο να υπακούετε στις διαταγές, που «εμείς» σας δίνουμε στο αστρικό επίπεδο.
Υπάρχουν στον φυσικό κόσμο, πολλοί Μυημένοι των Μικρών Μυστηρίων, καλοί και ειλικρινείς, αλλά καθόσον δεν έχουν συγχωνευθεί με τον Εσωτερικό τους Δάσκαλο, είναι πάντα «ζωντανοί νεκροί» και, επομένως, κάνουν πολύ βαριά σφάλματα, τα οποία μπορούν να παραπλανήσουν τον μαθητή και ακόμη να τον κάνουν να πέσει στην Άβυσσο.
Όταν θα θελήσουμε να αναγνωρισθούμε από κάποιον μαθητή, στο φυσικό επίπεδο, πρώτα του δίνουμε «σημεία» και αποδείξεις στο αστρικό επίπεδο, αλλά «προσέξτε», ζήστε σε κατάσταση συναγερμού και επαγρύπνησης, όπως ο φρουρός σε καιρό πολέμου, διότι στην εποχή μας, ο αντίχριστος δημιουργεί σημεία και τέρατα απατηλά.
«Να είστε απλοί σαν το Περιστέρι και πονηροί σαν το Φίδι».
«Να είστε γλυκείς και ταπεινοί, αλλά όταν πρόκειται για την αλήθεια, να είστε δυνατοί στην σκέψη, στο λόγο και στο έργο».
Όσο πιο ψηλά βρίσκεστε, τόσο πιο τρομερή θα είναι μία πτώση.
Προσοχή, λοιπόν, να μην πέσετε, διότι ο μαθητής που αφήνεται να πέσει, πρέπει μετά πολύ να παλέψει για να επανακτήσει αυτό που έχασε.
Αυτοί οι κανόνες είναι πολύ απλοί, αλλά τρομερής σημασίας.
Έχω γνωρίσει πολλούς Μυημένους των Μικρών Μυστηρίων, που γνώρισαν και παραδέχτηκαν τους ψευδοπροφήτες του φυσικού επιπέδου και τότε έπεσαν στην τρομερή Άβυσσο.
Διδάσκω τον μαθητή να ταξιδεύει με το αστρικό σώμα με τον σκοπό να μην αφεθεί να πλανηθεί. Ο σπουδαστής που αφήνεται να πλανηθεί, είναι διότι δεν γνωρίζει να εξέρχεται με το αστρικό σώμα.
Οποιοσδήποτε προσπαθεί να γελοιοποιήσει τους Ιερούς μας Ναούς και τις Ιερές μας Μυήσεις είναι ακόμη ένας «ζωντανός νεκρός», μην τον ακούτε, είναι επικίνδυνος.
Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι μπορεί κανείς να φτάσει στο Νιρβάνα χωρίς να περάσει από καμία Μύηση, αυτοί οι άνθρωποι είναι «ζωντανοί νεκροί». Αυτοί ακολουθούν την σπειροειδή οδό της ζωής και δεν θα φθάσουν βέβαια στο Νιρβάνα παρά μετά από εκατομμύρια ζωές και θανάτους.
Αλλά υπάρχουν επίσης και άλλοι «ζωντανοί νεκροί», που επιθυμούν να συγχωνευθούν γρήγορα με τον Εσώτερό τους και οι οποίοι, εν τούτοις, επιχειρούν να ειρωνευτούν τις Ιερές μας Μυήσεις. Οι «ζωντανοί νεκροί» αυτής της κατηγορίας είναι οι πιο επικίνδυνοι, διότι πάτησαν το μονοπάτι και τώρα το κοροϊδεύουν. Αυτοί είναι οι «Άθλιοι» του Βίκτωρα Ουγκώ. Αυτοί είναι οι βέβηλοι του Ναού.
Το να θέλουμε να συγχωνευθούμε γρήγορα με τον Εσώτερο χωρίς να περάσουμε από τις 9 Μυήσεις των Κατώτερων Μυστηρίων, είναι σαν να θέλουμε να λάβουμε ντοκτορά ιατρικής χωρίς να έχουμε προηγουμένως ακολουθήσει όλα τα κανονικά μαθήματα των πανεπιστημιακών σπουδών, ή σαν να θέλουμε να γίνουμε στρατηγός, χωρίς να περάσουμε από όλα τα αξιώματα του στρατού.
Όλες οι Μυήσεις λαμβάνονται στους Ναούς του αστρικού επιπέδου, αλλά το σχολείο, είναι η ίδια η ζωή.
Κατά την διάρκεια του σημείου του Λέοντα πρέπει να ενεργούμε στην καρδιά, μέσω του διαλογισμού. Ο εσωτερικός διαλογισμός περιλαμβάνει 3 φάσεις:
1. Τέλεια Συγκέντρωση
2. Τέλειος Διαλογισμός
3. Τέλειο Samadi
Πρέπει να συγκεντρώνουμε τον νου στον Εσωτερικό Δάσκαλο. Πρέπει να διαλογιζόμαστε στο μεγαλείο του Εσωτερικού Δασκάλου. Πρέπει να μιλάμε με τον Εσωτερικό Δάσκαλο, μέχρι να ακούσουμε την φωνή Του και να συζητήσουμε μαζί Του άρρητα πράγματα… Αυτό καλείται Samadi.
Η συγκέντρωση μπορεί να επιτευχθεί με μία τεχνική. Η Δασκάλα Ε. Π. Μπλαβάτσκι, στο «η Φωνή της Σιωπής», λέγει κατά γράμμα το ακόλουθο:
«Πριν η Ψυχή μπορέσει να ακούσει, η εικόνα (ο άνθρωπος) οφείλει να είναι τόσο κουφός στους βρυχηθμούς όσο και στους ψιθύρους, στα μουγκρίσματα του ελέφαντα όσο και στον αργυρό βόμβο της χρυσής πυγολαμπίδας».
«Πριν η ψυχή μπορέσει να κατανοήσει και να θυμηθεί, θα πρέπει να ενωθεί με την ομιλούσα σιωπή, κατά τον ίδιο τρόπο που η μορφή που πρέπει να πάρει ο άργιλος ενώνεται προηγουμένως με την σκέψη του κεραμοποιού».
«Τότε η Ψυχή θα ακούσει και θα θυμηθεί. Και τότε στο εσωτερικό αυτί θα μιλήσει η φωνή της σιωπής».
Έτσι λοιπόν, κατά την διάρκεια του σημείου του Λέοντα, θα πρέπει να εξασκήσουμε με ειδικότητα τον εσώτερο διαλογισμό. Συμβουλεύω τους μαθητές μου να εξασκούν τον εσωτερικό διαλογισμό σε εκείνες τις στιγμές που αισθάνονται περισσότερο προδιατεθειμένοι προς τον ύπνο. Οφείλετε να δαμάσετε ολοκληρωτικά το άγριο άλογο του νου. Οφείλετε να ελέγχετε κάθε δυνατή αντίδραση του νου μπροστά στα πράγματα και στους ήχους του φυσικού κόσμου.
Ο Εσωτερικός Δάσκαλος δεν είναι το διανοητικό. Ο Εσωτερικός Δάσκαλος δεν είναι η συγκίνηση, ο Εσωτερικός Δάσκαλος δεν είναι η θέληση, ο Εσωτερικός Δάσκαλος δεν είναι η Συνείδηση, ούτε και η Ευφυΐα.
