Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

26 Απριλίου 2017

Γνωμικά

Ο αισιόδοξος πιστεύει ότι έχουμε πολλές δυνατότητες σήμερα. Ο απαισιόδοξος φοβάται ότι αυτό είναι αλήθεια.

Έχετε προσέξει την σημερινή σας κατάσταση;
Θυμάστε πως αντιμετωπίζατε την ζωή όταν ήσασταν μικροί;
Ποια ήταν τα όνειρά σας;
Θέλατε να γίνετε γιατροί, αστροναύτες, στρατηγοί, βασιλιάδες;
Παιδικά όνειρα θα μου πείτε.
Τελικά, καταντήσατε υπάλληλοι που τρέχουν για το μεροκάματο ή «μαγαζάτορες» που παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτή την επιχείρηση ληστεύοντας και ληστευόμενοι;
Έχετε καταλάβει τι είναι αυτό που σας έφερε στην σημερινή σας «μη ονειρική» κατάσταση;
Ήταν βόλεμα; αμυαλιά; τεμπελιά; ατυχία;
Πάντως ότι και αν ήταν το φαινομενικό πρόβλημα που σας έφερε σε αυτήν την κατάσταση, ένα είναι σίγουρο: κάπου κάτω από την προσωπικότητα, κρυμμένος πίσω από δεκάρικους λόγους για την αξία σας, το πόσο άτυχοι σταθήκατε και το πόσο αγνώμονες ήταν οι άλλοι απέναντί σας, κρύβεται ο κύριος φταίχτης: το αγαπημένο ΕΓΩ και ο Φόβος. Και αν δεν το γνωρίζετε, ο φόβος είναι το κύριο κίνητρο της δράσης του ανθρώπου.
Το ξέρω ότι εσείς (αντίθετα από τους άλλους ανθρώπους) είσαστε άφοβοι, θαρραλέοι και τρομεροί.
Αλλά καλόν θα ήταν να κλειστείτε στο δωμάτιό σας, χωρίς να σας βλέπει κανείς, και να ομολογήσετε μπροστά στον καθρέπτη σας όλα εκείνα που σας τρομοκρατούν και θέλετε ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ να τα ξεχάσετε.
Λοιπόν;
Φοβάστε μήπως μείνετε άνεργοι;
Μήπως αρρωστήσετε;
Μήπως σας απατήσει ο σύντροφός σας;
Μήπως δεν αναγνωρίσουν οι άλλοι την αξία σας;
Μήπως σας προδώσουν;
Μήπως κακολογήσουν;
Μήπως σας παρεξηγήσουν;
Μήπως μείνετε μόνοι;
Μήπως σας ληστέψουν;
Βρείτε τον φόβο ή μάλλον τους φόβους σας και έπειτα σκεφτείτε:
Μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτούς;
Αν δείτε το θέμα ψύχραιμα θα διαπιστώσετε ότι αυτά που μπορείτε να κάνετε είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Και όσο και αν παιδευόσαστε, το μόνο που καταφέρνετε είναι τελικά να ζείτε μέσα στον φόβο ΧΩΡΙΣ να μπορείτε ν αποφύγετε οποιοδήποτε ατυχές συμβάν.
Τότε (ίσως) θα βγάλετε το συμπέρασμα ότι δεν αξίζει τον κόπο να φοβόσαστε.
Με αυτήν την μέθοδο, δεν θα αποκτήσετε περισσότερα λεφτά ή καλή υγεία, δεν θα γίνετε διάσημοι, δεν θα αναγνωρίσουν την «αξία» σας.
Αλλά σας εγγυώμαι ότι σίγουρα θα αισθανθείτε καλύτερα. Και ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί τελικά. Ο αγαπημένος μου συγγραφέας λέει:
«Πρέπει να μάθουμε να μην φοβόμαστε. Όταν τελειώνει ο φόβος, τότε η ζωή επιφυλάσσει στον άνθρωπο πολλές ευχάριστες εκπλήξεις».

Γνωμικά

Κάθε λεπτό που θυμώνεις χάνεις εξήντα δευτερόλεπτα ευτυχίας.
Ο θυμός σε βάζει σε μία κολάσια εσωτερική κατάσταση. Πολλές φορές σε ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να πεις ή να κάνεις πράγματα για τα οποία μετά από λίγο μετανοείς πικρά, συνήθως χωρίς να μπορείς να διορθώσεις το σφάλμα σου.
Θα συμπληρώσω ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον θυμό.
Για αυτό πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και σημειώστε πόσα λεπτά κάθε ημέρα περνάτε μέσα σε θυμό…
Και πόσα λεπτά περνάτε μέσα σε ζήλια…
Και πόσα λεπτά περνάτε μέσα σε απληστία..
Και πόσα λεπτά περνάτε μέσα σε ματαιοδοξία…
Και πόσα λεπτά περνάτε μέσα σε απελπισία…
Και πόσα λεπτά περνάτε μέσα σε φόβο…
Και πόσα λεπτά περνάτε μέσα σε μίσος…
Κλπ…
Κλπ…
Κλπ…
Κάντε την πρόσθεση και θα δείτε πόσες ώρες δυστυχίας κάθε ημέρα περνάτε κυριολεκτικά με την θέλησή σας μέσα στην κόλαση.

Γνωμικά

Σήκω για να σε δουν. Μίλα για να σε ακούσουν. Σώπαινε για να σε εκτιμήσουν.
Να και μία παροιμία παντελώς ξεπερασμένη και χωρίς καμία εφαρμογή στην «πολιτισμένη» κοινωνία μας.
Αν ένας σοφός άνθρωπος σωπάσει θα ξεχαστεί ΑΚΑΡΙΑΙΑ από την μάζα, η οποία έχει ανατραφεί με το εύκολο, το εντυπωσιακό, το ασήμαντο, το χωρίς νόημα, και γενικά με τα σκουπίδια της σημερινής κατώτατης ανθρώπινης διανόησης.
Όχι βέβαια ότι τελικά θα τον άκουγε κανένας όσο και να φώναζε.
Αυτό το πρόβλημα είναι πανάρχαιο. Είναι το πρόβλημα που κατέστρεψε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αλλά και κάθε άλλον αρχαίο και ξεχασμένο πια πολιτισμό. Μερικοί σοφοί που θα δώσουν μία ώθηση, δεν αρκούν για να «σηκώσουν πνευματικά» ολόκληρη την αγνοούσα, ηλίθια και ψωροπερήφανη κοινωνία της εποχής τους. Το πολύ-πολύ να προκαλέσουν μία παροδική πνευματική λάμψη, η οποία θα εξαφανιστεί γρήγορα.
Μια μέρα ο Διογένης μιλούσε στην αγορά για ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά κανείς δεν τον πρόσεχε. Άρχισε λοιπόν να κάνει περίεργους ήχους με σφυρίγματα, κοάσματα και άλλα. Τότε (φυσικά) μαζεύτηκαν πολλοί γύρω του και αυτός τους είπε:
Μυαλό που έχετε! Όταν πρόκειται για φλυαρίες τρέχετε αμέσως, αλλά όταν πρόκειται για σπουδαία ζητήματα τότε αμελείτε και καθυστερείτε!
Αυτή η ιστορία σας θυμίζει καθόλου την σημερινή κατάσταση;

Γνωμικά

Σοφός δεν είναι εκείνος που έχει πολλές γνώσεις, αλλά εκείνος που έχει λίγες αδυναμίες.

