Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

12 Δεκεμβρίου 2015

Ουμπούντου

Η λέξη, στην γλώσσα της νοτιοαφρικανικής φυλής Xhosa, σημαίνει ή υποτίθεται ότι σημαίνει ανάλογα με την ερμηνεία «υπάρχω γιατί υπάρχουμε», ή «είμαι επειδή είμαστε», ή «όλοι μαζί μπορούμε» ή «δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος», κλπ, κλπ, κλπ.
Μαζί με τη ερμηνεία της λέξης αναρτώνται και δακρύβρεκτες, συγκινητικές ιστορίες για τα παιδάκια που όλα μαζί τρώνε το φαγητό που τους δίνουν σαν έπαθλο αγώνα ή για τα αθώα παιχνίδια που παίζουν πάλι όλα μαζί.
Και φυσικά γίνεται σύγκριση μεταξύ των κακών λευκών και των καλών μαύρων αφρικανικών μικρών φυλών, τονίζοντας την «ουμπούντου» φιλειρηνική και φιλαδελφική διάθεση των ιθαγενών.
Όμως, μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι οι Xhosa δεν ήταν και τόσο «ουμπούντου» όταν ήρθαν σε επαφή με τους λευκούς αποικιοκράτες. Συνολικά έκαναν εφτά πολέμους κατά των λευκών και κάποιων άλλων φυλών (πριν ηττηθούν ολοκληρωτικά όπως ήταν φυσικό), ενώ διέπραξαν καταστροφές, σφαγές και λεηλασίες. Ακόμα και εμφύλιες διαμάχες συνέβησαν μεταξύ τους.
Θα μου πείτε αφού τους καταπίεζαν και τους εξαθλίωναν δεν θα αντιστεκόντουσαν; Δεν θα έκλεβαν ζώα για να επιζήσουν; Δεν θα σκότωναν τους καταπιεστές τους;
ΦΥΣΙΚΑ θα το έκαναν. Και φυσικά θα έκαναν και αγριότητες, αφού ο πόλεμος αφυπνίζει το θηρίο μέσα στον άνθρωπο.
Όμως για αυτό ακριβώς κάνω την ανάρτηση.
Όλοι έχουν την τάση να στέκονται στην επιφάνεια. Όλοι λένε ωραίες ιστοριούλες για αγάπη, συναδέλφωση και παρόμοια που συμβαίνουν τριγύρω. Και κλείνουν σφιχτά μάτια και αυτιά ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ το γεγονός ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι έχουν δύο φύσεις:
Η πρώτη φύση, η επιφανειακή, είναι η καλή. Όλοι αγαπάνε τα παιδιά τους, τους φίλους τους, το σπίτι τους, το χωριό τους, την πατρίδα τους. Και για όσο διάστημα ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ κάποιον αυτός θα είναι χαρούμενος, ευγενής και πολιτισμένος.
Η δεύτερη φύση, η βαθύτερα κρυμμένη, είναι η κακή. Στις κατάλληλες συνθήκες οι άνθρωποι μετατρέπονται σε τέρατα, σκοτώνουν, βιάζουν, εξαπατούν, λεηλατούν, καταστρέφουν και σκορπούν τον πόνο και την απελπισία σε όσους είναι πιο αδύναμοι από αυτούς.
Εξάλλου υπάρχει και μία κοινότατη φράση (γνωστή τουλάχιστον τους μεγαλύτερους) που το αποδεικνύει αυτό: «Εγώ είμαι καλός. Γίνομαι χαλί να με πατήσεις. Αν όμως με πειράξεις…».
Έτσι όταν διαβάζετε παρόμοιες ιστορίες να «κρατάτε μικρό καλάθι». 
Σας παραπληροφορούν γιατί κρύβουν εκείνο που δεν πρέπει να κρύβεται. Κρύβουν το γεγονός ότι μέσα μας, ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, υπάρχει ένα τεράστιο και αιμοδιψές θηρίο. Υπάρχει το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μας ΕΓΩ, το οποίο πρέπει να κατηγορείτε κάθε φορά που ακούτε για σφαγές, λεηλασίες, εξανδραποδισμούς και όποιο άλλο φρικτό κατόρθωμα των σημερινών «πολιτισμένων».
Γιατί όσα εγκλήματα κάνουν οι εκάστοτε «κακοί» μπορείτε ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ να τα κάνετε και εσείς όταν βρεθείτε στις κατάλληλες συνθήκες, αφού όταν όλα πάνε καλά όλοι «ουμπούντου» είμαστε…