Ο Εσωτερικός Δάσκαλος είναι ο θεϊκός Μάρτυρας, ο Εσωτερικός Δάσκαλος είναι το Είναι. Ο Εσωτερικός Δάσκαλος είναι ο Εσώτερος για αυτό βυθισμένοι σε ένα βαθύ εσωτερικό διαλογισμό, πείτε: Δεν είμαι αυτό, ούτε εκείνο… «Είμαι Αυτός», «Είμαι Αυτός», «Είμαι Αυτός».
Να είστε απαιτητικοί με τον Εσωτερικό σας Δάσκαλο. Αυτός οφείλει να σας διδάξει τα πλέον άρρητα πράγματα. Εάν η συγκέντρωσή σας είναι έντονη, θα εισέλθετε τότε στα θαύματα του Κόσμου και θα μάθετε πράγματα αδύνατα να περιγραφούν με λέξεις.
Κατά την διάρκεια του σημείου του Λέοντα, προφέρετε καθημερινά το φωνήεν «Ο» για να αφυπνίσετε το Τσάκρα της Καρδιάς.
Μεταξύ του Ήλιου και του Ερμή, υπάρχει ένας μυστικός πλανήτης, από τον οποίο εκπορεύεται η ζωή του καθετί που πάλλεται στο φυσικό επίπεδο.
Οι γαλάζιες Ιεραρχίες του Ήλιου είναι η πηγή κάθε ζωής.
Οι γεννημένοι στον Λέοντα είναι δραστήριοι και καλοθελητές συγχρόνως, είναι μεγαλόψυχοι, μυστικοί και αυταρχικοί. Έχουν μία τάση προς τον θυμό και πρέπει πολύ να παλέψουν για να κυριαρχήσουν πάνω στο ελάττωμα.
Ο Λέων όντας ο θρόνος του Ήλιου, αναγγέλλει τύχη και υψηλή θέση. Η απόκρυφη σημασία του Λέοντα είναι η Διαίσθηση. Το μέταλλο αυτού του σημείου είναι ο χρυσός και πέτρα το διαμάντι.
Οι γεννημένοι στο Λέοντα είναι αυταρχικοί και θέλουν μόνο να διατάσσουν. Ο Λέων μας φέρνει μερικά ταξίδια. Οι γεννημένοι στο Λέοντα υποφέρουν πολύ ηθικά.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Από 23 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου
Κυριαρχεί: Στα έντερα και στο υπογάστριο
Μέταλλο: Ο υδράργυρος
Πέτρα: Σμαράγδι
Άρωμα: Το ξύλο του άσπρου Σάνταλου
Φυτό: Φτελιά
Άνθος: Δόξα του πρωινού
Πλανήτης: Ερμής
Χρώμα: Κίτρινο
Στοιχείο: Γη
Λέξη - Κλειδί: Λογική
Ημέρα: Η αστρολογική Τετάρτη (σημερινή Δευτέρα)
Κυβερνήτης: Rafael
Αγαπητέ μαθητή
Να λοιπόν που φθάσαμε στον Αστερισμό της Παρθένου, οίκο του Ερμή και εξορία της Αφροδίτης.
Οι αρχαίοι Σοφοί διαιρούσαν την ζωδιακή ζώνη σε 11 σημεία, διότι θεωρούσαν «εσωτερικά» την Παρθένο και τον Σκορπιό σαν ένα μόνο σημείο.
VIRGO, είναι το σημείο της ουράνιας Παρθένου και ο Σκορπιός, το σημείο των σεξουαλικών δυνάμεων. Τα δύο αυτά σημεία μαζί σχηματίζουν, στην πραγματικότητα, την υπέροχη Εδέμ, για την οποία μας ομιλεί η Βίβλος. Είναι ο παράδεισος των παρθενικών Ανθρώπων, είναι ο παράδεισος του τέλειου Ανδρόγυνου, είναι ο κήπος ο Εδεμικός της βιβλικής Γένεσης. Η Εδέμ, είναι το ίδιο το Σεξ.
«Ελάτε σε εμάς, όλοι εσείς που διψάτε και θα σας δώσουμε να πιείτε το αιώνιο νερό της Ζωής».
«Ελάτε σε εμάς, όλοι εσείς οι καταπονημένοι προσκυνητές της ζωής, και εμείς θα θεραπεύσουμε τις πληγές σας».
Παιδιά της Γης, ακούστε τους δασκάλους σας, τους γιους της Φωτιάς.
Στον εύγευστο αυτόν κήπο της Παρθένου και του Σκορπιού, τα επτά Φίδια της Φωτιάς, σας περιμένουν για να σας μυήσουν στα μεγάλα τους Μυστήρια…
«Ζητείστε και θα σας δοθεί, κτυπήστε και θα σας ανοιχθεί».
Κοίταξε, γιε μου! Ιδού η σφραγίδα της καρδιάς!
Σε αυτούς που θα πετύχουν να φθάσουν στην «Λευκή μας Νήσο», θα τους δώσουμε να πιουν μέσα σε τρείς κούπες, τρία εύγευστα ποτά. Το πρώτο είναι τόσο πράσινο όσο και το σμαράγδι, είναι η σεξουαλική δύναμη της Παρθένου-Μητέρας, της Ίσιδας, της Φύσης. Το δεύτερο είναι γαλάζιο σαν τον ουρανό. Είναι η σεξουαλική δύναμη του βασιλείου του Πνεύματος. Το τρίτο είναι σαν την δρόσο στα φύλλα την νύχτα. Είναι η σεξουαλική δύναμη του Απόλυτου, του άρρητου…
Τα Τρία αυτά μυστικά ελιξίρια της Εδέμ, δεν τα δίνουμε να τα πιουν παρά μόνο σε αυτούς που διψούν, με τον σκοπό να αφυπνίσουν τα επτά τους Ιερά Φίδια. Εκείνοι που θα πιουν από τις τρεις κούπες μας δεν θα διψάσουν ποτέ πλέον και ποταμοί καθαρού νερού θα ξεπηδήσουν από την κοιλιά τους.
Γιατί οι γεννημένοι στην Παρθένο υποφέρουν; Γιατί κλαίνε; Γιατί δεν είναι ευτυχισμένοι στον έρωτα;
Κάθε αμαρτία θα συγχωρεθεί, εκτός από τις αμαρτίες κατά του Αγίου Πνεύματος.
Οι γεννημένοι στην Παρθένο υποφέρουν διότι στις προηγούμενες ζωές τους επόρνευσαν και μοίχευσαν. Οι γεννημένοι στην Παρθένο υποφέρουν από μεγάλες ερωτικές απογοητεύσεις.
Στην Παρθένο, ο Ερμής καθίσταται λογικός. Η λογική εξαρτάται από την ζωική Ψυχή. Η ζωική Ψυχή είναι το διανοητικό και το διανοητικό είναι το άντρο της επιθυμίας. Δεν μπορεί κανείς να σκοτώσει την επιθυμία εφόσον δεν την κάνει να βγει από το άντρο της, από την φωλιά της.
Φανταστείτε μία ήρεμη λίμνη. Εάν ρίξετε μία πέτρα σε αυτήν την λίμνη, θα δείτε σειρά ομόκεντρων κυμάτων να αναχωρούν από το σημείο πτώσης της πέτρας και να διαδίδονται στην επιφάνεια του νερού. Τώρα, εφαρμόστε την ίδια εικόνα στο διανοητικό: βλέπετε, π.χ. Μία πορνογραφική παράσταση, αυτή η εικόνα περνά από τις αισθήσεις στην λίμνη του διανοητικού σας και τότε το τελευταίο αντιδρά με τους κυματισμούς του προς το εξωτερικό ερέθισμα, και τα κύματα αυτά τότε κτυπούν με δύναμη τα σεξουαλικά μας όργανα δημιουργώντας την σεξουαλική διέγερση που καταλήγει στην συνουσία.