Έχετε προσέξει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα βγάζει «ανειδίκευτους μορφωμένους»;
Έχετε προσέξει ότι ένας μορφωμένος επιστήμονας δεν ξέρει (αλλά και φοβάται) να αλλάξει μία λάμπα στο πορτατίφ;
Έχετε προσέξει ότι πάντα απαιτείται ένας «ειδικός» ακόμα και για τα απλούστερα πράγματα;
Έχετε προσέξει ότι είσαστε «ειδικοί» αρκεί να πάρετε ένα επίσημο χαρτί, έστω και αν δεν ξέρετε να κάνετε μία διαίρεση;
Έχετε προσέξει ότι υπάρχει ένας κατακλυσμός νόμων και διατάξεων που απαιτούν «ειδικούς» και άδειες για κάθε περίπτωση;
Έχετε προσέξει ότι όλα αυτά ακρωτηριάζουν και αποθαρρύνουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα;
Έχετε προσέξει ότι από την στιγμή που γεννιέστε σας τοποθετούν πάνω σε ένα βάθρο μεγαλειότητας;
Έχετε προσέξει ότι μόνιμα σας εκπαιδεύουν έτσι ώστε να είσαστε ονειροπαρμένοι, εγωπαθείς, αδρανείς και άπληστοι;
Έχετε προσέξει ότι θέλετε να έχετε τα πάντα και να απολαμβάνετε τα πάντα μόνο και μόνο «γιατί είσαστε εσείς»;
Έχετε προσέξει πόσες επίκτητες ανάγκες σας έχουν δημιουργήσει;
Έχετε προσέξει πόσο απελπισμένα χρειάζεστε τους «ειδικούς» και τα προϊόντα τους για να σας καλύψουν την οποιαδήποτε υλική, σωματική, συναισθηματική ή ψυχική ανάγκη σας;
Τελικά έχετε προσέξει το γεγονός ότι για όλα εσείς έχετε ΠΑΝΤΑ δίκιο και ότι για όλα φταίνε ΠΑΝΤΑ οι άλλοι και ΠΟΤΕ εσείς;
ΤΕΛΙΚΑ, ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ;
Αν όχι αρχίστε να προσέχετε κάτι, οτιδήποτε, τώρα!
Έτσι ίσως να ανακαλύψετε το μονοπάτι που οδηγεί στην σοφία. Το αν θα το ακολουθήσετε όμως είναι άλλο θέμα.

Γνωμικά

Σοφός άνθρωπος δεν αυτός που αν φύγει για λίγο θα σου λείψει. Σοφός είναι αυτός που όταν τον γνωρίσεις θα νιώσεις ότι σου έλειπε μια ζωή.
Η έννοια της σοφίας έχει διαστρεβλωθεί άγρια από τον σύγχρονο πολιτισμό. Έχει καταντήσει να σημαίνει «μέγεθος διανοητικής πληροφόρησης».
Ο πραγματικός σοφός δεν είναι ένας άνθρωπος που έχει αποστηθίσει ολόκληρες βιβλιοθήκες ή που έχει ένα πτυχίο που του επιτρέπει να κάνει τον ειδικό στις αγράμματες ανθρώπινες μάζες.
Ο πραγματικός σοφός μπορεί να είναι τελείως αγράμματος ή να μην έχει ούτε ένα πτυχίο. Εκείνο που κάνει την διαφορά είναι ότι μπορεί και «βλέπει». Γνωρίζει στιγμιαία τις αιτίες των πραγμάτων, τις προθέσεις των ανθρώπων, την αλήθεια και το ψέμα πίσω από τα λαμπρά λόγια τους. Γνωρίζει «χωρίς να ξέρει πως». Οι αιτίες των πραγμάτων είναι ορατές για αυτόν. Λειτουργεί έξω από τον χωροχρόνο. Αδιαφορεί για κάθε «σημαντικό ζήτημα» που μας τρώει τον χρόνο μας.
Τώρα το πώς το επιτυγχάνει αυτό είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο», αφού πρόκειται για μία δύσκολη διαδρομή, η οποία δεν είναι τόσο εύκολο να εξηγηθεί, ούτε τόσο απλό ώστε να την καταλάβει κάποιος και τελικά να την αποδεχθεί.
Αλλά η διαδρομή ξεκινάει από εσάς. Αναρωτηθείτε:
Εσείς είσαστε σοφοί ή απλά πολύξεροι;
Ξέρετε κανέναν σοφό;
Και αν ξέρετε προσπαθείτε να του μοιάσετε;
Ή απλά είσαστε ευχαριστημένοι να φυτοζωείτε ασχολούμενοι με τις μοντέρνες σαχλαμάρες της καθημερινότητας;

Γνωμικά

Λέει ο Αριστοτέλης: Ασκούμενοι σε πράξεις μετριοπαθείς γινόμαστε μετριοπαθείς και ασκούμενοι σε πράξεις θαρραλέες γινόμαστε θαρραλέοι.
Εσείς σε τι πράξεις ασκείστε;
Μήπως απλά ασκήστε στον καταναλωτισμό; Στην μετριότητα; Στην τεμπελιά; Στην κενοδοξία; Στην κακομοιριά; Στην δειλία; Στον φόβο; Στον ωχαδερφισμό;
Και επειδή (μην το αρνείστε) τα ασκείτε όλα αυτά, και άλλα χειρότερα, τότε πως περιμένετε να αλλάξει η ζωή σας προς το καλύτερο; Πως περιμένετε να συμβεί κάτι διαφορετικό από την τραγωδία που συμβαίνει στην γη;
Κρίμα.
Όπως λέει και ο αγαπημένος μου συγγραφέας:
Δεν θα ήταν όμορφο να αποφασίσουμε να περάσουμε όλη μας την ζωή σαν ήρωες και πολεμιστές και όχι σαν φοβισμένοι τυφλοπόντικες;

Γνωμικά

Για να είσαι ελεύθερος πρέπει να εξουσιάζεις τον εαυτό σου.
Πως μπορεί να υπάρχει ελευθερία σήμερα; Η αυτοκυριαρχία, η αυτοσυγκράτηση, το «ευ ζειν», έχουν αντικατασταθεί από την ασυδοσία, τον εκμαυλισμό και την απόκτηση πλούτου.
Τα μικρά παιδιά υφίστανται έναν καταιγισμό, μία τρομερή πλύση εγκεφάλου, που τα ανεβάζει «στο βάθρο του βασιλιά» χαϊδεύοντας τον ελοχεύοντα εγωισμό τους, καλλιεργώντας τα εν δυνάμει πάθη τους και αναθρέφοντάς τα με «άρτον και θεάματα».
Και όλοι εσείς αφήνετε την κατάσταση να διαιωνίζεται. Έχετε «σοβαρό λόγο» για αυτό βέβαια. Έχετε να δουλέψετε, να αγοράσετε ηλεκτρονικά ήδη, να δείξετε το πόσο αξίζετε (μόνο και μόνο γιατί είσαστε εσείς), να δείτε αθλητικά και σαπουνόπερες κλπ, κλπ ,κλπ. Που καιρός για τέτοια παραμύθια.
Για να βρείτε (ΑΝ θέλετε βέβαια) την αιτία της παγκόσμιας δυστυχίας δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά. Αρκεί να κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας. Εκεί θα δείτε όλο το τέρας του εγωισμού που μεταμφιέζεται σε έναν καλόκαρδο και πολιτισμένο άνθρωπο.