Υποτάξτε τις αισθήσεις σας και κυριαρχήστε στο διανοητικό σας, ώστε να μην αντιδρά πλέον μπρος στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.
Η φωλιά του κτήνους της επιθυμίας είναι μες στο διανοητικό. Οι μεγάλοι διανοούμενοι είναι όντα που πορνεύουν, τρομερά παθητικοί και κακοήθεις. Έχουν αναπτύξει το διανοητικό και το διανοητικό είναι η ζωική Ψυχή.
Οι μεγάλοι διανοούμενοι έχουν πολύ αναπτύξει και ενισχύσει την ζωική Ψυχή.
Όταν, στο φυσικό κόσμο, δεν ενεργούμε παρά μόνο κάτω από την διεύθυνση του υλικού voυ ή ζωικής Ψυχής, δημιουργούμε τότε στους εαυτούς μας προβλήματα, φυλακιζόμαστε και υποφέρουμε τα πάνδεινα. Ο Άνθρωπος που ενεργεί μόνο κάτω από τις προαισθήσεις της καρδιάς, είναι ευτυχής και δεν θα του λείψει ποτέ το ψωμί, το ένδυμα και η στέγη, δεν θα έχει ποτέ προβλήματα.
Η Παρθένος επιδρά στην κοιλιά. Οι δυνάμεις που ανέρχονται από την γη, φθάνοντας στην κοιλιά, φορτίζονται από τις μυελο-επινεφριδικές ορμόνες (αδρεναλίνη) που τις ετοιμάζουν και τις καθαρίζουν για να ανέβουν στην καρδιά.
Η Παρθένος εργάζεται στα Νησίδια του Λάντγερανς του παγκρέατος και τα οποία εκκρίνουν την Ινσουλίνη, τόσο απαραίτητη για την θεραπεία του διαβήτη.
Στο βιβλίο του «Ζωδιακός Κύκλος» ο Δάσκαλος Ουϊρακότσα μας διδάσκει ότι, καθόσον διαρκεί το σημείο αυτό θα πρέπει να κάνουμε στην κοιλιά συστολές σαν μικρά «πηδήματα», ώστε οι δυνάμεις που ανέρχονται από την γη να φορτισθούν, μέσα στην κοιλιά, από τις επινεφρίδιες ορμόνες. Η θέση (για αυτή την άσκηση) θα είναι ξαπλωμένοι ανάσκελα.
Οι θεμελιώδεις ζωδιακές ασκήσεις που δίνουμε εδώ, προέρχονται από τους αρχαίους Ναούς των Μυστηρίων και, επομένως, δεν είναι η αποκλειστική κληρονομιά κανενός. Εν τούτοις, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον μεγάλο Γκουρού Αρνόλδο Κρουμ Χέλλερ (Ουϊρακότσα), ο οποίος τις συνέλλεξε και τις ερεύνησε, για να μας τις δώσει να τις γνωρίσουμε, στην υπέροχη Ζωδιακή του σειρά μαθημάτων.
Κατά την διάρκεια αυτού του ζωδιακού μαθήματος της Παρθένου θα πρέπει να προφέρετε όλες τις ημέρες το φωνήεν ΟΥ, για να αναπτύξετε το τηλεπαθητικό κέντρο του ηλιακού πλέγματος, έτσι: ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ… κατά την διάρκεια μιας ώρας.
Καθίστε σε μία αναπαυτική πολυθρόνα, συγκεντρώστε το διανοητικό σας στον Εσώτερό σας και παρακαλέστε τον να μεταφερθεί στους Ναούς Καρδιές των άστρων της Παρθένου, για να σας φέρει, στο σπίτι σας, τους Θεούς της Παρθένου, με τον σκοπό αυτοί να σας αφυπνίσουν τις παρθενικές σας δυνάμεις και να σας θεραπεύσουν την κοιλιά.
Να έχετε την βεβαιότητα, αγαπητέ αναγνώστη, ότι οι Αστρικοί Θεοί θα προστρέξουν στο κάλεσμά σας.
Ο Εσώτερός σας μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από το σώμα κάθε φορά που το θέλει και αυτό, γιατί Αυτός δεν είναι σκλάβος μέσα στο σώμα. Θα διεισδύσει πραγματικά στους αστρικούς Ναούς, θα κάνει τους απαραίτητους χαιρετισμούς, όπως ήδη το διδάξαμε στα πρώτα μαθήματα και θα σας φέρει στο πλευρό σας τους Αστρικούς Θεούς, για να σας ετοιμάσουν το σώμα σας.
Οι πλανήτες κινούνται, εξελίσσονται και αναπτύσσονται στο εσωτερικό της Συνείδησης. Οι αστρικοί Ναοί βρίσκονται στο εσωτερικό της Συνείδησης. Ο άνθρωπος είναι ένας ζωδιακός, και στο εσωτερικό της συνείδησης βρίσκεται η ζωδιακή ζώνη. Οι πόρτες των Ναών είναι στο εσωτερικό της Συνείδησης. Τα δέκα Σεφιρώτ της Kabala είναι το Ηλιακό Σύστημα. Τα επτά κατώτερα Σεφιρώτ είναι οι επτά πλανήτες και το στεφάνι από το Κether, Chokman και Binah, είναι ο τριπλός πνευματικός Ήλιος.
Τα δέκα αυτά Σεφιρώτ βρίσκονται μέσα μας (στο εσωτερικό μας σύμπαν) και οφείλουμε να μάθουμε να τα χειριζόμαστε. Πρέπει να μάθουμε να μεταφερόμαστε στα διάφορα άστρα για να γνωρίσουμε τον ωροσκόπο των προσώπων. Συνομιλώντας με τους αστρικούς Θεούς, θα γνωρίσουμε τον ωροσκόπο μας, χωρίς να ’χουμε ανάγκη την τόσο πολύ καυχώμενη Αριθμητική Αστρολογία.
Η Αριθμητική Αστρολογία ήταν για την «Μαύρη Εποχή». Σήμερα έχουμε φθάσει στην Εποχή της «Αστρο-Θεουργίας».
Πρέπει να μάθουμε να χειριζόμαστε το σπινθηροβόλημα των άστρων, για να θεραπεύουμε τους αρρώστους. Πρέπει να μάθουμε να εργαζόμαστε πάνω στην Γη, ξεκινώντας από τους αστρικούς Ναούς. Πρέπει να μάθουμε να εργαζόμαστε πάνω στην Γη ξεκινώντας από τους 12 ζωδιακούς αστερισμούς.
Ήδη έχουμε φθάσει στην Εποχή του Υδροχόου, και ένας νέος γόνος προσφέρεται. Ήδη φθάσαμε στην Εποχή του Υπερανθρώπου.
Η Γη είναι ένα μικρό γαλάζιο αστέρι. Οι κάτοικοι των άλλων πλανητών του Ηλιακού συστήματος, όταν γεννιούνται κάτω από την επιρροή του πλανήτη μας Γη, είναι φύσεως μυστικοί και αγαπούν την θυσία και τον αλτρουισμό. Υποφέρουν πολύ κατά την διάρκεια της ζωής τους και δοκιμάζουν μεγάλη αγάπη για ό,τι ζει. Αλλά οι Μαύροι Μάγοι των άλλων πλανητών, που συλλαμβάνουν μόνο τις αρνητικές δονήσεις του γαλάζιου άστρου που ονομάζεται Γη, είναι υπερβολικά διεστραμμένοι και εγκληματίες.
Αδελφικά
Ο Δάσκαλος της τάξης σας
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
ΖΥΓΟΣ
Από 23 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου
Κυριαρχεί: στα νεφρά
Μέταλλο: χαλκός
Πέτρα: Χρυσόλιθος
Άρωμα: Γάλβανον
Φυτό: Πεύκο, κυπαρίσσι
Άνθος: Νάρκισσος
Χρώμα: Πράσινο
Πλανήτης: Αφροδίτη Στοιχείο: Αέρας
Λέξη-Κλειδί: Αγάπη
Ημέρα: Αστρολογική Παρασκευή (σημερινή Τρίτη)
Κυβερνήτης: Uriel
Αγαπημένε μου μαθητή,
Εισερχόμαστε τώρα στο ισορροπητικό σημείο του Ζυγού. Το σημείο αυτό είναι ο οίκος του Κρόνου και της Αφροδίτης.
Οι Πλανήτες: Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Ήλιος, Άρης, Δίας και Κρόνος, ζουν και πάλλονται στο εσωτερικό της Συνείδησής μας.
Η Ψυχή εξελίσσεται και αναπτύσσεται στο εσωτερικό του ηλιακού αυτού συστήματος, που ζει στα κατάβαθα της Συνείδησής μας.
Μεταξύ του θανάτου και της νέας γέννησης, οι «καλές Ψυχές» οφείλουν να αναπτυχθούν μέσα από κάθε μία από τις πλανητικές αύρες, που σχηματίζουν μείγματα, αυτά που όλα τα βιβλία πνευματισμού αποκαλούν «επίπεδα». Ο Ζυγός επηρεάζει τα νεφρά.
Ο Ζυγός είναι το σημείο των εξισορροπητικών δυνάμεων και στα νεφρά μας, οι δυνάμεις του ανθρώπινου οργανισμού μας πρέπει να εξισορροπηθούν τελείως.
Όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντος ζούνε αναζητώντας την ισορροπία και πρέπει να μάθουμε να εξισορροπούμε όλες τις δυνάμεις.
Δεν πρέπει να αναμειγνύετε ανταγωνιστικές δυνάμεις, διότι από αυτό το μείγμα προκύπτουν δυνάμεις τρομακτικά καταστροφικές. Προσέξτε καλά εκείνους που σας περιβάλλουν και μη ζείτε σε ένα σπίτι με ανθρώπους γεμάτους από μίσος ή επιπολαιότητα, διότι το μίγμα των ανταγωνιστικών δυνάμεων, δημιουργεί καταστροφικές δυνάμεις για σας και για αυτούς που συγκατοικούν μαζί σας. Μάθετε λοιπόν την δύναμη της ισορροπίας.
Οι διανοούμενοι τελειώνουν σαν μανιακοί ή τρελοί, διότι παραβαίνουν τις δυνάμεις της ισορροπίας.
Φανταστείτε μία συνάντηση δυνάμεων, που σχηματίζουν ένα Χ. Εάν προσηλώσετε έντονα την προσοχή σας στο κέντρο των δυνάμεων που σχηματίζουν το Χ, τότε θα εμποδίσετε την κυκλοφορία αυτών των δυνάμεων, που σχηματίζουν το Χ, και το αποτέλεσμα θα είναι η παραμόρφωση και η θραύση του κέντρου ή πυρήνα αυτού του Χ. Τώρα λοιπόν, ας μεταφέρουμε αυτό το παράδειγμα στον άνθρωπο. Κάθε ανθρώπινο ον αποτελείται από μία αλυσίδα 7 σωμάτων και εάν συγκεντρώσουμε την προσοχή στο νοητικό ή στο νοητικό σώμα, που κατά κάποιο τρόπο είναι το κέντρο του Χ μας, το αποτέλεσμα θα ’ναι η θραύση του νοητικού σώματος.
Οι διανοούμενοι που προσηλώνουν την προσοχή τους στην διανόηση μόνο, τελειώνουν με το να διαμελίζουν το νοητικό σώμα. Σχεδόν όλοι οι διανοούμενοι έχουν τις μανίες τους, καλυπτόμενες με θεωρίες και «παραφροσύνες».
Άλλοτε, ο άνθρωπος ήταν πιο απλός και καθώς δεν είχε ακόμα το διανοητικό της ζωικής Ψυχής, αντιλαμβανότανε τον λεπτό κόσμο και τις πλανητικές Διάνοιες.
Οι αρχαίοι άνθρωποι μεγάλωσαν πνευματικά κάτω από την επιρροή της «Μεγάλης Άρκτου» και αν οι σπουδαστές μας θέλουν να αφυπνίσουν την Συνείδηση, πρέπει να διαλογίζονται «έντονα» πάνω στην Μεγάλη Άρκτο. Αυτός ο αστερισμός ακτινοβολεί ισχυρές πνευματικές δυνάμεις, και ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να συνομιλεί με τις αστρικές Διάνοιες αυτού του αστερισμού.
Υπάρχει ένα κλειδί για να μεταφερθούμε σε αυτόν τον αστερισμό. Αυτό το κλειδί συνίσταται στο να διαλογιζόμαστε βαθιά σε μία «κίτρινη πέτρα», που υπάρχει στο Αστρικό. Πραγματοποιήστε την πρακτική αυτή σε κατάσταση μεταβατική μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου και θα μεταφερθείτε τότε με αστρικό σώμα στο κυριότερο άστρο της Μεγάλης Άρκτου, όπου υπάρχει ένας ισχυρός και γιγάντιος πολιτισμός.
Από τον 17ο αιώνα, η Γη εισήλθε σε μία νέα εποχή πνευματικής αφύπνισης. Αυτή η αφύπνιση θα λάμψει με όλη της την μεγαλοπρέπεια, στο σημείο του Υδροχόου, την παρούσα εποχή. Η αιτία αυτής της αφύπνισης οφείλεται στην επιρροή του μεγάλου φωτισμένου «Βούδα», ο οποίος, τον 17ο αιώνα, μετατράπηκε στον Λυτρωτή της Αριανής ανθρωπότητας και σταυρώθηκε μέσα στις δυνάμεις του Άρη, για να απολυτρώσει τους Αριανούς και να βοηθήσει την γήινη ανθρωπότητά μας με τις «Βουδικο-Αριανές δυνάμεις» που ακτινοβολούν σήμερα από τον Άρη. Στο επόμενο μάθημα θα μιλήσουμε πιο λεπτομερειακά για τον Βούδα του Άρη.
Οι Michael, Gabriel, Rafael, και Orifiel είναι οι τέσσερεις Άρχοντες που κυβερνούν την Καρμική Ζυγαριά και Τους τέσσερεις ανέμους (Βορρά, Νότου, Ανατολής και Δύσης). Αυτοί είναι οι τέσσερεις Άγγελοι των τεσσάρων σημείων του ορίζοντα της Γης. Η Εσωτερική Αστρολογία πρέπει να ζήσει στο εσωτερικό του νόμου της τέλειας ισορροπίας.
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη, και Σάββατο, ιδού η αληθινή και νόμιμη σειρά των ημερών της εβδομάδας. Αυτό είναι το αυθεντικό και νόμιμο ημερολόγιο, το οποίο η Ρωμαιο-Καθολική αίρεση νόθευσε και το οποίο μας επιφορτίζει να αποκαταστήσουμε, ώστε να ζήσουμε σε συμφωνία με τον νόμο της ισορροπίας. Η αυθεντική εβδομάδα βασίζεται πάνω στο νόμο της πραγματικής ισορροπίας και της πλανητικής σειράς.