Γνωμικά

Το κακό με την ισότητα είναι ότι την θέλουμε μόνο με τους ανώτερους.
Το να πιστεύει κάποιος ότι «αξίζει κάτι» λέγεται αυτοεκτίμηση. Όλοι «αξίζουν κάτι». Όλοι έχουν μία ικανότητα που μπορεί να χρησιμεύσει σε άλλους που δεν την έχουν.
Όμως το να πιστεύει κάποιος ότι «αξίζει τα πάντα» πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη ψυχική διαταραχή. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη έκφραση του εγωιστικού ψυχισμού των ανθρώπων.
Έτσι εσείς αξίζετε την αναγνώριση της αξίας σας περισσότερο από τους υπόλοιπους.
Πρόκειται για ανεξέλεγκτο ψυχολογικό φασισμό.
Και θα τον δείτε να εφαρμόζεται σε κάθε γωνιά της γης, προκαλώντας κάθε είδους γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, και να πλημυρίζει την υφήλιο με πείνα, πόνο, και φτώχεια.

Γνωμικά

Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει. Είναι όμως υποχρεωμένος να λέει αυτό που πρέπει.

Έχετε σκεφτεί ποτέ την διαφορά αυτών των δύο πραγμάτων; Σίγουρα όχι, γιατί πάντοτε έχουμε την τάση να μπερδεύουμε αυτό που θέλουμε με το σωστό.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για αν το καταλάβετε:
Ένας επιχειρηματίας θέλει κέρδη. Και για να έχει περισσότερα κέρδη θα πρέπει να πουλάει σε αυξημένη τιμή πράγματα μικρής αξίας. Αυτό το θεωρεί σωστό. Εσείς από την άλλη μεριά θέλετε να αγοράζετε πράγματα μεγάλης αξίας σε πολύ μικρή τιμή. Και αυτό το θεωρείτε σωστό.
Έτσι στην διαμάχη μεταξύ πωλητή και αγοραστή, έχουν δίκιο και οι δύο. Ποιο είναι όμως το σωστό; Ποιο από τα δύο δίκια πρέπει να υποστηρίξετε σαν σωστό και πρέπον;
Από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγουν και οι κάθε είδους ανθρώπινες σχέσεις. Και αν παραδεχθείτε σαν σωστό αυτό που σας λέω τότε έχετε ένα φαινομενικά σοβαρό πρόβλημα.
Όμως η λύση είναι απλή, αφού σε κάθε γεγονός, σε κάθε προστριβή, σε κάθε πρόβλημα που θα συναντήσετε, θα πρέπει να έχετε κατά νου έναν και μοναδικό κανόνα:
Ακόμα και σε ένα απειροελάχιστο ελάχιστο ποσοστό, ο άλλος ΠΑΝΤΟΤΕ έχει κάποιο δίκιο, έστω και αν δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε αφού «σας πνίγει το δικό σας».

Γνωμικά

Αν δεν ξέρεις που πηγαίνεις, πρέπει τουλάχιστον να ξέρεις από πού έρχεσαι.
Εσείς;
Ξέρετε από πού ερχόσαστε;
Ξέρετε για τους προγόνους σας;
Ξέρετε την πανάρχαια «ηλιακή» γλώσσα τους;
Ξέρετε για τα πανάρχαια έθιμά τους;
Έχετε αποκτήσει κάτι από τον πολιτισμό τους;
Ή έχετε καταντήσει σαν τις αρχαίες κέλτικες ευρωπαϊκές φυλές;
Οι σημερινοί απόγονοί τους δεν έχουν ιδέα για την αρχαία «ηλιακή» Ρουνική γραφή. Μερικοί μόνο αυτόκλητοι «δάσκαλοι» κερδοσκοπούν επάνω στα μυστηριώδη σύμβολα. Και πουλάνε σοφία στους ανεγκέφαλους Κέλτες που κατάντησαν να ξέρουν πλέον μόνο από κινητά και γκάτζετ, θεωρώντας τις Ρούνες ορνιθοσκαλίσματα και χάσιμο χρόνου.
Σαν τους νεοέλληνες του Ελλαντιστάν ένα πράμα.
Τώρα το πού θα καταλήξει ο δρόμος και των δύο δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να προβλεφθεί. Και προφανώς δεν έχει σχέση με κανένα μέλλον…

Γνωμικά

Ο ουρανός δεν καθρεφτίζεται σε μία ταραγμένη λίμνη. Ούτε και σε μία ταραγμένη ψυχή.
Και πολύ περισσότερο σε μία λασπωμένη.
Σκεφτείτε πόσες ώρες κάθε ημέρα περνάτε μέσα σε καταστάσεις φόβου, λύπης, ζήλειας, υπερηφάνειας, λαιμαργίας, αδιαφορίας, μίσους, αδιαλλαξίας, απελπισίας, υποκρισίας, απληστίας και τόσων άλλων «ανθρώπινων» συναισθημάτων.
Αν το κάνετε αυτό θα καταλάβετε γιατί δεν μπορείτε να δείτε τον ουρανό, και γιατί είσαστε μόνιμα "μαυρισμένοι".
Και θα καταλάβετε επίσης γιατί η ανθρωπότητα βρίσκεται στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται. και γιατί δεν θα αλλάξει ποτέ. Γιατί για να αλλάξει πρέπει να αλλάξετε εσείς. Αλλά όμως κανένας δεν θέλει να αλλάξει. Ούτε καν εγώ που σας το προτείνω.

Γνωμικά

Ο ανόητος χαίρεται όταν ικανοποιούνται οι επιθυμίες του. Ο σοφός χαίρεται ούτως ή άλλως.
Ο λόγος είναι ότι δεν είναι ένα με τις επιθυμίες του. Ο σοφός γνωρίζει ότι είναι χωρισμένος στα δύο. Στον ανώτερο και στον κατώτερο. Ο κατώτερος είναι ο «επιθυμών εαυτός» που θέλει μόνο να ικανοποιούνται οι επιθυμίες του. Ο ανώτερος είναι διαρκής, έξω από επιθυμίες και ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα. Ο σοφός προτιμάει να προσπαθεί να αναπτύσσει τον ανώτερο εαυτό του.
Και αυτή η προσπάθεια από μόνη της είναι πηγή ευχαρίστησης. Ούτως ή άλλως.

Γνωμικά

Υπάρχει μια παλιά έκφραση που λέει «το να δεις σημαίνει να πιστέψεις».
Αλλά είναι πιο ακριβές να πούμε ότι «το να πιστεύεις σημαίνει να βλέπεις».
Δηλαδή, έχετε την τάση να βλέπετε εκείνο που πιστεύετε ότι θα δείτε.
Αυτό σας κάνει να έχετε εμπειρία αυτού που περιμένετε.