Πρέπει να μάθουμε να παρατηρούμε με αδιαφορία τις εναλλαγές της ευχαρίστησης και του πόνου, του κέρδους και του χασίματος. Η Μπαγκαβάντ- Γκιτά λέει:
«Το διανοητικό που ακολουθεί τις περιπλανώμενες αισθήσεις καθιστά την Ψυχή τόσο ανάπηρη όσο και το μικρό πλοίο που ο άνεμος σπρώχνει πάνω στα νερά».
«Σκότωσε την αίσθηση, διδάσκει η Σούττα Νιπάτα, κοίταξε με τον ίδιο τρόπο την ευχαρίστηση και τον πόνο, το κέρδος και την απώλεια, την νίκη και την ήττα».
Οι γεννημένοι στο Ζυγό θα πρέπει να ζουν συνεχώς αυτές τις καταστάσεις που παρουσιάζονται για να υπερβούν τον πόνο.
Οι γεννημένοι στο Ζυγό είναι πολύ ικανοί σε όλα, αλλά υποφέρουν πολύ στον έρωτα, γιατί οι έρωτές τους και η ζωή τους είναι τόσο ασταθείς όσο η ζυγαριά.
Πρακτική: Όρθιοι, με τα πόδια σταθερά, τους βραχίονες ανοικτούς προς τις πλευρές σε σχήμα σταυρού ή ζυγαριάς, απλώστε τον κορμό επτά φορές προς τα δεξιά και επτά φορές προς τα αριστερά, με την πρόθεση όλες οι δυνάμεις σας να ισορροπούνται στα νεφρά.
Αδελφικά
Ο Δάσκαλος της τάξης σας
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Από 23 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου
Κυριαρχεί: Στα σεξουαλικά όργανα
Μέταλλο: Σίδηρος
Πέτρα: Τοπάζιο
Άρωμα: Κοράλλι
Φυτό: Δρυς
Άνθος:Χρυσάνθεμο
Πλανήτης: Άρης
Χρώμα: Κόκκινο έντονο
Στοιχείο: Νερό
Λέξη - Κλειδί: Δράση
Ημέρα: Η αστρολογική Τρίτη (σημερινή
Πέμπτη)
Κυβερνήτης: Samael
Αγαπητέ μαθητή
Φθάσαμε στην πανίσχυρη αυτοκρατορία της δύναμης και της ισχύος. Τώρα μόνο θέλουμε να μιλήσουμε στην γλώσσα των μεγαλειοτήτων και της δύναμης.
Τώρα μόνο θέλουμε να μάθουμε την παντοδυναμία της δύναμης. O Σκορπιός είναι το βασίλειο του τρομερού Πλούτωνα, η πανίσχυρη αυτοκρατορία της δύναμης και του Μάγου. Αυτή είναι η πύρινη διαμονή του φιλοπόλεμου Άρη.
Λεγεώνες της γης! Λεγεώνες του αέρα! Λεγεώνες των νερών! Λεγεώνες της φωτιάς!
Υπακούστε μας!
O Σκορπιός κυριαρχεί στα σεξουαλικά όργανα, και σε αυτά εδρεύει όλη η ισχύς του Μάγου. O Σκορπιός είναι ο οίκος του Άρη και του επισκέπτη «Πλούτωνα».
Λέμε επισκέπτη, διότι αυτό το τρομερό Τζίνι της πρακτικής μαγείας δεν είναι από αυτό το ηλιακό σύστημα. Δεν είναι παρά ένας επισκέπτης που βοηθάει όλους τους πολεμιστές του πέτρινου μονοπατιού.
Στο εσωτερικό του μεγαλειώδους «Ναού-Καρδιά», βλέπουμε δύο τεράστιες συμβολικές «σφαίρες». Κοιτάξτε εκεί! Το «άγρυπνο» πρόσωπό του είναι τρομερά θεϊκό και αποπνέει την παντοδυναμία της ισχύος του.
Ο Πλούτωνας προστρέχει στο κάλεσμα του Μυημένου όταν οι μαύρες δυνάμεις του επιτίθενται. Ο Πλούτωνας μπορεί να μας υπερασπιστεί εναντίον των υποχθόνιων κυρίων της Μαύρης Μαγείας. Κοιτάξτε εκεί! Εκτόξευσε την σφαίρα του μπροστά του και προστρέχει στο κάλεσμα ενός ικέτη.
Υιοί της γης! Ακούστε τους εκπαιδευτές σας τους Υιούς της Φωτιάς!
Τώρα, αγαπητέ μαθητή, θα σας παραδώσουμε το ανώτατο κλειδί του Μεγάλου Αρκάνο. Το πανίσχυρο μυστικό της Κουνταλίνι.
Η Κουνταλίνι αφυπνίζεται με την Σεξουαλική Μαγεία. Σε στιγμές αγάπης, που το ζευγάρι αισθάνεται άφατες ηδονές, οφείλετε να συνδεθείτε σεξουαλικά με την σύζυγό σας και προφέρετε, κατά την διάρκεια αυτής της σύνδεσης, τα ισχυρά μάντραμ της Κουνταλίνι, όπως τα έλαβα από τον Άγγελο της προσταγής που ονομάζεται Αρότς.
Τα μάντραμ αυτά είναι τα: Καντίλ – Μπαντίλ - ΡΡΡΡΡΡΡΡΡ
Τα μάντραμ αυτά θα προφερθούν με «τραγουδιστό» τρόπο, επιμηκύνοντας τον ήχο των φωνηέντων και ανυψώνοντας την φωνή στις πρώτες συλλαβές (Καν και Μπαν) και χαμηλώνοντάς τον στις δεύτερες συλλαβές (ντίλ). Το γράμμα «Ρ» προφέρεται σε υψηλή νότα, οξεία, σαν την φωνή μικρού παιδιού, επιμηκύνοντας τον ήχο, σαν να ήταν ο ήχος ενός κινητήρα, ή ενός μύλου όταν πλέον δεν μένει κόκκος για να αλέσει και εκπέμπει ένα ήχο οξύ και λεπτό.
Ακούστε το καλά! Αυτά τα μάντραμ είναι τα πιο ισχυρά που γνωρίζει κανείς μέσα σε όλο το άπειρο για να αφυπνίσει την Κουνταλίνι.
Θα μπορούσατε, επίσης, να τα προφέρετε διανοητικά και αποσυρθείτε από την σύζυγο-ιέρειά σας χωρίς εκσπερμάτωση. Η χαλιναγωγημένη επιθυμία θα κάνει να ανέλθει η ενέργειά σας προς τα πάνω, ως το κεφάλι και έτσι θα αφυπνίσετε την Κουνταλίνι σας και θα μετατραπείτε σε Θεούς.
Τώρα θα αντιγράψω μερικές παραγράφους από το όγδοο μάθημα του «Ζωδιακού» του Αξιοσέβαστου Δασκάλου Αρνόλντο Κρουμ Χέλλερ (Ουϊρακότσα), αρχιεπισκόπου της Γνωστικής Εκκλησίας, ώστε οι μαθητές μας να κατανοήσουν καλά αυτές τις διδασκαλίες.
«Αντί της συνουσίας που φθάνει μέχρι τον οργασμό, οι σύζυγοι οφείλουν να επιδίδονται αμοιβαία σε γλυκά χάδια, λέξεις αγάπης και λεπτά πιασίματα διατηρώντας σταθερά απομακρυσμένο τον νου της ζωικής σεξουαλικότητας, υποστηρίζοντας την πιο καθαρή πνευματικότητα, όπως αν η πράξη ήταν μία αληθινή θρησκευτική ιεροτελεστία.
Βεβαίως, ο άνθρωπος μπορεί και πρέπει να εισάγει το πέος στο θηλυκό φύλο, για να επέρχεται και στους δύο μία θεϊκή αίσθηση, πλήρους χαράς, που θα μπορούσε να διαρκέσει ολόκληρες ώρες, αποτραβώντας το την στιγμή που πλησιάζει ο σπασμός, ώστε να αποφύγουν την εκσπερμάτωση του σπέρματος. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν κάθε φορά περισσότερη όρεξη να χαϊδεύονται.
Αυτό μπορεί να επαναλαμβάνεται τόσες φορές όσο κανείς το θέλει, χωρίς να επέρχεται ποτέ η κούραση, διότι όλως αντιθέτως, είναι το μαγικό κλειδί για να είναι καθημερινά ανανεωμένοι, διατηρώντας το σώμα υγιές και παρατείνοντας την ζωή, εφόσον αυτή η σταθερή μαγνήτιση είναι μία πηγή υγείας.
Ξέρουμε ότι στον συνηθισμένο μαγνητισμό ο μαγνητιστής μεταδίδει ρευστά στο υποκείμενο και αν ο πρώτος έχει αναπτύξει αυτές τις δυνάμεις, μπορεί να θεραπεύσει τον δεύτερο.
Η μεταδοτικότητα του μαγνητικού ρευστού γίνεται συνήθως δια των χεριών ή των ματιών, αλλά είναι ανάγκη να πούμε ότι δεν υπάρχει αγωγός πιο ισχυρός, χίλιες φορές πιο ισχυρός, χίλιες φορές ανώτερος των άλλων, από το ανδρικό μέλος και τον κόλπο σαν όργανο υποδοχής.
Εάν πολλά άτομα εκτελούν αυτή την πράξη, ολόγυρά τους διαχέεται δύναμη και επιτυχία για όλους αυτούς που έχουν σχέση εμπορική ή κοινωνική μαζί τους, αλλά στην πράξη του θεϊκού μαγνητισμού, υπέροχη, στην οποία αναφερόμαστε, οι δύο, άντρας και γυναίκα, μαγνητίζονται αμοιβαία, όντας ο ένας για τον άλλον σαν ένα μουσικό όργανο, το οποίο, όταν κανείς το παίζει, εκτοξεύει ή εκπέμπει θαυμάσιους μυστηριώδεις ήχους και γλυκές αρμονίες. Οι χορδές του οργάνου αυτού βρίσκονται απλωμένες σε όλο το σώμα και τα χείλη και τα δάχτυλα είναι οι κυριότεροι δονητές του, με την προϋπόθεση ότι προ- εδρεύει σε αυτή την πράξη η πλέον απόλυτη αγνότητα, η οποία είναι αυτή που μας κάνει μάγους σε αυτή την υπέρτατη στιγμή».
Αυτές οι παράγραφοι του 8ου μαθήματος του υπέροχου Ουϊρακότσα περικλείουν το υπέρτατο μυστικό του Μεγάλου Αρκάνο, για το οποίο τόσο πολύ μας έχει μιλήσει ο Ελιφάς Λεβί, χωρίς ποτέ να τολμήσει να το κοινοποιήσει.
Αυτό είναι το κλειδί για να αφυπνίσουμε την Κουνταλίνι και να γίνουμε Μάγοι.
Η Κουνταλίνι είναι το πύρινο Φίδι των μαγικών μας δυνάμεων. Η Κουνταλίνι είναι η ηλιακή Φωτιά η κλεισμένη στο εσωτερικό ενός μεμβρανώδους σάκου στο κόκκαλο του κόκκυγα, μέσα στην ιερή περιοχή, που είναι η βάση της σπονδυλικής στήλης.
Η Κουνταλίνι είναι η σεξουαλική φωτιά. Η Κουνταλίνι είναι η φωτιά του Αγίου Πνεύματος. Η Κουνταλίνι είναι το πύρινο ξίφος του Χερουβίμ που φρουρεί την είσοδο της Εδέμ. Για αυτό ο Δάσκαλος Ουϊρακότσα λέει, στο διδασκαλικό του έργο με τίτλο «Η Γνωστική Εκκλησία», ότι οφείλουμε να επωφεληθούμε μέχρι το ανώτατο όριο του νωτιαίου μυελού και του Σπέρματος, διότι εκεί βρίσκεται η απολύτρωση του Ανθρώπου. Στο «Εσωτερικό Ρόδο» ο Δάσκαλος λέει αναφερόμενος στο Σπέρμα:
«Σηκώστε καλά την κούπα σας και φυλαχθείτε για να μην χύσετε ούτε μία μόνο σταγόνα από το πολύτιμο υγρό σας».
Ο χαλιναγωγημένος πόθος θα μετατρέψει το Σπέρμα σε Χριστική ενέργεια και αυτή η ενέργεια θα διπολωθεί με την σειρά της σε ενέργεια θετική και αρνητική, που θα εγερθούν μέσω δύο νευρικών καναλιών τοποθετημένα στα δεξιά και στα αριστερά του νωτιαίου μυελού, τα σπερματικά αυτά κανάλια ονομάζονται, στην Ινδία, Ιδά και Πιγκαλά.
Το κανάλι από τα δεξιά είναι θετικό και από εκεί ανέρχονται τα ηλιακά άτομα. Το κανάλι από τα αριστερά είναι σεληνιακό και από εκεί ανέρχονται τα σεληνιακά άτομα.
Το Ιδά και το Πιγκαλά πηγάζουν από ένα ιερό κέντρο, ονομαζόμενο Τριβένι, τοποθετημένο πάνω από τον προμήκη μυελό.
Το Σπέρμα μεταβάλλεται σε Χριστικές Ενέργειες. Αυτή η Ενέργεια είναι το κρασί του φωτός και αυτό το κρασί του φωτός μας μετατρέπει σε ζωντανούς Βούδες.
Τα δύο κανάλια του, Ιδά και Πιγκαλά, αντηχούν με την μουσική Νότα του κινέζικου Γκονγκ, δηλαδή την μουσική ΦΑ.
Ο νωτιαίος μυελός, με τα δύο νευρικά κορδόνια, είναι το Βραχμανικό κορδόνι. Ο νωτιαίος μυελός είναι το μπαστούνι του Βράχμα, η ράβδος του Ααρών, το μπαστούνι των πατριαρχών, η ράβδος του Μωυσή, το σκήπτρο των θεϊκών βασιλέων και το καλάμι από Μπαμπού με τους επτά κόμβους των γιόγκι της Ινδίας.
Στο θαύμα που ο Χριστός έκανε στο Γάμο της Κανά, βρίσκεται το μυστικό για να αφυπνίσουμε την Κουνταλίνι. Η μετατροπή του νερού σε κρασί, πραγματοποιείται στους Γάμους κατά την διάρκεια της Σεξουαλικής μαγείας, με την χαλιναγωγημένη προσπάθεια, το νερό-Σπέρμα θα μετατραπεί σε κρασί αλχημικού Φωτός.