Τα παραπάνω τα είπε ο Dr. Carl Sorensen, που είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford. Ξέρουν πολλά εκεί, και καμιά φορά τους ξεφεύγει και τα λένε.
Αυτά τα λόγια περιγράφουν πολύ καλά αυτό που προσπαθώ να «διαφημίσω»: είναι το γεγονός ότι κοιμόμαστε κυριολεκτικά όρθιοι.
Δεν αντιλαμβανόμαστε το ακριβές περιβάλλον μας, αλλά μόνο εκείνο που νομίζουμε σαν αληθινό.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρόκειται ποτέ να σας επιστήσει την προσοχή σας επάνω σε αυτό το γεγονός. Αντιθέτως θα σας μαθαίνουν ότι είσαστε απόλυτα ξύπνιοι και απόλυτοι κύριοι της τύχης σας.
Τίποτε δεν είναι πιο μακριά από την αλήθεια από αυτό.
Και αν κάποιοι (συνήθως από «σχολές απελευθέρωσης» ινδικού τύπου) σας πουν ότι κοιμόσαστε θα πουν επίσης ότι αυτό δεν είναι σημαντικό και ότι αρκεί να ασχολείστε με κάποιες τελετουργίες ή να πιστεύετε ότι με τον χρόνο θα αλλάξουν όλα.
Την ίδια διαδικασία χρησιμοποιεί επιμελώς το Σύστημα. Σας κρατάει κοιμισμένους, φοβισμένους, απογοητευμένους και ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ με την θαυμαστή τεχνολογία του.
Βλέπετε δεν είναι εύκολο να πιστέψετε ότι κοιμάστε πραγματικά όρθιοι. Δεν είναι εύκολο να καταλάβετε ότι ενώ μιλάτε, τρώτε, δουλεύετε κλπ ταυτόχρονα κοιμόσαστε βαθιά ονειρευόμενοι.
Και ούτε περιμένω ότι θα το κάνετε. Ακόμα προσπαθώ να χωνέψω πως συμβαίνει αυτό.
Ακόμα και εμένα μου φαίνεται απίστευτο.

Γνωμικά

Τα λουλούδια του αύριο κρύβονται μέσα στους σπόρους του σήμερα.

Πρόκειται για μία πολύ καλή και ποιητική περιγραφή του νόμου της Ανταπόδοσης: του Κάρμα και του Ντάρμα.
Θα μπορούσα να συμπληρώσω: Τα βάσανα του αύριο κρύβονται μέσα στις πράξεις του σήμερα.
Θέλετε ένα παράδειγμα;
Αν καπνίζετε κάποια στιγμή θα πάθετε καρκίνο του πνεύμονα. Τον φυτεύετε σήμερα και αυτός «ανθίζει» αύριο.
Έτσι, μην παραπονιόσαστε για τα σημερινά σας βάσανα. Εσείς οι ίδιοι τα επιδιώξατε και τα προκαλέσατε με τις πράξεις σας.
Το πρόβλημα γενικά δεν είναι τα βάσανα που έχετε σήμερα, αλλά τα λάθη που κάνετε σήμερα.
Τα σημερινά βάσανα κάποια στιγμή θα περάσουν, αν βέβαια ο λάθος σπόρος δεν είναι τεράστιος.
Αλλά γιατί να επιμένετε να φυτεύετε καινούρια βάσανα στον κήπο σας;
Δεν αξίζει τον κόπο να μάθετε να σταματήσετε αυτήν την επιζήμια συνήθεια;
Σκεφτείτε το λίγο…

Γνωμικά

Η ευτυχία δεν είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας για την επίτευξή της. Η ευτυχία είναι περισσότερο παραπροϊόν άλλων δραστηριοτήτων.

Για αυτό πρέπει να ξέρετε ότι κανένας και τίποτε δεν πρόκειται ποτέ να σας φέρει την ευτυχία «γιατί έτσι».
Άλλοι την κυνηγάτε στις υλικές απολαύσεις. Αλλά όσα και να αποκτήσετε, όσα και να καταναλώσετε, όσο και να μεγαλώσει η περιουσία σας ή φήμη σας μεταξύ των ανθρώπων, η ευτυχία θα ξεγλιστράει συνέχεια από τα χέρια σας.
Άλλοι την κυνηγάτε στις πνευματικές απολαύσεις. Αλλά όσα και να μάθετε, όση μουσική και να ακούσετε, όσα θέατρα και αν πάτε, όσα βιβλία και αν διαβάσετε, σε όσες θρησκείες και αν γίνετε οπαδοί, θα ξεγλιστράει συνέχεια από τα χέρια σας.
Όλα τα παραπάνω έχουν σχέση με το να περνάτε ευχάριστα ή δυσάρεστα τον χρόνο σας. Αλλά η ευτυχία δεν έχει σχέση με τον χρόνο. Μόνο το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μας ΕΓΩ έχει σχέση με τον χρόνο. Και απαιτείται πολύς χρόνος για να εξηγηθεί αυτό καλύτερα.
Σκεφτείτε το λίγο.

Γνωμικά

Ο φόβος είναι μετά την υπεροψία ο μεγαλύτερος εχθρός.

Αλήθεια υπάρχει κάποια στιγμή στην ζωή σας που να μην φοβόσαστε; Υπάρχει κάτι, οτιδήποτε που να μην το φοβόσαστε;
Φοβόσαστε τα μικρόβια, τις πεταλούδες, τα μυρμήγκια, τις γάτες, τους σκύλους…
Φοβόσαστε το σκοτάδι, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα αυτοκίνητα (ακόμα και όταν οδηγείτε).
Φοβόσαστε την μοναξιά, τους άλλους ανθρώπους, την γαλήνη της φύσης, τον ήλιο.
Φοβόσαστε για την δουλειά σας, τα παιδιά σας, το σπίτι σας, τα λεφτά σας.
Φοβόσαστε για την υπόληψή σας, για το τι θα πουν οι άλλοι.
Φοβόσαστε την αρρώστια, τα γεράματα, τον θάνατο.
Τελικά, είσαστε ένα μίγμα φόβων που μεταμφιέζεται σε μαγκιά, αδιαλλαξία και αδιαφορία για τους άλλους.
Όμως πολύ φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβετε τίποτε από αυτό το κείμενο.

Γνωμικά

Ο δρόμος της ελευθερίας αρχίζει από την στέρηση.

Υπάρχει ένας παγκόσμιος νόμος που λέει ότι κάθε πράγμα που χρειάζεσαι ή επιθυμείς σου στερεί την ελευθερία σου.
Ένας άνθρωπος για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του αλκοόλ πρέπει να αρχίσει να το στερείται.
Ένας άνθρωπος για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του ναρκωτικού πρέπει να αρχίσει να το στερείται.
Ένας άνθρωπος για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του εγωισμού πρέπει να αρχίσει να τον στερείται.
Και ενώ όλοι οι σπουδαγμένοι και ασπούδαχτοι, δυτικοί και ανατολικοί «γιατροί της ψυχής» αποδέχονται και διδάσκουν τον μηχανισμό της στέρησης στα δύο πρώτα κάνουν στροφή 180 μοιρών όταν φθάνουν στο τρίτο.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Θεοποιούν, λατρεύουν και υπηρετούν το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ τους ΕΓΩ, εξαπατώντας αυτοεξαπατώμενοι και πείθοντας όλο τον κόσμο για την «μοναδικότητα» του ψυχισμού του.
Και εσείς, με την σειρά σας, καλόπιστοι και βολεμένοι στο εύκολο, λατρεύετε εκείνο που σας σκλαβώνει και σας κρατάει δέσμιους σε έναν κόσμο μίσους, αγωνίας και οδύνης, ενώ ταυτόχρονα σας κάνει να αισθάνεστε ανώτερα όντα επειδή κάνετε ότι κάνουν και τα επτά άλλα δισεκατομμύρια άνθρωποι: να επιθυμούν με απληστία όλα όσα δεν έχουν.
Ταυτόχρονα, μέσα σε όλη αυτήν την απατηλή θεϊκότητά σας, σε όλη αυτή την τεχνητή ανωτερότητα και πολιτισμό σας, η ζωή έρχεται σε δυσάρεστα και ευχάριστα κύματα, σας παρασέρνει σαν ένα σανίδι στην τρικυμία και σας μεταχειρίζεται ακριβώς σαν αυτό που είσαστε: θλιβεροί δούλοι ανεκπλήρωτων επιθυμιών και ονείρων,
Βέβαια, αυτά δεν ισχύουν για εσάς! Εσείς είσαστε τόσο διαφορετικοί από τους άλλους ανθρώπους…

Γνωμικά

Γύρισε το πρόσωπό σου στον ήλιο και οι σκιές θα χαθούν.

Με τον ίδιο τρόπο μόλις γυρίσεις το πρόσωπό σου προς το πνεύμα, προς την Αρχή, τα σκοτάδια της ύλης, τα οποία τόσο σε καταδυναστεύουν, αποδυναμώνονται.
Όχι, δεν σταματάνε να υπάρχουν. Δεν σταματάνε να σε βασανίζουν. Η ζωή σου δεν θα μετατραπεί σε παραδεισένια.
Όμως κάτι θα αλλάξει. Και αυτό που αλλάζει δεν περιγράφεται. Μπορεί μόνο να βιωθεί. Δεν έχει καμία σχέση με πολιτική, λεφτά, θρησκείες, καλές προθέσεις και φιλοσοφικές πεποιθήσεις.
Είναι σαν την φωτιά που καίει. Όταν καείς μπορείς να ξέρεις τι είναι το κάψιμο αλλά δεν μπορείς να το περιγράψεις.
Όμως όλοι κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Γυρνάνε την πλάτη τους στην Αρχή και κοιτάνε τα Σκοτάδια. Και έτσι τα Σκοτάδια τους κοιτάνε και αυτά. Και μετά τους καταλαμβάνουν.
Και οι άνθρωποι κλαίνε και οδύρονται και ΔΗΘΕΝ προσεύχονται σε έναν από τους χιλιάδες θεούς που τους προσφέρει το Σύστημα. Και κάθε τι ΔΗΘΕΝ πνευματικό που κάνουν, το κάνουν από ΚΑΘΑΡΟ ΦΟΒΟ. Και στο τέλος θα πεθάνουν φοβισμένοι χωρίς καν να ζήσουν ποτέ.
Μην κάνετε το ίδιο λάθος.
Αν το κάνετε σταματήστε το εδώ.
Και γυρίστε το πρόσωπό σας στην Αρχή.
Μόνο να κερδίσετε έχετε από αυτό.

Γνωμικά

Ο νους σας είναι το όριό σας. Όσο ο νους σας μπορεί να φανταστεί κάτι εσείς μπορείτε να το επιτύχετε.

Αυτό επαναλαμβάνεται σε όλες τις φιλοσοφίες με πολλές διαφορετικές μορφές.
Σκεφτείτε το λίγο και θα καταλάβετε γιατί το Σύστημα σας θέλει χαζούς και άβουλους καταναλωτές ηλίθιων τηλεοπτικών εκπομπών, που ξέρουν τα πάντα για το μουντιάλ, το Χόλυγουντ και τους ντόπιους «επώνυμους», πηγαίνουν αγεληδόν να ψηφίζουν κάθε φορά εκείνον που θα τους κοροϊδέψει περισσότερο και δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν οι λέξεις «έξυπνος» και «ευφυής» στην ξένη και πεθαμένη γλώσσα που λέγεται αρχαία  ελληνικά, αλλά όμως πιστεύουν ότι είναι καί έξυπνοι καί ευφυείς.

Γνωμικά

Ο βαθμός στον οποίο οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί αποκαλύπτεται άμεσα μέσα από αυτό που θεωρούν σαν ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;
Τι θεωρείτε ψυχαγωγία και τι διασκέδαση;
Ξέρετε την διαφορά μεταξύ ψυχαγωγίας και διασκέδασης;
Γνωρίζετε ότι (στην ΑΓΝΩΣΤΗ γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων) ψυχαγωγία σημαίνει «εκπαίδευση της ψυχής», ενώ η διασκέδαση σημαίνει «σκόρπισμα»;
Πόση τηλεόραση παρακολουθήσατε αυτόν τον χρόνο;
Πόσα βιβλία έχετε διαβάσει αυτόν τον χρόνο;
Ακούτε καθόλου κλασσική μουσική;
Τι είδους μουσική ακούτε;
Πότε πήγατε τελευταία φορά στην Ακρόπολη ή σε ένα από τα χιλιάδες μουσεία μας;
Τι είδους τροφές τρώτε;
Η απάντηση είναι γνωστή σχεδόν για όλους:
Ψυχαγωγία και διασκέδαση είναι ταυτόσημες λέξεις.
Τα βιβλία είναι κάτι πράγματα που στολίζουν την βιβλιοθήκη, αλλά έχετε στοίβες από αθλητικές εφημερίδες και περιοδικά μόδας.
Η κλασσική μουσική παίζεται στις κηδείες.
Οι σανο-εκπομπές της τηλεόρασης είναι η αγαπημένη σας ασχολία, μαζί με τα τυχερά παιχνίδια.
Τα καψουροτουρκογύφτικα είναι στην ημερησία διάταξη μαζί με ραπ (σήμα κατατεθέν των συμμοριών), ροκ και άλλα νταπαντουπάδικα είδη.
Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία είναι μέρη χειρότερα από το Τσέρνομπιλ.
Καταναλώνετε κάθε είδους εισαγόμενη ετοιματζίδικη«υγιεινή» σαβούρα και πίνετε κάθε είδους άθλιες εισαγόμενες «μπόμπες» που σας πουλάνε οι «ψαγμένες» διαφημίσεις.
Οπότε έρχεται η τελευταία ερώτηση:
Για ποιόν λόγο αναρωτιέστε γιατί πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο;
Ή δεν αναρωτιέστε καν αλλά είσαστε ευχαριστημένοι;

Γνωμικά

Να είστε προσεκτικοί με το περιβάλλον που θα επιλέξετε να ζήσετε, επειδή θα γίνετε σαν και αυτό. Να είσαστε προσεκτικοί με τους φίλους που θα επιλέξετε γιατί θα γίνετε σαν και αυτούς.

Ρίξετε μία ειλικρινή ματιά γύρω σας. Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Μέσα σε άσχημες πόλεις, ζείτε μέσα σε άσχημα διαμερίσματα και δουλεύετε σε άσχημες δουλειές. Κυκλοφοράτε σε άσχημους δρόμους.
Οι άνθρωποι γύρω σας είναι κακάσχημοι. Άλλοι είναι πλαδαροί, άλλοι παχύσαρκοι, άλλοι παραμορφωμένοι και άρρωστοι. Όσοι δεν είναι σε αυτήν την κατηγορία φροντίζουν να παραμορφώνουν το σώμα τους με σκουλαρίκια, καρφιά, τατουάζ, κακάσχημα κουρέματα και απίστευτα κακόγουστα ρούχα.
Παντού υπάρχει νευρικότητα, άγχος και φόβος.
Τελικά το μόνο όμορφο που υπάρχει στην ζωή σας είναι το πανάκριβο 4G κινητό σας, για να κάνετε like στα «κοινωνικά δίκτυα» και να νομίζετε ότι έτσι περνάτε καλά.
Η όλη διαδικασία είναι αυτοτροφοδοτούμενη και είναι ΦΥΣΙΚΟ ότι θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Το ΑΦΥΣΙΚΟ είναι που εσείς δεν το έχετε πάρει είδηση, αν και κατά κάποιον τρόπο και αυτό ΦΥΣΙΚΟ είναι. Το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΕΓΩ σας κρατάει βαθιά κοιμισμένους και ανίκανους να αντιληφθείτε την πραγματικότητα.