Όταν τα ηλιακά και σεληνιακά άτομα της σπερματικής μας ενέργειας κάνουν επαφή στο κέντρο του κόκκυγα, το Φίδι αρχίζει τότε να κινείται, παράγοντας ένα μεγάλο πόνο στον κόκκυγα, σπάει τον μεμβρανώδη σάκο και εισέρχεται στο νωτιαίο μυελό από μία τρύπα, η οποία στα κοινά και συνηθισμένα άτομα, παραμένει κλειστή.
Οι ατμοί που ανέρχονται από το Σπέρμα ξεβουλώνουν την τρύπα αυτή, η οποία είναι η πόρτα του καναλιού Σουσούμνα. Το κανάλι αυτό διατρέχει όλο το μήκος του νωτιαίου μυελού μέχρι τον τελευταίο από τους εγκεφαλικούς σπονδύλους. Από εκεί ανεβαίνει το πύρινο Φίδι ή το υγρό Πυρ της Κουνταλίνι. Η Ιερή αυτή Φωτιά ανεβαίνει από ένα νήμα πολύ λεπτό που της χρησιμεύει σαν αγωγός, στο εσωτερικό του καναλιού του νωτιαίου.
Η άνοδος της Κουνταλίνι ρυθμίζεται από τις «φωτιές της καρδιάς». Οι σπόνδυλοι της σπονδυλικής στήλης ονομάζονται, στον Αποκρυφισμό, «Κάνες» ή «Πυραμίδες». Κάθε κάνη έχει το μυστικό της όνομα και τις δυνάμεις της. Η σπονδυλική στήλη έχει τριάντα τρεις κάνες και τριάντα τρία θεϊκά άτομα. Η άνοδος της Κουνταλίνι πραγματοποιείται «κάνη προς κάνη», «βαθμό προς βαθμό».
Κάθε κάνη κοστίζει τρομερές δοκιμασίες στο φυσικό επίπεδο και στο αστρικό επίπεδο. Ο δρόμος αυτός είναι ο δρόμος της πίκρας και του άφατου μαρτυρίου.
Από το πολύ λεπτό νήμα του νωτιαίου μυελού αναχωρούν οι νευρικές διακλαδώσεις που θέτουν τα Τσάκρας σε επικοινωνία με το μυελό.
Η Κουνταλίνι αναφλέγει όλα «τα άνθη του λωτού» ή Τσάκρας του οργανισμού μας, εφόσον συγχρόνως ανέρχεται «κάνη προς κάνη».
Διά μέσου των 33 κανών περνάμε από όλα τα δωμάτια της Μεγάλης Μασονικής Στοάς του αστρικού πεδίου. Τα εξωτερικά δωμάτια είναι τα Μικρά Μυστήρια και τα εσωτερικά δωμάτια είναι τα Μεγάλα Μυστήρια.
Ο μαθητής πρέπει να μάθει τους μασονικούς χαιρετισμούς του ίδιου του Εσώτερου: «Ο Εσωτερικός Δάσκαλος» θα οφείλει να του τους διδάξει.
Το πάχος της Κουνταλίνι εξαρτάται από την ποσότητα της αποθηκευμένης σεξουαλικής Ενέργειας. Το χρώμα της Κουνταλίνι εξαρτάται από την ψυχολογική ιδιοσυγκρασία του μαθητή.
Η Κουνταλίνι ανέρχεται βαθμηδόν, συγχρόνως με την πρακτική της Σεξουαλικής Μαγείας και καθόσον εξαγιαζόμαστε, διότι όπως το έχουμε πει, η άνοδος εξαρτάται από τις αξίες της καρδιάς.
Πρέπει να συναθροίσουμε τα ιδιαίτερά μας ελαττώματα και να αφιερώσουμε 2 μήνες στο καθένα με διαδοχική σειρά μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα ελαττώματα. Αυτός ο απλός κανόνας είναι το κλειδί που επιτρέπει να ανέβει η Κουνταλίνι, διότι τότε ο μαθητής εξέρχεται νικητής σε όλες τις αστρικές και φυσικές δοκιμασίες και κερδίζει γρήγορα τις κάνες, την μία μετά την άλλη.
Μία μόνο εκσπερμάτωση ή σπερματική ροή αρκεί για να κάψει μια ασφάλεια, δηλαδή για να κάνει ώστε να λιώσει το νευρικό νήμα από το οποίο ανέρχεται η Κουνταλίνι. Τότε η Φωτιά ξαναπέφτει κατά μία ή δύο Κάνες σύμφωνα με την σπουδαιότητα του λάθους και συνεπώς χάνει τις αποκτημένες δυνάμεις.
Ο Κύριος μας, ο Χριστός μού έχει πει: «Ο μαθητής δεν πρέπει να αφεθεί να πέσει, διότι ο μαθητής που αφήνεται να πέσει πρέπει να παλέψει υπερβολικά για να επανακτήσει το χαμένο».
Μέσω των Μυήσεων των Μικρών Μυστηρίων, ο μαθητής πρέπει να περάσει από όλη την τραγωδία του Γολγοθά και τελικά να αναρριχηθεί τον Γολγοθά της Υψηλής Μύησης, όπου θα συγχωνευθεί με τον Εσώτερό του και θα μετατραπεί σε Δάσκαλο της Λευκής Στοάς.
Η Υψηλή Μύηση είναι η συγχώνευση δύο αρχών του Άτμαν- Μπούδι, δηλαδή οι πέντε κύριες Μυήσεις των Μεγάλων Μυστηρίων.
Με την πρώτη επιτυγχάνουμε την συγχώνευση του Άτμαν- Μπούδι, προσθέτουμε σε αυτή την συγχώνευση το Μάνας και έτσι η επτάδα ανάγεται σε τριάδα: Άτμαν-Μπούδι-Μάνας.
Υπάρχουν συνολικά 9 μυήσεις των μεγάλων μυστηρίων.
Ο Άτμαν είναι το Είναι. Ο Άτμαν είναι ο Εσώτερος. Ο Άτμαν είναι ο Εσωτερικός μας Άγγελος και το Μπούδι είναι η Ψυχή-Πνεύμα μας. Όταν ο Εσώτερος και η Ψυχή-Πνεύμα συγχωνεύονται, γεννιέται ένας νέος Δάσκαλος της ανθρωπότητας και όταν σε αυτή την συγχώνευση προστίθεται το «Μάνας» ή Ανθρώπινη Ψυχή, τότε γεννιέται ένας νέος Τρισευτυχισμένος. Η απελευθέρωση αρχίζει έξω από το κατώτερο Εγώ και τελειώνει έξω από το κατώτερο Εγώ.
Έχουμε ήδη μιλήσει, στην Παρθένο για τα επτά Φίδια της Εδέμ. Έχουμε 7 σώματα και 7 Φίδια Φωτιάς. Καθένα από τα 7 σώματα έχει την Κουνταλίνι του, το Φίδι του.
Το πρώτο ανοίγει τις 7 Εκκλησίες τοποθετημένες στο Βουδικό σώμα. Ένα Χριστικοποιημένο και στιγματισμένο Βουδικό σώμα, συγχωνεύεται αναπόφευκτα με τον Εσώτερο.
Το 2ο Φίδι ανήκει στο Αιθερικό σώμα και μας οδηγεί στην δεύτερη Μύηση των Μεγάλων Μυστηρίων. Αυτή η Μύηση μας παρέχει την δυνατότητα να ταξιδεύουμε με το Αιθερικό σώμα ή Σώμα Πούτσικον, για το οποίο μας μιλάει ο Μαξ Χέντελ.