Γνωμικά

«Ω ΚΥΡΙΕ… μην με ξεχνάς όπως εγώ σε ξεχνάω»

Το αν υπάρχει ή όχι Θεός είναι ένα θέμα που δεν πρόκειται ποτέ να αποδειχθεί επιστημονικά.
Η θρησκευτική ή η επιστημονική πεποίθηση δεν είναι απόδειξη, γιατί οι άνθρωποι έχουν κατά καιρούς θεωρήσει σαν αληθινά απίστευτα πράγματα.
Κάποτε οι «επιστήμονες» δίδασκαν ότι η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος.
Κάποτε οι «θεολόγοι» έκαιγαν ανθρώπους επειδή έλεγαν ότι η γη δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος.
Προσωπικά δεν μπορώ να στηρίζομαι στην ανθρώπινη βλακεία, από όποια πλευρά και αν προέρχεται. Μπορώ μόνο να στηρίζομαι στην λογική σκέψη για την οποία είναι ικανός (αφού υπάρχουν πολλά επίπεδα λογικής σκέψης).
Και η λογική μου λέει ότι είναι απίστευτα αδύνατον να πιστεύω ότι ΔΕΝ υπάρχει θεός, μόνο και μόνο επειδή οι σημερινοί «επιστήμονες» δεν τον βρήκαν μέσα στους δοκιμαστικούς σωλήνες τους.
Και η λογική μου λέει, επίσης, ότι δεν μπορεί ένας θεός (που είναι η αντιπροσωπεία της απόλυτης και αιώνιας αγάπης) να σε καταδικάζει σε απόλυτη και αιώνια τιμωρία,. Την στιγμή μάλιστα ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ να ρέπεις προς το κακό.
Η λογική μου λέει ότι αυτό το αδιανόητα αχανές σύμπαν πρέπει να έχει ένα κέντρο. Και αυτό το κέντρο πρέπει να έχει ευφυΐα, γιατί η νεκρή ύλη δεν μπορεί να έχει ούτε ευφυΐα, ούτε ικανότητα ανάπτυξης, είναι νεκρή ύλη εξάλλου.
Η λογική μου λέει ότι πίσω από όλο αυτό το αδιανόητα αχανές, αδιανόητα περίπλοκο, αδιανόητα όμορφο σύμπαν και πίσω από την αδιανόητα περίπλοκη, αδιανόητα σοφή, αδιανόητα όμορφη Φύση, υπάρχει κάτι αδιανόητα έξυπνο, αδιανόητα ασύλληπτο, αδιανόητα τέλειο «κάτι», με αδιανόητα άγνωστα σχέδια, αδιανόητα άγνωστους σκοπούς, και αδιανόητα αόρατο, «κάτι» το οποίο συνηθίζουμε να ονομάζουμε Θεό.
Έτσι επειδή εγώ ζω την καθημερινότητά μου σαν ένα αδιανόητα απλοϊκό, αδιανόητα ηλίθιο, αδιανόητα ζωώδες πλάσμα, καμιά φορά (ευρισκόμενος σε κρίση εξυπνάδας) σταματάω τα πάντα, γυρίζω «προς τα πάνω» και λέω διστακτικά:
«Ω ΚΥΡΙΕ… μην με ξεχνάς όπως εγώ σε ξεχνάω»
Θα σας συνιστούσα να κάνετε κάποια στιγμή το ίδιο.
Σταματήστε να ασχολείστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ με την ομάδα σας, τα λεφτά σας, το κόμμα σας, το σπίτι σας, το αμάξι σας, τα λεφτά σας, τις στεναχώριες σας, τα όνειρά σας, τα βάσανά σας τους λογαριασμούς σας κλπ, κλπ. Κλπ.
Σταματήστε να ασχολείστε συνέχεια με την αδιανόητα μικρή ζωή σας, την αδιανόητα ευτελή ύπαρξή σας και τον αδιανόητα φουσκωμένο εγωισμό σας.
Για μια στιγμή σκεφτείτε την ανυπαρξία σας μπροστά στο αδιανόητα ακτινοβόλο Άπειρο και κοιτώντας ψηλά με σκυμμένο κεφάλι πείτε ειλικρινά:
«Ω ΚΥΡΙΕ… μην με ξεχνάς όπως εγώ σε ξεχνάω»
Θα κερδίσετε μία στιγμή ζωής που δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται.

Γνωμικά

Μερικές φορές εκείνοι που δεν ξέρουν τίποτε για την αλήθεια προσπαθούν να την διδάξουν σε αυτούς που την γνωρίζουν.

Είναι σίγουρο ότι έχετε δει ανθρώπους που το κάνουν αυτό. Πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα και το δείχνουν. Είναι η πρώτη ύλη δημιουργίας φανατικών.
Τέτοιοι ανατινάζονται σήμερα ζωσμένοι με εκρηκτικά…
Τέτοιοι έκαιγαν τους ανθρώπους στον μεσαίωνα…
Αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα, αφού πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν ηλίθιοι.
Πρόβλημα είναι ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΕΝΩ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!
Προφανώς δεν το έχετε διαπιστώσει. Το Σύστημα, με την ψυχολογική εκπαίδευσή του, σας έχει μάθει να μην κοιτάζετε μέσα σας. Όμως αν κάνετε λίγη υπομονετική και προσεκτική παρατήρηση ΜΕΣΑ στον νου και την καρδιά σας θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.
Πως μπορεί να λείψει ο φανατισμός και η κακία από τον κόσμο όταν υπάρχουν επτά δισεκατομμύρια κακοί και φανατικοί άνθρωποι;

Γνωμικά

Με έναν τρόπο μπορείς να κάνεις το καλό, ενώ το κακό με πολλούς και διάφορους. 

Επιπλέον δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις το καλό. Και η ανταμοιβή σου για αυτό έχει την «κακή συνήθεια» να αργεί. Αντίθετα, το κακό σε ανταμείβει αμέσως.
Δεν με πιστεύετε; Κοιτάξτε γύρω σας.
Πως νομίζετε ότι έχει δημιουργηθεί αυτή η φρικτή παγκόσμια κατάσταση;

Γνωμικά

Ποιοι είμαστε; Από πού ερχόμαστε; Προς τα πού πάμε; Για ποιον λόγο ζούμε; Εξ’ αιτίας τίνος ζούμε;

Αν και είμαστε παντελώς ανίκανοι να απαντήσουμε στα θεμελιώδη αυτά ερωτήματα, είναι γεγονός ότι ο καθένας από εμάς έχει κατά βάθος μια αρχή που ολοκληρώνει. Υπάρχει «κάτι», δύσκολα αναγνωρίσιμο, το οποίο μας έλκει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, προς το καλό, και την ανθρωπιά. Εκδηλώνεται με μία σιωπηλή τάση, που δεν μας αναγκάζει αλλά μας αφήνει να διαλέξουμε. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε «φωνή της συνείδησης» ή καλύτερα «εσωτερικό δικαστή».
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, το αγαπημένο μας ΕΓΩ, που έχει αποχαλινωθεί πλέον, είναι εύκολα αναγνωρίσιμο και το οποίο μας σπρώχνει προς μία άλλη εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση. Μας πιέζει, φωνάζοντας και δημιουργώντας τεράστιο βάρος στο συναίσθημα για να κάνουμε το δικό του, παραβλέποντας πάντοτε αυτό που μας καλεί να κάνουμε ο εσωτερικός δικαστής μας.
Έτσι με βάση το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος, κινείται με ιδιοτέλεια, ακόμα και αν φαίνεται να δρα με βάση το συμφέρον των άλλων, τα πράγματα πάνε μόνιμα από το κακό στο χειρότερο. Θα ήταν εύκολο να το καταλάβει ο καθένας αυτό, αλλά δυστυχώς έχουμε εκπαιδευτεί από μικροί να νομίζουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΕΓΩ.
Παρ’ όλα αυτά, ευτυχώς, ο «δικαστής» συνεχίζει να υπάρχει και μας κάνει να μην αισθανόμαστε τόσο καλά με την σημερινή κατάσταση.
Εκλέξτε να τον ακολουθήσετε. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Μην χάνετε το θάρρος σας μπροστά στο αδιανόητο μέγεθος της παγκόσμιας αδικίας και θλίψης. Από μία ορισμένη οπτική γωνία εσείς φταίτε για αυτό!
Εκλέξτε τώρα.
Παρατήστε το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΕΓΩ τώρα.
Πράξετε αυτό που είναι δίκαιο τώρα.
Δείξτε αγάπη τώρα.
Δείξτε έλεος τώρα
Να είστε ταπεινοί τώρα.
Μπείτε στην θέση των άλλων τώρα.
Πρόκειται για μία δουλειά δύσκολη, την οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορείτε να την τελειώσετε  αμέσως.
Αλλά δεν μπορείτε και να την παρατήσετε.

Γνωμικά

Όσο και να διαβάζεις άκρη δεν βγάζεις. Η λύση βρίσκεται στην κατανόηση.

Το σημερινό πρόβλημα του ανθρώπου είναι ότι «μορφώθηκε».
Το σημερινό πρόβλημα του ανθρώπου είναι ότι «έχει πληροφόρηση».
Το σημερινό πρόβλημα του ανθρώπου είναι ότι έμαθε να αφήνει να βγάζουν άλλοι τα συμπεράσματα για αυτόν.
Πάρτε έναν πολύ «μορφωμένο άνθρωπο». Δώστε του τα τελειότερα μηχανήματα και τους σπουδαιότερους τεχνικούς.
Βάλτε τον να μελετήσει ένα ηλιοβασίλεμα.
Θα σας δώσει χιλιάδες στοιχεία για την θερμοκρασία, την πίεση και την σύσταση του αέρα, για την σκόνη που υπάρχει, για τα είδη της γύρης του αέρα, για τους ρύπους της ατμόσφαιρας, για τα είδη της ακτινοβολίας από τον ήλιο, για την συχνότητα των χρωμάτων που επικρατούν, για την ποιότητα και την ποσότητα των υδρατμών στα σύννεφα.
Νομίζετε ότι θα μπορέσει να αντιληφθεί την μαγεία του ηλιοβασιλέματος;
Νομίζετε ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει με κάποιον τρόπο το συμπέρασμα ενός μικρού παιδιού «τί ωραία χρώματα μαμά!»;
Νομίζετε ότι θα μπορέσει να μετρήσει το βάρος του συναισθήματος που νοιώθετε;
Νομίζετε ότι θα μπορέσει να μετρήσει την συχνότητα του θαυμασμού που αισθάνεστε βλέποντας το άστρο-βασιλιά να κρύβεται;
Νομίζετε ότι θα μπορέσει να αναλύσει την γεύση της έκστασης μπροστά σε αυτό το απλό φυσικό φαινόμενο;
Θα πείτε ότι δεν το νομίζετε και ότι έχω δίκιο, αλλά σε μισό δευτερόλεπτο δεν θα θυμάστε την απάντησή σας. Θα επιστρέψετε στις πολύωρες «αναλύσεις», στους εντυπωσιασμούς, στις υπερβολές, στα «στοιχεία», στους «ειδικούς», στην ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ μονόπλευρη οπτική και στην συνεχή κινδυνολογία των καναλιών, που θα σας στερήσουν 
το μοναδικό πράγμα που δεν μπορούν να σας δώσουν, 
το μοναδικό πράγμα που έχει αξία, 
το μοναδικό πράγμα το οποίο σας κάνει ανθρώπους:
Το «ΕΔΩ και ΤΩΡΑ», την στιγμή!

Γνωμικά

Να είσαι ευγενικός αλλά όχι αδύναμος.
Να είσαι δυνατός αλλά όχι κακός.
Να είσαι ταπεινός αλλά όχι δουλοπρεπής.
Να είσαι πιστός αλλά όχι μισαλλόδοξος.
Να είσαι ενθουσιώδης αλλά όχι φανατικός.


Πρόκειται για πολύ ωραίες συμβουλές. Ο καθένας θα τις διαβάσει και θα εντυπωσιαστεί. Θα δηλώσει επίσης ότι αυτά θα πρέπει να κάνει ο σωστός και πολιτισμένος άνθρωπος.
Όλοι όμως μένουν στα λόγια.
Ο διεστραμμένος ψυχικός κόσμος μας δεν αφήνει περιθώρια σωστής εφαρμογής.
Το διεστραμμένο πολλαπλό ΕΓΩ μας έχει την μανία να υπερβάλλει και έτσι μας στερεί από κάθε είδους ισορροπία.

Γνωμικά

Στους γονείς μου χρωστάω το ζην, στην φιλοσοφία το ευ ζην

Η ποιότητα της ζωής κάποιου βρίσκεται σε άμεση αναλογία με την προσήλωσή του στην τελειότητα, ανεξάρτητα από την απαιτούμενη προσπάθεια.
Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μέτριοι σε ότι και αν κάνουν, ζώντας μία μέτρια ζωή. Μερικοί γίνονται καλοί, ζώντας με κάποια ποιότητα. Και φυσικά δεν μιλάω για χρήματα, τον θεό της εποχής.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που γίνονται τέλειοι. Αυτοί πράγματι ζουν. Η ποιότητα βρίσκεται παντού γύρω τους.
Εσείς;
Θέλετε να είσαστε τέλειοι ή σας αρκεί να φυτοζωείτε μπροστά στον υπολογιστή κάνοντας λάικ;
Εάν θέλετε, τότε πρέπει να ξέρετε ότι οι σκέψεις που κάνετε και οι λέξεις που λέτε έχουν την ίδια σημασία με τις πράξεις σας.
Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι είναι αδύνατον να κάνετε τα πάντα σωστά χωρίς σφάλματα.
Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι θα πρέπει να έχετε το θάρρος να αναγνωρίσετε το λάθος σας και να το διορθώσετε.
Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ καλού και τέλειου, γιατί η σημερινή γλώσσα είναι κενή και υπερβολική όπως και οι άνθρωποι, όπως και ο πολιτισμός τους.
Το να είσαι καλός είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με αρκετή προσπάθεια.
Το να είσαι τέλειος είναι κάτι που σπάνια επιτυγχάνεται με μερικές προσπάθειες.
Απαιτείται δέσμευση και συνέχεια σκοπού, και έτσι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Γνωμικά

Μείνε ακίνητος και να ξέρεις ότι ΕΙΜΑΙ μέσα σου.

Μείνε ακίνητος και να ξέρεις ότι είμαι ο ΘΕΟΣ.