Το 3ο Φίδι ανταποκρίνεται στο αστρικό σώμα και μας ανοίγει ολοκληρωτικά όλα τα «Τσάκρας», τροχούς ή δίσκους του αστρικού σώματος, και ανταποκρίνεται στην 3η Μύηση των Μεγάλων Μυστηρίων.
Το 4ο Φίδι ανταποκρίνεται στο νοητικό σώμα και μας επιτρέπει να Χριστικοποιήσουμε το νοητικό. Το Διανοητικό-Χριστός μας μεταφέρει στην 4η Μύηση των Μεγάλων Μυστηρίων και μας απονέμει τον βαθμό του «Αρχάτ».
Το 5ο Φίδι ανήκει στο αιτιατό σώμα, από τα οποίο εξάγουμε την Ανθρώπινη Ψυχή ή Μάνας, για να την συγχωνεύσουμε με τον Άτμαν-Μπούδι. Αυτή είναι η 5η Μύηση και μας απονέμει τον βαθμό του «Ασέκα».
Το 6ο Φίδι ανήκει στο Μπούδι. Αυτό το 6ο προπύλαιο είναι σαν βάζο από αλάβαστρο, άσπρο και διαφανές, στο εσωτερικό του οποίου καίει η φωτιά του Εσώτερου. Είσαι τώρα αυτό το φλογερό βάζο με την φωτιά του 6ου σου Φιδιού.
Το έβδομο Φίδι ανήκει στο ίδιο το σώμα του Εσώτερου.
Από το φυσικό σώμα εξάγουμε, μέσω της Κουνταλίνι την «Ψυχή-Συνείδηση» η οποία, απορροφημένη μέσα στο Μπούδι, συγχωνεύεται με τον Εσώτερο. Από το Αιθερικό σώμα εξάγουμε μέσω της χρυσής Κουνταλίνι αυτού του σώματος, την Ψυχή-Σοφία.
Από το αστρικό εξάγουμε, μέσω της χιονάτης Κουνταλίνι, αυτό το όχημα, την Ψυχή-Συνείδηση. Από το διανοητικό σώμα εξάγουμε μέσω της αντίστοιχης Κουνταλίνι του, μία Ψυχική περίληψη του διανοητικού σώματος. Από το αιτιατό σώμα ή σώμα της θέλησης, εξάγουμε μία Ψυχική σύνθλιψη ή Ανθρώπινη-Ψυχή. Τα δύο άλλα Φίδια μας μεταφέρουν μέχρι το λεγόμενο άρρητο του Νιρβάνα.
Αυτοί είναι οι 7 βαθμοί της δύναμης της Φωτιάς. Κατά μήκος όλων αυτών των 7 πυλώνων, βασιλεύει μόνο ο τρόμος της Αγάπης και του Νόμου.
Η 8η και 9η Μύηση μας οδηγούν σε άρρητες περιοχές. Την 8η Μύηση την έχουν οι Βούδες Πραϊτέκας και η 9η ανήκει στον βαθμό του Βασιλιά του Κόσμου.
Η σύσταση του νωτιαίου και μυελικού συστήματος είναι ανάλογη στο καθένα από τα 7 σώματα. Κάθε ένα από αυτά τα 7 σώματα είναι ένας πλήρης οργανισμός και όλοι οι 7 νωτιαίοι μυελοί διαπερνώνται χωρίς να μπερδεύονται.
Η 7η Μύηση μας απονέμει τον βαθμό του «Μαχατσοάν». Ο Μαχατσοάν μετατρέπεται σε φύλακα των Ακασικών Αρχείων και σε διευθυντή των εργασιών της Μεγάλης Λευκής Στοάς.
Τα νερά του Χόαγκ-Χο, στο χειμαρρώδες τους πέρασμα ψάλλουν το «γκογκ», δηλαδή την νότα «ΦΑ» της φύσης που κάνει να δονείται η Κουνταλίνι μας στον ιερό ποταμό της ζωής.
Ο Βούδας, ο Λυτρωτής του Άρη, ακτινοβολεί τώρα, από αυτόν τον πλανήτη, βουδική δύναμη, η οποία μαζί με τον Σκορπιό, εισέρχεται στο σπερματικό μας σύστημα και μας παρακινεί προς την Χριστικοποίηση. Τα βουδικά άτομα πλημμυρίζουν τα σπερματοφόρα κανάλια. Τα βουδικά άτομα γεμίζουν τα εσωτερικά μας οχήματα και κορεννύουν με την δύναμη του Άρη τις ίδιες τις εσωτερικές δομές.
Ο Βούδας έγινε πολεμιστής, ακτινοβολεί τώρα από τον Άρη την ισχυρή του «Βουδικο-Αριανή» ενέργεια.
Τι θαύμα αυτό της Δημιουργίας! Ο Βούδας έγινε πολεμιστής! ...
Τα Βουδικο-Αριανά άτομα θα παράγουν την εποχή της Διαίσθησης (Υδροχόος).
Η Βουδική μας αρχή, είναι η υπερθετική συνείδηση του Είναι. Είναι η «Ψυχή-Πνεύμα». Τώρα, η πολεμική δύναμη του Άρη έγινε βουδική και από παντού θα ξεπηδήσουν οι ήρωες του φωτός.
Ο Άρης, εις τον Σκορπιό, κάνει ώστε να φθάνουν μέχρι το σπερματικό μας σύστημα τα άτομα του Βούδα, για να επιτύχουμε την Χριστικοποίηση του ανθρώπου. Τα βουδικά άτομα κάτω από την δύναμη του Άρη, θα μας μετατρέψουν σε ζωντανούς Χριστούς.
Ο Βούδας, ο Χριστός των Αριανών, πάλλεται τώρα στο εσωτερικό του σπερματικού μας συστήματος. Το σώμα μας και τα βουδικά μας άτομα μάς απονέμουν το δώρο του να «αισθανόμαστε» την υπέρτατη γνώση. Η βουδική συνείδηση είναι τώρα πολεμική και έχει γεννηθεί ένας νέος τύπος πολεμιστών, οι πολεμιστές του φωτός, οι ιππότες της Νέας Εποχής. Από τους πολέμους αυτού του αιώνα θα εξέλθει η Νέα Εποχή, διότι ο Άρης είναι τώρα «Βουδικός».
Η θυσία του Βούδα στον Άρη, ήταν σαν αυτή του Χριστού μεταξύ μας. Ο Βούδας προετοιμάστηκε στην Γη για να μετατραπεί μετά στο Χριστό των Αριανών.
Οι γεννημένοι στο Σκορπιό έχουν ισχυρή θέληση, αλλά πρέπει να καταπολεμήσουν το ελάττωμα του θυμού, της μνησικακίας και της εκδικητικότητας. Οι γεννημένοι στον Σκορπιό είναι: ή τελείως αγνοί ή εντελώς πόρνοι. Περνούν πάντοτε, πριν την ηλικία των 30, από μία πίκρα.
Πέτρα το τοπάζι. Χρώμα, το δυνατό κόκκινο. Μέταλλο ο σίδηρος.
Υιοί των Ανθρώπων! Θέλετε να εισέλθετε στο άρρητο του Νιρβάνα; Θέλετε να μετατραπείτε σε Θεούς; Θέλετε να μετατραπείτε σε Χριστό; Θέλετε να απελευθερωθείτε από τον Τροχό των γεννήσεων και των θανάτων;
Σας έχω δώσει εδώ το κλειδί της Σεξουαλικής Μαγείας! Τι περισσότερο θέλετε;
Αδελφικά
Ο Δάσκαλος της τάξης σας
ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