Μείνε ακίνητος και γνώρισε το ΕΓΩ μέσα σου.

Έχετε ένα δίλημμα.
Πρέπει να διαλέξετε αν υπάρχει θεός ή όχι.
Αν δεν υπάρχει θεός τότε είσαστε ένα ζώο που μιλάει. Μπορείτε να φυτοζωείτε μέχρι να πεθάνετε, κλέψτε, πείτε ψέματα, βιάστε, σκοτώστε, καταστρέψτε… όμως μην διαμαρτύρεστε που τα άλλα ζώα κάνουν το ίδιο.
Αν όμως υπάρχει τότε έχετε ένα καθήκον. Πρέπει να γνωρίσετε «αυτό» που υπάρχει μέσα σας.
Αυτό που υπάρχει μέσα σας είναι το ΕΓΩ-διάβολος.:
-είναι άπληστο, επιθυμεί όλο και περισσότερα.
-είναι κακό, μισεί τους άλλους ανθρώπους.
-είναι υπερήφανο, νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου.
-είναι σκοτεινό, σκεπάζει το Πραγματικό Είναι σας.
ΟΜΩΣ
Αν μείνετε ΑΚΙΝΗΤΟΙ, χωρίς το διαρκές χαζολόγημα του σημερινού ανθρώπου…
Αν μείνετε για λίγο σιωπηλοί…
Αν στρέψετε για λίγο την προσοχή σας μέσα σας…
Τότε θα αρχίσετε να διακρίνετε τον Θεό μέσα σας, εκείνον που Είναι, το Θεϊκό Δαιμόνιο του Σωκράτη, τον Εσωτερικό Δικαστή που -όταν πάτε να κάνετε κάτι- σας καθοδηγεί με ένα σιωπηλό ΟΧΙ όταν δεν συμφωνεί.
Και έτσι ίσως να καταφέρετε να αισθανθείτε ότι είσαστε ένα ζώο που -όμως- θέλει να γίνει άνθρωπος.

Γνωμικά

Οι άνθρωποι δεν ζητάνε Ελευθερία αλλά ελευθερίες.

Το να είσαι Ελεύθερος (και τελικά ευτυχισμένος) δεν σημαίνει να έχεις πλήρη ασυδοσία στο να ικανοποιείς ΟΛΕΣ τις επιθυμίες σου, ακόμα και τις πιο σκοτεινές και κρυφές, όπως το εννοούν οι πολλοί.
ΠΙΟ πολλά λεφτά, ΠΙΟ πολύ σεξ, ΠΙΟ πολύ φαγητό, ΠΙΟ πολλή δόξα, ΠΙΟ πολλή διασκέδαση κλπ, σημαίνει και ΠΙΟ αχόρταγα πάθη. Γιατί κανένας δεν είπε ποτέ «φτάνει» στην ικανοποίηση των παθών του.
Η πλήρης ασυδοσία, λοιπόν, δεν είναι ελευθερία. Είναι αιώνια και πλήρης υποδούλωση.

Γνωμικά

Έχω λιγότερα χρήματα από όσα θέλω. Περισσότερα από όσα χρειάζομαι. Γιατί να διακινδυνεύσω ζητώντας και άλλα;

Υπάρχουν δύο ειδών «καταστάσεις ανάγκης χρήματος».
1) Η πρώτη είναι εκείνη στην οποία τα χρήματα είναι απολύτως απαραίτητα (σοβαρές ασθένειες και σοβαρά ατυχήματα).
Ο «ανώτερος» πολιτισμός μας και το «κράτος δικαίου» θεωρούν απόλυτα φυσικό το να αφήνουν στην μοίρα του οποιονδήποτε έχει την ατυχία να χρειαστεί σοβαρή ιατρική περίθαλψη. Έτσι η θεραπεία του γίνεται μέσω της πλήρους οικονομικής καταστροφής της οικογενείας, ενώ πολλές φορές επαφίεται στον «πατριωτισμό» των φιλανθρωπικών οργανώσεων.
2) Στην δεύτερη περίπτωση ανήκει η πλειονότητα των υπολοίπων ανθρώπων. Έχουν πάντοτε περισσότερα από όσα χρειάζονται πραγματικά, έχουν πεισθεί όμως από την διαφημιστική πλύση εγκεφάλου την οποία υφίστανται από μωρά, ότι η ευτυχία τους εξαρτάται από την κατανάλωση. Έτσι κάθε είδους βλακεία, βγαίνει στην αγορά και όλοι τρέχουν να αποκτήσουν το νέο τηλέφωνο, το νέο πλυντήριο, το νέο αυτοκίνητο, την νέα τηλεόραση κλπ, κλπ, κλπ.
Τα πανάκριβα και άθλιας ποιότητας προϊόντα, κατασκευασμένα από αμόρφωτους και εξαθλιωμένους οικονομικούς σκλάβους, γίνονται ανάρπαστα. Και όλοι είναι «ευτυχισμένοι» μέχρι την εμφάνιση του νέου «γκάτζετ».
Και αφού η «ευτυχία» εξαρτάται από τα προϊόντα που αγοράζουμε, όλοι μαζί τρέχουμε και κυνηγάμε περισσότερα χρήματα από όσα πραγματικά χρειαζόμαστε.
Έχετε φανταστεί ποτέ τι θα γινόταν αν οι άνθρωποι έπαυαν να αγοράζουν τα μη απαραίτητα για την επιβίωσή τους; Το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα της «συνεχούς ανάπτυξης» θα κατέρρεε σαν τραπουλόχαρτα. Αυτό όμως είναι κάτι ανεπιθύμητο. Έχετε δει τι κάνουν συνήθως στον γάιδαρο που κινεί ένα μαγκανοπήγαδο; Του κρεμάνε ένα καρότο μπροστά του και αυτός στην προσπάθειά του να το φάει γυρίζει συνεχώς τον τροχό. Έτσι το Σύστημα σας έχει μετατρέψει σε εθελοντές σκλάβους.
Πάντοτε θα δείχνει πλούσιους, διάσημους, ηθοποιούς και μέρη γεμάτα χλιδή, μαζί με κατάλληλες δόσεις από την ανθρώπινη δυστυχία. Θα πρέπει να νομίζετε ότι είσαστε σημαντικοί επειδή νοιώθετε συμπόνια για τους πιο δυστυχείς από εσάς. Αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να νοιώθετε απέραντη λαχτάρα για το καρότο που διαφημίζουν συνεχώς και το οποίο κρατάει το ευγενές αυτό σύστημα της καταπίεσης και εκμετάλλευσης των μαζών σε λειτουργία.
Για αυτό, θα σας πρότεινα να κάτσετε και να μελετήσετε τα «καρότα» που υπάρχει μπροστά σας. Πόσο ανάγκη τα έχετε πραγματικά; Πόσο σας σκλαβώνει το κυνήγι τους; Πόσο δυστυχείς, απογοητευμένοι και αγχωμένοι αισθάνεστε με αυτό το ατελείωτο καταναλωτικό κυνήγι;
Μην ξεχνάτε αυτό που έχει πει κάποιος σοφός: «Ο δρόμος της ελευθερίας αρχίζει από την στέρηση».
Βέβαια, η μελέτη που σας προτείνω είναι δύσκολη. Ένας άλλος σοφός λέει ότι «Το φαρμάκι είναι πικρό στην γλώσσα. Η αλήθεια στα αυτιά».
Και η προσωπική σας εσωτερική αλήθεια είναι το τελευταίο που θα θέλατε να ακούσετε.